1. kolo
27.07.2014 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Vysočina Jihlava - FK Mladá Boleslav 0:1

Jediná branka rozhodla o osudu dnešního utkání mezi domácí Jihlavou a Mladou Boleslaví. Hostům se povedla útočná akce po pětadvaceti minutách, z níž sudí Ardeleánu nařídil pokutový kop. K jeho exekuci si stoupl Jasmin Ščuk a brankář Hanuš byl na jeho pokus krátký.

Jihlavě se na domácím stadionu proti Mladé Boleslavi dlouho dařilo, ale každá série jednou končí. Ta jihlavská skončila hned v prvním zápase nového ročníku, když si všechny tři body odvážejí hosté díky jedinému gólu. Boleslav potvrdila dobrou formu i větší zápasovou praxi, protože už má za sebou dva zápasy druhého předkola Evropské ligy. I dnes byla šťastnějším týmem, ale zčásti to bylo také pasivitou domácích.

V první větší šanci se ocitl Ďuriš, který si naběhl před vápno, obešel bránícího protihráče a vypálil. Obrana Jihlavy ale pokus na poslední pokus zablokovala a vyrazila na rohový kop. Hodně aktivní byl Lukáš Magera, ale nejprve mu nevyšlo zakončení z volného přímého kopu, následně se nepopasoval ani s dobrou pozicí a míč skončil jen v náručí brankáře Jana Hanuše. Po první dvacetiminutovce se skóre konečně pohnulo, i když k tomu oba celky měly dlouho dost daleko. Marek fauloval ve vápně Miljana Vukadinoviče a rozhodčí odpískal pokutový kop.

Odpovědnost na sebe vzal Jasmin Ščuk, krátce s rozeběhl a s přehledem překonal brankáře Hanuše. Mladá Boleslav vedla na Vysočině o jednu branku a hodlala svůj náskok minimálně udržet.

Možné vyrovnání měl v dresu domácích zařídit především Haris Harba, na něhož létaly dlouhé nákopy až překvapivě často. Obránci Mladé Boleslavi si za chvíli zvykli na monotónní projev soupeře a centry na rozběhnutého hráče v poklidu likvidovali. A tak se Harba musel sám ujmout konstruktivní rozehrávky. Harba založil akci Jihlavy a možná mohl nahrávat na volnějšího Klimenta, ale rozhodl se zakončovat sám. Ještě v poločasové přestávce tohoto řešení nejspíš litoval.

Po snaze Klimenta se k rozehrání rohového kopu dostal Kukoľ, který našel hlavičkujícího Šourka, ale jeho zakončení z brány dostal pohotový Smejkal. Po hodině hry opět tempo ztratilo na rychlosti a oba celky se v kombinaci trápili. Jihlavané chtěli této situace využít a pokoušeli se zatlačit svého soupeře pod tlak, ale příliš se jim to nedařilo. Deset minut před koncem se do akce snažil dostat Miljan Vukadinovič, ale jeho pokus zastavil Krejčí.

Tři minuty před koncem utkání se do zakončení dostal Pavel Šultes, který si naběhl na střed, kličkou oklamal protihráče a míč napálil k tyči, ale ten se nakonec díky skvělému zákroku brankáře Hanuše stočil mimo bránu. I díky tomu se Mladá Boleslav dočkala tří bodů. To samé o pohledné hře ale nemohli říct diváci, protože oba celky se dnes spíše trápily.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
Alan_Shearer

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Oba dají a 1:1 je asi to makové.

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že je rozdíl když JIHLAVA hraje o UDRŽENÍ a BOLESLAV hraje předkolo EVROPSKÉ ligy ...........................

Jihlava 1:4 Boleslav

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
martin1

1:3 - Harba - Duris 2, Skalak

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsi myslim ze to zvladne domaci tym 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
veikko

2:1

Reagovat
cerwi

2:0 budu tam, a budu držet palce

Reagovat
Frank Lampard 8

1:2

Reagovat
KingMaster13

2:1 Jihlava si u mě získala loni velké sympatie a doufám že pojedou dál

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele