22. kolo
27.01.2024 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Tommaso Baldanzi a Nicolo Cambiaghi (© AFP)

Juventus zaplatil za brzké vyloučení přerušením sedmizápasové série vítězství

Fotbalisté Juventusu remizovali ve 22. kole Serie A na domácím hřišti s Empoli 1:1, a nabídli tak Interu Milán možnost dostat se v čele tabulky do trháku. Zápas ovlivnilo vyloučení Arkadiusze Milika z 18. minuty, po jehož tvrdém zákroku se zpomalilo tempo hry a domácí se složitě dostávali do útoku. Přesto se po změně stran radoval ze své 12. ligové trefy Dušan Vlahovič, jenže v 70. minutě srovnal Tommaso Baldanzi. Gól odchovance Azzurri znamenal, že Stará dáma na osmou soutěžní výhru v řadě nedosáhla.

Kouč Davide Nicola začal záchranářský úkol v Empoli skvěle, když se svým týmem jasně porazil Monzu. Hattrickem přitom zazářil Szymon Žurkowski, který do Toskánska přišel na hostování z nedaleké Spezie. Nyní ale čekala hosty větší překážka v podobě Juventusu. Ten v sezoně zatím prohrál jen jednou a jako jediný dokázal sekundovat suverénnímu Interu.

Od úvodních minut Juventus na hřišti jasně dominoval, a tak se záhy dočkal první šance. Už v šesté minutě se rozhodl pro přímé zakončení z volného kopu Vlahovič, svou střelu zamířil na bližší tyč, avšak gólman jeho pokus pohlídal. V 18. minutě ale přišla pro favorita velká překážka, když za nevybíravý skluz viděl červenou kartu Milik. I přes početní převahu bylo většinu času v defenzivě právě Empoli, Starou dámu však k větším šancím nepouštělo. Dvě ojedinělé příležitosti přišly krátce před půlhodinou hry a v obou se představil hostující Nicoló Cambiaghi. Proti jeho střelám zpoza vápna ovšem dobře zasáhl Wojciech Szczesny.

První branku tak přinesla až změna stran, kdy po rohu propadl míč k nehlídanému Vlahovičovi, jenž z bezprostřední blízkosti otevřel skóre utkání. Jinak ale více drželi míč hráči Azzurri, a ti se tak dočkali vyrovnání. V 70. minutě vyslal Baldanzi nenápadnou ránu zpoza vápna, která zaplula přesně k pravé tyči. Následující průběh utkání už byl na šance opět skoupý, výjimku tvořil náběh Cambiaghio, jenž pálil na bližší tyč, Szczesny si však znovu poradil.

Juventus tak jen remizoval. V dalším kole jej čeká 4. února obrovsky důležitý zápas s Interem, Empoli se o den dříve střetne s Janovem.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele