22. kolo
28.01.2024 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Kaio Jorge (© AFP)

Frosinone těžilo z jen napůl přesné mušky Slováků a poprvé od září venku bodovalo

Frosinone po čtyřech měsících neodcházelo z venkovního klání Serie A poraženo, když v jejím 22. kole remizovalo ve Veroně 1:1. Domácí dostali už v úvodní půli k dispozici hned dvě penalty, a zatímco ta první v podání Ondreje Dudy zůstala nevyužita, jeho reprezentační kolega Tomáš Suslov byl úspěšnější. Lednovými odchody opor stižený Hellas se ale z výhry neradoval, jelikož v 58. minutě srovnal Kaio Jorge.

Giallazzurri sice svou nováčkovskou sezonou procházeli obstojně, od začátku prosince se jim ale kompletně přestalo dařit a na ligovou výhru si museli počkat až do minulého víkendu. Dobrý výkon a podařený obrat proti trápícímu se Cagliari je mírně oddálil od spodních pater, kde se naopak stále plácala domácí Verona. Ta do tohoto kola vstupovala z pozice 18. týmu tabulky s jednobodovou ztrátou na příčky zaručující záchranu.

Byli to ale právě domácí fotbalisté, kdo zpočátku působil jako aktivnější celek. Žádná z útočných snah se však nesetkala s úspěchem. Když už některá z akcí dokráčela až k zakončení, tak si s přehledem poradil Stefano Turati. Po půlhodině hry dostali Mastini zajímavou příležitost, když po faulu ve vápně zahrávali pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Duda, ale hrdinou Verony se nestal, neboť Turati vystihl směr a střelu vyrazil. Následná dorážka Darka Lazoviće skončila pouze v boční síti.

V nastavení první půle sudí přiřkl domácím druhou penaltu, k níž se postavil Suslov. Tento slovenský reprezentant si s nabídnutou příležitostí poradil o dost lépe a ranou do levé šibenice otevřel skóre.

Vstup do druhého poločasu vyšel lépe hráčům Frosinone, kteří sevřeli domácí v jejich vápně a v 58. minutě se dočkali vyrovnání. Nejvýše ze všech se na rohový kop vyhoupl Kaio Jorge a hlavou usměrnil míč za záda Lorenza Montipa. Zapůjčený Brazilec z Juventusu ze vzduchu zahrozil i po chvíli, tentokrát jeho pokus mířený k tyči vykopl jeden z bránících hráčů mimo. Do konce utkání si žádná ze stran nevytvořila tlak, jenž by vedl k rozhodnutí.

Souboj dvou soupeřů bezprostředně ohrožených záchranářskými starostmi tak skončil remízou. Scaligeri čeká další duel 4. února v Neapoli, zatímco Frosinone o den dříve přivítá AC Milán.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele