13. kolo
09.11.2008 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FK Jablonec - Bohemians Praha 2:1

Jablonec v posledních kolech neměl sice nijak oslnivé výsledky, ale dnes zabral a výsledkem je výhra 2:1 nad Bohemians Praha. O tu se gólově postarali domácí Filip Klapka s Davidem Lafatou, na druhé straně Roman Dobeš.

Na začátku byli domácí fotbalisté aktivnější než jejich soupeř a málem se dokázali také prosadit. Nejprve prověřil Beláně hned dvěma střelami záložník Tomáš Michálek, ale hostující gólman obě lapil. Zanedlouho pro změnu hlavičkoval David Lafata a moc k úspěšnému zakončení skutečně nechybělo. Míč ovšem poslal nad břevno.

V 16. minutě se už ale Jablonec radoval. Po přihrávce od Pavla Eliáše pálil Filip Klapka a dokázal míč propasírovat až do sítě a otevřel tak gólový účet tohoto zápasu. Po brance se hra vyrovnala, další šanci na skórování měli však svěřenci kouče Komňackého. V 29. minutě ale zklamal v zakončení útočník Lafata, jenž bránu vůbec netrefil. Jednu z mála šancí na vyrovnání měli Bohemians pár minut před přestávkou. Jablonského střelu vyrazil skvěle Špit, míč se ovšem ještě dostal k Marku Kinclovi, jenž trefil břevno.

Také úvod druhé půle patřil Jablonci, ten se ale k ničemu zajímavému nedostal, naopak nechybělo moc a v 60. minutě to mohlo být 1:1. Jenže po centru Macháčka vychytal rybičku Kincla gólman Špit. Skóre se tak stále neměnilo a navíc v chladném listopadovém odpoledne diváci v Jablonci ani moc zajímavých příležitostí neviděli. V 68. minutě však domácí fotbalisté zvýšili své vedení. Po centru z pravé strany pálil z voleje Lafata a nádherně poslal míč do brány. Tentýž hráč měl na kopačkách ještě jednu branku, ale Turtenwald dokázal jeho pokus vyrazit. V závěru na místo toho naopak Bohemians dokázali snížit. Chybu obrany potrestal Roman Dobeš. To bylo z jejich strany ovšem vše.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele