9. kolo
01.10.2011 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Ajaccio ubránilo remízu 1:1 na hřišti Dijonu

I remíza 1:1 s nováčkem z Dijonu stačila Ajacciu k tomu, aby se - minimálně do zítra - vyhrabalo ze sestupové propasti.

Souboj dvou nováčků rozlišných pozic skončil nakonec asi lépe pro hosty, kteří uhráli druhou remízu v řadě a posunuli se na sedmnácté místo. Naproti tomu Dijon neprohrál již potřetí v řadě, nicméně ani získaný bod mu nepomohl v postupu tabulkou - ba naopak, klesl na jedenácté místo.

Hosté měli první příležitost utkání již po čtyřech minutách hry. Mostefa se zbavil svého pronásledovatele a s čistou hlavou hlavičkoval na brankáře Reyneta. Ten si ale v zahřívacím kole poradil. Dijon se pokusil udeřit na druhé straně, málem se mu to ale vymstilo, hosté totiž rozjeli pěkný protiútok.

Christian Kinkela si několikrát nahrál s Frédéricem Sammaritanem a vytvořil tak další příležitost pro Mostefu. Ten tentokrát mířil ještě hůře než před několika okamžiky, jeho střela totiž skončila vedle. Do třetice všeho dobrého si mohl francouzsky Mostefa prozpěvovat v 18. minutě, kdy ho po přímém kopu oslovil znovu Kinkela. Tentokrát již alžírský záložník s francouzskými kořeny chybu neudělal a hlavou poslal míč do sítě - 0:1.

První vážnější příležitost domácích přišla v zápětí. Po rohovém kopu hlavičkou prodloužil míč Steven Paulle, zakončoval Bautheac, nicméně vedle. Stejný hráč se polepšil v minutě 41. Jeho přímý kop si to namířil přímo do horního růžku Ochoovy branky a nechal tak mexického brankáře bez sebemenší šance - 1:1.

Domácí trenér se asi o přestávce musel pořádně zlobit, ve druhém poločase totiž jako by to ani nebyl Dijon z prvního poločasu. V úvodních minutách se do zakončení prodral Benjamin Corgnet, jeho pokus ale Ochoa bez větších potíží zlikvidoval. Po hodině hry znovu znamenal nebezpečí Bautheac - a znovu ze standardní situace. Jeho přímý kop tentokrát našel Brice Joviala, zkušený útočník ale svou hlavičkou nastřelil pouze tyč.

Ajaccio se v závěrečných fázích zápasu dostalo do prachobyčejného odkopávání míče od vlastní branky, očividně spokojeno s jedním potenciálním bodem. Nakonec ale mohlo zůstat také bez ničeho. Joavialův tvrdý volej totiž mířil pouze těsně vedle branky.

V samém závěru utkání viděl ještě červenou kartu hostující Pierazzi, který si vyšlápl na Corgneta, domácí ale svou převahu již zužitkovat nedokázali.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

domací vyhraji 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele