19. kolo
04.03.2012 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - Viktoria Žižkov 2:1

V souboji dvou vážných adeptů na sestup byla úspěšnější domácí Olomouc, která doma udolala poslední Žižkov 2:1 a vytvořila si tak tříbodový náskok na patnáctý Baník Ostrava. Oba týmy se dlouho nemohly prosadit, až v závěrečné dvacetiminutovce se dvakrát trefil domácí hrdina Varadi, aby pak Viktoria stihla už jen snížit zásluhou Jurča.

Už od úvodního hvizdu bylo patrné, s jakou taktikou oba celky do zápasu vstupovaly, zatímco domácí se snažili tvořit, hosté jen zalezli na vlastní polovinu a usilovně bránili svou šestnáctku. V deváté minutě se do pokutového území dostal nikým nehlídaný Heinz, střela se mu ale nepovedla a skončila na rukavicích gólmana Ticháčka. Po půlhodině hry dostali domácí příležitost rozehrát volný přímý kop z nějakých dvaceti metrů, Valenta mířil technicky k tyči, o půl metru však minul.

O pár minut později se Sigma dokonce radovala ze vstřelené branky, jenže pouze do té doby než zjistila, že Schulmeister těžil z ofsajdového postavení. A do poločasu ještě jedna čistá gólová možnost Olomouce, Pospíšil chytrým centrem hledal před brankou Jirouše, ten ale tečoval míč těsně vedle.

Ani po přestávce se obraz hry nezměnil, po rohovém kopu hlavičkoval Škerle, ovšem ani po jeho pokusu nemusel Ticháček zasahovat, domácí měli velký problém s přesností svého zakončení. Dvacet minut před koncem už to přišlo, Sigma zaslouženě zužitkovala svou převahu a dostala se do vedení. Vděčit za to může hlavně Schulmeisterovi, jenž se perfektně dostal až před branku, kde následně předložil balón Varadimu, kterému sice nadělal míč trochu nečekané problémy, nakonec z toho však byl gól.

O minutu později mohl vyrovnat hostující Bálek, jenže Zlámal předvedl na brankové čáře perfektní zákrok. Sedmdesátá pátá minuta znamenala rozhodnutí, po nádherném pasu Škerleho se podruhé v utkání prosadil Varadi. Viktoria ještě dokázala závěr zápasu zdramatizovat, když se hlavou po rohovém kopu prosadil Pavel Jurčo, ovšem více už hosté nestihli, a tak i po devatenáctém kole zůstanou poslední, jejich ztráta na nesestupové příčky se navíc zvýšila na sedm bodů.

Autor: Michal Hruška / idnes.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

sigma musí 3:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto záchranářském souboji Olomouc jasně ukáže,že nepatří do 2.ligy a že tam naopak JASNĚ patří Žižkov:tip 3:0.

Reagovat
Liquid

0:2

Reagovat
PavlíčeQ

Potvrdí svou výhru ze Slovácka, tip: 2:0

Reagovat
Špilmachr

No nevim , ale komentář je zavadějici Olomouc vyhrala přece se Slovackem a ziskala 4body

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Sigma musííííí takže 1 0/2 0

Reagovat
smazaný uživatel

sigma musí všecko vyhrát ale má celkem smůlu bude hrát z Libercem a Plzní

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele