Primera División - preview 14. kola

06.12.2008, 09:25, aktualizováno 07.12.2008, 10:03
Previews
Real Madrid je v krizi a dnes ho čeká těžký zápas proti Seville. Do dobré formy se dostává La Coruňa, která atakuje poháry, dnes změří síly s nebezpečnou Málagou. Osasuna hostí Valladolid a bude se snažit získat záchranářské body. Santander hostí Bilbao a Betis Espanyol.
Villarreal CF - Getafe CF  (sobota 20:00)
V sobotním duelu čtrnáctého kola Primera Division se na stadionu El Madrigal utká domácí Villarreal s hostujícím Getafe.

Villarreal bude v tomto duelu jasným favoritem, neboť dosud získal o jedenáct bodů více než madridský celek a v tabulce mu patří druhá pozice. Na vedoucí Barcelonu ztrácí východošpanělský celek čtyři body. Tuto ztrátu nabral tým kouče Pellegriniho zejména remízou 2:2 na hřišti Malágy v jedenáctém kole a poté velice překvapivou prohrou ve dvanáctém kole na domácím hřišti s Valladoliem (0:3). Chuť si alespoň trochu spravili hráči Žluté ponorky v minulém týdnu, kdy vyhráli na hřišti Huelvy 2:1.

Nyní čeká Villarreal nepříjemné Getafe, útočník Rossi na tiskové konferenci před duelem řekl:"Getafe je velmi dobrý tým, který v posledních zápasech hrál skvěle a získal dobré výsledky. Jsme si dobře vědomi, že jsou nebezpečnými protivníky, ale jsme soustředěni a nažhaveni tak, abychom se vrátili k vítězné cestě na domácím stadionu. Dobrá zpráva je, že se po zranění vrátilo spousta hráčů, kteří budou potřeba v následujících těžkých zápasech."

Co se týče marodky, tak jak řekl italský útočník, během týdne se skoro vyprázdnila, do sestavy se vrátil stoper Godin, záložnící Marcos Senna, Robert Pires, Cani a také útočník Guillermo Franco. Jen útočník Fernando Llorente je stále mimo hru.

Dvanácté Getafe v posledních dvou kolech překvapilo celé Španělsko, když dokázalo získat čtyři body v duelech s dvěmi největšími španělskými giganty. Nejprve Azulones uhráli velice cennou remízu na hřišti rozjeté Barcelony, aby v minulém kole vyhráli v malém madridském derby 3:1 nad Realem. Tyto výsledky jsou o to překvapivější, že Getafe v předchozích duelech třikrát prohrálo a bylo ve velkém útlumu.

Nyní čeká mužstvo Viktora Munoze další těžký soupeř, trenér madridského klubu před duelem řekl:"Nemám žádný problém s tímto kalendářem (zápasů), doufám, že to bude takto pokračovat i dále. Máme dobrou formu, kterou nechci ztratit." V utkání bude chybět kouči Munozovi zraněný utočník Manu del Moral.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sporting Gijón - Atlético Madrid  (sobota 20:00)
Atlético se snaží znovu dotáhnout na špičku tabulky, a proto potřebuje zvítězit na půdě Sportingu Gijón. To ovšem nebude vůbec snadné, domácí jsou totiž dost možná nejpříjemnějším překvapením sezóny a mají blíže spíše evropským pohárům než sestupovým příčkám.

Věřte, nevěřte, Sporting ztrácí na Atlético před vzájemným duelem pouhé tři body. Kdo by to byl před úvodními koly čekal? Ligový nováček zkrátka šlape jak dobře namazaný stroj a v sobotu se pokusí postavit proti historii - v poslední čtyřech vzájemných dulelech na domácí půdě v Primera División Gijón ani jednou nevyhrál a třikrát prohrál. Poslední triumf se datuje až do sezóny 1992/1993, tehdy Sporting vyhrál 2:1.

Kouče Manola Preciada ovšem nezajímá, co se událo roky zpět. Důležitá je současnost a hráči připraveni na bezprostředně následující utkání. Mezi nimi je i Pedro, u kterého sice panovali jisté pochyby, ale měl by se objevit v základu. Stejně tak Bilic, jenž před sebe nepustí Barrala, naopak zraněný Neru musí uvolnit místo Ivánu Hernándezovi.

Atlético, zdá se, překonalo krizi, a začíná opět stoupat. Stále má sice bodově blíže k pořádnému tabulkovému propadu, ale soupeři nahoře už nemají takový náskok jako před časem a pokud Los Rojiblancos dokáží zredukovat nevyrovnanost výkonů, můžou se znovu zapojit do boje o příčky nejvyšší.

K tomu je ale potřeba začít vyhrávat na hřištích soupeřů, což už se Atléticu tři kola nedaří. Naposledy ztratili výhru v poslední minutě na půdě Numancie. Důležitou zprávou pro trenéra Aguirreho je konečně plný uzdravený kádr. To znamená i návrat dlouho absentujícího Antonia Lópeze.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.45 - 2.90 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Valencia CF  (sobota 22:00)
Šlágr kola čeká všechny milovníky španělského fotbalu na Camp Nou. Na tomto mytickém stadiónu totiž změří síly vedoucí Barcelona s třetí Valencií. Stejné pořadí navíc oba týmy zaujímají v počtu nastřílených branek, takže se snad dočkáme i pořádné Mikulášové nadílky. Co víc, jedná se o poslední ligový duel Blaugranas před clásicem, při němž se každý bodík navíc vždy hodí.

Barca i Vale se dokázaly otřepat z loňské mizerné sezóny a letos patří k tažným silám Primera División. Zásluhu na tom očividně mají dva mladí trenéři - Pep Guardiola vytvořil z Katalánců gólovou mašinu, jež předvádí úroveň fotbalu o dvě třídy vyšší než zbytek ligy, Unai Emery zase dokázal zcela proměnit chátrající Netopýry, jimž loni málem utekl i Pohár UEFA, v jednoho z aspirantů na titul.

Přesto nelze nevidět jistý rozdíl v posledních kolech. Barca sice zaváhala na domácí půdě s Getafe, ale jinak působí suverénně, sbírá body doma i venku a neprohrála od prvního kola. Naopak Mestalla byla vydrancována Sportingem a následně nepřišlo vítězství ani proti Seville, i když to se jen těžko dá považovat za neúspěch. Výše zmíněné události nicméně vedly k vytvoření pětibodového rozdílu mezi sobotními soupeři a pokud se k tomu přidají další tři, může být pro Netopýří "titulové" ambice zle.

Krátce po startu ligy se na čele kanonýrů usadili dva góloví zabijáci - Samuel Eto’o a David Villa - a mnozí se od té doby těšili na jejich vzájemný souboj. Ten se však konat nebude, neboť kamerunský útočník uviděl v minulém kole již svou patou žlutou kartu, za což ho čeká jednozápasový distanc. Opět se v této souvislosti mluví o tom, že se Eto’o nechal vykartovat úmyslně, aby tak nepřišel o nadcházející clásico. Je to přitom jen pár měsíců, kdy byl nejlepší střelec sezony 2005/2006 obviňován z toho, že si nechal dát žlutou kartu, aby se naopak zápasu proti Realem Madrid vyhnul...

David Villa si tím ale asi příliš hlavu lámat nebude a naopak se pokusí ještě vylepšit svou již tak brilantní statistiku na Nou Campu. Barceloně totiž zatím nasázel pět gólů, z toho čtyři na jejím hřišti... Jistě si je pamatuje brankář Victor Valdés, který od Villy dostal již pár nešťastných či laciných branek. V poslední době ovšem chytá v excelentní formě, dokáže se tedy tentokráte skvělými zákroky pomstít?

Pojďme k sestavám. Jak již bylo výše řečeno, Guardiolovi chybí Eto’o, což je sice jediný, zato ale pořádný problém. Mladému trenérovi se nabízí několik variant, jak se s nadešlou situací vypořádat. Tou první je nasazení Bojana Krkice, přičemž by Messi i Henry mohli zůstat na "svých" (Henrymu by se pravděpodobně podobné označení nelíbilo) postech. Ostatní možnosti už jsou založené na přesunu jednoho z této dvojice.

Šanci na hrotu by tedy mohl dostat i Henry, který tam nastoupil proti Sportingu v Lize mistrů a prezentoval se golem. Před sezónou se s francouzským útočníkem počítalo právě pro post středního útočníka, jenže setrvání Eto’oa a následně zranění Iniesty definitivně odsoudily bývalou hvězdu Arsenalu na pozici levého falešného křídla. Avšak je potřeba připomenout, že si zde rozhodně nevede tak špatně, jak by možná z jeho statistik vyplývalo.

Třetí variantou je posunutí Messiho. Argentinský zázrak by nehrál úplně stejnou pozici jako Eto’o, operoval by z trošku ztažené pozice na středu s dvěma spoluhráči na krajích. Messi takhle již několik zápasů odehrál a dá se říci, že mu to svědčí - je blíže pokutovému území, nemusí se tolik stahovat pro míče ani bránit.

V případě jedné z dvou posledních variant nastává ještě jedna otázka. Kdo Henryho s Messim doplní? Možnosti jsou tři - Bojan, Hleb a Pedrito. Krkic připadá v úvahu pouze pro levou stranu, neboť napravo působí ztraceně a nevyniknou tam jeho přednosti. Hleb se zatím v Barceloně hledá a přestože může hrát vpravo i vlevo, nikde to není žádná hitparáda. Ale možná právě proto mu zkusí Guardiola dát důvěru, aby se chytil ve velkém zápase a nastartoval se k lepším zítřkům. Zbývá nám ještě Pedro - ten taktéž dokáže hrát na obou stranách a jeví se asi jako nejlepší možnost, i když od zranění se do základu nedostává. Nabízí dobrý pohyb bez míče, dravost, schopnost zakončení oběma nohama a spolehlivé plnění obranných povinností.

Zbytku sestavy už není potřeba věnovat tolik pozornosti. Záloha skýtá tolik možností, že je prakticky netipovatelná, jistý je snad jen Xavi. V obraně se zase uzdravil Eric Abidal, ale na základ to ještě nevypadá. Vzhledem k důležitosti střetnutí by mělo opět nastoupit kvarteto Alvés - Márquez - Piqué - Puyol.

Valencia, konkrétně tedy Unai Emery, má taky svoje trable spojené s absencemi. A to hlavně v obraně. Již najisto totiž budou chybět Alexis (jde dokonce na operaci) s, a to především, Carlosem Marchenou (karty), šéfem defenzívy Netopýrů. Vzhledem k tomu, že před nimi stojí "La Pulga" Messi, to nejsou úplně nejlepší vyhlídky.

Přirozenou náhradou za Alexise sice je Iván Helguera, jenž nemá na Messiho zrovna nejlepší vzpomínky (viz památný hattrick do sítě Realu Madrid četně vyrovnávací branky v nastaveném čase), Emery by však mohl překvapit nasazením Madura.

Nejistá je situace Juana Maty, dalšího bývalého hráče Merengues. Toho během celého týdne trápily menší zdravotní komplikace, ale poslední zprávy jsou příznivé a neměl by na Nou Campu chybět. Spolu s Joaquínem budou značně zaměstnávat kraje domácí obrany. Když už jsme u krajů, tak ty také nejsou v případě hostů úplně jasné. Napravo by pochopitelně neměl chybět Miguel, jenže vlevo už to tak jisté není. Moretti není úplně zdravotně fit a Asier del Horno odehrál ve čtvrtek celých 90 minut v Poháru UEFA, takže sil nebude mít zrovna na rozdávání.

Ostatně to je jedním z velkých "ale" pro celou Valencii. Pouze 48 hodin totiž dělí duel s Barcelonou a remízový výsledek na Mestalle proti belgickým Bruggám. Barca měla v týdnu volno, takže po fyzické strácne by na tom měla být lépe.

Do karet Valencii hraje aspoň dobrá bilance na hřištích soupeřů (sedm kol bez porážky) a rozhodčí Fernández Borbalán. Devět zápasů Valencie soudcoval tento arbitr, nikdy v nich neprohrála a hned sedmkrát slavila úspěch...

Věřme ale, že do sobotního střetnutí výrazně zasahovat nebude a všichni diváci si budou moci vychutnat výborný fotbal. Barca - Valencia už roky patří k tomu nejlepšímu, co Primera División nabízí, a žádný pravý fanoušek by jej neměl zmeškat. Navíc, udělat si čas na sledování hry Lionela Messiho se vždy vyplatí...
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.52 - 3.60 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CD Numancia - UD Almería  (neděle 17:00)
Nepříliš dobře hrající Numancie hostí na Nuevo Estadio Los Pajaritos ve čtrnáctém kole Primera Division Almerii.

V tabulce patří Numancii osmnáctá sestupová pozice, i přesto byla kouči Arconadovi vyslovena důvěra prezidentem klubu. Numancie se trápí a prozatím vyhrála v sezoně jen třikrát, naposledy před třemi koly, když přehrála 4:3 trápící se Espanyol.

V dalším kole přišla remíza na domácí půdě s Atlétikem Madrid, aby následně prohráli hráči Numancie v minulém kole s Athleticem Bilbao 0:2. V utkání proti Almerii bude Numancii chybět obránce Domingo Cisma, který je na hostovaní v týmu nováčka soutěže právě z Almerie.

Almeria v prozatímní části sezony nasbírala o čtyři body více než její nedělní soupeř a v tabulce je na čtrnáctém místě. Týmu kouče Kresice sice vyšel vstup do sezony, když se pohyboval okolo sedmé pozice, v poslední době se ale přestalo nováčkovi minulé sezony dařit, když ze čtyř zápasů třikrát prohrálo. Naposledy minulý týden na domácím stadionu s Deportivem La Coruňa 0:1.

K duelu s Numancii trenér Almerie Kresic: "Numancia má velmi dobré hráče, kteří jsou dobří zejména v obraně. Musime dosáhnout toho, abychom se nedopustili žádných chyb v obranně. V La lize vám může způsobit problémy každé mužstvo." Kresicovi se do sestavy vrací Gorka Brit, naopak je bez Tocheho.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.25 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RCD Mallorca - Recreativo Huelva  (neděle 17:00)
Mallorka s Huelvou jsou dva týmy, kterým se v této sezoně zatím nedaří, Mallorka je jen dva body od sestupových příček, Recre je úplně poslední.

Kouč domácích Manzano vidí zápas jako dobrou příležitost dostat celek blíže ke středu tabulky do klidných vod. Z posledních osmi zápasů totiž ostrované vyhráli jen jedenkrát. Pro klub z baleárských ostrovů jsou to těžké časy, navíc nadohled jsou další těžcí soupeři jako Sevilla, Barcelona, Real Madrid, Villarreal a Valencia.

Manzano se ale snaží svůj tým klidnit, ve 14. kole se totiž ještě sezona neláme. V minulé sezoně spolu tito soupeři sehráli málem legendární zápas s konečným skóre 7:1 pro domácí, když všech osm gólů padlo už v úvodních 50 minutách. Dva třígólový střelci tohoto duelu jsou ale už z klubu pryč, Borja Valero a Daniel Guiza. Mallorce chybí také zraněný gólman Moyá, v trestu je obránce Josemi.

Recreativo Huelva má plné ruce starostí, tak jak je příznačné pro poslední celky tabulky. Poslední čtyři zápasy přinesly čtyři porážky. Na záchranu chybí týmu 5 bodů. Kouč Lucas Alcaraz v neděli odkoučuje svůj třístý ligový zápas. A nezbývá mu než zkusit svůj celek vést k vítězství, teprve druhému v této sezoně. A rozhodně nebere Mallorku, které se zatím letos také nedaří, za lehkého soupeře. Zraněné je trio Severo Beto, Jose Ignacio Zahinos a Quique Alvarez. Naopak zpět připraven hrát je Martin Ersen.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.25 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Real Valladolid  (neděle 17:00)
Osasuna Pamplona hostí Real Valladolid a potřebuje nutně sbírat další body.

Osasuna unikla díky výhře nad Almeríí před dběma koly z posledního místa průběžné tabulky Primera division. Ale bodově hůře je na tom nyní jen Huelva. Případné body s Valladolidem jsou pro navarrský tým velmi důležité, celek totiž čeká v následujícím období zhruba měsíce velmi těžký los.

Zdá se ale, že kouč Camacho naučil tým opět vyhrávat, ten totiž doma dokázal porazit i Getafe, a to ve španělském poháru. Zpátky připraven do hry je gólman Roberto Fernandez, který chyběl v posledním duelu s Málagou. Početná je ale stále marodka. Jsou na ní Josetxo Romero, Roversio Rodriguez, Xavier Margairaz, Walter Pandiani, Ludovic Delporte a Krisztian Vadocz.

Valladolid je v dobré formě, v případě výhry nad Pamplonou by dokonce mohl atakovat i příčky znamenající Pohár UEFA. A že po výhrách nad Sevillou, Realem Madrid a Villarrealem se zdá být Osasuna schůdným soupeřem. Valladolidu se podařilo postoupit dál i v Copa del Rey, vešel se mezi posledních 16 celků. V lize je na slibném osmém místě. Vrásky ale kouči Mendilibarovi dělají zraněný gólman Sergio Asenjo a obránce Alvaro Rubio.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.25 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo La Coruña - Málaga CF  (neděle 17:00)
Další duel čtrnáctého kola obstará domácí Deportivo, které přivítá na svém stadionu Riazor Malágu.

La Coruňa v posledních týdnech nabrala velmi dobrou formu, když vyhrála čtyři utkání z posledních pěti. Dobrá forma posunula Depor na sedmé místo v tabulce. V minulém kole předvedl tým Miguela Angela Lotiny velice kvalitní výkon na hřišti Almerie a zaslouženě si odvezla výhru 1:0.

Deportivu se vcelku daří i v Poháru UEFA, kde ve čtvrtek uhrála remízu 1:1 na půdě Lech Poznań a před posledním kolem základních skupin drží poslední postupovou pozici. Trenér Lotina nemůže v utkání počítat se službami Rafaela Bodipa, Pabla Alvareze, Antonia Tomas a Pablo Ama.

Ani Malága si v letošní sezoně nevede špatně, když coby nováček je na devátém místě. V posledních třech utkání získala Malága pět bodů, za remízu se silným Villarrealem, další remíza přišla s Mallorkou, aby v minulém kole vyhrál celek Antonia Tapii vyhrál 4:2 nad Osasunou.

Záložník Malágy Duda před utkáním řekl: "Nepociťujeme žádný tlak, chceme i nadále pokračovat s naší hrou. Je důležité získat nějaký bod (s Deporem). Jeden bod by byl dobrý, tři skvělé." Kouč Tapia se přidal slovy: "Bude to zápas proti týmu ve skvělé formě, ovšem do utkání půjdeme s velkou sebedůvěrou a záměrem získat dobrý výsledek." Tapiovi bude v utkání chybět zranění Adriano Rossato, Pere Marti, Salva Ballesta, Jose Juan Luque a Cheli.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.35 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Racing Santander - Athletic Bilbao  (neděle 17:00)
Jeden z tradičně nejlepších zápasů "zbytku pole" bude k vidění na El Sardinero. Tam přijíždí Athletic Bilbao s poměrně jasným cílem - zvítězit a udržet si odstup od sestupových vod, odkud se Baskům podařilo vyklouznost po posledním kole. Santander má však cíl prakticky totožný, a duel by se tak dal označit za souboj o klid.

Kantábrijci v posledním kole obdrželi debakl na půdě Vicente Calderóna a rádi by si tedy zpravili chuť. Athletic je přitom v tomto směru ideálním soupeřem - venku už sedm zápasů nevyhrál.

Pro příznivce domácích se jedná o klíčový duel, neboť právě nyní se láme chléb a rozhoduje se o umístění celků v klidném středu či naopak neklidném spodku tabulky. Navíc duely s Bilbaem se proměnily v takřka derby pro fanoušky obou celků.

Co se týče sestavy, hlavním problémem se jeví absence dvou obránců - Moratóna a Oriola. Jejich místa zaujmou Garay s Marcanem, i když posledně jmenovaný měl během týdne zdravotní problémy. Jak Marcano tak Garay budou mít za cíl zastavit negativní stastiky obdržených branek, v této fázi sezóny jich totiž Kantábrijci tolik neměli již pět let.

To Caparrós může být o něco spkojenější, pokud jde o absence. Zpátky v nominaci jsou totiž Amorebieta a Fran Yeste, kteří měli své zdravotní komplikace.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.20 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Betis - Espanyol Barcelona  (neděle 19:00)
Real Betis hostí v nedělním programu Espanyol, tým, kterému se v poslední době vůbec nedaří.

Andalusané jsou i přes poslední prohru s Valencií ve středu tabulky. Forma týmu je dobrá, pět vítězství ze sedmi možných v poslední době je výraz dobrého nastartování klubu. Kouč Chaparro očekává těžký zápas, už jen proto že má Espanyol nového trenéra, který jistě zvýší morálku týmu. V Betisu ale pošilhávájí letos až po evropských pohárech. Dlouhodobě jsou zraněni David Odonkor a Mark González, lékařská ošetření stále vyžaduje i Edú.

Espanyol má nového kouče. Je jím Mané a bude se snažit vlít kataláncům do žil zpět čerstvou krev. Tým totiž prohrál poslední čtyři zápasy a klesl až na 17.příčku tabulky. Mané tak ve funkci trenéra nahradil Bartholomea Marqueze. Dříve nový kouč Espanyol působil v Alavésu a Bilbau a hned se pustil do přestavby herního stylu. Zaměřil se především na Systém defenzivy a útočné strategii, která by měla být přímočařejší.

Zraněný je kapitán Tamudo a bude chybět týmu dva měsíce, stejný problém má i Moises Hurtado, který je ale zároveň v disciplinárním trestu. Pro karty piká i Luis García, zranění jsou i Finnan a Torrejon. Do hry se naopak vracejí De La Peňa, Rufete a Pareja. A Mané připustil právě i De La Peňův návrat na trávník.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.35 - 4.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Sevilla FC  (neděle 21:00)
Real Madrid načíná sérii čtyř zápasů proti těžkým soupeřům. Jako první ho ve 14. kole La Ligy čeká na stadionu Santiago Bernabéu mužstvo Sevilly. Oba týmy mají problémy s množstvím zranění, přesto je dá jako tradičně očekávat dramatický zápas.

Bílý balet se přes poměrně vysoké umístění v tabulce nenachází v nejlepším období. Tým hraje v útlumu, brzdí ho zranění a ani interní situace v klubu není příliš růžová. Naproti tomu jeho andaluský soupeř se začíná herně zvedat a bude s ním třeba počítat v boji o první příčky. Real se navíc musí psychicky pozvednout před očekávaným utkáním příští sobotu proti Barceloně.

Trenér Schuster, jehož pozice je rovněž delikátní, může počítat již s několika uzdravenými hráči, přesto je marodka Bílého baletu ještě početná. Na soupisku se vrací Robben, Higuaín, Cannavaro a Metzelder. Mimo zůstávají Pepe, Sneijder, Heinze, Diarra, De la Red a Van Nistelrooy. Do nominace se dostali i dva hráči z béčka: Chema Antón a Bueno.

V brance Realu bude Casillas, před ním se postaví obrana v sestavě Salgado, Ramos, Cannavaro a Marcelo. Středovou trojici vytvoří Gago, Guti a Van der Vaart a útočný trojzubec pak Robben, Raúl a Higuaín.

Sevillský kouč Jiménez bude postrádat hlavně kanonýra Luise Fabiana, který byl v zápase proti Barceloně vyloučen. Chybět budou také Chevantón, Acosta, Koné, Javi Navarro a čerstvě také Maresca. Poprvé byl povolán finský mladíček Teemu Pukki.

Mezi tři tyče naskočí Palop, do obrany pak Escudé a Squillaci jako stopeři a Fernando Navarro a Mosquera na kraje. Kompaktní střed zálohy vytvoří dvojice Duscher - Romaric. Útočnou fázi zastanou Adriano a Jesús Navas jako křídla a Renato jako spojka. Na hrotu bude působit Kanouté.

Utkání mezi Realem a Sevillou začíná ve 21.00 CET pod vedením Gonzáleze Vázqueze.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.25 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona13102140:932
2.Villarreal CF1384123:1528
3.Valencia CF1383228:1427
4.Real Madrid1382330:2026
5.Sevilla FC1373318:1124
6.Atlético Madrid1363428:1921
7.Deportivo La Coruña1363414:1421
8.Real Valladolid1361616:1719
9.Málaga CF1353521:2318
10.Sporting Gijón1360721:2718
11.Real Betis1352620:1817
12.Getafe CF1345414:1617
13.Racing Santander1343615:1915
14.UD Almería1343614:2115
15.RCD Mallorca1334614:2213
16.Athletic Bilbao1333715:2312
17.Espanyol Barcelona1333710:1912
18.CD Numancia1332815:2711
19.CA Osasuna131578:168
20.Recreativo Huelva131486:207

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (51)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Barca 2:1 Vale.. (Messi, Alves - Villa)

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba i 5:1 Podstatné a důležité jsou tři body, potom fotbal a poté skóre

Reagovat
smazaný uživatel

Vsimli jste si ž real pustil stejný počet gólů jako Poslední tým tabulky ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, Casillas

Reagovat
madridcan

aky mas s nim problem?Aj ked pusti 100 golov tak je lepsi ako Valdes

Reagovat
smazaný uživatel

S Valdesem se nedá srovnávat...

Reagovat
smazaný uživatel

njn Casillas se tak o tridu lepsi... ne ted vazne, Iker jel epsi, ale ne zas o tolik. to ze dostavame tolik golu je zasluhu nasi "skvele" obrany

Reagovat
madridcan

aj ked to nerad priznavam,ale bohuzial hlavne Heinzeho

Reagovat
F.Torres

ty ses fakt natvrdlej

Reagovat
smazaný uživatel

Musel sem si rýpnout

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Piquem nevím no, v hlavičkových soubojích je špička, ale dnes to bude o rychlosti dík protiútokům Valencie, kde mívá problémy, takže bych možná zkusil variantu s Puyolem na stoperu a Caceresem na kraji. V záloze bych dal Guddyho a Toureho a na křídlo Hleba.

Reagovat
smazaný uživatel

já bych byl rád kdyby piquem hrál vedle Puyola

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

......v.valdes........

alves...puyol...pique..caceres....

.....xavi....toure..guddy...

.....hleb...messi..henry...

Reagovat
smazaný uživatel

Messi - nejlepší hrot na světě

Reagovat
smazaný uživatel

+

Reagovat
blaugrana

viem, ze messu hrot nie je...ale na tejto pozicii hral proti sportingu a celkom mu to slo .....a myslim, ze dropbny, rychlonohy utocnik môze stoperskej dvojici vale "zavarit"...takze asi tolko k tomu, preco som messi uviedol na hrot......uvidime ako to posklada Pep

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych dal do základu Márqueza. Je pravda, ale že umí překvapit a udělat chybu

Reagovat
blaugrana

Maarquez stoji za karty....inac by tam samozrejme bol

Reagovat
smazaný uživatel

Marquez za karty nestojí.

Reagovat
herbage

Kdy budou zdraví Milito a Iniesta?

Reagovat
smazaný uživatel

Iniesta každým dnem snad a Milito bude ještě několik měsíců mimo.

Reagovat
blaugrana

Milito by mal byt fit okolo marca a Iniesta by mal byt ready na el clasico...ale to je...

Reagovat
herbage

Díky oběma.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele Milito se má vrátit na přelomu roku..

Reagovat
smazaný uživatel

Iniesta na clásico nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Barca - Vale, můžete sledovat: www.Blaugranas.7x.cz

Omlouvám se za SPAM, ale dávám link pro ty kteří nemůžou přes net sehnat Barcu..

Reagovat
blaugrana

davas to kuli propagaci webu

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, kvůli nášvětvnosti nene, já ju mám docela dobrou..

Reagovat
blaugrana

tak omluva za Marqueze.....ja si ho zmylil s Busquetsem ....tak ta obrana .....Alves....Puyol...Marquez....Caceres

Reagovat
smazaný uživatel

Dle Catalnuya Radio: Jak sylšeli na tréninku, tak sestava má být takhle: Valdés-Alves,Puyol,Márquez,Sylvinho - Touré, Xavi, Keita - Messi, Bojan, Henry

Reagovat
smazaný uživatel

Dal bych neprohru Getafe

Reagovat
smazaný uživatel

BARCA snad to budou 3 body...4:1 !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Netopieri, chyťte tam aspoň bodík pls.

Reagovat
smazaný uživatel

To preview k Barce , teda Kysliku (ac to riakm nerad) komu cest, tomu cest

Reagovat
madridcan

Drzim palce Villa daj zas gol.Hoc aj taky,ze Valdes ti vykopne rovno do zadku a sa to odrazi do brany

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia dneska vyhraje 3:2 - Villa, Mata a Žigič se o to snad postarají

Reagovat
-Kopy-

2:3 AMUNT VALENCIE!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tenhle výsledek by předpokládal, že budete hrát Na Nou Campu fotbal, což jste v posledních letech nedělali. Uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska vsadte neprohru Getafe ve Villarealu, zaruceny TIP

Reagovat
smazaný uživatel

Já dám dneska čistou 2 Villareal teď moc nezahrála a Getafe je na tuhle část sezony perfektně připravený a hrozně moc se mi líbí kurs

Reagovat
madridcan

zatial pekneee

Reagovat
smazaný uživatel

Zapomněls napsat "mám na dnešek domluvený zápas, tzv. fixed"

Reagovat
smazaný uživatel

Já měl nulu. Ovšem United se asi po.rali!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tyo, Getafe, paráda!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

en Villareal teda dostává

Reagovat
madridcan

a konci to uplne inak akoby sme cakali

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska Sevilla ..podle mě vyhraje 2:1

Reagovat
madridcan

Bílý balet se přes poměrně vysoké umístění v tabulce nenachází v nejlepším období. Tým hraje v útlumu, brzdí ho zranění a ani interní situace v klubu není příliš růžová. Naproti tomu jeho andaluský soupeř se začíná herně zvedat a bude s ním třeba počítat v boji o první příčky-------Sevilla sa zveda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele