22. kolo
27.01.2024 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Ruben Loftus-Cheek (© AC Milán)

Orsolini předvedl milánskému AC precizní exekuci penalty a vystřelil Bologni bod

AC Milán poprvé po více než měsíci v Serii A nezvítězil, když v jejím 22. kole pouze remizoval s Bolognou 2:2. Hrdinou utkání se zdál být dvougólový Ruben Loftus-Cheek, který Rossoneri táhl za pátou ligovou výhrou v řadě navzdory dvěma penaltovým minelám jeho spoluhráčů. Právě pokutový kop se však nakonec stal domácím osudným, jelikož v závěrečném nastavení srovnal z bílého bodu Riccardo Orsolini.

Poslední ligový zápas v Udine zanechal v Milánských hořkosladký pocit. Kvůli rasistickým nadávkám se ze hřiště odebral gólman Mike Maignan, následován svými spoluhráči, aby se všichni po pozdějším návratu na trávník přece jen radovali z výhry. Tu v nastavení trefil Noah Okafor. Bologna na San Siro nepřijížděla s velkými nadějemi, neboť třikrát po sobě ztratila a po delší době spadla mimo pohárové příčky.

Ve 29. minutě se do vedení dostali hráči v bílých dresech. Po velkém zmatku v šestnáctce Milána balon propadl až na pravou stranu k Joshuovi Zirkzeemu, který ho z úhlu propasíroval mezi Maignanovýma nohama. Domácí mohli vrátit úder vzápětí, Simon Kjaer však z malého vápna mezi tři tyče nedokázal usměrnit centr Christiana Pulišiče. Dánský obránce byl hlavní postavou i v další situaci, když byl ve vápně zasažen kopačkou do obličeje. Byla nařízena penalta, kterou ale neproměnil Olivier Giroud kvůli Skorupského skvělému zákroku. Úspěšný byl až ve 45. minutě Loftus-Cheek, jenž se prosadil po přihrávce Davideho Calabrii.

Hned zkraje druhého poločasu se do nadějné příležitosti probojoval autor prvního gólu Zirkzee. Nizozemský útočník si zpracoval a zasekl míč v šestnáctce, jeho následný pokus z bezprostřední blízkosti však jen těsně přeletěl horní tyč. V 64. minutě rozehrál střídající Alessandro Lorenzi rohový kop a po zblokované hlavičce se balon odrazil k Tijanimu Reijndersovi, který pak krásnou ranou orazítkoval spojnici. O devět minut později byla po faulu na Leaa odpískána další penalta ve prospěch AC. Tentokrát se k ní postavil Theo Hernández, ale ani on v důležitý okamžik neuspěl, když míč namířil pouze do pravé tyče. Toto selhání ovšem Milánské mrzet nemuselo, jelikož se těsně před koncem utkání podruhé v zápase po úspěšné hlavičce prosadil Loftus-Cheek. Bláznivý zápas nakonec přeci jen skončil nerozhodně, protože se v druhé minutě nastavení z penaltového puntíku nemýlil Orsolini.

Milánští tedy přerušili sérii výher a pouze remizovali. Jejich příštím soupeřem bude 3. února Frosinone, Bologna ve stejný den přivítá Sassuolo.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele