Serie A - souhrn 22. kola: Inter trestá ztrátu Juventusu

26.01., 22:50, aktualizováno 29.01., 22:46
Komentáře a souhrny
Lautaro Martínez (© AFP)

Vítězná série Juventusu je u konce a překvapivě se o to postaralo předposlední Empoli, vše rychle potrestal Inter. Ztrátu zaznamenal i AC Milán, nerozhodně skončil souboj Lazia s Neapolí.

Salernitana Calcio - AS Řím 1:2

29.01.2024 20:45

Góly: 70. Grigoris Kastanos - 51. Paulo Dybala (pen.), 66. Lorenzo Pellegrini

Fotbalisté AS Řím zvládli i druhý zápas pod vedením nového trenéra Daniela De Rossiho, když ve 22. kole Serie A porazili Salernitanu na její půdě 2:1. Římané měli od prvních minut územní převahu, kterou dokázal šest minut po změně stran přetavit v úvodní trefu z pokutového kopu Paulo Dybala. Na argentinskou hvězdu navázal o několik okamžiků později i Lorenzo Pellegrini, jehož gól byl nakonec i podruhé v řadě vítězný. Vlci se tak díky zisku tří bodů posunuli do top pětky celé soutěže, zatímco Granata zůstává přišpendlená na úplném dnu tabulky.

Římská štace oblíbeného Josého Mourinha sice skončila, avšak zvykání si na nového kouče nemuselo být pro fanatické fanoušky AS obtížné. Srdcař De Rossi navíc při svém debutu dovedl Vlky k výhře nad Veronou, na což plánoval navázat v Salernu. Místní fotbalový klub už v lize třikrát za sebou prohrál, přestože pokaždé skóroval jako první.

Úvod zápasu přinesl jasnou dominanci na míči fotbalistů AS Řím, kteří se postupnou kombinací snažili dostat až před branku soupeře. Jeho defenziva ovšem byla dostatečně pozorná a všechny pokusy o uvolnění protihráčů dokázala včas zastavit. Salernitana se naopak spoléhala na rychlý přechod do útoku a z jednoho takového málem těžila po půlhodině hry. Skákavou střelu Domagoje Bradariče zpoza šestnáctky však zvládl zneškodnit Rui Patrício. Zanedlouho se ke střele z podobné pozice odhodlal také Antonio Candreva, ten ale branku těsně přestřelil.

Druhá půle začala lépe pro Římany, kteří dostali po nedovolené hře rukou ze 49. minuty výhodu pokutového kopu. K tomu se postavil Dybala a prudkou střelou k levé tyči nedal brankáři Granaty žádnou šanci. Srovnáno mohlo být po hodině hry, Simy ale zblízka hlavičkoval pouze nad břevno. Změna skóre tak přišla na druhé straně hřiště, když Rick Karsdorp našel centrem do malého vápna naprosto osamoceného Pellegriniho, jenž nezaváhal. Zápletka přišla jen o čtyři minuty později, kdy hlavou snížil střídající Grigoris Kastanos. Poté už ale Giallorossi domácí fotbalisty k ničemu dalšímu nepustili a těsné vedení ubránili.

Salernitana tak na listopadový domácí skalp Lazia nenavázala a s druhým římským velkoklubem prohrála. V příštím kole se představí 4. února na půdě Turína FC, AS Řím přivítá o den později Cagliari.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Inter Milán 0:1

28.01.2024 20:45

Góly: 14. Lautaro Martínez

Fotbalisté Interu navázali na úspěch ve finále Superpoháru, když po návratu na ligovou scénu porazili ve 22. kole Serie A Fiorentinu 1:0. O vítězství Nerazzurri rozhodli už během úvodní čtvrthodiny, když nejprve přežili dvě obrovské příležitosti soupeře a následně se prosadili zásluhou nejlepšího střelce celé soutěže Lautara Martíneze. Kapitán hostů, jenž jako jediný skóroval i v nedávném souboji o cennou trofej proti Neapoli, tak rozhodl i o již čtvrtém venkovním vítězství nad Fialkami v řadě, čehož milánský celek dosáhl poprvé v historii.

Šlágrem kola byla jednoznačně bitva mezi domácí Fiorentinou a Interem. Hosté se vraceli do Serie A po úspěchu v Saúdské Arábii, kde získali již svou historicky osmou trofej italského Superpoháru. Na oslavy ovšem nebylo příliš času, jelikož se Nerazzurri museli soustředit na ligu, ve které bojovali s Juventusem o titul. Fialky se i přes dvě ztráty v řadě stále držely v top pětce celé soutěže.

Už v první minutě se hráči Fiorentiny mohli radovat z gólu, když se po chybné rozehrávce Yanna Sommera dostal míč až k M’Balu Nzolovi. Švýcarský brankář však předvedl skvělý zákrok, který ale nakonec nebyl potřeba, neboť se zakončující hráč nacházel v ofsajdovém postavení. Aktivní úvod domácích pokračoval, když se ve 12. minutě prosadil po uvolnění Nzola střelou mezi Sommerovy nohy. Angolan si ovšem znovu nepohlídal své postavení, a gól tedy neplatil. Byl to nakonec Martínez na druhé straně, kdo se prosadil. Kapitán Interu se prodral k centrovanému míči a usměrnil jej mezi tři tyče. Blízko ke srovnání měl Giacomo Bonaventura, jenž se šikovně uvolnil ve vápně, avšak proti jeho ráně skvěle zasáhl Sommer.

Autor úvodní branky mohl další zásah přidat po necelých 10 minutách druhé půle. Proti přízemní ráně se ale natáhl Pietro Terracciano. Krátce po hodině hry se Nerazzurri prosadili podruhé, když protiútok úspěšně zakončoval Marko Arnautovič. Hráči Interu si však nepohlídali náběh a kvůli ofsajdu gól neplatil. Aktivní Nzola se propracoval k velké příležitosti i ve druhé půli, Sommer se proti střelci opět vyznamenal. Švýcar poté nepředvedl jistý zákrok, když při výskoku srazil protihráče a sudí nařídil pokutový kop. K rozehrání penalty se postavil Nicolás González, jeho exekuce byla ovšem velmi nepovedená a Sommer pomalu se kutálející míč lapil.

Souboj dvou ve formě hrajících týmů tak nakonec ovládl Inter. Fiorentina se 2. února v dalším ligovém kole střetne s Lecce, Nerazzurri změří o dva dny později ve velkolepé bitvě síly s Juventusem.

Více informací k zápasu

SS Lazio - SSC Neapol 0:0

28.01.2024 18:00

Góly: -

Bitva 22. kola Serie A mezi domácím Laziem a Neapolí vyústila v remízu 0:0. Jedním z mála pohledných ofenzivních momentů zápasu byly přesné nůžky Tatyho Castellanose, jehož radost však zmrazil fakt, že se při startu akce nacházel v ofsajdovém postavení. Nízký počet nebezpečných příležitosti se dal svést na citelné absence na obou stranách. Římanům totiž scházeli Ciro Immobile s Mattiou Zaccagnim a v dresu úřadujícího mistra se nepředstavili Khvicha Kvaratskhelia či Victor Osimhen.

Lazio prožilo povedenou ligovou sérii čtyř vítězství v řadě, a určitě tak bylo rádo, že se po porážce 0:3 v italském Superpoháru s Interem vrátilo do bojů v Serii A. Ani tentokrát však Orly nečekal jednoduchý úkol, jelikož na jejich hřiště přijela Neapol. Ta ovšem neměla příliš důvodů k radosti, neboť se v lize krčila až na deváté příčce.

Už od úvodních minut byla bitva v hlavním městě Itálie vyrovnaná a takticky svázaná. První nebezpečnější šanci si připravil ve 14. minutě Gustav Isaksen, tvrdý projektil ale namířil nad. Diváci na Stadio Olimpico sledovali po celý první poločas spíše šachovou partii, jež nenabídla žádnou větší příležitost ani od jednoho týmu. Potvrdila to také statistika střel na bránu, která ukazovala po konci první půle na obou stranách nulu.

Ihned po změně stran ozvláštnil vyrovnané střetnutí Castellanos, který si naběhl za obranu a nůžkama překonal hostujícího brankáře. Gól však nemohl platit, jelikož se argentinský útočník nacházel v ofsajdu. Neapol sice držela ve druhé půli míč na kopačkách častěji než Biancocelesti, za celé utkání ovšem ani jednou nevystřelila do prostoru mezi tři tyče. Gólovou příležitost si ale nevytvořili ani domácí, a duel tak dospěl k bezbrankové remíze.

Oba celky se vrátí zpět do akce 4. února. Gli Azzurri změří síly s Veronou, Orli se utkají s Atalantou.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Frosinone Calcio 1:1

28.01.2024 15:00

Góly: 45+3. Tomáš Suslov (pen.) - 58. Kaio Jorge

Frosinone po čtyřech měsících neodcházelo z venkovního klání Serie A poraženo, když v jejím 22. kole remizovalo ve Veroně 1:1. Domácí dostali už v úvodní půli k dispozici hned dvě penalty, a zatímco ta první v podání Ondreje Dudy zůstala nevyužita, jeho reprezentační kolega Tomáš Suslov byl úspěšnější. Lednovými odchody opor stižený Hellas se ale z výhry neradoval, jelikož v 58. minutě srovnal Kaio Jorge.

Giallazzurri sice svou nováčkovskou sezonou procházeli obstojně, od začátku prosince se jim ale kompletně přestalo dařit a na ligovou výhru si museli počkat až do minulého víkendu. Dobrý výkon a podařený obrat proti trápícímu se Cagliari je mírně oddálil od spodních pater, kde se naopak stále plácala domácí Verona. Ta do tohoto kola vstupovala z pozice 18. týmu tabulky s jednobodovou ztrátou na příčky zaručující záchranu.

Byli to ale právě domácí fotbalisté, kdo zpočátku působil jako aktivnější celek. Žádná z útočných snah se však nesetkala s úspěchem. Když už některá z akcí dokráčela až k zakončení, tak si s přehledem poradil Stefano Turati. Po půlhodině hry dostali Mastini zajímavou příležitost, když po faulu ve vápně zahrávali pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Duda, ale hrdinou Verony se nestal, neboť Turati vystihl směr a střelu vyrazil. Následná dorážka Darka Lazoviće skončila pouze v boční síti.

V nastavení první půle sudí přiřkl domácím druhou penaltu, k níž se postavil Suslov. Tento slovenský reprezentant si s nabídnutou příležitostí poradil o dost lépe a ranou do levé šibenice otevřel skóre.

Vstup do druhého poločasu vyšel lépe hráčům Frosinone, kteří sevřeli domácí v jejich vápně a v 58. minutě se dočkali vyrovnání. Nejvýše ze všech se na rohový kop vyhoupl Kaio Jorge a hlavou usměrnil míč za záda Lorenza Montipa. Zapůjčený Brazilec z Juventusu ze vzduchu zahrozil i po chvíli, tentokrát jeho pokus mířený k tyči vykopl jeden z bránících hráčů mimo. Do konce utkání si žádná ze stran nevytvořila tlak, jenž by vedl k rozhodnutí.

Souboj dvou soupeřů bezprostředně ohrožených záchranářskými starostmi tak skončil remízou. Scaligeri čeká další duel 4. února v Neapoli, zatímco Frosinone o den dříve přivítá AC Milán.

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - US Sassuolo 1:0

28.01.2024 15:00

Góly: 31. Andrea Colpani

Monza zvítězila ve 22. kole Serie A nad Sassuolem 1:0. Ani jeden z týmů se nepyšnil zrovna nejlepší formou, na což lépe zareagovali Brianzoli, kteří rozvlnili síť ve 22. minutě, avšak gól Danyho Moty nebyl pro ofsajd uznán. O chvíli později ale portugalský útočník přihrál Andreovi Colpanimu a na jeho trefě už nenašel nic neregulérního ani videorozhodčí. Neroverdi tak padli ve třetím vzájemném klání za sebou.

Monza v dosavadním průběhu sezony prohrála osm ligových utkání, hned pět z nich však od začátku prosince. Pokles formy dokonale demonstrovaly dva poslední zápasy, v nichž padla s celkovým skóre 1:8. Sassuolo mělo za sebou napříč soutěžemi čtyřboj s celky z popředí tabulky, přičemž nejvíce se mu povedl domácí duel s Fiorentinou, který díky gólu Andrey Pinamontiho dokonce vyhrálo.

Domácí vlétli do zápasu jako uragán a zkušený brankář Andrea Consigli měl potíže už v jeho úvodu, když dostal náročnou přihrávku a jen tak tak dokázal míč odehrát před dotírajícím útočníkem Brianzoli. Ještě v první polovině úvodního dějství však dlouholetá jednička Neroverdi kapitulovala proti hlavičce Moty, nicméně jeho radost byla předčasná, protože vstřelenému gólu předcházel ofsajd. Vedení se nakonec přece jen Lombarďané dočkali, když střelec neuznané branky Mota přihrál Colpanimu, jenž se trefil přesně k pravé tyči.

Hned po změně stran mohl vedení navýšit obrovský argentinský talent Valentín Carboni, který uvnitř pokutového území v tutovce těsně minul prostor mezi třemi tyčemi. Hosté ve druhé půli hodně ubrali plyn a vypadalo to, jako kdyby ani nechtěli vyrovnat a Biancorossi naprosto v klidu kontrolovali průběh zbytku zápasu.

Sassuolo se tak premiérové výhry v rámci prvoligových vzájemných střetnutí opět nedočkalo a nezískalo ani bod. V příštím kole se představí 3. února na půdě Bologni, Monza bude hrát tentýž den v Udine.

Více informací k zápasu

Janov CFC - US Lecce 2:1

28.01.2024 12:30

Góly: 70. Mateo Retegui, 76. Caleb Ekuban - 31. Nikola Krstović

Lecce prohrálo ve 22. kole Serie A na půdě Janova 1:2, a jeho poslední venkovní bodový zisk se tak nadále datuje na 11. prosince. Právě od té doby zároveň Giallorossi na hřištích soupeřů neskórovali, to však platilo jen do 31. minuty duelu na Stadio Luigi Ferraris, kdy se poprvé od začátku října minulého roku prosadil nejlepší střelec klubu Nikola Krstovič.

Ještě chvíli předtím ale letní posila z Dunajské Stredy neproměnila pokutový kop, což se hostům vymstilo po změně stran, kdy nejprve úchvatný přímý kop Alberta Gudmundssona dorazil do sítě Mateo Retegui a hned vzápětí rozhodl o triumfu Rossoblu Caleb Ekuban.

Hráči Janova prožívali velmi povedené období, když šestkrát v řadě neprohráli, přičemž dokázali uhrát remízu s Juventusem či Interem. Dalším pozitivem byla pro Rossoblu domácí forma, jelikož před vlastními fanoušky v letošním ročníku prohráli pouze dvakrát. To chtělo změnit Lecce, které se ale výsledkově trápilo a od konce září minulého roku vyhrálo jen jediný duel.

Úvod utkání ale vyšel lépe právě hostujícím Giallorossi a domácí si už ve třetí minutě koledovali o první inkasovanou branku. Při rozehrávce totiž gólman Josep Martínez namazal míč osamocenému Pontusi Almqvistovi, než se však odhodlal ke střele, o balon ho obral jeden z obránců. O čtvrthodiny později si švédský útočník při průniku do vápna vykoledoval pokutový kop, Martínez si však skvělým zákrokem proti zakončení Krstoviče napravil pověst. Z branky se tak Lecce mohlo radovat až krátce po půlhodině hry, kdy dalekonosnou ránu právě Krstoviče tečoval Johan Vásquez tak, že zapadla přesně k levé tyči.

Domácí měli velkou šanci srovnat ihned po změně stran, když skončila rána Ruslana Malinovského z velké vzdálenosti na tyči a proti následné dorážce Vásqueze pohotově zasáhl gólman Wladimiro Falcone. Krátce nato chtěl na druhé straně prostřelit brankáře mezi nohama Nicola Sansone, míč však neprošel. O srovnání se tak postaral v 70. minutě Retegui, který dorážel krásnou pumelici Gudmundssona z přímého kopu, jehož pokus se od břevna odrazil na brankovou čáru. Obrat Janované dokonali o šest minut později, když se akrobatickým zakončením trefil Ekuban.

Janov tak udržel skvělou domácí formu a získal další tři body. V příštím kole se 3. února střetne s Empoli, Lecce změří o den dříve síly s Fiorentinou.

Více informací k zápasu

AC Milán - Bologna FC 2:2

27.01.2024 20:45

Góly: 45. Ruben Loftus-Cheek, 83. Ruben Loftus-Cheek - 29. Joshua Zirkzee, 90+2. Riccardo Orsolini (pen.)

AC Milán poprvé po více než měsíci v Serii A nezvítězil, když v jejím 22. kole pouze remizoval s Bolognou 2:2. Hrdinou utkání se zdál být dvougólový Ruben Loftus-Cheek, který Rossoneri táhl za pátou ligovou výhrou v řadě navzdory dvěma penaltovým minelám jeho spoluhráčů. Právě pokutový kop se však nakonec stal domácím osudným, jelikož v závěrečném nastavení srovnal z bílého bodu Riccardo Orsolini.

Poslední ligový zápas v Udine zanechal v Milánských hořkosladký pocit. Kvůli rasistickým nadávkám se ze hřiště odebral gólman Mike Maignan, následován svými spoluhráči, aby se všichni po pozdějším návratu na trávník přece jen radovali z výhry. Tu v nastavení trefil Noah Okafor. Bologna na San Siro nepřijížděla s velkými nadějemi, neboť třikrát po sobě ztratila a po delší době spadla mimo pohárové příčky.

Ve 29. minutě se do vedení dostali hráči v bílých dresech. Po velkém zmatku v šestnáctce Milána balon propadl až na pravou stranu k Joshuovi Zirkzeemu, který ho z úhlu propasíroval mezi Maignanovýma nohama. Domácí mohli vrátit úder vzápětí, Simon Kjaer však z malého vápna mezi tři tyče nedokázal usměrnit centr Christiana Pulišiče. Dánský obránce byl hlavní postavou i v další situaci, když byl ve vápně zasažen kopačkou do obličeje. Byla nařízena penalta, kterou ale neproměnil Olivier Giroud kvůli Skorupského skvělému zákroku. Úspěšný byl až ve 45. minutě Loftus-Cheek, jenž se prosadil po přihrávce Davideho Calabrii.

Hned zkraje druhého poločasu se do nadějné příležitosti probojoval autor prvního gólu Zirkzee. Nizozemský útočník si zpracoval a zasekl míč v šestnáctce, jeho následný pokus z bezprostřední blízkosti však jen těsně přeletěl horní tyč. V 64. minutě rozehrál střídající Alessandro Lorenzi rohový kop a po zblokované hlavičce se balon odrazil k Tijanimu Reijndersovi, který pak krásnou ranou orazítkoval spojnici. O devět minut později byla po faulu na Leaa odpískána další penalta ve prospěch AC. Tentokrát se k ní postavil Theo Hernández, ale ani on v důležitý okamžik neuspěl, když míč namířil pouze do pravé tyče. Toto selhání ovšem Milánské mrzet nemuselo, jelikož se těsně před koncem utkání podruhé v zápase po úspěšné hlavičce prosadil Loftus-Cheek. Bláznivý zápas nakonec přeci jen skončil nerozhodně, protože se v druhé minutě nastavení z penaltového puntíku nemýlil Orsolini.

Milánští tedy přerušili sérii výher a pouze remizovali. Jejich příštím soupeřem bude 3. února Frosinone, Bologna ve stejný den přivítá Sassuolo.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Empoli FC 1:1

27.01.2024 18:00

Góly: 50. Dušan Vlahović - 70. Tommaso Baldanzi

Fotbalisté Juventusu remizovali ve 22. kole Serie A na domácím hřišti s Empoli 1:1, a nabídli tak Interu Milán možnost dostat se v čele tabulky do trháku. Zápas ovlivnilo vyloučení Arkadiusze Milika z 18. minuty, po jehož tvrdém zákroku se zpomalilo tempo hry a domácí se složitě dostávali do útoku. Přesto se po změně stran radoval ze své 12. ligové trefy Dušan Vlahovič, jenže v 70. minutě srovnal Tommaso Baldanzi. Gól odchovance Azzurri znamenal, že Stará dáma na osmou soutěžní výhru v řadě nedosáhla.

Kouč Davide Nicola začal záchranářský úkol v Empoli skvěle, když se svým týmem jasně porazil Monzu. Hattrickem přitom zazářil Szymon Žurkowski, který do Toskánska přišel na hostování z nedaleké Spezie. Nyní ale čekala hosty větší překážka v podobě Juventusu. Ten v sezoně zatím prohrál jen jednou a jako jediný dokázal sekundovat suverénnímu Interu.

Od úvodních minut Juventus na hřišti jasně dominoval, a tak se záhy dočkal první šance. Už v šesté minutě se rozhodl pro přímé zakončení z volného kopu Vlahovič, svou střelu zamířil na bližší tyč, avšak gólman jeho pokus pohlídal. V 18. minutě ale přišla pro favorita velká překážka, když za nevybíravý skluz viděl červenou kartu Milik. I přes početní převahu bylo většinu času v defenzivě právě Empoli, Starou dámu však k větším šancím nepouštělo. Dvě ojedinělé příležitosti přišly krátce před půlhodinou hry a v obou se představil hostující Nicoló Cambiaghi. Proti jeho střelám zpoza vápna ovšem dobře zasáhl Wojciech Szczesny.

První branku tak přinesla až změna stran, kdy po rohu propadl míč k nehlídanému Vlahovičovi, jenž z bezprostřední blízkosti otevřel skóre utkání. Jinak ale více drželi míč hráči Azzurri, a ti se tak dočkali vyrovnání. V 70. minutě vyslal Baldanzi nenápadnou ránu zpoza vápna, která zaplula přesně k pravé tyči. Následující průběh utkání už byl na šance opět skoupý, výjimku tvořil náběh Cambiaghio, jenž pálil na bližší tyč, Szczesny si však znovu poradil.

Juventus tak jen remizoval. V dalším kole jej čeká 4. února obrovsky důležitý zápas s Interem, Empoli se o den dříve střetne s Janovem.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Udinese Calcio 2:0

27.01.2024 15:00

Góly: 33. Aleksej Mirančuk, 45+1. Gianluca Scamacca

Fotbalisté Atalanty porazili ve 22. kole Serie A doma Udinese 2:0. Pohodový triumf si Orobici zajistili ještě před pauzou, kdy se postupně prosadili Aleksej Mirančuk a Gianluca Scamacca. Pod oba zásahy se přesnou přihrávkou podepsal host z AC Milán Charles De Ketelaere, jemuž přesun v rámci Lombardie prospěl, když zaznamenal již šestou asistenci v ligovém ročníku. Nerazzurri tak před vlastními fanoušky vyhráli už pátý ligový duel v řadě a i díky tomu se v neúplné tabulce posunuli na čtvrtou příčku.

Udinese se dosud v roce 2024 střetlo se třemi celky z popředí tabulky a ani v jednom případě herně nepropadlo, jenže odměněno za to bylo pouhým bodem. Kleslo tak až na hranu sestupového pásma a jeho složitý los navíc pokračoval v Bergamu. Atalanta se sice musela obejít bez nejlepšího střelce Ademoly Lookmana, jenž odjel reprezentovat na Africký pohár národů, i bez něj ale naposledy nadělila Frosinone pět branek.

První příležitost mělo domácí mužstvo. Krátce před čtvrthodinou hry se Scamacca dostal ke střele volejem, kterou však nasměroval mimo tři tyče. Fanoušky mohl rozjásat v 19. minutě Giorgio Scalvini, nicméně jeho pokus z úhlu zlikvidoval Maduka Okoye. Bergamský celek se tak dočkal až po 33 minutách hry, když si Mirančuk naběhl na rychlý balon před bránu a krkolomným kopem ho poslal přesně na zadní tyč. Krátce před pauzou mohl dorovnat skóre Festy Ebosele, kterého ale dobře vychytal Marco Carnesecchi. Toto selhání soupeře v nastavení potrestal Scamacca, jenž se ve vápně dostal k odraženému míči a křižnou ranou nekompromisně navýšil náskok Nerazzurri.

Na počátku druhého dějství diváci viděli markantně zvýšenou střeleckou aktivitu hostů, a to i přesto, že v jeho úvodních 10 minutách drželi míč na kopačkách jen asi čtvrtinu herního času. Lombarďané ale svého soupeře drželi bezpečně daleko a postupně opět přejímali iniciativu. Udine se dále tlačilo alespoň k čestnému úspěchu, nicméně velkých šancí bylo k vidění sporadické množství.

Zápas tak skončil už šestou domácí soutěžní výhrou Atalanty v řadě. V příštím kole dostane možnost tuto sérii protáhnout, jelikož 4. února přivítá Lazio. Do Udine přijede o den dříve Monza.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Turín FC 1:2

26.01.2024 20:45

Góly: 77. Nicolas Viola - 23. Duván Zapata, 45+3. Samuele Ricci

Hráči turínského FC porazili ve 22. kole Serie A domácí Cagliari 2:1. Vítěznou branku si připsal v nastaveném čase první půle Samuele Ricci. Po skórování sahal několikrát i Jakub Jankto, který ale nakonec odehrál jen poločas. V soupeřově dresu hrající David Zima sledoval utkání pouze z lavičky. Rossoblu tak prohráli na vlastní půdě poprvé od října a neslavně se rozloučili s legendou italského fotbalu Luigim Rivou, nejlepším střelcem Casteddu i Squadry azzurry, jenž začátkem týdne zemřel.

Celek ze Sardinie naposledy padl s trápícím se Frosinone 1:3. Z posledních šesti ligových střetnutí tak vyhráli svěřenci Claudia Ranieriho jen jednou a na sestupové pásmo měli náskok pouhý bod. Tentokrát je navíc nečekal vůbec jednoduchý úkol, jelikož se jim do cesty postavil Turín, který od konce října v lize padl jen dvakrát.

Velmi sympatické gesto nastalo v 11. minutě utkání, kdy fanoušci ocenili dlouhým potleskem ve stoje legendu Rivu. Do té doby nezáživný první poločas dostal potřebnou zápletku ve 23. minutě. Právě v tento čas se na ofenzivní výpad po pravé straně hřiště vydal Raoul Bellanova, jehož následný pas našel Duvána Zapatu, který efektivním zakončením skluzem poslal hosty do vedení. Chvíli nato nebyl daleko od navýšení náskoku Granaty Antonio Sanabria, nicméně Simone Scuffet proti jeho hlavičce vytáhl reflexivní zákrok. Na druhé straně mohli domácí srovnat rovněž ze vzduchu, ale Jankto v rozhodující moment nezasáhl míč ideálně. Těsně před odchodem do šaten pak předvedl pohlednou individuální akci Ricci, kterou zakončil přízemní ranou za záda Scuffeta.

Turínští si pohodu přenesli i do druhé půle, pokusu Bellanovy ze střední vzdálenosti chyběly k úspěchu jen centimetry. Jiskřičku naděje mohl zažehnout hlavičkující Leonardo Pavoletti, jenže veteránovo zakončení pokryl Vanja Milinkovič-Savič. Daleko od druhého gólu v zápase nebyl čtvrthodinu před koncem Zapata, jeho pumelice ale náskok hostí nezvýšila. V 77. minutě to byl naopak Nicolas Viola, který geniálně zakroutil míč k levé tyči a vrátil Rossoblu zpět do hry. Stejný hráč mohl v závěrečné desetiminutovce z přímého kopu i vyrovnat, Milinkovič-Savič ale Býky podržel.

Turín tak potvrdil papírové předpoklady a ze Sardinie si odvezl plný počet bodů. V příštím kole vyzve 4. února na souboj Salernitanu, Cagliari změří o den později síly s AS Řím.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
21
17
3
1
50 : 10
54
2
Juventus FC
22
16
5
1
36 : 13
53
3
AC Milán
22
14
4
4
43 : 25
46
4
Atalanta Bergamo
21
11
3
7
37 : 21
36
5
AS Řím
22
10
5
7
36 : 26
35
6
ACF Fiorentina
21
10
4
7
29 : 22
34
7
SS Lazio
21
10
4
7
24 : 20
34
8
Bologna FC
21
8
9
4
25 : 20
33
9
SSC Neapol
21
9
5
7
30 : 25
32
10
Turín FC
21
8
7
6
20 : 19
31
11
Janov CFC
22
7
7
8
24 : 26
28
12
AC Monza Brianza
22
7
7
8
21 : 28
28
13
Frosinone Calcio
22
6
5
11
29 : 41
23
14
US Lecce
22
4
9
9
21 : 31
21
15
US Sassuolo
21
5
4
12
26 : 37
19
16
Hellas Verona
22
4
6
12
20 : 30
18
17
Udinese Calcio
22
2
12
8
23 : 37
18
18
Cagliari Calcio
22
4
6
12
21 : 38
18
19
Empoli FC
22
4
5
13
15 : 36
17
20
Salernitana Calcio
22
2
6
14
19 : 44
12

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (89)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
10

Naprosto idiotská ztráta. Nechat na lavičce Yildize, když na hřišti není Chiesa, je úplná debilita, která se Maxovi vrátila už v 17. minutě. Polák doufám v Juventusu skončil, to je hráč úplně k hovnu.

Reagovat
stuff

To je blbost. Ak Dusan ostane, tak uplne idealny backup.

Reagovat
10

tahle diskuse je pořád dokola a už dlouho nemá smysl, protože naše vnímání Kean x Milik je úplně obrácené

Reagovat
stuff

To mas pravdu.

Ja len cisto pragmaticky pomer nakupnej ceny a strelenych golov. Plus drzi hubu na lavke. Ak by mal Taliansky pas, tak ideal

Reagovat
10

Já to taky beru čistě pragmaticky. Na jedný straně univerzální 23-letý odchovanec s nesrovnatelným přínosem v mezihře, co má v lize shodný čísla (góly/minuty), drží hubu na lavičce, přestože s ním Max vyloženě zametá po hřišti. Asi je náhoda, že ho teď chce Atlético a Milika nechtělo ani Marseille...

Reagovat
Strakosha

Evidentně fotbalu moc nerozumíš. Fousek lidi,jako si ty nazývá pseudoexperty

Reagovat
10

Ano, to souhlasí.

Reagovat
Raffaello

Reagovat
stuff

Chcu ho zadarmo na polroka. To nam v nudzi bol dobry aj Anelka

Tento argument bude platit, ak niekto zaplati aspon polovicu nasej kupnej ceny

Reagovat
10

Loan fee: €500k. No buy option clause included.

Reagovat
10

Jinak když odečteš kupní cenu od částky, za kterou odešel do Evertonu, tak nás Moise stál včetně bonusů 5m, takže to je trošku demagogie z tvojí strany.

Reagovat
stuff

Tak to za Pogbu sme mali dat aspon 90 a bol by to teda dobry obchod, bo by sme to nejak odcitali secko navzajom

Reagovat
10

To si asi trošku nepochopil...

Reagovat
stuff

asi

Reagovat
stuff

tak ho nevzali ani zadarmo

Reagovat
REPLIKATOR

Dík, ty polský retarde

Reagovat
Pinturicchio

Kolik?

Reagovat
10

dvackafpiči

Reagovat
Pinturicchio

Pondělí bez svačiny.

Reagovat
Rudy

To mel byt prijem do dalsich davek. Alkohol, cigarety a kde mu zustane na jidlo?

Reagovat
Pinturicchio

Joo, to ať už si REPLI řeší sám. Ale ať nejsem úplně nenapomocny, půjčí bůra od kámoše a zkusí točku v herně?

Reagovat
kammil1203

Doufám, že za ten dnešní zbytečný faul si Polák už v Juve dlouho nekopne, jeho zásluhou dnes Juve nevyhrál.

Reagovat
snuff24

Wow teď jsem to otevřel krásná zpráva 2 zápasy k dobru pojďme toho kurva využít FORZA INTER MAJLAND

Reagovat
Whitemedia

Ruben

Reagovat
1899-1995

Massa

Reagovat
Kaka14

Keby sme vedeli kopať jedenástky, tak vyhrajeme

Reagovat
Salfovic

Ale je to hezkej příběh, zahodit dvě penalty a přijít o body gólem z penalty v nastavení. Tedy ne pro vás.

Reagovat
monty25

Ještěže jsem nevsadil na AC, to by mě odvezli.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Martin9719

Neuvěřitelný, jak dlouho ještě budeme tohle trpět? Máme asi 5 střel na bránu za 3 zápasy a de Laurentis ještě řekne, že prémie dá hráčům i tak po zápase s Interem. Ty "posily" co nám teď chodí to si nejspíš Laurentis vybírá sám, protože to je neuvěřitelný.

Reagovat
Avanti

Dneska to bylo čiré utrpení Přijde mi, že ti hráči z původního kádru jsou úplně vyhořelí. Ten Ngonge tam měl docela dobrou akci, asi bych ty "posily" naopak víc zapojil, protože těm se aspoň chce trochu hrát...

Reagovat
Martin9719

No ten Ngonge ještě třeba, ale k čemu nám je Dendoncker který vysedává v Aston Ville? K čemu je průměrák Serie A Mazocchi? Ale to je jen jedna z věcí, ten optimismus a nostalgie v podobě příchodu Mazzariho vystřídala krutá realita. Hlavně, že se nadávalo na Garciu. Ten nevyhrál pár zápasů a byl na odstřel, protože si všichni mysleli, že budeme vyhrávat každoročně Serii A a v LM porážet Real. Spousta trenérů na trhu kteří by to i po Garcíovi dokázali zvednout, ale přivede se tenhle dinosaur kterej vůbec neví co chce hrát. Úspěch má postavený na hráčích kteří končili kariéru když on končil u nás. Tohle už je vážně k zblití a Laurentis se teď tváří že je všechno ok, protože nemůže přiznat chybu 2x za asi 4 měsíce, logicky.

Reagovat
celeb

Vy mate jedine stastie, ze v LM mate proti sebe Barcu. Aj to je tak 50:50

Reagovat
Martin9719

Barcelona je při vší úctě i když třeba nic nehraje (nevím, nesleduji La Ligu) úplně někde jinde.

Reagovat
Avanti

No u Mazocchího mi stačil ten první zápas Dendonckera vůbec neznám, ale jestli tam bude chodit na posledních pět minut, tak je to k ničemu. Já sem obecně tu výměnu Garcii moc nepochopil, z toho vítězného týmu odešel Kim a Lozano, nepřišel v podstatě nikdo místo nich a García přesto hrál kolem 4. místa. Fotbal sice ne tak atraktivní jako pod Spalem, ale pořád o deset řádů nad Mazzarim. Teď jsme devátí a Laurentis je v pohodě no Hlavně jestli odejde bez kvalitní náhrady Osimhen s Kvarou, tak dlouhodobě zaparkujem kolem 10. místa.

Reagovat
Largo

Hele na ty posily bych vůbec nenadával. Mazzocchi možná nebude superhvězda, ale svoji práci do rotace si udělá. Ngonge a Pérez mají potenciál těma hvězdama nejen v rámci calcia být. Dendoncker a Traoré by ve správným systému taky mohli být více než platní. V zimě se v Itálii obecně moc nekupuje, teď se De Laurentiis urval ze řetězu a mám pocit, že vybral dobrý hráče. Tam je hlavní problém u toho trenérskýho dinosaura. Když jsem četl ty jeho vyjádření po zápase... děs.

Reagovat
Martin9719

No hráli jsme výborný fotbal dle něj. XG 0,13 a střely na branku 0, mimo 5.

Reagovat
Largo

Reagovat
Kaka14

Tak Leao je vraj prva volba PSG ak Mbappe nepredlzi .... hadam ich odradi ta klauzula 175M

Reagovat
Rudy

Tak to je pro AC pecka, ne? Hned to muzou otocit za 3 solidni hrace a budou uplne jinde jak s Leaem.

Reagovat
Kaka14

skor sa obavam, ze by peniaze isli na novy stadion ....

Reagovat
pistacik11

A to je zle?

Reagovat
maras93

Za 175m € by nebylo o čem. Věřím, že je PSG schopný to dát.

Reagovat
Nuno čomes

To jsou sice šílenci, ale nevěřím, že by to dali. To by musel mít chlapec trochu jiná čísla.

Reagovat
Salfovic

Nedají, protože majitelům AC bude stačit i podstatně méně.

Reagovat
maras93

Jako jo, letos je to bída, ale jsem optimista.

Reagovat
Emmett Brown

Spravil v dnešnom zápase Lukaku aspoň jednu dobrú vec? To bolo niečo príšerné z jeho strany. A Pellegrini okrem gólu to isté.

Reagovat
Lech

Nemel cas. Rozhazoval rukama

Reagovat
danko10

Čo sa budeš unúvať, keď máš v zmluve klauzulu, že ťa nesmú striedať, lebo ty si Lukaku a Rím je Disneyland?

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Gimme

Přišlo mi že jsme hráli v šesti. Oba kraje ŠÍLENĚ ŠPATNÝ, Joya s Lorenzem úplně ze hry, Cristante špatnej a v brance sněhulák

Reagovat
danko10

Llorente bol tiez vyborny.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Pelleho kariéra jsou jen góly a asistence, pokud nemá ani to, hře nepřináší nic.

Lukaku mi přijde utavený a v prvních 60 minutách měl několik možností super náběhu, ukazoval si, ale Mancini mu ten míč nedá, i když čuměl jeho směrem.

Vůbec bych neměl problém s tím, že půjdou oba s Joyou dolů v 60., když budou mít zarobeno na skóre.

Reagovat
Rudy

Lukaku, staci kloudny balon a jede jak tank. Odstavit ho od mice je snad nadlidsky ukon. Mancini mu ten míč nedá, i když čuměl jeho směrem. To je pak tezky pro vsechny. Si to tam smrdlate na pulce a Romelu neni vyuzity ani z 20%.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Těším se na Angelina, Baldanzi je asi nereálný na hostování s výkupem za dvacet let, ale hodně by oživil prostor pod hrotem, ten kluk má něco v sobě.

Huijsen ať klidně hraje furt, chci vidět více Costy, Dani miluje Pisilliho, tak proč ho tam nepošle za Pelleho na dvacet minut, česrtvý hráč který neumí bránit bude pořád lepší než utavený hráč, který neumí bránit, jestli chceme držet výsledek.

Ale tři body jsou tři body, grazie Roma. Kdybychom ve zbytku porazili klidně jen o gól všechny týmy, které jsou teď pod námi, máme 65 bodů a to bude blízko LM.

Reagovat
Raffaello

Myslíš, že ho dotáhnou? Když jsem viděl všechny ty spekulace, tak jsem čekal, že do Juve přijdou na poslední chvíli maximálně Beranrdeschi nebo Pereyra. Bonaventuru v životní formě v posledním tažení jeho kariéry bych úplně nečekal, zvlášť pak ne z Florencie.

Reagovat
10

Asi to o neklapne, no...ale bral bych ho hned, hraje skvěle

Reagovat
stuff

Reagovat
Zark

Stačí ho tady pochválit a už to jede škoda jen, že je nenapadl dřív, ale co se dá dělat, na LM třeba rozšířit kádr o zkušené kvalitní borce, takže why not

Reagovat
10

m*dky fialový ho do Juve nepustí...

teď Di Marzio a Romano zničehonic vytáhli Alcaraze ze Southamptonu, dokonce už má dneska absolvovat zdravotní prohlídku, hostování s opcí na 40m+

Reagovat
Raffaello

Nevíš, co to je za wonder kida? Vůbec neznám, ligu sedláků nesleduju. Četl jsem jen něco málo zběžně na Twitteru.

Reagovat
10

Nevím, ale podle YouTube pinká docela slušně tenis.

Vypadá zajímavě, takovej buldok s dobrou střelou i technikou, trošku jako sledovat Vidala zamlada. Ale pokud Udine chce 25m za Samardžiće, tak 40m za něj mi přijde trošku přepal. Giuntoli má ale mojí důvěru, Anguissu taky pořádně nikdo neznal a jak to dopadlo.

Reagovat
Raffaello

Jojo, s tenisákem mu to jde dobře, snad mu to půjde stejně i s větším míčem.

Ostrovní cena, buď rád, že to není Angličan, to by pod 80m nešlo. Argentinci jsou fajn, lepší než levná pracovní z východu a Afriky. Ale pobavil mě tweet, kde psali - minulou sezonu 15 minut proti Arsenalu, 1 gól a 1 asistence, wow! Tyhle reference žeru.

Reagovat
10

se divím, že ho Arsenal rovnou nekoupil, tak to tam dělaj, ne?

Reagovat
Raffaello

Tak cenovka bude skoro anglická. Necelý 4m za hostování a dalších 49m opce pro případ koupě. Nejdřív to bylo 35m, pak 40m a nakonec 49m. Vše samozřejmě v Eurech.

Reagovat
10

každou hodinu to jde o 5m nahoru

Reagovat
md92

Chiesa, Vlahovic, Bernadeschi, Neto (posledních 10 let), dříve Melo, Chiellini, Miccoli nebo Baggio.

Nic tak výjimečného, že by vám ty 'mdky fialový' pustily hráče.

Reagovat
Nuno čomes

Takovéhle brečení není na místě.

Reagovat
Zark

Ty jsi taky chcanka

Reagovat
Nuno čomes

Se mi líbí, jak bez urážek nemůžete fungovat, mrtko.

Reagovat
10

díky za upozornění, gestapáčku

Reagovat
Zark

Taky jsme jejích největší sponzoři, ale tady jim došlo, že jsou ještě ve hře o 4. flek.

A výjimečné to je pro jejich tifosi vždy

Reagovat
10

chlapcům klasicky trošku uniká kontext a text toho příspěvku...

Jack je za mě s přehledem nejlepší hráč Violy, pustit ho v půlce sezony, kdy jsou 2 body od LM, a ještě do Juve, tak se Rocco proletí z Campanile di Giotto bez padáku

Reagovat
md92

Holt jsi lokální nepochopený génius.

Tvá připomínka na adresu Violy mi vyzněla tak, že vám (konkrétně) nikoho nepouští. Přitom těch přestupů je na trase z Florencie do Turína relativně hodně, proto jsem jich pár zmínil.

Reagovat
DelPiero137

Ja som to pochopil hned

Vsetky tie prestupy boli peklo s peknou prirazkou vzhladom na kupujuceho.

Reagovat
10

Já někde píšu, že nám v minulosti neprodali za totální rakety hráče?

Reagovat
md92

"m*dky fialový ho do Juve nepustí..."

OK, asi nechápu psaný text. Minimálně tebou psaný.

Reagovat
10

ano, psáno v kontextu Bonaventury, teď v půlce sezony, v jejich pozici atd.

až napíšu "mrdky fialový do Juve nikdy žádnýho hráče nepustí a nepustili", tak můžeš přiběhnout i s tím druhým vořechem

Reagovat
md92

Na tebe reagovat je fakt radost

Reagovat
Nuno čomes

Klasický pokrytec. Od tebe to sedí, jak vždycky přiběhnete s pejskama, abyste se museli vyjádřit ke každé hovadině a otočit to ve svůj prospěch. Zatím těžíte poslední roky jen z toho, že vás tady je poměrně dost

Já se velmi bavím, velmi. Jak nezvládáte. A přitom stačí tak málo - Inter na čele a jste roztěkaní jak alkoholik bez chlastu.

Reagovat
10

Aspoň že vy tady držíte prapor a jste tak v zenu nad věcí, jako třeba tady https://www.eurofotbal.cz/clanky/serie-a-preview-22-kola-as-rim-se-dotahuje-na-pohary-671523/#post14857145

Nemám pocit, že by tady měl Juventus nějakou převahu, narozdíl od Interu, což je vidět i v té diskusi vedle, takže si klasicky sereš do huby

Reagovat
Nuno čomes

Uuuu jedna vlaštovka a panáček už zase brečí. Už s tím něco udělej.

Reagovat
DelPiero137

V tomto pripade ani nie je co otocit

U teba mam pocit ze pribehnes zakazdym prispevkom 10 aby si sa mu posmieval. Ci mas pravdu alebo nie.

Reagovat
Nuno čomes

To máš špatný pocit. To on v drtivé většině případů "reaguje" na mě

Reagovat
Zark

Podle videí mi připomíná De Paula, tak uvidíme, jestli se taky tak vyhraje.

Reagovat
10

to je asi lepší přirovnání, Arturo byl mimozemšťan, ten měl obě fáze světový

Reagovat
stuff

To som zvedavy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele