22. kolo
28.01.2024 15:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Milan Đurić (Monza) a Gian Marco Ferrari (Sassuolo) (© AFP)

Monza po dvou debaklech zabrala, Mota se zotavil z neuznaného gólu asistencí

Monza zvítězila ve 22. kole Serie A nad Sassuolem 1:0. Ani jeden z týmů se nepyšnil zrovna nejlepší formou, na což lépe zareagovali Brianzoli, kteří rozvlnili síť ve 22. minutě, avšak gól Danyho Moty nebyl pro ofsajd uznán. O chvíli později ale portugalský útočník přihrál Andreovi Colpanimu a na jeho trefě už nenašel nic neregulérního ani videorozhodčí. Neroverdi tak padli ve třetím vzájemném klání za sebou.

Monza v dosavadním průběhu sezony prohrála osm ligových utkání, hned pět z nich však od začátku prosince. Pokles formy dokonale demonstrovaly dva poslední zápasy, v nichž padla s celkovým skóre 1:8. Sassuolo mělo za sebou napříč soutěžemi čtyřboj s celky z popředí tabulky, přičemž nejvíce se mu povedl domácí duel s Fiorentinou, který díky gólu Andrey Pinamontiho dokonce vyhrálo.

Domácí vlétli do zápasu jako uragán a zkušený brankář Andrea Consigli měl potíže už v jeho úvodu, když dostal náročnou přihrávku a jen tak tak dokázal míč odehrát před dotírajícím útočníkem Brianzoli. Ještě v první polovině úvodního dějství však dlouholetá jednička Neroverdi kapitulovala proti hlavičce Moty, nicméně jeho radost byla předčasná, protože vstřelenému gólu předcházel ofsajd. Vedení se nakonec přece jen Lombarďané dočkali, když střelec neuznané branky Mota přihrál Colpanimu, jenž se trefil přesně k pravé tyči.

Hned po změně stran mohl vedení navýšit obrovský argentinský talent Valentín Carboni, který uvnitř pokutového území v tutovce těsně minul prostor mezi třemi tyčemi. Hosté ve druhé půli hodně ubrali plyn a vypadalo to, jako kdyby ani nechtěli vyrovnat a Biancorossi naprosto v klidu kontrolovali průběh zbytku zápasu.

Sassuolo se tak premiérové výhry v rámci prvoligových vzájemných střetnutí opět nedočkalo a nezískalo ani bod. V příštím kole se představí 3. února na půdě Bologni, Monza bude hrát tentýž den v Udine.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele