Premier League preview - 7. kolo

22.09.2007, 03:15, aktualizováno 23.09.2007, 11:20
Previews
Anglie se chystá na druhý vzájemný souboj týmů z velké čtyřky, tabulkou stoupající Manchester United se na Old Trafford utká s Chelsea, kterou opustil kouč José Mourinho. Arsenal a Liverpool hostí dva nováčky Derby a Birmingham, druhý tým průběžného pořadí Manchester City hraje ve Fulhamu, v souboji trápících se týmů Bolton přivítá Tottenham.
Reading - Wigan Athletic  (sobota 16:00)
Souboj loňského nováčka s tím předloňským by měl patřit mezi ty gólově chudší. Wigan dal v šesti zápasech sedm branek a je devátý, fotbalisté Readingu se trefili pouze třikrát a především díky tomu jsou až předposlední.

Do sestavy Royals se po zdravotních problémech vracejí Kevin Doyle a Michael Duberry. Až na poslední chvíli se rozhodne o startu Kalify Cisseho, do zápasu definitivně nezasáhnou John Oster, Glen Little a Ibrahima Sonko.

Wigan se bude muset ještě minimálně na pět týdnů obejít bez útočníka Emila Heskeyho, který má zlomenou zánártní kůstku. Anglického reprezentanta by po dobu jeho absence měli zastoupit zapomenutý Julius Aghahowa a z Charltonu zapůjčený Marcus Bent. Disciplinární trest již vypršel Kevinu Kilbaneovi, mimo hru jsou však Rachid Bouaouzan, Antonio Valencia a Denny Landzaat, jehož možná čeká operace oka.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.15 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Middlesbrough FC - Sunderland AFC  (sobota 16:00)
Na Riverside se potkají Middlesbrough se Sunderlandem a dá se očekávat tuhá bitva. Mezi oběma kluby ze severovýchodní části Anglie panuje obrovská rivalita a obě jedenáctky si nic nebudou darovat ani tentokráte.

Tuncay Sanli si určitě představovat lepší začátek svého angažmá na Riverside, turecký reprezentant toho zatím příliš nenahrál, o to větší motivaci dokázat své kvality bude mít. V derby by se měl objevit v základní sestavě, kam ho pustí zranění Jeremieho Aliadiereho.

Manažer Sunderlandu Roy Keane si v létě hodně sliboval od Andyho Colea, jenomže zkušený útočník má stále problémy s lýtkem a na svou premiéru vdresu Black Cats si tak bude muset ještě počkat. Mimo hru jsou rovněž Kieran Richardson, Carlos Edwards, Dean Whitehead a Stanislav Varga.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.15 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Liverpool FC - Birmingham City  (sobota 16:00)
Relativně snadnou úlohu před sebou má Liverpool. Reds přivítají nováčka z Birminghamu a všeobecně se očekává jejich vítězství, situaci ovšem komplikují zranění.

Domácí mají společně s oběma manchesterskými kluby nejlepší obranu v soutěži, ta ale dostala v týdnu drobnou trhlinu. Stoper Daniel Agger si zlomil zánártní kůstku a zpět na hřišti se objeví až na začátku listopadu. Agger si zranění přivodil v utkání Ligy mistrů proti Portu a nebyl jediným fotbalistou Liverpoolu, kterého postihla podobná smůla. Zánártní kůstku si totiž zlomil také záložník Xabi Alonso a rovněž on nebude Rafovi Benitezovi k dispozici šest týdnů. Do týmu se naopak vrací John Arne Riise a k dispozici je i Fabio Aurelio.

Birmingham se zásluhou výhry nad Boltonem vyhoupl na dvanáctou příčku a určitě chce ještě výše, na Anfield Road však pojede spíše bránit remízu. Na marodce Blues stále zůstává Damien Johnson, manažer Steve Bruce nehodlá riskovat a svého kapitána si bude šetřit pro důležitější zápasy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.50 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Arsenal FC - Derby County  (sobota 16:00)
Arsenal hraje pohledný fotbal a v sobotu dostane ideální šanci, jak si pojistit první příčku v tabulce. Derby sice v pondělní dohrávce přehrálo Newcastle, na Emirates Stadium ovšem bude outsiderem.

"Kanonýři" zatím ztratili pouze dva body a oproti většina soupeřů mají jedno utkání k dobru. Sebevědomí si pak řádně pozvedli ve středu, kdy až nečekaně snadno sestřelili v Lize mistrů silnou Sevillu. Arsenal v tomto utkání přišel o Tomáše Rosického, který si obnovil zranění stehenního svalu a mimo hru bude minimálně dva týdny. Kapitán české reprezentace se tak přišel k Williamu Gallasovi, Jensi Lehmannovi a Emmanuelu Ebouem, fit jsou naopak Gilberto a Philippe Senderos.

Všemi odepisované Derby v pondělí ukázalo, že je třeba s ním také počítat. Svěřenci Billyho Daviese připravili Newcastlu první porážku v sezoně a odlepili se od samotného dna ligové tabulky. Hrdinou utkání se stal debutant Kenny Miller, který dal jednu z nejkrásnějších branek letošního ročníku Premier League. Davies dá na Emirates Stadium zřejmě příležitost stejné zahajovací jedenáctce, pouze na lavičku či na tribunu tak usednou uzdravení Giles Barnes a Darren Moore.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Almunia - Clichy, Toure, Senderos, Sagna - Flamini, Gilberto, Fabregas, Walcott - V.Persie, Adebayor
Derby County - pravděpodobná sestava:
Bywater - Mears, Davis, Leacock, Griffin - Teale, Pearson, Oakley, Lewis - Howard, Miller
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.16 - 6.00 - 14.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fulham FC - Manchester City  (sobota 18:15)
Craven Cottage uvidí souboj týmů z opačných pólů tabulky. Fulham je zatím až šestnáctý, Manchester City se naopak drží na skvělé druhé příčce.

Citizens zatím dali pouhých pět branek, jedničku s hvězdičkou si však zaslouží jejich obrana. Ta kapitulovala pouze dvakrát a v tomto ohledu jsou na tom svěřenci Svena-Gorana Erikssona nejlépe společně s Manchesterem United a Liverpoolem. Po problémech mimo zelené trávníky se v týmu Citizens znovu objevil Stephen Ireland, pouze na lavičce by měl zůstat Nedum Onuoha.

Fulham je v tuto chvíli až pátý od konce, a to přesto, že dal téměř dvakrát tolik branek, než jeho sobotní soupeř. Cottagers v úvodu srážely problémy mezi třemi tyčemi, kam se před týdnem konečně vrátil Antti Niemi. Proti Manchesteru City určitě nenastoupí zranění Lee Cook, Jimmy Bullar, Philippe Christanval a Brian McBride. Otazník visí nad startem Iana Pierceho, fit je poté kanonýr David Healy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.15 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Newcastle United - West Ham United  (neděle 14:30)
West Ham se po loňské utrápené sezoně zvedá a zatím patří k příjemným překvapením letošní sezony. Totéž se ještě v pondělí dalo říci o Newcastlu, který však v dohrávce šestého kola překvapivě podlehl Derby.

"Kladiváři" v úvodníkm kole letošního ročníku prohráli s Manchesterem City a zdálo se, že i letos budou bojovat o záchranu. V dalších čtyřech zápasech však získali deset bodů a vyhoupli se až na šestou příčku. V kádru West Hamu je hned několik fotbalistů, kteří ještě před několika měsíci hráli za Newcastle. Proti svému bývalému klubu se postaví Craig Bellamy a Nolberto Solano, zraněný je Kieron Dyer a hrát zřejmě ještě nebude Scott Parker.

Newcastle přišel v pondělí v Pride Parku o letošní neporazitelnost a nyní si bude chtít naklonit fanoušky opět na svou stranu. Pomoci k tomu by měli také Michael Owen a především Mark Viduka, jehož absence proti Derby byla hodně citelná. V sestavě Strak se neobjeví Peter Ramage, Stephen Carr, Celestine Babayaro, Damien Duff a chybět zřejmě bude také Joey Barton.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.25 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Aston Villa - Everton FC  (neděle 15:00)
Aston Villa i Everton mají co napravovat. Domácí podlehli v posledním kole Manchesteru City, Toffees ve svém posledním zápase sice neprohráli, v Poháru UEFA se však čekalo daleko více, než domácí remíza s Metalistem Charkov.

Smolařem čtvrtečního duelu byl Andy Johnson, útočník Evertonu totiž neproměnil hned dva pokutové kopy. Ve Villa Parku by již mohl nastoupit Mikel Arteta, do brány se místo zraněného Howarda opět postaví Stefan Wessels. Ze zranění třísel by se měl otřepat Steven Pienaar.

Villans se opět pohybují ve vodách známých z loňské sezony, z nichž by rádi vypluli již po duelu s Evertonem. Čárou přes rozpočet manažera Martina O'Neilla je jistě zranění Marlona Harewooda.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.15 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Blackburn Rovers - Portsmouth FC  (neděle 16:00)
Blackburn ani Portsmouth zatím nepatří mezi ofenzivně laděné kluby. Pompey vyhráli pouze jednou a jsou patnáctí, Rovers v lize zatím nepoznali hořkost porážky, tu jim uštědřila až řecká Larissa.

Blackburn cestoval k utkání Poháru UEFA jako jasný favorit na postup, po prohře 0:2 je ale na pokraji vyřazení. Domácím v tabulce zatím patří devátá pozice a pokud se budou chtít udržet v elitní desítce, potřebují proti Pompey nutně bodovat a nejlépe zvítězit. Oproti čtvrtečnímu souboji s Larissou bude mít manažer Mark Hughes k dispozici také klíčového obránce Sambu.

Portsmouth zatím sbírá body pouze doma, ze hřišť soupeřů si ve třech zápasech přivezl jenom jeden. Jeho bilanci však znečně zkreslují soupeři - Pompey totiž za sebou již mají zápasy s Manchesterem United, Arsenalem, Chelsea a Liverpoolem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.30 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bolton Wanderers - Tottenham Hotspur  (neděle 16:00)
Bolton a Tottenham ve čtvrtek bojovaly v Poháru UEFA, nyní se na Reebok Stadium postaví proti sobě.

Wanderers se zatím nedaří a potvrdili to rovněž v Makedonii, odkud si přivezli pouze remízu 1:1, kterou navíc zachraňovali až v poslední desetiminutovce. Jedinou branku Boltonu dal střídající Andy O'Brien a proti Tottenhamu se možná objeví v základní sestavě. Tam by se mohl posunout rovněž Wilhelmsson.

Ani "Kohouti" nemají nijak oslnivou formu, na jejich kontě jsou pouhé čtyři body a po sobotních zápasech se dokonce propadli na sestupovou osmnáctou příčku. Náladu si svěřenci Martina Jola částečně vylepšili kanonádou proti kyperské Famagustě, nyní to však chce konečně zabrat také v Premier League. Na hřišti by se měli objevit Aaron Lennon a Benoit Assou-Ekotto, mimo hru zůstává kapitán Ledley King.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.15 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester United - Chelsea FC  (neděle 17:00)
Sedmé dějství anglické nejvyšší soutěže zakončí šlágr, v němž na Old Trafford změří síly dva nejúspěšnější anglické kluby posledních let - Manchester United doma přivítá Chelsea.

Na Stamford Bridge panuje hodně ponurá nálada, alespoň tedy mezi většinou fotbalistů. Po více než třech letech se s nimi totiž rozloučil manažer Jose Mourinho. Portugalský kormidelník již dále nemohl snášet tlak jak na svou osobu, tak na celý klub, a po remíze s Rosenborgem Trondheim na svou funkci rezignoval. Vedení Blues bleskově zareagovalo a na uvolněnou židli povýšilo dosavadního ředitele fotbalových záležitostí Avrama Granta.

"Pokud bych si myslel, že na to nemám, potom bych tuto práci nevzal. Myslím si, že současnou situaci dokážů zvládnout. Už teď byli dobří, ale chci, aby byli ještě lepší. S kádrem, který máme k dispozici, jsem velice spokojen. Je to dobrý tým, který může vyhrávat tituly," nebojí se Grant nové výzvy.

Granta čeká obrovsky těžká premiéra, na půdě úřadujícího mistra totiž rozhodně nebude favoritem. Částečně za to mohou absence klíčových hráčů Didiera Drogby a Franka Lamparda, vedle nichž jsou na marodce také Michael Ballack a Ricardo Carvalho. Důležitým faktorem rovněž bude to, jak se kádr vyrovná s tak rychlými změnami, většina hráčů totiž stála a stále stojí za Mourinhem a tato ztráta by mohla poznamenat jejich chování jak na hřišti, tak především v kabině.

Manchester United stále nemá mistrovskou formu, už se k ní ale blíží a po třech hubených výhrách 1:0 se vyhoupl až na čtvrtou příčku tabulky. Vedle lepšící se formy dělá manažerovi Siru Alexi Fergusonovi radost i zdravotní stav jeho klíčových hráčů. Fit už jsou útočníci Wayne Rooney a Louis Saha a na hřiště brzy vyběhne také kapitán Gary Neville.

"Louis je naprosto odlišným typem hráče od těch, které mám v týmu. Když se podíváte na loňskou sezonu, tak dal dvanáct branek před tím, než se v prosinci zranil. Pokud by byl fit, dal by jich třeba třicet. Nastoupil už proti Sunderlandu a dal jedinou branku utkání a postaral se o změnu stylu hry i proti Sportingu Lisabon. Jestli zůstane zdravý, máme letos velkou, velkou šanci na titul," nešetří Ferguson superlativy na adresu francouzského útočníka.

Ani domácí nenastoupí v kompletním složení. Na návrat na hřiště si zřejmě ještě počká Owen Hargreaves, vedle Nevilla jsou pak mimo hru také Darren Fletcher a John O'Shea.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.05 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Arsenal FC541010:413
2.Manchester City64025:212
3.Liverpool FC532011:211
4.Manchester United63214:211
5.Chelsea FC63217:611
6.West Ham United53118:310
7.Everton FC63128:610
8.Blackburn Rovers52305:39
9.Wigan Athletic62227:58
10.Newcastle United52216:48
11.Aston Villa52125:47
12.Birmingham City62137:97
Middlesbrough FC62137:97
14.Sunderland AFC62135:97
15.Portsmouth FC61327:86
16.Fulham FC61239:115
17.Tottenham Hotspur61149:114
18.Reading61143:104
19.Derby County61144:154
20.Bolton Wanderers61057:113

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
M11

Lpool...tutova jedna

Reagovat
Slejdy

jak cip aj arsenal tuty fruty

Reagovat
M11

to jsem se zase jednou spletl... arsenal byl tutac taky...krasavec match...jen zase nemam naladu na mysmana

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

no tak Liverpool mě začíná šokovat..

Reagovat
M11

me povidej... uz mam po tiketu..

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

hmm.. já jsem dal Rennes,Inter,Bayern,Ostravu,Real..

Reagovat
M11

kolik vyhra?

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

za 30kč zhruba 260kč..

Reagovat
HOST*nofan

Pěkná upřímnost. Ale za 30K !! ( jen ) a ta volba zápasů - sss. Začínáš viď.

Reagovat
HOST*mysman

na me ze nemas naladu?A co ti vadi?ze fandim arsenalu ze mam pravdu nebo co mas za problem?Ze pisu co si myslim?

Reagovat
HOST*

tevez saha..2:0 !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele