2. kolo
05.08.2011 18:00 CET
4 : 2
(1:1)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Dukla Praha - České Budějovice 4:2

Druhé kolo Gambrinus ligy otevřela kanonáda na Julisce. Domácí Dukla nadělila Dynamu na zpáteční cestu do Českých Budějovic čtyři góly.

Dukla se i ve druhém zápase představila před domácí kulisou na Julisce. Po bezbrankové remíze s Olomoucí se chtěla svým fanouškům představit v lepším světle. Ovšem hned z první vážnější šance se do vedení dostali hosté z Českých Budějovic. Klesa odcentroval míč do vápna, Stráského střela se ještě k bráně nedostala, ale Ondráškova dorážka již rozvlnila síť - 0:1.

Domácí se snažili o rychlou odpověď, ale dlouho se k nebezpečnějšímu ohrožení Kučerovy brány nemohli dostat. Až v 17. minutě vypálil povedenou střelu Berger, Kučera však ještě tentokrát dokázal míč vytáhnout na roh. O chvíli později již ale bylo srovnáno. Centr aktivního Bergra umístil přesně hlavičkující Svatonský - 1:1. Při střele se ovšem zranil a musel být střídán.

Do přestávky se ke slovu dostali také hosté. Klesův centr se nebezpečně snažil umístit hlavou Lengyel, Rada byl ale proti změně stavu. Do kabin se tak po pohledném poločase šlo za nerozhodného stavu.

V úvodu druhé půle bylo na domácích vidět, jak moc si vybojované první ligy váží a snaží se hnát za vítězstvím. Řada nepřesností a zbytečných ztrát však nedovolovala větší ohrožení brankáře Dynama Kučery. Nebezpečnější střelu vyslal Pázler. Tento hráč se také postaral o vedení domácích. Při závaru po několika centrech do vápna a zmatku hostující defenzivy trefil nejprve Markovič břevno, dorážející Pázler už ale dokázal propálit vše, co mu stálo v cestě - 2:1.

Kdo by čekal, že nováček za vedoucího stavu vrhne své síly na bránění těsného náskoku, ten by se mýlil. Dukla i nadále působila aktivně a odměnou jí bylo zvýšení vedení, když se prosadil jeden z mužů utkání, Tomáš Berger. Obrana mu dala příliš prostoru, brankář Kučera navíc zle vyběhl a Berger skóroval prakticky do prázdné brány - 3:1.

Hostům však přece jen ještě svitla naděje na dobrý výsledek. Ihned vzápětí totiž rozhodčí nařídil penaltu za faul Mikuly a Otepka se v takových situacích nemýlí - 3:2. Dynamu tak v závěru nezbývalo nic jiného než otevřít obranu a pokusit se o srovnání stavu. Toho ale opět využili domácí, když se po dalším z povedených Haškových centrů prosadila posila ze Žižkova, Miroslav Markovič 4:2.

Zatímco v prvním kole se diváci na Julisce gólu nedočkali, v tom druhém už je nestíhali skoro ani počítat. Domácí po povedeném výkonu zaslouženě vyhráli a připsali si první vítězství v této sezóně.

Autor: Martin Lavický / onlajny.cz

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dukla uhrála doma remízu z Olomoucí..Budějovice prohrály doma ze Spartou...Takže já to zase vydim na Remízu:)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dukla remizovala s pomerne silnou Olomouci a Budejovice daly dva gily Sparte..Dukla se uz taky trefi a da nejaky ten gol...mozna i Budejice vstreli jeden..tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám v jasné vítězství domácích.Budějovice podle mě nepatří do 1.ligy,ani na to nemají hráče,snad kromě Hudsona a Otepky.

Reagovat
smazaný uživatel

zase pan chytrej Budějce mají kvalitnější mužstvo než Dukla.. Nitranský, jeden z nejlepších dorosteneckých obránců, by podle tebe patřil kam?

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci se chválit,ale tip mi vyšel.

Reagovat
smazaný uživatel

však mě over taky

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 nebo 1:2

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

no Budějky jdou na sestup....

Reagovat
diastan

Jojo do konce sezóny už toho moc nesmůžou ...

Reagovat
smazaný uživatel

vidím na stadionu prázdno jak ve Skotsku na placených hajzlíkoch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dukla se chytla a bere 1. vítězství. Utkání v němž padne celkem 6 gólů nemusí být špatné. A diváci byli na Duklu také ve slušném čísle. Jen jestli ten údaj souhlasí ....

Reagovat
smazaný uživatel

ja teda nevim jake jsou prumerne navstevy v GL ale 2000 se ti zda slusna navsteva?? to je tragedie..alespon z meho pohledu:-)

Reagovat
smazaný uživatel

Průměry jsou v GL relativně nízké, ale na Julisce se strašilo návštěvami pod 1000 diváků. A vzhledem k tomu, že je to fakt okraj Prahy a spojení není zrovna ideální, ta návštěva zas tak hrozná není. Pokud se to udrží okolo těch 2000 tak je to ještě fajn, musíš si uvědomit, že Praha má v tuhle chvíli 4 prvoligové kluby a jeden z nich (Dukla) byl vždy nenáviděným vojenským klubem, zvlášť v Praze. Spartu nemá ráda jen půlka národa, ale averzi na Duklu měl kdekdo a ani v mistrovských sezónách nebyla k prasknutí, vyprodáno bývalo jen na mezinárodní zápasy nebo derby...

Reagovat
smazaný uživatel

ok..toz diky ti za vysvetleni...tak teda at tam chodi aspon ty dva tisicovky divaku a bude to ok

Reagovat
smazaný uživatel

No za tak krasny kurs a Dukla 1:-)...Dukla zatim prekvapuje,docela sympaticky tym

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu, Dukla si zatím vede dobře, záleží však jak jí to dlouho vydrží ....

Reagovat
smazaný uživatel

2.123 diváků. Krásná návstěvnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Co by si nechtěl? Na Duklu a Julisku až moc krásná návštěva.

Reagovat
smazaný uživatel

Mladší ročníky tu averzi k Dukle znát nemůžou ... Prostě lampasácký klub.

Jinak ovšem dosavadní čísla návštěv na Duklu předčí očekávání, to mi věř.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele