11. kolo
17.10.2014 20:15 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Vysočina Jihlava 0:0

Nepříliš atraktivní utkání v Ostravě vyneslo oběma soupeřům alespoň bod. Nebyla to žádná velká sláva, na Bazalech byla k vidění spíše jedna dlouhá fotbalová nuda.

Baníku Ostrava patřila po desátém kole pátá příčka se sedmnácti body a proti Jihlavě byl jasným favoritem. Vysočina se trápí na předposlední příčce a po remíze s Baníkem se posunula alespoň o příčku výš. Domácí do utkání nastoupili s ofenzivně laděnou dvojicí Kukec - Narh, zatímco Milan Baroš měl místo pouze na lavičce náhradníků.

Na centr z pravé strany si po pár minutách naskočil Mešanovič, ale jeho hlavička mířila nad bránu Jiřího Pavlenky. Francis Narh se po dlouhém autu dostal ke střele, ale pod tlakem protihráčů nedokázal ohrozit bránu. Nepovedená nahrávka Kukecova poslala soupeře do protiútoku, který vypadal hodně nebezpečně. Hned tři hráči Jihlavy šli na samotného Kašu, kterého doběhl ještě Greguš a celou možnost Jihlavy zastavil. Brankář Pavlenka musel děkovat štěstí poté, co se míč po několika odrazech zastavil o jeho tyč!

Na přední tyč si naběhl Šourek a jeho hlavičku musel vytáhnout reflexním zákrokem Pavlenka, který dnes odehrál velmi dobré utkání. Baník sice nehrál špatně, ale ani jednomu ze soupeřů se nedařila kombinace. A když už se někdo z hráčů odhodlal ke střele, mířila buď mimo tři tyče, nebo našla jen pozorného brankáře. Jednou z největších dramatických okamžiků první půle tak bylo zranění Marka Jungra, který musel být vystřídán a na hřiště se dostal Lukáš Vaculík.

Ke konci prvního poločasu byla k vidění výborná akce Ostravy na jeden dotek, kterou režíroval Lindpere, když elegantně uvolnil Štěpána, který z první hledal Narha. Jeho spoluhráč ale takovou nahrávku neočekával a logicky nestihl zpracovat. Vstup do druhé půle znamenal faul na Lindpereho a následný přímý volný kop Kukece. Tomu ale rána nesedla a mířil doprostřed brány. Kukec byl smolařem dnešního duelu, protože ačkoli jeho směrem létal jeden dobrý centr za druhým, Kukec nezpracoval téměř žádný a většinu z nich poslal zcela mimo tři tyče.

Ostrava mohla jít do vedení po přiťuknutí od Frydrycha, kdy se k míči dostal Joel Lindpere, ale ten bezprostřední blízkosti nedokázal překonat brankaře Hanuše. Davor Kukec se snažil vystřelit z poza šestnáctky, jenže ani nadvakrát se mu nepodařilo zamířit přesně. Lindpereho nahradil dvacet minut před koncem Milan Baroš a dočkal se ohromných ovací. Nikoli však branky. Gólovou možnost Ostravy zkazil Davor Kukec, který dostal přihrávku do volného prostoru od Frydrycha, ale Kukec situaci podcenil a trefil pouze brankaře Hanuše.

Ostrava mohla rozhodnout v závěru zápasu, když právě Milan Baroš měl rozhodnutí na kopačce. V pokutovém území mu přihrával Marek Šichor, ale Baroš napálil jen nejblíže stojícího hráče před sebou.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Teďka jsme na koni a možná bude hrát Barry a Jihlavě to moc v lize nejde i když pod novým trenérem vyhrála ale z Ostravy jsi odveze 3.Golovy příděl OVA-JIH 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jihlava potřebuje body,takže určitě bude chtít bodovat. To zase bude beton....tipuji 1:0,ale snad dáme gólů více.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
HorajzmAmmann

2:0 Narh, Baros

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je to jasnej kříž, nic jinýho snad ani nejde tipovat

Tip 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Co treba vyhra proti tragicke Jihlave?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Banicek jednoznacne vyhra

Reagovat
veikko

Příšerný zápas. Kukec Bary se ještě musí vyhrát, pak to půjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a jsme zpátky nohama na zemi (snad). Dnes to bylo slabé, hodně slabé. Jihlava podle mě mírně lepší, my jsme začínali hrát svoji hru až ke konci, ale pořád to chtělo více. A ten náš repre talent se zase předvedl

Reagovat
smazaný uživatel

No ono pozor, Baroš dá dva góly a proti Islandu už bude v základu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bello prečo nehrava..stale chory alebo zraneny??..podobne ako v Ziline?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele