Představení účastníků ME 2016 - Wales

04.06.2016, 08:00
Profily, historie
Po osmapadesát let se Wales krčil v pozadí a sledoval úspěchy ostatních národních mužstev. Čtyřicet, pokud budeme brát vypadnutí v play-off kvalifikace na čtyřtýmové Euro 1976 jako latentní čtvrtfinále. Nyní je čas, aby se rudý Velšský drak naplno rozlétl a začal chrlit oheň. Velšané navíc do své historicky první základní skupiny mistrovství Evropy dostali rivala z Anglie.

Na kontinentu se jim říká Bale a spol. Ne snad, že by křídelník Realu Madrid nebyl naprosto esenciální složkou základní jedenáctky, tou samozřejmě je. Při pohledu na soupisku, a předpokládanou jedenáctku především, uvidíme mnoho jmen, která pozornějším fotbalovým fanouškům vnuknou myšlenku, že Wales přece jen nebude tým jednoho muže. Ramsey, Allen, Ledley, kapitán Williams nebo gólman Hennessey jsou oporami neméně důležitými.

Po zkušenostech z kvalifikace můžeme Colemanovu Walesu odškrtnout jednu z tradičních slabin. Velšané měli dříve velký sklon sesypat se za nepříznivého stavu — zkrátka poráželi sebe samotné. Hned v prvním zápase při cestě na Euro však dokázali otočit výsledek na otřesném hřišti v Andoře, a to až v samotném závěru. Pak udrželi vedení proti Kypru, když hráli poločas v oslabení. Psychiku zkrátka Ostrované vypucovali na vyšší úroveň, což je na šampionátu klíčové.

Turnajové týmy, které nejsou schopny dosáhnout úspěchu dominantním fotbalem, jako třeba Španělé na posledních dvou Eurech, zpravidla dokonale brání a využijí každou příležitost v útoku. Wales prošel deseti kvalifikačními zápasy s pouhými čtyřmi inkasovanými brankami — na šest výher a tři remízy mu pak stačilo jedenáct branek. Efektivita zn.: Dokonalost.

Vězte, že "Y Dreigiau" budou ve Francii vycházet z dokonale zabezpečené a organizované defenzivy, kterou neochvějně řídí stoper Swansea Ashley Williams. V kvalifikaci udrželi sedm čistých kont, což překonali pouze Španělé, Angličani a Rumuni. Favoritovi skupiny Belgii navíc Wales nedovolil ani jedinou branku.

Historie


Jen dva týmy, Anglie a Skotsko, mají delší historii než Wales — první mezistátní zápas odehrál už v roce 1876 právě se Skotskem. Přesto jsou dějiny tohoto ostrovního celku velmi chudé. Na závěrečný šampionát se Draci probojovali jednou jedinkrát v roce 1958, a to ještě dost kontroverzní cestou.

V asijské kvalifikaci totiž Súdán i Egypt odmítli hrát proti Izraeli, který se tak stal kontumačním vítězem. FIFA jej ale odmítla na mistrovství světa pustit bez toho, aby nastoupil do kvalifikace — proto rozhodla, že se uskuteční baráž mezi jedním z týmů z druhých míst v evropské kvalifikaci. Prvně vylosovaná Belgie hrát odmítla a jako druhý z osudí vzešel Wales, jenž ve dvojutkání s Izraelem uspěl.

Zadařilo se mu i ve Švédsku, kde vypadl až ve čtvrtfinále proti pozdějšímu vítězi Brazílii. Ale od té doby až dodnes to byla zase bída. Jedinou výjimkou byl zmíněný "československý rok" 1976, kdy byli Velšané krůček od kvalifikace na závěrečný turnaj. Mezi nejlepší čtyřku se však nedostali a skončili tak de facto ve čtvrtfinále.

Pak následovalo devět neúspěšných cest za první vysněnou účastí na Euru. Vyšlo to konečně až letos. Předtím byl Wales nejblíže v kvalifikaci na šampionát v roce 2004. Tehdy ztroskotali až v baráži na reprezentaci Ruska.

Infograficky



autor: Víťa Horák

Cesta na šampionát


I tentokrát skončili svěřenci Chrise Colemana ve skupině na druhé příčce, rozšířený formát Eura na 24 týmů však Walesu zajistil dokonce přímý postup do Francie.

V kvalifikaci přitom museli měřit síly s řadou těžkých i nevyzpytatelných soupeřů. Belgie byla jasným favoritem, zatímco Bosna a Hercegovina měla jít suverénně pro druhé místo. Velšané byli coby tým ze čtvrtého koše bráni spolu s Izraelem jako pouhý vyzyvatel. Ani výlet na Kypr není pro ostrovní týmy nic extra příjemného.

Jenže Wales své rok a půl dlouhé putování zvládl naprosto s přehledem. První zakolísání s Andorrou Bale a spol. zažehnali a potom už to byla spanilá jízda. Ve dvojzápasech s Izraelem, Kyprem ani Belgií neprohráli, takže mohli už kolo před koncem kvalifikace slavit postup. A to i přesto, že bezprostředně před boucháním šampaňského poprvé padli s Bosnou a Hercegovinou.

Trenér — Chris Coleman


Rodák ze Swansea a kdysi urostlý obránce spojil svůj fotbalový život se dvěma kluby. Kromě města svého mládí, kde na sklonku svého dospívání čtyři roky úspěšně hrál, zanechal silnou stopu ještě ve Fulhamu. V roce 1997 se stal tehdy rekordní posilou bohatého byznysmena Mohameda Al-Fayeda, jenž vytáhl Cottagers z League Two až do Premier League.

Coleman za londýnský celek nastupoval dlouhých pět sezón. V roce 1999 vyhrál třetí nejvyšší soutěž, o dva roky později dokonce i tu druhou. Na konci ročníku 2001/02 ukončil aktivní kariéru, ale se západolondýnským celkem se nerozloučil. Plynule tam totiž započal svoji bohatou trenérskou éru.

Manažerem Fulhamu se stal v dubnu 2003 a na horkém křesle vydržel čtyři roky. Poté si vyzkoušel španělskou štaci v Realu Sociedad, než převzal Coventry City a v lednu roku 2012 konečně i reprezentaci Walesu.

V poledním cyklu se Coleman pohyboval mezi třemi různými systémy, které umně variuje i během zápasů a leckdy tak soupeře dovede překvapit. Jeho nejoblíbenějším rozestavením je 3-4-2-1, které dává Garethu Baleovi na podhrotu dostatečnou volnost. Občas se dračí klenot pohybuje i na hrotu při selekci 5-3-2, velšský trenér navíc umí nastavit efektivní systém i při rozestavení 4-3-3.

Tahoun týmu — Gareth Bale (Real Madrid)



zdroj: stuff.co.nz

O Garethu Baleovi toho není potřeba psát příliš. Původem levý bek se v Tottenhamu vypracoval v jednoho z nejlepších hráčů Premier League, načež po něm sáhl Real Madrid, který se nezdráhal zaplatit přes dvě a půl miliardy korun. V reprezentaci jeho hvězda září snad ještě víc, což dokázal hlavně v uplynulé kvalifikační fázi.

Baleova osobnost je pro Wales skutečně absolutně nepostradatelná. Vždyť bez něj Coleman dovedl svůj tým k vítězství v jediném z devíti případů. Dva březnové přáteláky bez hvězdy Realu Madrid pak ukázaly, jak strašně jsou Velšané na své ikoně závislí. Ofenzivní impotence proti Severnímu Irsku a Ukrajině byla alarmující.

Hrdina lidu Hal Robson-Kanu se sice v posledních měsících hodně zlepšil, ale žádný gólostroj to vážně není. Ve třiceti startech vstřelil pouhé dvě branky. Sam Vokes se v 39 zápasech trefil šestkrát a Simon Church zavěsil třikrát z 35 případů. A to je ze střeleckých záznamů útočníků v reprezentaci všechno. I proto se Wales v deseti kvalifikačních zápasech radoval jen z jedenácti gólů. I proto musel sedm z nich vstřelit právě Bale.

Gareth Bale je tvůrce hry i zakončovatel, vůdce i součást party. Co je ale pro Wales hlavní, není to žádná jednostranná hrozba. Umí totiž hrozit z protiútoků, umí rozložit uzavřenou obranu. Dovede zakončit ranou z dálky, zblízka, hlavou i z přímých kopů. Když je ve formě, je prakticky nezastavitelný.

Na prahu slávy — Hal Robson-Kanu (Reading)



zdroj: football.co.uk

Ofenzivnímu univerzálovi bylo v květnu už sedmadvacet let, o nějakém prahu slávy se tedy dá hovořit jen velmi nadneseně. Pro Hala Robson-Kanua platí spíš přízvisko "unsung hero", tedy upozaděný, či chcete-li neopěvovaný hrdina. S tím by však zase nesouhlasili fanoušci Walesu. Robson-Kanu je totiž miláčkem ochozů, jakýmsi lidovým hrdinou — a právě jemu jsou adresovány nejčastější popěvky a chorály při domácích i venkovních zápasech velšského nároďáku.

Celým jménem Thomas Henry Alex Robson-Kanu se narodil v Anglii, za kterou hrál mezistátní zápasy ještě ve výběru do 20 let. Až pak se rozhodl přijmout nabídku Walesu, s nímž ho národnostně pojí jeho babička. Od roku 2010 stihl odehrát rovných třicet utkání, ale jeho gólová sbírka napovídá tomu, že to zkrátka není žádný velký střelec.

Branky vstřelil pouze dvě, tu poslední navíc před téměř dvaceti měsíci. To mu však nebrání v tom, aby zápas co zápas nastupoval v základní sestavě a kromě srdcí fanoušků si získával i to manažerovo. Chris Coleman jej využil v devíti z deseti kvalifikačních klání, což dokonale odráží jeho přínos pro tým.

Robson-Kanu je založením křídelník, umí nastoupit i v čtyřčlenné záloze. Ve Walesu je nicméně pravidelně využíván na hrotu, kde víří vodu a připravuje půdu pro Garetha Balea či z druhé vlny nabíhajícího Aarona Ramseyho. Ve společnosti těchto dvou individualit je zkrátka potřeba někoho částečně obětovat. A Hal je na tuto místy nevděčnou roli ideálním borcem.

Předpokládaná sestava




Nejoblíbenější systém Walesu a jeho manažera Chrise Colemana je tříobráncové rozestavení 3-4-2-1. Před stabilní brankářskou jedničkou Waynem Hennesseym se zpravidla pohybuje kapitán a lídr defenzivy Ashley Williams, po jehož boku nejčastěji nastupují James Chester a Ben Davies. Střední obranu bude jistit i velezkušený James Collins. Čas od času dostane mezi stopery příležitost i Chris Gunter, který jinak tráví čas u pravé lajny.

Když tomu tak je, hraje falešné pravé křídlo fulhamský Jazz Richards. Na levém kraji hřiště kraluje Neil Taylor, jenž má za sebou povedenou sezónu ve Swansea a Coleman na něj bude hodně spoléhat. Příjemné starosti má šéf velšské reprezentace uprostřed zálohy, kde má jisté místo pouze Aaron Ramsey.

Zbylé dva posty však nejsou žádným dogmatem. V základní sestavě proti Slovensku pravděpodobně nastoupí Joe Ledley, jenž je z hvězdného středu pole nejschopnější při hře směrem dozadu. Mezi ním a Ramseym se ovšem strhne bitva o jedno místečko, a to především mezi anglickým šampionem z Leicesteru Andym Kingem a Joe Allenem z Liverpoolu. O fous navrch by měl mít druhý jmenovaný 'velšský Pirlo'.

V roli jakési spojky bude dozajista operovat největší hvězda, nejlepší hráč a suverénně nejlepší střelec Gareth Bale, jehož forma a zdravotní stav bude alfou a omegou potenciálního úspěchu Dragons na francouzském fotbalovém festivalu. Otazník visí nad rolí jediného hrotového hráče. Hal Robson-Kanu je sice stabilní postavou v základní sestavě, ale jako útočník má prachbídnou gólovou efektivitu. Kdyby Baleovi zvlhnul střelný prach, mohl by mít Wales obrovské potíže. Na šanci proto čekají zmínění Simon Church a Sam Vokes.

Tip redakce na umístění: osmifinále


Program zápasů - skupina B

11.06.2016
18:00
Wales
2:1
Slovensko
Bordeaux
16.06.2016
15:00
Anglie
2:1
Wales
Lens
20.06.2016
21:00
Rusko
0:3
Wales
Toulouse

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Wayne Hennessey
24.01.1987
Crystal Palace
Danny Ward
22.06.1993
Liverpool FC
Owain Fôn Williams
17.03.1987
Inverness CT
Obránci
Datum nar.
Klub
James Collins
23.08.1983
West Ham United
Ben Davies
24.04.1993
Tottenham Hotspur
Chris Gunter
21.07.1989
Reading FC
James Chester
23.01.1989
West Bromwich Albion
Jazz Richards
12.04.1991
Fulham FC
Neil Taylor
07.02.1989
Swansea City
Ashley Williams
23.08.1984
Swansea City
Záložníci
Datum nar.
Klub
Joe Allen
14.03.1990
Liverpool FC
Gareth Bale
16.07.1989
Real Madrid
David Edwards
03.02.1986
Wolverhampton Wanderers
Andy King
29.10.1988
Leicester City
Joe Ledley
23.01.1987
Crystal Palace
Aaron Ramsey
26.12.1990
Arsenal FC
David Vaughan
18.02.1983
Nottingham Forest
Jonathan Williams
09.10.1993
Milton Keynes Dons
Útočníci
Datum nar.
Klub
David Cotterill
04.12.1987
Birmingham City
Simon Church
10.12.1988
Aberdeen FC
Hal Robson-Kanu
21.05.1989
Reading FC
Sam Vokes
21.10.1989
Burnley FC
George Williams
07.09.1995
Gillingham FC

Autor: Marek Ustohal

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny

Komentáře (169)

Přidat komentář
Error

velšský Pirlo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Semifinále. Gareth tam všem provětrá zadky.

Reagovat
smazaný uživatel

Je docela možný, že se z šatny Realu něco přiučil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mishko

Reagovat
monty25

Reagovat
smazaný uživatel

Wales - Slovensko - Rusko

Týmy na téměř stejné úrovni (momentálně).

Na to, jak se tyto týmy v tabulce poskládají bych si ani netroufnul hádat.

Reagovat
smazaný uživatel

ja jo: Anglie, Wales, Slovensko, Rusko

Reagovat
smazaný uživatel

To by bylo ideální.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Anglie je asi jasná, ale tamto se prostě nedá odhadnout,stejně jako pořadí v "efku" po Portugalsku.

Reagovat
smazaný uživatel

efko bude taky jasne :) POR, AUT, ISL, HUN :)

Reagovat
smazaný uživatel

Je to možný,ale rozhodně to není nic jasnýho. Rakušáci z druhýho koše budou největši zklamání turnaje si myslím.

Reagovat
smazaný uživatel

nn tam to vidim na jasne CF :)

Reagovat
smazaný uživatel

Skupinu mají lehkou, to je fakt. Ale všam ještě nedávno se kopali za uši. Třeba Island nebo Maďarsko překvapí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapci tipovať sa to nedá, môžete si to len myslieť :D ale tvrdiť, že Wales a Rusko v momentálnej forme sú na úrovni Slovenska tak to chce odvahu, však tieto dva týmy v posledných rokoch neporazili žiaden silný tým, poprípade nemajú takú víťaznú šnúru bez prehry ako my a to sme nehrali s mužstvami typu Malta,Andorra Albánsko atď

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
samson192

Reagovat
aramaki

preboha o čom točíš?

Reagovat
smazaný uživatel

cerny kun turnaje myslim, ze maji i na SF pri dobre konstelaci hvezd :)

Reagovat
kylo ren

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na každém postu lepší hráč, než má Slovensko (sorry) . Otázka je, jestli toho dokáží využit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ja už ti chcel posielat peniaze, ale potom vidím, aký si len provokacny picus často, snad to ani nemas za potreby..

Reagovat
smazaný uživatel

sorry, moje komentáře jsou vždycky trochu nadsazené, jinak proti Slovensku nemám nic

Reagovat
Euphael

Neomlouvej se, tady máš pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, poslem ti i tak love

Reagovat
icka

Reagovat
SunFells

Hamšík je lepší než Ramsey.

Reagovat
Euphael

A tím to končí

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle dělání hvězd z nekopů v anglický lize už se přeneslo i na kádr Walesu?

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle přílišné podceňování PL hráčů se tady objevilo kdy? Poslední dny tady toho přilezlo nějak moc.

Reagovat
SunFells

Kucka je lepší než Allen i Ledley.

Reagovat
smazaný uživatel

dohromady

Reagovat
Euphael

Není.

Reagovat
smazaný uživatel

sasek

Reagovat
SunFells

No máš co dohánět.

Reagovat
Euphael

Po vzájemném zápase prozreš.

Reagovat
SunFells

Zápas to rozlouskne ...to mluví za vše.

Reagovat
smazaný uživatel

lepsi nez Joe "Andrea" Allen je podle me uz jen Tom Cleverley

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

Ďuriš je asi taky lepší než někdo, kdo dá za sezonu tři góly za Reading.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
smazaný uživatel

tak mne to tak tiez pripada, ale hrame dost dobre teamovo takze to az tak nevadi. Ja som od nasej repre pred kvalifikaciu nic moc necakal ale uz tolko krat ma prekvapili, ci uz proti Spanielom, Nemcom, Ukrajina, napr. proti Svajciarom sme 55 minute v priatelskom zapase vyhravali 3-0 takze tie papierove predpoklady ajked niesu v nas prospech budeme im vyrovnany super

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som tiež mohol napísať, že ste outsider celej skupiny a máte na každom poste horšieho hráča ako Turecko :D no ako se ti líbi borče?

Reagovat
smazaný uživatel

Libi se mi tvuj komplex

Reagovat
smazaný uživatel

to teda vevím.. minimálně záloha?

Reagovat
smazaný uživatel

Ačkoliv Slováky nemusím tak fakt ne

Reagovat
Shevchenko

Mají dva hráče, bez nich jsou nejhorší tým Eura.

Reagovat
Counter

To zas neee.

Reagovat
smazaný uživatel

to muzes rict podle me o dost tymech, kdyz jim seberes dva nejklicovejsi hrace

Reagovat
fantomas

Reagovat
Shevchenko

A která repre je horší, kdyby Wales neměl ty dva? Napadá mě jen Sev. Irsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Celá obrana je kvalitní. Záloha taky není z nejhorších.

A můžu taky z portugalské sestavy odebrat dva nejlepší hráče, ať je to porovnání fér? Nebo ze slovenské? polské? švédské?

Reagovat
smazaný uživatel

a kdyz najdes dva kvalitni hrace v albanskym vyberu, muzes i tam

Reagovat
fantomas

No, tak s tou portugalskou zase pr

Reagovat
fantomas

Kdo sou vůbec ty dva? Bale a Ramsey? Střed zálohy je složenej z hráčů, co sou poměrně výrazný i v rámci PL, obrana stojí na oporách Swansea (za normálních okolností jednoho z lepších týmů PL), sám Williams se řadí k širší stoperský špičce ligy. Jako já vim, že si tohle všechno shrneš pod "PL dřeváci se přeceňujou", ale ten tým rozhodně neni o jednom muži.

Už jen to, že zvládá velmi dobře naplňovat neortodoxní rozestavení (který mimochodem samo může v tomhle poměrně ortodoxnim prostředí působit jako výhoda), myslim o kvalitě toho kolektivu leccos vypovídá.

Reagovat
salami

párkrát jsem je viděl hrát a nějakej líbivej fotbal to nebyl, hodně nepřesností, ale bojovnej kolektivní výkon s tim, že Bale hraje taky dost týmově, akorát prostě je schopnej si vytvořit 1-2 šance za zápas a proměnit to v gol, Ramseyho bych jako nějakýho nenahraditelnýho hráče neviděl, celkově je to u nich o kolektivnim výkonu

Reagovat
fantomas

No však to víceméně píšu. Bude to určitě vycházet spíš z defenzívy, což samo o sobě vypovídá o tom, že ti dva vyloženě ofenzivní hráči Ramsey s Balem asi nebude *až tak* esenciální, respektive ten úspěch určitě nedělali sami.

Reagovat
Counter

Maďaři? Albánci? Rumuni?

Reagovat
fantomas

Ba ne, já už Ševčenka chápu... tyhle tři se nepočítají, páč tam ani "ty dva" nenajdeš

Reagovat
Shevchenko

Věc názoru asi, Rumuny bych teda rozhodně nepodceňoval, ale holt nehrají PL no. Já sem chtěl hlavně poukázat na to, jaky rozdíl ti dva v repre dělají, stačí se podívat kdo střílel góly v kvaldě. (dobře, Ramseyho přínos asi přeceňuju). Ale beru, že asi mají kvalitní obranu, ale jako favority na postup bych je teda rozhodně nepovažoval.

Reagovat
Counter

Ty děláš, jako by hraní PL bylo něco méněcenného než rumunská/maďarská liga nebo nevím...

Reagovat
SunFells

Reagovat
patas92

To už stačí i fotka slavícího Ramseyho, aby to někdo odnes?

Reagovat
forma

Reagovat
salami

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azza

Reagovat
Visca el barca

repre vo hovně

Reagovat
smazaný uživatel

ver ze bys chtel hrace jako jsou Bale, Ramsey, Williams nebo Ledley v nasem narodaku

Reagovat
Visca el barca

Balea bych teda nechtěl

Reagovat
homeles8

Reagovat
CHONG

Proč taky, vždyť je jenom o deset parníků lepší než jakýkoliv hráč z české reprezentace

Reagovat
Visca el barca

je to kopyto z Realu

Reagovat
CHONG

To je pravda, ale nijak to nevylučuje to, co jsem psal výše

Reagovat
Visca el barca

Já souhlasím. Jen co se týče repre, je mi ta česká nějak ukradená. Klub je pro mě víc.

Reagovat
CHONG

V tom jsme výjimečně za jedno.

Reagovat
taws

klub kdesi v prdeli v katalánsku, ale to nevadí...dám si do nicku katalánštinu do profilovky na facebooku fotku messiho a je ze mě hrdej Culé

Reagovat
CHONG

A co jako, to musíš někomu fandit, jenom proto, že ses tam narodil, aniž bys to mohl ovlivnit?

Reagovat
$$CaptainKokotko

Tak pokud jim fandi cely zivot, parkrat si zajede na Nou Camp, tak proc ne?

Reagovat
CHONG

Ano, přesně to říkám

Reagovat
taws

at si každý fandí komu chce..ale přijde mi zvláštní fandit týmu, který mnozí ani v životě nenavštíví a fandí mu kvůli tomu, že byl zrovna úspěšný v době kdy začali sledovat fotbal...a nejvtipnější je pročítat ty diskuze mezi fans realu a barcelony...takový hádky na život a na smrt snad mezi sebou nevedou ani ti španělé

Reagovat
$$CaptainKokotko

Tak dost lidi je normalnich a dost lidi je dementnich, ti dementi se hadaji porad

Reagovat
CHONG

To už je pak otázka, intenzity toho fandění, já třeba Realu fandím 14 let, jednou ročně jezdím do Madridu na zápas, zbožňuji Španělsko, kam jezdím tak často, jak to jen jde, zajímám se o historii Madridu i Španělska, zbožňuji španělskou kuchyni, učím se španělsky...

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
$$CaptainKokotko

Btw. Ani tymu z eura 2004 jste nefandili? Tomu neslo nefandit . Jinak chapu. Ja se celkove na euro tesim, ale ted uz to neprozivam jako driv. Jsem rad za tezkou skupinu, aspon to bude zajimave, chci jen aby jsme to odehrali solidne a aby Rosa odehral vsechno

Reagovat
Godwinson

Věřím jim na druhé místo ve skupině

Reagovat
niflheim

I was in a bar Saturday night, and had a few drinks. I noticed two large women by the bar. They both had strong accents so I asked, "Hey, are you two ladies from Ireland?"

One of them screamed, "It's Wales you idiot!"

So, I immediately apologized and said, "Sorry, are you two whales from Ireland?"

That's all I remember.

Reagovat
smazaný uživatel

To je starý...

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý tým, jejich zápasy si určitě nenechám ujít

Reagovat
mickey mouse

OT: Copa America se tu nebude nijak propagovat?

Reagovat
smazaný uživatel

EUROfotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Reagovat
Zark

(-.-)

Reagovat
Counter

Konečně jsem se dopracoval do situace, kdy už mé typické komentáře píšou ostatní za mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Dopracoval ses k tomu v suchým triku.

Reagovat
smazaný uživatel

Už mi to píše půlka twitteru.

Reagovat
Zark

jsme v tom s tebou

Reagovat
Counter

Reagovat
niflheim

Kolik je tam vůbec max počet hráčů na lavičce? Nebo mi jen blbne livescore.

Reagovat
patas92

Na každém velkém turnaji může na lavičku celá soupiska, pokud se nepletu

Reagovat
Kily

v základních skupinách maximálně souhrn po každém kole + po zajímavějších zápasech článek s ohlasy, previews a komentáře od čtvrtfinále

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapci z Walesu sú sympaťáci a majú veľmi dobrú organizáciu hry smerom z defenzívy. Ja ale verím Janovi Kozákovi a našim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tiež verím našim, len mi trocha príde úsmevné,že nás všetci pasujú do role toho outsidera aj napriek výsledkom sme pre nich druhotriedny, sám to vidiš aj podľa tých príspevkov od Čechov a od diskutujúcich zo zahraničných stránok, nech už to začne,nech znova môžeme šokovať svet :)

Reagovat
smazaný uživatel

Na provokatérov radšej nikdy nereagujem, lebo týmto patologickým prípadom nikdy nejde o argumentáciu, len o ponižovania a výsmech. A dobre len pre nás, že nás podceňujú, aspoň nevznikne na tím tlak a Kozák sa bude môcť sústrediť na svoju robotu. Tí krátkozrakí huráfanúšikovia, čo sa automaticky považujú za lepších, lebo sú zo západnej Európy, sú absolútne nepodstatní, aj tak ten ich ostrovný futbal dostáva na držku každý turnaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Hned po ČR fandím vám,nepodceňuju vás, ale ruku na srdce, 1-2 zápasy v kvladě a přátelák s lavičkářema z Německa, když předtím jste 5 let téměř nic neuhráli, to není důvod proč vás farozivat nad Ruskem. ( na druhou stramu Wales je zase až moc přeceňovanej)

Opakuji,že toto není nijak útočný komentář.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden-dva zápasy v kvalde...ok. Španieli, dve čisté kontá s Ukrajinou, suverénna forma vonku, v zàpase s Macedónskom doma úplne dominantný výkon, za aký by sa nemuselo hanbiť svetové mužstvo, priateľské výhry nad Švajčiarskom, Islandom, Nemeckom...Sorry, ale píš niečo o lavičkároch, až aj ČR porazí Nemcov. Tiež no offence, dúfam, že to nevezmeš osobne.

Reagovat
smazaný uživatel

Od kvalifikacie na MS sme porazili tieto musztva: Spanielsko, Nemecko, Turecko, Ukrajina, Polsko, Svajciarsko, Turecko, Bielorusko, Gruzinsko, Cesko, Izrael, Ciernu Horu, Macedonsko, Luxembursko,

Prehrali sme s Ruskom, Spanielskom a nestastne s Bieloruskom.

Ale skusil si

Reagovat
smazaný uživatel

Pardon za to Turecko. A dokoncal to bolo pod Patom a MAtom

Reagovat
smazaný uživatel

Miesto jedneho Turecka este Island.

Reagovat
aramaki

Ste dáki premotivovaní chlapci. Ani pár vyhraných kvalifikačných zápasov z nás žiadnych favoritov nerobí. Pozícia outsidera nám úplne vyhovuje, horšie bude, keď zrazu začnú očakávania. Ja hovorím, poďme do toho skromne s hlavami dole a ak sa niečo podarí, tak to môžme osláviť. Zatiaľ sme postúpili na ME..tot vsjo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zark

rubbish

Reagovat
smazaný uživatel

wales ako krajina a ludia (co poznam zopar odtial) su mi neskutocne sympaticki a okrem nasich im budem drzat palce (plus islandu). a ked uz kvoli nicomu inemu, tak wales ma podla mna uplne top hymnu - https://www.youtube.com/watch?v=AM4mIlYKG9s

Reagovat
vladis271

Manchester United are exploring the potential of a sensational move to bring Barcelona forward Lionel Messi, 28, to Old Trafford.(Daily Mail)

Arsenal midfielder Jack Wilshere, 25, is the shock name at the top of Manchester City boss Pep Guardiola's list of summer transfer targets. (Sun)

Real Madrid will again make a move to sign Manchester United goalkeeper David de Gea this summer, but new Red Devils boss Jose Mourinho is determined to keep the 25-year-old at Old Trafford. (AS)

Spaniard De Gea has assured Manchester United's supporters that he is staying at the club to work under "winner" Mourinho. (Daily Mirror)

Manchester United manager Jose Mourinho wants to sign Roma midfielder Miralem Pjanic, 26, as he sets about reinforcing his team's spine. (Manchester Evening News)

Saturday's Sun back page

Saturday's Sun back page

Former England striker Emile Heskey insists that Marcus Rashford has already shown his game-changing ability for Manchester United, but it is "too soon" for the striker to start at Euro 2016. (Squawka)

Everton want to conclude a deal to make Southampton manager Ronald Koeman their new boss within the next 24 hours. (De Telegraaf - in Dutch)

The Saints are facing an exodus of players with midfielder Victor Wanyama and strikers Shane Long and Graziano Pelle set to follow Ronald Koeman out of St Mary's. (Sun)

Liverpool defender Martin Skrtel, 31, is wanted by at least two Turkish clubs this summer, including title-winners Besiktas. (Liverpool Echo)

Chelsea could turn to Liverpool striker Christian Benteke, 25, as a cut-price Plan B if they fail to re-sign Romelu Lukaku, 23, from Everton this summer. (Daily Mail)

Chelsea are preparing an offer for Lazio's Italian international winger Antonio Candreva, 29. (Il Tempo - in Italian)

Saturday's Daily Mirror back page

Saturday's Daily Mirror back page

Barcelona have joined Chelsea and Manchester City in the race to sign 21-year-old Atletico Madrid defender Jose Gimenez. (Talksport)

Manchester City captain Vincent Kompany, 30, has been assured of his Manchester City future - despite manager Pep Guardiola targeting central defenders Aymeric Laporte, 22, of Athletic Bilbao and Everton's John Stones, 22. (Manchester Evening News)

Stoke have won the race to sign £10m-rated Norwich winger Nathan Redmond, 22, who is refusing to sign a new contract at Carrow Road. (Daily Mirror)

Sunderland have lodged an £11m bid for West Ham striker Diafra Sakho, 26. (Sun)

Wolfsburg left-back Ricardo Rodriguez, 23, has claimed he would be excited to unite with international team-mate Granit Xhaka at club level amid reports he could be bound for Arsenal. (Evening Standard)

Tottenham are considering creating their very own "Wembley" pitch at the club's training ground as boss Mauricio Pochettino prepares for his side's Champions League campaign at the national stadium. (Daily Telegraph)

West Ham are in talks to sign Besiktas' Canada international midfielder Atiba Hutchinson, 33. (Talksport)

Reagovat
pepinho2

Messi do MU

Reagovat
smazaný uživatel

Trapaci podepisujou hrace, my upravujem treninkove hriste. Rovnou nam toho usaka dejte

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester United are exploring the potential of a sensational move to bring Barcelona forward Lionel Messi, 28, to Old Trafford.(Daily Mail)

You just know it's that time of the year again..

Reagovat
smazaný uživatel

EL mu jeste chybi ve sbirce

Reagovat
Whitemedia

Jojo, Benteke, Candreva

Reagovat
smazaný uživatel

candreva by mohl bejt v pohode, kdyz ho conte dobre zna z repre, kvalitni back up na kridlo

Reagovat
Spasitel

Wales sa príliš preceňuje podľa mňa uhrajú iba remízu s Ruskom a týmto končí

Reagovat
smazaný uživatel

Můžou jen překvapit. Rusáky snad zmáknou, zápas se Slovenskem bude o všechno. I když Anglie s Woyem taky nemá nic jistého, ale byla by to totální ostuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak třeba Rusové proti nám byli otřesní, SVK má podobně jako Wales na některé posty super hráče a jinde je to horší a Anglie je na turnajích jedno selhání za druhým. Navíc Bale je hráč, který může patřit na turnaji k nejlepším a brali by ho všichni trenéři.

Když někdo věří Švédsku jen díky Zlatanovi, proč nevěřit Walesu díky Baleovi?

Reagovat
Spasitel

Tak na šampionáte to bude o inom Rusi určite zahrajú lepšie a ja napríklad neverím tímom z jedným rozdielovým hráčom lebo tie tímy budú hlavne stavať na tých hráčoch ako je Bale či Ibrahimovič a to býva niekedy kameňom úrazu ale tak môžem sa mýliť ale viac verím našim čo vedia podať srdcový tímový výkon a Anglicku.

Reagovat
aramaki

Tak to ale ty potom precenuješ iných, ked Walesu proti nám a Rusom v podstate nedávaš šancu. Ja si myslím, že s nami odohrajú úplne vyrovnaný zápas, ktorý rozhodnú detaily, malé chybičky. Budem rád za remízu. Musíme dať dole Rusov.

Reagovat
smazaný uživatel

sympatický tým snad s Anglii postup

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že z téhle skupiny nemůžou vypadnout všichni

Reagovat
stas87

Kolko timov ocakavate v Rusku o dva roky z ostrovnych mancaftov? Ja si myslim, ze sa kvalifikuje Anglicko a mozno Irsko.

Reagovat
db18

To ti řeknu max. po losu, ale teďka bych řekl, že to bude Anglie a Skotsko.

Reagovat
stas87

Sak uz kvalifikacia je vyzrebovana. Wales podla mna neuhra ani baraz, Skotsko aj Severne Irsko tiez nie. Priamo postupi Anglicko a Irsko mozno do baraze.

Reagovat
db18

Ajo... Anglie určitě... Skotsko možná, to bude o štěstí... a Wales/Irsko mají cca. stejnou šanci, ale víc věřím Rakousku.

Reagovat
stas87

Srbsko uz musi na nejaky turnaj, uz to musi zlomit a kvalifikovat sa. Rakusko bude dalej napredovat, v BL maju kopu hracov a podla mna tu skupinu dokazu vyhrat.

Reagovat
mikelinos

japonsko

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

Objektívne majú najväčšie šance tí, ktorých spomínaš, hoci aj Severné Írsko má momentálne slušnú formu. Tam to ale na postup cez Čechov nevidím. Čo sa týka Írov, dosť bude záležať aj od formy súperov, napr. od Walesu obhájenie postupových priečok neočakávam a naopak dúfam, že sa zlepšia Srbi. Rakúšania sú pre mňa favoritmi. Aj Škótsko môže za istých okolností prehovoriť do boja o postup, hádam sa im podarí ošklbať Anglánov.

Nechajme sa prekvapiť. Osobne by som tam nechcel vidieť žiadnych, iné tímy hrajú pre mňa zaujímavejší futbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Pouze Anglie. Jsem přesvědčenej už jen po pohledu na skupiny v kvaldě.

Reagovat
Ferguson6

No už sem dajte ten článok o Slovensku ako sme najslabsi tím na ME, skončíme poslední v skupine a anketu či inkasujeme 6, 10 alebo 20+ gólov

Reagovat
Counter

Na poslední místo ve skupině už byli pasováni Rusové.

Reagovat
smazaný uživatel

Mozno ze na papieri Wales vyzera slusne ale ich muzstvo nehra spolu 6-7 rokov ako nase, takze pri vyrovnanosti bude toto rozhodujuci detail. Cela kostra muzstva Pekarik, Hubocan,Skrtel, Durica, Kucka, Hamsik, Weiss hrala uz v 2010 na MS JAR. K tomu vyborny Duris, zlepsujuci sa Mak a niekto z trojice Skriniar, Pecovsky, Hrosovsky na DM. Tento tim pojde daleko

Reagovat
13

A nebo taky ne, bude záležet na čí stranu se přikloní štěstí.

Reagovat
smazaný uživatel

My máme ale Jana Kozáka

Reagovat
stas87

Pecovsky-Kucka, ti dvaja budu sediet.

Reagovat
vladis271

no už sem jebnite nás.

Reagovat
Ferguson6

Inak sa mi páči ako mali v kvalifikácii nádherné originálne dresy a na EURO im adidas je*ne najobyčajnejší katalógový aký má

Reagovat
Usty

bff, to vypadá jak trička

Reagovat
smazaný uživatel

Ked vidim Ramseyho, je mi zle.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Egocentrik.

Reagovat
fantomas

No vidiš, to máte zrovna společný, pokrytčce

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ideal by byl postup Anglie, Cobolaku a i Whalesu. Tak uvidime.

Reagovat
Azza

Reagovat
smazaný uživatel

3. místo ale bez postupu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele