Premier League - souhrn podzimu (1)

10.01.2008, 10:25
Komentáře a souhrny
Anglická Premier League má za sebou podzim završený náročným vánočním programem a na nás tak je se za jednadvaceti odehranými koly ohlédnout. Nejprve se podíváme na boj o záchranu. Zdá se, že spočítané to už nyní má Derby, ale kdo bude další? Adeptů je jako obvykle dost...

Derby jako nejslabší z nováčků vůbec nepřesvědčilo a jeho záchraně už věří asi jen ti největší optimisté. Další nováčci, Sunderland a Birmingham, jsou na tom o něco lépe, i když boji o záchranu se také nevyhnou. Překvapením je určitě špatná pozice Boltonu, i když se zvedá, tak stále patří do poslední třetiny tabulky. Podobně na tom byl i Tottenham, ale ten se díky prosincovému zlepšení posunul do středu tabulky.

20. Derby County

Derby je prozatím největším zklamáním letošní sezóny. Beranům nepomohla ani výměna kouče Davies za Paula Jewella. Ten dokonce v posledních sedmi zápasech získal pouze bod a hlavně proto se jeho tým nachází na posledním místě s propastnou desetibodovou ztrátou na poslední záchrannou pozici.

Zní to téměř neuvěřitelně, ale Derby ze současných jednadvaceti kol vyhrálo jediný zápas! Kromě nejmenšího počtu získaných bodů vévodí také dalším nelichotivým statistikám – nejvíce inkasující tým (46), nejmenší počet vstřelených gólů (10). První letošní zápas však tak špatné sezóně nenasvědčoval. Derby na domácím hřišti vybojovalo velmi cennou remízu 2:2 s Portsmouthem. Pak ale přišla krize, která vyvrcholila vysokou prohrou 0:6 s Liverpoolem. Velké povzbuzení v podobě dosud jediné výhry zaznamenali svěřenci kouče Jewella 17. září minulého roku. Po velkém boji s Newcastlem si zaslouženě připsali na své konto tři body. To byl však v jejich podání poslední povedený zápas.

Gólman Stephen Bywater si dal před sezónou jasný cíl – dostat se do reprezentace. Nyní ale určitě mluví jinak, po řadě špatných výkonů byl v bráně nahrazen brankářskou dvojkou Lewisem Pricem. Nutno však dodat, že za některé inkasované góly skutečně nemohl, jelikož obrana vedená zkušeným Darrenem Moorem kupila jednu chybu za druhou. Bohužel ani útok se nemá čím chlubit. S průměrem ani ne půl gólu na utkání nelze očekávat žádné úspěchy. Nejlepšími střelci jsou Oakley a Miller, kteří se letos postaralo o šest branek, půl na půl.

Derby je na tom opravdu špatně, při současných výkonech se záchrana zdá nemožná. Beranům už nemusí pomoct ani výrazné výkonnostní zlepšení, na záchranu totiž už teď ztrácí 10 bodů. Paulu Jewellovi tak asi nezbývá už nic jiného, než se pokusit během ledna pořádně posílit. Přišli už například Robbie Savage, Laurent Robert nebo na hostování z Manchesteru City bývalý reprezentant Danny Mills.


19. Fulham FC

Co se to děje s dříve mezi anglickými týmy poměrně neoblíbeným Fulhamem? Naposledy se do první desítky vešel v roce 2004 a to už je čtyři roky zpátky. V téhle sezoně je zatím dokonce výrazně namočený do bojů o holou záchranu v první lize. Vloni opustil z 19. místa anglickou elitu londýnský Charlton, teď stejnou příčku okupuje jeho soused Fulham. Přijde hlavní město Anglie o dalšího zástupce v nejvyšší soutěži?

Fulham nebyl před sezonou považován za hlavního adepta na sestup a není tomu tak ani nyní, přestože je předposlední. Situace na spodku tabulky Premier League je totiž tak vyrovnaná, že stačí dvě kola a na cestě dolů může být i 14. Bolton. Fulham ale v nejbližších kolech čekají dvě londýnská derby – nejprve s West Hamem a pak s vedoucím Arsenalem.

Fulham si stojí ve statistice vstřelených a obdržených gólů dost podobně a v obou ohledech je pátým nejhorším celkem Premier League. Průměr 1.05 vstřelených gólů na zápas je hodně mizerný, stejně tak ani statistika obranné práce mužstva nevyvolává v řadách příznivců Cottagers žádné nadšení. Pravda, ten průměr hodně Fulhamu zhoršila nedávná vysoká porážka od Tottenhamu 1:5, neboť normálně pracuje obrana v čele s golmanem Niemim vcelku spolehlivě. Například čisté konto ze Stamford Bridge – to se cení. Každopádně Fulham má na jaře co zlepšovat a třeba by mu pomohlo i snížení počtu obdržených červených karet. V tomto směru totiž patří naopak londýnský celek k "nejproduktivnějším" v lize a s Chelsea a Blackburnem je na tom dokonce úplně "nejlépe".

I přes své ne zrovna lichotivé postavení v tabulce hodlá ovšem Fulham přivést v zimě minimálně jedno zvučné jméno. Jen tak namátkou – hovoří se třeba o příchodu finského zkušeného stopera Hyypiä z Liverpoolu. Nový trenér Fulhamu Roy Hodgson by také rád zamíchal složením útočné dvojice, jelikož lanaří Marlona Kinga z Watfordu a naopak pakovat by se mohlo útočné duo Kamara – Healy. Druhý jmenovaný sice zazářil v dresu reprezentace Severního Irska, když se stal nejlepším střelcem celé kvalifikace o Euro 2008, ale v klubu se trápí. Spekulovalo se i o českém obrovi Janu Kollerovi, který dal nakonec přednost Norimberku.


18. Sunderland AFC

Co se asi dalo čekat od novice v Premier League navíc pod vedením kouče – nováčka? Umístění na předních příčkách určitě ne, osudem týmu Roye Keana měl být od začátku boj o udržení. A to se nakonec se po podzimní části sezony vyplňuje. Sunderland sice nerozdává body jen tak na potkání jako jeho postoupivší kolega z Derby, přesto se potácí kolem sestupových vod.

Po pauze další prvoligová sezona nezačala pro Black Cats zrovna špatně, vždyť hned v prvním kole předznamenali trpký podzim Tottenhamu, když ho porazili 1:0. Pak však přišlo suché období čtyř zápasů bez výhry, které rázem utnulo euforii. Po další výhře nad Readingem přišla dokonce osmizápasová série bez vítězství, kterou završil potupný výprask 1:7 od Evertonu. Třetí výhru v tomto ročníku Premier League pak zaznamenali Black Cats na svém hřišti v utkání s Derby, od té doby ještě Sunderland zvládl porazit jen Bolton.

Sice to není zklamání, nicméně fandové Sunderlandu jistě čekali lepší návrat na prvoligovou scénu. Kdo může za prozatímní 18. příčku? Především je to tristní vizitka útočné složky mužstva. Pouhopouhých 20 gólů z 21 zápasů, tedy průměr ani ne gól na zápas, to je statistika, ze které se chce až brečet.

Utočníci se postarali přesně o polovinu z nich s tím, že nejlepším z nich je zatím Kenwyne Jones s pěti góly. V útoku se také čas od času představuje pospolu bývalá hvězdná dvojice z Manchesteru United, která zde hrávala i s Royem Keanem, Dwight Yorke - Andy Cole. Další zajímavostí v kádru Sunderlandu je bezpochyby to, že by Keane mohl bez problémů sestavit celou desítku hráčů do pole ze svých krajanů - Irů.

Ani obránci Sunderlandu se však nemají vůbec čím chlubit. Jsou totiž součástí třetí nejhorší obrany v lize s průměrem téměř dva obdržené góly na zápas. Na druhou stranu nutno na jejich "pochvalu" říct, že byť dostávají poměrně dost branek, nikterak často nesahají k nedovoleným zákrokům a defenzivní linie Black Cats tak patří k nejslušnějším v lize.

A co lze očekávat od Sunderlandu pro jarní část sezony? Předem asi horlivé nakupování v lednovém přestupovém termínu, jelikož manažer Roy Keane podle všeho dostal od vedení k dispozici velkorysou sumu peněz, prý dokonce 20 milionů liber, a lze si snadno představit, že vzhledem k nedobrým výkonům žádný z těch dvaceti milionů nezůstane v klubové kasičce.

Dále pak bude hlavně záležet na tom, jak dobře a rychle zapadnou případné nové posily a do jaké míry zvednou ve finále kvalitu kádru. Roy Keane by měl mít na paměti, že i s bezejmennými hochy jde dosáhnout záchrany a že u týmů už předem odsouzených k boji o udržení bývá dost často hlavní sehranost a vůbec soudržnost mužstva. Beztak asi jen těžko nějaké ze zvučnějších jmen kývne na nabídku sedmnáctého týmu Premier League. Příkladem mu budiž loňský Reading nebo ještě dříve Wigan.


17. Wigan Athletic

Wigan nakoukl do dění v Premier League v roce 2005 a hned v první sezoně se postaral o senzaci v podobě finálové 10. příčky. V následujícím ročníku však už místo o poháry bojoval o záchranu a nakonec udržel jen těsně. Nejinak si zatím vede letos. Po šesti porážkách v řadě dostal v listopadu padáka Hutchings a jeho nástupce Steve Bruce zatím nijak zvlášť viditelně hru Latics nepozvedl, i když náznaky zlepšení tu jsou.

Zvláště v závěru roku Latics až zázračně zabrali. V předposledním loňském představení doma přehráli Newcastle a zabrousíme-li ještě o něco dál, nacházíme třeba zajímavou výhru nad Blackburnem v poměru 5:3. I na první vystoupení v novém roce budou fanoušci Latics rozhodně vzpomínat jen v dobrém, Brucovi svěřenci v něm totiž obrali o body Liverpool, když s ním uhráli remízu 1:1. Veškeré tyto světlé zápasy Wiganu jsou však prošpikovány nevýraznými výsledky, a tudíž je Wigan tam, kde je. Sice není na sestupových příčkách, ovšem situace na dně tabulky Premier League je hodně nevyzpytatelná a Wigan nemá vůbec nic jisté.

Hned v nejbližším utkání si může Wigan potvrdit svou pozici mimo sestupové vody, pokud porazí poslední Derby. Hlavním problémem Wiganu je ale útok, který je právě klíčový v takovýchto papírově snadných duelech. Latics střílejí v průměru jen jednu branku za zápas a tuto statistiku mu nezkrášlila ani již zmiňovaná nadílka do sítě Blackburnu. I nejhorší obrana v lize by pravděpodobně mohla této ofenzivní "síle" zdatně vzdorovat. Mimochodem ani obranná linie Wiganu není letos ani náhodou bezchybná. Stačí připomenout jen hrubku Brambla z utkání s Manchesterem City, která umožnila Geovannimu vstřelit nejrychlejší gól v sezoně...

Posilovat se proto chystá Wigan na všech postech vyjma golmana, kde se může spolehnout na občasného anglického reprezentanta Chrise Kirklanda. Zatím se hovoří o beku Murphym z Hibernianu a Wigan by rád do obrany získal i Francka Quedrueho z Middlesbrough. Záložní řadu Latics by mohl vyztužit zkušený Savage, patřící Birminghamu, nebo Palacios z Hondurasu. Steve Bruce by údajně rád přivedl i Milana Baroše, i když v tomto případě je asi Wigan bez šance.


16. Birmingham City

Poté, co na lavičce Birminghamu skončil Steve Bruce a byl nahrazen bývalým koučem skotské reprezentace Alexem McLeishem, nastalo u Blues zlepšení, avšak ti stále nemohou být klidní. Stačí totiž jediná prohra a opět mohou okupovat příčky v pásmu sestupu.

Že návrat do nejvyšší soutěže nebude jednoduchý, ukázaly Birminghamu už první zápasy. Hned na úvod sice málem obral o body Chelsea, v derby dvou Blues však nakonec po vyrovnaném boji prohrál 2:3. V následujícím zápase získal první bod, a to když vybojoval remízu s dalším nováčkem ze Sunderlandu. Výhru slavil až ve 4. kole, kdy porazil Derby County.

Jenže Birmingham se na vlně úspěchu nevezl moc dlouho. Špatné výkony jej držely stále velmi blízko dna tabulky. Po odehraní třinácti kol navíc skončil již zmiňovaný Steve Bruce, který zamířil do Wiganu, kde již už dříve působil. "Vykoupili jsme ho za tři miliony liber. Bruce je společně s Markem Hughesem jedním z nejlepších manažerů v zemi, Sir Alex Ferguson vám to vždy potvrdí, pokud se zeptáte," prohlásil tenkrát předseda Latics Dave Whelan.

Po deseti dnech byl nalezen nástupce. Kormidla Birminghamu se ujal Alex McLeish, kterého muselo vedení klubu vykoupit ze smlouvy u skotského fotbalového svazu. Hned první zápas pod 48letým koučem dopadl pro Blues skvěle. Díky gólu Larrssona v závěrečných minutách nakonec svěřenci McLeishe slavili vítězství 3:2 nad Tottenhamem. Za posledních sedm utkáních však Birmingham získal pouze osm bodů. V současnosti se nachází až na 16. pozici.

Birmingham nepatří mezi vyznavače čistě ofenzivního fotbalu, a proto nejlepším střelcem je Oliver Kapo s pěti góly. Navíc nedávné vyřazení z FA Cupu od Huddersfieldu bude mít pro tým následky. Alex McLeish po utkání prohlásil, že v zimě bude hledat posily. Už nyní se spekuluje o Samarasovi z Manchesteru City, který by měl posílit útočnou řadu. Naopak do Arsenalu se z půlročního z hostování již vrátil Johan Djourou.


15. Middlesbrough FC

Bývalý kapitán Middlesbrough Gareth Southgate jako manažer. Toto spojení se příliš neosvědčilo, neboť pod jeho vedením neodvádí hráči Boro zrovna očekávané výkony. Přesto všechny strasti první trenérské štace Southgate ustál a nadále vede Middlesbrough vstříc záchraně. Kdo čekal nějaký boj o střed tabulky, zatím nemá důvod k úsměvu. Boro je totiž zatím až patnácté a čeká ho drsné jaro.

Middlesbrough vstoupilo do nové sezony otřesně. Nejprve ho totiž porazil Blackburn s Wiganem a o Southgatovi se začalo pochybovat poprvé. Ten odrazil spolu se svými svěřenci první vlnu nevole dvěma výhrami a jednou remízou, ovšem pak přišlo další období sucha. Až do 9. prosince a senzační výhry nad Arsenalem Boro nezískalo tři body. Kdyby Middlesbrough nevyhrálo, pravděpodobně už by číše trpělivosti Southgatova nadřízeného přetekla a mladý manažer by si musel balit kufry. Ale na "kdyby" se nehraje, a tak Southgate vedl Middlesbrough i do vyhraných soubojů s Portsmouthem a Derby.

Každopádně na jeho nejisté pozici se nic nezměnilo a do jarních bojů vstupuje s nožem na krku. Musí co nejdříve vyvést Boro z nebezpečné zóny a pokusit se s ním bojovat o střed tabulky. Aby se mu to povedlo, bude muset na jaře rapidně zlepšit produktivitu svého mužstva. Nepočítaje beznadějně poslední Derby, střílí to totiž útočníkům Middlesbrough z celé ligy úplně nejhůř. Přesto si za podzimní část sezony bezesporu zaslouží pochvalu turecký forvard Tuncay, jenž byl týmu v tomto ročníku zatím patrně největší oporou. I když dal jen čtyři góly, vesměs byly mimořádně důležité, skóroval i proti Arsenalu. Ovšem nutno podotknout, že na svou premiérovou trefu čekal až do 15. kola. Nezklamal ani další čtyřgólový borec – záložník Stewart Downing.

Ač byl Southgate skvělým stoperem, obranné čtveřici toho ze svého umu mnoho nepředal. Ta patří taktéž k nejhorším v celé soutěži. A tak se dají jistě očekávat nové tváře, které by na Riverside Stadium mohly přesídlit už v lednu. Zatím se hovoří ale spíš o tom, kdo tým opustí. Každopádně na cestě do Middlesbrough je hvězda Steauy Bukurešť Dica a tým pokukuje i po zvučné posile do útoku - spadeno prý má na Brazilce Afnosa Alvese z nizozemského Heerenveenu. Southgate je také jedním z mnoha trenérů v Anglii, kteří lákají zpět na scénu Premier League Milana Baroše. Žádná konkrétní nabídka na nějakého fotbalistu do obrany zatím registrována není.

Naopak mezi jmény borců, kdo by mohli odejít, je hned několik opor. Návratu do Portugalska se prý nebrání Rochemback, zájem je i o kapitána Boatenga a talentovaného Johnsona. Vedení Middlesbrough také neustále odmítá zájemce o dost možná největší hvězdu mužstva, Stewarta Downinga, naposledy nepochodil Everton.


14. Bolton Wanderers

Bolton, loni sedmý tým Premier League, se vzpamatovává z přímo tragického vstupu do sezóny. Odstartoval ještě hůř než Derby, z krize se však alespoň částečně dostal, a proto se dostal alespoň na 14. pozici.

Právě proti Beranům slavili Trotters poslední ligovou výhru. Kdybychom se ale vrátili na začátek sezóny, panovala by v Boltonu ne moc spokojená atmosféra. Po úvodních třech zápasech se nacházelo v kolonce body číslo nula. Pak sice přišla první výhra nad Readingem, ale následovala série bez vítězství, kterou Wanderers ukončili až ve čtrnáctým kole cenným skalpem Manchesteru United.

Před tímto zápase se událo několik důležitých věcí. Tou největší byla bezesporu změna trenéra. Vedení Boltonu bylo s výkony Sammyho Lee nespokojeno, odvolalo jej a nahradilo Gary Megsonem. Lee opouštěl lavičku s tristní bilancí – 1 výhra, 2 remízy a 7 proher. První tři zápasy pod novým koučem sice skončily remízou, pak se ale Wanderers rozehráli a současné výkony, především doma, kde vyhráli čtyřikrát za sebou, je vyšvihly ze sestupových vod až právě na 14. příčku.

Za zlepšení vděčí především Nicolasi Anelkovi. Francouzský útočník je zcela jistě největší hvězdou svého týmu, ale patří také mezi nejobletovanější fotbalisty celé Premier League. Z celkových 23 vstřelených gólů jich dal hned 10, čímž upoutal zájem snad všech velkoklubů v Anglii. Nejvíce se spekuluje o Chelsea, Bolton už odmítl jednu její nabídku, ale nedá se předpokládat, že by se tím londýnský klub nechal odmítnout.

Na život bez Anelky se pomalu připravuje i samotný kouč Megson: "Máme jednoho z nejlepších střelců v lize. Ten zájem jsem očekával. Spíš by mě znepokojilo, kdyby se tak nestalo." Má už prý vytipované i posily. Pokud by skutečně 29letý kanonýr odešel, volné místo by zřejmě zaujal Javier Saviola z Realu Madrid, o kterého Bolton už delší dobu usiluje. Další alternativou by údajně mohl být Djibril Cissé z Marseille. Wanderers už jistě posílil izraelský fotbalista Tamir Cohen.


 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Arsenal FC21155142:1650
2.Manchester United21153338:1148
3.Chelsea FC21135333:1644
4.Manchester City21116429:2239
5.Liverpool FC20108234:1338
6.Everton FC21113737:2236
7.Aston Villa21106537:2736
8.Portsmouth FC2197531:2034
9.Blackburn Rovers2196628:2833
10.West Ham United2085725:1929
11.Newcastle United2175927:3326
12.Tottenham Hotspur2166942:3824
13.Reading21641129:4422
14.Bolton Wanderers21551123:3220
15.Middlesbrough FC21551118:3520
16.Birmingham City21541222:3219
17.Wigan Athletic21451221:3717
18.Sunderland AFC21451220:4017
19.Fulham FC21291022:3715
20.Derby County21141610:467
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester United11101023:331
2.Arsenal FC11101025:731
3.Manchester City1192019:729
4.Chelsea FC1064020:822
5.Everton FC1061322:1119
6.Aston Villa1161416:1419
7.Reading1161414:1519
8.Bolton Wanderers1153316:918
9.Newcastle United1153316:1718
10.Liverpool FC1045121:717
11.Blackburn Rovers1152412:1217
12.Tottenham Hotspur1051430:2116
13.Sunderland AFC1043311:1315
14.Wigan Athletic1042413:1214
15.West Ham United1034312:1113
16.Portsmouth FC1026211:812
17.Birmingham City1033412:1212
18.Fulham FC1125416:1811
19.Middlesbrough FC1023511:179
20.Derby County101277:195
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Portsmouth FC1171320:1222
2.Chelsea FC1171313:822
3.Liverpool FC1063113:621
4.Arsenal FC1054117:919
5.Aston Villa1045121:1317
6.Manchester United1052315:817
7.Everton FC1152415:1117
8.West Ham United1051413:816
9.Blackburn Rovers1044216:1616
10.Middlesbrough FC113267:1811
11.Manchester City1024410:1510
12.Tottenham Hotspur1115512:178
13.Newcastle United1022611:168
14.Birmingham City1121810:207
15.Fulham FC100466:194
16.Reading1003715:293
17.Wigan Athletic110388:253
18.Bolton Wanderers100287:232
19.Sunderland AFC110299:272
20.Derby County110293:272

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

clanek hoc peknej ale wigan remizoval s liverpoolem 1:1 ne 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

jj, má pravdu, předsedo

PS: v zápasech v PL Wiganu se letos nestalo, že by nepadla branka, stejně je na tom ještě Tottenham, Wigan a Sunderland. Na opačným konci je Liverpool, kterej hrál 0:0 hned 4x ...

Reagovat
smazaný uživatel

a v zajmu spravedlnosti by bylo fer rict ze i pres to ze se to na prvni pohled nezda, se berani pod vedenim paula jewella herne vyrazne zvedly a predvadeji mnohem hezci fotbal nez tomu bylo za daviese.ted prichazeji o body spise smolne(viz zapas s livepoolem)nebo golama v poslednich minutach(viz zapas se sunderlandem,newcastlem,boltonem)

Reagovat
smazaný uživatel

zvedli se, o tom žádná, ale ani tak to na PL nestačí.

Reagovat
fantomas

jaj ja napsal 0:0? tak to se omlouvám, asi sem se nak zamyslel a psal kraviny

Reagovat
M11

super souhrn mohl by byt jeste u spanelske a italske ligy...

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě se na všechny dostane

Reagovat
M11

juchuuu

Reagovat
fantomas

už je hotova italska liga

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

co e?

Reagovat
smazaný uživatel

moc pěknej článek

Reagovat
smazaný uživatel

jestli se Derby County zachrání ...tak nevím .asi si dam na ně aspon 10 panáku ..

Reagovat
smazaný uživatel

objednej rundu uz ted...oslava bude velkááááá

Reagovat
smazaný uživatel

Když se to povede, rád se přidám !

Reagovat
rufus

Věděl sem že se Portsmouthu doma moc nedařilo, ale že je na tom v tabulce domácích zápasů až tak špatně to sem nečekal Sice to nahrazují venku, ale protože v Porstmouthu je poměrně dobrá atmosféra při zápasech, mělo by jim to víc pomáhat když jsou doma

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý materiál. Byť fanda Derby, připouštím, že šance na záchranu je mizivá, i tak se ale na krátký čas klub rozloučí s Premier League sympatickými výkony. DERBY COUNTY !!! Jako největšího kandidáta k Derby považuji Wigan Athletic, tipnu si, že je přímý sestup nemine. Fulham se bude bát do posledního kola, ale nakonec se zachrání. Stejně tak Sunderland. Nahoru bezpochyby půjdou v Birminghamu City a v Boltonu a Middlesbrough sezónu výrazně nevylepší, ale ani nepohorší.A už se těším na pokračování.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvíc by me mrzel sestup Sunderlandu ...sem jejich fanda ..a vim ze za poslední čtyry sezony dvakrát sestoupily..doufam ze to Keane dokaze ..jinak k Derby které bych stokrat radsi videl v polovine tabulky ..řadím ..k sestupu Fulham..a radsi nez Wigan ..bych se klidne rozloucil s Bolton Wanderers...

Reagovat
Devil

jj taky doufam ze se Sunderland udrzi .

Reagovat
smazaný uživatel

Dopr. ten arsenal nam nějak uniká už o 6b ale stejně je eště doženem!!!! COME ON CHELSEA !!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele