20. kolo
10.03.2012 17:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

1. FC Slovácko - Bohemians 1905 3:2

Střelecký spánek na Slovácku rázně uťal Libor Došek, který dvěma zásahy přispěl k nečekaně bohatému zápasu. Rozdílový gól si nakonec připsal hostující Žižka, který usměrnil míč do vlastní branky. Debut trenéra Webera tak úspěch neslavil a jeho svěřenci se pomalu zapojují do zápletky o druhého sestupujícího.

V Uherském Hradišti bylo od úvodního hvizdu znát, že se zde potkávají týmy postrádající alespoň náznak formy. Ofenzivněji naladěni však vstoupili do zápasu hosté a po osmnácti minutách se mohli radovat z vedení. Moravcův centr na bližší tyči hledal Nešpora, který za pomoci Trousila dokázal překonat Filipka.

Ve 24. minutě sklepával k vyrovnání Došek Lukášovi, ten ale zblízka Sňozíka nepropálil. Na první jarní trefu si tak domácí fanoušci museli počkat do 35. minuty čtvrtého pozimního zápasu. Kaufman fauloval ve vápně Volešáka a pokutový kop proměnil Libor Došek v dorovnání gólového manka.

Nepočetný hlouček výletníků z Prahy na začátku druhé půle pozastavil zápas svou pyrotechnickou show, která paradoxně pomohla domácím k obratu, když si v 51. minutě sběhl k přední tyči na centr z rohu Došek a hlavičkou překonal Sňozíka podruhé.

Klokani se za navrácením alespoň jednoho bodu nikterak nehnali a domácí se tak pár minut po hodince hry mohli radovat z navýšení svého vedení. Míč do vápna vracel Trousil, přetažený centr pak posílal před branku do malého vápna Daníček, kde pohotově v pádu pálil nešťastný Žižka. Brankář hostů neměl sebemenší šanci reagovat.

Štěstí hraje ve fotbale také velkou roli, to připomněl divákům v 79. minutě David Bartek, ke kterému se dostal balón na vápně a snad ani on sám neví, jak se před Mezlíka dostal, přesto pak nekompromisně zakončil k tyči.

Drama mohl ukončit střídající Valenta, jenže po pár minutách na hřišti mířil zpoza vápna pouze do břevna. Bohemians se ale k závěrečnému náporu nenadechly a Slovácko bez větších problémů své první jarní vítězství uhlídalo.

Autor: Josef Gvoždiak / onlajny.cz, idnes.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

1:5

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

prý přijede až 400 fandů bohemky. pojďme taky, ať je na stadionu super atmoška a aspoň 6 tisíc fandů!!!

Reagovat
smazaný uživatel

prý přijede až 400 fandů bohemky. pojďme taky, ať je na stadionu super atmoška a aspoň 6 tisíc fandů!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam že neproda zapas Slovačko

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapi prosim nekoho o link na Slovácko

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele