Ruský zápisník XIII. aneb Postup s tRojou štěstí

27.06.2018, 11:08
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Ačkoliv si tentokrát už snad všichni byli jistí, že přihlížíme brzkému pádu jednoho z tradičních velikánů velké světové scény, Argentina nakonec skrze jeden precizní centr a jeden mazaný náběh stopera Marcose Roja přeci jen napodobila Španělsko s Portugalskem a zuby nehty se prodrala do osmifinále. Nigérie argentinské prokletí z MS opět zlomit nedokázala...

Ještě, než se pustíme do rozboru všech čtyř utkání, dovolte mi připomenout podstatu jednoho z pilířů tohoto formátu Ruského zápisníku: tabulek se třemi výraznými postavami každého utkání.

Uvnitř hned zkraje najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější, a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistovu ocenění symbolickou hvězdičkou patrně nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.





1) Peru předvedlo další vyspělý výkon, tentokrát takřka po všech směrech, a pevně se zařadilo k zástupu nezasloužených vypadnuvších. Osvěžující byla v případě Peruánců hnedle ta skutečnost, že skórovali z první střely včerejšího duelu - poté, co v prvních dvou utkáních nastřádali neuvěřitelných 27 bezúspěšných pokusů, včetně jednoho penaltového. Zatímco dříve si to přitom Peru ve finální třetině až zbytečně komplikovalo, tentokrát to bylo vpravdě jednoduché - jeden dlouhý míč za obranu, po němž se tentokrát marně natahoval jinak spolehlivý Sainsbury, plác pěkná horizontální příhra, a ještě jednou plác, krásný volej.

Peru zkrátka do utkání nastoupilo s výtečným plánem a tentokrát ho vykonalo na jedničku. Trenér Gareca je inteligentním stratégem, což už několikrát dokázal na kontinentální scéně, a zde se ani nemusel tolik snažit. Oba góly šly zcela předvídatelně skrz pravou australskou stranu, kde operuje stabilně nejslabší zadák Risdon, a kterou zároveň pokrývá pomalejší člen double pivotu Jedinak (jehož "pokus" o zalepení mezery před druhým gólem byl věru k popukání).

Přitom zároveň Peruánci šikovně odstavili také Trenta Sainsburyho jakožto vrchního rozehrávače z hloubky pole. Stoperovy kolmice jsou pro Socceroos naprosto zásadním nástrojem k postupu vpřed, přičemž včera by se jich člověk pomalu nedohledal. Sainsbury nebyl nutně napadán nějakým zběsilým, hyperaktivním způsobem, to vůbec ne, Jihoameričanům stačilo přizpůsobit formaci; upomenout zodpovědného Guerrera, aby blokoval veškeré nebezpečné dráhy, ideálně ho spárovat s dalším kolegou a vynalézavý Sainsbury rázem působil krotce až nervózně, což Austrálii spolu s nebývale ustrašeným Mooyem (který snad ani jednou nehledal Rogiće, nýbrž většinu pasů rozdal dozadu či Jedinakovi) zcela fatálním způsobem limitovalo a limitovat nepřestalo vlastně po celé utkání.

2) Rovněž Van Marwijka nakonec zachvátila sílící, dočista šílená Cahillmánie. Tim Cahill, záložník (!) Millwallu, je bezesporu nejrozeznatelnější postavou tohoto australského mančaftu a jeho dva góly ještě loni na podzim Socceroos plnohodnotně zachraňovaly od barážového propadáku se Sýrií, takže do jisté míry fair enough. Jenže na jaře tenhle veterán téměř nic neodehrál (přesně 73 minut) a před šampionátem se prezentoval už vesměs výhradně jako marketingová figurka, ne tak jako hráč. Přesto na Van Marwijkovi před utkáním s Peru ležel až nemístný tlak mu dát konečně šanci. Stůj, co stůj. A on mu ochotně podlehl.

Jedny z nejprodávanějších australských novin, Daily Telegraph, vpředvečer klíčového zápasu otiskly titulní stranu zcela explicitně požadující start, nikoliv pouze střídání 38leté ikony; výmluvně za užití Cahillovy gólové oslavy zpřed dávných devíti let. A když potom Cahill včera do hry zkraje druhé půle skutečně naskočil a okamžitě se ve vápně prosadil ke zblokované střele, australský komentátor s jakýmsi povděkem, určitou dávnou satisfakce, vyhrkl "tohle je to, co (Cahill) přináší". Opakuji: po zblokované střele. Pravda, Cahill později ještě jednou promptní kolmicí vysílal na zteč Leckieho, ale to byl celý jeho přínos za 38 minut hry.

Nic závratného. A nic neočekávaného. Cahill měl na plac přijít před pár dny, kdy se Australané - výlučně skrze Mata Leckieho (!), který se k hlavičce ze zajímavé pozice prodral hned třikrát - výjimečně prosazovali ze vzduchu, po centrech. Tam tkví Cahillova síla. Včera jeho čas úplně nebyl, a volání po jeho nasazení bylo z většiny iracionální, nostalgické. Australané ve zraněném Nabboutovi na hrotu přišli o skvělého běžce, který roztahoval obranu soupeře, vytvářel kapsy pro spoluhráče a sám se zdatně rval v osobních soubojích. Jurić tohohle nebyl schopen, když se za první poločas potkal s míčem všehovšudy 13krát, z toho třikrát ve vzduchu, a stažení si plně zasloužil. Ale jak měl jeho nedostatky kompenzovat Cahill, to jen čert ví. Dynamičtější a prokazatelně gólovější Jamie Maclaren mezitím celému mistrovství přihlížel pouze z lavičky...

3) Pouze o nevyužití Maclarena to však nebylo ani náhodou. Ať už máme jakékoliv pochybnosti o kvalitě materiálu, jaký měl Bert van Marwijk k dispozici, o jeho neadekvátním využití už pochyb být nemůže. Massimo Luongo - zcela zjevně nejvšestrannější australský záložník schopný přispět na obou koncích hřiště - si nyní může dát za rámeček už dva mundialy, na něž cestoval coby velký příslib, aby si nakonec nekopl ani minutu, a dá se tak směle pasovat na nositele odkazu jiného středopolaře se sídlem v Anglii, Josipa Skoka, nepochopitelně potlačeného Guusem Hiddinkem roku 2006, když si o něho třeba zrovna oslabená Itálie v osmifinále přímo nahlas koledovala.

Ba co (pouhý) příslib; letos Luongo na mistrovství světa cestoval dokonce též coby nejužitečnější hráč posledního Asijského poháru, který Austrálie vyhrála. Neomluvitelné. Tím spíš, když Socceroos měli jít jak proti matným Dánům, tak proti Peruáncům za vítězstvím, a přesto po celou dobu měli na hřišti Jedinaka, jenž v reprezentaci na balonu i bez něj dlouhodobě působí, jako by ho permanentně soužil otřes mozku. Přitom to v přípravě proti Čechům vypadalo, že si ofenzivnější variantu s Luongem trenér snad i chystal, ale... ne.

A potom další věc: Tom Rogić na desítce a Daniel Arzani coby neukotvené levé křídlo společně na hřišti dostali dokupy k dispozici pouhých 28 minut, rozdělených na polovic mezi poslední dva duely, které - znovu se sluší zdůraznit - Austrálie nutně potřebovala získat na svou stranu. Proč? Arzani je sice nejmladším účastníkem MS, ovšem v útočné třetině i na svém malém prostoru předvedl vyspělejší tahy než daleko zkušenější Robbie Kruse, jehož (pozitivní) přínos je tradičně omezen pouze na zbylé dvě třetiny hrací plochy.

Bert van Marwijk měl Austrálii na místě Angeho Postecogloua přinést pevnější defenzívu, potřebnou dávku pragmatismu, a hlavně výsledky na velké scéně, které se nedávno nedostavovaly. Tu první věc si odškrtnout může. Druhý aspekt by se slušelo spíše nahradit "přebytečným konzervatismem, zatuhlostí" (však, hergot, nebýt zranění Nabbouta, střídal by Van Marwijk pořád stejně - nejprve Arzani za Kruseho, potom Irvine za Rogiće, a basta). A konečně třetí, nejdůležitější aspekt se dostavil v té nejmenší míře - jeden bod v téhle skupině je zoufale málo, přičemž "ocenění hodných porážek" jako té s Francií coby polehčujících okolností neúspěchů si už v Austrálii užili ažaž (Brazílie, Itálie 2006; Chile, Nizozemsko 2014)...

(td)





1) Někdo to věděl, někdo tušil, někdo se toho obával. A taktika nakonec fotbal přemohla. Zkušení tipéři nakládali životní úspory na remízu ihned po skončení zápasu Francouzů s Peru. Tehdy totiž začalo být jisté, že právě dělba bodů posune svěřence Didiera Deschampse do osmifinále z prvního místa, a že dál půjde zároveň i druhý aktér utkání - Dánsko. Takovou pragmatickou odpornost nicméně očekával málokdo.

Dokonce i ti naši kluci ve fotbalových luzích a hájích, kde pevnou rukou vládnou Berbr, Pelta, Starka a spol., mají tu slušnost domluvené výsledky aspoň tak nějak zaonačit. Remíza? 1:1, ideálně s gólem v poslední desetiminutovce - přece nejsme blbí. No, Francouzi s Dány evidentně tak pod čepicí nemají. Ve druhém poločase na ně bučeli nezaujatí diváci, vlastní fanoušci, Macron i dánská královna Margrethe II.

Ani jeden tým se netlačil do ofenzivy víc, než bylo nutné. V závěrečných minutách především Dánové rezignovali úplně, a to i v momentu, kdy už vlastně mohli hrát uvolněně. Kjaer se Zankou si vyměňovali míč na vlastní půlce, a když se hvízdot z ochozů začal stupňovat do neúnosné míry, prostě merunu odpálili do zámezí na stranu Francie. "Přece jsme se domluvili na remíze, tak co máme dělat?!" Absurdní podívaná.

2) Hrálo se na půl plynu, ale Francie bude mít v příštích zápasech velké problémy. Opakuju, tempo hry bylo nedůstojné a není možné na základě jen tohohle utkání vynášet soudy. V případě Les Bleus však nejde jen o včerejší duel. Nenadchli proti Austrálii, s Peru to bylo takové "chvíli jo, chvíli ne", no a teď v zápase s Dánskem... Faktem prostě je, že jeden z favoritů na boj o medaile odehrál za celou skupinovou fázi jeden dobrý poločas. A to je všechno.

Obavy musí mít fanoušci vicemistrů Evropy z (ne)formy Antoina Griezmanna, který působí takovým znuděným, otráveným dojmem á la Messi - přitom stačilo, aby spolu s Mbappém na chvíli zapnul jako ve zmíněné první půli proti Peru, a hle! Okulahodící fotbal byl na světě. Doufejme tak, že si hvězdy schovávají své trumfy do opravdu důležitých zápasů a to nejlepší z Francie ještě uvidíme.

Kde se ale nedá schovávat vůbec za nic, je post levého záložníka. Předpokládejme, že jakž takž osvědčená formace s Griezmannem a Giroudem v útoku nastoupí i do osmifinále. Střed pole je taky jasný, no a Kylian Mbappé o pozici natuty taky nepřijde. Vlevo ovšem postupně selhali Dembélé, Matuidi a naposledy i Lemar a Deschampsovi začínají docházet alternativy.

Nejnadějněji to tak vypadá s Nabilem Fekirem, který z té včerejší bídy spolu s Mbappém docela vykukoval a ukázal něco z fotbalového umu i tolik postrádané iniciativy. Zkrátka vzít míč a něco s výsledkem udělat. Jak moc teď mrzí zranění geniálního špílmachra Dimitriho Payeta...

3) Dánsko bude muset před osmifinále taky zodpovědět řadu otázek, protože jejich hra má od ideálu pořád hodně daleko. Největší otazník visí nad pozicí jediného útočníka, odkud ke smutku celého světa ještě před turnajem vypadl Lord Nicklas Bendtner. Nicolai Jørgensen ve dvou zápasech nijak nenadchnul a včerejší jednička Andreas Cornelius taky dvakrát nezářil. Měl jeden skvělý moment v krásném pasu na Eriksena a po zbytek zápasu se hrdinně rval se stopery Francie. Z jednadvaceti vzdušných soubojů však vyhrál necelou polovinu (9).

Ve hře Hareideho družiny včera chyběla přesnost i nějaká snaha o postupný útok. Eriksen je po hříchu jediný muž s tvůrčí schopností, čemuž odpovídá i bilance klíčových přihrávek Dánů v dosavadním průběhu turnaje. Ve třech zápasech si Skandinávci vytvořili ubohých 15 šancí a rovnou třetinu má na svědomí právě záložník Tottenhamu. Ten navíc vstřelil i jeden ze dvou gólů svého týmu.

(mu)





1) Chorvatsko v sestavě udělalo několik změn a na výkonu se to pořádně podepsalo. První půlhodinku ještě tedy měli hráči v kostkovaných dresech plně pod kontrolou, drželi míč a s vědomím, že bod jim zajišťuje jistotu prvního místa, se také nikam nehnali.

Především na hru Luky Modriče byla radost pohledět. Záložník Realu Madrid si do Ruska přivezl fenomenální formu, a i proti Islandu mohli fanoušci obdivovat nebývalý přehled, technickou vytříbenost a ledový klid v podání tohoto hráče.

Před koncem poločasu se však do týmu Zlatka Deliće vkradla jakási laxnost - doposud spolehlivá záložní řada začala hloupě chybovat, ztrácet míče a svými lapsy dostala svůj tým pod pořádný tlak. Kdyby se Islandu podařilo vsítit úvodní branku (a že k tomu před poločasem měli několik parádních šancí), mohlo být složení postupujících docela jiné.

V druhé části sice Chorvaté již nikdy nezískali plnou kontrolu nad děním na hřišti, svého soka však alespoň předčili v koncovce. Dalo by se směle tvrdit, že Island měl dokonce i lepší šance, jenže jeho hráči s nimi naložili prachbídně, a proto se nakonec z vítězství radovalo Chorvatsko.

2) Island sice domů odjíždí už po základních skupinách, za své vystoupení se však nemusí vůbec stydět. S výjimkou nepovedeného druhého poločasu s Nigérií si ostrovní hoši sáhli na dno svých sil a na šampionátu nechali opravdu všechno, i když na postup jim to nakonec nestačilo.

Úterní večer nám navíc ukázal, že Island umí krom kladení velkého důrazu na defenzivu i kvalitně útočit. Ačkoliv uznávám, že herní styl Sigurdssona a spol. jistě není každému po chuti, nedá se těmto hochům upřít, že jsou skutečně velmi dobře připraveni. Přesně totiž vědí, co chtějí hrát a jak toho eventuálně hodlají dosáhnout. V jejich podání sice neuvidíte žádné oslnivé přízemní kombinace na jeden dotek, přesto ale soupeři umí vnutit vlastní hru, která je sakra nepříjemná.

Na vlastní kůži to pocítili i Chorvaté, kteří se krátce před koncem první půle opravdu měli co dohánět - po laciné ztrátě ve středu pole měl tutovku Finnbogason, jenže branku minul. V následujících minutách pak před branku kostkovaných létal jeden centr za druhým, při nichž se defenziva otřásala v základech.

V části druhé už sice onen tlak nebyl tak markantní, ale šancí na skórování měl Island i tak dostatek. Nebyly to tak taktické nedostatky, kvůli kterým tento evropský celek na turnaji končí - vinit z tohoto relativního nezdaru můžeme hlavně koncovku. Kdyby měl Heimir Hallgrímsson k dispozici spolehlivého střelce, mohlo být konečný resultát úplně jiný.

3) V posledních duelech se také ukazuje, že projekt videorozhodčího má jisté slabiny. Respektive existují šedé zóny, ve kterých se fotbaloví rozhodčí stále nejsou schopni dohodnout na nějakém objektivním řešení a rozhoduje tak subjektivní pocit hlavního sudího na hřišti.

Jedná se především o hraní rukou a držení v pokutovém území. U hraní rukou stále neexistuje žádná konzistence v posuzování jednotlivých situací - občas je za určitou věc penalta nařízena, v příštím případě už nikoliv, vše ale závisí od pocitu sudího na hřišti, jelikož ani videorozhodčí jej obvykle není schopen opravit.

U držení ve vápně je to podobné - pokud se totiž nejedná o stoprocentní chybu, kolegové u videa verdikt prostě a jednoduše neopraví. Občas tak obráncům přijde pořádné zatažení za dres, v dalším případě je zase potrestáno pouhé položení ruky na rameno soupeře. Pro fotbal by bylo jedině dobře, kdyby pravidla tuto šedou zónu odstranila a přesně identifikovala, jaké přestupky se trestají a jaké ne.

(vs)





1) "Udělal jsem dneska nějakou chybu, pane Banega?!" Na pomyslnou otázku argentinského trenéra (akorát, kdo to teď vlastně je, hergot) by sevillský záložník jistě musel odpovědět: Neudělal, protože jste mě nasadil. A měl by pravdu.

Zařazení Banegy do základní jedenáctky bylo vynikajícím tahem. Najednou totiž k milovanému i nenáviděnému LM10 přibyl druhý hráč, který si tyká s kreativitou a nápaditým řešením ofenzivních situací. A na hřišti to bylo znát.

Banega argentinský střed pole rozsvítil, Messimu trochu rozvázal ruce (už se neopakovala situace z prvního zápasu, kdy jediný plán Sampaoliho celku na vstřelení gól zněl přihraj Messimu a on něco vymyslí a nejlépe i sám dá gól) a úloha staženějšího playmakera mu sedla jako ulitá.

Ostatně, jeho famózní pas na první branku Argentiny, který pak ve vedení 1:0 zkušeně proměnil Lionel Messi, hovoří sám za sebe. Pokud jde o malého génia z Barcelony jako takového, i ten může být se svým výkonem spokojen.

Hráč s desítkou na zádech působil na hřišti coby second striker z pravé strany a počínal si poměrně flexibilně. Tu se pohyboval u lajny, tu zaběhl do vápna, a na jeho počínání velmi dobře reagoval Enzo Pérez, který plnil roli jakéhosi Messiho dubléra - vždy byl tam, kde zrovna nebyla největší hvězda Argentinců a vytvářel ji tak "klid na práci".

2) Jestliže Messi zaslouží za své představení pochvalu, druhé výrazné postavy repre se to rozhodně netýká. Druhá národní ikona se jménem na "M" a zřejmě také druhý hrající trenér odehrál bezpochyby jeden ze svých nejhorších zápasů v reprezentačním dresu.

Je to až s podivem - zatímco před čtyřmi lety plnil Javier Mascherano úlohu generála ve středu pole znamenitě a jestli měl někdy z týmu poraženého finalisty dostat cenu pro nejlepšího hráče turnaje, měl to být rozhodně on a ne chodec bez zájmu Messi, v utkání proti Nigérii to byl právě 34letý hráč Barcelony, který mohl Sampaoliho celek stát postup.

Ano, Mascherano bojuje, dře, nevypustí jediný souboj. To vám řeknou jeho fanoušci. Zároveň je ale třeba dodat, jak si přitom na hřišti počíná. A odpověď na tuhle otázku zněla včera jednoduše: hloupě. Kupil jednu chybu za druhou, jeho přihrávky byly nepřesné a zápas dost možná vůbec neměl dohrát.

Na internetu se pak objevil vtip, že středopolař Argentiny hraje tak příšerně, že si hráči Nigérie vlastně ani nestěžují, že hraje podstatnou část druhé půle s krvavým šrámem v obličeji. Mascherano už zkrátka na vrcholový fotbal nemá a i když může působit dojmem "bojovníka", ve skutečnosti svou hloupou a netaktickou hrou svému týmu více škodí, než prospívá.

3) Nakonec Argentince zachránil až Rojo. A bylo to symbolické. Ne jen proto, že stejně jako na šampionátu v Brazílii znovu vítězný gól Argentiny v zápase Nigérií vstřelil tento hráč, který jinak góly moc nedává, ale tak nějak celkově to hezky shrnuje tenhle argentinský postup ze skupiny.

Když o vašem postupu parádním volejem rozhodne nepříliš technický vybavený stoper ze staré školy, je to úsměvné. Až absurdní. A to platí i o argentinské hře na turnaji. Ano, postoupili, získali více bodů než Island a Nigérie, budiž jim přáno. Medailové ambice však tenhle tým mít nemůže.

Na to je totiž příliš málo kvalitní. Ano, zní to vtipně, když v nominaci Argentinců vidíme Dybalu, Agüera či Otamendiho, ale je to tak. Argentina přes houževnaté, leč občas trochu zbrklé Nigerijce postoupilia především zásluhou Messiho a Banegy. A to bude proti silnějším soupeřům málo.

Ángel Di Mária kromě toho, že na něj byl spáchán faul a z následného přímáku následně Messi trefil tyčku, nepředvedl nic. Gonzalo Higuaín víceméně navázal na své obvyklé výkony v důležitých zápasech a daleko lepší dojem tak zanechali náhradníci, kteří přišli hru rozsvítit ve druhém poločase v rámci snahy vstřelit rozhodující branku - ať už Pavón či Meza.

Hře Argentiny ale schází propracovanější herní systém, spoléhá se nyní na kreativní um jednoho hráče ve středu pole (kde ho doplňuje potrhlý chybující stařík), a nadstandardní schopnosti jednoho hráče v útoku. Argentina má jediné štěstí v tom, že ji čeká Francie, která dosud také nepředvádí zrovna oslnivé výkony.

Pokud ale Deschampsův tým v osmifinále zařadí alespoň dvojku, neměl by mít problém si s podivnou letošní Argentinou poradit. Nicméně, zázraky se dějí, a třeba Diego Maradona dostane příležitost si ještě jednou dát do nosu na oslavu vítězství.

(jp)

Autor: Tomáš Daníček, Marek Ustohal, Jan Pikous, Víťa Srp

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Ruský zápisník XXV. aneb Oslavy na Avenue des Champs-Élysées
16.07.2018, 08:46
Ruský zápisník XXIV. aneb Harry, jdem do baráku
15.07.2018, 09:19
Ruský zápisník XXIII. aneb Mandža si čvachtá
12.07.2018, 14:22
Ruský zápisník XXII. aneb Ani umTitiho Belgii do finále neprotlačil
11.07.2018, 12:51
Ruský zápisník XXI. aneb Livin‘ la Vida Luka
08.07.2018, 14:24
Ruský zápisník XX. aneb Brazilci zapomněli na Kevina
07.07.2018, 13:09
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (2/2)
05.07.2018, 18:02
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (1/2)
04.07.2018, 20:23
Ruský zápisník XIX. aneb Penalty? Yes, we Kane
04.07.2018, 13:53
Ruský zápisník XVIII. aneb Chybami se člověk Yamaguchi
03.07.2018, 13:05
Ruský zápisník XVII. aneb Tiki takajedeme domů
02.07.2018, 11:37
Ruský zápisník XVI. aneb Nemusí pršet, stačí, když Mbappe
01.07.2018, 12:30
Ruský zápisník XV. aneb Senegal při rohu nevěděl, která Kolumbie
29.06.2018, 14:30
Ruský zápisník XIV. aneb Nablýskaný Rolls Reus předjela i Löwná Kia
28.06.2018, 12:36
Ruský zápisník XII. aneb Sklíčené Ta Re Mi Fa Sol La Si Do
26.06.2018, 13:09
Ruský zápisník XI. aneb Jejda Mané, Poláci to Sabalyli
25.06.2018, 10:59
Ruský zápisník X. aneb Sudí se chyb nevyVARoval, má jich plnou Kroosnu
24.06.2018, 11:56
Ruský zápisník IX. aneb Fágní Brazilci a švýcarský X faktor
23.06.2018, 13:05
Ruský zápisník VIII. aneb VýLuka na trase Argentinců do osmifinále
22.06.2018, 11:39
Ruský zápisník VII. aneb Španělé jednou íránou vycostili houževnatého soka
21.06.2018, 10:26
Ruský zápisník VI. aneb Sama hvězda naději nevykřeSalah
20.06.2018, 11:20
Ruský zápisník V. aneb Princ Harry do toho praštil
19.06.2018, 11:34
Ruský zápisník IV. aneb Khedíra v plánech neyvětších favoritů
18.06.2018, 10:20
Ruský zápisník III. aneb Menší tahouni, než jsMessi mysleli
17.06.2018, 14:24
Ruský zápisník II. aneb Nacho obrana, na krize máte Crise
16.06.2018, 12:55
Ruský zápisník I. aneb Saúdská Al-Ergie na Golovina
15.06.2018, 09:01

Komentáře (255)

Přidat komentář
fabec1222

Co má Trója společného s postupem? Však MS je v Rusku...

Reagovat
kolouch

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
ttopi

Hezkej trolling

Reagovat
Fabregas@ole

* Trójing

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
DeformFCB

Reagovat
Y.N.W.A

trolling nebo mimoň?

Reagovat
icemike

Reagovat
Harakan

Reagovat
John Obi Mikel

Jak se čte Rojo ?

Reagovat
Bandita_Harry

rožo

Reagovat
John Obi Mikel

Já myslim, že s CH

Reagovat
REPLIKATOR
Reagovat
Bandita_Harry

chrožo asi nie

Reagovat
John Obi Mikel

Rocho

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
mayday

To je skoro Hrošo.

Reagovat
smazaný uživatel

Červený

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Ty vole to je už slušná křeč

Reagovat
kylo ren

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lynx

taky přihodim citron

Reagovat
Taiger

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Harakan

Reagovat
TopinB

Reagovat
Free_player

lemon for you

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle nadpis se zaradil k odpadu tohoto webu.

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
REPLIKATOR

Tam už zabíráš všechno místo ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no tak jsem zvědavý co řekneš zítra a co pozítří.. O kolik ten nadpis přece jen zase klesl.

U tebe je každý den nové dno - už je to trapné

Reagovat
Azazelo RD

Jen aby ten vztek do zítřka přÖzil.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha,přÖžil

Reagovat
smazaný uživatel

Musí na sebe pořád upozorňovat, jinak by jeho život evidentně neměl moc smysl.

Reagovat
Rišty

přivítej ho vedle svého boku, ty peseto

Reagovat
iamek

Reagovat
Taiger

Ty jseš slušná attention whore.

Názory na hovno, komentáře na hovno, existence na hovno. Už tu nesmoruj pozornost.

Reagovat
božský John

Mne se libi, jak jste s ownym konzistentni a zdissite to jeden nebo druhej pod kazdym clankem. Takova vytrvalost se mi libi

Reagovat
Baronne

Dobře ty účty střídá.

Reagovat
Harakan

Reagovat
mayday

Ke každýmu souhrnu nářeky, jak je titulek (nadpis) trapnej, jak je dosáhnuto nový dno. Že vám to za to furt stojí, takový problémy bych chtěl opravdu mít

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Trochu mi chybí zmínka o rozhodčích v zápase ARG - NIG a i když Masch hrál tuhu, tak odpadlík je pro mě spíš Ighalo, který byl celou druhou půli na kartu a pak trestuhodně spálil dvě velmi dobré šance. To tam Rohr fakt mohl radši nechat Iheanacha.

Reagovat
smazaný uživatel

Troju

Reagovat
Neon

"Ve druhém poločase na ně bučeli nezaujatí diváci, vlastní fanoušci, Macron i dánská královna Margrethe II."

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím nevím, ale kdyby šlo o Anglii, tak bych spíš řekl, že měli z prDelle kliku...

Reagovat
smazaný uživatel

*Dele

Reagovat
smazaný uživatel

Už se poprAlli?

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo tam je j miesto ch? To vôbec nedáva zmysel.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
bbbauch

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
bbbauch

Promin no, ale nebudu kvuli tobe prolejzat vsechny clanky na ef, kokotko :-*

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspoň kvôli sebe

Reagovat
bbbauch

V debate s tebou je vzdycky nekdo za kokota.. jestli neni chyba na druhy strane

Reagovat
smazaný uživatel

No hej, pretože keď debatujeme my dvaja, tak ťažko môže byť za kokota niekto tretí.

Reagovat
vladino10

A čo takto obaja?

Reagovat
Azazelo RD

Třetí se našel.

Reagovat
vladino10

Vitaj do party

Reagovat
smazaný uživatel

To by už možné bolo

Reagovat
kolouch

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
diastan

Reagovat
frankiefcb

Protože je to jméno. P.S: doufám, že víš že Roja se čte jako Rocha.

Reagovat
smazaný uživatel

Nehovor

Reagovat
Stannis Baratheon

a já doufám, že víš že se jmenuje Rojo a ne Roja

Reagovat
frankiefcb

jo to jsem se sekl. To nic nemění na tom, že ten nadpis dává smysl.

Reagovat
Puskas

Jamesone, Jamesone.

Reagovat
Kluivert9

Tullamorku na tebe!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

hlupáčik

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si na tom istom ako bbbbbbbbabuch

Reagovat
nani92

takže si chcel byť vtipný? och, hlupáčik

Reagovat
smazaný uživatel

Takže si zase za kokota

Reagovat
Bakary3

Že by teda Meza rozsvítil hru Argentiny..

Pavon jo, ten je dobrej

Reagovat
fantomas

Meza je uplně příšernej celej turnaj, fakt by mě zajímalo, kde ho vyhrabali a co má bejt jeho silná stránka

Reagovat
Azazelo RD

Psychika.

Reagovat
patas92

Doufám, že to není ten Tvrdíkův Slávista, toho člověka už nechci nikdy vidět

Reagovat
Elliasson

Mesa - Trezequet - Anzani, to by byla síla.

Reagovat
Bakary3

To neví nikdo, asi jen snaha a sympatie trenéra

Reagovat
Kucka

Reagovat
icemike

Tu se z něj dělá středobod kritiky Argentiny, zas tak špatný není

Reagovat
Bakary3

Ale je.

V tom výběru je prostě jak pěst na oko, ikdyž ostatní taky nehrajou nic.

A středobod kritiky se z něj nedělá, spíš se všichni podivujou, jak tam prostě může vůbec být.

Reagovat
icemike

Tak v té hromadě útočníků je prostě každý pracující záložník potřeba. A v prvním zápase hrál dobře

Reagovat
OranžováKarkulka

Reagovat
Elliasson

Zařídil penaltu, kterou ale jeho kolega jmenující se na M neproměnil.

Reagovat
mayday

Nekontroloval jsem to, ale včera komentátor tvrdil, že včera hrál pátej zápas za repre. Nechápu, kde ho vzali

Reagovat
smazaný uživatel

Od roku 2016 hraje v Independiente - před jeho příchodem byli 3. v lize, poté dvakrát obsadili 6 příčku. Odehrál 44 zápasů a dal 5 gólů - na jejich ligu bída (přihlédneme-li k faktu, že poslední sezónu hraje většinou coby desítka v základu). Dle logiky naší ligy by se dal považovat za "kanonýra", když se tímto výrazem označoval např. Pavel Vyhnal nebo Drulák mladší.

Dle mého názoru by na jeho postu měl hrát Di María - ten je coby desítka nebo podhrot skvělý, na křídle mě nikdy moc nebavil.

Reagovat
PP

taky mě to lisklo na první pohled.. Šílenost. Co dotyk, to ztráta.

Reagovat
Kang & Kodos

"Udělal jsem dneska nějakou chybu, pane Banega"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OranžováKarkulka

Reagovat
Riviera Kid

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hodjohn

Reagovat
REPLIKATOR

Nadpis / titulek

Reagovat
Y.N.W.A

... navíc radost z těch kolegů tady, co to nejsou sto pobrat

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

v zaveru hral masch praveze pomerne dobre, v podstate sam brzdil mozne protiutoky a to i se zlutou kartou zvladl skvele. nigerijci pres stred neprochazeli. nejakych zkazenych prihravek si take nejsem vedom a pokud se nepletu, prave on byl u zrodu 2. golu argentiny

Reagovat
smazaný uživatel

a to ze nejaky dobry dojem zanechal Meza, je uplna blbost

Reagovat
smazaný uživatel

Člověk by řekl, že největší křeč týkající se tohoto zápasu předvedla včera Argentina, ale EF překonal

Reagovat
kylo ren

Nadpis nedává vubec smysl

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Ani (některé) komentáře

Reagovat
smazaný uživatel

Málokdo si to uvědomí, ale Peru mohli úplně v klidu postoupit. Měli amůlu s Dánskem. Stačilo proměnit penaltu.

Reagovat
ttopi

To nejde říct tak jednoznačně takhle po skončení skupiny. Kdyby to s Dánskem uhráli, všechny následné zápasy by se hráli s jiným psychickým rozpoložením hráčů. Tyhle teorie jsou šílené

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jde. Dánové nepředvedli skoro nic. Peru je přehrávali, bohužel neproměňování šancí je stálo postup. Jiné psychické rozpoložení Peruance by to jedině víc nakoplo, těžko by to něco změnilo na jejich výhře nad Austrálií. No je to škoda, protože na jejich fotbal se hetky dívalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Postoupit mohl úplně v klidu každý, kdo nepostoupil

Reagovat
fenixLFC

oni mali tu skupinu vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

Dánsko postoupilo zaslouženě. To, že byli herně horší než Peruánci a postoupili bez pomoci nějaké vyšší moci, je pořád lepší, než kdyby byli herně lepší a postoupili by s pomocí rozhodčího. Navíc co se týče Peru, i proměňování šancí patří do celkového obrazu hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím. Tam prostě chyběly zkušenosti s takovýmto turnajem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tradiční slovní humor

Reagovat
smazaný uživatel

Francie podruhé za sebou na šampionátu potřebovala k postupu stejně jako soupeř remízu, a podruhé zakončila skupinu výsledkem 0:0. Věřím tomu, že kdyby měli jasný postup i po výsledku 0:1 a Dánům by to zajistilo druhé místo, bylo by to 0:1.

Chudáci fanoušci, měli by se jim všichni složit na vrácení vstupného..

https://miliussport.blogspot.com/2018/06/world-cup-blog-den-13.html

Reagovat
ttopi

Tyhle teorie jsou zbytečně hysterický. Pokud by to muselo skončit 3:3, přišlo by mi to už podezřelý. Ale 0:0 je normální a celkem očekávaný výsledek. Francie neoplývá žádnou skvostnou hrou a Dánové dali za první 2 zápasy 2 góly a to slabším soupeřům, než je Francie.

Za mě v pořádku, nic podezřelýho

Reagovat
smazaný uživatel

Jak Francie potřebovala remízu? Kdyby prohrála 0:27, stejně by postoupila. Postup měla zajištěný už po dvou zápasech.

Reagovat
smazaný uživatel

Stačila jí remíza k výhře ve skupině, to mam na mysli. Stejně jako na Euru. Jí stačila plichta k výhře ve skupině, soupeři k druhýmu místu. Krásná sázka za 1000,- s kurzem 2,65 :)

Reagovat
snuff24

Rádoby ftipný nadpisy

Reagovat
smazaný uživatel

Co tu všichni řešíte?

Reagovat
PP

to co někteří nejraději - pičoviny..

Reagovat
smazaný uživatel

redakce

Reagovat
smazaný uživatel

Lemar je tragéd. Jednosezonní záležitost.

Reagovat
Kokesh

Ta Wakanda.

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

http://bit.ly/2yLoMP3 Přímo od nás z EF

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
REPLIKATOR

To video

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
Hokaido

OT: Co říkáte na vládu a chování prezidenta? Mně je z toho strašně na blití. Je fakt smutný, že to tady pár let po revoluci vypadá takhle.

Reagovat
Al Capone

S politikou běž někam...

Reagovat
C-M@ster

Prestan tRojcit.

Reagovat
Frantszek

Klid tady nebo z vás nadělám Musaku

Reagovat
C-M@ster

Nebud Neuervalý

Reagovat
Frantszek

Nejsem. Takto mě vychovali Rogiče

Reagovat
smazaný uživatel

Od: redakce@eurofotbal.cz

Dobrý den, pane C-M@ster,

měli bychom pro Vás nabídku na místo stálého redaktora našeho webu.

Reagovat
C-M@ster

To si strcte Messi pulky, pane Paule.

Reagovat
smazaný uživatel

Od: redakce@eurofotbal.cz

Dobrý den, pane C-M@ster,

rádi bychom, abyste naši nabídku ještě důkladně zvážil.

Podle Vaší předešlé psané tvorby vypadáte jako perfektní posila do našeho týmu kreativců.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
frankiefcb

je to hnus velebnosti.

Reagovat
Frantszek

Bez revoluce bychom nevěděli, co znamená Hokaido

Reagovat
CHONG

Dnešní den je celkem hodný zapamatování. Prezident ovar, který by byl republice prospěšný pouze v případě, že by se mezinárodní konflikty řešily prostřednictvím soutěží v chlastání, jmenoval v rozporu s Ústavou ČR vládu plnou nekompetentních ministrů, v jejíž čele stojí trestně stíhaný stbák, a která může přežít pouze na základě hlasů komoušské verbeže, přičemž k tomu všemu došlo v Den památky obětí komunismu. Takhle nějak asi vypadá náraz hlavou na dno.

Reagovat
Hokaido

V rozporu s ústavou?

Reagovat
CHONG

Nejmenování Pocheho a jmenování Hamáčka tím způsobem, jakým k tomu došlo rozhodně není v souladu s článkem 68 Ústavy.

Reagovat
Hokaido

Já myslím, že Pocheho mu Babiš ani nanavrhnul.

Reagovat
CHONG

Navrhnul, sám to potvrdil.

Reagovat
Hokaido

Máš odkaz nebo citaci? Já právě myslel, že to Babiš vzal na sebe a Pocheho se zbavil, aby nikdo nemohl říct, že to bylo protiústavní.

Reagovat
Hokaido

Já si naopak myslím, že je jasný, že ho Babiš nenavrhl.

Reagovat
CHONG

Vždyť v tom článku sám říká, že zaslal prezidentovi v pondělí seznam ministrů, kde figuroval i Poche

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Harakan

Reagovat
Imago

Reagovat
Azazelo RD

Vše co si popsal, že se dnešního dne stalo, je jen plán, jak odvést pozornost od prvostupňového konce politického procesu mučedníka Davida Ratha, který se stal obětí prezidentem ovládané justice. Kam to všechno došlo, že se musí odvolání podávat ještě před vyhlášením rozsudku?

Reagovat
CHONG

Proces Rath je kapitola sama pro sebe, osobně jsem se na něm podílel, takže vím, jak moc to celé smrdí.

Reagovat
C-M@ster

Jak to myslis? Rath rozdeloval dotace asi jako Berbr. Za me at shnije v kriminale.

Reagovat
CHONG

Je to trochu složitější, ale v podstatě jde o to, že jim kladou za vinu věci, které neprovedli a technicky ani provést nemohli (viz poškození finančních zájmů EU). Ty věci, které možná opravdu provedli (sjednání výhody ve veřejných zakázkách a podplácení) vydají tak na podmínku, možná krátký nepodmíněný trest, ale potřebovali je pořádně napálit, tak si vymysleli poškození finančních zájmů EU a výše těch trestů je prostě výsměch, zvláště pak v porovnání s tresty, které padají za násilnou trestnou činnost.

Reagovat
C-M@ster

A co to bylo za prachy, se kterejma ho chytli.

Reagovat
CHONG

Možná úplatek, což ale vůbec nic nemění na tom, co jsem psal výš

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,8 let,to je šílený trest,kdyby byl z TOP 09 nebo KDU-ČSL,tak se to zamete pod koberec a nedostal by žádný trest

Reagovat
Azazelo RD

Věřím. Když zná člověk spis mediální kauzi, tak to vnímá jinak než osoby v diskuzi.

Reagovat
CHONG

Je to tak, navíc u téhle kauzy je ta mediální masáž plná polopravd (někdy i nepravd) opravdu brutální.

Reagovat
drussbarb

No Rath má mediálního prostoru víc než dost, ale využívá jej jak kluk - víno, sponzoring ČSSD.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
PP

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Murena

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
FUnk

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
MadMrJacky

Reagovat
drussbarb

Lidi si to tak zvolili. A jestli (až) budou předčasné volby,dostane ještě víc hlasů. Řeči "inteligence" o hlouposti jeho voličů mu ke všemu zlému přihrají další hlasy.

Že já se nedám na politologii, umím hovno a jen moudře kecám

Reagovat
Bakary3

Skvělý, dlouho to tu nebylo

Dejte s tím už pokoj, ježiš, je mistrovství světa a vůbec jsou důležitější věci

Reagovat
bbbauch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jo, zavírat oči, nejlepsi reseni...

Reagovat
Azazelo RD

Pravda a láska zvítězí, čuráci.

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Blasphemer

Já asi poprvý v životě začínám mít pochopení pro lidi, který jsou vůči politice apatický a nezajímá je. Je to takovej hnus, že už to ani nechci sledovat. Stačí už jenom nadpisy o nejnovějším dění a už ani nemám chuť to otvírat, natož to nějak řešit.

Začínám Zemana a Babiše podezřívat z toho, že to je snad i jejich plán. Znechutit politiku i tomu zbytku populace, kterýmu na tom ještě záleží. Kromě jejich stáda nekritických dementů, samozřejmě.

Reagovat
Frantszek

Nadpis

Reagovat
Frantszek

nadpis

Reagovat
Frantszek

nadpis se opravdu hodně povedl

Reagovat
Frantszek

Nadpis totální sranec

Reagovat
Frantszek

Argentina si to nezaslouží. Za tu beztvarou hru bez nápadu. Islandu by to i slušelo víc. Bojovali by za svou zem do posledního muže.

Reagovat
FFA

Ako som sa na tieto MS tesil, tak som teraz z nich sklamany. Ten futbal az na nejake 2-3 zapas za vela nestal. Snad to bude vo vyradovackach o niecom inom.

VAR este nie je dotiadhnuty a uprimne neviem ci je podujatie ako MS vhodne na testovanie. Tam by mali byt jasne pravidla. Nepaci sa mi napr. ze hned ako ide rozhodca od tej obrazovky, tak na neho vsetci vyletia. Malo by to byt tak, ze rozhodca napr. ostane pri ciare, zavola si oboch kapitanov, vysvetli im situaciu a hra sa dalej. Dalej je treba uplne presne vymedzi situacie kedy sa ma pouzivat. Ja som cakal, ze sa to bude pouzivat len v par zapasoch, ze bude najviac aj napriek VAR zalezat na rozhodcovi, ale ako vidime tak nie. V niektorych zapasoch bol VAR pouzity aj 5 krat...

Ked uz je tu teda ale VAR je, tak jednoznacne treba zacat trestat aj simulacie, lebo toto co sa teraz deje na MS, je absolutne nechutne. Snad v kazdom zapase je niekolko simulacii...

Dufam ze kvalita zapasov vo vyradovacke stupne a ze bude menej simulacii a menej situaci, ktore vyzaduju VAR. Chcel len futbal, nic viac.

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
CHONG

Jinak ta atmosféra a ovzduší v argentinském týmu musí být zničující, přeci není možné, aby se ze Sampaoliho, po úspěšných štacích v Chile a Seville stala ze dne na den taková trenérská sračka

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, taky to moc nechápu. I když jsem dycky říkal, že ty úspěchy, co měl s Chile, mu tam parádně připravil Bielsa před ním. Tohle je ale úplný dno, co teďka předvádí. Ten člověk ztratil jakoukoliv kontrolu nad kabinou a všechen respekt všech lidí okolo.

Teďka už ani nevystřídá, aniž by předem nepoprosil Messiho o požehnání tvl https://www.youtube.com/watch?v=P0J9wXHC2tA

Reagovat
Desmond

Mascherano měl první poločas fakt šílenej to je pravda. Ale je třeba na druhou stranu uznat, že závěrečná půlhodina byla od něj hodně dobrá, především co se týká odebírání balonu a takové té záchranné brzdy před vznikajícími protiútoky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

Odpadlík zápasu - Diego Maradona

Reagovat
Sergi Samper

Reagovat
anonym

Reagovat
ttopi

Reagovat
Azazelo RD

Odfetlík

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Býval dobrým fotbalistou, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože šňupal proti nadopovaným hráčům. Snažili se ho porazit. Místo toho porazili tým, který miloval.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Frantszek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
havrys99

Reagovat
El Campeon

Reagovat
smazaný uživatel

Před MS nás strašila protiruská propaganda, že nebudou schopni zajistit bezpečnost a že se obávají šampionátu v Rusku. A realita? Letošní MS je jedno z nejbezpečnějších v celé historii, v Rusku je dokonce bezpečnější než v Anglii. To zase kavárně, USA a Britům protiruské předpovědi moc nevyšly.

https://www.sport.cz/fotbal/ms2018/clanek/1001474-kde-jsou-ti-chuligani-je-tu-bezpecneji-nez-v-londyne-zasnou-anglicane-na-ms-v-rusku.html?source=FBS

Reagovat
smazaný uživatel

Máš tu k tomu článek, tak nevím, proč to cpeš i sem.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdroj na to "jedno z nejbezpecnejsich MS v historii"?

Reagovat
Desmond

"kavárna", "protiruská propaganda" ...bože můj

Reagovat
Hokaido

Kdo tě konkterne strašil, ty retarde? Vždyť je úplně jasný, že Rusové tohle MS organizačně zvládnou skvěle. Kde bys radši vbehnul na hřiště? V Londýně nebo v Moskvě?

Reagovat
fenixLFC

tak evidentne sa putinov ciel pouzit MS na propagandu podaril

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

To samé Soči

Reagovat
smazaný uživatel

Nerad tě zklamu, ale ve srovnání s tím co bylo v tisku před MS v JAR a v Brazílii. Tak tentokrát před MS v tebou milované soudružské zemi nikdo tolik nestrašil. Samozřejmě se nějaký šťoural vždycky najde, ale ve srovnání s těmi posledními šampionáty a strachem o bezpečnost tam to bylo jako prdnutí ve výřivce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

Reagovat
smazaný uživatel

dement proste

Reagovat
wyqinac

O Maradonovi už se nemůže říkat "má to furt v noze" ale "má to furt v nose"

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
hodjohn

Reagovat
Counter

Breaking: AC Milan “excluded from participating in the next UEFA club competition for which it would otherwise qualify in the next two (2) seasons (i.e. one competition in 2018/19 or 2019/20, subject to qualification).”

Related to financial fair play investigation.

Reagovat
smazaný uživatel

Včera mi bylo jedno, kdo postoupí, Nigérii jsem to nepřál, protože jsou z Afriky, z Argentiny jsem to přál jenom Kunovi, jinak to jsou šlompáci, takže pro mě byb bylo ideální kdyby postoupil Island. Snad vypadne Argentina co nejdřív, takový nudný fotbal na náhodu s kapitánem, který není schopný táhnout svůj tým a ani nedá najevo žádné emoce, na MS nechceme.

Reagovat
fefo

Dajte rovno zlatu nike penaldovi, ten ma emocii na rozdavanie.

Reagovat
Kepy_FCB

PeNe

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on spíš se projevuje mimo hřiště než na hřišti. Rojo: "Messi k nám prišiel a povedal nám, aby sme sa upokojili a nestresovali sa. Cítili sme sa nervózne a ten odkaz nám veľmi pomohol. Pre mňa osobne to bola obrovská dávka sebavedomia. Messi je náš kapitán a je to ten najlepší kapitán na svete, bolo úžasné streliť ten gól. Messi každému povedal, že to bude na život, alebo na smrť. Mohlo sa to vyvinúť veľmi zle. Mohli sme vypadnúť, ale Leo bol tvrdohlavý. Povedal mi, aby som bežal do útoku. Ešte aj Mascheranovi. Každému povedal, aby útočil bez ohľadu na okolnosti. Naozaj čítal hru a riskoval. Je to líder. Ten najlepší."

Reagovat
smazaný uživatel

Pravý lídr se projevuje na hřišti, už jen tím, že jeví zájem o hru.

Reagovat
smazaný uživatel

ten pocit, ked sa po 100 rokoch zas vracias z Ruska smutny ...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Ruský zápisník XIII, aneb Nigerijci se ZlObi na rozhodčího, Argentina postupuje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele