16. kolo
30.11.2014 14:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Vysočina Jihlava - Sparta Praha 0:2

Sparta Praha si díky dvěma brankám poradila s Jihlavou poměrně snadno a dál vévodí tabulce Synot ligy i po nedohraném šestnáctém kole. O tři body na hřišti Vysočiny se po chybách obrany zasloužil Hušbauer a Brabec, každý z nich se trefil jednou.

Sparta si poradila s Vysočinou Jihlava a alespoň na pár hodin si udržela čelní příčku. Druhá Viktoria Plzeň má ale zápas k dobru, když jede na půdu Baumitu Jablonec. Hostům z Prahy hodně pomohlo vyloučení zkušeného domácího záložníka Vladimíra Kukoľa, který během pěti minut dostal dvě žluté karty a logicky tedy nemohlo následovat nic jiného než vyloučení. Problémem dnešního utkání se stalo zranění střelce Davida Lafaty, který utkání nedohrál a kvůli problémům se zády musel být vystřídán.

Prvních deset minut se neslo ve znamení nepřesností a náznaků šancí. Snad až v jedenácté minutě se diváci dočkali první zajímavé střely. Rohový kop rozehrál z pravé strany Kukoľ ve spolupráci se Šulkem, ale jeho centr odvrátila obrana Sparty. Následně se k balónu dostal Mešanović, jehož střela se ale mezi tři tyče nevešla a Sparta mohla pokračovat. Už v sedmnácté minutě utkání nastala pro pražské "S" velká nepříjemnost, když se zranila její hlavní ofenzivní zbraň. David Lafata si přivodil zranění zad a musel střídat. Jeho místo na hřišti zaujal mladý záložník Tomáš Přikryl.

Znenadání se skóre utkání měnilo po dvaceti minutách. Nejprve sice Spartě nevyšel nacvičený signál a centr Krejčího jen tak zbůhdarma proletěl pokutovým územím, ale v následné akci se Sparta nemýlila. Pokud dosud neměla štěstí, tak rána Josefa Hušbauera byla velmi šťastná. Po rohovém kopu sice domácí hráči odvrátili míč, jenže to se jim povedlo jen do druhé vlny. Tam se objevil pohotový Josef Hušbauer a jeho rána z první zamířila přesně pod břevno!

Domácí tým se chvíli nadechoval k náporu, ale když se po sérii nahrávek dostal až na dostřel, nic z toho nebylo. Sparta naopak zaútočila po levé straně zásluhou Krejčího, který odcentroval do vápna. Situace ne nepodobná první brance Sparty vedla k Dočkalovi. Právě ten se dostal k odraženému balónu, jenže již na zemi sedícího brankáře Hanuše překonat nedokázal. Jihlava zaútočila díky Kukoľovi, který přihrál Kučerovi, jenž se s míčem otočil a nahrál Šulkovi. Tomu se ale střela vůbec nepovedla.

A tak Sparta trestala. Opět si domácí obrana nedala pozor a míč od rohového kopu neodvrátila ideálně. Po zmatcích ve vlastním vápně se ani jeden z domácích hráčů nedostal před vápno včas, aby zastavil střelu Jakuba Brabce. Ten si s ničím nedělal těžkou hlavu a napálil míč přesně k tyči - 2:0 pro pražský celek.

Pět minut po změně stran se Hušbauerova nahrávka dostala ke Krejčímu, s jeho ranou si brankář Jan Hanuš nakonec poradil. Deset minut po návratu ze šaten si první žlutou kartu vysloužil Vladimír Kukoľ. Ale nakonec jej tento zákrok musel mrzet dvojnásob, protože jen o pět minut později se Vladimír Kukoľ opět provinil poměrně zbytečným faulem a sudí Proske hráče domácích vyloučil.

Sparta se také chyb ve vlastní obranné fázi nevyvarovala, ale nedorozumění mezi brankářem Štěchem a Kadeřábkem Mešanović nedokázal využít. Deset minut před koncem utkání se Sparta dostala opět na dostřel od brankáře Hanuše, který navíc na střelu Ladislava Krejčího nedosáhl. Nakonec ale nekapituloval, protože za něj zaskočila tyč! Další ostrou ránu na bránu Vysočiny vyslal střídající Kamil Vacek, ale jeho pokus už byl méně přesný. Sparta si nakonec tři body proti oslabenému domácímu výběru pohlídala.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
noustres

Plichta nebo 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Dočkal je s nosem ok?

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele