27. kolo
28.04.2008 17:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Brno - Baník Ostrava 0:0

Divácké "My chceme gól!" nebylo vyslyšeno, i když to v prvním poločase dlouho nevypadalo. Přímý souboj aspirantů na třetí místo tak nic nerozhodl, Teplice i přes prohru mají nejvýhodnější pozici.

Hned úvodní minuty ukázaly, že v Brně se bude hrát ofenzivní fotbal. Do první nebezpečné šance se po šťastných odrazech dostal Tchuř, který z penalty napálil skákající balon přesně do Lejsala, který pak ještě pohotově nohou vyrazil míč před dorážkou Mičoly mimo vápno. Poté sice i nadále pokračoval svižný fotbal, ale akce většinou skončily nepřesností. Ve 24. minutě dobře odcentroval Pavlík, ve vápně však zbořil Neuwirth Bestu a akce přinesla jen pískot z hlediště. A tak si diváci na pozdvižení museli počkat až do 36. minuty a opět se o to postarala hostující Ostrava. Mičola překvapil všechny střelou z třiceti metrů a Lejsal nedoskočil, mohl si tak od dechnout až když se míč odrazil od tyče. Nakonec i Brno mělo šanci jak se do poločasu dostat do vedení. Po ostrém střetu Vaška, který vyběhl mimo vápno proti unikajícímu Bestovi, střílel z dálky Střeštík a zakročit musel skluzem Neuwirth. I v další zajímavé akci hrál roli ostravský obránce, tentokrát na hranici pravidel znemožnil domácímu Bestovi pohyb ve vápně a diváci to nesli s velkou nelibostí. V závěru první půle ještě mohl otevřít skóre Marek, který se zčista jasna objevil ve vápně za brněnskou obranou, ale jeho ledabylá střela minula pravou tyč domácí branky.

Po změně stran přišla velká příležitost pro domácí, když se Besta dostal přes obranu a prostřelil Vaška, který s velkým štěstím tečoval míč v kleče nohou, Večeřa následně odstavil Neuwirtha a uvolnil tak Střeštíkovi střelu do odkryté branky. Brněnský hráč ale ze sedmi metrů vypálil Pánu Bohu nad okna. V zápase se oba týmy dostávaly k zakončení, ale jako by bylo útočícím hráčům líto brankářů, a tak jim ve většině případů mířili přesně do náruče. Až v 76. minutě se do další zajímavé šance dostal domácí Besta. Ten však ztroskotal na Vaškovi, který mu na malém vápně zmenšil úhel, a tak se brněnský útočník ani nemusel zlobit za špatně mávaný ofsajd. Pět minut před koncem mohl rozhodnout Rajtoral, když se z pravé strany probojoval do vápna, střelu však namířil pouze nad spojnici. Fanoušci tak na Srbské gól neviděli a Ostrava veze důležitý bod domů.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To bude bitkaaaa..... zapas Jara pro BRNO....odveci rivalove z Ostravy uz sou zase tady...na podzim si snama vytreli 2:1, ted bych to videl na 3:1 pro BRNICKOOOOOOOOOOOOO!!! 3. misto je nase a UEFA taky .... no a distakl je tu jeste pohar CMFS.....Ale na ten kotel uz se fakt tesim

Reagovat
smazaný uživatel

pooooodme brno vyhrajem dneska!!!!poooodme brno stadion tleska!!!!! Banik pico banik pico FCB 1:2 baniiiiiiček!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

uz se tam tesim myslite ze bude vyprodany???

Reagovat
smazaný uživatel

Největší moravské derby ! Navíc přichází v době, kdy oba hrají o 3. místo, tak to má být. šance jsou pro oba otevřené, vyloženého favorita toto utkání nemá. Doufám, že bude v Brně vyprodáno. Taky, kdy jindy, než na tento prestižní souboj a navíc se oběma daří. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

bude to nejlepsi zapas sezony zadnej slavia sparta to je vzdy humos tohle bude krasne brnonnononono rozmrdame banik bude vyprodanoooo shajze ostrava

Reagovat
smazaný uživatel

Mislim a davám na brno.Ale pravděpodobně to bude spíš remíza.

Reagovat
smazaný uživatel

Teda, chce se mě blit z výkonu rozhodčích. To, že jedne s tým praporkem mával jak Sokol na Spartakiádě a druhý si ho málem zarazil do řiti bylo zajímavé. Ale co víc. Měli zkrotit DIEGA! Na druhú stranu, tam byli minimálně dva očividný fauly. Nemožeme však zápasy vyhrávat na penalty, i když tento by se díky ní vyhrat dal. Estli chceme do Evropy, nesmíme tak zahazovat šance jako pan Střeštík, kterýmu zápas nevyšel. Neva šak. Ale jinak si myslím, že náš postup dopředu je docela kostrbatý, chtělo by to víc snahy a chuti do fotbalu. To co sem viděl, za to by si aj moja prababička co jí bude letos 90 stihla třikrát skočit kozáčka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele