Ruský zápisník XIV. aneb Nablýskaný Rolls Reus předjela i Löwná Kia

28.06.2018, 12:36
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Největší šok turnaje, a to ještě neskončily ani základní skupiny. Obhájce titulu a jeden z favoritů na medaile i letos končí před branami osmifninále. Ba co víc, Němci ve své skupině obsadili poslední místo - dokonce i za Jižní Koreou. Postupuje Mexiko a trochu senzační vítěz Švédsko. Naopak Brazílie překvapení nedopustila a spolu se Švýcarskem ji ve vyřazovacích bojích uvidíme.

Ještě, než se pustíme do rozboru všech čtyř utkání, dovolte mi připomenout podstatu jednoho z pilířů tohoto formátu Ruského zápisníku: tabulek se třemi výraznými postavami každého utkání.

Uvnitř hned zkraje najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější, a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistovu ocenění symbolickou hvězdičkou patrně nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.





1) Lajdácké Německo jede domů. A nikomu to nevadí. Snad ani Němcům. Alespoň takhle na mě působily německé tváře po závěrečném hvizdu. Žádné projevy zlomení či vyčerpání, nikdo se psychicky nehroutil, na nikom nebyly patrny pořádné emoce ohledně brzkého vypadnutí; pokud tedy nepočítáme Hummelsova uplakaného smajlíka po pár hodinách na Twitteru, to je zářná výjimka. Jistě, jsou to Němci, od nich se dle zaběhlých stereotypů žádné velké emoční výlevy automaticky neočekávají. Ale tohle se zdálo být přeci jen příliš...

... speciálně když to zdánlivě dokreslovalo cosi většího. Od laxního přístupu k přípravným duelům a sporů ohledně výběru turnajové základny (Löw chtěl do Soči a nepochodil) až po včerejší výkon, který snad s jedinou výjimkou nástupu do druhé půle a zhruba 15minutové živelné pasáže nelze popsat jinak než bohorovný. Anebo vlastně lze - jak sám Löw po utkání připustil, Němci se v Rusku prezentovali arogantně. Jako mistři světa v tom slangovém smyslu.

Z téhle, chce se říci falešné, Nationalelf zkrátka po většinu času sršel ještě falešnější dojem, že se to nějak uhraje samo. Při absenci někoho, kdo by to jó strhnul (respektive nějakého Schweinsteigera), se zdálo, jako by v německém dresu včera chtěli pořádně postoupit jen dva až čtyři hráči: oba zkoncentrovaní stopeři, expanzivní pravý bek Kimmich a - teď se podržte - tradiční obětní beránek Mesut Özil, jenž pro své spoluhráče připravoval rovnou sedm palebných pozic (spolu s Kimmichem 11, bezmála polovinu součtu celého německého týmu).

Kde se Marco Reus nezdravě schovával a byl spokojen se svou zbytečně vysokou úspěšností na přihrávce (přes 89 %), aniž by krom jedné narážečky řádně přiložil ruku k dílu; kde se Goretzka topil na pravém křídle; a kde se Werner vysloveně trápil v každém souboji 1 na 1... tam Özil s Kimmichem nabízeli dočista jedinou jiskru, ze které se nakonec nic víc nevykřesalo.

2) "Nenačasovali formu," zní jako chabá výmluva, ale něco na tom bude. Na matného turnajového Thomase Müllera si už asi budeme muset napořád zvyknout, ovšem těžko si už jinak vysvětlit, proč Timo Werner po skvělém roce v reprezentaci najednou vypadal, jako by do Löwova systému vůbec nepasoval. Proč si jeho zkušený kolega Gómez k replikaci vybral zrovna svou střeleckou formu ze skupinové fáze svého prvního Eura 2008. Proč Kroos vypadal, jako by celý turnaj odkopal na půl plynu a včerejší duel dohrával hluboko v poli, bez většího vlivu na marné německé dotahování manka. (Vlastně, tady se "protože" nabízí v podobě tří finále LM v řadě a patrně vyčerpané energie.) Proč Neuer ošklivě chyboval při chytání balonu a potom zmatkoval též při držení balonu v rámci jednoho zápasu.

Tohle je prostě příliš netrefených fazón najednou, a pokud k nim přidáme zranění asi nejideálnějšího Kroosova parťáka (Rudyho) po pouhé půl hodině debutu na mundialu, nebo skutečnost, že zrovna včerejší výkon Khediry nejspíš předčil jeho vlastní úvodní i Gündoganův následný... není snad ani nutno se pídit po dalších původech německého nezdaru a vytahovat ze skříně kostlivce jako nenominovaného Leroye Saného či nevyužitého Juliana Brandta.

Naopak Jižní Korea se o své očekávané tahouny tentokrát mohla opřít, protože se pro ni byli ochotní doslova přetrhnout. Son Heung-min vedl presink i veškeré brejky a konečně vypadal, že si vypracovává určitou chemii v kombinaci s Lee Jae-sungem, suverénně druhým nejschopnějším Korejcem. Některá jejich spojení na krátkou i delší vzdálenost byla vyloženě lahůdková. A na výjimečnosti jim tolik neubírá ani to, že většina z nich přišla až ve druhé půli, do otevřenější obrany, neboť obě korejské opory byly koncem utkání zcela zjevně totálně vyflusané a téměř na každém prostřihu kamery se vyčerpáním skláněly k zemi. Když tohle porovnáte s Kroosem a spol., kteří se v závěrečných cca 20 minutách už ani nenamáhali byť jen předstírat jakékoliv stíhání brejkujících soků... inu, já bych se už jen opakoval.

3) Shin Tae-yong potřetí zamíchal a tentokrát správně namíchal. Korejský trenér si na turnaji získal pověst toho patrně nejméně takticky stálého stratéga, přičemž se svými čachry dosud moc úspěchů neslavil. Zprvu mu neprověřené 4-3-3 se stožárem Kim Shin-wookem proti Švédům nevyneslo jedinou střelu mezi tři tyče, poté nepochodil ani s podivným 4-1-4-1, no a tentokrát ve fanoušcích před úvodním hvizdem nebudil o nic větší optimismus. Vždyť se na Němce vydal rovnou se čtyřmi stopery (v klubových barvách) v defenzivní formaci 4-4-2, potažmo 3-4-3 dle naladění sestupujícího a vystupujícího Jang Hyun-sooa.

Ani zpětně sice nelze úplně říct, že by Shin svého slavnějšího protějška nějak takticky převezl, byť vysunutí Janga ve druhé půli znamenalo více brejkových příležitostí a rovnalo se velice promptní reakci na vývoj zápasu a kupící se laciné ztráty německých záložníků. Co se nicméně Shinovi povedlo na každý pád, a zaslouží za to absolutorium, to je sázka na určité individuality.

Nováček mezi stopery a jeho starý známý ze Seongnamu, Yun Young-sun, si vzadu s ničím moc nelámal hlavu a jednoduchým projevem na míči i přesnou poziční hrou výrazně přispěl k udržené nule, což platí i pro levého beka Hong Chula, který byl zvlášť skvělý v obranném zákroku - tedy něčem, co dělalo setsakramentské problémy Kim Min-woovi (viz penalta proti Švédsku).

Nakonec ze všech startérů Shina zklamal snad akorát Moon Seon-min, jenž zpackal finální fázi minimálně tří nadějně rozjetých protiútoků. Ba co víc, věčně experimentujícímu kouči se vyplatilo dokonce i odvážné stažení náhradníka Hwang Hee-chana po pouhých 23 minutách (a útočníkových sedmi bezchybných dotycích s míčem) ve prospěch pravého beka/defenzivního štítu Go Yo-hana, jehož dalekonosný pas založil Sonovo vrcholné sólo vstříc druhé brance.

(td)





1) Já se ptám, kdo chce míč?! tázal se kdysi v jednom z fotbalových přenosů České televize bývalý fotbalista Vladimír Táborský. Podobnou otázku šlo vznést i před zápasem Mexika se Švédskem. Potkaly se totiž týmy, které hrátkám s balonem zrovna neholdují.

Jak Mexičané, tak Švédi si potrpí spíše na agresivní presink a rychlé brejky, ze kterých můžou zasadit soupeři smrtící ránu. Ve středu bylo ale jasné, že jeden ze protivníků s míčem chtě nechtě trochu mazlit bude muset. Čekalo se, že to budou spíše Švédové, jelikož coby tým potřebující nutně výhru potřebovali hrát aktivně.

Realita však byla nakonec jiná. Američané na míči dominovali a svého severského soupeře dokonce i přestříleli. Tahle statistika však nakonec nebyla Osoriovým svěřencům nic platná - góly totiž padaly jen do jejich sítě.

2) Všechno to odšpuntoval Andreas Granqvist. Zkušený stoper Krasnodaru proměnil i druhou penaltu a ne ledajakým způsobem. Nebohému Ochoovi nedal šanci a rozhodně Granqvistovy exekuce pokutových kopů nezapadají do klišé, které máme o středních obráncích.

Takového kapitána by zkrátka chtěl mít každý tým. A nejde jen o jeho klid na puntíku, vysoký bek trápil Mexičany hlavně svou urostlou postavou, díky které vyhrál hned několik osobních soubojů. Ostatně, právě co do vzrůstu měli Švédové nad menšími Američany velikou převahu, ze které těžili nejen při standardních situacích.

3) Mexičané každopádně mohou být rádi, že si nahrabali body v předchozích zápasech. A samozřejmě i za vítanou pomoc Korejců, kteří z turnaje vyprovodili zoufalé Němce. Výkon proti Švédům jim totiž zaslouženě žádné body nepřinesl.

Byť mají (a předchozí zápasy tomu odpovídaly) nad svými kamarády ze severu Evropy Chicharito a spol. fotbalově navrch, ve středečním utkání to byl především tým Janneho Anderssona, který diváky dostával do varu proměněnými i neproměněnými šancemi.

Na Švédech zkrátka bylo znát, že si jdou za postupem a papírové předpoklady expertů, kteří favorizovali dosud na turnaji velmi dobře hrající Mexiko, hodili za hlavu. Výtečně jim fungovaly kraje obrany, kde létali Ludwig Augustinsson a Mikael Lustig, v ofenzivě hrozila dvojice Victor Claesson - Emil Forsberg.

I Mexičané měli šance, jak Vela v první půli, tak Hernandéz v dějství druhém ale tváří v tvář švédskému brankáři selhali. Na straně žlutomodrých stálo i štěstí, za svůj aktivní přístup k zápasu, ve kterém se tentokrát neopakovaly lapsy jako proti Německu, si ale tři body zasloužili.

Švédové nakonec díky skóre celou skupinu ovládli a v osmifinále je čekají Švýcaři. Zda v tomhle hokejovém duelu navážou na pozitivní bilanci, kterou mají nad helvétským křížem jejich kolegové s bruslemi a hokejkami, ukáže jejich vzájemný souboj.

(jp)





1) Švýcaři, budíček, začíná zápas! Je s podivem, že zrovna hráči ze země proslulých výrobců hodinek nejsou schopni vstřebat, že zápasová hodina H odbila. Po zahajovacím zápase s Brazílií a následném duelu se Srbskem švýcarský tým zaspal vstup do utkání i do třetice a málem z toho byla pořádná šlamastyka. Nebýt excelentního Yanna Sommera, mohla se Kostarika s přehledem dostat do dvoubrankového vedení a ze zdánlivě poklidného utkání by bylo ještě řádné drama.

Na druhou stranu, ze všech tří skupinových střetnutí byl výpadek v koncentraci právě v tomto zápase nejsnáze opodstatnitelný. Předzápasové dění se točilo výhradně okolo politicky nekorektní gólové oslavy tria Xhaka-Shaqiri-Lichtsteiner, které nakonec místo obávaného zákazu startu vyvázlo jen s pokutou. Zápas s Kostaričany byl navíc spjat s řadou postupových permutací a výhra Brazílie v souběžně hraném mači se Srby znamenala, že si zde Švýcaři mohli klidně dovolit i prohru.

Tak jako tak se ale nejedná o jeden náhodný výpadek, nýbrž jasně patrný trend, který musí trenér Petkovic okamžitě zarazit. Jeho tým sice proti Brazilcům i Srbům zdárně utkání srovnal či dokonce otočil, ale zopakovat totéž i v osmifinále proti Švédům se může krutě vymstít, tím spíš, že kvůli nešikovnému vykartování kapitána Lichtsteinera a jeho kolegy z obrany Schära je nyní švýcarská defenziva alespoň na papíře v troskách.

2) Rozřešení švýcarského hrotu je stále v nedohlednu, přesto dává jistou naději. Prvními zápasy se v základní sestavě protrápil Haris Seferović, jehož po slibném výkonu v druhé půli se Srby nahradil na závěr skupinové fáze Mario Gavranović. Výsledek? Do puntíku stejný neviditelný výkon. Šanci z lavičky tak dostal i třetí forvard v pořadí, Josip Drmić, jenž si stejně jako jeho střídající kolega z předešlého utkání řekl o místo v jedenáctce v tom příštím.

Právě s příchodem Drmiće totiž skomírající švýcarská ofenziva zázračně ožila a šance brzy následovaly. Nejprve útočník Mönchengladbachu parádní hlavičkou rozduněl Navasovu levou tyč a dvě minuty před koncem chladnokrevným zakončením nedal gólmanovi Realu Madrid jakoukoli šanci zasáhnout. Dle nastoleného trendu by nás v úterý neměl překvapit ani Seferovićův hattrick po nástupu z lavičky.

Švýcarská hra ale s nízkou invencí svého hrotu vlastně tak trochu počítá a odříznutí nebožáka vepředu od přísunu míčů využívají hráči z druhé vlny v čele s Xherdanem Shaqirim. Zatímco si útočník v přesile odvádí nedoceněnou černou práci neustálým vázáním stoperů soupeře, mají jeho ofenzivní parťáci možnost doplňovat útoky tak, jako ve středu předvedli přihrávající Embolo a střelec Džemaili gólem na 1:0.

3) Tak se nám nakonec dočkali i Kostaričani. Od esteticky příjemného konstatování, že se na šampionátu gólově prosadilo všech dvaatřicet účastníků, nás před výkopem večerních zápasů dělil už jen zásah Kostariky. O to překvapivější byl v podání Los Ticos jejich nástup do utkání, z nějž šla Švýcarům hlava kolem. Přesněji řečeno, deseti Švýcarům. Yann Sommer totiž v první dvacetiminutovce pochytal možné i nemožné a po trefě Džemailiho se zdálo, že Kostaričanům zkrátka na šampionátu není souzeno skórovat, natožpak bodovat.

Obhájci čtvrtfinálové účasti z minulého MS však pokračovali v kvalitním ofenzivním výkonu i po změně stran, a nakonec se přece jen dočkali odměny na čtyřiadvacátý střelecký pokus. Campbellův výtečně zahraný roh uklidil nekompromisní hlavičkou do sítě Waston a nastalá radost kostarické lavičky po pravdě neměla daleko ani k té panamské ze zápasu s Anglií za stavu 1:6.

A nebyl by to zápas ruského mistrovství světa bez penalty, gólu v nastavení a vlastního gólu navrch, zde dokonce vše v jednom balíčku dohromady. Tento šampionát je v těchto ohledech skutečně bezprecedentní: po devadesáté minutě již v Rusku padlo rovných dvacet branek a Sommerův hrozivě nešťastný vlastenec z Ruizovy penalty do břevna posunul historický rekord MS v počtu vlastňáků na osm. Právě z penalty či vlastním přičiněním letos na turnaji padl téměř každý čtvrtý gól. Fotbal se nám tak trošku zbláznil.

Na závěr rozlučková poznámka ke Kostarice: tak jako Švýcaři opakovaně nezvládají počátky svých střetnutí, Los Ticos zase pravidelně vyhořeli v samém závěru. Žádný z národních týmů neinkasoval v posledních pěti minutách více branek než třikrát se provinivší Kostarika, která tak s jediným bodem končí již ve skupině na posledním čtvrtém místě. Lehkost a role naprostého outsidera se letos změnila v těžké nohy svázané tlakem na zopakování historického úspěchu, a tak nepřekvapí, že suverénně nejlepší výkon podal tým Óscara Ramíreze v posledním zápase, kde mu již o nic nešlo.

(mk)





1) Zdá se, že Brazilci velmi dobře trefili složení záložní řady.. Jaký to kontrast v porovnání s mistrovstvím před čtyřmi roky, kde tehdejší kouč Luis Felipe Scolari v podstatě za celý měsíc nenašel takovou kombinaci, která by efektivně propojila defenzivní složku s tou ofenzivní. Tehdejší tým tak byl až nezdravě závislý na individuálních schopnostech Neymara. Ten letošní z kouzel tohoto křídelníka těží samozřejmě také, jeho hra je však daleko vyváženější a tím pádem by měla mít i větší předpoklady pro případný úspěch.

K defenzivnímu Casemirovi a kreativnímu Coutinhovi výtečně zapadl Paulinho - tenhle fotbalista si sice zejména v Premier League žádné dobré jméno neudělal, každopádně jeho angažmá v Barceloně a i současné výkony v brazilské reprezentaci naznačují, že v určitém systému dokáže být platným hráčem. Role běhavého box to box hráče mu sedí náramně - svými načasovanými náběhy do středu obrany umí protivníkům pořádně zatopit, což na vlastní kůži pocítili i Srbové.

Z pohybu hráčů při první brance se dalo vyčíst, že šlo o předem nacvičenou akci - útočník Jesus na sebe navázal stopera na vzdálenější straně a svým náběhem směrem k míči odkryl místa v samotném srdci defenzivní řady. Na vzniklou situaci pozdě zareagoval Kolarov, který spíše hlídal Williana a kompletně tak zapomněl své spoluhráče zajistit, což se mu pořádně vymstilo, jelikož do odkrytých míst vtrhl právě Paulinho a s precizním pasem Coutinha si skvěle poradil. Brazilci tím získali veledůležitou výhodu, kterou už si mezi prsty protéct nenechali.

2) Pravdou ale je, že konzistentního výkonu po celých 90 minut jsme se ještě od Kanárků nedočkali. Na úvod turnaje svým příznivcům americký celek nabídl skvělých 30 minut, načež však vypadl z role, po ztrátě koncentrace přišlo vyrovnání a přeřadit zpátky na ten nejvyšší stupeň se mu již nepodařilo. V zápase číslo 2 nastala přesně opačná situace - Brazilci odstartovali velmi zvolna a v první půli podali výkon hluboko pod prahem svých možností, po přestávce však už svůj stroj rozběhli naplno a houževnatou Kostariku nakonec přece jenom zlomili.

Ani proti Srbsku se Kanárci nevyvarovali slabších chvilek - ačkoliv v první půli drželi otěže utkání pevně ve svých rukou, po přestávce na ně znovu padla jakási patnácti či dvacetiminutová deka, kterou naštěstí pro ně ukončil druhý přesný zásah z hlavy Thiaga Silvy, který víceméně rozhodl o osudu utkání.

Kdyby však měl Mitrović přesnější mušku a baloń místo do holeně soupeře dopravil do sítě, mohl se klidně opakovat scénář duelu se Švýcarskem. Především okolo 60. minuty nedokázali američtí fotbalisté udržet míč a do jejich vápna tak směřoval jeden centr za druhým - a stoperská dvojice se skutečně měla co ohánět, aby tento nápor zvládla. Právě tyto výpadky představují před vyřazovacími boji pořádně tučný vykřičník, jelikož na chyby už přestává být prostor - a jen si vzpomeňme na Mistrovství světa z roku 2010, kde právě takový desetiminutový výpadek zapříčinil jejich předčasný konec ve čtvrtfinále.

3) Jak také naznačila úvodní část zápasu, s blížícím se osmifinále bychom se měli připravit na takticky svázanější, nudnější fotbal Jak už to tak na turnajích bývá, jakmile jde do tuhého, sází se hlavně na jistotu a na to neudělat žádnou lacinou chybu. Kvalita utkání pak jde často dolů, málokdy je k vidění zápas ve strhujícím tempu, ale není se čemu divit - jde už opravdu o hodně.

První půlhodinka duelu Srbska s Brazílii vypadala právě jako typický vyřazovací zápas - ani jeden z týmů zpočátku nikam nepospíchal, žádný z nich nehodlal vysoko napadat a ani v rozehrávce se nepouštěl do žádných riskantních variant. Pokud bude v následujících dnech k vidění více zápasů podobného ražení, překvapen tím rozhodně nebudu.

(vs)

Autor: Tomáš Daníček, Jan Pikous, Martin Kantor, Víťa Srp

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Ruský zápisník XXV. aneb Oslavy na Avenue des Champs-Élysées
16.07.2018, 08:46
Ruský zápisník XXIV. aneb Harry, jdem do baráku
15.07.2018, 09:19
Ruský zápisník XXIII. aneb Mandža si čvachtá
12.07.2018, 14:22
Ruský zápisník XXII. aneb Ani umTitiho Belgii do finále neprotlačil
11.07.2018, 12:51
Ruský zápisník XXI. aneb Livin‘ la Vida Luka
08.07.2018, 14:24
Ruský zápisník XX. aneb Brazilci zapomněli na Kevina
07.07.2018, 13:09
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (2/2)
05.07.2018, 18:02
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (1/2)
04.07.2018, 20:23
Ruský zápisník XIX. aneb Penalty? Yes, we Kane
04.07.2018, 13:53
Ruský zápisník XVIII. aneb Chybami se člověk Yamaguchi
03.07.2018, 13:05
Ruský zápisník XVII. aneb Tiki takajedeme domů
02.07.2018, 11:37
Ruský zápisník XVI. aneb Nemusí pršet, stačí, když Mbappe
01.07.2018, 12:30
Ruský zápisník XV. aneb Senegal při rohu nevěděl, která Kolumbie
29.06.2018, 14:30
Ruský zápisník XIII. aneb Postup s tRojou štěstí
27.06.2018, 11:08
Ruský zápisník XII. aneb Sklíčené Ta Re Mi Fa Sol La Si Do
26.06.2018, 13:09
Ruský zápisník XI. aneb Jejda Mané, Poláci to Sabalyli
25.06.2018, 10:59
Ruský zápisník X. aneb Sudí se chyb nevyVARoval, má jich plnou Kroosnu
24.06.2018, 11:56
Ruský zápisník IX. aneb Fágní Brazilci a švýcarský X faktor
23.06.2018, 13:05
Ruský zápisník VIII. aneb VýLuka na trase Argentinců do osmifinále
22.06.2018, 11:39
Ruský zápisník VII. aneb Španělé jednou íránou vycostili houževnatého soka
21.06.2018, 10:26
Ruský zápisník VI. aneb Sama hvězda naději nevykřeSalah
20.06.2018, 11:20
Ruský zápisník V. aneb Princ Harry do toho praštil
19.06.2018, 11:34
Ruský zápisník IV. aneb Khedíra v plánech neyvětších favoritů
18.06.2018, 10:20
Ruský zápisník III. aneb Menší tahouni, než jsMessi mysleli
17.06.2018, 14:24
Ruský zápisník II. aneb Nacho obrana, na krize máte Crise
16.06.2018, 12:55
Ruský zápisník I. aneb Saúdská Al-Ergie na Golovina
15.06.2018, 09:01

Komentáře (183)

Přidat komentář
homeles8

dneska krásnej nadpis

Reagovat
EarTher

Taky si říkám.

Reagovat
shitcool

Reagovat
Largo

Reagovat
Darren Fletcher

dnes jeden z lepsich

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Nebelung

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

Reagovat
PP

Reagovat
blade115

Mi se líbí pokaždý, hlavně teda proto, jak tolik lidí nasere, ale dnes je ke všemu i vtipný.

Reagovat
Ondiis

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Reagovat
pingla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hyrax

Reagovat
jáá

Reagovat
jany kozak

Reagovat
SaianSupaCrew

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
El Campeon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
Fairplay

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vždycky je dobrej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
monty25

Přitom stačilo napsat, že Německo je odepSané...

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
atlee

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
EarTher

Reagovat
Masi

To je těžké, když se ostatní předhání ve vymýšlení nadpisů den předem. Je jasné, že chcou kluci z redakce udělat překvápko, tak jim to nesmí ostatní vždy sebrat.

Reagovat
shitcool

Reagovat
Benedict

mnohem lepší, za ten původní bych mu dal facku

Reagovat
Frantszek

Reagovat
atlee

Alebo že Nemci odchádzajú s hoLöw riťou.

Reagovat
FUnk

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
netopier

Reagovat
Pilsnersfaust

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ADM

Reagovat
jhony16

Reagovat
anonym

Tohle měli použít

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jáá

Reagovat
jany kozak

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
maxton

Tag (inter(toto) je Uche tRoju power.

Reagovat
Atlético de Madrid

K Ozilovi:

https://twitter.com/impect_official/status/1011963292431077376

Na WhoScored má 5,5 key passes per game, nejvíc z celýho turnaje.

https://www.whoscored.com/Regions/247/Tournaments/36/Seasons/5967/Stages/15737/PlayerStatistics/International-FIFA-World-Cup-2018

Je fajn z něj dělat obětního beránka, ale po herní stránce patřil k těm nejlepším Němcům...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Němci jsou s tím strašně otravní. Bez Ozila se v podstatě nedokážou dostat do šance. Mě by spíš zajímalo, proč se nekritizují útočníci, kteří se i přes dostatek možností prakticky nebyli schopni dostat do šance. Muller, Gomez i Werner byli úplně tragičtí.

Reagovat
patas92

Ten Werner je hrozně vyhajpovaný. Mi příjde, že kromě rychlého běhu nemá nic.

Reagovat
Switchback

Reagovat
Hristo Stoichkov

To bych netvrdil, ale celkově měl průměrnou sezónu, kterou dovršil tragédií na Mundialu. Podle mě mají Němci pouze dva rozdílový ofenzivní hráče v Ozilovi s Kroosem, ten zbytek není nijak zázračný, teda až na Reuse, kterýho zničila zranění.

Ale co to vlastně Low vymyslel s Kroosem? On měl být druhý poločas hlavní zachytávač korejských protiútoků? Kolem 70. minuty už tam šlapal vodu, nechápu jak mohl Low takhle vyřadit jednu ze svých zbraní. Celkově měl Kroos velmi špatný šampionát, odtud asi pramenila ta německá herní bezradnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Kroos mel spatnou celou sezonu *

Reagovat
El Campeon

Reagovat
Kucka

Reagovat
Tomanatura

Ja sem je vcera kritizoval

Reagovat
fantomas

V zapisniku je chvalen Ozil a kritizovani utocnici

Reagovat
Hristo Stoichkov

To nebylo mířený na tvůj zápisník, ale na všeobecný kritizování Ozila, který byl opět tradičně hlavním viníkem jako u každýho neúspěchu, jelikož díky svýmu inteligentnímu pohybu vypadá, že to má na háku, podobně jako Messi.

Zajímavý článek k tématu:

https://fivethirtyeight.com/features/messi-walks-better-than-most-players-run/

Reagovat
fantomas

Jojo, to je bezesporu debilni. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Potrefenka?

Reagovat
smazaný uživatel

ta arogance k tobě nesedí, loupáku

Reagovat
Atlético de Madrid

Reagovat
Kokesh

Reagovat
anonym

Tak on to slízne hlavně za tu pičovinu, co udělal, mimo hřiště. Jak to mohlo ovlivnit pohodu v týmu už taky nemůžeš vědět.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale to je na Lowovi aby ak tam je problém že Nemci v kádri s ním nechceli nedajbože hrať, nemal byť nominovaný. To isté aj Gundogan.

Reagovat
Nebelung

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Counter

Reagovat
Rudnevs

Je to sklamanie, samozrejme ma to veľmi mrzí, včera som bol i dosť nahnevaný... Každopádne možno je to tak i dobre, po Švédsku som čakal zlepšenie, bral som to ako odrazový mostík, ale napriek pozitívnemu impulzu proti Švédom sa herne nezmenilo nič k lepšiemu a s týmto, čo tu predvádzali, by ďalej i tak nepostúpili...

Tak ma napadlo, už sa o tom bavili i Franz a Jarolím v štúdiu proti Švédsku, čo si myslíte - mal by Jogi ostať na svojej pozícii? Ja osobne si myslím, že nie a to ešte raz upozorňujem, že pre mňa je to pán tréner, fakt som rád za to, čo za tie roky pre reprezentáciu urobil, už za Klinsmanna bol dôležitou súčasťou. Nikdy som ho nekritizoval ani som sa mu nevysmieval kvôli nejakým stupiditám typu, že sa šprtá v nose, ale príde mi, že už je po tých rokoch čas na zmenu.

Kto si myslíte, že by ho prípadne mohol nahradiť?

Dúfam, že sa budú diať zmeny podobne ako po EM 2004, snáď opäť príde úspešná a sympatická generácia, ktorá bude zahŕňať čo najmenej Turkov a čo najviac Nemcov (úplne v pohode i Nemcov ako sú trebárs Neuville, Podolski alebo Klose, proste hráčov, ktorí sa cítia ako Nemci, žijú ako Nemci, spievajú hymnu, na ihrisku hrajú bojovne ako Nemci, ale najmä nie hráči, čo sa fotia s Erdoganom, nespievajú hymnu a proste Nemecku berú len ako svoj “druhý” domov) a prinajlepšom hráčov, ktorí dokážu ten tím potiahnúť a budú za neho bojovať.

Čo som mal možnosť vidieť, tak ostatní favoriti hrajú celkom nepresvedčivo a podobne alebo možno len o niečo lepšie ako Nemecko... Keď už je teda Nemecko von z hry, tak to prajem nejakemu outsiderovi, trebárs Chorvátom (ideál by bolo Dánsko alebo Japonsko, ale to je zas príliš veľká utopia).

No a pre zlepšenie nálady - https://youtu.be/2nukzA8YPZA

Reagovat
Cechino

Reagovat
smazaný uživatel

"Dúfam, že sa budú diať zmeny podobne ako po EM 2004, snáď opäť príde úspešná a sympatická generácia," to je dosť možné že príde nová úspešná generácia ale sympatická? really? pre väčšinu ľudí sú nemci pravý opak ináč na margo toho Podolskeho myslím že on sa dosť často vyjadroval že sa cíti byť Poliak tak neviem či to je najlepší príklad ale niesom si tým istý už si nato vzpomínam len matne

Reagovat
Rudnevs

Tak jasné, mnohí ľudia proste nemajú radi Nemcov, ale ja som to myslel tak že i nám, fanúšikom Nemecka, tá súčasná generácia proste nepríde zrovna sympatická... Naopak tá predošlá bola z môjho pohľadu skvelá.

S tým Podolskim máš pravdu, on taktiež nespieval hymnu a góly proti Poľsku neoslavoval, ale nikdy o sebe netvrdil, že je Poliak (vravel, že v srdci nosí obe krajiny)...

Reagovat
smazaný uživatel

Môže byť moc detailne už si to nepamätám len viem že aj s ním boli nejaké problémy

Reagovat
Rudnevs

Tak nie su problémy ako problémy... Podolski je neuveriteľný sympaťák a je vtipný a ja osobne ako fanúšik a ani väčšina Nemcov nemá žiaden problém s tým, že má vzťah k obom krajinám. Navyše v reprezentácii podával výborné výkony a stal sa jednou z ikon poslednej generácie.

Tí Turci sa fotili s Erdoganom a Gündogan navyše odkázal, že jeho prezidentom je Erdogan, čím najmä Gündogan ukázal, že sa cíti byť Turkom a navyše pár týždňov pred veľkým turnajom spôsobili zlú atmosféru a tlak zo strany médií a fanúšikov.

Reagovat
smazaný uživatel

to jo, Klose, Podolski nebo Ballack a Schweinsteiger s Lahmem byli všecko persony, kteří si na moc nehráli, často paběrkovali v klubu ale na repre byli super, Klosemu jsem to přál ten rekord, protože je to takovej zvláštní útočník... tak jako tak je tahle repre možná až příliš cizácká, Özil je trapák, Gundogan taky, Boatenga mám rád, ten je fajnovej, ale náladovej jako velká část týmu, co si naivně myslí, že si z nich všichni sednou na prdel

Reagovat
Majk91

Ja to mimo ARG prajem Uruguayu. Podla mna idealny novy majster so skvelým kádrom, v ktorom je mix svetovych hviezd typu Suarez, Cavani, Godin a mladých hracov s obrovskym potencialom Gimenez, Bentancur, Torreira, Gomez ...

Reagovat
smazaný uživatel

a taky pracovitých hráčů jako Rodriguez, Nandez, Sanchez a taková ta fajn konzistentní kvalita jako Vecino nebo Laxalt. Taky by mi Uruguay nevadila i když je to rival ARG.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SpartaOvenka

Já bych osobně rád viděl v dresu A jako takového nástupce Bastiana kapitána té zlaté U21 Maxmiliana Arnolda, který mi přijde jako docela vůdčí typ s docela bojovnými rysy v obličeji + by to také řídil ze středu hřiště, samozřejmě je otázkou jeho kvalita.

Reagovat
El Campeon

on se nejenom šťoural v nose

Reagovat
smazaný uživatel

Super kapela a super pisnicka. Ale video humus.

Reagovat
Rudnevs

To súhlas, Toten Hosen mám moc rád a toto je asi ich najlepšia pesnička... Ale zdatne jej konkuruje táto - https://youtu.be/6LHGY33cFiE

Každopádne video parádne, ten turnaj som si moc užil, najmä semifinále (7:1) a finále...

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že to je nejlepší song

Ale jinak je poslouchám hodně, mám rád spousta songu.

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

https://youtu.be/2nukzA8YPZA?t=128

tohle je prostě boží a vystihuje to beze slov všechno

Reagovat
Rudnevs

Inak titulek dnes parádny!

Reagovat
Kluivert9

Titulek

Reagovat
off-olda

Reagovat
off-olda

Za chvilku přijde Dolar a oznámí, že EF našlo nové dno.

Reagovat
Puskas

jak vidno níže, dostal se na hladinu

Reagovat
off-olda

Spíš mu někdo hacknul účet.

Reagovat
Free_player

taky možnost

Reagovat
Messi14

akorat kostarika dala dva fiky

Reagovat
smazaný uživatel

Konecne paradni nadpis.

Reagovat
Blasphemer

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1254365081367818&id=503333556470978

Není snad třeba ani zmiňovat, že včera nevyhrála ani tak Korea, jako především Institut Václava Klause.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem ako institut, ale Vaclav aj Angela to vyhrali na plnej ciare pred 89 a aj potom.

Reagovat
Kang & Kodos

Z těch 14 Němců, co byli na hřišti, by se dali jako multikulti počítat tři, když tam budu chtít dát i Gomeze. Kdyby si aspoň tohle ten spolek potratů zjistil...

Reagovat
Nebelung

Třeba i zjistil, ale nehodilo se to zmínit. Klasický postup lidí typu Zeman, Klaus ml. nebo Okamura.

Reagovat
Kang & Kodos

Klausové jsou totální zlo. Narcistický zmrdi.

Reagovat
r.mrazik

jsou to křiví lidi...

Reagovat
verv

Reagovat
Pride

Reagovat
Blasphemer

Naštěstí ani jeden nemá žádnou funkci, ze který by mohli něco ovlivňovat.

U mladšího tam je ale bohužel potřeba dodat slovíčko "zatím".

Reagovat
Kapřík

Neurazej. Je to neslušné.

Reagovat
smazaný uživatel

ten popis je ale trefnej, a to má Klaus občas v něčem lehce pravdu

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
pepinho2

Reagovat
smazaný uživatel

Zeman není o nic lepší, akorát místní lůza se s ovarovým způsobem, kdy předstírá, že ho sociálové zajímají a má nejednu vlastnost s ními společnou, včetně toho že manželka mu k večeři kupuje Gothaj a nemá na víc než na jachtu za 2 tis.CZK.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Největší zlo v demokracii je ztráta citu pro pluralitu. Jiný názor není zlo. Zlo je ho potlačovat.

A navíc tady šlo o (uznávám, že zcela nečekanou) NADSÁZKU.

Že zrovna ty tohle nepochopíš...?

Reagovat
valloire

Reagovat
Blasphemer

Aspoň už tam nemají ty polské imigranty jako minulé MS.

Reagovat
Alan_Shearer

❤️❤️❤️

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Nadpis klasicky jeste trapnejsi nez vykon turku na ms

Reagovat
smazaný uživatel

Naposledy 3.místo

Reagovat
Hokaido

Neymar známka 9,22.

Reagovat
John Obi Mikel

Asi nejlepší nadpis za ty roky, co to děláte

Reagovat
retros1

Takže to Švýcarsko nakonec 2:1? Ještě včera to bylo remíza

Reagovat
John Obi Mikel

2:2, je tu chyba

Reagovat
Nikikrew

Mesut Ozil created seven chances against South Korea yesterday. The most by any player in a single game at the 2018 WorldCup

Reagovat
smazaný uživatel

Super, může o tom vyprávět doma v Turecku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

Nejde o to, kde sa narodil. Ide o to ktora futbalova asociacia ako hraca ho vychovala a to bolo Nemecko

Reagovat
vladino10

Ide o to kto ho vychová alebo o to ako sa cíti?

Reagovat
Nihilister

Cítí se podle toho jak ho někdo vychová ...

Reagovat
Counter

Btw. Mesut se narodil v Gelsenkirchenu.

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Reagovat
Čenda

To by měl Eriksen do školy zbytečně daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferguson6

Konečne dobrý nadpis

Reagovat
anonym

Vždyť je to přeplácaný, ale proti gustu :)

Reagovat
Ferguson6

Možno len moje nároky postupne klesajú po tých trapošinách, čo tu bývajú posledné dni a vlastne roky (odkedy to začalo).

Reagovat
mimi_united

Werner Takýto preceňovaný hráč tu nebol už fakt dlho

Reagovat
ttopi

Erdogan je smutný, že to pro něj jeho kluci neuhráli

Reagovat
smazaný uživatel

Sice Mexiko není v Jižní Americe ale jinak dobrej nadpis

Reagovat
smazaný uživatel

To není, ale je latinská Amerika.

Reagovat
smazaný uživatel

To nepopírám ale není v JA ale je to vlastně jedno

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Dneska parádní titulek. Jestli to není tím, že jsou Němci venku, to je pak svět hned hezčí.

Reagovat
Stannis Baratheon

Jihoameričané? Kteří?

Reagovat
Whitemedia

Němci hráli takovou bídu, že i ten Ozil z nich byl nakonec nejlepší.. něco takového si postup nezasloužilo..

Reagovat
smazaný uživatel

nevite, kde se daji najit statistiky kdo kolik nabehal, kolik sprintu atd. vim, ze to tu nekdo daval, jak hrala arg, ze messi nabehal ken asi 8 km..

Reagovat
Atlético de Madrid

na webu fifa

Reagovat
fenixLFC

pride mi zvlastne ze sa kritizuje low za to ze nezobral saneho. pritom ovela vacsou chybou bolo ze do brany postavil neuera namiesto ter stegena. neuer teda nejakou istotou alebo niecim rozhodne neoplyval

Reagovat
El Campeon

snad si Němci tuto výkonost přenesou i do dalších podujatiach,nejlépe už do kvalifikací.nikomu by nechyběli.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že by chyběli, jsou jednou z nejtradičnějších zemí, ale osobně jsem jim nikdy nefandil.

Reagovat
Acrocephalus

Nizozemci nehraji dalsi sampionat a chybi nekomu? Ani bych si na ne nevzpomnel...

Reagovat
smazaný uživatel

O, konečně nadpis, který není šaškárna, pěkně.

Z komentů mne stejně nejvíc dostal "hovnožrout"

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za video, konečně, vše je mnohem spravedlivější, kdyby nebylo, neprávem by nepostoupili třeba Španělé a také další momenty správně posouzené. Nechápu šašky ze Sportu, kteří tvrdí, že lepší je bez videa, prý že tam rozhodčí přidá, jinde ubere, což není vůbec vždy, to by musel řídit stroj a pak důležité momenty nelze posoudit správně, jen se domnívat, kdežto díky techniky to jde. Doufám že video nikdy nezmizí.

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

AC Milan bez EL, vyřazeni za porušení přestupového stropu

Reagovat
smazaný uživatel

už jsem si všimnul, víš jak, nejsem tu každý den...mám práce nad hlavu ale je to od tebe trefné

Reagovat
smazaný uživatel

Jo chapu, taky je nekdy toho času vic a nekdy mene, ted jsem ve vlaku

Reagovat
smazaný uživatel

Němci ale letos opravdu nevypadali ani podle jmen jako jeden z největších favoritů.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to tam kurva dělal Neuer u toho 2. gólu? Koukám na sestřih a vůbec to nechápu

Reagovat
Pony Slaystation

Myslel si, že když je jeden z nejlepších brankářů co umí rozehrát, tak bude stejně dobrej, jako hráč v poli. Omyl

Reagovat
smazaný uživatel

K tomu titulku:

http://www.eurofotbal.cz/mistrovstvi-sveta-2018/reportaz/korejska-republika-nemecko-509626/?forum=1#forum

grumpa 27.06.2018 16:50 # Myslíš Rolls Reuse?

(kdo by se nepochlubil, že?)

Reagovat
smazaný uživatel

Jáchym Lev

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele