22. kolo
28.01.2024 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Ivan Provedel (© AFP)

Absence útočných es zapříčinila v Římě bezbrankovou remízu

Bitva 22. kola Serie A mezi domácím Laziem a Neapolí vyústila v remízu 0:0. Jedním z mála pohledných ofenzivních momentů zápasu byly přesné nůžky Tatyho Castellanose, jehož radost však zmrazil fakt, že se při startu akce nacházel v ofsajdovém postavení. Nízký počet nebezpečných příležitosti se dal svést na citelné absence na obou stranách. Římanům totiž scházeli Ciro Immobile s Mattiou Zaccagnim a v dresu úřadujícího mistra se nepředstavili Khvicha Kvaratskhelia či Victor Osimhen.

Lazio prožilo povedenou ligovou sérii čtyř vítězství v řadě, a určitě tak bylo rádo, že se po porážce 0:3 v italském Superpoháru s Interem vrátilo do bojů v Serii A. Ani tentokrát však Orly nečekal jednoduchý úkol, jelikož na jejich hřiště přijela Neapol. Ta ovšem neměla příliš důvodů k radosti, neboť se v lize krčila až na deváté příčce.

Už od úvodních minut byla bitva v hlavním městě Itálie vyrovnaná a takticky svázaná. První nebezpečnější šanci si připravil ve 14. minutě Gustav Isaksen, tvrdý projektil ale namířil nad. Diváci na Stadio Olimpico sledovali po celý první poločas spíše šachovou partii, jež nenabídla žádnou větší příležitost ani od jednoho týmu. Potvrdila to také statistika střel na bránu, která ukazovala po konci první půle na obou stranách nulu.

Ihned po změně stran ozvláštnil vyrovnané střetnutí Castellanos, který si naběhl za obranu a nůžkama překonal hostujícího brankáře. Gól však nemohl platit, jelikož se argentinský útočník nacházel v ofsajdu. Neapol sice držela ve druhé půli míč na kopačkách častěji než Biancocelesti, za celé utkání ovšem ani jednou nevystřelila do prostoru mezi tři tyče. Gólovou příležitost si ale nevytvořili ani domácí, a duel tak dospěl k bezbrankové remíze.

Oba celky se vrátí zpět do akce 4. února. Gli Azzurri změří síly s Veronou, Orli se utkají s Atalantou.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele