9. kolo
02.10.2011 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Lille OSC - Stade Rennes 2:0

Lille ukončilo pětizápasové čekání na výhru elegantním způsobem, když doma porazilo dvoubrankovým rozdílem ambiciózní Rennes. Ve vyrovnaném zápase rozhodla lepší koncovka a spolehlivý Landreau v bráně domácího celku.

Dogy se rychle dostaly do vedení po brance kanonýra Sowa a ještě před přestávkou stihl náskok pojistit sváteční střelec Balmont. Rennes tak nabralo lehkou ztrátu na čelo tabulky, když ho v průběžném pořadí přeskočil právě dnešní soupeř, který je aktuálně pátý. Dobrou zprávou pro fanoušky Joe Colea je, že tento anglický reprezentant, zdá se, nabral ve slunné Francii zpět ztracenou formu; i dnes byl důležitou postavou vítězného celku a zatím tak lze jeho angažmá hodnotit velmi pozitivně.

První šance zápasu přišla v sedmé minutě, a hned z toho byl vedoucí gól. Balmont dobře zapracoval ve středu pole a posunul na Debuchyho, který chytře uvolnil Colea. Bývalý hráč Chelsea a Liverpoolu dokázal vystřelit, ale Costil jeho ránu vytlačil; naneštěstí pro Rennes pouze na levačku Sowa, který opět potvrdil svůj zabijácký střelecký instinkt - 1:0.

A ve 21. minutě už to mohlo být 2:0. Pedretti předvedl další ze svých pověstných rohových kopů, když našel hlavu Marka Baši, ale černohorský stoper poslal balon lehce nad bránu. Lille však nemuselo smutnit; o pouhých deset minut později se k volnému přímému kopu postavil Eden Hazard, ve vápně se nejrychleji zorientoval Balmont a prostřelil Costila podruhé - 2:0.

Ještě před přestávkou mohli mít hosté zaděláno na debakl. U zrodu akce byl Joe Cole, který vybídl Hazarda k vyslání kolmice přímo k bráně. Tam se ke střele se dostal znovu Sow, a Rennes mohlo děkovat Costilovi za excelentní reflexní zákrok, který je uchránil od další ostudy.

Do druhého poločasu vstoupil lépe Antonettiho tým. Feret vyzkoušel střelu rovnou z přímého kopu z nebezpečné vzdálenosti a donutil Landreaua k pohotovému zásahu. Brankář Lille musel zasahovat ještě jednou krátce poté, a i on tak vyrovnal Costilův famózní moment ze závěru první půle; Mavinga předvedl ukázkový sprint po levé lajně a uvolnil Féreta, který pálil rovnou z voleje. Mohl to být nádherný gól, ale Landreau ukázal svoji extratřídu; poradil si i s následnou dorážkou Pitroipy.

Rennes bylo ve druhé půli lepším týmem, ale nepodařilo se jim vstřelit ani čestný zásah. V poslední velké šanci zápasu totiž domácí opět podržel jejich brankář; je tak hlavně jeho zásluhou, že obhájce titulu zaznamenal vůbec první čisté konto v nové sezoně.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale pekne hnusnej zapas na tipovani.....No zkusim ,ze domaci vyhraji o jeden gol ..1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-1 těžký match..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele