Představení účastníků ME 2016 - Francie

02.06.2016, 08:05
Profily, historie
Zaujalo nás
Je to tady. Les Bleus poslední dva velké šampionáty na domácí půdě zvládli a získali zlato; letos se pokusí o totéž. Podle mnohých jsou právě oni těmi vůbec největšími favority, v posledních týdnech se ale na bleděmodrém francouzském nebi začínají objevovat černé mraky...

Není žádným tajemstvím, že fotbalová Francie ve 21. století doplácela na chabou morálku, problémy konkrétních hráčů a nedostatečný týmový tmel. Právě díky tomu kouč Didier Deschamps od začátku ignoroval zkušeného Francka Ribéryho, a tento důvod také nakonec stál vrchol kariéry Karima Benzemu.

Jenže to není ani zdaleka všechno. Les Bleus téměř dva roky nehráli soutěžní zápas, byl jim vyčítán nedostatek kreativity ve středu pole, a s nástupem roku 2016 se začala kupit i zranění.

Ta postihla zejména zadní řadu, konkrétně její střed; ze stabilní stoperské čtyřky zůstal v nominaci pouze Laurent Koscielny, podle mnohých až čtvrtý nejlepší stoper země. Raphaël Varane a Kurt Zouma jsou zranění, Mamadou Sakho byl zase suspendován za pozitivní dopingový nález; trest mu nakonec zrušili, Deschamps už ho ale na milost nevzal. Zdravotní potíže vyřadily i Aymerika Laporteho, veterána Jérémy Mathieua a na poslední chvíli také defenzivního záložníka číslo 1, Lasse Diarru.

Kritici si brali na paškál také způsob, jakým Deschamps vůbec nominaci sestavil — a to ještě před nucenými změnami. Bývalý skvělý záložník totiž při svém výběru zvolil cestu 'nejmenšího odporu' a vsadil jednoznačně na zkušenosti, čímž došlo k takřka dokonalému odtržení národního týmu od Ligue 1. Že má šampion z Paříže v kádru pouze Blaise Matuidiho, je ještě pochopitelné; PSG stojí na jihoamerické ose (a Zlatanovi). Deschamps ale na turnaj nevzal ani Hatema Ben Arfu, nominovaného na hráče roku v L1, ani zkušené lokální veterány Perrina s Valbuenou. Minimálně ten první jmenovaný by se mu přitom v současné situaci hodil přímo dokonale.

Dokonce i slavná lyonská akademie, jejíž hráči sestavili jedenáctku, která dvakrát v řadě získala ligové stříbro, má v nominaci jediného zástupce — je jím Samuel Umtiti, stoper, který se do kádru dostal až po vypadnutí pěti (!) kolegů. V součtu je mezi třiadvaceti vyvolenými pouze pět zástupců Ligue 1, a to ještě dva z nich patří mezi náhradní gólmany.

Když proto Karim Benzema pouhých deset dní před výkopem Eura promluvil pro deník Marca, vypadalo to, že atmosféra ve francouzské kabině je na pokraji kolapsu. Oslabený tým se najednou musel vypořádat s tím, že nejlepší fotbalista země — vyřazený kvůli skandálu s vydíráním spoluhráče Mathieu Valbueny — veřejně do novin pomlouvá celý tým včetně trenéra, kterého dokonce nařknul z rasismu.

Reakce, která následovala, však musela fanoušky uklidnit minimálně v jedné věci: tento tým je psychicky mnohem silnější než před nějakými šesti, osmi lety. Francouzské rádio RMC přineslo zprávu o tom, že celá kabina (toho času na soustředění v Rakousku) Benzemu jednohlasně odsoudila a jeho výroky označila za nechutné a sobecké. "Jistě, náš trenér je rasista. Proto povolal deset bílých a třináct barevných hráčů," vyjádřil se sarkasticky nejmenovaný reprezentant. Dokonce i Olivier Giroud, kterého publikum vypískalo při přáteláku s Kamerunem (3:2), na situaci reagoval se stoickým klidem: "Proč na mě pískali? Je to kvůli Benzemovi. Já i Dédé (Gignac) víme, že to odskáčeme."

Ať už je současná soupiska jakkoliv podivně nevyvážená a díky absencím 'děravá', zdá se, že jedna věc se jí upřít nedá: ochota táhnout za jeden provaz. To je pro francouzské fanoušky ohromně osvěžující zpráva.

Historie


Francouzský fotbalový tým má hluboké kořeny. Oficiálně byl založen v roce 1904, krátce před vznikem FIFA, a 1. května téhož roku sehrál první přátelák s Belgií v Bruselu (3:3). Ve 30. letech potom už Les Bleus platili za relativně kvalitní evropský tým; zúčastnili se prvního MS v roce 1930, to třetí (1938) dokonce sami pořádali. V této dekádě se v jejich dresu mimochodem objevili Raoul Diagne a Larbi Benbarek, původem ze Senegalu, resp. Alžírska; šlo o první barevné hráče, kteří kdy oblékli dres evropské koloniální mocnosti.

Historii les Bleus rámují tři zlaté generace. Ta první vznikla v 50. letech a zdobila ji taková jména jako Just Fontaine, Raymond Kopa nebo Jean Vincent. Její vrchol přišel na mistrovství světa v roce 1958, kdy získala bronz po výhře 6:3 nad SRN; Fontaine tehdy skóroval čtyřikrát a stanovil dosavadní střelecký rekord mundialu — 13 tref. O dva roky později pak Francouzi pořádali vůbec první Euro a opět došli až do semifinále, v boji o bronz ale podlehli Československu, a to byl jejich poslední úspěch na hodně dlouhou dobu.

Teprve o více než 20 let později poznali fanoušky nové hrdiny z druhé zlaté generace: Michela Platiniho, Jeana Tiganu a Alaina Giresseho. Domácí Euro 1984 skončilo pod Platiniho vedením prvním mezinárodním zlatem. Po další krátké odmlce pak už přišel čas na éru vůbec nejslavnější: Tým přezdívaný 'blacks, blancs, beurs' (černí, bílí, Arabové) během ní opanoval slavný světový šampionát 1998 i Euro o dva roky později. Byla to generace Zinedinea Zidaneho; generace, jejíž hráči se stali prvními opravdovými superhvězdami. Žádný fotbalový okamžik ve Francouzích nevzbudil tolik národní hrdosti a štěstí jako legendární pařížské finále z roku 1998, kdy Brazílie padla jasným poměrem 0:3.

Uplynulo obligátních deset let úpadku, které sice ozdobilo trochu zapomenuté 'Ribéryho' stříbro z MS 2006, veřejnost si je ale bude pamatovat spíše díky nechutným zákulisním rvačkám a skandálům pod 'vedením' příliš slabého Raymonda Domenecha. Od roku 2012 se ale věci dávají pomalu zpět do pořádku. Na posledním MS došel Deschampsův tým až do čtvrtfinále, kde vypadl po vyrovnaném boji s pozdějším vítězem z Německa - a teď přišel čas dovršit domácí hattrick.

Infograficky



autor: Víťa Horák

Cesta na šampionát


Francouzi se coby pořadatel na šampionát kvalifikovali automaticky. UEFA ale v rámci tohoto šampionátu poprvé zavedla experimentální formát, v němž les Bleus v neúplné skupině I 'doplnili' soutěžní týmy; odehráli tak všechny zápasy s Portugalskem, Albánií, Dánskem, Arménií i Srbskem, aniž by se jejich výsledky počítaly do konečné tabulky. Jediný získaný bod z dvojzápasu s Albánií byl překvapením a nabízí fanouškům nepříjemné déjà-vu, neboť Orli na slavnějšího soka číhají i v 'ostré' skupině A. Jinak ale Francie působila suverénně, získala 'neviditelných' 23 bodů a skupinu by (za normálních okolností) ovládla.

Jediným indikátorem formy tak byly přátelské zápasy, kterých Deschamps odřídil poměrně hodně, a které nabídly vesměs optimistické výsledky. Prohra 0:2 v Anglii představuje jediné zaváhání za posledních devět duelů; Francouzi jinak všechny vyhráli, a to i proti silným soupeřům. Triumfovali v Portugalsku (1:0), Dánsku (2:1) i Nizozemsku (3:2), doma přehráli Německo (2:0), Rusko (4:2) i posledně Kamerun. Před výkopem Eura proti Rumunsku je ještě čeká generálka proti Skotsku v Métách, už teď je ale možné říct, že jejich forma je (v přípravě) vynikající.

Legendární Thierry Henry v rozhovoru pro L'Équipe nabídl ještě jeden zajímavý úhel pohledu: Deschamps prý za 'přípravu' bral i brazilský mundial. "Trenér k tomu takto přistupuje od začátku," prohlásil. "Před mistrovstvím světa prakticky řekl: Tohle je rozehřívací kolo před Eurem. V Brazílii nechtěl vyhrát. Cílem nebyla medaile, ale sehrání se, vytvoření kompaktního týmu. Což vysvětluje i jeho nominaci, do které za ty dva roky pronikli jen borci, které zkrátka nebylo možné opomenout — jako N'Golo Kanté."

Trenér — Didier Deschamps


Dokáže Deschamps skutečně zopakovat historii? Není pochyb o tom, že tento šampionát je pro něj absolutním vrcholem dosavadní trenérské kariéry, okamžikem, na který se připravoval od prvních vteřin ve funkci. Stále teprve sedmačtyřicetiletý kouč má vítěznou krev; v roce 1998 byl kapitánem nejslavnějšího výběru francouzské historie, jejž dovedl ke dvěma velkým titulům. Teď touží přidat třetí jako trenér.

Ačkoliv jeho kritici často připomínají, že příliš lpí na systému 4-3-3, není schopen pružně reagovat na vývoj okolností a těžko vybředává ze stereotypů a vleklých krizí (což se ukázalo na konci jeho působení v Marseille), faktem je, že obrovská bojovnost a motivační schopnosti mu rozhodně nechybí. Monaco dotáhl v roce 2004 coby zelenáč do finále Ligy mistrů, trénoval Juventus, v Marseille získal šest trofejí (včetně zatím posledního titulu v sezoně 2009/10). A co především — má přirozenou autoritu a respekt. Hráči ví, že mají co do činění s váženou legendou, a Deschamps tuto pozici zatím zvládá využívat pro dobro týmu. Kde byl Domenech příliš zbabělý a Blanc příliš pasivní, Deschamps drží otěže pevně v rukou — a kabina Les Bleus pod jeho vedením drží pohromadě.

Bylo to ostatně vidět i v kvalifikaci na poslední mistrovství světa, kde Francie v prvním barážovém kole prohrála 2:0 na Ukrajině a řada lidí ji už vyřazovala. Les Bleus se ale zvedli a pod Deschampsovou taktovkou soupeře v domácí odvetě naprosto rozebrali. Podobný entuziasmus bude na Euru potřeba jako sůl.

Tahoun týmu — Paul Pogba (Juventus)



zdroj: richestcelebrities.org

Je hodně kacířskou myšlenkou nazvat Pogbu 'novým Zidanem'? Jistě, mladík z Juventusu nemá s herním stylem nejslavnějšího francouzského fotbalisty všech dob společného takřka nic, kromě toho, že oba hrají v záloze; možná je ale načase přestat se pídit po Zizouově nástupci mezi technickými hračičkami a přijmout fakt, že fotbal se za posledních 15 let dramaticky posunul. A že Pogba představuje pro francouzské fanoušky stejný klenot jako Zizou pro generaci jejich otců.

Co se potenciálu týče, může být Pogba nejlepším hráčem na světě. Má neskutečnou dynamiku, energii, přehled, techniku... zkrátka všechno. Jeho jedinou slabinou je fakt, že nedokáže podávat stoprocentní výkony v každém zápase. Pokud mu ale utkání takříkajíc sedne, je neporazitelný.

Francie bude potřebovat, aby do play-off naladil svoji optimální formu. On sám to bude potřebovat taky — pokud se chce skutečně zapsat do historie. Talent na to rozhodně má. Může být ještě mnohem lepší než ten, ke kterému ho v začátcích kariéry přirovnávali: Patrick Vieira. Deschamps na něj bezmezně spoléhá.

Na prahu slávy — Antoine Griezmann (Atlético Madrid)



zdroj: forzaitalianfootball.com

"Francii dnes chyběl Griezmann. Je pro ně ohromně důležitým hráčem, je to jejich kreativní duše a zároveň skvělý střelec. Ohromně chytrý fotbalista. Bylo vidět, že jim schází. Možná mají problémy se stopery, ale skutečným problémem bude, pokud vypadne Griezmann," nechal se po posledním přáteláku slyšet kamerunský kouč Hugo Broos. Pro pětadvacetiletého forvarda je to ohromná pochvala.

Griezmannova kariéra se ubírá po skutečně strmé křivce: někdejší velký talent z Realu Sociedad se za poslední dvě sezony vypracoval v klíčovou oporu Atlétika Madrid, jednoho z nejlepších klubů na světě, a teď může na domácím Euru učinit krok mezi tu úplně nejužší špičku. Pro Deschampse bude zcela zásadní, aby mu šampionát vyšel; má totiž potenciál dotáhnout Francii ke zlatu. Autor sedmi branek v reprezentačním trikotu (26 startů) je ohromně cenný i proto, že může nastoupit na všech třech pozicích v útočném trojzubci trenérova oblíbeného 4-3-3.

Pokud Griezmannovi šampionát vyjde podle předpokladů, není vůbec vyloučené, že jeho jméno bude v srpnu lámat přestupové rekordy. Vsadit si na něj jako na nejlepšího střelce turnaje ale můžete už teď.

Předpokládaná sestava




Francie má na hřišti v podstatě pouze dva problémy: Tím prvním je obrana. O epidemii zranění ve stoperských řadách už jsme psali; i kdyby ale byli všichni zdraví, stále by chyběl někdo jako svého času Laurent Blanc — typický lídr, generál defenzivy, pod jehož vedením by bylo možné vzadu jednoduše "zavřít" a soupeře znechutit. Koscielny je kvalitní stoper, ale v krizových situacích bývá příliš měkký; Mangala má velký talent, ale je náchylný k chybám; a splašený třicátník Adil Rami — povolaný zničehonic proto, že Deschamps mezi stopery postrádal praváka zvyklého nastupovat na pravé polovině hřiště — v zápase s Kamerunem zmatkoval natolik, že stavět ho do základu na Euru by smrdělo pořádným průšvihem.

Dvojice Rami - Koscielny tedy v ostré zkoušce příliš neobstála; otázkou je, jestli má Deschamps po ruce lepší alternativu. Koscielny je sice pravák, prakticky celou kariéru (v Arsenalu i v národním týmu) ale hraje nalevo. Mangala a Umtiti jsou potom typičtí leváci, pro něž je 'náhradní' pozicí levý bek, ne pravý stoper. Nejlepší formu má jednoznačně Umtiti, ten je ale v národním týmu úplný nováček a bylo by velkým překvapením, kdyby dostal šanci od začátku. Takže alternativy jsou v podstatě dvě: Rami - Koscielny a Koscielny - Mangala.

Pokud k tomu připočteme fakt, že stabilním bekům Sagnovi s Evrou je dohromady 68 let, a fakt, že Lloris — ač dlouhodobě jeden z nejlepších gólmanů na světě — si vždycky hleděl spíše svého řemesla (chytat míče) a nějakým dirigentským talentem příliš neoplýval, vychází z toho jediné: Francie může mít vzadu potíže. Ostatně ve třech zápasech v roce 2016 inkasovala dohromady šest gólů.

Na druhou stranu jich ale deset sama dala — a právě tady leží druhý velký problém. Ne snad že by Deschamps neměl vepředu z čeho vybírat; naopak, skvělých hráčů do ofenzivy má (i bez Benzemy) přehršel. Musí ale najít tu správnou útočnou trojici, což nebude jednoduché. Tato Francie není žádným pragmatickým týmem, který by dokázal pozornou defenzivou hlídat těsné vedení; je to zábavný, ofenzivně laděný celek, jehož úkolem bude soupeře prostě přestřílet. A k tomu potřebuje bezchybně šlapající útok.

Je jisté, že v základu bude Griezmann (pokud bude zdravý). Jinak se ale možnosti liší. Řada odborníků předvídá, že by křídelník Atlétika fungoval nejlépe jako falešný hrot; tato situace je ale krajně nepravděpodobná vzhledem k tomu, že Deschamps nominoval dvě klasické devítky, Oliviera Girouda a André-Pierre Gignaca (který v mexickém exilu nasázel 35 gólů v 52 zápasech a stal se tak vůbec nejproduktivnějším francouzským hráčem sezony).

S Griezmannem se proto zřejmě počítá na pravé křídlo, kde by ho měl 'stínovat' Kingsley Coman; nalevo si říká o základ supertalentovaný Anthony Martial, jemuž dělá konkurenci odborník na přímé kopy Dimitri Payet.

Payet je ovšem zároveň zdaleka nejkreativnějším hráčem týmu — a pokud bude ze sestavy vynechán, mohla by Francie doplatit na přílišnou čitelnost. Hvězda West Hamu byla ostatně celou kariéru vychovávána jako moderní desítka, 'attacking allrounder' schopný vymyslet cokoliv na kterékoliv pozici na hřišti (což rok co rok podporuje obrovským množstvím vytvořených šancí).

Jak tedy Deschamps svůj trojzubec nakonec poskládá? Letos se zatím zkoušely varianty Griezmann - Giroud - Payet, Griezmann - Gignac - Martial a Coman - Giroud - Payet, všechny s obstojným úspěchem.

Co se zálohy týče, nemusí se Deschamps ničeho obávat: v Blaise Matuidim a Paulu Pogbovi má dva box-to-box středopolaře absolutní světové špičky, a pokud je bude zezadu jistit nezastavitelný N'Golo Kanté, bude francouzská záloha prakticky neprůchodná. Zároveň ale také poněkud nekreativní, neboť Kanté (na rozdíl od druhé varianty na DM, Yohana Cabayeho) neplní roli deep-lying playmakera. Pokud Griezmann, Payet a spol. zvládnou vepředu obstarat kreativní složku, trojice titánů za nimi poskytne nepropustný, dynamický a neskutečně silný štít.

Tip redakce na umístění: 1. místo


Program zápasů - skupina A

10.06.2016
21:00
Francie
2:1
Rumunsko
Paříž - Saint-Denis
15.06.2016
21:00
Francie
2:0
Albánie
Marseille
19.06.2016
21:00
Švýcarsko
0:0
Francie
Lille

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Benoît Costil
03.07.1987
Stade Rennes
Hugo Lloris
26.12.1986
Tottenham Hotspur
Steve Mandanda
28.03.1985
Olympique Marseille
Obránci
Datum nar.
Klub
Lucas Digne
20.07.1993
AS Řím
Patrice Evra
15.05.1981
Juventus FC
Christophe Jallet
31.10.1983
Olympique Lyon
Laurent Koscielny
10.09.1985
Arsenal FC
Eliaquim Mangala
13.02.1991
Manchester City
Adil Rami
27.12.1985
Sevilla FC
Bacary Sagna
14.02.1983
Manchester City
Samuel Umtiti
14.11.1993
Olympique Lyon
Záložníci
Datum nar.
Klub
Yohan Cabaye
14.01.1986
Crystal Palace
Kingsley Coman
13.06.1996
Bayern Mnichov
N'Golo Kanté
29.03.1991
Leicester City
Blaise Matuidi
09.04.1987
Paris Saint-Germain
Dimitri Payet
29.03.1987
West Ham United
Paul Pogba
15.03.1993
Juventus FC
Morgan Schneiderlin
11.08.1989
Manchester United
Moussa Sissoko
16.08.1989
Newcastle United
Útočníci
Datum nar.
Klub
André-Pierre Gignac
05.12.1985
Tigres UANL
Olivier Giroud
30.09.1986
Arsenal FC
Antoine Griezmann
21.03.1991
Atlético Madrid
Anthony Martial
05.12.1995
Manchester United

Autor: Dominik Zezula

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny

Komentáře (318)

Přidat komentář
papanegra

Škoda těch zranění, ta defenziva by jinak byla na TOP úrovni, ale i tak je pasuju do jednich z největších favoritů.

Reagovat
Csaplárova past

Kante, Pogba a Matuidi ty vole, tomu rikam stred zalohy. Kvalitu defenzivy jenom srazi Koschielny ....

Reagovat
lofin9

Koscielny je tam najlepší stopér ty jarine

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
lofin9

myslel som v tejto nominácii alebo tam vidíš lepšieho?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Csaplárova past

Ted uz asi ano , ale jinak je to traged .... Ten hrac prakticky 90 minut nevi, ktera bije. Jestlipak vis, kolik zavinil tento rok golu v Arsenalu ... Hmmmm ??

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyt Koscielneho, tak je defenziva Arsenalu jeden velky vtip. To on ji drzi pohromade, urcite ne Mertesacker a psycho Gabriel uz vubev ne.

Reagovat
lofin9

určite menej ako Cahill

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Csaplárova past

Bez si spravit komplexy na gunners.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určitě. Nevíš která bije.

Reagovat
smazaný uživatel

Nenormálne naslapana zostava

Reagovat
elChe

Ta obrana teda vypada

Reagovat
smazaný uživatel

Nebýt těch zranění a hlupáka DD, tak mohla být ta sestava daleko silnější...

Reagovat
10

Sleduju Pogbu v každým zápase poslední 4 roky, předtím jsem ještě delší dobu sledoval hru Zizoua...a nevidím hráče, který by se mu stylem hry a elegancí přiblížil víc než Polpo.

Samozřejmě to nejsou kopie, ale napsat, že "mladík z Juventusu nemá s herním stylem nejslavnějšího francouzského fotbalisty všech dob společného takřka nic" mi přijde úplně mimo, protože určitý pohyby a řešení situací mají naprosto identický, zvlášť pokud budu srovnávat s působením ZZ v Juve.

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Říkal jsem si úplně to stejný. Neskutečný jak je v souboji a o vteřinku později už je dva metry od protihráče, kterej sedí na zemi :).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Až na to, že je černý.

Reagovat
niflheim
Reagovat
salami

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Zidane bol este o triedu elegantnejsi a technickejsi, mal ladnejsie pohyby. Pogba je viac strojovy typ hraca, ale v urcitych momentoch sa Zidanovi podoba, to ano.

Reagovat
10

ano, Zizou byl dost možná nejelegantnější hráč v historii, všechny ty 3 atributy hry měl geniální...ale Polpo se mu pro mě přiblížil nejvíc

navíc je Paulovi pořád teprve 23 let, Zizou přicházel do Juve až v 24...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ale taky Iniesta napr. je elegantnejsi ako Pogba, ten sa co do elegantnosti a geniality podoba viac na Zidanea...

Reagovat
10

možná, ale tam zase veškerá podobnost končí...třeba proto, že je Iniesta o 2 hlavy menší než byl Zizou a Polpo

Reagovat
j_mrazik

Malým se to machruje.

Reagovat
Hokaido

Nejelegantnější hráč historie je Hatem ben Arfa.

Reagovat
domingo

Sorry, Pogbu jsem dopisoval uz ve spechu, jinak bych si projel minimalne fanouskovsky fora a zkusil o tom srovnani neco najit. Ve francouzskejch realiich je prirovnani Pogby a Zidaneho neobvykly, na rozdil od jmen typu Gourcuff, Ben Arfa nebo Ribery.. tak jsem vychazel primarne z toho + ze svych (uz hodne zaprasenych) vzpominek na ZZ.

Beru, ze fanousci Juve, kteri je oba meli na ocich tyden co tyden, do toho maji lepsi vhled.

Reagovat
BrainBlender

Je tam podobna elegance. Styl pohybu, ale jinak Pogba ma zvireci element, ktery Zizou podle me proste nemel (zato mel jine kvality, ze)

Reagovat
Zizou

Zizou uměl úplně všechno. On snad neměl ani žádnou slabinu. Navíc s jakou lehkostí a elegancí on hrál. To byla opravdu pastva pro oči. "Když nevíš co s míčem, nahrej Zidanovi." No bohužel jsem neměl moc příležitostí vidět Pogbu, ale jsem na něj teda hodně zvědavý, protože přirovnávat ho k jednomu z nejlepších hráčů téhle hry, je opravdu odvážné. Každopádně dle komentů tady na to nejspíš má a navíc je hodně mladý, takže má ještě dost času se rozvíjet. Vidět Zidana v černé provedení by vůbec nebylo na škodu.

Reagovat
madridcan

Tip je vysledkom kompromisu medzi dvoma redaktormi, nemusi sa preto zhodovat s nazorom autora clanku Tu vam to velmi neverim...

Reagovat
fantomas

Jako proč?

Reagovat
Ángel di María 22

Ten pískot na Girouda, to je fakt hustý od Francouzů

Ze skupiny postoupí v pohodě, pak zas vytečou. Ten tým je teď hooodně nesympatickej, ale Martialovi a Grizimu bych to přál. Škoda, že jinak je to pleps.

Reagovat
Gunner14

Spíš dementní než hustý, jestli na něj fakt bučí skrz to, že Deschamps nevzal Benzemu... Giroud dal za Francii 10 golů z posledních 11 zápasů a je jejich nejlepším střelcem od roku 2012. Giroud 15(+6 asistencí) Benzema 14 .

Reagovat
salami

pozor na cizí termity

Reagovat
smazaný uživatel

Predstavovani tymu zacina a to znamena, ze fotbalovy svatek se blizi. Pro me osobne ten nejzazivnejsi a nejzajimavejsi. Uz od roku 2000, kdy jsem sledoval sve prvni Mistrovstvi Evropy

Reagovat
db18

To je tip na umístění ve skupině?

Jinak super článek - akorát se tady s Domingem neshoduji v názoru na Pogbu, který ve velkých zápasech často ztrácí svou dynamiku... a dál doufám ve variantu s Griezmannem na hrotu a Payetem s Comanem na krajích...

Reagovat
fantomas

Takhle to soukromě chtěl i domingo, akorát s Martialem místo Comana.

Reagovat
Stiksxx

Když to dobře poskládají a sednou si, tak mají na finále. Semifinále to bude jistě.

Reagovat
C-M@ster

Ono se spekuluje, že by jako Payet nebyl základ? Dost mě šokuje, že jsem jedinej, kdo čeká, že bude nejlepší střelec Francie.

Reagovat
technecium

Payet je ten, co je na hřišti jen na přímáky?

Reagovat
C-M@ster

Když jsem viděl hrát Francii, byl nebezpečnej i ze hry. Zdaleka nejvíc na place.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Switchback

Sem tam se ukopne no

Reagovat
Hokaido

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
tunkic

Tady ho někdo asi "viděl" někdy hrát

Reagovat
smazaný uživatel

Co to jako je toto, to ma byt vtip?

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Mada

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
Error

Payet - Martial - Griezmann, nic jiného by u mě nepřipadalo v úvahu.

Reagovat
Hokaido

Giroud určitě začne v útoku. Payet-Giroud-Griezmann je taky pecka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
magnat7

Reagovat
technecium

Platini >> Zidane

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Switchback

tak o tom snad není pochyb ...

Reagovat
Puskas

To, co předváděl na Euro 84, ostatně jako celý mančaft, na to nikdy nezapomenu. Kdo zažil, pochopí...

Reagovat
Switchback

Reagovat
Puskas

??

Reagovat
valloire

Čemu se gebíš? 9 fíků v 5 zápasech jako záložník a jak je teď moderní říkat i desítky vytvořených gólových šancí. Jeden ze 3 nejlepších individuálních výkonů hráče na velkých turnajích.

Reagovat
Puskas

Reagovat
technecium

Poprvý s tebou souhlasím

Reagovat
valloire

Jen se nestyď víc.....s Barcelonou nemusíš, ale já mám vždycky pravdu Vy to víte a to vás sere.

Reagovat
Hokaido

Kolik je ti vůbec let?

Reagovat
Puskas

Asi tak: starší je už jen Olympic, černé uhlí a valloire:)

Reagovat
valloire

Reagovat
Puskas

Reagovat
FUnk

minule nam vysvetloval, jak se kdysi nabijely pusky zepredu...

Reagovat
Puskas

Žaludy. Učil mě to Rumcajs.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Krampol měl na svůj věk též dobrej vtip. Znal jsem mrtvý moře, když bylo ještě marod.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Šemík byl hříbě...Staropramen byl jen Pramen...Říkalo se:Stůj,nebo hodim...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

==

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Skončí v semifinále. V tom je porazíme hlavičkou Sivoka po rohovém kopu v 72.minutě 1-0.

Reagovat
smazaný uživatel

...hraje si tu nejake fantasy euro?

Reagovat
Wat

Věřím, že i přes problémy v defenzivě si dojde tahle parta pro zlato. Na jejich zápasy se těším, očekávám velkou podívanou plnou branek.

Docela mě mrzí, že se nezkoušela varianta podobná: Lloris - Sagna, Kos, Umtiti, Evra - Kante - Pogba, Matudi - Payet, Griezmann, Martial, ale s tím zřejmě nejde moc počítat, protože Gignac a Oli tam nejsou jenom pro parádu.

Reagovat
REPLIKATOR

Hodně slabá obrana.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem sto let za opicema, ale to fakt postupuji 3 tymy ze skupiny?

Reagovat
fantomas

Reagovat
Hokaido

z 24 týmů půjde 16 dál, je to trapný.

Reagovat
DieFohlenBMG

dokonce 18

Reagovat
Hokaido

To bude hrát ještě Celtic se svým béčkem, né?

Reagovat
Murtago

Reagovat
DieFohlenBMG

tak ne

Reagovat
smazaný uživatel

Jako vazne? Zrovna jsem tam chtel naprat nepostup Ruska ze skupiny za 3.1

Reagovat
Kovi81

to bych zkusil, podle me budou posledni

Reagovat
Riviera Kid

První dva z každé skupiny plus čtyři nejlepší na třetích místech.

Reagovat
smazaný uživatel

Absence Benzemy a Varaneho je bohužel bude stát titul. Jinak super článek

Reagovat
Switchback

Super Těším se hlavně na Pogbu a jsem celkem zvědavej na Girouda, jestli zase něco neposere ...

Reagovat
kylo ren

Kazdej den clanek?

Reagovat
fantomas

Tři

Reagovat
kylo ren

Diky

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Pigeon

Reagovat
matZz

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
icka

Reagovat
fantomas

Tak se to samozřejmě nepovedlo dodržet hned v první den

Reagovat
Euphael

"Koscielny až čtvrtý nejlepší stoper země"

Reagovat
Gunner14

Jj dobrá kravina

Reagovat
smazaný uživatel

a před ním Sakho

Reagovat
Euphael

No to snad není myšleno, že by byl před ním Sakho nebo Zouma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

pátý?

Reagovat
afc

Druhy.

Reagovat
Euphael

V tom případě na děleném prvním a druhém.

Reagovat
afc

V prospech Varaneho hovori vek,takze Kosc je 2.

Reagovat
Euphael

Jak může hrát věk ve prospěch v situaci, kdy porovnáváme kvality? Můžu zase říct, že ve prospěch Kose hrajou zkušenosti.

Reagovat
10

8. - 15. spíš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Tak když může být Limberský jeden z nejlepších beků v Evropě...

Reagovat
Hokaido

Je to trošku zdramatitovaný, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Varane, Umtiti, Zouma a pak až Koscielny. Bohužel je to tak.

Reagovat
Euphael

to víš, že jo.

Reagovat
livefan

Reagovat
Spasitel

Reagovat
fantomas

Umtiti

Reagovat
jmj.mirasek

Reagovat
tunkic

Reagovat
smazaný uživatel

Varane, Zouma..

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Az na Umtitiho, Vaso.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

neskutocne

Reagovat
domingo

"podle mnohych" - a to proste sedi, Sakho, Zouma i Varane maji pro velkou cast fanousku lepsi jmeno

Reagovat
Counter

Koho zajímá ignorantní většina

Reagovat
Euphael

ty jsi šašek

Reagovat
Counter

A jako fakt má už za tu chvilku v Chelsea Zouma větší jméno než Kosc? To mě docela překvapuje.

Reagovat
Hokaido

Taky mě překvapuje, jak je pro většinu lidí Zouma bez nějakýho přemýšlení lepší. Kdybych si jednoho mohl vybrat, tak beru určitě Zoumu, ale jestli se bavíme o momentální kvalitě...

A Sakho je imho bez debat horší stoper.

Reagovat
smazaný uživatel

tak imho nebo bez debat?

Reagovat
Hokaido

Imho bez debat, to se more snad nevylučuje?

Reagovat
kiwwi

Zouma a uz tobôž nie Sakho niesu lepší hráči ako Koscielny a ani nemajú lepšie meno... To uz skôr ten Laporte

Reagovat
smazaný uživatel

Jako fanousci z francie? Jinak nechapu jak by mohl mit sakho lepsi zvuk nez kos...

Reagovat
smazaný uživatel

kos je zpevnejsi nez sako.

Reagovat
smazaný uživatel

skor az 5-ty by som povedal

Reagovat
kylo ren

Podle mě to vyhraje někdo z trojice španělsko německo francie

Reagovat
Euphael

ješté si to pojistí Belgií, Německem a Itálií

Reagovat
C-M@ster

Německo pro sichr 2x?

Reagovat
Euphael

myslel jsem anglii

Reagovat
kylo ren

Anglosasove

Reagovat
db18

No vidíš... ani pořes prsty ti to nejde...

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě určitě vyhraje tým, který předtím postoupí ze skupiny

Reagovat
smazaný uživatel

"Čim víc dáme gólů, tim víc máme bodů. Kdyby někdo chtěl, tak vám to ukážu v excelu"

Reagovat
meno

Podle mě rozhodně nevyhraje Holandsko

Reagovat
Spasitel

Vypadnú v semifinále tím je ako tak kvalitný ale nie tak súdržný a ešte ked Deschamps dá proti silnému súperovi Girouda

Reagovat
Manik...

Ten Giroud tam s Benzemou by byli vůbec, jinde

Reagovat
smazaný uživatel

To je taky cirkus s tím Benzemou... Ono mu neuškodí, když ho posadí, byť teda na lavici obžalovaných..

Reagovat
PropanbutanovaBomba

Martial>Coman

Reagovat
Uwe háže buly

Leda v mokrém snu..

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Tam bych teda nechtěl ani jednoho...

Reagovat
kiwwi

pff, vies kolko kuriev by so sebou dotiahli taki znami futbalisti?

Reagovat
db18

...a nakonec by mne začal vydírat Benzema, to víš že jo...

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema by ti s těma kurvama pomohl, on je známý návštěvník různých podniků v Madridu. Problém by nastal jestli by vznikl nějaký audiovizuální záznam.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Hokaido

Tak o tom asi moc lidí nepochybuje, ale Coman je taky raketa.

Reagovat
Swarley

ty problémy v obraně jsou tak nádherně nalajnovaný na to, aby Kostelník dostal v prvním zápase redku...já vím, osud nemusí být vždy svině, ale tohle si přece nemůže nechat ujít...

Reagovat
smazaný uživatel

lepší by to bylo ve třetím zápase, aby do čtvrtfinále poslal nerozehranýho stopera

Reagovat
smazaný uživatel

Podcasty ako pred MS 2014 tentoraz nebudu?

Reagovat
fantomas

Nn, zabraly strašně moc času, v podstatě celej jeden den, a když odečtu předloňskej efekt novinky (kterej v počtu poslechů udělal hodně), tak si nemyslim, že by to tentokrát stálo za to. Radši energii vložíme do psaných preview a podcasty pak pravidelně během turnaje.

Reagovat
Liquid

Francie to bude největší zklamání turnaje podobné kolapsu na MS 2010.

Reagovat
Liquid

ale ze skupiny postoupí tentokrát, při tomto systému nepostoupí jen zoufalci

Reagovat
livefan

Ribéry ukončil repre kariéru ne? Dokud to neudělal, tak myslím hrál pod Deschampsem pořád.

Reagovat
smazaný uživatel

Celá záloha + krídla špičkové, ale obrana mi pripadá dosť slabá

Reagovat
smazaný uživatel

Maximálně semifinále, ten tlak neustojí

Reagovat
salami

to mi uplně uniklo, že Francouzi byli součástí tý kvalifikační skupiny, dobrej nápad

Reagovat
fantomas

Taky

Reagovat
livefan

Reagovat
Arne

Pro me taky novinka..

Reagovat
pa3ce

Reagovat
db18

Reagovat
guzman

Reagovat
cetto

Mám takové zlé tušení, že Griezmannovi tento turnaj moc nesedne. Přecijen v repre ta statistika není nic moc a navíc v Atléticu má úplně jinou roli a pozici, ze které se goly střílejí lépe. Mangala v té základní sestavě podle mě taky moc dlouho nevydrží, ale ten trojlístek ve středu zálohy bude neprostupnej. Alespoň tak dlouho, než Deschamps pochopí, že jednoho z nich musí obětovat po špětku kreativity...

Reagovat
Godwinson

Koscielnyho mně je líto už teď, ale třeba to nebude tak horké

Reagovat
Eve95

Před zhruba 2 měsíci sem je měl za největšího favorita, ted po těch zraněních už si nejsem tak jistý. Stále mají špičkový tým, ale ta obrana je hrozivá.

Bude taky hodně záležet na složení útočné trojice, pokud nebude hrát Payet tak jak bylo řečeno článku budou francouzi strašně předvídatelní,

Za mě sestava Lloris - Evra, Mangala, Koscielny, Sagna, Kante, Pogba, Matuidi, Griezman, Giroud, Payet

Nebo v útoku Payet, Griezman, Martial (Coman)

Reagovat
mr.Silver

Ta zaloha je neskutecne naslapana, suverenne nejlepsi na svete. Jsem velmi zvedav na Girouda jak se s tim popere. Kazdopadne ta obrana je tragicka, no ale kdyz bude v kazdem zapase Francie padat 6 golu, tak se taky nebudu zlobit

Reagovat
smazaný uživatel

tak třeba záloha Španělska mohla dle předpokladů tu Francouzskou mohla ještě převýšit...

Reagovat
smazaný uživatel

díky za super článek po ráno to prvně..

K tomu Benzemovi: co se Francii strhává je strašná fraška, Benzema je debil a evidentně problémovej egoistickej hráč, pro což já osobně někdy mám pochopení, ale tohle je za čárou morálky týmu. On není žádná nenahraditelná hvězda a Deschamps tým evidentně připravil a dobře připravil na hru bez Benzemy. btw k jeho tu vyzdihovanému výkonů na posledním ms, žádná hvězda šampionátu to nebyla, to byli hráči jako Neymar, James.. mohl dát minimálně 2xtolik branek a v rozhodující chvíli stejně jako ostatní zklamal..

Jinak.. trošku jsem se usmál u Riberyho stříbra , byť největšíma tahounama byli pořád končící Zidane, Vieira.. tak právě Ribery tam vnesl ten novej impuls a bez něj by v tom finále nebyli..

Co se týče přirovnání Pogby k Zidanemu - není se čemu divit a sám se přitom divím, že to nepřišlo už dříve. Pogba je vyjimečný hráč, trošku jiné pozice než byl Zidane, ale snad o to komplexnější.. Těším se z jeho hry..

Reagovat
salami

já teda Benzemu chápu, asi neni pochyb o tom, že to je nejlepší francouzskej útočník a kvuli kauze ve který mu nebyla prokázána vina se nemá zúčastnit domácího mistrovství? tohle by nesl špatně každej, akorát teda to, jak do toho zapojil rasismus, je hovadina, je evidentní, že to s tim nemá co do činění

Reagovat
smazaný uživatel

presumpce viny je hezká věc. ale Benzema by měl prvně začít u sebe a vyčítat sám sobě, že je debil a zapletl se do takovejch věcí. a evidentně zapletl.. vždycky začněme u sebe!

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema není egoistický hráč, kde si to vzal.

Reagovat
smazaný uživatel

prohlášení..

Reagovat
EXoRcIsT

Dúfam že to vyhrajú majú perfektné mužstvo plné mladíkov z ktorých môžu ťažiť nasledujúce roky len škoda Varana a Zoumu

Reagovat
Phillipinho

Lloris-Sagna Koscielny Mangala Evra-Pogba Kante Matuidi-Griezmann Martial Payet

Skoda, ze tam bude Giroud .....

Reagovat
EXoRcIsT

to nemaju niekoho lepsieho ako Sagna ? a Martial by mal hrat z kridla tam je najlepsi

Reagovat
smazaný uživatel

nejhnusnejsi vyber na svete, snad vyleti uz ve skupine hlavne at se neopakuje tlacenka z ms98

Reagovat
Uwe háže buly

Ten Kante fakt bude v základu? Vždyť má tak 2 zápasy ne? Navíc to starší složení zálohy mi přišlo dost sehraný, to uż radši Lasse.

Reagovat
fantomas

Lass už ani neni v nominaci, místo něho Schneidy, ale taky to vidim spíš na Cabayeho.

Reagovat
Uwe háže buly

Toho sem si nevšimnul, škoda, klidně i radši Sissoka, ten taky vypadal v repre dobře.

Reagovat
fantomas

Sissoka jako DM? To bys byl dobrej sebevrah. Takovou hitparádu by si nelajz ani Carver

Reagovat
Langi

no to by byl vubec gól...aby při těch všech variantách byl v základu nakonec Cabaye

Reagovat
fantomas

Nevidim na tom nic moc podivnýho. Typologicky je tam teď celkem unikátní a Deschamps někoho takovýho potřebuje, resp. už cejtil tu potřebu v minulosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Normálně bych jim fandil, ale po té co nevzali nejlepšího útočníka Benzemu a nakonec nebude hrát ani Varane, tak jim přeju, aby vůbec nepostoupili ze skupiny.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Hral by som urcite diamant s Girezmannom a Martialom na hrotoch, Giroud je sracka... Inak dobre, ze idu ME, Dominik aspon vyzenie na cas svojich demonov .

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Vyzeraju celkom silni, najma v ofenzivnej casti (sice s absenciou Benzemu) maju dost slusnych mien. Dotiahnu to daleko, semifinale, kludne i finale, ale zrejme to zlato nedaju. Aj ked Pogbovi by som to doprial. Osobne to vidim skor na zlato u Nemcov, kedze Taliani slabi, bohuzial, Spanieli s Del Bosque nemaju sancu. Mimo favoritov prekvapia tak max. Anglicania (tym, ze tento rok tak rychlo nevypadnu :D ) + Belgicania budu rozhodne zaujimavi. Kazdopadne, je na co sa tesit.

Reagovat
smazaný uživatel

v skupine pôjdu z 1. miesta a potom v semifinále koniec

Reagovat
smazaný uživatel

http://europredictor.uefa.com/bracket/newprediction Jak vám to vyšlo? Za mě Francie

Reagovat
Godwinson

Finále Portugalsko-Německo, Němci vítězství

Reagovat
smazaný uživatel

Itálie-Německo, taky výhra Německa

Reagovat
smazaný uživatel

Úplně stejně.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Španělsko - Německo, Němci WIN

Španělé nechápu jak se tam dostali, ale měli tak easy los

Reagovat
smazaný uživatel

taky se mi tam sere to portugalsko, podle mě má docela umetenou cestičku do finále

Reagovat
Gedofrey

V semifinále jsem měl Portugalsko - Chorvatsko a dal jsem Chorvaty. Ve finale vítěz Německo

Reagovat
Fabregas@ole

Vítěz Německo, osmifinále ČR-SR

Reagovat
Spalovač šancí

Chorvatsko

Reagovat
patas92
Reagovat
Trapný diskutér

tvl. semifinále polsko - slovensko a německo - francie

Reagovat
andrew96

Věřil jsem našim a dal jsem je na druhé místo ve skupině a jeb v osmifinále Belgie takže bohužel.

Slováci čtvrtfinále V osmifinále udělají Rakušany, ve ČF je zastaví Francie.

1. Německo, 2. Španělsko, 3. Anglie, Francie.

Reagovat
smazaný uživatel

mi taky. ale věřím v postup..

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Tie prve top 4 miesta uplne zhodne... Navyse tiez SVK vyradilo FRA v osemfinale u mna

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

*SVK bolo vyradene

Reagovat
smazaný uživatel

byl jsem optimista, romantik a fanoušek všech těch fotbalových pohádek..

Itálie - Francie finále a tam si už netipnu.

krásný semifinále ITA-SPA a GER-FRA

Naši čtvrtfinále

Reagovat
mul
Reagovat
Godwinson

Vyšlo mi úplně to samé, takže je to jasné

Reagovat
mul

mne v kazdom pripade vyslo semifinale: ESP - POR, GER - FRA a tam uz nejak nie som rozohdnuty ani v jednej dovjici

Reagovat
smazaný uživatel

finále Francie - Španělsko

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cetto

Semifinále Turecko x Švýcarsko a Španělsko x Francie. Finále Turecko x Francie. Vtipný je, že turkům vůbec nevěřím, nechal jsem je postoupit ze třetího fleku. Akorát že jim to pak celý vycházelo nějak haluzácky xD Napřed dostali Island, pak Polsko a nakonec Švýcarsko

Reagovat
smazaný uživatel

Semifinále: Španělsko x Portugalsko , Německo x Wales

Finále: Portugalsko x Německo

Vítěz: Portugalsko ♥

Reagovat
db18

Hned v osmifinále derby se SVK

A ve finále Německo - Island: http://europredictor.uefa.com/bracket/share/AVURV-3RqeBr0QKYFC7H

Reagovat
smazaný uživatel

Německo:Španělsko finále a v semifinále Francie a Anglie

Reagovat
Pyroman

Finále Angllie - Francie, vítěz 2

Reagovat
Willy Wonka

Reagovat
technecium

Finále Švýcarsko - Německo, Němci vítěztví

Švýcaři prošli přes Polsko, Chorvatsko a Španělsko, Němci přes Rusko, Belgii a Francii

Reagovat
raduinho

Finále Česko - Německo, výhra našich.

Reagovat
Mariano13

FRA víťaz, vo finále ESP, v semifinále aj prekvapenia CRO (vyradili Nemcov) a SWE (Ibra sa lúčil s repre postupom cez ENG) ... našich som posunul cez AUT do QF tam ich domáci vyradili a CZE nestačili 3 body na postup z 3. miesta

Reagovat
smazaný uživatel

3 body na postup ze 3. mista... si moh rovnou napsat ze sme neziskali ani bod.

Reagovat
smazaný uživatel

finále Ger-Esp, SF Por-Esp a Ger-Fra, naši ve skupině, Slováci v OF s Rakouskem

Reagovat
stas87
Reagovat
Furia Ceca

Španělsko-Francie, výhra Francie

Reagovat
Zaschrona

osmifinale CZE-SVK, to by bylo drsne

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika, turnaj se blíží a kolem Francie je skvělá atmosféra Z jedné strany Cantona a Benzema a z druhé strany fanoušci, kteří pískají na hráče. V obraně Koscielny, v útoku Giroud, konec někde ve čtvrtfinále.

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Stiksxx

Kolikata je Francie v žebříčku fifa?

Reagovat
Wat

17.

Reagovat
Stiksxx

No tam jsou Nizozemci

Reagovat
smazaný uživatel

Super formát, těším se na texty o Německu, Rakousku a Švýcarsku.

Reagovat
valloire

NSR ne NDR v 58. A Riběryho stříbro je spíš Zidaneho stříbro.

Reagovat
DelPiero137

Zidane tam bol rozhodujucim faktorom pre postup do semifinale a finale.

Reagovat
Maresma

Ten střed Matuidi - Pogba - Kante mi přijde strašně nekreativní, k té ofenzivní trojici bych přidal ještě Payeta.. alespoň proti slabším soupeřům.

Reagovat
smazaný uživatel

krajní obránci 68 let tam se asi moc nedá očekávat podpora útoku co?

Reagovat
smazaný uživatel

Evra lítá furt jak stíhačka

Reagovat
smazaný uživatel

I některý holky jsou stíhačky. Teďka zrovna jedna taková má o mě zájem. Napíše mi na email a pokud do 15 minut neodpovím, tak už mi píše na facebook a pokud ani tam neodpovím, ihned mi píše sms. A pořád se se mnou chce scházet. Musím to zarazit, dřív než bude pozdě.

Reagovat
smazaný uživatel

To tak chodí, já to mám spíš naopak, je neskutečně apatická.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to také není dobré.

Reagovat
smazaný uživatel

Není, ale aspoň se z toho ponaučíš.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
smazaný uživatel

Mam takove tuseni, ze tohle bude Giroudovo mistrovstvi

Reagovat
smazaný uživatel

to jo more. vsichni francouzi po nem pudou a bude utikat zadnima vychodama kopytak jeden.

Reagovat
Mariano13

Môžeme sa tešiť a na nejaké podcasty ako napr. popri MS ?? Niečo čo by som si namiesto prednášok mohol púšťať

Reagovat
BrainBlender

Paradni clanek Miluju stred Pogba, Kante, Matuidy. Snad se bude Francii darit.

Je tu nekdo dalsi, komu prijde, ze Mangala by mel maximalne podavat piti?

Reagovat
Pyroman

Mangala je ještě celkem solidní stoper, taky bych tam místo něho radši viděl Perrina, ale když se ho DD rozhodl nenominovat, tak tam Man být musí, při té sérii zranění. Rozhodně je lepší než Rami.

Reagovat
smazaný uživatel

mangala je este horsi ako kikscielny a to uz je co povedat. ak budu hrat v takomto zlozeni tak to mozu rovno zabalit... bohuzial

Reagovat
smazaný uživatel

Mangala byl ze začátku sezóny tragický, ale ke konci se zvednul. Problém bych viděl, v tom, že on i Koscielny jsou zvyklí mít vedle sebe nějakého vůdce. Dostatečně kvalitní jsou oba.

Reagovat
kiwwi

nezvednul, hral furt jak totalny mantak

Reagovat
livefan

dal asi dva slušný zápasy za sebou a tim to skončilo.

Reagovat
Atlético de Madrid

Jsem hrozne zvedavy na Griezmanna. Nevidel jsem jediny zapas Francie v kvalifikaci, takze nevim, jakou pozici presne hraje. Ale s tim tvrzenim, ze muze zahrat kazdou pozici v ofenzivnim trojzubci, bych byl na zaklade zkusenosti z Atletica opatrny. U nas hraje dva roky vyhradne hrotoveho utocnika, ale ve 4-4-2. A vzdycky je trosku stazenejsi nez ten druhy, hodne si nabiha z druhe vlny (at uz na hlavicky nebo na strely). A tak bych byl zvedavy, jak by se popral s roli jedineho hrota. Mozna celkem dobre, jen by nehral hrot, ale spis takovy podhrot, ktery si hodne sbiha do kombinace (jak vlastne domingo pise). 4-6-0 bychom mohli rict. A mozna je to celkem dobry napad, ta zalozni trojice neni uplne kreativni a zaroven by na krajich mohl mit Martiala, ktery je dost golovy. Byl bych na to rozhodne zvedavy. Nakonec jsem zvedavy i na prave kridlo, to on u nas vubec nehraje..kdyz uz, tak si nabiha zleva.

Reagovat
Phillipinho

Praveze tuhle sezonu hraje spis zprava nez zleva. Treba ted ve finale LM se hodne stahoval pro mice a stahoval se k Juanfranovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslim něco podobného čeká Němce, pokud nebude v základu Gomez - akorát to co píšeš o Griezmannovi se bude týkat Müllera.

Reagovat
Pyroman

Na sledování (případně sázení overů) asi nejlepší tým na šampionátu, protože ta obrana fakt není dobrá, což bylo vidět i v přátelácích, zatímco útok je našlapaný a relativně funguje. Atmosféra kolem týmu teď není ideální, ať už kvůli zraněním nebo tomu, že je Benzema kretén, ale věřím, že když kvalitně zvládnou úvodní zápas s Rumunskem, bude to všechno zapomenuto. Na druhou stranu, případná ztráta hned na úvod by je mohla o to více rozložit, dostat pod tlak médií a byl by z toho rychlý konec. Jako stoperskou dvojici bych nejraději viděl Umtitiho s Koscielnym, ale DD bude v tomhle asi konzerva, tak snad dá alespoň přednost Mangalovi před Ramim, protože ten byl proti Kamerunu otřesný. I tak je ta obrana slabá, přestárlé kraje, chybující střed, tam je největší slabina Francie. Střed je jasný, i bez Lasse je tam velká síla. Griezmann s Giroudem jsou v útoku jistota, s nimi snad bude hrát Payet, jehož kreativita bude hodně potřeba, aby to fungovalo. Navíc, i kdyby za celý zápas nezpracoval balon, s ním na hřišti se z přímáku skoro stávají penalty.

Reagovat
Kang & Kodos

To je skupina Tam si budou muset dávat bacha spíš na věci než na soupeře.

Reagovat
cubinho

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Krásny článok, no musím upozorniť na chybu - Francúzi v 58. porazili v boji o tretie miesto Západné Nemecko. NDR si na svetovom šampionáte zahrala len v roku 1974.

Reagovat
miky10

Ty kraje. Já chci Digneho.

Reagovat
Jacks11

Afrika= Francie

Reagovat
Mariano13

Deschamps si dovolil, že pri takej maródke ešte aj odmietol Sakha. Aj keď si myslím, že Koscielny je lepší ako on, no som zvedavý ako mu to pôjde s Mangalom. Jednoznačne najväčšia slabina tímu, ale Hugo sa o to postará. Záloha je nabitá tam nieje o čom a útok by mal šlapať aj bez problémového Benzemu .. tých možností je tam snáď nekonečno a neprekvapila by ma ani alternatíva s MArtialom na hrote a Payetom namiesto neho

Reagovat
Corosian

Ten kohoout na prsou Koscielnyho....tfuj tfuj

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi líto Benzemy.. Možná je pravda že vydíral , tím pádem se ale do reprezentace už asi nikdy nepodívá

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačně nejlepší střelec Francie bude Griezmann společně s Pogbou potahají Francii, ale na vítězství jim moc nevěřím.. Skončí v semifinále

Reagovat
cristiano.K.

Možná by to byl defenzivní propadák,ale přál bych si vidět tohle

---------------Pogba-Matuidi--------------

-Ben Arfa-------Payet----------Martial--

---------------Griezmann-----------------

Reagovat
smazaný uživatel

V šesti by to byl defenzivní propadák určitě

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Counter

Ben Arfa ani není v nominaci.

Reagovat
cristiano.K.

vím,já to píšu bez ohledu na nominaci

Reagovat
vilp

Coman - Schneiderlin - Pogba - Ribéry

Benzema - Griezmann

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

Sakho a Zouma pred Kosem Jeden slon v porcelanu a druhy borec, co ma teprve jednu poradnou sezonu za velkoklub

Reagovat
bayern987

Můj tip: čtvrtfinále

Reagovat
cristiano.K.

300. pro Hatem Ben Arfu, nejzábavnějšího francouzského fotbalistu

Reagovat
Largo

Do části "Na prahu slávy" bych ale rozhodně nedával Griezmanna. To už hvězda je. Víc by to tam sedělo Kantému nebo možná Martialovi. Jinak skvěle napsaný!

Reagovat
fantomas

Souhlas v obecnym měřítku, ale v repre je Griezmann pořád dost neokoukanej. Přáteláky nikoho nezajímaj a na MS ještě akorát převážně střídal. Takže to přece jen celkem pasuje.

Reagovat
smazaný uživatel

v Deschampsově nominaci mi schází KEVIN GAMEIRO - já bych ho bral do útoku místo A. P. Gignaca. Minimálně skvělý žolík.

Reagovat
smazaný uživatel

Vdaka za skvely clanok, je to super a vidim ze v mnohych "novych" tymoch panuje nadsenie, bude to moc zaujimave. Drzim palce Fracuzsku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele