19. kolo
20.04.2016 19:30 CET
1 : 2
(1:0)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla Praha - Sparta Praha 1:2

Sparta otočila dohrávku a stále živí naději na titul. Dukla se sice ujala vedení, ale na to byli už sparťané zvyklí. Dvě minuty před koncem srovnal Juliš a v nastavení proměnil kontroverzní penaltu Dočkal.

Začátek utkání byl spíše o bojovnosti a na první výraznější moment se muselo čekat do 34. minuty, kdy domácí zajistili první změnu skóre. Marešův centr našel Tetoura a ten překonal Bičíka - 1:0 pro Duklu. Sparta tak potvrdila pravidlo, z první šance soupeře inkasovala a rázem v zápase prohrávala. Letenští se snažili do půle o vyrovnání, obrana Dukly však odolávala.

Ve druhém poločase tlak Sparty sílil, nicméně Dukla stále a dlouho odolávala a měla solidní šance odskočit na rozdíl dvou branek. Po dvou hrubkách v obraně připravil Tetour vyloženou šanci pro Manziu, který z voleje hodně přestřelil. O chvíli později chyboval i Bičík, ale míč směřující do branky stihl zachytit. Do třetice pak zazdil velkou příležitost Čajič a pak už začala úřadovat Sparta. Lafata hlavičkoval po Krejčího centru vedle a Krejčí pro změnu orazítkoval břevno! V 84. minutě hosté vstřelili gól, nicméně ten nebyl pro ofsajd správně uznán. Sparta se dočkala vyrovnání dvě minuty před koncem zápasu, Brabec sklepl balón pro Lukáše Juliše a ten podobně jako Milan Baroš v památném zápase s Nizozemskem na EURU 2004 nechytatelně překonal brankáře - 1:1.

Nastavený čas přinesl klíčový okamžik plný emocí. Brankář Rada chytil na brankové čáře balón, Lafata ho ještě nepříjemně atakoval a hra byla přerušena. Brankář si však situaci nenechal líbit a jakýmsi "pohlavkem" Lafatovi celou situaci oplatil, toho si všiml rozhodčí a odpískal faul a tedy pokutový kop. Rada zároveň dostal červenou kartu a do branky se musel postavit Ondřej Vrzal. Bořek Dočkal vzal zodpovědnost na sebe, zvolil levou stranou, jenže Vrzal také, ovšem na penaltu nedosáhl. Sparta znovu otočila výsledek a před šlágrem s Plzní stále živí naděje na titul.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

Tip 2.Liga se začíná blížit do fáze,že každá zráta může být v boji o titul už rozhodující.

Reagovat
smazaný uživatel

Dukla opět překvapí jako ve 2. kole proti naší Viktorce kdy ji dokázala porazit 1:0 a teď si vyšlápne v malém derby na Spartu 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
boryland

2:2............

Reagovat
smazaný uživatel

hladká dvojka 0:2

Reagovat
KingMaster13

Na Dukle letos padla Plzeň i Liberec a myslím si že Spartě se to taky nevyhne, navíc když budou unavený z Krasnodaru 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 12. Berger penalta po faulu Holka - 34. Holek, 89. Jiráček

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

Dal sem na vas Sparto 10kůlů,tak sem zvedav co zahrajete

Reagovat
goodbay

Sparta na Dukle neumí a celkově se jí venku moc nedaří. Dnes ale musí vyhrát, pokud chce ještě pomýšlet na titul. Jakákoliv ztráta může být klíčová. Je nezbytně nutné mít Plzeň na dostřel do vzájemného zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

bukparta dnes na to nemá,vyštěkala mi tvář němá,hafhafhaf-hafhafhaf....6 ku nule bude stav

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
diastan

Nejkomediálnější penalta

Reagovat
diastan

Sparta jak Plzeň, pak chodit na zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

hnus sparťani jsou pokrytci hnus

Reagovat
Švík

Tak myslím , že tohle by bylo moc i na " balkánské " soutěže . Pro mne toto ukončilo sledování této pofiderní soutěže , která se nazývá Synot liga. Myslel jsem , že už nic horšího nemůže po "výhře" Plzně ve Zlíně nastat . Tak to jsem se obrovsky mýlil ... To co se děje , je už za hranou.a se sportem to má velmi málo společného .Tento produkt si strčte do prd...

Reagovat
kalla

Měl se asi pískat faul Sparty, ale jinak nevidím nic špatného. Rada udělal blikanec a jasný faul a penalta...

Reagovat
smazaný uživatel

asi? Tam behem 5 sekund byl ofsajd Jiráčka, faul Jiráčka na obránce a nepřehlédnutelný faul Lafaty na golmana, ale piskla se až penalta proti Dukle...

Reagovat
smazaný uživatel

fuj hnus co se v tom českém fotbale děje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele