Ruský zápisník XIX. aneb Penalty? Yes, we Kane

04.07.2018, 13:53
Názory a komentáře
Přepište dějiny, Anglie vyhrála penaltový rozstřel. Něco takového se jí na mistrovství světa povedlo vůbec poprvé v historii, celkem na velkých akcích vyhrála teprve podruhé z osmi pokusů. Prokletí je však prolomeno, Kolumbie padla a Albion slaví nové hrdiny. V jejich čele stojí kapitán Harry Kane, jenž už na turnaji proměnil čtyři pokutové kopy. Další příležitost může mít ve čtvrtfinále se Švédskem, které vyřadilo Švýcary.

Ještě, než se pustíme do rozboru obou dvou utkání, dovolte mi připomenout podstatu jednoho z pilířů tohoto formátu Ruského zápisníku: tabulek se třemi výraznými postavami každého utkání.

Uvnitř hned zkraje najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější, a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistovu ocenění symbolickou hvězdičkou patrně nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.





1) Je nejvyšší čas Švédům sebrat nálepku podceňovaného týmu druhého sledu. Již čtyřem předním evropským národním týmům se nyní bude o zlých Švédech snad i zdát. Jako první v kvalifikaci na MS ostrouhali Nizozemci, jež v napínavé baráži následovali i sebevědomí Italové. V základní skupině ruského šampionátu pak sice Německo zvládlo v poslední minutě nastavení houževnaté seveřany překonat, ale bylo mu to nakonec houby platné a postup patřil opět Švédům, zatímco mistři světa utřeli.

Nyní dostali černého Petra Švýcaři. Také oni byli před zápasem favorizovaní, jak se na šestý tým mezinárodního žebříčku FIFA sluší a patří, a také oni se se zlou potázali. Švédi byli jednoduše koncentrovanější, soudržnější, hladovější, vytvořili si více šancí, a jakmile si vypracovali klíčový náskok, jejich defenziva vysunula padací most a za brankáře Olsena by se míč neproplížil, ani kdyby se hrálo další hodinu. Deset zablokovaných švýcarských střel hovoří za vše.

Zatímco hvězdami nabité národní týmy na mistrovství střídají špičkové momenty s bídou a nouzí, Švédové jsou zápas co zápas naprosto stejní. Ve třech případech ze čtyř z toho bylo čisté konto a vítězství navrch s jedinou výjimkou zápasu s Němci, v němž Švédi snad jen vyjma posledních minut utkání podali rovněž špičkový výkon a s větší přízní rozhodčích mohli triumfovat za tři body i tehdy.

A kdo že je dalším švédským sokem na cestě za medailemi? Znovu Evropané. Anglie se má na co těšit.

2) Švýcaři zas a znovu narazili hlavou do stropu. V úterý sice Angličané otřásli fungování světa vyhraným penaltovým rozstřelem, ale některé věci naštěstí stále zůstávají neměnné. Jako vypadnutí Švýcarska v osmifinále velkého turnaje, a to bez jediného vstřeleného gólu. Stalo se tak na MS shodně v letech 1994, 2006, 2014 a nyní i 2018, přičemž můžeme vzít v potaz i dva roky starý prohraný penaltový rozstřel v osmifinále mistrovství Evropy proti Polsku.

Nyní se zdálo, že se zemi helvétského kříže konečně podaří osmifinálové prokletí pokořit. Jejich soupeřem byli podceňovaní Švédové a družina Vladimira Petkoviće se po remíze se silnými Brazilci či dramatickém obratu skóre proti Srbsku cítila na vrcholu sil. Když ale stejně jako v předešlých zmíněných zápasech Švýcaři inkasovali jako první, ucho džbánu se utrhlo a do třetice se už do zápasu vrátit nedokázali.

Především v zápase se Srbskem hrály prim největší švýcarské hvězdy Xherdan Shaqiri s Granitem Xhakou, jenže v úterním osmifinále patřili oba hráči shodně k těm nejhorším na hřišti. Shaqirimu navzdory nekonečné snaze směrem dopředu nevyšlo zhola nic a Xhaka si po nanejvýš zodpovědných výkonech z předešlých klání neodpustil výpadek v koncentraci, když mu Emil Forsberg pláchl až příliš snadno a postaral se s výraznou pomocí nešťastníka Akanjiho o jediný gól utkání.

Švýcarská rozehrávka vázla po celý zápas. Stejně jako v předešlých duelech se při držení míče mezi stopery stahoval Valon Behrami, zatímco krajní beci naopak prchli směrem kupředu, ovšem Švédům tato změna soupeřova rozestavení nedělala pražádné potíže. Otázkou zůstává, proč se místo Behramiho nezapojoval do tvorby hry o poznání kreativnější Xhaka, jenž tak učinil snad jen dvakrát za celý zápas, a přitom z toho pokaždé vzešla slibná kombinace zakončená střelou.

3) Bez Zlatana se to lépe táhne. Jestli lze na tomto šampionátu hledat společné jmenovatele, upřednostnění týmu na úkor individualit by bylo jedním z těch nejvýraznějších. Argentina v čele s Lionelem Messim, Portugalsko závislé na Cristianu Ronaldovi, Egypt s Mohamedem Salahem či Polsko a jeho dvorní kanonýr Robert Lewandowski jsou všichni do jednoho z turnaje venku, zatímco švédský tým sázející na soudržnost papírově průměrného kádru postupuje dál a dál.

Ještě na francouzském mistrovství Evropy přitom seveřané působili jako výše zmiňovaní - deset hráčů, kteří pracují pro svou největší hvězdu. Pořádný výsledek to nepřineslo ani jedinkrát, a tak lze konec Zlatana Ibrahimoviće v národním týmu považovat za skryté požehnání.

Už jen otřít se o jméno nestárnoucího forvarda Los Angeles je tak trochu neuctivé k hráčům, kteří čtvrtfinálovou účast vykopali, přičemž Zlatanovi naopak každá zmínka hraje do karet. Zde však slouží jen k tomu, aby byl jasně patrný rozdíl mezi Švédskem se Zlatanem a nyní bez něj. Pod koučem Anderssonem, který se rychle stává švédským národním hrdinou, vznikl jeden z nejsoudržnějších týmů na turnaji, který jakékoli fotbalové nedostatky vynahrazuje dřinou a perfektní sehraností.

Místo pozornosti upřené na jedinou hvězdu, která se tak ráda vyhřívá na mediálním výsluní, je nyní hlavním tahounem Švédů Andreas Granqvist. Třiatřicetiletý stoper působí na hřišti spíš jako medvěd grizzly než vypulírovaná primadona, jeho přednosti leží v efektivní hře od podlahy bez nadbytečných fines. Právě on je švédským zosobněním anti-Zlatana jakožto týmu, který je silnější, protože je na papíře slabší.

(mk)





1) Anglie není Španělsko, abyste proti němu museli jen bránit, proč teda Kolumbie rezignovala na ofenzivu? Stává se pomalu pravidlem, že ve vyřazovacích bojích jeden tým hrát chce - a ten druhý ne. Viděli jsme to v zápase Španělska s Ruskem, do útoku se moc nechtělo ani Švédům, Dánům, no a taky Uruguay - byť jejich takticky dokonale propracovaný výkon alespoň měl jasnou strukturu s častou ofenzivní vložkou - přenechávala Portugalcům spoustu času iniciativu. Kolumbijci se do téhle společnosti po hříchu přidali, což nebyl takticky úplně vhodný tah.

Hlavou jsme kroutili už při jejich skupinové derniéře proti Senegalu, kdy zápas probíhal prakticky stejně. Soupeř byl aktivnější - přestože mu v utkání stačila remíza - a Kolumbie vyčkávala. Z jedné standardky pak udeřili a mohli se plácat po ramenou. Z jakého důvodu se ale Pékerman k téhle taktice uchyloval? V zápase s Polskem jsme přece mohli s nadšením sledovat, jak parádní fotbal umí jihoamerický celek předvádět, když Falcao, Quintero, Cuardado a spol. dostanou volné pole působnosti a projeví svůj ofenzivní talent. Zlomilo kolumbijského trenéra zranění klíčové osobnosti v Jamesovi? Možná.

Svému mančaftu nicméně naordinoval jasný plán. Na útočnou třetinu se od úvodní minuty při presinku vydávala jen tříčlenná letka ve složení Cuadrado - Quintero - Falcao, přičemž nominální rozestavení 4-3-3 se už v první půli měnilo na jakési podivné 3-2-3-2. Quintero jako desítka operoval pod zmíněnou dvojicí a snažil se znepříjemnit rozehrávku Hendersonovi, což se mu dařilo docela solidně. Křídla potom simulovali krajní beci Arias - pohybující se mnohdy i nad Cuadradem - s Mojicou. No a mezi stopery se často zasouval především Barrios; jen občas za něj zaskočil Carlos Sánchez.

V tom přitom podle mě tkvěl hlavní důvod slabé ofenzivní produkce Kolumbie. Místo zraněného Jamese totiž Pékerman do základu nominoval Lermu, jenž v kreativních dovednostech svému krajanovi nesahá ani po kotníky. Tříčlenná záloha tak sice držela na uzdě dynamický a talentovaný střed Albionu, jenže tím vyčerpala své veškeré ambice. Obecně se pohybovali příliš nízko, což znázorňoval i častý obrázek při zakládání útoku okolo půlící čáry. Míč totiž nerozdávali stopeři, jak bývá zvykem, nýbrž jeden z dvojice Barrios - Carlos Sánchez. Ti pak chyběli vpředu. Všichni tři (i s Lermou) se dohromady zmohli na jednu ubohou klíčovou přihrávku (vytvořenou šanci) - a to prosím mluvíme o motoru týmu se schopností určovat výraz mančaftu. Podle toho to pak taky vypadalo.

2) Fotbalový pragmatismus převládal i na krajích hřiště, přestože se především Arias hlavně v prvním poločase pohyboval skutečně hodně vysoko. Pékerman se tím do jisté míry snažil substituovat kreativní rezignaci svého středu pole, významnějším důvodem však bylo eliminování ofenzivních choutek křídelních beků Anglie. Když Kolumbie nedržela míč, hráli Arias s Mojicou de facto osobku na Younga s Trippierem, kteří se tak nedostávali tak často do nebezpečných pozic. Dařilo se to hlavně prvně jmenovanému, jenž Younga k ničemu nepustil. Naopak Mojica se svým sokem několikrát nestíhal držet krok, takže Albion soustředil své nebezpečné momenty výrazně na svou pravou stranu.

Aby tahle strategie mohla vyjít, musela se zadní linie pohybovat po úplně celé šířce, aby tak Angličané nemohla rychlým přenášením těžiště hry otevírat skuliny v kolumbijské defenzivě. Tím se vracíme k úvodu analýzy, kde jsem zmínil zasouvání Barriose mezi stopery - čtyři hráči totiž celou šíři prostě pokrýt nemůžou.

Ve finále to znamenalo jeden z nejméně atraktivních zápasů turnaje. Anglie v roli iniciativního narážela na vytrvalý odpor a s výjimkou prodloužení se Kolumbie nezmohla na žádný kloudný útok. V základní hrací době měla jedinou šanci po chybě Walkera, no a pak tu zmíněnou gólovou standardku.

3) Anglie zlomila své největší prokletí - penaltové rozstřely na mistrovství světa. Doposud se Albion k puntíkům po 120 minutách musela ubrat třikrát a pokaždé to byla konečná jejich poutě za vysněným titulem. Selhala v semifinále světového šampionátu 1990 s Německem, stejně tak v osmifinále o osm let později proti Argentině, no a nakonec v roce 2006 ve čtvrtfinále s Portugalskem. Mezitím stihla prohrát taky tři ze čtyř rozstřelů na Euru. Ale včera se zaběhnuté pořádky změnily. Albion snad konečně vyzrál, shodil ze sebe nadbytečný tlak a směle se vydá do dalších bojů.

Že by ale jinak Southgate měl důvody k přílišnému optimismu, o tom bych pochyboval. Zápas s Kolumbií vyzdvihl několik problémů, na kterých Angličané musí do čtvrtfinále se Švédskem zapracovat. Otázka však zní, jsou-li toho vůbec schopni. Tým se navíc stává až příliš závislým na Kieranu Trippierovi, zdánlivě jediném muži, který je schopen dostávat kolegy do palebných pozic. Má na svědomí víc než 30 procent klíčových přihrávek (11 kusů) a na druhého nejaktivnějšího nahrávače má náskok sedmi pasů.

Potíž je i uprostřed zálohy, kde chybí kreativita. Allimu turnaj moc nevychází a Lingard se pohybuje příliš blízko útočníkům. A pak je tu Henderson, který v prvním poločase svým spoluhráčům vůbec nepomohl s rozehrávkou. Pro míče se kvůli tomu museli až k zadní linii stahovat i Sterling s Kanem. Po změně stran se aspoň trochu situace zlepšila - a Henderson se pohyboval ještě o fous níž, takže se (stejně jako Alli) dostával k více balónům. Problém kreativity se tím však nevyřešil a faktem zůstává, že Anglie ve svém středu tvůrce prostě nemá.

(mu)

Autor: Marek Ustohal, Martin Kantor

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Ruský zápisník XXV. aneb Oslavy na Avenue des Champs-Élysées
16.07.2018, 08:46
Ruský zápisník XXIV. aneb Harry, jdem do baráku
15.07.2018, 09:19
Ruský zápisník XXIII. aneb Mandža si čvachtá
12.07.2018, 14:22
Ruský zápisník XXII. aneb Ani umTitiho Belgii do finále neprotlačil
11.07.2018, 12:51
Ruský zápisník XXI. aneb Livin‘ la Vida Luka
08.07.2018, 14:24
Ruský zápisník XX. aneb Brazilci zapomněli na Kevina
07.07.2018, 13:09
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (2/2)
05.07.2018, 18:02
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (1/2)
04.07.2018, 20:23
Ruský zápisník XVIII. aneb Chybami se člověk Yamaguchi
03.07.2018, 13:05
Ruský zápisník XVII. aneb Tiki takajedeme domů
02.07.2018, 11:37
Ruský zápisník XVI. aneb Nemusí pršet, stačí, když Mbappe
01.07.2018, 12:30
Ruský zápisník XV. aneb Senegal při rohu nevěděl, která Kolumbie
29.06.2018, 14:30
Ruský zápisník XIV. aneb Nablýskaný Rolls Reus předjela i Löwná Kia
28.06.2018, 12:36
Ruský zápisník XIII. aneb Postup s tRojou štěstí
27.06.2018, 11:08
Ruský zápisník XII. aneb Sklíčené Ta Re Mi Fa Sol La Si Do
26.06.2018, 13:09
Ruský zápisník XI. aneb Jejda Mané, Poláci to Sabalyli
25.06.2018, 10:59
Ruský zápisník X. aneb Sudí se chyb nevyVARoval, má jich plnou Kroosnu
24.06.2018, 11:56
Ruský zápisník IX. aneb Fágní Brazilci a švýcarský X faktor
23.06.2018, 13:05
Ruský zápisník VIII. aneb VýLuka na trase Argentinců do osmifinále
22.06.2018, 11:39
Ruský zápisník VII. aneb Španělé jednou íránou vycostili houževnatého soka
21.06.2018, 10:26
Ruský zápisník VI. aneb Sama hvězda naději nevykřeSalah
20.06.2018, 11:20
Ruský zápisník V. aneb Princ Harry do toho praštil
19.06.2018, 11:34
Ruský zápisník IV. aneb Khedíra v plánech neyvětších favoritů
18.06.2018, 10:20
Ruský zápisník III. aneb Menší tahouni, než jsMessi mysleli
17.06.2018, 14:24
Ruský zápisník II. aneb Nacho obrana, na krize máte Crise
16.06.2018, 12:55
Ruský zápisník I. aneb Saúdská Al-Ergie na Golovina
15.06.2018, 09:01

Komentáře (307)

Přidat komentář
Kixi Syhimour

Reagovat
Azazelo RD

To by se mohlo líbit Ownymu.

Reagovat
kattos

Pickord neskutečně lehce čitelnej golman. To jak ho vyškolil ten hráč... a Balloteli by si třeba na něm taky smysl. A pak Bacca udělá tohle

Ospina udělá jeden z nejlepších penalty save ever a pak nechytí tuhle malou domů... to si asi bude vyčítat dlouho

Reagovat
MySch017

Akoze chces tvrdit, ze ta Hendersonova penalta bola kopnuta nejak genialne?? kopol ju otrasne

Reagovat
kattos

https://www.youtube.com/watch?v=AGa2DbusXLA 1:01

Jako viděl jsem spoustu takových penalty kteří golmani třeba nechytli. Nebyla dobře kopnutá, ale otřesná vážně ne.

Reagovat
Zaschrona

Lol, vzdyt ta penalta byla do idealni vysky pro golmana, ta penalta nebyla nijak uzasle kopnuta. Bud prudce po zemi k tyci nebo do sibenice, cokoliv jineho je hazard s tim, ze tam golman dosahne.

Reagovat
smazaný uživatel

Yes, we Kan(e) by bylo lepší. Takhle je to šíleně forced.

Reagovat
kattos

Reagovat
Taiger

Ta závorka je úplně bezpředmětná, když "Kan" samo o sobě nic neznamená. Kdyby se jmenoval Cane, tak by to bylo o něčem jiným, trošku fail z tvý strany, ale chápu, píčovat se musí na všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheAdy

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
Harakan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Atlético de Madrid

Reagovat
elChe

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Šíleně forced

Reagovat
Counter

Nechápu, v čem by to ta závorka zlepšila.

Reagovat
Taiger

Věta by nebyla forced, innit.

Reagovat
Mercury

Ty jsi tak světový!

Reagovat
Taiger

Odkazuju na původní příspěvek SuperFrankieho, jestli ti to nedošlo. Ale dík za kompliment, cením si.

Reagovat
ladyboy arsenal

zostuzuje se tady v každé diskuzi

Reagovat
smazaný uživatel

Nebylo by to tak tlačený.

Reagovat
Taiger

Reagovat
Neutron

pushed?

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

To vím už z prvního komentáře, teď jsi jen slovo forced zaměnil za český ekvivalent.

Reagovat
TheAdy

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

Šíleně forced Kolik ty je ty vole? 15? Nesnáším tyhle dementy, co mají potřebu tlačit anglické slova do všeho..

Díky mým fanouškům, kteří mi dodávají neskutečnou power.. Moje feelings jsou neskutečné..

Reagovat
Kang & Kodos

je to hroznej cancer

Reagovat
Nihilister

Reagovat
andrew96

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
arsavin

*šíleně принудительно

Reagovat
Frantszek

Myslel jsem si, že horší fotbal už snad na MS neuvidím po tom, co předvedli Francouzi s Dánama.

Ale tohle, to překonalo i ty nejhorší fantazie. Tak nudný fotbal od obou týmů jsem v životě neviděl.

Kolumbie bez Jamese postrádala duši. Cuadrado uplně nulovej. Quintero totéž.

A proč se chválí od komentátorů Sterling?

Ten kluk až na to, e běhá, neudělá prakticky nic dobře.

Hype až na střechu.

Reagovat
kattos

Reagovat
Frantszek

Yo a Mina je bůh.

Reagovat
ADM

Za 45 je váš

Reagovat
fenixLFC

co je zly?

Reagovat
ADM

Tak v nejakej obrane, kde sú 4 obrancovia môže byť platný člen, ale keď si u nás pozrieš napr také 37 kolo (Levante 5:4) tak to je slušná komédia Pozične úplne mimo (niekedy x metrov ) a 4 goly šli cez neho.

Akože samozrejme mal aj slušné chvílky, ale to je naozaj tak do domáceho zápasu proti tímu z druhej polovice tabulky.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Frantszek

citron zřejmě za Sterlinga. Vyveď mě z omylu. Celé MS světa jen nabíhá do dvou prihráčů a ztrácí balony. Nic víc jsem od něj prakticky neviděl.

Reagovat
Taiger

Sterling byl včera po Kanovi nejlepší útočící hráč. Snažil se jít 1 na 1, uvolňoval prostor, všechno možný na rozdíl od Alliho, kterej posral všechno na co sáhl a Lingarda, kterej pro změnu byl úplně nevidělnej a u míče byl minimálně. Flusáš na špatným místě.

Reagovat
Kixi Syhimour

Ne, to je za ten fotbal

Reagovat
Frantszek

počkej, počkej...tebe to jako bavilo?

Reagovat
Kixi Syhimour

Nesouhlasim s tím, že to byl nejhorší zápas. Měl jsem tu čest vidět Írán vs Maroko, to bylo strašné. Ale konečně fotbal s emocema, konečně nějakej mariáš po dlouhé době. Jo simulace byly hnus, fotbal nebyl nejlepší, ale zápas s penaltama skvělej.

Reagovat
Counter

Sterling se jako jediný snažil s míčem něco udělat, pouštět se do soubojů 1 na 1, byl neustále v pohybu. Je pravda, že mu to tolik nevycházelo, ale pořád to od něj byl lepší výkon, než kdyby jen alibisticky nahrával nazpátek.

Reagovat
Taiger

Kopírka

Reagovat
Frantszek

Reagovat
Frantszek

Můžu napsat jen to, čím jsem reagoval na Kixiho.

A k čemu snaha, která neustále vychází vniveč?

Ta snaha navíc byla pořád stejná a hrozně čitelná. (klasika, co si obránci řeknou? Půjde sám...a taky že jo)

Podle takové logiky tam potom může hrát každé kopyto, co se prostě snaží, přestože kvalita provedení nadevše pochybná a kontraproduktivní, protože z toho byly jednoduché zisky pro Kolumbijce, kteří, naneštěst, byli také tak tragičtí, že z toho nic nevytěžili. Tím nechci říct, že by Sterling byl kopyto, ale tohle MS se mu zatím nevede.

Kdyby tam prosazoval Southgate někoho jiného, třeba by to bylo lepší. Třeba ne. Ale tím, jak je vidět (pro mě nepovedená) vysoká aktivita na sebe, bohužel, tu pozornost stahuje nejvíce.

Reagovat
smazaný uživatel

Sterling hrá mimo svoju obvyklú pozíciu.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo ho trochu ospravedlňuje...so svojou postavou sa mu zrejme nehrá ľahko proti hráčom ako je Mina či Davinson.

Reagovat
Taiger

A kritizuje se nejvíc, přitom tam je skoro nejlepší.

Reagovat
Frantszek

což je ale hodně smutné. A ještě smutnější je, že s tím Angličani postupují.

Přeju jim to, ale přál bych si taky od nich koukatelnější fotbal.

Reagovat
Frantszek

tak ale taky bude zřejmě chyba u Southgatea, když nedokáže postavit tým na to, jaké má hráče.

Když tam má Sterlinga a chce ho mermomocí využt, proč hraje 3-1-4-2, když má Sterlinga na 4:3-3 nebo 3-4-3?

Reagovat
lucius6

Po odchodu Sterlinga šla hraje Anglie úplně do kytek. Vardy se skoro nedotkl míče a útok přestala fungovat. Jasně, bylo to způsobeno i tím, že se hrálo prodloužení a hráči už toho měli dost, avšak i tak je Sterlingův přínos v tom, že jako jeden z mála je schopnej zrychlit akci, dojít si pro míč do středu hřiště a případně přenést hru, mně se jeho výkon včera líbil, naopak vůbec nevím, co na hřišti dělal třeba Ali nebo Henderson, ti, co by měli tvořit, tak zkrátka netvořili, jak se píše i v článku. Nijak mě nezaujal ani Lingaard, ale i ten měl alespoň momenty, kdy dobře rozjel akci, což o zbytku střední zálohy říct nejde.

Reagovat
Counter

Reagovat
Cobra

Vždyť Alli taky nehraje na svojí obvyklí pozici. On snad v Tottenhamu tvoří hru? V tomto systému je naprosto nulový, ale taky koho tam dát?

V Tottenhamu hraje to, co na turnaji hraje Sterling a věřím, že kdyby měl tu volnost jako v Tottenhamu, na tom hrotu s Kanem by byl daleko platnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

Sterling se tam včera motal a forma nulová...mohl by to zkusit s Allim těsně pod Kane a trošku upevnit ten střed zálohy...a nebo to rozbalit s Loftusem...

Reagovat
Counter

Mně nepřišlo, že by Sterling hrál včera hůř než kdokoli okolo něj s výjimkou Kanea. Kdyby na kterémkoli postu v záloze Southgate prosazoval někoho jiného, třeba by to bylo lepší.

Reagovat
Darren Fletcher

Ten Kane ma nasliapnute byt riadnou ikonou

Reagovat
Frantszek

kdo by na to klikal

Reagovat
haracky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

penaltovou

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

Už len prestúpiť do veľkého klubu

Reagovat
pantondavo

Za kopani penalt?

Reagovat
Darren Fletcher

za to kolkokrat je a bude naj strelcom premier league, za to ze je hernym lidrom albionu na MS, ktore mozu byt nezabudnutelne, za to kolko golov da na MS (lineker ma ako najlepsi anglican dovedna 10) atd....

Reagovat
smazaný uživatel

WORLD CUP GOALS BY CLUBS:

Tottenham - 10

Barcelona - 10

PSG - 10

Real Madrid - 9

Manchester United - 7

Atletico Madrid - 6

Liverpool - 4

Manchester City - 4

Chelsea - 4

Dortmund - 3

Juventus - 2

West Brom - 2

Arsenal - 1

Reagovat
Frantszek

Trophies :

takžee :

Reagovat
Frantszek

Ale jinak jo. Tottenham to s Angličanama umí snad jako jedinej tým v PL

Reagovat
Busby babes

United.

Reagovat
smazaný uživatel

kdo daval z arsenalu? Nejak si nevybavuju

Reagovat
Thelvin

Xhaka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jenage

Xhaka?

Reagovat
Baronne

Barca > Real

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Hokaido

To je nějakej výběr? Chybí tam Foxes.

Reagovat
Counter

Foxes skoro všechno uhrál nechtěný Musa, to se nepočítá

Reagovat
smazaný uživatel

Villareal, Rennes atd...je to nějaký výběr aby tam bylo znát že je Spurs lepší než West Bromwich.

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle nadpis cekem ujde

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
TheAdy

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
andkoo

nadpis

este by som vyzdvihol Maguira, ktory tiez povyhraval snad vsetky svoje suboje

Reagovat
Ligter

ten byl fajn

Reagovat
Taiger

Až na tu simluaci super výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si že chcel simulovať. Jednoducho neustál tie divné pohyby, hneď sa však zdvihol a hral ďalej.

Reagovat
C-M@ster

Chtěl filmovat, ale jak viděl, že soupeř ucukl, že vypadá jak klaun, co by mohl dostat kartu, tak se zvedl a hrál...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to možné aj pravdepodobné.

Reagovat
C-M@ster

Mně to tak právě přišlo no...

Harryho mám rád, tak mu to odpustím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Masi

Místo fotbalu se na hřišti válela miMina .

Reagovat
smazaný uživatel

A přitom se říkalo, jak drsní jsou to (Kolum)bijci

Reagovat
Frantszek

jasný, ještě pojdte ty závorky uplně dojebat, vy an(glič)an(i)asové

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
kolouch

OT: Chlapi potřebuju poradit. Digi TV oznámila Serii A pro příští tři sezóny. V překladu to znamená, že La Ligu už tam asi neuvidíme. PL má už jen na jednu sezónu. Máte nějaký spolehlivý zdroj, kde sledovat LL a PL? Teda kromě různých sekajících se streamů? Klidně nějakou zahraniční placenou službu do přenosných zařízení apod...

Reagovat
wyqinac

no sekajici se streamy.. Pokud si linej je hledat, nebo mas spatny pripojeni tak ano. Ja jinak koukam na zapasy La Ligy i PL na streamy ve full HD bez reklam

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Asi tak. Někdy to chce více práce, někdy to nefunguje, ale mám to zdarma. Platit za fotbal to víš že jo

Reagovat
kolouch

Nejsem línej hledat, LL i PL ve full HD si najít umím taky, ale 100% to není..

Reagovat
smazaný uživatel

Kde sleduješ?

Reagovat
wyqinac

sleduju pres programy, sopcast nebo acestream. A odkazy na streamy vetsinou beru z livetv.ru/en

Reagovat
Thelvin

Trippier byl parádní

Reagovat
r.mrazik

proc tam vubec strasi Walker na tom stoperu? vcera tam sel zas do te jedne hlavicky jak jouda...nehlede na to jeho "vyvazeni" mice,kdy to pokazdy ztratil...

Reagovat
Ligter

já si ho zpravidla všimnu, až když udělá nějakou botu

Reagovat
Mates_Matesović

No, vzhledem k formě Diera a kvalitě Jonese s Cahillem bych řekl, že tam straší oprávněně.

Reagovat
r.mrazik

tak ale on tam nehraje nic uzasnyho...posouva mice,konstruktivni rozehravka tam taky moc neni...

jde videt,ze to je krajak...treba u braneni a vyvazeni micu to jde videt hodne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Jeho předností je rychlost, včera to tam párkrát pěkně hasil, když se výjimečně nějaký Kolumbijec pustil dopředu.

Reagovat
r.mrazik

jj,idealni hrac na kraj

Reagovat
Counter

Na kraji exceluje na wingbacku Trippier. A z takové pozice už by žádné zaskakování nešlo.

Reagovat
r.mrazik

myslim to jinak...zaskakovat tam muze treba Jones,ktery taky neni nejak pomaly

mne walker na stoperu nesedi...to je vse

Reagovat
icka

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
lucius6

Mimo jiné tam je proto, aby bránil proti útoky po standartních situacích, kdy podle mě včerazabránil tak 2 velkým šancím Kolumbie, když šla do protiútoku po standartce Anglie, navíc kromě toho má i dobrej výskok, příšemž ta zvednutá ruka byl od něj fail, to je pravda. Celkově on je jedinej rychlej obránce v defenzivě Anglie a Southgate podle mě nechce ztratit kreativitu Tripiera, tak to udělal takhle a celkem to funguje.

Reagovat
lucius6

Omlouvám se za překlepy, je jich tam opravdu hodně.

Reagovat
r.mrazik

beru...akorat mi neprijde jako material na stopera...ty navyky ma totalne jiny...

a treba braneni rohu a centru ma jak krajni obrance...coz je teda dost logicky

a jestli si dobre pamatuju,tak v zapase,kde udelal ten kiks s tim faulem,tak hral toho stredniho obrance v te stoperske trojku a ted hral toho "praveho stopera" ne?

nejak mi tam proste nesedi...

Reagovat
vodka

byl vpravo vždycky

Reagovat
r.mrazik

Fakt? Já myslel že první zápas byl ten prostřední...moje chyba

Reagovat
Taiger

Hráč zápasu za mě Pickford. Kromě těch penalt a lapení tý střely z dálky z něho sálala mega jistota. Angláni mají konečně jistotu i v bráně po dlouhý době a přitom to je v podstatě ještě "špunt". Klíčovej faktor, proč jde Anglie dál.

Reagovat
Pony Slaystation

Mělo být:

aneb ani Mina HarryKanezastavila

nebo

aneb Albánie není Albion

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Anglicani maji problem si prihrat, natoz tak vymyslet nejakou kloudnou akci. A nejen to, jejich strely konci hodne mimo branu a hlavicky uz nejsou davno nebezpecne tak jako driv. Zrejme nejhorsi tym ve ctvrtfinale. Snad to MS nevyhraji, nekdy se to stava.

Reagovat
smazaný uživatel

To by asi Messiho a jeho fans porazilo.

Tak Lionel bol už na 4 MS a stále nič... a Harry and his Boys by to dali?

Reagovat
smazaný uživatel

Messi 4 účasti na - MS 6 gólov.

Harry Kane 1 účasť na MS - 6 gólov a účet je ešte otvorený.

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě není pochyb, že Kane už teď patří mezi nejlepší hráče v historii fotbalu. Něco mi říká, že kdyby Harry hrál ve Španělsku, tak všem těch Levantům a Sociedadům dává tak 80 gólů za sezonu a po Ronaldovi s Messim by rázem neštěkl ani pes.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Counter

Tomu se říká bludy, měl bys vyhledat odbornou pomoc.

Reagovat
fenixLFC

pekerman je genius- branit so sanchezovcami ktori sami potopili (mohli potopit este skor) celu kolumbiu, nehovoriac o tom ze branit proti anglicanom z juhoamericanov jednoznacne najvacsie sklamanie a celoturnajovo im sekunduju uz len poliaci

Reagovat
ladyboy arsenal

Největší odpadlík večera Pekerman aneb nemám Jamese, nemám plán. S tak našlapaným kádrem je měli sfouknout jak Poláky 3:0 a hotovo. Nestalo se. Druhou šanci měl po vyrovnání, labilní angličáky na kolenou a zase nic, místo toho, aby je v prodloužení dorazili. Nesledoval jsem ho nikdy nijak podrobně, jen vím, že v JA má velký renomé, ale včera se ukázal nejen jako mizernej taktik, ale navíc i jako motivátor. Zbytečný pak spílat na americkýho sudího, že angličákům tlačil kárku, zbytečný se rozčilovat, že Ospina je maličkej a ani na mizerně kopnutou penaltu Diera nedosáhl.

Radost z postupu angličáků může mít jen někdo, kdo nemá rád fotbal, onanuje nad prachama narvanou PL a plete si ligu s nároďákem. By mě zajímalo, jestli by místní onanisti čuměli na ty svý Arsenaly, Manchestery a podobný hovna, kdyby za ně běhali jen ty neduživý vybledlý dřeva s křivýma čapama, u kterých si v národním drese mačkají šuliny.

Tenhle šampionát jen pokračuje v sestupné tendenci na které je od začátku století a není těžký si domyslet, jak asi bude vypadat ten příští v tradiční fotbalové baště - v Kataru. Nejen z lig, ale i národních šampionátů se stala umělá zábava, která je zoufale nudná a fotbalu je k vidění pramálo.

Reagovat
Taiger

tltr

Reagovat
Neutron

stfucb

Reagovat
Taiger

Reagovat
fenixLFC

prvy odstavec maximalny suhlas zvysok blbost

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
C-M@ster

Vardy prý nekopal pátou penaltu, protože měl natažený tříslo, a tak to nechal kopat Diera.

Reagovat
Taiger

Kdo ti to řekl, Cecile?

Reagovat
C-M@ster

Mám svoje zdroje, Adolfe

Reagovat
Taiger

Brněnský zdroje jsou o ničem, čekám tě v Prahe.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Taiger

Měl bys hezčí a víc matches. Můžu potvrdit.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedokážu poslední dobou myslet na jinou než jednu konkrétní holku, takže nevadí.

Reagovat
Taiger

Snad tě přivede k rozumu.

Reagovat
C-M@ster

Foto! Foto!

Jestli je z Brna, třeba ju znám

Reagovat
smazaný uživatel

To nemůžu úplně vyloučit. Každopádně nasrat.

Reagovat
C-M@ster

Iniciály aspoň?

Reagovat
Acrocephalus

I navzdory těm simulacím, zdržováním a hádkám, co Kolumbijci trapně sváděli s rozhodčím, tak jsem to o chlup přál více Kolumbijcům, protože alespoň v prodloužení hráli nějaký fotbal. Ale Anglány nepochopím. Jejich nároďák má sice zvučné jméno, ale ve hře nepředvádí totálně nic. Každý z postoupivších osmifinalistů si to čtvrtfinále zasloužil. Anglie ne. Naprosto vyčpělý fotbal, bez nápadu a kreativity. Penaltové rozstřely úspěšně absolvovaly, ale to je tak vše, co dobře zvládli. Věřím, že do semifinále přes svědomité Švédy nepostoupí, tam bych viděl jejich konečnou. I tak se dostali až moc daleko.

Reagovat
Usty

Anglie se snažila hrát, jak uměla, nedá se jí upřít aktivita, Kolumbie je ten tým, kterej na ofenzivu absolutně rezignoval a udeřil z prvního rohu. Ostudně pasivní výkon - tím spíš, že je evidentně schopná zahrát tak, jako proti Polsku. Angličani, byť nepředvedli nic moc, si proti ní postup jednoznačně zasloužili.

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Taiger

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže tohle není tak jednoduché. Poláci ve většině případů prohrávali lokální osobní souboje, které otevíraly hru, Angličany naopak nejlépe popisuje pravý opak - fyzická a pohybová dominance každého jednotlivce. Teď se navíc Southgateovi podařilo dát těm vlohám prostorový, herně-zodpovědní i mentální řád (nejspíš i pod vlivem expanze trenérské špičky v PL), takže jestli jsme byli zvyklí vycházet v hodnocení Angličanů pouze z fyzických předpokladů, teď už to neplatí. Jejich hra už je nyní zkrátka ideologická, což v kombinaci s tou fyzičnost rodí takřka smrtelnou kombinaci. Pekerman naopak tuhle sílu výborně izoloval, bez Jamese mu ostatně nezbylo nic jiného. Řekni mi o jediném dalším Kolumbijci, který by byl schopen vytvořit ve středu hřiště či diagonálně z jeho šířky přečíslení. Hráč takových kvalit chybí jak Kolumbii, tak Anglii a mnoho dalším národním mužstvům. Takový hráč je jazýčkem na vahách úspěchu. Neřekl bych tak, že by si Anglie v oněch okolnostech postup jednoznačně zasloužila jako že z ní v tom zápase sálaly silnější schopnosti být dominantní. A o tomhle jistě věděl i Pekerman. Bylo by od něho troufalé hrát s touhle Anglií otevřený fotbal. Uvědomme si dostatečně současnou sílu Anglie a její zásadní slabou stránku a dostaneme Pekermanovu vizi taktiky proti nim.

Reagovat
Taiger

Ty vždycky píšeš sálodlouhý sračky, který jsou naprosto o ničem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to že jsou o ničem? Zdá se, že se tu nechápe Pekermanovo poznání individuálních a kreativních schopností vlastních hráčů, dále se tu Anglie paradoxně podceňuje i od vlastních příznivců a nakonec se tu dohromady vůbec nechápe Pekermanova taktická motivace. Cítím z tebe zhrzelost, protože nikdy na můj příspěvek nereaguješ věcně, ale osobně. Rád bych ti pomohl, abys nebyl šašek ostatním, ale to si musíš pomoct sám.

Reagovat
Taiger

Protože jsem jedinej, kdo ti je to ochotnej říct přímo. Ale fajn, jen si počkej, jestli ti na ty slohovky někdo odpoví, resp. nečekej.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak to by mě snad mělo těšit, že tvoje reakce nejsou ani tak osobní jako spíš jsou podrážděné na formu. Ale o to to je asi smutnější.

Reagovat
valloire

Reagovat
fenixLFC

dalo by sa to povedat stokrat jednoduchsie v troch vetach...

Reagovat
Taiger

Reagovat
smazaný uživatel

a proč si to nepovedal?

Reagovat
Ondiis

Reagovat
Usty

Třeba kdyby Quintero hrál níž a na křídlo šel nějakej normální křídelník. Kolumbie rozhodně nemusela hrát ten defenzivní paskvil anebo něco mezi 4321 a 3232. Opakuju, že si nevytvořila jednu jedinou šanci ze hry, a to včetně centrů do vápna.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, Quintero se mi nezdá dostatečně herně inteligentní, aby měl na hru z nižší pozice proti téhle Anglii vliv. Jasně, pokoušel by se oproti těm třem pravděpodobně hrát víc nahoru a víc kolmo, to už je pak otázka těch taktických záměrů a představ a možná i dokonce estetiky. Já chtěl upozornit, že ta Pekermanova taktika nebyla nelogická s tím, že jak to mělo být ideálně nechám v rovině nedostatečné taktické teorie.

Reagovat
Usty

já bych ale chtěl hrozně moc slyšet, jak to mělo být

Quintero není žádnej Pirlo, to je jasný, ale že umí dávat klíčový přihrávky proti Polsku ukázal. Já nevím no, jak píšu v analýze, podle mě zrovna proti Anglii tohle hrát nemusíš, ten tým má dost problémů sám se sebou, v centru není moc kreativní a třeba to zabednění středu pole 3 hráčema podle mě nutný nebylo. Ale třeba se pletu, a kdyby to neudělal, dostanou na 2:0 ze hry a byl by konec. Kdo ví.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenomže je rozdíl dávat klíčové přihrávky v relativně otevřené a později již v bezpochybně otevřené hře a v hře, která je naprosto zajištěná a klasickým mustrům myšlení neprůchodná. Quintero má sice tuhle základní invenci, ale i v ní často svou přihrávku špatně načasuje nebo prostorově rozvrhne. Z tohohle by mohly samozřejmě mohly plynout fatální ztráty. Pekerman zůstal vůči invenci rezervovanější. Ostatně mohli jsme vidět u Japonců jak tenká je ta hranice mezi dostatkem a nedostatkem odvahy. Prostě vsadil na opatrnější přístup k utkání, v kterém Kolumbijci rozhodně favority nebyli, ač jsem si tu všimnul snah myslet si, že Kolumbijci mají nějaký zázračný hráčský materiál. Samozřejmě že nemají. Bez Jamese jsou spíš ještě pod úrovní Uruguaye, která těží z nekonečně vířivého a celoplošného pohybu té své dvojhlavé útočné letky, která mnohdy ještě dokáže fyzicky zválcovat svého soupeře ve výškovém souboji a otevřít tak klíčový prostor pro zisk odraženého míče nebo vyřešit zdánlivě nevinnou situaci myšlenkovou a technickou syntézou vyjádřenou v náročném reálném provedení. Asi nemusím zmiňovat, že Falcao či Bacca jsou oproti nim uvnitř hry pouhými statisty vhodnými tak maximálně do zakončení v šestnáctce.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Jenomže zatímco my se na základě patlání v těchto teoretických "sračkách" a motivacích můžeme s Ustym bavit na úrovni Pekermana, ty jsi v tom videu to druhé dítě, které projde a čumí do prázdna a pravděpodobně si míří hrát. Tak ať to jde.

Reagovat
protiproudu

Reagovat
smazaný uživatel

Ale neber to zas tak osobně. Nechtěl jsem tě i přes tvou zjevnou snahu nějak urazit, abys mi to musel takhle vracet

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsi klasický sráčský drzoun, kterých je teď nějak moc. Zaryješ a pak to zlehčuješ. Tímhle ztrácí váhu jak tvoje slova tak tím ztrácíš váhu ty sám a co je nejhorší tenhle převládající rys vytváří pocit nihilizace celé skutečnosti.

Reagovat
oddy

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Acrocephalus

Zavnímal jsem to přesně opačně - Kolumbijci pak dělali co mohli, Angláni na útok rezignovali. Samozřejmě v prodloužení, kdy jim teklo do bot, objevilo se pár šancí navíc, ale bylo to celý strašně těžkopádný, přihrávky si kazili a zahazovali zbytečně do autu... naopak Kolumbijci se konečně rozpohybovali a měli slušné naděje to ukončit ještě před penaltovým rozstřelem.

Za přístup ke hře bych byl nejradši, kdyby nepostoupil nikdo, nasírali mě Kolumbijci, nasírali mě Angláni... ale po fotbalové stránce alespoň těch posledních 30 minut se Kolumbie vzchopila a začala něco hrát.

Reagovat
Usty

Vnímal jsi to tak i prvních 70-80 minut, jo?

Reagovat
protiproudu

:)

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
jenage

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
smazaný uživatel

V druhém poločase prodloužení mohli být rádi, že Kane musel hrát CM, jinak by se pakovali už po něm. Fotbal hráli jen první poločas prodloužení a tím skončili.

Reagovat
smazaný uživatel

Anglicko si zaslúžilo štvrťfinále, ako všetky tímy, ktoré v ňom sú.

Reagovat
kylo ren

Kane novej owen

Reagovat
Taiger

*owny

Reagovat
Largo

Dneska výbornej nadpis

Reagovat
Hokaido

Překvapuje mě, že vám ani za zmínku nestál Maguire. Imo top výkon a MOTM. Zraje jako víno.

Reagovat
Counter

Reagovat
Mates_Matesović

Reagovat
Ligter

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

mohl by jít do Tottenhamu někdy

Reagovat
JessePinkman

*nikdy

Reagovat
Hokaido

Ale proč by chodil do horšího?

Reagovat
havrys99

elegance sama

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
Taiger

A my koupíme Sokrata, hezky pěkně.

Reagovat
Azazelo RD

To někdo špatně pochopil pokyn shora, že chcete měnit filosofii klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Frantszek

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Swarley

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Masi

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
pepinho2

Reagovat
tomasinho

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Carrick

A Stones zase výborný na míči. Ten by mohl ty dva španělské kašpárky v rozehrávce vyučovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Stones ma nejlepsi rozehravku co jsem kdy od Anglicanu videl

Reagovat
r.mrazik

roste v turnaji neskutecne...prvni zapas jak drevo,vcera uz skvely

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Counter
Reagovat
Dayman

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Counter

Reagovat
Usty

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Darren Fletcher

normalne mam chut kupit si tricko it´s coming home :D ked to nahodou vyhraju, objednavam na bomby aj dve :D

Reagovat
smazaný uživatel

třeba koupit dokud je, až vyhrají, tak nebude, protože ho bude chtít každý

Reagovat
Darren Fletcher

hej ale zasa ak nevyhraju a budem v tom chodit, akurat sa bude kazdy idiot vysmievat :) a teraz nikam nechodim lebo som marod tak doma ho nosit nebudem :D

Reagovat
Counter

Myslím, že to tak jako tak málokomu dojde.

Reagovat
Usty

Kde se dá objednat?

Reagovat
smazaný uživatel

třeba na portálech, kde různí "umělci" prodávají svoje výrobky

např. https://www.redbubble.com/shop/it's+coming+home?ref=search_box

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Usty

za 32 dolarů to máš v česku před semifinále, když to objednáš hned

Reagovat
Usty

Reagovat
Counter

Reagovat
Lacko_Boh

jak sa chcel pochvalit ze ma fb

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Counter
Reagovat
Busby babes

vidis, uplne jsem zapomnel na dalsi nevyhru IVK...

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Brett

@BrettGee

·

6 h

Pretty sure my grandad fingered an Alaskan husky once. I must be foreign n all! Go Labour! Yayyyyy.

Reagovat
havrys99

Už bylo napsáno asi všechno ke včerejšímu nechutnýmu chování Kolumbijců.

Našel jsem jednu fotku Ronalda (bez zaujatosti, naopak jako fotbalistu ho mám rád).

https://2.bp.blogspot.com/-BJEx8UI9k4E/WzunuR3bNXI/AAAAAAAAPGA/xNuxT23ef4o2tD2GZ5KyyPVY0g-E18HXwCLcBGAs/s1600/ramos.jpg

Pokud se to nezačne trestat daleko přísněji, tak jak si zaslouží, tak těch zápasů bude víc a víc. I když se ztotožňuji s tím, že velký kus viny má na včerejším zápase rozhodčí.

Reagovat
Gunner14
Reagovat
Hokaido
Reagovat
Gazdo

Ten pocit ked je mina najlepsim strelcom barcy na ms

Reagovat
Counter

Další dva úhly Pickfordova zákroku proti té bombě Uribeho:

https://twitter.com/NCP2102/status/1014272787144499202

https://twitter.com/MichaelLFC28/status/1014467576179707907

S každým dalším zhlédnutím se přikláním k tomu, že to fakt šlo vedle.

Reagovat
Busby babes

a neni to fuk?

Reagovat
Counter

Je, akorát jsme to tu s pár lidmi řešili už včera pod článkem Anglie.

Reagovat
Busby babes

ok. tak z toho druheho mi spis prijde, ze by to tam mohlo jit.

Reagovat
Azazelo RD

To šlo vedle minimálně o šest Ronaldových kotrmelců.

Reagovat
Swarley

Respektive Neymaruv jeden

Reagovat
smazaný uživatel

takhle jim darovat roh minutu pred koncem

Reagovat
Counter

Odpadlík zápasu.

Reagovat
Counter

https://twitter.com/7amkickoff/status/1014509092411359232

Zajímavé, živě jsem z toho takový dojem neměl.

Reagovat
Usty

Kane vyhrál 11 z 15 soubojů, no.

Reagovat
Swarley

By mě i zajímalo, kolik na něj bylo faulu...když bylo potřeba, skvěle podržel, nechal se faulovat...

Reagovat
Usty

9. Většinu od Barriose a Miny, zdá se.

Reagovat
Counter

Schválně jsem se podíval na WhoScored a jako wow, celých devět Na druhém místě Arias a Alli po třech. Tohle jsou nefalšovaná neymarovská čísla a Harry ani nemusel válet sudy.

Reagovat
Swarley

jo jo, dělal to fakt šikovně...obrovský rozdíl oproti Sterlingovi, který naopak v tomhle zrovna nevynikal...

Reagovat
Counter

https://www.bbc.com/sport/football/44717014

S tím Ronaldem do Juve to začíná vypadat čím dál vážněji.

Reagovat
Swarley

ho přece Juve nemůže finančně utáhnout...

Reagovat
The Krupy

Môže.

Reagovat
Swarley

jako stejnej plat, co má v Realu?

Reagovat
Kixi Syhimour

To je samozřejmě nesmysl, větší

Reagovat
Kenneth

Plat na urovni Messiho a Neymara. O to mu taky celou dobu jde.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Swarley

ok no, to moc Juventusu nepomáhá

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Kenneth

Perez uz ma asi toho kazdorocniho letniho brekotu Ronalda plny zuby. Pokud chce jit tak at odejde, zadny hrac neni vetsi nez klub.

Reagovat
mul

v prípade ak CR odide, aka by bola idealna zostava (vratane posil) ? Case, Kroos, Modric - Hazard, Icardi, Isco ?

Reagovat
smazaný uživatel

zadny hrac neni vic nez klub a proto tady budes strikat z Neymara

Reagovat
LAM

Tak každym rokem má delším hluchý místa a v LM bylo vidět že i bez něj(semifinále a finále)je Real schopnej vyhrátvat.Navíc 100mega za 33 hráče je prostě hrozně moc a pokuď chce Real opravdu Neymara kterej bude stát minimálně 250mega,tak ani nemá jinou možnost.

Navíc si myslim že Neymar s Ronaldem by asi nebyla moc dobrá dvojka na hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: na jakých webech se dají najít použité mobily, ideálně od jednotlivce (tedy ne od bazaru)?

Momentálně hledám na Bazoši, Letgo a sbazaru, existuje ještě další web s dobrou nabídkou.

Reagovat
smazaný uživatel

aukro, facebook marketplace

Reagovat
Kixi Syhimour

mobilpohotovost

Reagovat
Counter
Reagovat
smazaný uživatel

On je dost platny. A to se ukazalo, kdyz pak vystridal, ze vlastne nema kdo ty nabehy delat. Jo, v te finalni fazi, a je jedno jestli zakoncuje nebo prihrava, je stale bohuzel dost zbrkly, a i proto ho urciti fanousci moc nemusi. Bohuzel ta ostatni cerna prace neni tak viditelna, jako kdyz v pruniku 2v1 pokazi golovou prihravku na Saneho, a taky Guardiolu malem trefi slak.

Reagovat
raduinho

It is Coming home Klasické anglické hospodské nehudební hovno.

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
frankiefcb

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele