Primera Division - souhrn 14. kola

06.12.2008, 21:56, aktualizováno 07.12.2008, 23:01
Komentáře a souhrny
Barcelona smetla Valencii, před derby s Realem si ještě více zvedla sebevědomí a dál vévodí tabulce španělské ligy. To madridský klub shořel v defenzivě doma se Sevillou a prohrál 3:4. Celkově bylo toto kolo bohaté na branky. Také v Gijonu padlo sedm branek, ve Villarrealu a Pamploně šest a na Mallroce pět...

Villarreal CF - Getafe CF 3:3

06.12.2008 20:00

Góly: 56. Robert Pirès, 83. Sebastián Eguren, 86. Giuseppe Rossi - 10. Esteban Granero, 17. Jaime Gavilán, 29. Javier Casquero

Villarreal získal bod z domácího utkání s Getafe i přesto, že v poločase prohrával 0:3. V tabulce zůstává Žlutá ponorka na druhém místě, Getafe se posunulo na desáté místo.

Hostujícímu Getafe se povedl vstup do utkání, když už v desáté minutě skóroval Granero, který využil přiťuknutí Albína a krásnou ranou překonal bezmocného brankaře Diega Lopeze. Uběhlo dalších sedm minut a bylo již 0:2, Contra z pravé strany hřiště poslal přesný centr na Gavilána, který krásnou ranou z voleje poslal domácí do kolen - 0:2. Výborní hosté si vypracovali další šanci o pár minut později, kdy po faulu na Ucheho pálil z přímého kopu Granero mimo domácí branku. Po půlhodině hry našel Gavilán přesnou přihrávku v pokutovém území Casquera, který umístěnou střelou k tyči poslal Getafe už do tříbrankového vedení. Poté domácí alespoň trochu vyrovnali hru a do poločasu se bojovalo převážně ve středu pole.

Do druhého poločasu vstoupili domácí o poznaní aktivněji, v 55. minutě po hlavičce Altidora a reflexivním zákroku brankáře Pata vznikl v pokutovém území Getafe velký zmatek, z něhož Villarreal nakonec vytěžil branku zkušeného Pirese, jenž tedy snížil na 1:3. Po hodině hry spálil velkou příležitost Capdevila. Na druhé straně šel Ablín sám na brankáře Diega Lopeze, míč se mu však zamotal mezi nohama a nakonec v těžké pozici pálil hodně mimo. Villarreal se stále více tlačil do útoku a to se mu vyplatilo v 83. minutě, kdy Eguren svoji hlavičkou nedal šanci Patovi a snížil na 2:3. O dvě minuty později se Villarrealu povedlo vyrovnat, italský útočník Rossi se dostal k odraženému balonu v pokutovém území a pohotovu ranou k zemi překonal gólmana. V nastaveném čase mohl Villarreal dokázat nemožné - vyhrát, ovšem to by musel ve velké šanci mířit Rossi přesně.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Atlético Madrid 2:5

06.12.2008 20:00

Góly: 4. Mate Bilić, 61. David Barral - 5. Sergio Agüero, 41. Sergio Agüero, 56. Diego Forlán, 72. Maxi Rodríguez, 81. Diego Forlán

Atlético pokračuje ve zlepšených výsledcích a opět se o něco přiblížilo ligové špičce. Tentokráte si Los Colchoneros poradili s velmi silným celkem Sportingu Gijón. Nováček soutěže se sice dostal velmi brzo do vedení, ale hosté dokázali hbitě reagovat a nakonec nasázeli plných pět gólů.

Pro milovníky taktiky asi úvod zápasu příliš nebyl, zato přísní strážci fotbalové krásy a útočného fotbalu si přišli na své. Během pěti minut se totiž změnil stav z 0:0 na 1:1 - díky obranným chybám i pěkným útočným akcím. Nejdříve Bilic využil přesného pasu Pedra a hlavou poslal svůj tým do vedení. Pedro patřil k nejlepším hráčům na hřišti a Pernía si s ním během prvního poločasu vůbec nevěděl rady. Tentokráte však chybovala halvně obranná dvojice Ujfaluši - Heitinga, oba totiž strážili nesprávného muže na přední tyči.

Dlouho se však stadión El Molinón neradoval. Minuta byal potřeba pro Sergia Aguera na to, aby vrátil Atlético do hry. A jakým způsobem! Po dobré akci Maxiho a Seitaridise si zpracoval míč zády k bráně a nůžkami přidal gól do všech jeho videí, kterí vzniknou na youtube.

Útoky ani poté přílši nepolevovaly a bylo několik šancí na další úpravu výsledku. Sporting hrozil hlavně přes pravou stranu a dorážkami Bilice. Právě on mohl přiidat druhý gól, ale Ujfaluši byl tam, kde měl být. Los Rojiblancos působil idost nevyrovnaným dojmem, nicméně Simao spolu s Forlánem a Aguerem byli neustálou hrozbou.

Hostům se nakonec podařilo dát branku ještě před odchodem do kabin. Vděčit za to můžou hlavně svému bývalému brakáři Cuéllarovi, jenž neudržel Forlánovu střelu a nabídl Aguerovi příležitost, kterou Argentinec nepohrdnul.

Do druhé půle šel Sporting hodně motivovaný a odhodlaný vrátit vedení na svou stranu. A možná by se to i povedlo nebýt hrubé chyby Ivána Hernándeze, jíž tentokráte využil Diego Forlán.

Gijon, vědom si své tradice, se však nevzdával a ještě jednou se dokázal zvednout. Nový muž na hřišti Barral se prosadil svým prakticky prvním dotykem míče a vše bylo znovu otevřené.

Za takového stavu už se příliš nemyslelo na obrany a oba týmy chtěly nabídout co nejlepší útočnou podívanou. Najdou se kritici, kteří budou Atléticu vyčítat, že nezklidnilo hru a nekontrolovalo zbytek zápasu, ale to by přece jenom pro nezaujatého fanouška byla škoda.

Skórovat mohl Madrid i Sporting, i když hosté měli šancí více. Simao z přímého kopu orazítkoval konstrukci brány, hlavička Aguera mířila kousíček nad a následné šance Aguera respektive Forlána vychytal Cuellár.

Pak ale přece jenom příšel čtvrtý gól, Sporting riskoval až příliš a přitom nebyl tak nebezpečný, jak by si asi přál. U zrodu branky byl Aguero, který dostal tolik času, že akce nemohla skončit jinak než gólem. Jeh autorem byl Maxi, jehož Kun výtečně vybídl.

Gijón neskládal zbraně a nebylo radno ho odepisovat, nakonec však dostal pátý a poslední úder. Postaral se o něj Diego Forlán svým devátým gólem v sezóně.

Skvělé útočné představení tedy mělo vítěze v podobě hostů, ale domácí můžou stát s hlavou hrdě vztyčenou.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Valencia CF 4:0

06.12.2008 22:00

Góly: 20. Thierry Henry, 28. Thierry Henry, 46. Dani Alves, 79. Thierry Henry

Barcelona rozprášila bezmocnou Valencii a navýšila náskok nad svým soupeřem již na osm bodů. Hvězdou zápasu se stal Thierry Henry, který si připsal hattrick a ukázal, že by se rozhodně neměl odepisovat. Valencii čeká náročný program a musí se do dalších kol zvednout, Blaugranas jdou s dvacetizápasovou šňůrou bez porážky do magického El Clásica.

Netopýři jeli do Ciudad Condal optimisticky naladěni, ale když už ve druhé minutě orazítkoval Xavi tyč, bylo jasné, jak těžký úkol je čeká. Xavi využil chyby v rozehrávce hostí a objevil se před gólmanem Renanem úplně sám, chybělo jen trochu víc štěstí. Katalánci v této sezóně již nastřelili těžko uvěřitelných 18 tyčí a břeven...

První gól nakonec přišel v devatenácté minutě. Touré Yaya luxusním pasem našel za obranou Henryho, jenž předběhl své obránce a pohotově obloučkem překonal vybíhajícího Renana. Valencia se snažil kontrovat hned v zápětí, ale Villa v dobré pozici nezamířil hlavou přesně.

A tak se trestalo. 27. minuta a opět Henry, tentokráte po superrychlé akci po ose Márquez - Alvés - Hleb. Zatímco ze začátku se zdálo, že by mohli Los Ches vzdorovat, od této chvíle už hrál až na výjimky jen jeden tým. Deset minut před přestávkou mohl zvýšit po pasu Alvése Messi, ale z úhlu Reanana nepřekonal.

Co se nepovedlo na konci poločasu prvního, povedlo se na začátku poločasu druhého. Joaquín nechtěně zahrál balón zpátky, kde v "ofsajdové" pozici stál Hleb, ale jelikož míč k němu nepřišel od spoluhráče, nechal hlavní rozhodčí správně i přes signalizaci asistenta ve hře pokračovat. Hleb vrátil na Xaviho, ten několik sekund podržel míč a počkal na idální moment pro přihrávku Alvésovi, který sprintoval přes více než polovinu hřiště, zpracoval míč, vypálil a zvýšil na 3:0. Alvés odehrál jeden z nejlepších zápasů za dobu svého působení v Barceloně.

Jakousi poslední křeč v zápěti předvedli hosté, když se prakticky osamocen před Valdésem ocitl Villa, jenže na okamžité vyběhnutí domácího brankáře nedokázal adekvátně reagovat a skončil i s míčem v autu. Právě v těchto momentech začínaly hráčům Valencie docházet nervy a nepředváděli zrovna fair-play.

Přidat čtvrtý gól mohli domácí v jednom z protiútoků, kdy běželi prakticky 4 na 1, ale šanci zmařila nepřesná Hlebova přihrávka na Henryho. Byl to opět Bělorus, jemuž mohli valencijští děkovat, že neobdrželí další branku. Po školácké chybě Albiola totiž měl před sebou již jen brankáře Renana, ale v zakončení selhal.

Hned několik šancí v jedné měli svěřenci Josepa Guardioly v 67. minutě. Messi, ač faulován, se dokázal oprostit od svého strážce, dostat se k míči a málem se kličkou vyhnul i Renanovi, jenž však na míč skvěle dosáhl. Akce nicméně pokračovala Hlebem, ten nejdříve vybídl Gudjohnsena a poté Henryho, který rozvlnil boční síť.

Francouzský kanonýr se nakonec přece jen dočkal hattricku. Zásluhu na tom měl nově příchozí Bojan, který se úžasným prnvím dotykem uvolnil, počkal na ideální moment pro přihrávku a Henrymu už stačilo míč doklepnout do opuštěné brány.

Na "manitu" mohli upravit po Pedritově příchodu znovu Henry či Gudjohnsen, ani jeden z nich však na přihrávku mladého útočníka nedosáhli. A když se hlavou neprosadil ani Keita, skončilo utkání jasným výsledkem 4:0.

Více informací k zápasu

CD Numancia - UD Almería 2:1

07.12.2008 17:00

Góly: 25. Javier Del Pino, 53. Asier Goiria - 13. Esteban Solari

Numancie počtvrté v sezoně vyhrála, když porazila na domácím stadionu Almerii, v tabulce se nováček soutěže posunul ze sestupových pozic na patnácté místo, na čtrnáctou Almerii ztrácí jediný bod.

Do utkání lépe vstoupili hosté, když už ve třinácté minutě překonal brankaře přesnou střelouJuana Pabla Argentiec Esteban Solari. Numancie ale byla lepším mužstvem a bylo otázkou času, kdy vyrovná. Povedlo se to v pětadvacáté minutě, kdy Javier Del Pino využil centru Juana Query a překonal gólmana Diega Alvese. Barkero poté pálil z přímého kopu mimo hostující branku. Na druhé straně hřiště střílel nad branku Juana Pabla Julio Alvarez.

Druhý poločas začal tlakem domácího mužstva, v 53. minutě to byl Asier Goiria, který využil centru Barkera a hlavičkou poslal Numancii do vedení. V 69. minutě uviděl Barkero druhou žlutou kartu za faul na Juanmu Ortize a musel předčasně do sprch. Hostující Guilherme poté zkoušel svoje štěstí z hranice pokutového území, ovšem rána brazilského fotbalisty skončila mimo. A když v závěru utkání Corona nechal vyniknout brankáře Juana Pabla vyhrála Numancie zaslouženě 2:1.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Recreativo Huelva 2:3

07.12.2008 17:00

Góly: 16. David Navarro, 35. José Manuel Jurado - 25. Marco Rubén, 45. Adrián Colunga, 53. Javi Fuego

Zajímavý zápas sehrály Mallorka s Huelvou. Hosté se dostali z posledního místa tabulky.

Ostrovanéna Son Moix dvakrát vedli, ale Recre pokaždé skóre otočilo. V šestnácté minutě hostům nevyšla ofsajdová past při trestném kopu Arangy, David Navarro byl zcela volný a snadno dopravil hlavičkou míč do sítě. Huelva udeřila po 25 minutách hry, když Camuňasova kolmice našla Rubena a ten našel skulinu pod zasahujícím brankářem Luxem. Mallorku poslal přesným zakončením zpět do vedení Jurado. Ale dobrou produktivitu prokázal i soupeř, když tři minuty před přestávkou našel Ruben přihrávkou Colungu.

V druhé půli už na trávníku vládly obrany. Šance moc nepřicházely a tak vítězný gól Huelvy přišel z trestného kopu. Střílel Javi Fuego, našel díru ve zdi a skrze ní se dostal míč do sítě. Gólman Lux, který nahradil pro tento zápas zraněného Moyu, mohl podle domácích fans zasáhnout, protože ti ho následně častovali pískotem. Recreativo Huelva tak po čase opustilo poslední příčku průběžné tabulky.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Real Valladolid 3:3

07.12.2008 17:00

Góly: 18. Dady, 43. Javad Nekounam, 57. Dady - 60. Henok Goitom, 65. Miguel Flańo (vl.), 85. Bartholomew Ogbeche

Osasuna Pamplona sehrála s Valladolidem nešťastný zápas, vedla už 3:0, ale ten nakonec skončil remízou. Navíc se domácí vzhledem k výhře Huelvy propadli až na poslední místo tabulky. V jejich dresu nastoupil i Jaroslav Plašil.

Pamplona se do soupeře pustila s elánem, po deseti minutách střílel těsně vedle branky Ezquerro. O sedm minut později už Nacho Monreal naservíroval míč Dadymu, který měl spoustu času usměrnit hlavou míč do sítě. Osasuna opanovala zápas, první vážnější akcí hostí byl až trestný kop Pedro Leona, ale dobře proti němu zasáhl gólman Roberto. Další šanci domácích nevyužil Ezquerro, těsně před půlí zužitkoval centr Juanfrana ve dvougólové vedení Nekounam.

Po změně stran dokonce Dady po přesném pasu Plašila zvýšil už na 3:0. Valladolid se ale brzo vzpamatoval a centr Víctora Fernandeze uklidil do sítě Henok Goitom. V 65.minutě si dal hlavou vlastní gól Miguel Flaňo a Valladolid ucítil šanci na body. Útočila i Pamplona, nůžky Fonta šly ale nad. Hosté byli přesnější. Nejprve ještě Roberto lapil hlavičku Goitoma, ale střídající Ogbeche dokázal hlavičkou po tresném kopu Leona vyrovnat na konečných 3:3.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Málaga CF 2:0

07.12.2008 17:00

Góly: 65. Ángel Lafita, 71. Omar Bravo

La Coruňa porazila Malagu a připsala si třetí vítězství v řadě. Depor tak zůstává v kontaktu s místy zaručujícími účast v pohárové Evropě.

Vítězství se však nerodilo lehce. Už ve čtvrté minutě nevyužil velkou šanci Verdú, když jeho nedůraznou střelu chytil Iňaki Goitia. O pár minut později to domácí záložník zkusil znovu, ale jeho pokus byl zblokován a pak už se diváci, včetně reprezentačního trenéra Vicente del Bosqueho na Estadio Riazor nudili. Až těsně před půlí se připomněli hosté. Z úhlu pálil nebezpečně Albert Luque.

Úvod druhého poločasu patřil Malaze. Ovšem všechny její útočníky zastínil domácí brankář Aranzubia. Nejprve na něj vyzrál Eliseu, pak nepochodil s hlavičkou Luque a v 52. minutě udržel čistý štít i proti střele Dudy. O čtyři minuty později si Deportivo vzpomnělo, kdo vlastně hraje doma a po hlavičce Ze Castra rozezvučel Rodriguez dorážkou břevno. V 64. minutě si slabší chvilku vybral brankář hostí Goitia a Malaga za to zaplatila gólem. Lafitova střela z přímého kopu by za normálních okolností měla gólové parametry jen těžko. O pár minut později bylo pro Malagu ještě hůř. Welington fauloval Omara Brava a sám postižený mexický útočník z penalty zvýšil na 2:0. Malaga se už z dvojitého úderu nevzpamatovala a po porážce se propadla do druhé poloviny tabulky. Na jedenáctém místě je však zatím sestupovým pozicím dostatečně vzdálena.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Athletic Bilbao 1:1

07.12.2008 17:00

Góly: 83. Gonzalo Colsa - 50. Francisco Javier Yeste

Athletic Bilbao nedokázal kvůli hrubce gólmana Iraizoze udržet vedení na půdě Racingu Santander a z El Sardinero si odváží pouze bod. I ten nicméně stačí na dočasné udržení se mimo sestupové pásmo. Kantábrijci s bodem z "miniderby" taktéž nebudou úplně spokojeni, před utkáním měli vyšší cíle...

Souboje Racingu s Athleticem bývají v Primera División zárukou kvalitního fotbalu, a proto se očekávalo více branek, než nakonec padlo, i když vzhledem k vývoji utkání neodcházeli los racinguistas příliš nespokojení.

Úvodní minuty ovládali hosté, na jejichž přímou hru nenacházel Racing účinné zbraně. Přesto však první vážnější šance patřila právě domácím. Měl ji na svědomí Serranoo, jehož rána z poza pokutového území skončila vedle pravé tyče Iraizozovi brány.

Celkově se oba celky soustředily spíše na obranné povinnosti, a tak když byla k vidění nějaká nadějná akce, bylo to ze standardní situace. I při těch však působily obranné řady velmi pozorně a pevně.

Za zmínku stojí dva halvičkové pokusy Tchitého či nepříliš podařená střela Llorenteho. A to bylo bohužel z prvního poločasu vše.

To poločas druhý skoro ani nezačal a už se měnilo skóre. Yesteho přímý volný kop nechtěně srazil do vlastní sítě Lacen. Gólman Toňo byl bezmocný.

Od tohoto momentu se Athletic zatáhl a Racing se tlačil vpřed. Více srdcem než hlavou, ale i tak měl po chvíli na blízko k vyrovnání. Pereira se dobře zbavil obránce a když se užuž v jasné šanci snažil zakončit, zasáhl na poslední chvíli Amorebieta.

Útočné snahy znamenaly samozřejmě větší mezery v obraně, čehož mohli hosté několikrát využít, ale trestuhodně to nedokázali. David López neuspěl se svojí standardkou, Vélez zase nestil ke křižné přihrávce doběhnout včas před Toňem.

Čím více se blížil závěr, tím méně se zdálo být vyrovnání Racingu pravděpodobnější. Další šance z brejků měl Javi Martínez či David López... neproměnili a patnáct minut před koncem se utkání znovu zdramatizovalo, vyloučen totiž byl Orbaiz.

Vyrovnání nakonec nepřišlo po nějaké hezké akci, nýbrž po hrubce Gorky Iraizoze. Brankář hostí neudržel Colsův vysoký míč a ten skončil až v síti. Bilbao se ještě dokázalo z tohoto tvrdého úderu zvednou a v nastaveném čase měli baskičtí lvi na kopačkách vítězství, jenže Iraola ani Amorebieta nedokázali v dobrých pozicích překonat Toňa.

Více informací k zápasu

Real Betis - Espanyol Barcelona 1:1

07.12.2008 19:00

Góly: 52. Achille Emaná - 71. Coro

Real Betis v domácím prostředí remizoval s Espanyolem.

Betis vedl gólem Emany, Espanyol vyrovnal brankou Cora a nový kouč Mané si tak připsal první bod. Domácí byli v první půli lepším týmem, paradoxně ale větší šance měli hosté, kteří trefili dvakrát tyč. Nejprve rozehrál v 9.minutě De la Peňa rohový kop a do brankové konstrukce se trefil Sergio Sanchez. Stejně vedlo i Angelovi střelou zpoza pokutového území. Pokusy Betisu létaly jen mimo branku, bylo tomu tak u Segury, Capiho, Juanmy i Emany. Jediný přesný byl Sergio García, ale ten zase ztroskotal na pozorném Kamenim.

Druhá půle už nabídla volnější tempo. Betis šel v 57.minutě do vedení. Záložník Emana se dostal k míči, na kraji pokutového území se zbavil obránce a prostřelil Kameniho. Radost domácích fans však nebyla dlouhá, trvala jen 15 minut. Nené vyklouzl z ofsajdové pasti, do zakončení se dostal Coro a poslal míč podél brankáře do sítě. Platonický tlak domácích už byl marný, k přímému ohrožení Kameniho branky už nedošlo.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Sevilla FC 3:4

07.12.2008 21:00

Góly: 18. Raúl, 67. Gonzalo Higuaín, 69. Fernando Gago - 3. Adriano Correia, 21. Romaric, 39. Frédéric Kanouté, 85. Renato

Gólovou hostinu nabídlo poslední utkání 14. kola La Ligy. Real sehrál se Sevillou utkání plné zvratů a dramatických situací, ale nakonec svému andaluskému rivalovi podlehl 3:4.

V utkáních mezi oběma týmy tradičně padá hodně gólů a ani tento zápas nebyl výjimkou. Sevilla se prezentovala vysokou brankovou efektivitou a nakonec byla v závěru šťastnější. Real se po mnoha utkáních vybičoval k lepšímu výkonu, přesto mu to nebylo nic platné. Navíc pro "El Clásico" přišel o vykartované Robbena a Marcela.

Zápas začal svižně a první prověřil Palopa Robben, když v 1. minutě obešel dva hráče a zakončil. Sevilla však odpověděla velmi rázně. Z pravé strany odcentroval Jesús Navas, Casillas míč podběhl a Adriano trefil mezi nohama Salgada do sítě. V 18. minutě po přímém kopu Gutiho hlavičkoval do branky Raúl. Ovšem Andalusané hbitě kontrovali a o tři minuty později přímý kop Jesúse Navase zakončil také hlavou záložník Romaric. Real se vrhl do útoku a po přihrávce Gutiho střílel vedle Raúl. Následně tvrdě pálil Van der Vaart, ale Palop vyrazil. Stejný hráč donutil Palopa k zákroku v 37. minutě podruhé. Pak opět udeřila Sevilla. Po prúniku Fernanda Navarra ve 38. minutě se míč ve vápně dostal po srážce obránců Realu ke Kanoutému a ten ho uklidil k tyči. Do konce poločasu tvrdě střílel z přímého kopu Van der Vaart, ale Palop jeho střelu zneškodnil. Do šaten šli za pískotu diváků domácí s dvougólovým mankem.

Real ve druhé půli ještě vystupňoval tempo, ale dlouho se mu nedařilo s výsledkem nic udělat. Penalty se po zákroku Escudého dožadoval Higuaín, ale vyslyšen nebyl. Robben zase střílel po průniku do boční sítě. V 66. minutě nečekanou ranou z dálky snížil Higuaín a o dvě minuty později už bylo vyrovnáno! Z dalšího přímého kopu Guti nacentroval a trefil se netradiční hlavičkář Fernando Gago. Vzápětí prokličkoval na hranici šestnáctky Robben, ale jeho střelu skvěle vyrazil Palop. Na opačné straně byl v šanci dvakrát Kanouté, ale první příležitost mu zneškodnil Casillas a podruhé útočník Sevilly střílel mimo. Pak se dostal po kombinaci na jeden dotek do jasné šance Raúl, ale výborný Palop vyrazil jeho pokus na roh. O dvě minuty později střílel do tyče Robben. Tlak Realu gradoval. Higuaín trefil v pádu břevno, ale nejspíš jen díky faulu již překonaného Palopa. Robben se dožadoval penalty tak vehementně, až si vysloužil druhou žlutou kartu a musel pod sprchy. Nápor domácích opadl a hosté počtvrté a naposledy udeřili. Po průniku a centru Kanoutého zavěsil v 85. minutě z malého vápna úplně volný Renato.

Do konce zápasu se už nic zvláštního nestalo, a tak se Sevilla vyhoupla před Real na čtvrté místo tabulky. Bílý balet oslabený o další dva hráče má před zápasem s Barcelonou o čem přemýšlet.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona14112144:935
2.Villarreal CF1485126:1829
3.Valencia CF1483328:1827
4.Sevilla FC1483322:1427
5.Real Madrid1482433:2426
6.Atlético Madrid1473433:2124
7.Deportivo La Coruña1473416:1424
8.Real Valladolid1462619:2020
9.Real Betis1453621:1918
10.Getafe CF1446417:1918
11.Málaga CF1453621:2518
12.Sporting Gijón1460823:3218
13.Racing Santander1444616:2016
14.UD Almería1443715:2315
15.CD Numancia1442817:2814
16.Athletic Bilbao1434716:2413
17.RCD Mallorca1434716:2513
18.Espanyol Barcelona1434711:2013
19.Recreativo Huelva142489:2210
20.CA Osasuna1416711:199

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (343)

Přidat komentář
madridcan

musime sa odputat od mestskeho rivala zajtra

Reagovat
smazaný uživatel

atletico vas este predbehne

Reagovat
smazaný uživatel

Super gólhody

Reagovat
madridcan

inak villareal sa pekne vzchopil,ale uz asi prisiel Pellegriniho cas

Reagovat
$dolar$

Proc by vyhazovali nejlepsiho trenre v PD, kdyz jsou druhy?

Reagovat
madridcan

nevyrovnane vykony,neuspokojive vysledky,vypadnutie z pohara-toho by sa naslo

Reagovat
$dolar$

2. misto s mini ztratou na Barcu a pred Realem , pohledna hra, postup v LM a jedina chyba snad byla ten pohar a ty bys hned vyhazoval trenera

Reagovat
madridcan

a co ma byt?moj nazor...Nenutim ta suhlasit tak zalez

Reagovat
Oxbow

Reagovat
stas87

tak zatial mal villareal len 3 vypadky pohar a va domace zapasy s valladolidom a teraz s getafe ale stat sa moze cokolvek...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem taky koukal. První poločas je Getafe pěkně vyškolilo, čtyři šance = tři góly.

Mimochodem Pirés je tak neskutečně nesympatický hráč.

Reagovat
honziss

Dneska to tam padá.

Reagovat
smazaný uživatel

to byly zase zápasy teď je na řadě Barca

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, třeba 6:3, nebo 4:2 třeba

Reagovat
herbage

Tak co Kyslíku, jaká je statistika břeva/tyčky?

Reagovat
smazaný uživatel

Letošní sezóna - 18.

Reagovat
herbage

Vy to teda vedete

Reagovat
smazaný uživatel

Je to děsná smůla, už mi to leze krkem.

Reagovat
smazaný uživatel

V minulej sezóne to bolo tiež zlé...

Reagovat
honziss

Pěkně Henry.

Reagovat
smazaný uživatel

pěkne Thierry

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo, už když jsem viděl v základu toho Madura, tak jsem si říkal, že to bude špatné.

Reagovat
-Kopy-

Hoří hlavně Miguel, oba góly jeho.

Reagovat
smazaný uživatel

No ten hraje taky strašně, když má jít sám, tak odkopává, když má odkopnout tak sóluje. Nevím, nasadil bych s takovou basketbalisty a kopal do na ně dopředu, Nikola by si už s Carlíkem poradil.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím Titiho zápas

Reagovat
Kily

ještě chceš Miguela? Já ho nemůžu ani vidět

Reagovat
smazaný uživatel

když se nám rozehrál Alvés, tak nikoho jinýho hledat nemusíme

Reagovat
Kily

přesně tuhle odpověď jsem čekal

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem rád, že jsem nezklamal

Reagovat
smazaný uživatel

Titi mi dělá radost, nečekal jsem, že letos bude až tak platný, jakkoli to zní ve spojení se jménem Henry.

Reagovat
smazaný uživatel

henry ma pekne zastupil

Reagovat
smazaný uživatel

Vsade sme o krok skor. Letne galeje preda len k niecomu boli..

Reagovat
smazaný uživatel

BARCA zatím super jen tak dál....Henry

Reagovat
smazaný uživatel

Jako jediné plus zápasu zatím vidím, že do konce už zbývá pouze 45 minut.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych to tak jasně neviděl, Vale mělo z brejků pár naznáků, něco tam padne na začáku poločasu a je otevřený zápas. Měli jsme dát třetí, když byly příeklžitosti a bylo by jasnějc.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš bych řekl náznaky náznaků. Jinak musím teda říct, že Henry to po té skvělé příhře trefil fakt hezky, i když mu to teda naši zadáci pořádně ulehčili.

Reagovat
smazaný uživatel

To stačí jedna náhodná standardka a je zle, ted to vypadá nějak a za stavu 2:1 to může vypadat úplně jinak. Proto mě štve, že v době rozkladu Valencie (v druhé části prvního polčoasu) nepřišel třetí gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Od toho tance a házené v našem vápně jsem už pak jen odvracel oči. Ze standartky zahrozit můžeme, doufám, že na druhý poločas přijde El Moro, ten by mohl pomoci. Hlavně ale nesmíme hrát tak ustrašeně.

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera

Nevadil by mi další debakl do sbírky, třeba 5,6:0

Reagovat
smazaný uživatel

To by možná před cláísicem nemuselo být úplně ku prospěchu. Hlavně ať vyhrajem.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak podcenění el clásica snad nehrozí

Reagovat
honziss

To šlo rychle teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska nám nějak není souzeno.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmmm 3:0

Reagovat
plechi

co to máte na dresu nad tím unicefem???

Reagovat
plechi

aha, už sem si to našel http://www.mesfootball.org/mes/en/about

Reagovat
smazaný uživatel

Ti kluci jsou s nervama v háji. Ať hlavně nikoho nezraní

Reagovat
smazaný uživatel

snaží se dost ...

Reagovat
smazaný uživatel

Villa je hovado

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, nervy na pochodu, ale kdo ví, jak by se chovali vaši ve stejné situaci.

Reagovat
Kily

o tomhle ale přece nemá smysl se bavit, v tom zápase chybělo strašně moc k tomu, aby se domácí mohli takhle chovat

Reagovat
smazaný uživatel

neříkám ...

ale ještě jít za tím hráčem a nadávat mu, proč simuluje ...

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho taky neomlouvám, jen říkám, že když seš v takové situaci, tak jednáš občas hnusně, což by se ale stávat každpopádně nemělo.

Reagovat
smazaný uživatel

Villa mel jit jasne ven...

Reagovat
smazaný uživatel

musim uznat ze z Barcelony de strach, hrala opravdu skvele

Reagovat
smazaný uživatel

Opět skvělý výkon

Reagovat
SqueeZy

Skvele Thierry

Reagovat
plechi

Sobotní ztrapnění Valencie

Reagovat
smazaný uživatel

zase jednou parádní zápas v podání Barcy vyzdvihnul bych asi nejvíc Xaviho a Henryho,ale skvěle hráli všichni

Reagovat
herbage

Gratulace Barceloně, vážně pěkný zápas. Hlebovi to na hrotu dneska docela sedlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes opět super výkon. Vyzdvihnout musím především Henryho (jak jinak za tři branky, ale přesně tohle mi udělalo radost, že dokáže střelecky zaskočit za jiné hráče), Xaviho a hlavně Guddyho. Ten borec si základ zaslouží

Reagovat
Kily

no nic, gratulace Barceloně, snad takhle smete i Real. Především naše obrana má o čem přemýšlet, já si už od 60. minuty marně lámal hlavu, kdo z té obranné čtyřky byl dneska nejhorší...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jo, ti byli neskutečně tragičtí.

Reagovat
smazaný uživatel

Puyol je nejlepší obránce v historii.

Reagovat
smazaný uživatel

v historii barcelony ci coho?

Reagovat
smazaný uživatel

V historii fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

troufale..

Reagovat
smazaný uživatel

Tu euforii bych trošku krotil....

Reagovat
smazaný uživatel

Je to bůh.

Reagovat
stas87

no taky lucio tiez neni zly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

S tim souhlasim, ale nejlepší obránce v historii, to se teprve uvidí

Reagovat
F.Torres

tak to neni vubec pravda v hiostorii fotbalu jsou lepsi obranci!

Reagovat
smazaný uživatel

dneska hral opět skvěle

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

gratulace k vítězství, ale kroť se

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale no tak nepřeháněj, to určitě není. Jinak gratulace blaugranas k přesvědčivé výhře

Reagovat
smazaný uživatel

Byl famózní.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
honziss

Barcelona je famózní, neuvěřitelná. Dneska naprosto zasloužená výhra, opravdu nemám slov.

Reagovat
smazaný uživatel

44:9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

π golu na zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

A hráči Valencie by si měl ivzít nějaké prášky, celou dobu to smrdělo tím, že někhoo zraní a docela se bojím, že se jim to možná i povedlo a někdo bdue naťuknutý.

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, hlavně od Villy to bylo hnusné

Reagovat
smazaný uživatel

ale modlil jsem se, at ho nevyloučí, to by mě asi kleplo, takhle dvakrát usnadnit Realu cestu (předtím Fabiano).

Reagovat
smazaný uživatel

Jo on by vlastně nechyběl proti Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nevadí, i študovanej doktor se někdy splete

Reagovat
smazaný uživatel

To mám úplně v hlavě zabudovaný, že Real vždy hraje s tím stejným a fakt jsem byl nervozní, abvy tu druhou žlutou neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Buď rád, že nehrál Marchena, to by někdo z vašich asi odnesl.

Reagovat
smazaný uživatel

Real se doma u televize musel podělat strachy. Jak já se těším

Reagovat
smazaný uživatel

To mi povídej, a já to neuvidím

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že se chytne MEssi, dneska byl z formy a obranu soupeře prokličkoval asi jenom třikrát...

Reagovat
smazaný uživatel

O to se nebojím, u něj jsou to většinou jenom jednozápasové jevy Nebo jsme už prostě jenom rozmazlení

Reagovat
smazaný uživatel

Takové "jednoznačné" zápasy nejsou pro něj, v El Clásicu to bude jiná káva.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pekneho Mikulasa som uz hodne dlho nemal.

Reagovat
smazaný uživatel

ja ne, nedostala sem adventni kalendar..

Reagovat
Radin

Andulko můžu tě nabrat na rohy jestli chceš

Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Teď ještě dostat předčasnou vánoční nadílku....

Reagovat
smazaný uživatel

Barca si zaslouží i mé blahopřání. Snad na jaře přijde odplata.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Je to síla, z posledních tří vzájemných zápasů 13:0.

Reagovat
smazaný uživatel

v pořádku

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a ten Alvésův sprint přes půl hřiště při třetím gólu.

Reagovat
smazaný uživatel

S odstupem času je Dani i za těch 30 mega euro dobrý kauf. To, co předvadí je neskutečné, je to JASNĚ nejlepší pravý bek na světě.

Reagovat
Jajinek

Maicon.. i když teď je mírně z formy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem věděl, že se někdo chytne.

Reagovat
smazaný uživatel

někdo musel

Reagovat
jtbs

gregera

Reagovat
terry

No ono to co předvádí nyní Bosingwa v Chelsea je rovněž neuvěřitelné..

Reagovat
-Kopy-

Začli jsme sympaticky ale, první čtvrthodinu, to však bylo vše nakonec, gratulace Barce no...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a te%d všichni společně proti Realu Madrid, ať se stejně vydaří zápas i za týden, což je v zájmu všech fanoušků fotbalu krom těch z Mordoru. Nebude to tak lehké, jak se zdá, ale s trochou štěstí... máme trumfy ve svých rukou.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
Radin

Nevím,ale myslím si že se Barcelona za týden sesype opět,na Real neumí..

Reagovat
smazaný uživatel

Možná to nezvládne, osobně bych se až tolik nedivil...

ale nadcházejících sedm dní bude většina merengues neksutečně podělaná.

Reagovat
smazaný uživatel

nemožný to neni ale jestli Real nezvládne Sevillu tak budou psychicky hodně dole a na Nou camp pojedou se strachem

Reagovat
smazaný uživatel

No právě... zraněné zvíře.

Reagovat
smazaný uživatel

já sem optimista,takových 5:0 by nebylo špatných snad se nikdo do tý doby nezraní...nevíš jakto vypadá s Iniestou?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten to podle všeho nestihne.

Reagovat
smazaný uživatel

to je škoda ale zase na druhou stranu nechybí tak moc jak sem se bál

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro zdraví všech barcelonistů před clásicem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co ubrečenci z Valencie..ještě máte na to bejt první jako na začátku sezony..hm to se říkalo Val..jede to je ale tak do prčic...Ze zápasu velké čtyřky máte jeden bod a skore 0:4.Trener před zápasem řekne že jedou pro tři body.Nebudu dál nic říkat protože ubrečenci budou kecat beztak hovadiny.Barca je klub jako žádnej jinej na světě a na tady toto nemůžete říct nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Bod v Seville není neúspěch a asi těžko se tu v současnosti ohánět porážkou na Nou Campu...

Reagovat
-Kopy-

Hej, ty si fakt chudák, ja ti to ani snad nebudu vysvětlovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě se asi muselo stát na Mestalle něco hrozného, že?

Reagovat
smazaný uživatel

chlapce,prebud sa! valencijski prehru prijali sportovo ak si si nestihol vsimnut...

Reagovat
smazaný uživatel

ty si dej mokrej hadr na hlavu, gumo. Dva příspvěvky a ani jeden se ti nepovedl

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas fajnej ale Messi mi nepripadal moc nadsenej kdyz ho Pep stridal...

Reagovat
smazaný uživatel

Objevují se tu aliby, že je to až směšný...Tady někomu smrdí řiť , nemýlím-li se, hihi!

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že jistá zdrženlivost je na místě. Nemusíme přece vyřvávat do světa, jak vás rozdrtíme, porazíme, rozšlapeme, chceme jen tři body atd. Tahle velkohubost je dána odedávna vám

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád je to lepší než to vaše skuhrání. Podobnými příspěvky jako "S takovou nemusíme na Nou Camp ani jezdit" , se to tady jen hemží.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si říkám

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu se říká respekt k soupeřům, ted ale nevím, jeslti to má nějaký podobný ekvivalent v řeči Realu Madrid, který to nikdy nepoužíval.

Reagovat
smazaný uživatel

Účel splněn!

Těším se na Clásico víc než kdy jindy.

Reagovat
smazaný uživatel

To ti tak někdo sežere.

Reagovat
smazaný uživatel

Mysli si co chceš, vím, že vyhrajeme! (mimochodem co bych to byl za madridistu, kdybych tvrdil opak?)

Reagovat
smazaný uživatel

To ti neberu, ale poslední dobou jsou jediné tvé příspěvky o tom, jak se někdo bojí (at už Real nebo Barca) a o tom jak ty ne. Nic jiného nepíšeš... a vůbec to nepůsobí uměle.

Reagovat
smazaný uživatel

Promiň, ale nejsem tady od toho, abych psal své názory, ty píšu jinde. Na tomto webu jen reaguji, jak sis asi všiml. A to ať už píšu nový příspěvek nebo ne.

Reagovat
smazaný uživatel

To vůbec nic nemění na tom, co jsem napsal. Reagovat se dá na plno jiných věcí, ale ty jen neustále už několik dní zdůraznuješ, jak se nebojíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Což je pravda, ať už ti to zní uměle nebo ne.

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, znovu to zdůrazni.

Reagovat
smazaný uživatel

( )

Reagovat
smazaný uživatel

Účel splněn.

Reagovat
smazaný uživatel

Slabé cíle si vytyčuješ, když se uspokojuješ s tímto.

Reagovat
smazaný uživatel

NEchal jsem se inspirovat tebou, to sis ještě nevšiml?

Ale jsem rád, že se mnou souhlasíš, že ty to účely byly velmi slaboduché, jenže u toho mého to byl úmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže to Ti nikdo věřit nemusí, stejně jako R9

Reagovat
smazaný uživatel

S tím pochopitelně souhlasím, však taky nikoho nenutím věřit tím, že bych to tu psal padesátkrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to mi připomíná, sem se Tě chtěl zeptat, esi se někdy stalo, že bys v nějakém zápsae fandil Realu, třeba ja nevim proti Espanyolu, MU, Chelsea....?

Reagovat
smazaný uživatel

Když jim vítězství mělo zachránit trenéra, ale nenazýval bych to zrovna fanděním...

Jinak proti MU nic nemám.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky, to byl příklad.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi dobrej

Reagovat
smazaný uživatel

Inspiroval jsi se mnou, ovšem se slabou účinností. Můj příspěvek obsahoval mnoho reakcí, tvůj jsem obohatil svou útěchou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsi bore, že jsi vyprodukoval příspěvek, na který reagovali čtyři lidé, nyní můžeš svůj život označit za úspěšný.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když už se bavíme o účelovosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Thierry se probudil:) nejlepsi utocnik co kdy brazdil svetove travniky...kdo nesouhlasi mi moze polibit prdel....

Reagovat
smazaný uživatel

La liga enhle víkend jede. Na Madrigalu výbornej zápas, na Nou Campu ještě lepší a v Gigonu to asi taky bylo lahodné

Reagovat
smazaný uživatel

Perfektní výkon. Z tohoto zápasu jsem měl velké obavy, ale zvládli jsem to na jedničku. Pochvalu zaslouží všichni. Moc mi potěšil Abidal, který ač po zranění odehrál skvělý zápas. Taky Hleb předvedl dobrý výkon a dává tak zapomenout špatným výkonům proti getafe či Basileji. Těch prachů za Alvese nemusíme litovat. Toure se dostává do loňské formy.

No a nedělám to moc často, ale musím pochválit i Henryho. Před zápasem jsem tak nějak doufal, že by to mohl být jeho zápas a podařilo se.

Valencie může být ráda, že nedostala daleko větší příděl a taky že dohráli o 11i hráčích. Prasata!

Getafe, škoda, že to neudrželi.

Reagovat
smazaný uživatel

souhas až na toho Hleba - zase mu odskakovali balony, zase šel do předem ztracených kliček ... Když se zasunul do zálohy, tak byl jeho výkon lepší, ale křídlo to není, na to nemá. Ale v záloze je tlačenice, takže tam ho nepotřebujeme. Skoro bych řekl, že jeho nákup byla chyba. Co stačí na Premierleague je v La lize hold málo. Henrymu to trvalo přes rok, než si to uvědomil a dohnal manko. Doufejme, že se podobně vypracuje i Hleb

A jen bych zmínil ještě výborný výkon Bojana, ikdyž ten hrál proti unavenému a psychicky rozloženému Del Hornovi, takže to měl lepší, ale i tak tam dělal perfektní průvan

Reagovat
smazaný uživatel

Za výkon proti Vale si Hleb pochvalu zaslouží. Udělal velký výkonností pokrok a pomalu se dostává do formy. Ještě to sice není ideál - finálka, první dotek s míčem, zakončení, ale zlepšuje se a uvidíš, že ho budeme potřebovat...

Reagovat
smazaný uživatel

Co se poslední dobou dívám na Villarreal, tak mi jako mužstvo, které může bojovat o titul, nepřipadají. FC Sevilla mi v ročníku 2006/07 přišla lepší a bylo z toho až třetí místo...

Podle mě je předskočí Valencie, Real i Atlétiko Madrid.

Reagovat
smazaný uživatel

Barca supr,souhlasim s Kyslikem.Sice je tezky rikat ze je nekdo nejlepsi,ale Puyola taky zboznuju,je skvelej.Ja jsem zazil jednoho hrace bez kteryho muzstvo nebylo ani polovicni,proste vsichni kolem nej byli delnici,to byl Maradona.Je spousta tahounu ktery jsou pro svy mancafty strasne duleziti,jako treba Gerard,ale na nikom to nevisi tak jako na Maradonovi,navic mu nevadilo kdyz mel na sobe 2 3 klistata.Furt vynikajici vykonnost,nenahraditelnej.Chci se zeptat jestli nekdo nevite proc nehral dalsi muj oblibenec Eto'o?

Reagovat
smazaný uživatel

vykartovanej

Reagovat
smazaný uživatel

Tííííííííjéééérýýýýýýýý. Valencia toho moc neukázala, od první do devadesáté minuty jsme kralovali. A teď hurá na El Clásico!

Reagovat
smazaný uživatel

neřekl bych, že od první minuty. Prvních 15 - 20 minut byla Vale vcelku aktivní ve středu, napadali rozehrávku a Barca byla matná. I Alvés byl na začátku matnej. Ale pak je srazil ten gól, kterej byl mimochodem nádhernej - pas krásnej a Titi si s ním poradil na jedničku s hvězdičkou

Reagovat
smazaný uživatel

Aktivní byli, ale i tak jim tam Xavi málem jednoho fouknul už v třetí minutě.

Reagovat
smazaný uživatel

to jo, ale to bylo po obrovské individuální chybě. Nebyl to výsledek nějakého tlaku

Reagovat
smazaný uživatel

Sestava na El Clásico: Valdes - Dani, Puyol, Marquéz, Abidal - Yaya, Guddy, Xavi - Titi, Eto'o, Messi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

thierry by si to určitě zasloužil, ale zas je pravda že vedle eto´a se tak neprosazuje, včera když tam byl henry sám tak dal ze středu všechny 3 goly. Když tam bude Samuel tak bude muset henry zase hrát ze strany a to není nic co by mu sedělo. Takže bych tam radši dal Iniestu (nebo Hleba)

Reagovat
smazaný uživatel

I včera se Henry pohyboval větčinou na levém křídle.

Reagovat
smazaný uživatel

já vím, ale myslel sem to tak že mohl hrát víc ze středu protože tam nebyl Samy a taky tam byl při všech svých golech

Reagovat
smazaný uživatel

On se do podobných situací dostává každý zápas i z té levé strany. Když hraje Eto´o, tak si často mění místa. Jde jen o to, ty šance proměnit.

Reagovat
smazaný uživatel

dostává, ale přece jenom střed útoku má předplacenej Eto´o a když tam včera nebyl vypadal henry že se mu líp dýchá. Ale samozřejmě bych byl taky nejradši aby hráli oba a dařilo se jim

Reagovat
smazaný uživatel

Iniesta už bude fit?...Hleba bych v takovém zápase ještě radši nenasadil....

Reagovat
smazaný uživatel

asi ještě ne

Reagovat
smazaný uživatel

jinak se zbytkem sestavy souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

My vyrokujeme se Salgadem, Ramosem, Fabiem (ještěže tak, jinak by měl skrček Vánoce předčasně ), Marcelem a Gagem v obranné linii. A vaši obranu bude zaměstnávat především Guti (který si tyto zápasy vychutnává), Rafa (s Wesleyho syndromem ), dvojka Raúl-Saviola ( ) a Alvése bude ničit výbušnej Drenthe!!! HALELUJA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Pobavilo mě, jak Saviola říkal, že branku proti Barce oslavovat nebude. To teda nechápu, jak se ho nato někdo mohl zeptat... Ten, jestli vůbec bude hrát, tak se nedostane ani na dostřel Vickyho svatyně.

Reagovat
smazaný uživatel

To nemusí být vůbec pravda, Clásico není vždy o herní kvalitě. Proto je tak magický.

Reagovat
smazaný uživatel

V případě Pesetera ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědav, jak bude Pepek řešit situaci na levém křídle - Iniesta je tam famózní a Titi se potkal s formou. To jsou starosti

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou jen příjemné starosti. Když si vzpomenu na minulou sezonu, kdy se sestava častokrát horko těžko lepila...

Reagovat
smazaný uživatel

jo, je to perfektní. Jen by mě zajímalo, kdo z nich dostane přednost. Osobně si myslím, že když teď posadí Pepan Titiho na lavku, tak ho asi totálně psychicky zabije - dostal se do formy, daří se mu, konečně zapadl do týmu a teď by zase seděl ...

Reagovat
smazaný uživatel

Dlouhá a náročná sezona, bude se rotovat...

Reagovat
smazaný uživatel

Treba ich už schladiť, aby sa vrátili nohami na zem

iHala Madrid!

Reagovat
smazaný uživatel

jak tam davas prosim ta ten vykricnik na zacatku?

Reagovat
smazaný uživatel

Barca uz 20 zapasov za sebou neporazená

Reagovat
smazaný uživatel

Vedení Barcy Guardiola

Reagovat
smazaný uživatel

Alves bol neskutocny, nevidel som este hraca ktory by behal takym sposobom ako alves, jeho chut do futbalu z neho robi krala cez neho islo 2x viac utokov ako z lavej strany, stale sa zapaja do utoku a pritom stiha aj branit...fantasticky

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je výsledek našeho "neúčelného baga" - 14 zápasů a 44 branek. Magická hranice 100 se může právem třást...

Reagovat
smazaný uživatel

Dal někdo vůbec někdy sto za sezonu?

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mě to zajímalo... V ročníku 1989/90 jich dal Real 107. V roce 1993 byl blízko dream team s 91 brankami.

Reagovat
smazaný uživatel

*1993/94

Reagovat
smazaný uživatel

V sezoně 96/97 jsme dali 102 gólů, ale tam se hrálo víc zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, to jsem přehlédl.

Reagovat
smazaný uživatel

V jeho hře až na ty góly nebyl rozdíl.

Reagovat
smazaný uživatel

* to mělo být na hrubase

Reagovat
smazaný uživatel

ve stylu hry ne, ale obrovský rozdíl byl v zakončení těch akcí. Předtím zakočoval často takovými lehkými střelami - bázlivě. Včera ty akci zakončil sebevědomě, jako opravdový kanonýr

Reagovat
M11

Neuveritelna BARCA

Reagovat
smazaný uživatel

BARCA Skvělý výkon! Henry Alvés ...snad se tak povede i El Clásico...už se těším...Doufám že tedka v LM bude hrát uplně celé Béčko...

Reagovat
smazaný uživatel

Pánové, já jsem štěstím bez sebe. Jsem tak spokojenej, že mi dochází slova. Vážně nemám moc co říct.

Guardiolova práce

Visca el Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

A to si představ kolik krásných zápasů ještě uvidíme...

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Realu by nejlešpí sestava byla -

Valdés - Alvés, Márquez, Puyol, Puyol - Xavi, Touré, Guddy - Messi, Etoo, Iniesta.

To ale ze zřejmých důvodů není možné.

Takže asi ten Abidal, ale zase několikrát propadl, rozhodně to z jeho strany nebyl žádný zázrak. A iniesta ještě nebue fit.

Reagovat
plechi

puyolovi pořídíš dvojče jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Mně taky nepřišel Abidal zas tak extra, Joaq se přes něj několikrát dostal a nebezpečně odcentroval.

Reagovat
smazaný uživatel

ty bys teď, když se rozehrál, posadil Henryho? To by byla blbost

Reagovat
smazaný uživatel

Jirko, neprehanaj me. Minuly zapas okrem par neuspesnych tahov na branu nic prevratne.

Reagovat
smazaný uživatel

Iniesta je prostě lepší, tkaže kdyby byl fit, tak by pochopitelně měl hrát on. s takovou by mohl každý zraněný hráč zapomenout na základ, protože by se na jeho msítě někdo rozehrál a musel by zůstat v základu.

Reagovat
smazaný uživatel

ale o to jde. Pokud se ten hráč prosadí, tak ten zraněnej má prostě smůlu a měl by zase čekat.

Ikdyž v případě Iniesty by to bylo asi něco jiného. Uvidíme, nemám na to vyhraněný názor a nechávám tohle rozhodnutí na Pepkovi

Reagovat
Xavi

S tím Puyolem to není špatný nápad. Dal bych Keitu místo Guddyho

Reagovat
smazaný uživatel

Jak už jsem psal.

Keita - Guddy

Iniesta - Henry.

To jsou mooooooooc přijemné starosti.

Reagovat
smazaný uživatel

puyol je rozdvojená osobnost?

Reagovat
madridcan

Ked je futbal aspon trosku spravodlivy tak by Barcelona mala vyhrat tripple

Reagovat
madridcan

az mi je do placu z tej vety

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jtbs

LM ma uz Juventus objednany

Reagovat
Kapřík

Ta obvyklá sestava Atlética je vážně k pláči. Nemít v základu žádného místního hráče v zemi, která právě vyhrála Mistrovství Evropy je hodně smutný. To i takovej Liverpool má v základu někdy i pět španělů . V Anglii a u Interu mě to už nepřekvapí, ale zrovna ve Španělsku...zajímalo by mě, co na to říkají fanoušci. Jinak, gratulace Barce. To co poslední dobou předvádí je neskutečný .

Reagovat
smazaný uživatel

to s tím Liverpoolem -

Reagovat
smazaný uživatel

Osasuna

Reagovat
smazaný uživatel

Moc dobrý ofenzivně laděný zápas. Betis byl v obraně pěkně bolavý, remíza asi zasloužená...

Sergio Garcia + Emana (i když ten v závěru už očividně nemohl).

Reagovat
smazaný uživatel

kam šel ten Iker

Reagovat
smazaný uživatel

Svatý Iker

Reagovat
Xavi8

popis

Reagovat
smazaný uživatel

Šel si pro centr který neměl...

Reagovat
Xavi8

Raul

Reagovat
smazaný uživatel

Iker tam letěl jak Guti, když si jde pro pentli ...

Reagovat
Shevchenko

Gago

Reagovat
smazaný uživatel

koukám že Real zase válí

Reagovat
smazaný uživatel

co to tam ti kluci madridský zase šolíchaj ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne že bych chtěl nějak shazovat kvality Casillase ale tuto sezonu zatím častěji loví míč ze sítě než aby předvedl nějaký ten zákrok! I když obrana mu nijak zvlášt nepomáhá

Reagovat
smazaný uživatel

Raúl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
soukup

Depor jede

Reagovat
smazaný uživatel

gago guti raul a další... pověste ty kopačky konečně na hřebík

Reagovat
smazaný uživatel

O domácí neporazitelnost nepříjdem. Ve výhru už nedoufám, i když.....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to rychle vsaď balík na remízu, když jsi si jistý neporazitelností a ve výhru ani nedoufáš...

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje Real vůbec doma? Vůbec mi to nepřišlo, jak po stránce podpory diváků, tak především herní. Sevilla si kolikrát hrála bago na jeho polovině a domácím to, jak se mi zdá, přijde normální. Ve hře Schusterova spolku nevidím žádný systém, Real spoléhá se především na náhodu, standardky a individuální umění Robbena. Ve středu zálohy kraluje Sevilla v čele s výborným Romanicem, Real jakoby tam neexistoval a tragičtější obranu jsem dlouho neviděl, modlete se, ať se vrátí Pepe co nejrychleji...Jediný z domácích, kdo snese přísnější měřítko, je Raúl....

"Calderon demision".

Reagovat
Radin

Romaric*

Reagovat
smazaný uživatel

to néé, Calderon tam musí vydržet co nejdýl

Reagovat
smazaný uživatel

Jde vidět že má Calderon rád "holandský zboží" ...

Reagovat
Radin

Jo no když mu ti dva nejlepší chybí...

Reagovat
Radin

ať zkusí Buena,stejně ten utok to je děs

Reagovat
Xavi8

co chvila a uz to aj otocia

Reagovat
Tomekcz

ten rozhodci je slabej zere kazdej nafilmovanej pad.. Ve spanelsku se nehraje fotbal to je polehavana!

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně mě nesere ani ta prohra, ale spíš to jak hráči Sevilly při každém faulu polehávali atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Moze hrat Robben v El Clasicu alebo sa stoji len za cervenu priamo ?

Reagovat
smazaný uživatel

Bude hrát určitě, šak ten rozhodčí je na drogách, a ve Španělsku to ví

Reagovat
smazaný uživatel

Robben by měl chybět.

Reagovat
smazaný uživatel

taka kvalitna liga a taki slabi rozhodcovia

Reagovat
smazaný uživatel

tym priamym kopom na rozhodca ukazal kto si dnes zasluzene odnesie 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak fanoušci na SB jsou fakt vrchol ubohosti. Celou dobu bud pískaj nebo jsou úplně zticha, jakmile se hráči chytnou a vyrvonaj, tak jsou najednou velcí fanoušci a povzbuzují. Pak dostane Real gól a tedy by fanoušky potřeboval a už na něj serou a nakonec do konce nezůstane ani polovina.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych s tama odešel, pokud bych ke konci zápasu zjistil co to píská za katalánského vola

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Snad mi tu nechceš tvrdit, že pískal rovinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak napříkald krom již zmíněného Gutiho real upro clásico zachránil i Ramose...

Reagovat
smazaný uživatel

Seš uplně mimo, každý normální fanoušek to viděl, katalánský čuráček nechtěl aby to Real neskutečně otočil, a proto bezdůvodně nezapískal penaltu a vyloučil Robbena. Mlátili jsme je jak žito a on to vycítil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak.

A tých 700 fanatikov za bránou veru nestačí.

Kde sú teraz tí, ktorí vykrikovali dneska na valnom zhromaždení Calderón, dimisión.

Kde sú?

Aha, ja viem, pršalo, tak sme zostali doma, že?

Smrť modernému futbalu a drahým lístkom.

Chce to zasa miesta na státie a ceny také, aby mohli na futbal chodiť zasa aj ľudia, ktorí si tam vykričia hlasivky.

Taký vytočený ako som teraz som už dlho nebol .

Reagovat
smazaný uživatel

jj,ale tak to je napr.aj na Nou Campu alebo na Mestalle..teda aspon sa mi zda..

Reagovat
smazaný uživatel

NA Nou Campu sice od záakzu vstupu Boixos atmosféra upadla, ale naopak se vždy začne povzbuzovat, když se nedaří (viz třeba po inkasovaném gólu od Liverpoolu).

Reagovat
-Kopy-

PD Sevilla

Reagovat
smazaný uživatel

PD Valencia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Krásnej výsledek. Doufám, že za týden se potvrdí nynější forma jak Barci tak "forma" Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

Fantastickej zápas se hrál v Madridu, bohužel se špatným koncem pro Real. Možná by byla spravedlivá remíza, ale to nechci soudit. Každopádně my nemůžeme s takovou defenzivní hrou v letošní sezoně uspět. Marcelo tragickej a Drenthe ještě horší, jeho kličky, dá-li se to tak nazvat, jsou naprosto čitelné a jeho centry radši ani nemluvím. A co se týče rozhodčího byl katastrofální na obě strany, možná mohl odpískat penaltu za faul Palopa na Higuaina, ale stejně tak mohl minutu před koncem dát Gutimu červenou kartu za faul na Capela - jasný úmysl, ještě k tomu zezadu. Robbenova nedisciplinovanost nás stojí oslabení pro El Classico. A můj tip na El Classico? bohužel si myslím, že 4:2 pro Barcu, snad se aspoň bude dát na ten zápas dívat, což se předpokládá při současné hře Barcy a naší děravé obraně.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš si ,že kdyby nevyloučil Robbena, tak Guti udělá na konci takový zákrok? Mysli trochu

Reagovat
smazaný uživatel

já jen říkám objektivní názor, že za to mohla být červená, neberu v potaz, že to bylo za stavu 3:4 a my jsme hráli bez Robbena..

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna ty by jsi se slovem "myslet" neměl moc ohánět.

Reagovat
smazaný uživatel

ale dnes sme hrali dobry fotbal

Reagovat
Josifek

Sakra, to člověk už ani nemá náladu na ten fotbal koukat, když vidí tu sestavu, prezidenta, ani z těch trenérů, co k nám poslední dobou chodí (vždy jen na "skok"), nejsem nijak odvařenej...no, fakt doufám, že se zas Calderon "vytáhne" a přivede "nového Gaga či Marcela", úplně stačí, že k nám museli přitáhnout Klaase - Jane, který ač kanonýr, se k nám moc nehodí.

Reagovat
Josifek

*Jana

Reagovat
Shevchenko

Nádhera. Kam se hrabe trapná Premier League. Sevilla.

Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

real by potreboval viac robbenov

Reagovat
smazaný uživatel

Maximálně 4. Poté by bylo utkání ukončeno

Reagovat
smazaný uživatel

9 bodů náskok. Krása

Reagovat
smazaný uživatel

Jen 4 týmy v lize maj horší obranu než Real. To je neskutečný ...

Reagovat
Radin

a jen jeden dal víc golů

Reagovat
Radin

Což při aktuální formě a rozpoložení utoku je taky neskutečné.Někdo na to potřeboval změnit pulku kadru,někdo jednoho hráče :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Jono, naše idální sestava skutečně obsahuje jen jedinou změnu oproti loňsku.

Reagovat
Radin

Aha já zapomenul že jste tak dobří,že hrajete s 11 lidma celej ročník :-D.Alves,Hleb,Keita vlastně ještě ani jednou nehráli že :-D

Reagovat
smazaný uživatel

No Alvés je právě ten jeden. Ostatní se taky hodí, ale v ideální jedenáctce když jsou všichni rdy, tak skutečšně jen jedna změna, asi se oba shodnem, že i to je úžasné.

Reagovat
Radin

Spíš se uplně netrefili s těma posilama :-)

Reagovat
smazaný uživatel

no, když ti to stačí ke štěstí ...

Reagovat
Radin

Jinak ještě ať někdo říká že Real je o penězích .Kolik musela dát Barcelona za posily v létě a kolik Real?Pak kdo je o prachách :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Je to o prachách, zajímalo by mě kolik Barcu stojí rozhodčí.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to zavolaj Calderonovi.

Reagovat
Tomanatura

Promiň, ale takové argumenty jsem měli, když jsme v maldších žáčkách "B" prohráli zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Tonoucí se stébla chytá...

Reagovat
smazaný uživatel

Krásny zápas s hroznou obranou a ešte horším koncom.

Reagovat
smazaný uživatel

300. pro Barcu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

výstižné...

Reagovat
smazaný uživatel

První půle byla tak trochu klasika Realu v poslední době. A ta druhá to byla paráda, skvělý zápas!! Fanoušky bych Realu opravdu nezáviděl.

Celkově kolo v PD bylo parádní

Reagovat
Tomanatura

Nic chlapci, tady se to strhlo ve obrovskou demenci, nechci být nakažený, tak raději odcházím. Ale řeknu vám, takovou demencí netrpí ani v diskuzích u PL vůbec nikdo...Měli byste s tím něco dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

pa pa Tinky Winky

Reagovat
smazaný uživatel

BARCA je naj naj naj. VISCA EL BARCA VISCA EL BARCA VISCA EL BARCA

Reagovat
Tomanatura

Vás je tu teď jako hub po dešti...

Reagovat
smazaný uživatel

a madrid ma potesiiiiiiiil yeeees

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodca moze byt na seba pysny.. podarilo sa mu zachranit Sevillu. .. Keby to bolo tento rok prvy krat co poskodili Real tak nic nepoviem.. Ale ked nechaju v La Lige piskat takychto rozhodcov tak nemozu chciet aby bola najlepsia

Reagovat
Rssa

Rozhodčí jsou všude stejní, a pokud se navíc ještě nedaří, tak je nespokojených fanoušků mraky. Rozhodčí byl špatný na obě strany, finanční zaujatost bychzde neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, gumo, sudí odpustil Seville pentli a červenou kartu a Realu - a teď e podrž 3 červené. Ještě mi chceš tvrdit, že Real byl poškozen?

Reagovat
smazaný uživatel

najednou si stěžujete na rozhodčí...ale když vám darovali 2 penalty proti Malaze tudíž i 3 body tak mlčíte!

Reagovat
smazaný uživatel

Šesté nejgolovější kolo v historii La Ligy. A nejvíce gólové za posledních deset let.

1. sezóna 50-51, kolo druhé, gólů 59

2. 50-51, kolo páté, gólů 52

3. 50-51, kolo jedenácté, gólů 49

4. 55-56, kolo první, gólů 46

5. 98-99, gólů 45

Reagovat
Xavi

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že Barca ndala víc gólů, mohlo to být ještě lepší

Reagovat
$dolar$

Kdyby tak nejakej tym alespon umel branit

Reagovat
smazaný uživatel

opravdu hluboká myšlenka ... Jeden z tvých nejkvalitnějších komentářů na fóru ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

Tohle kolo je pastvou pro oči nezaujatého diváka. A pro zaujatého, pokud fandí Barce, také . Na El Clasico se těším takřka nehorázně, snad Barca opět předvede ofenzivní koncert jako s Valencií.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že Sevilla napravila zaváhání z minulého týdne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi8

Reagovat
gonzalesl_is_back

Tož dobře se kluci madridský šetří na el classico Jdeme do toho tvrdě a nekompromisně, hlavně ta obrana Hala Madrid!

Reagovat
stas87

no skoda mame aspon bod dotiahnut z 0:3 na 3:3 sa ceni snad uz to bude letos bezproblemova zachrana

Reagovat
smazaný uživatel

Tak...Pro nezaujatého diváka fantastický fotbal, doufám že se nadšenci PL dívaly na tu excelentní parádu. Ve Španělsku se hraje fotbal, v Anglii kopaná.

Jakožto fanoušek Realu, no, většina je řečena, ale ještě bych přidal, Robben - nehledě na ČK - nejhorši hráč na světě snad, většího trotla v Realu snad nebylo. Vztekloun, děcko, solovač. Nechci ho v dresu Realu nikdy vidět už. Nepřihraje, nedá míč od nohy...technika je dobra, to mu neberu, ale tu jeho namyšlenost, to nesnesu. Navíc jak rozhazuje rukama, ty jeho xichty. Zasloužená červená. Šašek jakejsi. Dále Marcelo, jako kde byl před čtvrtým gólem? Udělá faul, a veme míč do ruk, a postaví ho na místo přestupku, a jde si s ledovým klidem, vykecává, a díva se jak Kanouté !! z jeho !! prostoru centruje na gol. Neskutečné. Marcelo + Robben navždy ven!!! Jinak, taky se mi začíná zdát, že Higuaín moc nechce půjčovat míč, hráč je to skvělej, o tom žádná, snaží se, nejlepší hráč Realu poslední dobu (Mimo zranění) Ale to sólování...to by si moh odpustit. První poločas sem neviděl, jen goly, ale za druhý poločas by remízka byla zasloužená. Z El Clássica strach nemám, je to uplně něco jiného, je to jak dyby já nevim, finále například. Měl jsem vizi, že Alvese zastrašíme Robbenem, utok přejedem utokem, ale takhle? Po tom jeho trapném výkonu ho nechci už vidět. Navíc ta ČK no.

Spanhel : Přesně tvuj komentář jsem čekal, takže mě to muže jen pobavit, zřejmě si myslel 90 - 93 minutu, kdy měly na kopačkách balón hráči Sevilly, ale to se dalo čekat. Jinak druhej poločas Sevilla neměla nic. Akorát ses parádně shodil, šašku.

Reagovat
Tomanatura

Zajímavé, že při hodnocení excelentího zápasu napíšeš, že v Pl by se takový nehrál. Proč ale v PL? Proč nenapíšeš třeba v Serii A?

Reagovat
smazaný uživatel

to je samozejmost totiž.

Reagovat
madridcan

Nikde to necitam o tom krasnom faule Kanouteho pred druhym golom seville.Cista penalta po stiahnuti Higuaina.Trapna cervena pre Robbena,naopak Guti ju mal dostat opravnene.Real sa nadychava k velkemu tlaku,ale rozhodca ho krasne brzdi.Gratulujem Fernandovi k jeho prvemu golu za real Robben A este jeden Tusim vymyslim modlitbu na Robbenove nohy,pretoze ked ten chlapec hra,tak je to najlepsi hrac na ihrisku.Okliesteny kader z vedomim zlej situacie v klube ide na Nou Camp,ale verim vo vyhru 1:2.HALA MADRID

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá diskuze... pobavila

Reagovat
Tomanatura

Nebyl jsi tu před smazáním

Reagovat
smazaný uživatel

to by mě zajímalo co tam mohlo být?

Reagovat
smazaný uživatel

Galacticos smajlíkoval, toť vše.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele