11. kolo
19.10.2014 15:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Hrdina Tecl třemi góly porazil Mladou Boleslav

Dnešní utkání mezi Mladou Boleslaví a hosty z Plzně mělo jednoho jasného hrdinu. Atraktivní utkání rozhodl Stanislav Tecl, který se postaral o všechny tři branky svého mužstva. A protože se domácí neprosadili ani jednou, může Plzeň dál kralovat první české lize.

Do kabin šly oba týmy s rozdílem jen jedné branky, když se ve dvanácté minutě trefil Stanislav Tecl. V tomto bodě měla ještě Boleslav pomyšlení na tři body. Naděje se jí rozplynuly až v závěru zápasu, kdy se Tecl trefil v rozmezí dvou minut a po skvělém představení si mladík v dresu Plzně připsal svůj čtvrtý letošní gól.

Akci Zahustela musel zastavovat David Limberský a podařilo se mu to výtečně. Limberský byl na začátku první gólové akce dnešního utkání, když se octl na pozici středního záložníka, odkud posunul míč doprava na Petrželu. Ten si všiml nabíhajícího spoluhráče a ze strany nacentroval milimetrový pas za obranu, kam si naběhl pozdější hrdina Stanislav Tecl, který se na zemi položil do přihrávky a Plzeň vedla o jednu branku.

Plzni chtěl vstřelit branku také Milan Lalkovič, který se podruhé odhodlal k centru zprava. Míč od jeho kopaček směřoval k penaltovému puntíku na Bartla, který nabíhal sám před Kozáčika. Na poslední chvíli se zezadu přiřítil Řezník a Bartla povalil na zem. Sudí Bílek ale neviděl na jeho zákroku nic, co by volalo po kartě nebo penaltě. Stanislav Tecl se pokoušel o svůj druhý dnešní zásah také po nahrávce ze strany, ale brankář Hruška včas vyběhl a jeho šanci zlikvidoval. Dramatické chvíle prožil brankář Kozáčik zejména po centru Skaláka, který zakončoval hlavičkující Šćuk, ale Kozáčik si nakonec poradil.

Brankář Hruška se dnes opět vyznamenával. A pokud mu náhodou došly schopnosti či nápady, jak zastavit akce soupeře, přispěchalo mu na pomoc štěstí. Po centru Petržely se k míči dostal Patrik Hrošovský a jeho ránu zastavila branková konstrukce!

Domácí Mladá Boleslav se pokoušela zaskočit svého soka také zkraje druhé půle. Nejprve Tavares nacentroval, Zahustel se do vzduchu dostal výš než Limberský, a posunul hlavou míč před bránu, kam si naběhl Lalkovič. Ten měl míč trochu od sebe a tak se po něm natáhl pravačkou. Ačkoli byl od brány zhruba tři metry, nedokázal přesně zamířit a doteď jej nevyužitá šance na korekci skóre musí mrzet.

Aktivní Ondřej Zahustel se pokoušel nalézt nabíhajícího Daniela Bartla, kterému ale nepomohl ani dobrý náběh. Brankář Kozáčik i díky jemné teči neinkasoval. Dvacet minut před koncem se pomalu tlak Plzně stupňoval a domácí defenzívu několikrát zachránila jen nemohoucnost soupeře. Nejprve míč po centru propadl na vápně až k Teclovi, kterého ale skvělým způsobem vychytal brankář Aleš Hruška. Stanislav Tecl se dostal ještě k dalším dvěma dorážkám, ale brankáři Hruškovi vypomohl obránce Jan Kysela a Teclovu snahu zastavil obětavým zákrokem.

Duel mezi Václavem Pilařem a Janem Bořilem posoudil sudí Bílek jako nedovolený a Plzeň dostala šanci na pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Ondřej Vaněk, ale bránu minul! Přesto Hruška o něco později kapituloval. Nad jeho síly byla spolupráce mezi Patrikem Hrošovským a Stanislavem Teclem - 0:2.

Sotva stačili hráči Mladé Boleslavi rozehrát, už znovu inkasovali. Střídající Tomáš Hořava poslal přesnou nahrávku na nabíhajícího Stanislava Tecla a ten obdobně jako před chvílí prostřelil Hrušku. Tím zaznamenal svůj třetí gól v utkání a definitivně rozhodl o třech bodech pro Plzeň.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Houfi

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
klokan.paul

Tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bilek si muže doma v klidu řict že odvedl čistou práci a opradvdu řidil zapas nestraně ! Ne že bych fandil FKMB ale to musel videt kazdej kdo to videl ! Kdyz uz nevědel kam ma pisknout tak pisknul Plzni z toho je človeku fakt na blití jak se nadržuje těm co hrají o titul

Reagovat
smazaný uživatel

Krásná ukázka toho jak dokáže rozhodčí "vyhrát zápas." Co tam dneska pískali byl hnus.

Reagovat
Sw!fty

No to bylo zase něco ... ani já nepatřím mezi fanoušky MB, spíše naopak, ale - 1. gól z ofsajdu, nepísklá pencle pro Bolku, "ofsajd" naopak proti Bolce, když šel sám na bránu atd.. tohle je fakt už hnus

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele