Podzimní část Gambrinus Ligy je u konce

25.11.2002, 16:45
Aktuality
Podzimní část naší nejvyšší soutěže končí. Co přinesla zajímavého? Podzimním mistrem se stala i přes poslední dobou nepříliš přesvědčivé výsledky Sparta Praha. Adeptem na trenéra roku je určitě František Straka, po bídném začátku jsou Teplice ve hře o titul. Naopak mizérii zažívají pražští Bohemians.

"Klokani" jsou poslední s pěti body a budou bojovat o udržení v lize. O víkendu se dohrávalo 4. kolo, které bylo odložené kvůli povodním. Magnetem kola byl bezesporu zápas Liberec – Sparta. Sparta v poslední době nehrála dobře, minulé kolo prohrála doma s nováčkem ze Zlína 0:1 a navíc vypadla z poháru UEFA už ve 2. kole s poměrně slabým Denizlisporem. Pokud by Sparta v Liberci nevyhrála, Jarabinský by tak přidal pověstnou třešničku na dort. Sparta sice v Liberci vyhrála 2:1, ovšem prezident Sparty Košťál se vyjádřil takto: "Tu výhru nepřeceňuji." Podle všeho tak sparťanské vedení přece jen odvolá kouče Jarabinského. Nejpravděpodobnějším nástupcem je Jozef Chovanec.

V dalším zápase hráli poslední Bohemians s Viktorií Žižkov, která v minulých dvou zápasech dostala osm gólů. Po prvním poločase bylo skóre 0:0, v tom druhém ovšem padlo pět gólů. V 60. minutě nejdříve rozvlnil síť Bohemians Dirnbach, o sedm minut později vyrovnával za Bohemku Kisel, ovšem v 81. minutě měla blíže k výhře opět Viktorka, když skóroval Marcel Lička. Naději pro Bohemians vykřesal v 84. minutě opět Kisel, ale konečnou podobu výsledku dal Klimpl, který skóroval v nastaveném čase. Viktoria Žižkov tedy doma porazila Bohemians 3:2, vyšvihla se na páté místo a Bohemku naopak přikovala na místo poslední. Žižkov má ovšem i přes výhru jednu nelichotivou bilanci - v posledních třech zápasech inkasoval 10 gólů.

Zápas Staré Město – Teplice se nesl v duchu souboje dvou týmů, kterým se poslední dobou daří. Staré Město neprohrálo poslední čtyři zápasy, Teplice dokonce posledních devět(!) utkání. Teplice měly sice převahu, ovšem vydolovaly z ní pouze jeden gól. To když v 15. minutě zužitkoval Verbířovu kolmici Luděk Zelenka. Staré město vyrovnalo ve 37. minutě po přímém kopu Vajdy. V 91. minutě měl obrovskou šanci střídající Holomek, ovšem chybu gólmana Drobisze potrestat nedokázal a tak utkání skončilo očekávanou remízou - 1:1.

Další zápas, Brno – České Budějovice, měl zvláštní příchuť pro trenéra hostí Pavla Tobiáše. Minulý rok Brno opouštěl poté, co ho brněnské vedení odvolalo z funkce hlavního trenéra. Letos do Brna přijížděl se svým novým týmem - s Českými Budějovicemi. Tobiáš tipoval utkání na remízu, a nemýlil se. I když Brno mělo víc šancí i územní převahu, v koncovce vyhořelo. Nejnebezpečnější šancí Budějovic byl přímý kop Vozábala, míč letěl těsně nad břevno. Skvěle si počínal Budějovický obránce Pončák, po celý zápas nepustil Pacandu k dobrému zakončení či do větší šance. Pro Budějovice to byla první remíza, Brno už dva zápasy posobě nedostalo gól. Brno přezimuje na 10. místě, Budějovice jsou o jednu příčku výše.

897 minut trvalo fotbalistům Příbrami dát gól na hřišti soupeře. Ve víkendovém zápase hrála Marila na hřišti Hradce a gólový půst ukončil už po sedmi minutách Kulič. Hradec ovšem dokázal vzápětí srovnat. Celý koloběh se o deset minut později opakoval ještě jednou a po poločase byl tak stav 2:2. Ve druhém poločase už nikdo gól nepřidal a tak utkání skončilo remízou 2:2.

Trenér Kotrba nemá v Olomouci příliš příznivou bilanci - 4 zápasy = 4 prohry. Tu poslední si Olomouc odvezla z Ostravy, kde prohrála po nevyrovnaném výkonu 1:2. Na jaře tak bude bojovat o udržení v lize, po podzimní části má totiž jen 12 bodů, stejně jako předposlední Hradec Králové, Olomouc má pouze lepší skóre.

V posledním zápase dohrávaného 4. kola doma Blšany porazily nováčka ze Zlína 2:1.

Tabulku střelců vede s devíti trefami staroměstský Kowalík, jen o gól méně má brněnský Došek. Poslední zápas 4. kola se hraje dnes, Slavia hostí Jablonec. Podzimní část Gambrinus Ligy ve čtvrtek uzavře duel Jablonec - Ostrava, který byl před dvěma týdny odložen kvůli nezpůsobilému terénu po sněhové kalamitě.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele