Ruský zápisník XXII. aneb Ani umTitiho Belgii do finále neprotlačil

11.07.2018, 12:51
Názory a komentáře
Belgická "zlatá generace" si vysněné finále velkého turnaje ani tentokrát nezahraje, a proti Francii jí nepomohlo ani našeptávání "přeběhlíka" Thierryho Henryho po boku hlavního trenéra Roberta Martíneze. Les Bleus opět nijak neokouzlili, ale nadále se prezentují jako velice kompaktní tým, kterému tentokrát stačila jedna přesná hlavička stopera Umtitiho...

Ještě, než se pustíme do rozboru semifinálového utkání, dovolte nám výjimečně omluvit jeden tradiční pilíř tohoto formátu Ruského zápisníku, a sice tabulku se třemi výraznými postavami duelu.

O veškeré informace vás nicméně neochudíme, pouze se tentokrát musíme obejít bez grafického znázornění. Stále každopádně přinášíme nejlepšího hráče zápasu dle statistického serveru WhoScored.com, přičemž pro vás vypichujeme právě ty statistické kolonky, které k fotbalistovu ocenění symbolickou hvězdičkou nejvíce přispěly.

Dále, jako obvykle, následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.

Francie — Belgie 1:0


Hráč zápasu dle WhoScored.com: Kylian Mbappé (Francie)
- 6 klíčových přihrávek, 7 úspěšných průniků, 3 vybojované fauly; známka: 8,36.

Hrdina zápasu dle Eurofotbal.cz: Blaise Matuidi (Francie)
Po vynucené čtvrtfinálové pauze byl viditelně plný sil a za návrat do sestavy se Didieru Deschampsovi odměnil excelentním výkonem s nejvyšším počtem obranných zákroků francouzského hráče na MS od... Didiera Deschampse.

Odpadlík zápasu dle Eurofotbal.cz: Mousa Dembélé (Belgie)
Trenér Martínez nasazením Dembélého vyslyšel nářky hipsterské fotbalové veřejnosti, jenže ten zklamal na plné čáře. Ztráty míče hasil na poslední chvíli či za cenu faulu a ani zdaleka nepřipravil belgickým hvězdám potřebnou půdu k ukázce svého umění.



1) Tohle mělo punc finále. Jen málokdo ještě může po úterním duelu pochybovat, že šlo o střetnutí dvou nejlepších týmů na turnaji, střet nejlepšího útoku s nejlepší obranou a napínavé utkání ve vysokém tempu. Nic proti Anglii s Chorvatskem, ale ať už postoupí z této dvojice kdokoli, bude to mít proti Francii setsakramentsky těžké.

Hned čtrnáct z dvaadvaceti hráčů v základních sestavách působí v anglické Premier League, a tak nebylo divu, že se takřka neustále něco dělo. Po leckterém zajímavém momentu musela režie taktně počkat klidně až několik minut, než se hra uklidnila a bylo možno pustit divákům u obrazovek opakovaný záběr.

Po takovém výkonu se jen pár týdnů staré pochyby o schopnostech francouzského kádru jeví jako kacířská myšlenka. Defenzivní střed svou neprostupností překonával i ten uruguayský, záloha neúnavným výkonem ubrala na lesku i špičkovým chorvatským středopolařům a útočné trio působilo nebezpečněji než samotní Brazilci. Belgičané do toho dali všechno a byli důstojným soupeřem, ovšem druhé finále na velkém turnaji za sebou je pro tým Didiera Deschampse plně zasloužené.

2) Je to až děsivé, ale Francie má pořád na víc. Ani po takto kvalitním výkonu se člověk stejně neubrání dojmu, že pod schopnějším manažerem a s mírně pozměněnou taktikou i sestavou jsou Francouzi schopní ještě lepšího představení a dosažení jejich výkonnostního stropu jsme se stále nedočkali. Ale ne že by bylo kam spěchat, když hned patnáct hráčů z Deschampsovy nominace nemá víc než pětadvacet let, nemluvě o talentech jako Coman, Martial, Digne, Kurzawa či Rabiot, kteří se na soupisku ani nedostali. A už pomalu dorůstá další generace...

Chvíli to trvalo, ale země galského kohouta se během šampionátu proměnila z nesourodého kádru plného hvězdných jmen v nefalšovaný tým, kde jdou veškerá ega stranou. Nejlépe tuto proměnu symbolizuje Olivier Giroud, jehož jako by ovládl dvacet let starý duch Stephana Guivarc’he z MS 98, který tehdy rovněž nastupoval na hrotu francouzského útoku na úkor hvězdnějších mladších kolegů (třeba Thierryho Henryho), ale svou obětavou roli plnil do puntíku a přispěl k zisku mistrů světa, i když se sám gólově neprosadil. Není divu, že Deschamps jakožto člen tehdejšího kádru sáhl nyní z pozice kouče k téže "údržbářské" variantě.

Totéž lze říci o výkonech záložní řady, kde Paul Pogba zažívá ve stínu reflektorů výtečný šampionát. Hvězda Manchesteru United odložila veškerou pompu a efektní parádičky stranou pro blaho týmu, který nepotřebuje, aby Pogba zvládl všechno sám. Ne, na sbírání míčů je tady nezastavitelný Kanté, o zdrcující sprinty dopředu se postará Kylian Mbappé a dotažení útoků do zdárného konce má zase na starost Antoine Griezmann ve špičkové formě. Pogba má (podobně jako Giroud) za úkol postarat se, aby tohle všechno fungovalo dohromady, a místo zběsilé střelby z třiceti metrů jen zodpovědně kontroloval hru. Zvládá to na výbornou.

Přesto by tahle Francie mohla triumfovat i daleko triumfálnějším způsobem. Zápasy základní skupiny byly snad jen vyjma první půle s Peru ve francouzském podání nuda skrz naskrz, bláznivé osmifinále s Argentinou přinutilo Francouze k vypuštění pětiminutové ofenzivní salvy, tří vstřelených gólů a zase návratu do zajetých kolejí. Až čtvrtfinálový duel s Uruguayci skončil poprvé francouzskou výhrou o víc než jednu branku, jenže místo ofenzivní hitparády se opět jednalo pouze o gól ze standardní situace a hrozivé chyby brankáře Muslery. A nyní šlo znovu v prvé řadě o vymazání soupeřových hvězda, zatímco lahůdkových záblesků jako Mbappého piruetní patičky pro Girouda bylo až příliš, příliš málo.

3) Navzdory kabině plné hvězd Belgii scházela i potřebná šířka kádru. Co se ještě povedlo proti Brazílii, již narazilo na své limity o kolo později. Roberto Martínez se po celou dobu působení u belgické reprezentace snaží obejít nedostatek kvalitních krajních obránců rozestavením se třemi stopery, aby post křídelního beka mohl obhospodařovat i některý z celoživotních křídelníků jako Carrasco či Chadli. Když však ze hry vinou karetního trestu vypadl i Thomas Meunier, jediný opravdu schopný bek z celé soupisky, byla dlouholetá slabina Rudých ďáblů opět do očí bijící.

Výsledkem tak proti Francii byla experimentální sestava s plynulým přechodem mezi čtyřčlennou a pětičlennou obranou, v níž na jedné straně zůstával vzadu Jan Vertonghen proti rychlíku jménem Mbappé, zatímco pravý kraj vzhledem k menším výpadům Matuidiho mohl otevírat Nacer Chadli o poznání více. Střed pole posílený o Mousu Dembélého se pak měl postarat o to, aby na míči dominovali Belgičané a hvězdní Hazard s De Bruynem měli dostatečnou podporu na osamoceného Lukakua.

První půle ještě z pohledu Belgičanů vypadala slibně, neboť jim díky územní převaze připadly větší šance. Hazardovy štiplavé rány však skončily v obou případech vedle a kvalitní pokus Alderweirelda Hugo Lloris stejně jako ve čtvrtfinále zneškodnil výtečným zákrokem, když jej bylo výjimečně potřeba. Po změně stran a brzkém průlomu skóre se už tak zatažení Francouzi zatáhli ještě více a prostor pro další výpady se Belgii zmenšil na naprosté minimum.

Martínez sice zareagoval stažením tápajícího Dembélého, který po prosezeném turnaji nezvládl naskočit do semifinále v patřičném tempu, ale ani taktika s centrujícím Mertensem a druhým útočníkem Fellainim úspěch neslavila. Francouzi jsou zkrátka jiný kalibr než Japonsko.

4) Kde se vzala, tu se vzala nedobytná francouzská defenziva. Obecně platí, že ocenění za odvahu se dočká útočně laděný tým, který proti vyčkávajícímu sokovi jde s kůži na trh, ovšem Deschamps svým herním plánem rovněž ukázal kuráž. Vsadit na kvalitu vlastní defenzivy proti nejlepšímu útoku šampionátu, který doposud skóroval v každém zápase a celkem v předešlých pěti zápasech hned třináctkrát, si žádalo pořádnou víru ve schopnosti svého mužstva.

Jak se ukázalo, Deschamps dobře věděl, co dělá. Zatímco Belgičané s podobným přístupem proti Brazílii vděčili za výhru výtečnému Courtoisovi a mizerné koncovce soupeře, francouzský blok byl především po vstřeleném gólu takřka neproniknutelný.

Obzvláště Raphael Varane podal výkon hodný Fabia Cannavara z MS 2006 a jako skála odrážel vše, co na něj belgičtí hráči vrhnuli. Pětadvacetiletý stoper možná působí léta v madridském Realu, ale jeho dosavadní kariéra je stále v plenkách. Ani jednou ještě Varane nenastoupil do více než 27 ligových zápasů za sezonu, ať už vinou častých zranění či velkoklubové rotace, a médii proběhly během poslední sezony spekulace o jeho možném prodeji, ovšem po úterní ukázce se cokoli jiného než stavba madridské defenzivy okolo něj jeví jako bláznovství.

Varaneův parťák Samuel Umtiti sice na šampionátu nepůsobí tak jistým dojmem, ale vše si vynahradil vítězným gólem večera. Ani vyhlášení hlavičkáři Alderweireld s Fellainim nezvládli zachytit jeho excelentní pohyb na přední tyč a parádní zakončení.

Posledním dílkem do skládanky francouzské defenzivy je pak N’Golo Kanté. Stejně jako Claude Makelélé je drobný tahoun Chelsea klenotem, kterého si stále nevážíme tolik, jak by si zasloužil. Ještě během minulého MS hrál Kanté druhou francouzskou ligu, od té doby vyhrál v Anglii titul s Leicesterem, o rok později s Chelsea, v obou případech byl spoluhráči zvolen nejlepším hráčem týmu a nyní je nedílnou součástí francouzské cesty za titulem.

5) Standardní situace nad zlato. Obzvláště v takto vypjatých zápasech na ostří nože, kde rozhodují sebemenší detaily, se vstřelení jediného gólu zápasu ze standardky jeví jako nevyhnutelné rozuzlení. Obzvláště na ruském šampionátu, kde přímé kopy všeho druhu hrají prim po celou dobu trvání turnaje. Umtitiho parádní trefa byla 158. gólem mistrovství. Celých 69 z nich, přesně 44 %, padlo právě po standardních situacích.

O to bizarněji působilo Martínezovo rozhodnutí, aby všechny rohové kopy z obou stran rozehrával Nacer Chadli. Při vší úctě ke kvalitám harcovníka West Bromwiche Albion, za kopací technikou Kevina de Bruyneho zaostávají i lepší hráči, a přestože De Bruyne neprožil nijak oslnivý zápas, mohl si spravit chuť alespoň tímto způsobem. To na druhé straně zůstalo vše při starém, rozehrávky se pravidelně ujímal Antoine Griezmann a stejně jako s Uruguayí i tentokrát perfektním pasem našel hlavu kolegy ze stoperského postu.

(mk)

Autor: Martin Kantor

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Ruský zápisník XXV. aneb Oslavy na Avenue des Champs-Élysées
16.07.2018, 08:46
Ruský zápisník XXIV. aneb Harry, jdem do baráku
15.07.2018, 09:19
Ruský zápisník XXIII. aneb Mandža si čvachtá
12.07.2018, 14:22
Ruský zápisník XXI. aneb Livin‘ la Vida Luka
08.07.2018, 14:24
Ruský zápisník XX. aneb Brazilci zapomněli na Kevina
07.07.2018, 13:09
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (2/2)
05.07.2018, 18:02
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (1/2)
04.07.2018, 20:23
Ruský zápisník XIX. aneb Penalty? Yes, we Kane
04.07.2018, 13:53
Ruský zápisník XVIII. aneb Chybami se člověk Yamaguchi
03.07.2018, 13:05
Ruský zápisník XVII. aneb Tiki takajedeme domů
02.07.2018, 11:37
Ruský zápisník XVI. aneb Nemusí pršet, stačí, když Mbappe
01.07.2018, 12:30
Ruský zápisník XV. aneb Senegal při rohu nevěděl, která Kolumbie
29.06.2018, 14:30
Ruský zápisník XIV. aneb Nablýskaný Rolls Reus předjela i Löwná Kia
28.06.2018, 12:36
Ruský zápisník XIII. aneb Postup s tRojou štěstí
27.06.2018, 11:08
Ruský zápisník XII. aneb Sklíčené Ta Re Mi Fa Sol La Si Do
26.06.2018, 13:09
Ruský zápisník XI. aneb Jejda Mané, Poláci to Sabalyli
25.06.2018, 10:59
Ruský zápisník X. aneb Sudí se chyb nevyVARoval, má jich plnou Kroosnu
24.06.2018, 11:56
Ruský zápisník IX. aneb Fágní Brazilci a švýcarský X faktor
23.06.2018, 13:05
Ruský zápisník VIII. aneb VýLuka na trase Argentinců do osmifinále
22.06.2018, 11:39
Ruský zápisník VII. aneb Španělé jednou íránou vycostili houževnatého soka
21.06.2018, 10:26
Ruský zápisník VI. aneb Sama hvězda naději nevykřeSalah
20.06.2018, 11:20
Ruský zápisník V. aneb Princ Harry do toho praštil
19.06.2018, 11:34
Ruský zápisník IV. aneb Khedíra v plánech neyvětších favoritů
18.06.2018, 10:20
Ruský zápisník III. aneb Menší tahouni, než jsMessi mysleli
17.06.2018, 14:24
Ruský zápisník II. aneb Nacho obrana, na krize máte Crise
16.06.2018, 12:55
Ruský zápisník I. aneb Saúdská Al-Ergie na Golovina
15.06.2018, 09:01

Komentáře (150)

Přidat komentář
Pony Slaystation

Odpadlík jednoznačně KdB, Dembele se alespoň snažil...

Reagovat
technecium

Reagovat
Counter

Právě že KdB se snažil, nikdo jiný se francouzskou obranu nesnažil tak narušit přihrávkami dopředu jako KdB. Že to nevyšlo je věc druhá.

Reagovat
Pony Slaystation

To mi právě přišlo jen chvilku ze začátku, pak se do hry moc nedostával, jakoby věděl, že se mu dneska dařit nebude, tak proč by se snažil.

Reagovat
Counter

Uběhl přes 10,5 km, což překonal akorát o stovku metrů Witsel, sprintů měl po Chadlim nejvíc z týmu a dopředu to zkoušel neustále, viz https://pbs.twimg.com/media/Dhxls59XcAA8vjQ.jpg. Ale nevycházelo mu to a na jeho poměry to byl slabší výkon, o tom žádná.

Reagovat
Mr.Mike

Tak oni nu soupeři nedali zas tolik prostoru

Reagovat
Counter

Reagovat
lucius6

Reagovat
vodka

Reagovat
diastan

Reagovat
vilp

Reagovat
smazaný uživatel

Pičo v životě jsem nečetl nic trapnějšího než tyhle nadpisy letos. Mladí kokotci co se snaží za každou cenu bejt vtipní co. Ze začatku to jestě šlo ale cpát to do každýho článku..ty už.musíš mít doma pěknou nudu asi..najdi si babu a nech psaní profíkům

Reagovat
John Obi Mikel

Proč s tím reaguješ na vilpa, Stará dámo ?

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

KdB má maximálně na VfB

Reagovat
smazaný uživatel

ty ses kokot :D kdyz mu to nahravaji jak psovi, tak s tim asi neudela nic... stejne jako Messi v Argentine a CR za Portugalce ....

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Ruský zápisník XXII. Aneb Belgie Nacer si

Reagovat
Fabregas@ole

Reagovat
Benedict

Dejte mu Pulitzera

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
icemike

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už je to nuda

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
bayern987

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
db18

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Cobra

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
smazaný uživatel

Kterej nadpis (titulek) je podle vás zatím nejlepší? Za mě Kevin a Rolls Reus

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Kevin

Reagovat
Kucka

Livin' la Vida Luka!

Reagovat
smazaný uživatel

jo, to taky

Reagovat
matZz

Menší tahouni, než jsMessi mysleli

Reagovat
Benedict

tRojou štěstí a tikitaka jedeme domu

Reagovat
smazaný uživatel

Kevin, Livin la vida luka a Rolls Reus.

Zbytek ale totalni odpad. Vcetne toho dnesniho, coz je uplna sracka.

Reagovat
andrew96

A zrovna dneska jsem si myslel, že ho pochválíš.

Reagovat
raduinho

Jejda Mané Poláci to Sabalyli

Reagovat
smazaný uživatel

XII., XVI. a XVIII. nadpis fakt špatný, jinak to jde. U některých jsem se i pobavil, ale nechci, aby autorům stouplo ego, takže nebudu konkretizovat.

Reagovat
fantomas

A jak by se to stoupnutý ego mělo projevit?

Reagovat
Spalovač šancí

začneš fandit spartě ...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
lucius6

Roll Reus je ale celkem zprofanovnej název pro Reuse, kterej se na Futhead objevil už minimálně před 5 lety, takže to je jednoznačně jeden z méně kreativních návrhů.

Reagovat
Filipow

Princ Harry.

Reagovat
Jolly Roger

Nemusí pršet, stačí když Mbappe.

Reagovat
elChe

tenhle...

Reagovat
Masi

Senegal při rohu nevěděl, která Kolumbie.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to dopadá když to píšou 15 letí smradi pro děti..asi moc legrace v životě nemáte když takovÿ pičoviny bereš za vtip..takových píšu v práci denně stovky

Reagovat
Spalovač šancí

To asi budeš dělat titulkáře v Blesku

Reagovat
fantomas

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
bbbauch

Reagovat
forma

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Je to pouze nadpis. Kousek legrace. Zbytek clanku je seriozni. Nadavat na to mi prijde vice patnactilete nez se mu zasmat, treba i s nadhledem. Zurnalistika opravdu neni exaktni veda s konlretnimi pravidly a hranicemi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dej příklad

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
adoxx

Podle tvého smyslu pro humor máš příhodné zvolené uživatelské jméno

Reagovat
forma

Za to ty vole musíš mít legrace plný kapsy.

Reagovat
smazaný uživatel

Kevin a Livin La Vida Luka byli povedený, že to skoro vypadá jakoby je vymýšlel někdo jiný než ten trapný zbytek.

Reagovat
zlatan-legend

Nadpis dno

Reagovat
technecium

Ve světle výkonů Francouzské defenzivy najednou vypadají Messiho dvě asistence jako boží výkon

Reagovat
jacobT

Nie je v tom nadpise "ho" navyse? "Ani umTiti Belgii do finále neprotlačil" mi tam sedi viac.

Reagovat
fantomas

um(ění) Titiho

Reagovat
Kixi Syhimour

Asi sakra stupidní dotaz, ale kdo je Titi?

Reagovat
Counter

Henry

Reagovat
Kixi Syhimour

dík

Reagovat
smazaný uživatel

Titi od Thierry

Reagovat
smazaný uživatel

Rafinované.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha

Reagovat
Kang & Kodos

Já teda myslel, že jde o Courtoise

Reagovat
jacobT

uff, tak to by mi nedoslo. Ale nemalo by tam byt potom na konci "neprotlacilO"?

Reagovat
fantomas

Je to ten um.

Reagovat
jacobT

Okej, bral som to podla toho umeni. Uz mi to doslo.

Reagovat
Error

Pekne. Taky docvaklo az po vysvetleni.

Reagovat
Counter

Je to ještě o jeden level komplexnější no, mně to taky na první pohled nedocvaklo.

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
božský John

Ze neni odpadlik Chadli, to nechapu. Vzdyt ty rohy kopal lip i Jarda Plasil. Vzhledem k tomu, jakou ma Belgie ve vzduchu silu, tak tohle strasne prokaucovali (jsem rad, ze je aspon tohle na konci textu zmineny)

Reagovat
Counter

Souhlas, zvažoval jsem ho, ale Dembélé (znám ho z Tottenhamu, vím, jak je to skvělý hráč) mi nakonec přišel obecně jako větší zklamání. Ty standardky bych předně připsal na vrub Martínezovi, když u nich Chadliho takhle nechal trápit až do konce.

Reagovat
božský John

Ja jsem v tomhle duelu byl naprosto nestrannej fanousek, ale Chadli mi tou svoji nekvalitou pil krev daleko vic, nez kdyz Dolezal z metru netrefi branu, to bylo fakt priserny. Jinak Dembele by byl druhej adept, to je jasny. Ten byl uplne nulovej a taky jsem cekal daleko vic.

Reagovat
repkajebuh

Přesně, Chadli hroznej. V závěsu Dembele. Nejlepší Eden

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Dembele, Chadli a De Bruyne. Tam bylo tezky vybrat vetsi hovno.

Reagovat
Benedict

Belgie totálně nezvládla sestavu. Asi nejslabší výkon KdB za poslední roky, včerejšek mu vážně nesedl a kdokoliv jiný krom jeho a Hazarda by už byl dole. Chadli nepochopitelně kope všechny standartky i když mu lítají doprdele, že i Valenciu s Ramosem něco přiučil.

Chadli a Fellaini jasný žolíci v sestavě na posledních 15 minut, že to vyšlo proti Japoncům měl Martinez pochopit, že tady nepochodí. Ironií je, že když Fellainiho potřeboval nejvíc, tak ho stáhnul

Reagovat
jenage

Zápas jsem sledoval jen poočku v hospodě, ale že za nepříznivého stavu 10 minut před koncem stáhne hlavičkáře Fellainiho a dá tam Carrasca, který byl minulý zápas úplně marný, to je prostě strašný prokauč.

Reagovat
Counter

Chtěl tím oživit levou stranu a dopřát víc prostoru a podpory Hazardovi, který na to byl celý zápas sám a musel se pohybovat dost hluboko.

Reagovat
r.mrazik

a cim si jako pomohl? ze behal hazard uprostred a ve vapne byl jeden hrac...taktik Bob

Reagovat
Counter

No nepomohl, jen se snažím vysvětlit, co tím asi sledoval. Ne všechno nakonec vyjde, v té dané situaci už to byla loterie.

Reagovat
r.mrazik

v te dane situaci to byla hlavne totalni blbost...

Reagovat
božský John

A Bastukaje (proste Mikyho) tam da jen na chvili. Pritom oni nemeli problem s tim, ze by nemeli sikovny hrace, co umi dat balon. Verim tomu, ze kdyby tam bylo o jedno kladivo do vapna navic, tak tam silou gol dotlaci. Stoperi Francie mi neprisli zrovna jisti. Meli stesti na famozniho Llorise a vynikajici zalozni radu.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Miky Bastukaj

Reagovat
božský John

No co, uz kdyz hral v Lutychu, tak jsem si to nechtel delat tezky a udelal z nej Bastukaje a jsem s tim naprosto spokojenej

Reagovat
HalaMadrid_Flx

V pohodě, některé jména si taky zjednodušuju ale pobavilo mě to

Reagovat
JeséRodriguez

Varane ti nepřišel jistej

Reagovat
icemike

Fella nemá fyzičku, nevydrží takove zápasy do konce

Reagovat
r.mrazik

jako ze nemohl stat ve vapne a cekat na centr? ale no tak

Reagovat
Counter

To tam dělal půlhodinu předtím a byla z toho jedna slušná hlavička, na další se už ani nedokázal pohnout.

Reagovat
r.mrazik

vzdyt tam zadny centry poradne do te doby nechodili...az po prichodu mertense...a to uz tam zas nebyl kvetak

Reagovat
jenage

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Matuidiho bych bez váhání za Hrdinu označil libovolného z gólmanů Skvělá práce

Reagovat
smazaný uživatel

Však, ten protlačil Francii,ne?

Reagovat
andrew96

Varane 25...já ho furt měl za mladíčka a on má stejně jako Kalas.

Reagovat
adoxx

Tak 25 co je to za věk? Klidně může být ještě deset let na vrcholu a patřit mezi top stopery

Reagovat
andrew96

Jo, o tom žádná...jen mi přijde jako včera, kdy jsem ho viděl poprvé jako mladého zajíce.

Reagovat
Talker

Tohle mi přišlo trošku jako fail té taktiky Belgie.

KdB byl utopený na půlce většinu času, Fellaini tam byl vyloženě od hlaviček, protože zpracování na malém prostoru pod tlakem mu dělá problémy a Lukaka tam pokrýval neustále někdo, takže se k míči nedostal.

Ve výsledku si to Hazard měl s kým dát jen ve chvíli, kdy KdB vyrazil do ofenzivy (a to zas za ním zůstávaly díry). Fellaini na hřiště měl přijít jako žolík, ne v základu - stejně centrů bylo minimum a když už, tak tam byl Lukaku a Fellaini proti 5 hráčům soupeře.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Muffi

Fella dvě nebo tři dobré hlavičky ze kterých mohl skórovat měl a rozhodně nehrál špatně. Díry vznikaly především po ztrátách, z nichž některé jak od KdB, tak Dembouze byly dost hloupé.

Problém Belgie, který se včera ukázal naplno, je i v článku a dost možná je stál zápas jsou krajní beci. Vždyť co včera hráli za rozestavení? 3 stopeři z nichž dopředu nejaktivnější byl pravý alderweirld, pravý wingback/záložník Chadli, 2 střeďáci Witsel, Dembele, 2 AM KdB zprostředka a spíš zleva Fella, levý křídlo Hazard, který byl ale sám na celou lajnu a hrot Lukaku. Tohle bude fungovat možná v FMku nebo proti sráčům v lize ale ne proti týmu s defenzivně nejlepším středem hřiště na turnaji. Mít tam za sebou Hazard průměrného levého beka místo postu fellainiho, vypadalo by to jinak.

Reagovat
Talker

Tak spíš jde o to, že neměli jediného hráče, který by podpořil Hazarda. Jakmile si naběhl k němu KdB, tak to vypadalo jinak. Jenže se tam hrál Fella, který je prostě na míči mimo - hráč s kvalitnější hrou nohama by byl mnohem užitečnější.

Reagovat
smazaný uživatel

pár slov k největšímu favoritovi turnaje:

opravdu škoda, že nevypadli už ve skupinách nebo s Argentinou. Deschamps by odešel, nastoupil Zidane a v dalších letech bychom viděli mužstvo které bude vítězit (to bude i tak), a ještě předvádět hezký fotbal.

zase jsme neviděli pěkný zápas, to mužstvo je ale neuvěřitelně kompaktní. Každý z těch hráčů plnil svoji roli. A plnil ji na výbornou. Snad jen krom Pogby, ten flákal defenzivu. Matuidi společně s Hernandezem zdvojoval De Bruyneho tak, že KdB byl za celý zápas neviditelný, na druhé straně hřiště Pavardovi s největší hrozbou Hazardem Pogba, zejména v prvním poločase, moc nepomáhal.

Francie nudí, ale vítězí. A mistry světa se stanou protože umí vítězit. Belgie proti nim nedala gól. A když už se jedinkrát na turnaji s Argentinou dostali do úzkých, dokázali hodně rychle zapnout a otočit vývoj zápasu.

Lloris je ve velké formě, s Uruguayí i Belgií vytáhl mimo bránu tutovku. Varane je skála a při absenci Koscielného se stává na začátku turnaje tolik chybějícím dirigentem obrany. Pavard s Hernándezem jedněmi z největších překvapení turnaje. N´golo Kanté podle mého názoru nejlepším hráčem turnaje, je radost ho sledovat jak je neúnavný a kolik prostoru vykryje, Pogba je jistotou, nedrbe tolik balon a je schopný vymyslet rozhodující akci, Matuidi tradičně obětavý, nic nevypustí, sbírá balony, včera opravdu nejlepší hráč na hřisti. Mbappé rozhodujícím hráčem, schopným rozhodnout utkání. Giroud tam také má své místo, tu branku na MS prostě nedá (myslím, že dosud nemá ani jednu střelu na bránu...), ale je ohromně platný svým pohybem. Jen snad ten Griezmann naváže ve finále na svůj výkon z poslení půl hodiny včerejšího utkání. Je platný při standartních situacích, je platný jako hráč udávající tempo, s formou ale nepříjel. A kdyby hořel, je na lavičce Fekir, který je také velice nebezpečný.

Tak ať se Deschamps vyrovná Zagallovi a Beckenbauerovi a skončí na vrcholu. Vzít na turnaj zraněného Mendyho a trojici Lemar, Sidibé, Dembele kteří jsou po zranění a bez formy je trestuhodné...

Reagovat
John Obi Mikel

Giroud včera myslím střelu na bránu měl.

Reagovat
Jolly Roger

Chadli mi trochu připomíná Zlatana. Vzhledem, jinak ne.

Reagovat
Darren Fletcher

koho tipujete na Golden Ball tychto MS?

Reagovat
Jolly Roger

Griezmann nebo Modrič

Reagovat
smazaný uživatel

Kane.

O tom sa rozhoduje ešte pred finále...

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Reagovat
Darren Fletcher

Tiez tak viem ze pred finale preto sa pytam. Skoda chcel som Pogbu

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodujúci bude dnešný zápas.

Ak vyhrá Anglicko a Kane skóruje, tak to celkom ľahko môže byť on.

Reagovat
JeséRodriguez

třeba ho někdo zase nastřelí

Reagovat
fenixLFC

No to by bol vysmech

Reagovat
smazaný uživatel

Cristiano Ronaldo

Reagovat
patas92

Umtiti

Reagovat
C-M@ster

Kan(t)e

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Ngolo Kanté

Reagovat
fenixLFC

hazard alebo griezmann

Reagovat
fenixLFC

a aj tak to daju mbappemu pretoze hype...

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

Kanté nebo Hazard, není o čem

Reagovat
andrew96

Kane nebo Mordrić, dnešek hodně napoví Pokud zazáří ve finále, tak ještě Griezmann.

Reagovat
opretis

Jestli postoupí Chorvati tak Modrič. Kanté to těžko dostane.

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie mala v semifinale stastie, Brazilia je silnejsia rovnako ako Francuzsko.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Jasny no ale nikdy nevis jak to bude s pocasim.

Reagovat
smazaný uživatel

Kantorovi se snadno naváží do Nipponštích, je proto, že za půlhoďky prohrály bitvu jíž by většina evropských zemí již nepustila..

Kokso, tá roztomilá čeština mi celkom ide..

No, Ale vážne,Maťko, keby táto civilizácia trvala ešte 30 rokov, tak aj Japonci by raz vyhrali MS vo futbale, i napriek tomu, že o 180 cm výšky sa im môže len snívať..

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvedav na ty Anglicany. Postupne se lepsi, dnes by to mohl byt super fotbalek.

Reagovat
smazaný uživatel

Kevin Anderson > Kevin de Bruyne

Reagovat
Lacko_Boh

Kevin Abstract>Kevin Anderson>Kevin McCallister > Kevin de Bruyne> Kevin Bacon

Reagovat
Lacko_Boh

Kevin Tarantino > Kevin Kiska > Kevin Kantor > Kevin Cibulkova > Kevin Lakatoš

Reagovat
smazaný uživatel

Kevin Bacon --> Starlord --> Andy Dwyer --> April Ludgate > Kevin Abstract

Reagovat
oli9

škoda že včera nehrál Brabec jak to komentoval, tak by tam nejspíš dal minimálně 2 goly a naběhal nejvíc km... nebo bych ho chtěl vidět jak by bránil Lukaka

Reagovat
Jirka3811

Ovšem nejvíc včera zaperlil jeden z komentátorů. "Útočník musí být optim ista a věřit ,že k němu míč propadne."

Reagovat
zlatan-legend

Co bude dnes? Chorvat poslali Angli do prDelle?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele