Premier League preview - 7. kolo

29.09.2007, 00:58, aktualizováno 01.10.2007, 13:03
Previews
Dvě londýnská derby nabídne osmé kolo anglické Premier League. Vedoucí Arsenal s v Upton Parku utká s West Hamem, Chelsea očekává příjezd Fulhamu. Na zaváhání Gunners bude čekat Manchester United, jede napravovat pohárový výbuch do Birminghamu. Třetí Manchester City čeká Newcastle, Derby v souboji posledních dvou týmů hostí Bolton. V pondělní dohrávce Tottenham hostí Aston Villu.
Manchester City - Newcastle United  (sobota 13:45)
Manchesteru City se zatím v letošní sezóně daří nad očekávání dobře, ze sedmi zápasů nasbíral celkem 13 bodů. V osmém ligovém kole se střetne s Newcastlem, který v tabulce Premier League figuruje jen dvě příčky za City, a navíc má zápas k dobru.

Domácí za poslední týden zvládli uhrát venku remízu 3:3 s Fulhamem a v Carling Cupu porazili Norwich 1:0. V sázce je pro Manchester City jeho prozatimní bilance domácích zápasů – všechny tři letos dokázal vyhrát. Týmu bude chybět útočník Rolando Bianchi, který si v zápasu proti Norwichi poranil třísla. Do sestavy se naopak vrací Emile Mpenza, tudíž se dá předpokládat, že na Georgiose Samarase zbyde pouze místo na lavičce.

Straky z Newcastlu mají za sebou v posledních sedmi dnech domácí výhru nad West Hamem v poměru 3:1 a porážku v Carling Cupu od Arsenalu. Newcastle zažívá svůj nejlepší start do Premier League za posledních šest let a případná výhra by ho mohla posunout dokonce na druhé místo. Očekává se, že do zápasu nastoupí Mark Viduka, který už doléčil zraněné chodidlo. Chybět bude určitě Michael Owen, který se v následujících dnech podrobí operaci kýly. Start útočníka Ameobiho a obránce Caçapy je rovněž nepravděpodobný, oba marodí s třísly.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.15 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Ham United - Arsenal FC  (sobota 16:00)
West Ham v sobotu přivítá v Upton Parku dosud neporažený Arsenal. Domácí tým sice není ve špatné formě, za poslední měsíc ho dokázal porazit jen Newcastle, ale vzdorovat rozjetému Arsenalu, který bude chtít navázat na sérii sedmi vítězství v řadě asi bude jistě velmi těžké.

Alan Curbishley do zápasu pravděpodobně vyšle útočné duo Craig Bellamy – Dean Ashton. Bellamy nastoupí poprvé po zranění, které léčil dva týdny. Ashton si místo v základní sestavě vysloužil jednak díky tomu, že Bobby Zamora laboruje se zraněným kolenem a také proto, že se za West Ham trefil v každém z posledních tří zápasů. Důležitá byla především jeho branka v nastaveném čase středečního utkání Carling Cupu s Plymouthem, kterou rozhodl zápas. West Hamu budou kromě Zamory chybět i Davenport s Quashiem, dlouhodobě zranění jsou Julien Faubert a Kieron Dyer.

Arsene Wenger bude v den svého jedenáctého výročí na lavičce londýnského velkoklubu moct těžit z toho, že jeho svěřenci jsou odpočatější. Do středečního zápasu Carling Cupu totiž naskočila sestava poskládaná téměř výhradně z mladíků, jak je už ostatně u Gunners zvykem. Od hostů se sice očekává vítězství, ale Wenger je v prohlášeních opatrný: "Sezóna je teprve na začátku a my musíme dokázat, že tým je schopný hrát dobře celý rok." V zápase mu bude navíc chybět hned několik důležitých hráčů – kapitán Gallas a útočník Eduardo mají poraněná třísla, Jens Lehmann loket, Tomáš Rosický zase kolenní šlachu. Pozitivem je, že se Alexander Hleb zbavil problémů s kolenem a v sobotu bude moct pravěpodobně hrát.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.75 - 3.25 - 1.72
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Wigan Athletic - Liverpool FC  (sobota 16:00)
Napravit zaváhání z posledního ligového kola se bude snažit Liverpool. Ten si v minulém kole překvapivě nedokázal poradit s Birminghamem, a tak bude chtít loupit na půdě Wiganu. Ovšem Wigan doma body jen tak nerozdává.

Liverpoolská ofenzíva bude muset pracovat lépe než v posledních dvou ligových zápasech, kdy se střelci Reds nedokázali gólově prosadit. S kritikou se nešetří na adresu trenéra Beniteze, jehož taktika rotování sestavy není všem hráčům a fanouškům jednoho z aspirantů na titul vhod. I proto zůstává nad složením základní jedenáctky Liverpoolu ve víkendovém duelu viset velký otazník. Jistotu nemá ani Fernando Torres, hrdina pohárového utkání s Readingem

Domácí trenér má spíše opačné problémy, a sice rozsáhlou marodku v týmu. Chris Hutchings nemůže počítat s Heskeym, Landzaatem, Kilbanem, Tailorem a Valenciou. Paul Scharner a Andrea Granqvist by po zdravotních komplikacích měli být pro duel s Liverpoolem v pořádku. Benitezovi budou opět k dispozici uzdravení Pennant s Mascheranem, dlouhodobě mimo hru jsou Agger s Alonsem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.50 - 3.55 - 1.57
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sunderland AFC - Blackburn Rovers  (sobota 16:00)
V duelu Sunderlandu s Blackburnem Rovers se očekává tvrdý boj, jelikož oba týmy od sebe dělí pouhý bod, a to i přesto, že hosté jsou na desátém místě a Black cats až na patnácté příčce. Současný trenér Sunderlandu a ještě před pár lety hvězda Manchesteru United Roy Keyne musí před zápasem řešit několik problémů se sestavou. Mimo hru je vykartovaný záložník Dickson Etuhu, ale také zraněný Richardson, Anderson, Cole, Edwards, Varga a Whitehead. Navíc start obránce Nyrona Nosworthyho je 50:50.

Blackburn letos řeší jeden velký problém – střílení branek. Rovers se letos prosadili pouze pětkrát, naposledy před dvěma zápasy. Hostům se proti Sunderlandu na Stadium of Light zásadně nedaří a z 59 utkání zde vyhráli v pouhých dvanácti případech. Keanův protějšek Mark Hughes se musí obejít pouze bez dvou hráčů, a to útočníka Jasona Robertse a novozélandského kapitána Nelsena, který by už ovšem měl být připraven nastoupit ke čtvrteční odvetě v poháru UEFA proti Larisse.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.15 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Portsmouth FC - Reading  (sobota 16:00)
Reading dal v posledním kole výhrou nad Wiganem zapomenout na sérii nevydařených zápasů a odpoutal se tak od sestupových příček. Jenže nyní jej čeká na domácím hřišti silný Portsmouth.

Tým Stevena Coppela se navíc musí obejít bez velkého počtu hráčů. Během tréninku si poranil sval na noze Bobby Convey, a proto nemůže do zápasu nastoupit, ovšem není jediný. Zranění trápí i Littlea, Ostera, ale také třeba Sonka nebo Mateho. Reading určitě přijede do Fratton parku s vidinou zisku nějakého bodu, jelikož další prohra by pro něj znamenala nemalé problémy.

Největší vrásky na čele Harryho Redknappa dělá nejistý start střelce Kanua, jenž zařídil vítězství v posledním kole na hřišti Blackburnu. Ovšem i kdyby nigerijský útočník nenastoupil, má zkušený anglický kouč v záloze další dvě velké esa. Tím prvním je Benjani Mwaruwari a druhým mladík David Nugent. Se stoprocentní jistotou v dresu Pompey do utkání nezasáhne pouze obránce Linvoy Primus.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.35 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Derby County - Bolton Wanderers  (sobota 16:00)
Duel dvou celků z úplného spodku tabulky – devatenáctého Boltonu a posledního Derby – neslibuje samozřejmě na první pohled žádnou atraktivní podívanou. Nicméně dá se očekávat tuhý boj o každý míč do posledního hvizdu rozhodčího.

Derby působí letos velmi rozháraným dojmem hlavně na hřištích soupeřů, kde utrpěl dva debakly od Arsenalu a Liverpoolu, ale na domácí půdě to není nijak zlé, vždyť tady porazilo Newcastle. Týmu Derby nefunguje záložní řada, která málo podporuje přitom schopné útočníky Earnshawa a Millera. A pokud hraje dlouhán Howard, pro změnu nedostává přesné dlouhé nákopy od beků či záložníků tak, aby je mohl sklepávat spoluhráčům v útoku. Velkou vzpruhou pro tým by mohl být návrat zkušeného stopera Darrena Moora po zranění kolene, připraven je již také talentovaný zložník Giles Barnes.

Bolton si zas v týdnu poradil v pohárovém klání s Fulhamem a jeho sebevědomí šlo tak rapidně nahoru. Na začátku sezony se pravděpodobně projevuje absence "Big Sama," jehož charisma a zkušenosti mohou v těchto horkých chvílích Boltonu citelně scházet. Chybět by neměl Iván Campo, jenž kvůli zranění břicha vynechal středeční pohárový zápas s Fulhamem, nejistý je start norského reprezentanta Daniela Braatena.

Obě mužstva si jsou moc dobře vědoma svého postavení v tabulce a hodlají se od jejího dna odlepit už v tomto kole, když mají jedinečnou příležitost – vzájemný zápas. Přeci jen je favoritem utkání hostující Bolton, který má ve svých řadách zkušeného střelce Anelku, jenž pokud bude mít dobrý den, může zápas hravě rozhodnout.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.15 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Chelsea FC - Fulham FC  (sobota 16:00)
V dalším londýnském derby si to Stamford Bridge rozdá domácí Chelsea s Fulhamem. Favoritem utkání jsou samozřejmě domácí, ikdyž poslední výsledky, pomineme- li vítězství v Carling Cupu nad Hull City, spolu s odvoláním trenéra Mourinha, nejspíše týmu nepřidaly na sebedůvěře. S Fulhamem se opět počítá jako s adeptem na boj o holé přežití v Premier League a svými výkony zatím tato očekávání londýnský tým naplňuje. Překvapivá je snad jen produktivita jeho útoku, vše však vyvažuje cifra na místě obdržených branek.

Chelsea není v pohodě, tým v lize třikrát v řadě nevyhrál, naposledy podlehl v prestižním zápase Manchesteru, v Lize Mistrů remizoval doma s Rosenborgem, což odnesl trenér Mourinho. Ten se sice podle oficiálních informací na odchodu dohodl s vedením, ale jeho neshody s oligarchou Abramovičem, jenž klub vlastní, byly veřejným tajemstvím, a tak ztráta, navíc před poloprázdnými tribunami, byla poslední kapkou v rusko-portugalském soužití. Po Mourinhovi převzal žezlo na lavičce pro Evropany neznámý Grant, který má mimochodem výborné vztahy s Abramovičem a tvrdí, že nyní Chelsea začne předvádět pohlednou hru, která bude stejně úspěšná jako Mourinhův systém. Nechme se překvapit co vymyslí na Fulham ...

Do zápasu by měl být připraven naskočit Didier Drogba, což může být důležitým faktorem. Chelsea bude chybět Ballack, Carvalho, Mikel a Bridge. Fulham se musí obejít bez Bullarda, Elliotta a McBridge, zcela zdávi nejsou ani Christanval, Cook, Volz a Pearce.

Derby je specifickým zápasem, kde momentální forma nemusí hrát až tak velkou roli a těžko soudit, kdo bude mít v zápase navrch, pravděpodobně však Chelsea prodlouží domácí neporazitelnost.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.28 - 4.80 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Birmingham City - Manchester United  (sobota 18:15)
Rudí ďáblové prožívají prapodivné dny. Nejprve to vypadalo, že konečně nabyli formu po nepřesvědčivém odstartování do nového ligového ročníku, když si poradili s Chelsea 2:0, ale pak přišlo senzační vyřazení z Carling Cupu od druholigového Coventry a všechen optimismus byl opět ztlumen. Jistě, Carling Cup je do jisté míry podřadný turnaj, také kouč Ferguson postavil "béčkové" hráče, ale přesto všechno by si tým jako Manchester neměl dovolit prohrát s mančaftem z nižší ligy. Také proto se ManU zavázalo, že utkání na půdě Birminghamu vyhraje.

Manchester letos připomíná loňskou Chelsea, když hraje většinou na výsledky o jeden nebo dva góly, přičemž nepříliš často inkasují. Stoperská dvojice Ferdinand – Vidič vypadá v této sezoně vskutku jistě. V útoku se v posledním kole konečně střelecky probral Tevez a do sestavy se pomalu, ale jistě zapracovává navrátilec Rooney a k dispozici má Fergie i křídelníka Cristiana Ronalda, se kterým nemohl v úvodu sezony počítat, jelikož byl portugalský dribler v trestu.

Birmingham, tým vedený bývalým kapitánem Manchesteru United Stevem Brucem, se zatím nachází na 14. pozici. I přesto, že budou hosté jasnými favority, birminghamský boss doufá alespoň v bod na vlastní půdě. Střední obránci Djourou s Ridgewellem zahráli impozantně minulý víkend na Anfield Road a právě na ně bude chtít Bruce spoléhat. Cílem domácích bude patrně hrát s jistotou zezadu. Koneckonců Blues dokázali ubránit remízu v Liverpoolu, tak proč by se jim to nemělo povést i s Manchesterem? Jak už bylo zmíněno, Birmingham se letos může spolehnout na své zadáky, nikoliv však na své střelce. Jak Kapo tak Jerome ještě ideální střeleckou formu hledají.

Co se týče ztrát obou mužstev, ani jeden kouč se nenachází v nějaké neřešitelné situaci. I když Sir Alex postrádá na první pohled více hráčů. Hrát nemohou Neville, Park Ji Sung, Fletcher či Silvestre. To jeho protějšek postrádá z důležitých hráčů jen na hostování získaného Borju a brankáře Kingsona.

Manchester United je v tabulce momentálně na druhé příčce za suverénním Arsenalem a předpokládá se, že toto umístění potvrdí i výhrou nad houževnatým Birminghamem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.30 - 3.65 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Everton FC - Middlesbrough FC  (neděle 17:00)
Everton i Middlesbrough myslí rozhodně na vyšší příčky, než na jakých se pohybují nyní. Toffees jsou jedenáctí, Boro ještě o dvě příčky horší.

Everton zatím tápe v domácím prostředí, pouhé čtyři body ze třech zápasů jsou vůbec čtvrtým nejhorším počinem v celé Premier League. Na napravení této bilance se v neděli nebude podílet Thomas Gravesen, naopak fit by mohl býr Mikel Arteta. Otazníky vidí nad starty Nuna Valenteho, Tonyho Hibberta, Josepha Yoba a kanonýra Andyho Johnsona. Proti svému bývalému zaměstnavateli nastoupí Yakubu.

Middlesbrough ve středu vypadlo z Carling Cupu po prohře s Tottenhamem a může se tak soustředit především na ligu. Slabina celku vedeného manažerem Garethem Southgatem je určitě v obraně, kam by se měl vrátit Jonathan Woodgate. Nastoupit by měli také Gary O'Neil a Mido, mimo hru jsou naopak Julio Arca, Emanuel Pogatetz a Jeremie Aliadiere.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.35 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Arsenal FC651015:416
2.Manchester United74216:214
3.Manchester City74128:513
4.Liverpool FC633011:212
5.Newcastle United63219:511
6.Chelsea FC73227:811
7.West Ham United63129:610
8.Aston Villa63127:410
9.Everton FC73138:810
10.Blackburn Rovers62315:49
11.Portsmouth FC72328:89
12.Wigan Athletic72238:78
13.Middlesbrough FC72239:118
14.Birmingham City72237:98
15.Sunderland AFC72237:118
16.Reading72145:117
17.Fulham FC713312:146
18.Tottenham Hotspur712410:125
19.Bolton Wanderers71158:124
20.Derby County71154:204
Zbývající zápasy
01.10. 21:00Tottenham Hotspur - Aston Villa

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
HOST*-PeCa_08-

2

Reagovat
Slejdy

lpool 2 , man utd 2 , chelsea 1 , arsenal asi 0

Reagovat
HOST*Resi

men utn 0 , arsenal 2 , livewrpool 22

Reagovat
HOST*kolp

manu 2

arsenal 2

lpool 2

chelsea 1

Reagovat
satan_666

Arsenal a chelski nevyhrajou

Reagovat
HOST*S.A.F.C

podle me Arsenal vyhraje ,ale tak tak..West Ham ted hraje dobře ale stačit to asi nebude ..City s Newcastlem tipuju remízu nebo neprohru Newcastlu ..Liverpool si poradí s Viganem..zajímavý mach bude Bolton S Derby ..myslím ze pres vsechno to ma Bolton navrch..dal SUNDERLAND..Blackburn ...jasne ze Sunderland vyhraje!!!!! CHelsea by mohly taky ..zato Manchester by mohl prohrát nebo aspon remízovat ..

Reagovat
TomikK

Manchaster vyhraje, neboj se! To spis ta chelsea bude mit problemy

Reagovat
HOST*1860

tak jedno vim jiste, sazet na tohle kolo opravdu nebudu, vubec nicim si nejsem jistej.. tohle kolo budu jen sledovat..

Reagovat
Shevchenko

Krásný gól!

Reagovat
smazaný uživatel

A nejen to, výborně režíruje hru Citizens, ty pasy byly lahůdkové.

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo a pořád tu Chelsea budou cpát do TV Prima.

Reagovat
rufus

to je dobře, aspon na Primu nemusim koukat

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby tam radsi ty hnupi dali Porthsmouth-reading tak divaci mohli videt 11 banánů...

Reagovat
HOST*182

Tak co nejake dalsi tipy na co sazet???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele