Premier League preview - 19. kolo

26.12.2007, 10:06, aktualizováno 27.12.2007, 00:03
Previews
Vánoční svátky jsou v Anglii ve znamení fotbalu. Premier League pokračuje 19. kolem, v němž bude k vidění řada atraktivních duelů. Chelsea hostí Aston Villu, Manchester United a Liverpool hrají na hřištích nováčků Sunderlandu a Wiganu, Arsenal hraje v Portsmouthu. Ve čtvrtek se kolo dohrává zápasem Manchester City – Blackburn Rovers.
West Ham United - Reading  (středa 14:00)
Oba týmy jdou do tohoto vzájemného střetnutí s výhrami 2:1 v zádech. Podobně jsou na tom také v tabulce. Kladiváři jsou jedenáctí a hosté jdou do boje z 12. pozice. Ale nutno říct, že obě mužstva dělí přeci jen čtyři body, tudíž i v případě porážky se Londýňané udrží před svým příštím sokem, byť jen o bod.

Kladiváři v minulém kole ukončili konečně nelichotivou bilanci, když po čtyřech zápasech, ve kterých vyhráli jen jedinkrát, přivezli z Riverside Stadium v Middlesbrough další tři body. Reading zase potvrdil snový prosinec, jelikož v tomto měsíci zatím ještě neprohrál. Spravuje si tak chuť po naopak bídném listopadu, kdy prohrál, co se dalo.

West Ham je takovým nekorunovaným králem absencí. Vždyť kouč Curbishley neměl ani jednou v této sezoně možnost vybírat z kompletního kádru. A co ho mrzí ještě víc, je to, že jsou na marodce i hráči, do kterých mohutně klub před sezonou investoval – momentálně mezi ně patří Bellamy, Dyer a Faubert. Svými zdravotními patáliemi si už ale prošli i Ljungberg s Parkerem, další letní posily. Nyní je na marodce hned na deset hráčů a bylo hůř. Již výše zmíněné borce doplňují Davenport, Ferdinand, Bowyer a Zamora. Vrátit by se alespoň mohli už další tři fotbalisté – Boa Morte, Etherington a Collins. West Ham bez takové řady zraněných klíčových hráčů předvádí hodně nevyrovnané výkony a letos ztělesňuje pro sázkaře černou můru. Posuďte sami: úžasné výhry 1:0 nad Blackburnem a 5:0 nad Derby v minulých kolech doplnily zaváhání s Evertonem a Boltonem – prohra 2:0 a remíza 1:1.

Reading se po loňské snové premiéře v Premier League letos usadil alespoň ve středu tabulky a může být za to rád po ne zrovna ideálních úvodních měsících. O čemž vypovídá i fakt, že když se utkali oba středeční soupeři už v září, vyhrál West Ham pohodlně 3:0. Jenomže v nedávných několika dnech se z Readingu stal úplně nový tým, který začal konečně vyhrávat. Byť třeba se štěstím a sporně, viz poslední kolo se Sunderlandem. Fandy Readingu hlavně hodně povzbudila senzační výhra 3:1 nad Liverpoolem v 16. kole, která taktéž možná předznamenala lepší časy pro Coppelovi muže. Co se týče absencí, jsou oproti sobě West Ham s Readingem jako den a noc. Chybí akorát Oster s Littlem, jelikož by se po menším zranění z posledního kola rychle zotavuje Gunnarsson a za rezervu už odehrál celý zápas i Duberry, tudíž i on je připraven hrát ve středu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.25 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tottenham Hotspur - Fulham FC  (středa 14:00)
Snad žádný ze zápasů současného kola nebude tak nesmírně důležitý pro oba týmy. Tottenham, který se stále nevzdal vidiny pohárové Evropy, si nemůže dovolit na domácím hřišti ztrácet body, navíc proti týmům, jako je Fulham. Ten se propadl až těsně nad sestupové příčky a slastný pocit vítězství nepoznal už šest zápasů v řadě.

Kohouti šli po změně manažera herně velmi nahoru, jenže jejich zlepšení se stále moc neprojevuje na počtu získaných bodů. Nyní však mají příležitost vše napravit, jelikož nadcházející dva zápasy sehrají na domácím hřišti proti slabším soupeřů. Po duelu s Fulhamem je čeká Reading, tým s druhou nejhorší defenzívou.

Spurs po dvou vítězstvích v minulém kole nestačili v derby o sever Londýna na nenáviděný Arsenal, a to i přesto, že sahali po třech bodech. Proti Gunners sice dlouhou dobu prohrávali, zásluhou Berbatova však vyrovnali a dokonce jim byla nabídnuta výhoda v podobě penalty, tu ovšem kanonýr Keane neproměnil a jeho tým na to doplatil. Po pár okamžicích pobytu na trávníku se prosadil mladičký Bendtner.

Trenér Juande Ramos nemůže proti Cottagers stále počítat se zraněným Balem, Assou-Ekottem, Gardnerem a stoperem Kingem. Ovšem potěšující zprávou je pro něj návrat hned tří hráčů, a to Ricarda Rochy, Jermaina Jenase a Michaela Dawsona.

Fulham je letos prozatím jedním z mála týmů, které stále ještě nevyhrály na půdě soupeře. Na cizím hřišti je navíc směrem dopředu téměř neškodný, před zápasem s Tottenhamem má na kontě čtyři trefy. Nepřesvědčivé letošní výkony odnesl už před minulým kolem kouč Lawrie Sanchez, jenž byl odvolán, ovšem do dnešní doby stále nebyl nalezen jeho nástupce. Poté, co volné místo odmítl Chorvat Slaven Bilič, se spekuluje o angažování Jurgena Klinsmanna.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.44 - 3.65 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Aston Villa  (středa 14:00)
Jedním ze zahajovacích zápasů 19. kola anglické Premier league je právě střetnutí Aston Villy s domácí Chelsea. Villans, kteří ještě nedávno poráželi jednoho soupeře za druhým a pravidelně bodovali, se nyní nachází v krizi. Tu by určitě velmi rádi ukončili na Stamford Bridge, jenže nečeká je nic snadného.

Blues asi neměli moc klidné Vánoce, jelikož po necelé půlce sezóny se na vedoucí Arsenal dívají až ze třetího místa se ztrátou šesti bodů, a to pro ně uspokojivá situace zrovna není. Náladu si ovšem alespoň trochu spravili v minulém kole na hřišti Blackburnu, kde vybojovali velmi cenné vítězství, ale hlavně si udrželi svou současnou pozici.

Druhou stránkou věci je skutečnost, že přišli o svou brankářskou jedničku Petra Čecha, který po srážce s útočníkem Roque Santa Cruzem zápas nedochytal kvůli naraženému boku. Jenže zranění trápí taktéž Carla Cudiciniho, brankářskou dvojku, takže proti Aston Ville si zachytý až třetí v pořadí – Portugalec Hilário.

Kromě gólmanů navíc budou chybět další důležití hráči. Trenéru Grantovi určitě největší problémy dělá zranění jeho kapitána Johna Terryho, ovšem do zápasu nenastoupí ani kanonýr Didier Drogba a záložník Florent Malouda.

Jak jsme již zmiňovali, Villians kvůli slabým výkonům padají tabulkou stále níž, nyní se nachází na 8. místě, ovšem pouze s jednobodovou ztrátou na poslední pohárovou příčku, kterou drží Everton. Hráči birminghamského celku nevyhráli již čtyři utkání v řadě a pravděpodobnost, že na tom něco změní v zápase s Chelsea je malá, jelikož Blues doma ještě letos neprohráli.

Ovšem kouč Martin O’Neill může být klidný, všechny své hráče bude totiž mít k dispozici.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.30 - 7.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Wigan Athletic - Newcastle United  (středa 16:00)
Oba týmy se v posledních kolech značně zvedly a jejich počínání ve vzájemném zápase bude zajímavé sledovat i nyní, jelikož mají o co hrát.

Steve Bruce, manažer Wiganu, věří, že po zbývajících prosincových utkání bude pozice jeho týmu o poznání lepší, než je v současné době. Latics sice moc důvodů k radosti nemají, ovšem vše se může změnit už po zápase s Newcastlem. Pokud totiž svěřenci anglického kouče nebezpečné straky porazí, můžou se posunout až na 16. místo.

Wigan je na tom, co se absencí týče, poměrně dobře. Po zmeškaných zápasech se vrací bývalý obránce londýnské Chelsea Mario Melchiot, návrat hlásí také ofenzivní záložník Jason Koumas. Vyloučen není ani start Emila Heskeyho, což znamená, že do utkání nezasáhne pouze Carlo Nash.

Magpies v minulém kole zaskočili snad všechny fanoušky Anglie. Proti posledním Derby County na domácím hřišti hned dvakrát prohrávali, ovšem pokaždé dokázali vyrovnat. O konečném stavu 2:2 rozhodl až tři minuty před koncem Mark Viduka. Trochu nečekaně tak skončila série výher. Nyní má však tým kouče Allardyceho možnost nepovedený výsledek z minulého zápasu napravit. Proti Wiganu je považován za favorita.

K vytouženým třem bodům by už navíc měl přispět uzdravený útočník Michael Owen, ale také konkurent Davida Rozehnala v boji o místo v základní sestavě, zkušený Ir Stephen Carr. Kvůli zranění se na trávník nemůže podívat Peter Ramage.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.15 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sunderland AFC - Manchester United  (středa 16:00)
Manchester United čeká po Vánocích takřka další dárek v podobě vcelku snadného soupeře. Úřadujícímu mistrovi se totiž ve středu postaví Sunderland, který zatím podle očekávání bojuje o záchranu. Kouč Black Cats Roy Keane prostředí ManU zná velmi dobře ze svého celkem nedávného působení v jeho řadách, přesto pravděpodobně se svým poměrně dost slabým kádrem nemá valnou šanci na úspěch.

Sunderlandu může k zázraku dopomoci snad jen mohutná podpora domácích fandů na Stadium of Light. Ovšem nezapomínejme na chvályhodný zářijový výkon Keanových mužů na Old Trafford, kde prohráli pouze 0:1. Kdo ví, třeba si na světlé dny v dresu Reds vzpomenou Yorke s Colem, nyní v dresu Black Cats, a pomůžou outsiderovi k bodování proti slovutnému soupeři. Naopak za špatné časy se nebude moci pomstít svému bývalému zaměstnavateli Liam Miller, jelikož je v trestu a do dějin tohoto zápasu se tak rozhodně nezapíše. Kromě střílení gólů dělá Sunderlandu problém i koncentrace v závěrečných minutách zápasů, neboť v posledních dvou duelech – s Aston Villou i Readingem – prohráli gólem až v poslední minutě. Spolu s Millerem nemohou ve středu Sunderlandu k senzaci pomoci ani beci Anderson s Nosworthym a též další ex-Rudý Ďábel Kieran Richardson, jehož trápí bolavá záda. Jiný bek Edwards marodí se zlomenou nohou a jen tak tak by mohl stihnout středeční duel klíčový forvard Chopra.

Od Manchesteru se neočekává nic jiného než výhra. Je to zkrátka povinnost z tohoto duelu vyjít jako vítěz, vždyť obhájce titulu čeká až 18. nejlepší celek Premier League a ten se prostě poráží. ManU navíc disponuje skvělým Ronaldem, jenž konečně navazuje na své skvělé výkony v loňském roce a naposledy gólem v samotném závěru utkání utnul statečně vzdorující Everton. Ten se navíc skvěle doplňuje s Tevezem a Rooneym. Do branky opět naskočí i přes častou kritiku Kuszczak, ale jen proto, že je jednička Edwin Van der Sar zraněná. Ferdinand s Hargreavesem zmeškali minulé kolo, teď už by ale měli být připraveni. Neville, Scholes, Foster a Silvestre jsou ale stále mimo hru. Šetřen bude možná naopak proti slabému Sunderlandu Giggs, jehož místo v sestavě by měl zaujmout mladý Portugalec Nani.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.25 - 4.00 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Derby County - Liverpool FC  (středa 16:00)
Když se naposledy tyto dva kluby potkaly, skončilo to divoko výhrou Liverpoolu 6:0. Ovšem kouč Derby Paul Jewell svým fanouškům slibuje, že nic takového se už opakovat nebude.

Když ve funkci hlavního trenéra nahradil zmiňovaný Paul Jewell zkušeného Billa Daviese, předpokládalo se výrazné zlepšení. Jenže to se prozatím nějak nedostavilo, a proto je Derby stále beznadějně poslední. Minulý zápas proti Newcastlu však ukázal, že Berani nejsou zase tak bezbranní, jak se může na první pohled zdát, a výborný výkon ze St. James Parku by rádi zopakovali i nyní.

Jenže porazit Liverpool nebude vůbec jednoduché. Reds letos prohráli pouze dvakrát a to doma s Manchesterem a na půdě Readingu. Sílu Benítezových svěřenců si uvědomuje také Jewell. "Když budou ve formě, porazí nás. Takže musíme spoléhat na to, že se budou trápit, potom máme šanci," prozradil Jewell, dlouholetý fanoušek nejúspěšnějšího týmu Anglie, který pro tento zápas nemůže počítat pouze s Andy Toddem. Naopak po zranění se vrací Andy Griffin a Marc Edworthy.

Liverpoolská pohledná hra prozatím moc úspěchů neslaví. Slavný tým z města Beatles se nachází až na 5. místě, což je po předsezónních nákupech velké zklamání. Reds alespoň v minulém kole zabrali a po dvou porážkách rozdrtili doma Portsmouth 4:1. Pozice kouče Beníteze proto stále zůstává dost nejistá, ovšem stoper Jamie Carragher žádá fanoušky o přízeň, i přes ne zrovna optimistickou situaci.

"Na Arsenal ani Manchester zatím tolik bodů neztrácíme, navíc stále je máme v dohledu," prohlásil důrazný stoper. "Arsenal se sice nyní nachází v čele, ale jsem si jistý, že i na ně přijde krize a především pro jejich mladé hráče to bude složité hlavně psychicky," dodal Carragher, jenž se na hřišti určitě nepotká se třemi spoluhráči – Pennatem, Finnanem a Aggerem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 10.00 - 5.00 - 1.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Everton FC - Bolton Wanderers  (středa 16:00)
Jaká odlišnost oproti minulým rokům pod "Velkým Samem", kdy byl Bolton velmi neoblíbeným soupeřem. Nyní ho každý potkává spíš raději, než aby se ho snad bál. To Everton si udržuje už léta chtěný standard okolo osmého místa. Momentálně je šestý a jde z něj pravý, nefalšovaný strach, zatímco Bolton, leč se zvedá, je až čtrnáctý.

Everton byl dlouhých 12 zápasů neporažen až do té doby, dokud ho gólem v posledních minutách o sympatickou šnůru neobral Cristiano Ronaldo z Manchesteru. Velice chytrá přestupová politika se začíná letos Evertonu vyplácet. Jak Yakubu, tak Pienaar jsou pro svého nového zaměstnavatele opravdovými oporami. Everton by určitě rád do nového roku vstoupil právě ze šesté příčky, kterou nyní okupuje, jež mu zajišťuje alespoň Pohár UEFA, ve kterém mimochodem letos plní roli žhavého favorita na zisk trofeje pro vítěze. Daří se mu i v Carling Cupu, a proto je jasným favoritem středečního duelu. A to i přesto, že se přitom Toffees letos v žádném případě nevyhýbají zranění. Arteta s Cahillem, dva mimořádně důležití tvůrci hry Evertonu, by snad mohli včas doléčit své menší zdravotní neduhy, podobně jako Van Der Meyde. Jistě ale nenastoupí kvarteto borců ve složení: Turner, Osman, Stubbs a Baines.

Bolton se, naštěstí pro Megsona, ale samozřejmě vůbec pro celý klub, zvedá ode dna tabulky a už je na bezpečném 14. místě. V posledních duelech dokázal zkušený kouč konečně vyždímat ze svých svěřenců úplně všechen potenciál, který by sám o sobě určitě vystačil na první desítku. V útoku se může Bolton jakž takž spolehnout na osvědčeného kanonýra Anelku a čas od času se zas v bráně vytasí s dechem beroucím zákrokem Jaaskelainen. V posledních dvou venkovních zápasech inkasoval Bolton hned čtyřikrát, i když proti silným sokům – Manchesteru City a Liverpoolu. Nicméně vizitka to pro defenzivu vskutku dobrá není. Obrannou činnost mužstva by alespoň mohl už vyztužit O’Brien, ale naopak útok jistě zatím neposílí dlouhodobě zranění Vaz Te s Helgusonem. Bolton však ofenzivu vylepšit, zdá se, nepotřebuje, když v posledním kole nadělil pod stromeček hráčům Birminghamu hned tři góly.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Birmingham City - Middlesbrough FC  (středa 16:00)
Vítězství z tohoto zápasu má pro obě strany cenu zlata, jelikož Birmingham i Middlesbrough jsou v situaci, ve které si nemohou dovolit body ztrácet. Blues dělí od sestupových příček pouhý bod, svěřence Garetha Southgatea jen tři.

Ani jeden z týmů nedokázal v minulém kole vyhrát. Blues proti Boltonu dlouhou dobu drželi nadějnou bezbrankovou remízu, ovšem od 72. minuty obdrželi tři góly a nakonec odjeli z Reebok stadionu s debaklem. Middlesbrough nestačilo pro změnu na domácím hřišti West Hamu United, a to i přesto, že do vedení šlo jako první.

Boro v současnosti připomíná Kladiváře na začátku sezóny. Jejich marodka se rozrostla do velkých rozměrů a v zápase s Birminghamem neuvidíme na hřišti celkem 9 hráčů! Kouče Southgatea nejvíce trápí určitě zranění kanonýra Mida. Kromě něj je ovšem mimo hru také Hines, O’Neill, Riggott, Taylor, Jones, Bates, McMahon a Craddock. Návrat naopak hlásí alespoň obránce Jonathan Woodgate.

Domácí fotbalisté jsou na tom značně lépe, jelikož kromě Parnabyho a Oubiny mohou spoléhat na všechny fotbalisty.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.15 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Portsmouth FC - Arsenal FC  (středa 20:45)
Arsenal se stal minulý týden absolutním králem Londýna, když přehrál svého úhlavního rivala – Tottenham. Teď ho čeká jeden z týmů z první desítky – Portsmouth, jehož v posledním kole vyučil Liverpool. Od prvního Arsenalu se nečeká asi nic jiného, než další pokračování úspěšné série.

Na začátku sezony se rozhodně nečekalo, že Arsenal povede ligu, přesto je na něj nyní vyvíjen citelný tlak. Gunners ztratili letos pouhých 11 bodů z možných 54, leč vévodí tabulce Premier League před Manchesterem jen o bod. United čeká v příštím kole poněkud snazší sok než Arsenal – Sunderland, a tak nemůže příliš Arsenal počítat se ztrátou svého nejbližšího pronásledovatele, musí tudíž tápající Portsmouth bezpodmínečně porazit.

Pompeys si ještě nedávno užívali dlouhou sérii bez porážky, momentálně jsou na tom ovšem s psychikou hůře, jelikož poslední dva zápasy prohráli – nejprve s Tottenhamem 0:1 a pak jasně s Liverpoolem 1:4. Je navíc velký rozdíl mezi Portsmouthem doma a venku. Před domácím publikem jakoby se totiž Redknappovým svěřencům rozklepala kolena, z čehož vyplývá, že v posledních čtyřech domácích duelech nedokázali skórovat. To rozdíl mezi domácími a venkovními zápasy Kanonýrů je takřka nulový.

Arsenalu hraje navíc do karet jak menší počet absentujících hráčů, tak historie. V prvním ohledu neschází hostům dokonce žádný hráč, otazník visí akorát nad startem Van Persieho a najisto nenastoupí potrestaný Denilson, zatímco soupeř se bude muset každopádně obejít bez Pamarota, Cranieho a Primuse, start je naopak pravděpodobný u Davise, jenž byl ještě donedávna taky na marodce.

No a za druhé, historické tabulky říkají, že Portsmouth jak doma, tak venku neporazil Arsenal už předlouhých 49 let, čili v Premier League nebyli Pompeys úspěšnější ani jednou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.40 - 3.30 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Manchester City - Blackburn Rovers  (čtvrtek 20:45)
Před výborně hrajícím Manchesterem City nyní stojí těžká překážka, která nese jméno Blackburn Rovers. Domácí letos před vlastními fanoušky ještě neztratili ani jeden bod a tuto sérii budou chtít jistě prodloužit.

Citizens jsou letos týmem dvou tváří. Venku téměř neškodní, doma k neporažení, což také dokazuje statistika získaných bodů. Na svém stadionu získali celkem dvacet sedm bodů ze současných třiceti čtyř. Venkovní bilanci si Citizens trochu vylepšili o víkendu remízou na půdě Aston Villy.

Zápas s Blackburnem by pro manchesterský celek měl být o něco snazším a ne jenom kvůli jeho domácí bilanci. Svěřenci kouče Hughese totiž prohráli už tři utkání v řadě a razantní pokles výkonnosti se samozřejmě projevil taktéž na postavení v tabulce. V současnosti jim patří až desátá příčka, se ztrátou čtyř bodů na poslední pohárovou příčku Evertonu.

Nepříjemnou situaci Rovers zlepšuje alespoň pohled do kolonky zraněných. Mimo hru totiž zůstává pouze zkušený holandský bek André Ooijer. Manchester ovšem na tom o moc hůř není. Návrat plánuje talentovaný obránce Michael Johnson, ale zranění do hry stále zatím nepustí bulharskou hvězdičku Valerije Bojinova a Daniela Sturridgeho.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.20 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Arsenal FC18134136:1543
2.Manchester United18133232:942
3.Chelsea FC18114325:1037
4.Manchester City18104425:2034
5.Liverpool FC1796231:1133
6.Everton FC1893632:1830
7.Portsmouth FC1886429:1930
8.Aston Villa1885529:2129
9.Newcastle United1875626:2826
10.Blackburn Rovers1875623:2526
11.West Ham United1774622:1525
12.Reading1863924:3521
13.Tottenham Hotspur1846830:3118
14.Bolton Wanderers1845921:2717
15.Middlesbrough FC1845917:3017
16.Birmingham City18431118:3015
17.Fulham FC1828819:2914
18.Sunderland AFC18351017:3414
19.Wigan Athletic18341118:3413
20.Derby County1814138:417

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (46)

Přidat komentář
Zajda

West Ham United - Reading 0

Tottenham Hotspur - Fulham FC 1

Chelsea FC - Aston Villa 1

Wigan Athletic - Newcastle United 2

Sunderland AFC - Manchester United 2

Derby County - Liverpool FC 2

Everton FC - Bolton Wanderers 1

Birmingham City - Middlesbrough FC 2

Portsmouth FC - Arsenal FC 2

Manchester City - Blackburn Rovers 1

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem souhlas, až na Birmingham - Middlesbrough, tam bych viděl 0.

Reagovat
smazaný uživatel

Vcelku taky souhlas az na:

Wigan - Newcastle 0,

Everton - Bolton 0,

Birmingham - M'borough 1.

Reagovat
smazaný uživatel

No nevim, Everton bojuje o poháry a doma moc ztrácet nebude. Newcastle ztratil minulý kolo s posledním Derby a ztrátu s Wiganem tentokrát nepřipustí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenze Bolton se konecne probral, patri rozhodne vys, to bude dle me prekvapeni kola, ze v neprohraje na Evertonu. Newcastle je strasne precenovanej klub, patri do spodni poloviny tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si,že Everton i Newcastle budou bodovat naplno,také doufám,že Liverpool si vylepší skóre. Arsenal čeká další tvrdý oříšek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
satan_666

asi tak

Reagovat
satan_666

no Villans to měli tak krásně rozehraný než začal úřadovat rozhodčí zase... je to hnus,komedie,na blití

Reagovat
smazaný uživatel

Čo to tu potíš za nezmysly! Tá penalta bola korektná, možno tá karta prísna, ale pri väčšinou po takýchto zákrokoch v šestnástke sa dáva, v poli by sotva fasol žltú.

Reagovat
satan_666

nesmysly? bylo vidět že se pokládal dřív zaprvý a ta červená to je hodně těžkej nesmysl...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vidíš veci, čo ostatní nie...

Reagovat
satan_666

nepovažuj se za všechny ostatní...

Reagovat
smazaný uživatel

Ostatných považujem všetkých, čo netrpia nenávisťou a antipatiou k slovu Chelsea

Reagovat
satan_666

no to slovo mi nevadí ale to co se pravidelně děje na hřišti(či mimo něj?)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a Chelsea má tiež červenú, to ti snáď vadiť nebude, však?

Reagovat
satan_666

od tý penalty na to nekoukam,takže nemůžu komentovat...

Reagovat
smazaný uživatel

Môžeš oslôavovať, 4:4 FT

Reagovat
satan_666

nemůžu,Villans měli vyhrát...

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcel by si priveľa?

Reagovat
satan_666

neřek bych obzvlᚡkdyž to bylo 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmysly tu potis tak mozna ty ....ta karta byla tak smesna, ze sem se musel za bricho popadat....za tohle se dava sotva zluta, musis samozrejme vzit v uvahu, ze ten vetsi trest je samotna penalta...ale zrovna u rozhodciho Dowda me to neprekvapuje, to je tradicni priklad rozhodciho, ktery nadrzuje "vetsim" klubum...navic tohle neni jeho prvni prisna cervena, vzpomen si jak potopil pred par tydny Tottenham v zapasu s Birminghamem...osobne bych ho piskat uz nikdy nenechal, ale aspon bych se ho rozhodne nezastaval ...

Reagovat
smazaný uživatel

O tej karte som písal, že bola prísna, ale faul tam bol, tak ma tu neobviňuj z potení nezmyslov. Chceš snáď tvrdiť, že tam postrčenie nebolo?

Reagovat
smazaný uživatel

To samozrejme ne, vzdyt to jsem nerek....Ale mel sem dojem, ze satan myslel tim hnusem pouze tu cervenou (coz hnus byl) a ne tu penaltu....to tvrzeni, ze padal uz predtim padlo az potom, co jsem zacal psat....v tom asi bude zakopany pes

Reagovat
smazaný uživatel

Tvrdím, faul bol, ale červená bola moc prísna a Villa má ako vidím, tento zápas hodne smoly. Mne to nevadí, ja som dal 2,5>, takže spokojnosť

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim....Me to vadi, protoze me stvou takovato do oci bijici rozhodnuti rozhodcich ve prospech "vetsich" klubu...jak vidis, tak rozohdci to krasne obratil, defakto donutil Villu ke stahnuti zaloznika a hned je videt, jakou ma Chelsea uzemni prevahu (coz prvni pulku rozhodne nemela)....

Reagovat
satan_666

to je přesně to co mi vadí u každýho,ať se to stane u Arsenalu nebo Liverpoolu,ale tady to je jasně nejčastější

Reagovat
smazaný uživatel

A čo hovoríš na kartu pre Carvalha, ktorý zasiahol loptu?

Reagovat
smazaný uživatel

To bych nazval skvelym alibistickym tahem ....takhle vyrovnal cervene, takze je to statisticky v poradku, ale tou prvni cervenou zapas jednoznacne ovlivnil, Chelsea obratila cely zapas (pak zas srovnano ze standartky, ale tam neni pocetni deficit podstatny)....kdezto tahle uz toho moc neovlivni, zapas se dohraje za tlaku Chelsea, obrance nepotrebuji, Villa se stejne uz dopredu moc nepohrne...ale zas tohle bylo na cervenou spis nez to prvni....zajel do nej jak skokan do pisku

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm tak se standartky vyrovnaly a je to tak, jak to Dowd chtel

Reagovat
smazaný uživatel

Zasahnul sice mic ale zaroven s nohama todle byl zakrok reznika.Agbonlahor mel stesti ze ma obe nohy.Cervena zaslouzena.

Reagovat
smazaný uživatel

Naozaj? Ak zasiahneš loptu, je zaslúžená červená? Išli obaja do toho stretu rovnako, a Carvalho nehral nohy ale loptu. Ak by sa to stalo trebárs Gallasovi, nepísal by si takto, všakže? Proste rozhodcovi ten zápas nevyšiel. Karta pre Colea bola zaslúžená.

Reagovat
smazaný uživatel

stejne?Agbonlahor bezel s micem a CArvalho mu vletel pod nohy.Tady uz je jedno jestli trefis mic.Dyt ho uplne sestrelil,sel kolikama napred.Cekal sem zlutou,ale kdyz dal cervenou za ten zakrok na ballacka tak todle musel dat taky cervenou.

A karta pro Cashleyho Cunta byl jasna.

Reagovat
smazaný uživatel

Běžel s míčem ? Sledovali sme rovnaký zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

Agbonlahor si predkopl mic,pak prijel kolikama napred a trefil mic i s obema nohama agbonlahora.Ten muze bejt rad ze chodi...

Reagovat
smazaný uživatel

penalta byla přísná,a cervená uplne za nic.To byl normalni souboj o míč ballack tam mel ruce tak tak i zat knight.Kdyz uz pisknul tu penaltu tak nemel davat cervenou.To sou proste rusaci kdyz to nejde fotbalove tak musi pomoct rozhodci

Reagovat
M11

nezklamals

Reagovat
smazaný uživatel

ty uz di do prd*le.

Podle tebe to byl jasnej penaltovej zakrok s cervenou kartou?

Jestli jo tak si fakt tragickej

Reagovat
smazaný uživatel

Typicky objektívny príspevok antifanúšika Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

OChelsea viac než strata dvoch bodov môže mrzieť strata dvoch kľúčových hráčov na 3 stretnutia plus zranený Terry. Obrana Chelsea bola doslova hrôza a Villa si bod zaslúžila.

Reagovat
smazaný uživatel

PO tech dvouch golech sem doufal ve prohru,CSKA byla silene tragicka.Skoda ze neprohrali,Villans patri uznani ze to nevzdali a tu remizu vybojovali.

Reagovat
smazaný uživatel

"Líbí" se mi jak na každém fóru všichni bezhlavě řeší Chelsea,ten klub nemůže za to,že jej koupil Abramovič,dnes už málo hráčů hraje srdcem,nýbrž jen pro peníze a to je samozřejmě špatně.Včerejší zápas Chelsea ukázal,že peníze nejsou všechno a Villa podala parádní ofenzivní výkon,defenzivy a discplinovanost obou mužstev však hořely jako papír,pro oko diváka naprůměrně krásný zápas pro oko trenéra tep v rytmu infarktu Arsenal včera výkonostně zklamal,Manchester odehrál to co potřeboval a by velmi efektivní,ostatně má na to ofenzivní hráče,kteří se mýlí jen zřídka.Wigan uhrál veledůležité body,na tož straky prožívají další velmi jalové období,jakož je tomu poslední léta zvykem,řekl bych že čas "velkého" Sama na lavičce "magpies" se blíží čím dál tím rychleji ke konci.Tottenham zcela jasně rozstřílel slabé cottagers a opět potvrdil,že hraje fotbal na vysoké úrovni a příchod trenéra Ramose prospěl co se výsledků týče.West ham dle mého názoru ztratil doma s Readingem,ikdyž každý bod se počítá vzhledem k vyrovnanosti PL.Derby County podali velice statečný bohužel bezbodový výkon proti Liverpoolu a my jsme jasně přehráli Wanderrers ikdyž jsme měli celkem štěstí v koncovce co týče prvního vstřeleného gólu P.Nevillem.Koukám,že Citizens vedou na Rovers 2:1,ale přesto si tipuji,že zápas skončí remízou,Roque Santa Cruz má formu jako hrom.

Reagovat
smazaný uživatel

njn,já to věděl

Reagovat
smazaný uživatel

Roque to vyrovnal

Reagovat
smazaný uživatel

Santa Cruzovi se daří, přidal svůj 8. a 9. gol v sezoně.

Reagovat
Shevchenko

daří? On je poslední dobou fantastický! Škoda jen že byl dlouho v Bayernu a tam se mu nedařilo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele