22. kolo
28.01.2024 12:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Alberto Gilardino (© AFP)

Vyčištěná hlaveň zaseknuté pušky z Dunajské Stredy nestačila Lecce ani na bod

Lecce prohrálo ve 22. kole Serie A na půdě Janova 1:2, a jeho poslední venkovní bodový zisk se tak nadále datuje na 11. prosince. Právě od té doby zároveň Giallorossi na hřištích soupeřů neskórovali, to však platilo jen do 31. minuty duelu na Stadio Luigi Ferraris, kdy se poprvé od začátku října minulého roku prosadil nejlepší střelec klubu Nikola Krstovič.

Ještě chvíli předtím ale letní posila z Dunajské Stredy neproměnila pokutový kop, což se hostům vymstilo po změně stran, kdy nejprve úchvatný přímý kop Alberta Gudmundssona dorazil do sítě Mateo Retegui a hned vzápětí rozhodl o triumfu Rossoblu Caleb Ekuban.

Hráči Janova prožívali velmi povedené období, když šestkrát v řadě neprohráli, přičemž dokázali uhrát remízu s Juventusem či Interem. Dalším pozitivem byla pro Rossoblu domácí forma, jelikož před vlastními fanoušky v letošním ročníku prohráli pouze dvakrát. To chtělo změnit Lecce, které se ale výsledkově trápilo a od konce září minulého roku vyhrálo jen jediný duel.

Úvod utkání ale vyšel lépe právě hostujícím Giallorossi a domácí si už ve třetí minutě koledovali o první inkasovanou branku. Při rozehrávce totiž gólman Josep Martínez namazal míč osamocenému Pontusi Almqvistovi, než se však odhodlal ke střele, o balon ho obral jeden z obránců. O čtvrthodiny později si švédský útočník při průniku do vápna vykoledoval pokutový kop, Martínez si však skvělým zákrokem proti zakončení Krstoviče napravil pověst. Z branky se tak Lecce mohlo radovat až krátce po půlhodině hry, kdy dalekonosnou ránu právě Krstoviče tečoval Johan Vásquez tak, že zapadla přesně k levé tyči.

Domácí měli velkou šanci srovnat ihned po změně stran, když skončila rána Ruslana Malinovského z velké vzdálenosti na tyči a proti následné dorážce Vásqueze pohotově zasáhl gólman Wladimiro Falcone. Krátce nato chtěl na druhé straně prostřelit brankáře mezi nohama Nicola Sansone, míč však neprošel. O srovnání se tak postaral v 70. minutě Retegui, který dorážel krásnou pumelici Gudmundssona z přímého kopu, jehož pokus se od břevna odrazil na brankovou čáru. Obrat Janované dokonali o šest minut později, když se akrobatickým zakončením trefil Ekuban.

Janov tak udržel skvělou domácí formu a získal další tři body. V příštím kole se 3. února střetne s Empoli, Lecce změří o den dříve síly s Fiorentinou.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele