Představení účastníků ME 2016 - Německo

04.06.2016, 18:04
Profily, historie
Zaujalo nás
Trojnásobný mistr starého kontinentu, trojnásobný finalista a k tomu úřadující světový šampion — tato vizitka zkrátka německou reprezentaci předurčuje k tomu, aby byla, snad možná po boku hostitelské Francie, favoritem i nadcházejícího fotbalového svátku. A nevydařená poslední dvouletka, která přišla po zlatém triumfu z Ria, na tom příliš mnoho nemění...

Když před třiadvaceti měsíci dokázal DFB-Team v prodloužení finálového zápasu na Maracanã porazit Argentinu, bylo fotbalové Německo na nohou — jeho skvělá generace si konečně vysloužila přízvisko "zlatá" a dokázala prolomit nedobytnost jihoamerického kontinentu, co se světových šampionátů týče.

Od té doby sice Löwovi svěřenci v rámci přípravných zápasů vyhráli ve Španělsku či doma přejeli Italy, jinak ale povětšinou nabízeli pouze šeď a účast na Euru dokonce neměli jistou ani před svým posledním kvalifikačním utkáním.

Stejně jako před turnajem v Brazílii má Joachim Löw i tentokrát starosti s marodkou a opětovně ve své nominaci musel oželet dortmundskou dvojici Ilkay Gündogan - Marco Reus, přičemž letos hlavně prvně jmenovaný mohl na mistrovství hrát stěžejní roli. Znovu se pak musí na poslední chvíli zotavovat Bastian Schweinsteiger, jenž po svém mnichovském kumpánovi Philippu Lahmovi převzal kapitánskou pásku, a zcela fit v závěru sezóny nebyly ani další opory Jérome Boateng s Matsem Hummelsem.

Dalším jevem, který Jogiho Löwa zřejmě už jen tak nepřekvapí, je hrubě nevydařené předposlední utkání před ostrým startem na šampionátu. Vzhledem k defenzivně laděným soupeřům ve skupině si Němci pozvali do Augsburgu Slovensko a jednomu z outsiderů turnaje podlehli 1:3. Žádná panika u našich západních sousedů ale nenastala, ať už vzhledem k plánované absenci opor, jinému rozestavení (Löw naordinoval hru na tři stopery) či historické zkušenosti — zápasy s Kamerunem (2:2), Švýcarskem (3:5), Běloruskem či Japonskem (v obou případech 2:2) hovoří o tom, že Němci tradičně nabírají na síle až při generálce. O jejich formě a sestavě tak podstatně více napoví až dnešní duel proti Maďarsku.

Historie


Jak vyplývá již z úvodu tohoto předturnajového preview, Německo neodmyslitelně patří mezi světové fotbalové velmoci. Nebylo tomu tak ale odjakživa, a právě Maďaři o tom ví své. Psal se rok 1954, když se světový šampionát konal ve Švýcarsku a mužstvo kolem skvělého Puskáse se chystalo ve finále Němce skolit podobným způsobem (8:3) jako ve vzájemném utkání v rámci základní skupiny. Však také rychle vedli dvoubrankovým rozdílem, tehdy Západní Německo ale hlavně díky dvojnásobnému střelci Helmutu Rahnovi skóre otočilo a dokonalo tzv. Zázrak z Bernu.

Po premiérovém triumfu nicméně přišla hubenější léta, než se roku 1963 rozběhla bundesliga a právě tento dlouho oddalovaný krok, tedy založit ligovou soutěž po vzoru tehdy pokročilejších fotbalových zemí, se ukázal být klíčový pro další vývoj. Už po třech letech se Němci dostali až do finále mistrovství světa v Anglii, kde ve Wembley sahali po zlatu, než je zpražil domácí Hurst a jeho profláknutý gól-negól (na jehož odvetu čekala Nationalelf do Jihoafrické republiky více než půl století).

Po bronzu z Mexika, kde Nationalelf vypadla v semifinále po "Zápasu století" s Itálií, už přišla zlatá sedmdesátá léta. Na ligovém poli tehdy kralovaly mnichovský Bayern spolu s Borussií Mönchengladbach a právě tyto dva týmy tvořily kostru týmu, který se v roce 1974 stal na domácí půdě světovým šampionem a mimoto opanoval mistrovství Evropy v Belgii (1972) a Itálii (1980). Německou dominanci nad starým kontinentem narušil pouze Bělehrad a rok 1976 — kdo tehdy v penaltovém rozstřelu finálového utkání prokázal pevnější nervy, to snad netřeba připomínat...

Za dokonalou odvetu mohou Němci považovat Euro v Anglii, kde o dvacet let později zařídil český zármutek dvougólový Bierhoff, ještě dříve ale přišlo třetí a na dlouhou dobu poslední světové zlato z Itálie, které mohli poprvé oslavit i východní Němci, byť oficiálně byla země sjednocena až o pět měsíců později.

Za rok 0 se pak optikou moderní historie německého fotbalu dá považovat letopočet 2004, kdy DFB-Team (i k české radosti v rámci skupinové fáze) vybouchl na ME v Portugalsku a nenavázal tak na dva roky staré stříbro z asijského MS, kde ho do finále dovedl téměř nepřekonatelný Oliver Kahn. Od domácího šampionátu v roce 2006 se pak Němci mohli pětkrát po sobě radovat ze zisku medailí, které ale až do předloňského mistrovství měly vždy pachuť zklamání. Až v Brazílii do sebe vše zapadlo, o tom ale více v krátkém profilu Bundestrainera Löwa...

Infograficky



autor: Víťa Horák

Cesta na šampionát


Po triumfu v Riu se dalo čekat, že vzhledem k odchodu některých hráčů do reprezentačního důchodu a nástupu mladé krve nebude výkonnost německého výběru kdovíjaká, navíc se i sám Löw nechal slyšet, že mu jeho svěřenci připadají myšlenkami jinde, a tudíž doufá, že oslavy již konečně skončí. Asi ani jeho ale zřejmě nenapadlo, že bude mít jeho družina ve skupině D až tak výrazné problémy.

Úvod do kvalifikačního cyklu měla Nationalelf zvláště špatný, když po vydřeném vítězství nad Skotskem, historické prohře v Polsku a šokující domácí remíze s Irskem měla po třech zápasech na kontě jen čtyři body. Od poloviny října do poloviny listopadu 2014 tak byli Němci dokonce až čtvrtí, než přeci jen zabrali a pětizápasovou vítěznou šňůrou dramaticky vylepšili svoji pozici. V předposledním kole však přišla zbytečná prohra na irské půdě a stačila už jen jedna další blamáž, aby německý výběr musel potupně do baráže. K něčemu podobonému nakonec nedošlo, byť těsná domácí výhra nad Gruzií veškeré znepokojení určitě neodvála.

Představitelé svazu i reprezentace jistě museli být rádi, že na Euro nově postupovalo 24 namísto dosavadních 16 týmů. Nebýt tomu tak, byli by Löwovi svěřenci ještě pod větším tlakem. Takto za sebou zanechali bilanci 7 výher, 1 remízy a 2 proher, což nakonec stačilo na první místo, pokud bychom ale nebrali v potaz dva zápasy proti trpaslíkovi z Gibraltaru, nebylo by skóre 13:9 z osmi zbývajících duelů zrovna vizitkou hodnou k chlubení.

Trenér — Joachim Löw


Nové tisíciletí více než kdy dřív přeje trenérům, kteří během své hráčské kariéry nedosáhli na žádné hmatatelné úspěchy — ať už to jsou José Mourinho, Jürgen Klopp nebo právě Joachim Löw. Dnes šestapadesátiletý kouč sice odehrál několik desítek utkání v německé nejvyšší soutěži, jinak ale strávil svoji aktivní dráhu převážně ve druhé lize v dresu Freiburgu. Na lavičce nedalekého Stuttgartu pak slavil své nadlouho největší klubové úspěchy, když v roce 1997 dovedl VfB k vítězství v DFB-Pokalu a v nadcházející sezóně až do finále dnes již zaniklého Poháru vítězů pohárů.

Navzdory celkem solidní sezóně ve Fenerbahçe či titulu s Innsbruckem se jeho kariéra neubírala příliš dobrým směrem, z minulosti si však Löw udržoval jeden dobrý kontakt — trenérskou licenci totiž skládal společně s Jürgenem Klinsmannem, a když se právě tento bývalý kanonýr stal v červenci 2004 novým reprezentačním koučem, prosadil si Löwa jako svého asistenta. Nový trenérský tým měl za úkol obstojně odehrát domácí mistrovství světa, do kterého mužstvo nevstupovalo se zrovna růžovými vyhlídkami, avšak podařenými výsledky a výrazně zatraktivněnou hrou si brzy získalo fanoušky na svoji stranu a jeho cestu utnul až v semifinále pozdější vítěz z Itálie.

Po konečném bronzu se Klinsmann rozhodl ze své funkce odstoupit a věnovat se klubové kariéře, a k překvapení snad téměř všech se jeho nástupcem stal právě Löw, který je dvanáctým trenérem historie Nationalelf a teprve třetím koučem, jenž za reprezentační A-tým nikdy nenastoupil coby hráč. Löw okamžitě vyhlásil za cíl zlato z Eura 2008, kde jeho tým po finálové prohře s nastupující španělskou dynastií zůstal těsně pod vrcholem, větší kredit ale Němci získali až za své vystoupení v Jihoafrické republice o dva roky později, kde jim Španělé vystavili stopku tentokrát už v semifinále, nicméně předváděná hra a střelecké hody proti Anglii či Argentině zůstanou nezapomenuty.

Dva roky nato, na turnaji pořádaném Polskem a Ukrajinou, přišlo další semifinálové zklamání, které Němcům připravila pro změnu zase Squadra Azzurra, a právě tento šampionát znamenal pro Löwa jak znatelné odvrácení přízně veřejnosti, tak i přínos klíčového poznatku do budoucna — jeho tým musel reagovat na taktický vývoj a alespoň částečně se vrátit k tradičnímu německému pragmatismu, byť oproti minulosti v trochu jiné podobě. Nejpozději po zběsilém zápase se Švédy, kteří v Berlíně dokázali smazat čtyřbrankový náskok domácích, bylo jasné, že německá hra už nemá být tak přímočará a atraktivní jako v letech 2010-2012, zato ale účelnější a nakonec i úspěšná.

V Brazílii už do sebe vše zapadlo, obávaní soupeři z jihu Evropy zůstali v základní skupině, a "Jogiho" svěřenci se po problémovém osmifinále proti Alžírsku rozehráli do výtečné formy. Po profesorsky zvládnutém duelu s Francií přišel pro německé fanoušky bonbónek v podobně demolice domácí Brazílie a ve finále vše zakončil Götzeho zlatý gól proti Argentině. Během turnaje i po jeho skončení se sice objevily také hlasy, že Německo vyhrává "navzdory Löwovi", elegantnímu švábskému kouči už ale nikdo nikdy nevezme fakt, že se zařadil po bok trenérských legend, jakými byli Sepp Herberger, Helmut Schön a Franz Beckenbauer.

Tahoun týmu — Thomas Müller (Bayern Mnichov)



zdroj: shoot.co.uk

O německé reprezentaci se již delší dobu říká, že její hlavní hvězdou je tým. Pokud se ale o některém z hráčů v poli dá bez větších okolků tvrdit, že vyčnívá, pak jím je jednoznačně Thomas Müller, jehož přítomnost je pro Löwa klíčová jak na samotném hřišti, tak v kabině.

Pravděpodobně největší současný oblíbenec fanoušků Bayernu má za sebou v dresu Nationalelf dvě nadmíru vydařená mistrovství světa — na to první v roce 2010 vlétl jako velká voda poté, co na něj v Mnichově vsadil Louis van Gaal, a i když ještě tři měsíce před turnajem Müllera neznal třeba takový Diego Maradona (a jako tehdejší trenér Argentiny si vedle něj odmítl sednout na tiskovce), opouštěl bavorský rodák Jihoafrickou republiku s vizitkou nejlepšího střelce šampionátu. Stejný primát Müllerovi o čtyři roky později jen těsně unikl, coby čerstvému mistrovi světa mu to ale mohlo být srdečně jedno.

Na evropské reprezentační scéně každopádně má tento milovník koní hodně co dokazovat, v Polsku a na Ukrajině si ostatně při pěti startech nepřipsal gól ani přihrávku. Tehdy nicméně neměl své místo v základní sestavě jisté a několikrát do zápasu naskočil jen z lavičky, což je (pokud bude zdravý) momentálně nepředstavitelné, ba nepřípustné. Své o tom po konci své bavorské štace ví i Pep Guardiola, který se se zlou potázal, když Müllera nechal na lavičce prvního semifinále Ligy mistrů na půdě Atlética.

Šestadvacetiletý ofenzivní univerzál, který své technické i rychlostní limity nadmíru vynahrazuje nevídanou herní inteligencí, má přitom za sebou individuálně asi nejlepší sezónu, během níž ve dvojici s Lewandowskim nedal spát žádné bundesligové obraně a dvaceti góly bezpečně překonal své sezónní maximum. K tomu, aby navázal na svá vystoupení z JAR a Brazílie, má tudíž Müller skvělé předpoklady — bez ohledu na to, zda mu Löw svěří úlohu hlavního zakončovatele na hrotu útoku, nebo zde bude doplňovat Gómeze.

Na prahu slávy — Leroy Sané (Schalke 04)



zdroj: dfb.de

Hned tři mladé pušky — Joshua Kimmich, Julian Weigl a Leroy Sané — se trochu překvapivě vešly do finální nominace Joachima Löwa, a i když první dva jmenovaní zanechali ve své premiérové bundesligové sezóně velký dojem, tak je to právě vlasatý křídelník z Gelsenkirchenu, kterému se předpovídá nejzářivější budoucnost.

Přitom teprve před rokem se Sané dostal do povědomí širší fotbalové veřejnosti, když v utkání Ligy mistrů na hřišti Realu Madrid přispěl k vítězství Schalke (které ale ani tak nepostoupilo) gólem a přihrávkou. Po letním odchodu Juliana Draxlera se pak ze dne na den stal tahounem jinak nepříliš dobře fungující ofenzivy S04, přičemž jeho sezónní bilance osmi branek a šesti nahrávek je na dvacetiletého mladíčka více než slušná.

Syn bývalého senegalského repezentanta Souleymana Saného na tom mohl být i lépe, během jarní části sezóny už ovšem nezářil tak jako na podzim; s vědomím, že své spoluhráče individuální kvalitou převyšuje, se často uchyloval k sólování či okatému vztekání ve chvíli, kdy naopak přihrávku nedostal. Kouč Schalke André Breitenreiter přitom nevypadal, že by byl s to Saného srovnat do latě, a bude tedy zajímavé sledovat, jak si s ním poradí nový muž na lavičce hornického celku, Markus Weinzierl.

Klidně se ale může stát, že Sané již příští sezónu odehraje mimo Veltins Arénu — není totiž žádným tajemstvím, že se o něj zajímají ty největší, popř. nejbohatší evropské kluby. Jeho cenovka se přitom podle spekulací pohybuje kolem padesáti milionů eur, a tato suma by se nepochybně ještě zvýšila, pokud by se rodák z Essenu dostal ve Francii ke slovu. Po zranění Reuse s Bellarabim a Saného slušném výkonu proti Slovensku jde přitom o scénář poměrně reálný.

Předpokládaná sestava




Dá se očekávat, že minimálně v základní skupině budou Löw a spol. upřednostňovat německou klasiku, tedy rozestavení 4-2-3-1. Stejně tak jako v Brazílii se ale může takřka svévolně přejít na 4-3-3, což bude zřejmě nejvíc záviset na zdravotním stavu Bastiana Schweinsteigera — pokud by se ukázalo, že kapitán týmu je v dobré kondici a může být pro tým prospěšný nejen v kabině, ale i na hřišti, Löw by mu místo v sestavě jistě našel. Nikoliv ovšem na úkor dvou jiných středních záložníků Toniho Kroose a Samiho Khediry, kteří v základní jedenáctce nemohou chybět. Těžko si přitom představovat složitost trenérovy volby, pokud by byl navrch fit i Gündogan...

Čeho se Löw, kterému namísto Hansiho Flicka bude na turnaji premiérově asistovat Thomas Schneider, s velkou pravděpodobností vzdá, to je hra na tři stopery. Jeho tým sice v tomto rozestavení výrazně přehrál Italy, systému ale odzvonilo po prohře se Slovenskem a hlavně kvůli vyřazení Sebastiana Rudyho z týmu. Právě hoffenheimský univerzál a trenérův oblíbenec byl při opomenutí Gintera, Durma či Weisera jediným hráčem, který mohl na pravé straně plnit roli celoplošného křídla, do finální třiadvacítky se ale nevešel.

I proto mají Němci, podobně jako před dvěma lety, nedostatek možností na krajích obrany. Ten levý by měl obstojně vyplnit Jonas Hector, byť v dresu kolínských Kozlů na jaře nastupoval spíše ve středu zálohy, a na pravou stranu (kde se spousta fanoušků obávala středopolařů Cana či Kimmicha) by se měl přesunout Benedikt Höwedes, který na tomto postu kdysi nastupoval v Schalke a roli krajního beka, byť levého, bravurně zvládl na šampionátu v Brazílii.

Ke změně v průběhu turnaje patrně dojde ve středu obrany, kde sice vedle stopera č. 1 Boatenga začne jeden z dvojice Rüdiger - Mustafi (lepší karty drží prve jmenovaný), ovšem ještě před koncem základní skupiny by jej měl nahradit Mats Hummels, který se sebevědomě nechal slyšet, že i když bude stoprocentně fit až na zápas se Severním Irskem (poslední zápas Němců ve skupině), tak ho na turnaji čeká celých pět vystoupení.

Asi nejméně jasná je situace v ofenzivním partu německého mužstva. Pokud nenastanou žádné další zdravotní patálie, tak své místo v základu mají jisté Mesut Özil, nejlepší nahrávač uplynulé sezóny Premier League, a samozřejmě také neopomenutelný Thomas Müller. Menší záhadou přitom je, zda bude mnichovský šutér operovat na hrotu stejně jako v první polovině turnaje v Brazílii, nebo se stáhne na křídlo a uvolní tak cestu do sestavy Mariu Gómezovi. Ten se v Turecku stal nejlepším střelcem ligy a Beşiktaşi 27 góly zajistil mistrovský titul, nicméně Löw — byť mu zatím dává spoustu prostoru — se na jeho adresu nechal slyšet, že pro něj Gómez představuje "jen" hráče do vápna a nikoliv "hrající útočníka". Což je prohlášení, které v moderním fotbale důvěrou příliš nezavání...

Poté již zbývají jedno až dvě místa na křídle, popř. v podhrotovém prostoru, a adeptů se najde více než dost. Navzdory doposud neúspěšnému angažmá v Bayernu si na své starty určitě přijde Mario Götze, dobré šance na základní sestavu má ale i Julian Draxler, který po stagnaci v mateřském Schalke zažil výbornou sezónu po přesunu do Wolfsburgu. S horšími vyhlídkami se musí smířit jeho klubový spoluhráč André Schürrle stejně jako Lukas Podolski, přičemž jim všem by nakonec mohl vypálit rybník výše představený mladík Sané.

Tip redakce na umístění: semifinále


Program zápasů - skupina C

12.06.2016
21:00
Německo
2:0
Ukrajina
Lille
16.06.2016
21:00
Německo
0:0
Polsko
Paříž - Saint-Denis
21.06.2016
18:00
Severní Irsko
0:1
Německo
Paříž

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Bernd Leno
04.03.1992
Bayer Leverkusen
Manuel Neuer
27.03.1986
Bayern Mnichov
Marc-André ter Stegen
30.04.1992
FC Barcelona
Obránci
Datum nar.
Klub
Jérôme Boateng
03.09.1988
Bayern Mnichov
Jonas Hector
27.05.1990
1. FC Köln
Benedikt Höwedes
29.02.1988
Schalke 04
Mats Hummels
16.12.1988
Borussia Dortmund
Shkodran Mustafi
17.04.1992
Valencia CF
Jonathan Tah
11.02.1996
Bayer Leverkusen
Záložníci
Datum nar.
Klub
Emre Can
12.01.1994
Liverpool FC
Julian Draxler
20.09.1993
VfL Wolfsburg
Mario Götze
03.06.1992
Bayern Mnichov
Sami Khedira
04.04.1987
Juventus FC
Joshua Kimmich
08.02.1995
Bayern Mnichov
Toni Kroos
04.01.1990
Real Madrid
Mesut Özil
15.10.1988
Arsenal FC
Leroy Sané
11.01.1996
Schalke 04
Bastian Schweinsteiger
01.08.1984
Manchester United
Julian Weigl
08.09.1995
Borussia Dortmund
Útočníci
Datum nar.
Klub
Mario Gómez
10.07.1985
Beşiktaş JK
Thomas Müller
13.09.1989
Bayern Mnichov
Lukas Podolski
04.06.1985
Galatasaray SK
André Schürrle
06.11.1990
VfL Wolfsburg

Autor: Petr Vaněček

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny

Komentáře (157)

Přidat komentář
fantomas

Kouká někdo na přátelák? Ten ofsajd

Reagovat
db18

...to jste to nemohli vydat o pár minut dřív?

Reagovat
fantomas

Plán je vždycky vydávat to v šest, a já původně myslel, že zápas začíná až v sedm.

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutecne. Draxler byl v dobe prihravky na urovni prihravajiciho a dvou obrancu, a pred nimi jeste stali dva obranci asi tak metr a pul

Reagovat
LGT

Video by nebylo?

Reagovat
martin1

na onlajnech je to dobře vidět

Reagovat
stas87

Jj, mne sa to nezdalo uz v dobe tej prihravky a nepochyboval som o tom, ze to ofsajd nebol. Teraz vyborne Neuer, aj dorazku vyrazil.

Reagovat
Counter

boha

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
smazaný uživatel

Teplákový kráľ je nesmrteľný, ale fakt má jedny tepláky 20 rokov? To je iný humusák

Reagovat
db18

Nemá, musí se přizpůsobovat značce výstroje zbytku týmu.

Reagovat
Kang & Kodos

Takže si akorát přešívá značky?

Reagovat
db18

A občas i logo klubu.

Reagovat
Hokaido

To mu přešívá stará Hnátková, když pere dresy...

Reagovat
Rudnevs

Jasné, že nie.

Reagovat
smazaný uživatel

Khedira s Kroosem? Jezismarja, az tohle uvidi ten vymastenej retard z PL sekce, ten se posere

Reagovat
Hachim Mastour

Ktorý?

Reagovat
Paul Anka

vymaštěný

Reagovat
Mastný Chobot

hm

Reagovat
Hachim Mastour

Iba preto, že sa mi páči záloha Khedira,Kroos-Ozil som retard?

Reagovat
smazaný uživatel

O tobe nikdo nemluvi. Mluvil jsem o tom blbovi, ktery mi na muj nazor, ze v pripade 4-2-3-1 bude stredova dvojice KK napsal, ze repre fotbal je treba chapat v sirsich souvislostech a pokud bych tam dal misto Schweinsteigera i kdyz rok skoro nehral vybornyho a zkusenyho Khediru, tak jsem debil co tomu nerozumi

Reagovat
smazaný uživatel

"Vybornyho a zkusenyho Khediru."

Reagovat
smazaný uživatel

Podle tebe je mizernej a nezkusenej?

Reagovat
icka

Vsak ma pravdz, jen lidi co ho nevidi hrat melou sracky jako ty.

Reagovat
Rudnevs

Veď je.

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Khedira je ozajstna kvalita, sice skoda tej nachylnosti k zraneniam, ale inaksie by som tam tiez staval Khediru miesto takmer nehrajuceho Shweinsteigera, jednoznacne. Khedira dokazuje svoju kvalitu i v Juve pravidelne...

Reagovat
smazaný uživatel

Sami fakt kapitán?

Reagovat
smazaný uživatel

Kapitán bude Manu. Je i dneska.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

♥ Vítězové ♥

Reagovat
smazaný uživatel

OT : Egypt sa vracia na APN Zatiaľ sa na budúcoročný turnaj do Gabonu kvalifikovala veľmi silná zostava.

Reagovat
Zark

Týjo, Hector, toho ani neznám, ten bude asi taky na prahu slávy

Reagovat
Rudnevs

Áno. Sané, ale má lepšiu techniku a robí frajeriny, keď mu to víjde tak je pre ľudstvo nový Messi ...

Reagovat
Zark

tak snad budou fintičky vycházet a lidi budou spokojení

Reagovat
Rudnevs

To dúfam aj ja. U neho mi príde, že zahrá tak ako sa vyspí ... strašne nekonzistentný.

Reagovat
smazaný uživatel

Zklamání turnaje..

Reagovat
smazaný uživatel

Prave dali nemci golik... Hector to Gotze if you know what I mean...

Reagovat
db18

Góla dal ale Lang

Reagovat
papanegra

Muller je potaha až o finále

Reagovat
Counter

Mesutek jim vypřihrávkuje minimálně semifinále, ale nevím nevím, jestli budou mít i na víc, celou kvalifikaci i přáteláky už nepůsobí tak hladově.

Reagovat
Hachim Mastour

Iba sa šetria.

Reagovat
Rudnevs

Tak vieš, tie Jogiho exprerimenty ... keď, ale pôjde do tuhého tak snáď prestane vymýšľať.

Reagovat
Losinho

Pro mě největší favorit.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby nakonec nejvetsim problemem nebyla absence Gündogana. Jakkoliv maji vybornou zalohu, ta jeho schopnost zalozit akci, poslat neocekavanou kolmici a prekonat tak zabezpecenou obranu muze dost chybet. Takhle te jejich hre mozna muze trochu chybet takovy prekvapivy element.

Reagovat
db18

V repre tyhle schopnosti stejně moc neukazoval, takže to taková ztráta nebude... A o kolmice se bude starat Boateng.

Reagovat
db18

Doufám, že sestava bude odpovídat té předpokládané od Arneho - možná jedině s Draxlerem jako falešným křídlem namísto Götzeho...

...Müller by pak s Gómezem mohl spolupracovat právě ve stejném stylu jak v Bayernu s Lewou.

Reagovat
smazaný uživatel

A s Gõtzem na place nebude moc spolupracovat proc? Jakoze se bude Mario cpat vic doprostred a Thomas nebude mit tolik mista na ty nabehy z druhy?

Reagovat
db18

Samozřejmě bude moct, ale není to tak jako s hrotovým útočníkem...

Reagovat
smazaný uživatel

Pockej si nerozumime. Ja to myslel tak jakoze s Gõtzem na place nebude moct spolupracovat s Gomezem

Reagovat
db18

Aha, tak to mam blbě poskládaný, druhá věta vychází z toho, že by byla pravděpodobná sestava tak, jak jí vidí Arne - a ta Draxler se mi tam akorát líbí víc než Mario

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, ja to prave pochopil tak ze druha veta vyplyva z prvni ze s Julkem na Lw namisto Maria budou Gomez a Müller lepe spolupracovat

Reagovat
Rudnevs

Tá zostava je skvelá.

Reagovat
db18

Acjo, Emre proti Balaszovi

Reagovat
F.Torres

Favorit č. 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
monty25

Tak do Top 4 tipuju tři stejné týmy jako redakce (na ten čtvrtý ale budu mít určitě jiný tip). Sice se u Německa mluví o nějakém přerodu, ale prostě jim věřím, protože je to vyloženě turnajový tým.

Reagovat
fantomas

Ten tvrtej tym sou Americanky?

Reagovat
monty25

Ne, nech se překvapit...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad propadák a nepostup ze skupiny.

Reagovat
Bayern +

Snáď bude táto zostava aj v skutočnosti

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Boateng je neskutečnej Ale co to je zase za experimenty, Emre na LB, Mesut na CM?

Reagovat
bayern987

Schweinsteiger místo Samiho jinak top.

Reagovat
Odivk

Reagovat
Rudnevs

Bez formy, je síce kapitán ale ...

Reagovat
smazaný uživatel

Poldiho tam da ale Mustafiho ne. Das ist logisch

Reagovat
db18

Poldi má narozky, tak možná i proto.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale coz o to at ho tam da. Ale proc nezkusi Mustafiho, to uz ma jasno ze tam bude hrat Rüdiger? Na dvacet minut ho tam dat moh

Reagovat
stas87

Urcite. Rüdiger sa mi dnes paci, vyborny vykon.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo mne taky, ale je to priprava a kdyz vymenil skoro kompletni zalohu a kridla, tak by ho mohl aspon vyzkouset. A ty Boatengovo mice, tyvole. On je v tom vazne neskutecnej

Reagovat
stas87

Je, v tomto nema na svojom poste v europe prilis konkurentov. Ked bol Bayern bezradny a nevedel supera vykombinovat, tak Boateng pasom prekonal 60 metrov a vo vapne cihali Thomas a Lewa ci na odrazenu loptu Vidal.

Reagovat
Rudnevs

To má ešte len 31 ...

Reagovat
db18

Gomez dneska skvělý A vrací se taky pomalu ke svému projevu před Bayernem, když se vrací a podporuje defenzivu.

Reagovat
smazaný uživatel

vyhranej souboj pred vlastnim vapnem v posledni minute

Reagovat
Rudnevs

Snáď sa vráti do BL.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak, ved siesti hraci nastupili aj proti Slovensku a pisalo sa tu, ze to je len Becko Nemecka. Skoda ze sa nueverejnila ta Ackova zostava.

Reagovat
db18

Tak 4 z těch 6 hráčů budou určitě v základu, když se nezraní... a u Gómeze s Götzem to je prostě velmi pravděpodobné

Reagovat
db18

Vlastně 5, protože když nenastoupí Gómez, tak určitě vyběhne Götze...

Reagovat
smazaný uživatel

To je uplne jedno, len som narazal ze hraci ako Draxler, Sane su pre niekoho beckovi futbalisti pritom skoro v kazdej repre by boli pomaly v zaklade, samozrejme okrem Bosqueho Spanielska. A pre niektorych boli dokonca Gomez, Khedira taktiez len lavickovi hraci.

Reagovat
icka

Khedira musi byt v zakladu, tam neni o cem debatovat.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Išlo skôr o to, že hrali mladíci ako napr. Brandt, Sané ... a Jogi skúšal experimenty, určite sú to dobrý hráči, ale ...

Reagovat
smazaný uživatel

Skusal troch mladych + Draxlera a zvysni 6 su v zakladnej jedenastke podla viacerych odbornikov a zjavne aj podla Lowa.

Reagovat
Rudnevs

Tak neviem ti to takto z hlavy povedať ... ale viem, že keby hrali s tou zostavou, ktorá je v články tak by vyhrali + to počasie teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejak se mi to Nemecko letos nezda. Kvalifikace nic moc, pratelaky katastrofa. Zaloha ztraci mice, beci nechavaji centrovat kridla... No jsem zvedavej. Snad se Schweinsteiger rozehraje a strhne ostatni.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni Němci byli ve finále jenom třikrát... ?

Reagovat
smazaný uživatel

Šestkrát. Třikrát vyhráli, třikrát ne

Reagovat
smazaný uživatel

Spolu s Anglií největší favorit

Reagovat
Ferguson6

Nechcem byť zlým prorokom, ale podľa mňa vyhoria a skončia už v skupine.

Reagovat
fantomas

A to já si teda myslim, že ty naopak velmi chceš bejt zlym prorokem

Reagovat
smazaný uživatel

proc zlym prorokem? nemci si nic vic nez blamaz nezaslouzej. tedka navoko pomahaj slabejm uprchlikum ale moc dobre vedej proc to delaj. potrebujou votroky na pracovni pozice kery nejsou tolik prestizni a sexy... deutsch deutsch deutschlaa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
Messier

Nebo dobrým?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Manik...

Reagovat
Rudnevs

Tak to určite nie ... Ukrajinu, Poľsko aj Írsko by mali zvládnúť.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to jako fakt nemci berou jenom sest vobrancu? jinak silnej kadr vo tom zadna ale... gomez tam nema co delat ale vlasne nikoho jinyho nemaj teda maj mullera ale ten je lepsi jako podhrot second striker no a tam prekazi ozil. podle me tu sestavu bude low jeste hodne tocit nez vykrystalizuje ta play off 11. ja osobne bych vsadil na 4-1-4-1.

----------------------------------------------neuer------------------------------------------

-------howades-----------boateng--------------------hummels-----------hector------

-----------------------------------------khedira---------------------------------------------

-------draxler----------------------------------------kroos-------------------gotze-------

--------------------------------muller--------------------------------------------------------

---------------------------------------------gomez------------------------------------------

Reagovat
smazaný uživatel

Howades

Reagovat
smazaný uživatel

jo a jinak čistě prakticky hraje Khedira výš než Kroos. jen tak btw

Reagovat
salami

Khediru jsem dlouho neviděl, ale bejval to takovej ten typ, co je uplně všude

Reagovat
smazaný uživatel

podle me je khedira lepsi stit nez kroos. z kroose delali dm az v realu co vim ale ted hraje tam kde ma. no stejnak budou nemci hrat 4-2-3-1 takze je to jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

Khedira není štít ani DM..

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je to samy. a jaktoze neni? dyt je to jeho sekundarni pozice.

Reagovat
smazaný uživatel

protože se pohybuje po celé délce hřiště.. on je běžec.

Reagovat
smazaný uživatel

myslis box to box midfielder. pro me je to proste posledni zaloznik kerej to jisti. a stejne to vidi i redakce kdyz se podivas na tu grafiku. kroos musi bejt vejs.

Reagovat
Rudnevs

Khedira bude hrať určite.

Hummels a krajný obranca, to kde si videl.

Howades.

Özil bude hrať na 100%.

Gomez mal v Besiktasi strašne silnú sezónu. Určite tam má čo robiť.

Reagovat
smazaný uživatel

coze? dyt v ty my sestave khedira je. a kde tam vidis hummelse jako krajniho vobrance?

vim ze ozil nejspis bude v zakladu a nikde nerikam ze ne. todle je pouze muj line up v kerym kladu duraz na draxlera v zakladu a mullera na podhrotu nic vic.

Reagovat
Rudnevs

Khediru som si všimol až teraz, je niekde na kraji ... celkovo to máš tak neprehladne, že to vyzerá ako keby bol Hummels krajný bek.

Reagovat
smazaný uživatel

----------------------------------------------------neuer------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-----howedes-------------------boateng----------------------hummels-------------------hector---------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------khedira------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------kroos-----------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------draxler--------------------------------------------------------------------------------gotze-----------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------muller-------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------gomez------------------------------------------------

lepsi?

Reagovat
Rudnevs

Neuer - Höwedes, Boateng, Hector - Kroos, Khedira - Götze, Draxler, Müller - Gomez. Takto?

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole ty fakt nedokazes precist tu grafiku? to ma bejt hriste... mam na mysli 4-1-4-1 s tim ze by muller hral CAM/second strikera. takto:

neuer - howedes(RB) boateng(CB) hummels(CB) hector(LB) - khedira(DM) - draxler(RW) muller(CAM) kroos(CM) gotze(LW) - gomez(FW)

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Manik...

Reagovat
Rudnevs

Mám to na telefóne, tak možno mi to zle hodilo.

Reagovat
smazaný uživatel

dosť málo obrancov na to, že Hummels nenastúpi prvé 2 zápasy

Reagovat
Rudnevs

Hummels je stopér a na tú pozíciu je tam Höwi, Boateng, Mustafi a Rüdiger.

Reagovat
Zark

Mustafi a Rüdiger

Reagovat
Zark

Serie A approved ✓

Reagovat
Rudnevs

Mustafiho som napríklad do MS vôbec nepoznal. ... a na Rüdigera ako mladíka VfB by som toto nikdy netipoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Docela dost německejch přimjmení v německým nároďáku

Reagovat
fantomas

#analyza

Reagovat
Usty

Teď koukám, že na složení finále Francie - Německo je třetí nejnižší kurs. To je docela blábol...

Reagovat
smazaný uživatel

Jakože má bejt vyšší nebo nižší?

Reagovat
Usty

No kurva vyšší, protože aby se to mohlo stát, musel by jeden z těch týmů postoupit ze 2./3. místa.

Reagovat
db18

U Německa to je docela pravděpodobné... osobně očekávám na prvním místě Polsko, které ukradne pár bodů Německu...

...a zatímco Německo bude hrát moc profesorsky a opatrně, tak se Milik s Lewou budou soustředit na vylepšení skore.

Reagovat
Usty

No dobře, teoreticky se to může stát, ale bookmakerovsky to brutálně nevychází. Na Polsko coby lídra skupiny je kurz 4,5, zatímco na Německo 1,4. Takže ten kurz na finále s Německem by neměl být 17, ale třeba dvakrát tolik

Reagovat
smazaný uživatel

Mně to teda v těch různých bracketech vycházi taky, protože dávám jako vítěze skupiny Polsko.

Reagovat
salami

po tomhle příspěvku bych se nedivil, kdyby to tak nakonec bylo, asi to zkusim

Reagovat
Usty

Takže všichni věříte, že Německo bude na jednu stranu tak špatný, že nevyhraje skupinu s Polskem, ale pak se zázračně probere a vyřadí Švýcarsko, Španělsko a Anglii/Itálii/Belgii/Portugalsko?

Reagovat
Arne

Já bych tomu i věřil... Němci skoro nikdy tu skupinu nevyhrají se stoprocentní bilancí a kdo jiný by je mohl obrat o bod než Poláci. A třeba se Lewa rozstřílí proti Severnímu Irsku a odsune tím Němce na druhé místo.

Když pominu to Španělsko a možná Itálii, která se ale letos jeví jako celkem slabá, tak všechny zbylé soupeře by Německo v play-off mělo vyřadit a rozhodně by to nebylo žádný "zázračný procitnutí".

Reagovat
db18

Na ME´08 prográli s Chorvatskem, které bylo stoprocentní, a pak taky došli do finále...

Reagovat
Arne

Achjo, ten Götze na falešné devítce... Jsem myslel, že tohle má Jogi už za sebou.

Jinak neví někdo, podle jakého klíče je náhradníkem kapitána Neuer nebo Khedira? Jak kdyby si tu pásku střídali, proti Anglii hráli oba a kapitánem byl Khedira.

Reagovat
db18

Když je falešný bůh (/falešný Messi), tak asi musí mít "falšenou" i pozici...

Jinak dřív to Jogi dával podle toho, kdo měl více počtu zápasů, ale to teď nějak nesedí...

Reagovat
Arne

Tak to ať je radši na lavičce a dojde zase do prodloužení na nějaký postupový/zlatý gól.

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

Myslis si, ze Gomez sa vrati k tomu, co hral vo VfB a bude zasa o nieco viac komplexnejsi ako pred prestupom do Bayernu?

Reagovat
Arne

V Turecku prý hraje dost kombinačně, takže třeba i jo... Ale když to zmínili novináři, tak to Jogi smetl ze stolu, viz. nahoře.

Reagovat
Free_player

letos se mi nejzdají tak silní ...

Reagovat
salami

nějak extra Němce nesleduju, ale mít v nominaci jenom jednoho klasickýho beka a to ještě takovýho, kterej na jaře hrál jinej post je celkem rarita a vubec se teda nedivim tomu experimentu s třema stoperama, Belgie je kvuli bekům propíraná pořád, ale Němci jsou v tom ještě o kousek dál

Reagovat
Counter

https://twitter.com/honigstein/status/740275467425435650

Rüdiger out of the Euros. ACL tear.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele