27. kolo
10.05.2009 17:00 CET
4 : 3
(1:1)

Reportáž

Bohemians Praha - FK Jablonec 4:3

Střížkovská Bohemka přestřílela Jablonec doma divoce 4:3 a připisuje si tři body. Strůjcem výhry domácího celku byl Roman Dobeš, který vstřelil hattrick. Na druhé straně dvakrát skóroval Eliáš.

První branka padla ve 24. minutě a vstřelil ji Roman Dobeš, čímž poslal domácí do vedení. Zmiňovaný Dobeš si narazil se Zoubkem a poté sám před brankářem neměl problém poslat balon k tyčce - 1:0. O pět minut později hlavičkoval na druhé straně Hloušek, ale minul branku. V 33. minutě mohl zvýšit vedení Bohemians Novotný, který střílel z volného kopu, ale jeho rána z třiceti metrů letěla kousek nad břevno. A tak se potvrdilo známé nedáš - dostaneš. V 38. minutě vyrovnal stav utkání Pavel Eliáš. Nejprve pálil Hamouz, jehož ránu kryl brankář, poté se ovšem k míči dostal Eliáš a uklidil jej do prázdné brány - 1:1. Minutu před pauzou mohl Střížkovu vrátit výhodu jedné branky Horáček, ale proti jeho ráně hlavou výborně zasáhl brankář Zich.

Horáček si poslední situaci vynahradil v 62. minutě, když skóroval. Po rohu se trefil hlavou a poslal domácí do vedení 2:1. O tři minuty později to už bylo 3:1. Po faulu na Novotného si postavil balon na penaltu Dobeš a podruhé v zápase skóroval, když se trefil dobře k tyči. Gólové hody nekončily, neboť v rozmezí 69. a 71. minuty dokázal Jablonec vyrovnat! Nejprve využil nahrávku z levé strany Eliáš a svým druhým gólem snížil, poté zužitkoval další balon zleva Lafata a rázem to bylo 3:3. V dalších šancích se ocitli domácí Vošahlík, Dobeš, nebo Kincl, ale ani jeden hlavou neskóroval. A když se z vyložené šance neprosadil znovu ani Vošahlík, vypadalo to, že se budou dělit body. Tomu ovšem zabránil hrdina zápasu Dobeš, který dokonal hattrick a rozhodl o výhře 4:3. V 90. minutě se nádherně trefil z přímého kopu.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele