12. kolo
25.10.2013 18:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla Praha - Baník Ostrava 1:0

Dukla doma porazila ostravský Baník sice pouze díky proměněné penaltě Petra Malého, ale vítězství to bylo zasloužené: domácí svého soka přestříleli a ve druhé půli měli několik dalších šancí.

Pražský tým tak vyšplhal už na šestou příčku, kde vystřídal Jablonec, a jeho ztráta na pátou Mladou Boleslav činí v neúplné tabulce pouhé dva body. Baník zůstává s dvanácti body ze stejného počtu utkání desátý.

Hosté přitom začali utkání lépe a v 10. minutě mohli jít do vedení - Fantiš využil chyby obránce Hanouska a našel ve vápně Krauta, proti jehož ráně musel zasahovat brankář Rada. Pohříchu to však bylo zároveň to poslední, co úvodní pětačtyřicetiminutovka divákům na Julisce nabídla; až do změny stran je mohly rozehřát pouze dvě žluté karty.

Po obrátce však Dukla zabrala a výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat. V 52. minutě se předvedlo španělské duo Romera - Albiach, druhý jmenovaný po efektní výměně míče odcentroval do vápna na nikým nehlídaného Mareše, a domácí křídelník hlavou jen těsně minul tyč Pavlenkovy brány. Skóre se nicméně měnilo hned o pět minut později poté, co Baránek ve vápně fauloval Pospěcha; míč si na bílý puntík postavil Malý a poslal Pavlenku na druhou stranu.

Dvacet minut před koncem mohl pojistit vedení Pospěch, který však nevytěžil z nadějné situace dva na jednoho nic lepšího než dělovku zpoza vápna vedle tyče. Hrotový útočník Dukly hrál hlavní roli i v poslední gólovce utkání - v 78. minutě dokázal na zadní tyči zpracovat pas od Malého, obelstít svého strážce, a nebýt Pavlenkova pohotového zákroku, svítilo na ukazateli skóre číslo 2. Domácí si cennou výhru nicméně i tak pohlídali.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
OtecJaJ10

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X..1:1

Reagovat
mario23

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
monty25

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele