1. kolo
17.07.2010 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - FK Teplice 3:0

Miroslav Soukup si lepší start do sezóny snad ani nemohl přát. Po solidním výkonu svých svěřenců zdolal čtvrtý tým loňské sezóny bez větších problémů. Stejně jako v minulém ročníku vyšel start střelecky na výbornou Petru Švancarovi.

Odvážnému štěstí přeje. Slovácko si svou aktivitou vybojovalo zasloužené vedení před přestávkou, po které z penalty přidal svůj druhý gól Švancara a Kuncl dílo severočeské zkázy dokončil. Pasivní Teplice si výraznější gólovou příležitost nevytvořily a s prohrou rozdílem třídy je čeká dlouhá cesta domů.

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí, ale Švancarovy myšlenky často postrádaly přesnost. Se stejným problémem se pak potýkaly i dalekonosné střely Slovácka. Tepličtí hráli druhé housle a obraz hry nezměnila ani Vachouškova střela z přímého kopu, která skončila pouze v rukavicích Filipka

Za půlhodinky hry nedokázali svěřenci trenéra Soukupa využít žádné ze svých standardních situací, ale tři minuty poté už poprvé zalarmoval diváky Švancara svou střelou ze slibné pozice vysoko nad. Jenže jen po chvíli se k míči před vápnem znovu dostal domácí kouzelník, přihrávka do vápna mu sice nevyšla, k míči se ovšem vrátil a parádní technickou střelou do šibenice otevřel skóre - 1:0.

Teplice přidaly, do poločasu ale vytěžily pouze dvě zajímavé standardní příležitosti. Po zkráceném rohu skončila Vidličkova sražená střela z dálky u Filipka, chvíli poté si centr ve vápně vyhlédli lépe bránící hráči.

Po změně stran se Teplice žádné dominace nezhostily a nervy začaly pracovat. V 60. minutě viděl za faul na Švancaru žlutou kartu Matula a za následné protesty Ljevakovič. To však jen předznamenalo situaci za další čtyři minuty. Volešáka totiž pouze za cenu faulu nešťastně zastavil ve vápně Klein a Švancara se tak s přehledem doprostřed branky osamostatnil na čele tabulky střelců.

A nepovedený zápas hostů pokračoval další smůlou. Ondřejka neřešil brejk zrovna nejlépe, nicméně jeho nepřesný lob srazili obránci přesně ke Kunclovi, který střelou ke vzdálenější tyči rozvlnil teplickou síť potřetí.

V závěru se snažil ještě pobavit Švancara. Nejprve jeho přihrávku využil Valenta pouze ke střele do obránců, následně sám svým lobem nepřekvapil brankáře. Povinně dohrávaný konec tak sledoval z tribuny společně se svým synem. Převahu jeho týmu dokumentuje počet rohů - 12:2 ve prospěch domácích.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
xhejl

0:2, Teplice to letos konečně vyhrají ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
xhejl

Jojo, takovéhle reace jsou tu vždy a pak ticho, když jsou Teplice na čele

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

idelajni sestava : Filipko-Kuban,Kosut,Mezlik,Kuncl(Stary)-Valenta V.,Volesak,Perutka,Valenta J.-Ilja,Ondrejka

Reagovat
smazaný uživatel

perůtka to nemyslíš vážně žě ne takového tragéda...

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodne lepsi nez Svizela!!!

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

svízi je taky marný ale zapomněls na fujiho

Reagovat
smazaný uživatel

jj sry na Fujiho uplne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele