Ligue 1 - souhrn 7. kola

23.09.2016, 22:40, aktualizováno 25.09.2016, 22:40
Komentáře a souhrny
Marseille zabrala a zdolala Nantes, Nice pokračuje ve spanilé jízdě. Saint-Étienne si poradilo s Lille. První dva zápasy sedmého kola francouzské nejvyšší soutěže leckoho překvapily svým výsledkem: nejprve v pátek padlo mistrovské PSG s Toulouse, včera Lyon neustál výlet do Lorientu. Později v sobotu už naopak Monako s obtížemi potvrdilo roli favorita proti Angers a těsné výhry slaví i v Métách a Bastii. Dijon deklasoval Rennes...

Olympique Marseille - FC Nantes 2:1

25.09.2016 20:45

Góly: 22. Clinton N'Jie, 53. Bafétimbi Gomis (pen.) - 2. Emiliano Sala

Marseille se po pořádně zpackaném zápase ve vloženém kole na půdě Rennes vzpamatovala a před vlastními fanoušky skolila trápící se Nantes, a to i bez stále zraněného kapitána Lassany Diarry. Přitom úvod tohoto střetnutí domácím hrubě nevyšel. Sotva začali, už zásluhou Emiliana Saly prohrávali. Nakonec však Clinton N'Jie s Bafetimbim Gomisem dokázali na tuhle trefu zareagovat.

Byl to souboj dvou ztracených duší Ligue 1, souboj dvou celků, které nutně potřebovaly získat pozitivní výsledek, aby mohly myslet na lepší budoucnost. Úspěšnější byl v tomhle ohledu Olympique, který se díky svému druhému vítězství v sezóně odpoutal od sestupového pásma blíže ke středu tabulky. Mužstvo kouče Reného Girarda naopak dál zůstává v červených číslech.

Přitom se na první pohled zdálo, že by Nantes mohlo změnit k lepšímu nelichotivou statistiku jediné výhry, kterou si navíc na své konto připsalo už v rámci prvního kola. Kanárci mimochodem v posledních 19 ligových zápasech vyhráli jen třikrát. Stepiňski už ve 2. minutě hlavou mířil k tyčce, kde ještě míč lehce tečoval Sala, a domácí brankář Pelé se po něm jen ohlédl.

Vyrovnat mohl záhy Thauvin, avšak svůj pokus z voleje usměrnil jen mimo, a brankou neskončila ani akce následující. Sakai z pravé strany vrátil balón na hranici šestnáctky, kde stál zcela nehlídaný Gomis, nicméně jeho střelu mu fantasticky polapil gólman Riou. Ve 22. minutě se již Les Phocéens dočkali, Gomis krásně do plného náběhu uvolnil N'Jieho a ten své sólo zakončil tak, jak potřeboval.

Po obrátce kopala Marseille důležitou penaltu. Nezkušený obránce Kwateng fauloval ve vápně nešťastně pronikajícího Gomise a sudí Jaffredo musel ukázat na pokutovou značku. Sám postižený pokutový kop hravě proměnil a potvrdil, že proti tomuto soupeři se mu jednoduše náramně daří. Skóroval proti němu už potřetí v řadě.

Podobně nudným způsobem, jakým se Les Canaris prezentují v posledních několika týdnech, působili na hřišti i po rozhodujícím inkasování. Nebyla zkrátka vidět potřebná kvalita. Vůbec nejblíže měli hosté ke svému druhému gólu v 79. minutě. Jak to ovšem bývá, když se nedaří, i smůla se často lepí na paty. I tak se vlastně dá vysvětlit Gilletovo břevno.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - OGC Nice 0:1

25.09.2016 17:00

Góly: 60. Alassane Pléa

Byla to bitva, ale nakonec berou Les Aiglons další tři body. Svěřenci Luciena Favreho zůstávají jediným neporaženým týmem sezony, po výhře 1:0 v Nancy se vrací na první místo a jejich sebevědomí před Evropskou ligou je opět na výši. Jediný gól zápasu vstřelil po hodině hry Alassane Pléa, který v nepřítomnosti zraněného Maria Balotelliho převzal úlohu útočníka číslo jedna.

Nancy sice vstupovalo do utkání z devatenáctého místa, nicméně také se sérií tří neprohraných utkání v zádech - a v kulisách domácího Stade Marcel Picot způsobovalo favoritovi velké problémy. Jestliže Nice v týdnu rozstřílelo rozjeté Monaco 4:0 (a předtím ovládlo prestižní středomořské derby proti sousednímu Marseille), dnes to byl z jeho strany spíše boj. Bez Balotelliho jako by Les Aiglons ztratili svůj ofenzivní šmrnc, což by mohlo být varováním vzhledem k tomu, že italský forvard zatím nastoupil do základu pouze dvakrát.

Kouč Favre nechal na lavičce také jinou velkou letní posilu, Younese Belhandu, a překvapivě i oba střední záložníky z loňské Puelovy úspěšné jedenáctky - Jeana Michaëla Seriho s Vincentem Koziellem. Experimentální sestava měla v prvním dějství velké problémy a Nancy bylo až do přestávky lepším týmem; v největší šanci však selhal Christophe Mandanne, který sice unikl pozornosti Dalberta Henriqueho, na zadní tyči však pálil mimo. Mladý stoper Clément Lenglet měl další příležitost po rohovém kopu, jeho hlavička nicméně letěla příliš vysoko.

Klíčový okamžik přišel v šedesáté minutě, kdy se stalo hned několik zásadních věcí. Domácí Anthony Koura, který se dostal na hřiště v prvním dějství místo zraněného kapitána Hadjiho, zahodil stoprocentní gólovku; dokázal sice vykoupat hostujícího kapitána Paula Baysseho, tváří v tvář brankáři Cardinalemu však střílel těsně mimo. Na druhé straně sice Guy N'Dy Assembé bravurně zlikvidoval šanci Malanga Sarra, na další střelu však už neměl - Valentin Eysseric krásnou přihrávkou našel Pléu, který z první propálil kamerunského gólmana a zajistil favoritovi cenné tři body.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Lille OSC 3:1

25.09.2016 15:00

Góly: 63. Robert Berić, 72. Arnaud Nordin, 90. Nolan Roux - 80. Renato Civelli

I v experimentální sestavě si Saint-Étienne dokázalo poradit s Lille a po výhře 3:1 drží krok s pohárovými příčkami. Zraněními zdecimovaný tým měl dnes velké štěstí, nicméně na to se historie ptát nebude - a fanoušci Dog, kteří museli přetrpět další porážku a ponížení z toho, že jejich oblíbenci stráví minimálně týden na samém dně tabulky - také nejsou zrovna nadšeni.

V zápasech Les Verts poslední dobou často padají červené karty. Naposledy Galtierovi svěřenci museli odehrát sedmdesát minut o desíti, tentokrát stihl červený osud jejich soupeře - ještě v prvním dějství přišlo Lille o vyloučeného Francka Bériu. Skóre otevřel až v 63. minutě Robert Berić, na nějž navázal debutant Arnaud Nordin; hosté sice stáhli náskok díky trefě obránce Renata Civelliho, konečné slovo ale měl v nastaveném čase Nolan Roux. Pro ASSE to znamená už devátý zápas bez prohry v řadě, pro Lille čtvrtou porážku za sebou.

Kombinace zranění a karetních trestů prakticky vymazala ideální jedenáctku Sainté, kouč Galtier si ale dokázal poradit - i když to znamenalo postavit do obrany záložníky Daba, Selnaese a dokonce útočníka Monnet-Paqueta. V neobvyklé formaci 3-4-3 se domácí dlouho hledali a mohou být rádi, že v poločase neprohrávali; Rony Lopes trefil parádní ranou břevno, proti Bauthéacově hlavičce zase zasáhla tradiční opora Stéphane Ruffier.

Jako by toho nebylo dost, přišli domácí v průběhu duelu o dalšího hráče - levý bek Ronaël Pierre-Gabriel opustil hřiště se zraněním stehna a v sestavě ho nahradil čerstvě plnoletý Nordin, pro nějž šlo o první kariérní ligový start. Ruffier následně zlikvidoval Corchiův přímý kop, a pak už přišel klíčový okamžik - Béria zahrál rukou, dostal druhou žlutou kartu a poroučel se ze hřiště.

Do té doby si ASSE nevytvořilo jedinou šanci; v přesilovce ale zabralo a hned z toho byl úvodní gól. Dabo narýsoval míč do vápna, kde jej zády k bráně převzal Berić, pod Civelliho tlakem se skvěle otočil a nekompromisně vymetl levý vingl. Byla to jeho už pátá trefa v sezoně. Mohl přidat i šestou, kdyby v další šanci hlavičkoval přesněji; to ale domácí publikum mrzet nemuselo, neboť krátce poté předvedli borci v zeleném úžasnou týmovou akci. Přes Monnet-Paqueta, Pajota a Beriće se míč dostal až k Nordinovi, který okořenil svůj debut vítězným gólem.

Lille se nevzdávalo a poté, co Éder sklepl hlavou Palmieriho centr přímo k zakončujícímu Civellimu, to vypadalo na závěrečné drama. Do konce zbývalo deset minut. Sainté však v přesilovce hubený náskok pohodlně ubránili a nakonec ještě sami přidali pojišťující trefu: Roux, který mimochodem přišel do Saint-Étienne právě z Lille, zpracoval pobídku od střídajícího Hamoumy a propálil Vincenta Enyeamu potřetí.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - SM Caen 0:0

24.09.2016 20:00

Góly: -

Bordeaux tentokrát doma neskórovalo, takže promarnilo příležitost posunout se v tabulce výše. Alespoň, že i protivník z Caen neměl den, tudíž ani Cédric Carrasso nemusel lovit balon ze sítě.

Diego Rolán a Jérémy Toulalan chyběli a na hře domácího celku to bylo znát. V největší šanci první půle tak Jérémy Ménez pálil vedle. Na druhé straně hřiště si podobně počínali Hervé Bazile a Julien Féret. Fakt, že úplně největší příležitost zápasu si vytvořil obránce, taky hovoří o ledasčem a naznačuje ... inu naznačuje, že obě mužstva neměla svůj den.

Igor Lewczuk mohl zaznament svou první branku ve Francii, ale Rémy Vercoutre byl jednoznačně proti. Šlo o jedinou střelu týmu Jocelyna Gourvenneka mezi tři tyče! To není dobrá vizitka. Další dobrou příležitost si vypracoval Vincent Bessat. No, vypracoval ... Prostě prásknul do balonu a nechal vyniknout Carrassa.

Více pozoruhodného se toho už na Nouveau Stade de Bordeaux (aka Matmut Atlantique) nestalo. Radost z bodu budou mít určtě větší hosté, protože předtím třikrát v řadě prohráli. Přístě na ně čeká rozjeté Toulouse. Girondins Bordeaux se zase utká v Parku princů s poněkud utlumeným PSG, které ještě předtím hraje Ligu mistrů s Ludogorcem Razgrad.  

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - FC Metz 0:1

24.09.2016 20:00

Góly: 45+2. Mevlüt Erdinç (pen.)

Překvapivě silný start nováčka z Mét pokračuje! Svěřenci Philippe Hinschbergera už se letos stihli postarat o řadu překvapení a dnešek nebyl výjimkou - těsná výhra 1:0 na půdě favorizovaného Montpellieru znamená posun na průběžnou šestou příčku, zatímco Montpellier je patnáctý.

Domácí kouč Frédéric Hantz může zaslouženě mluvit o smůle, která jako by se na Les Pailladins doma lepila už z principu. Nejprve přišli o výhru nad Nice v nastaveném čase z kopačky vlastního odchovance Younese Belhandy, tentokrát je potopila penalta, již proměnil ve skvělé formě hrající Mevlüt Erding. Málo platné, Montpellier má prostě problém s psychikou. Dnes byl jasně lepší, ale nebylo to k ničemu. Navíc poprvé po šesti zápasech nevstřelil první gól.

Ne že by se o to nesnažil - jen samotný Steve Mounié v první půli nebezpečně pálil hned dvakrát. Napoprvé však jeho pokus vychytal pozorný gólman Thomas Didillon (34'), a když se mu o tři minuty později podařilo hostujícího strážce akrobatickou střelou překonat, zhatil mu radost zdvižený praporek pomezního. A pak přišla další tvrdá rána - místo zaslouženého vedení zbytečný gól do šatny. Veterán Vitorino Hilton ztratil hlavu a stáhl ve vápně Ismailu Sarra, což nemohlo vyústit jinak než penaltou, ke které se postavil zkušený Erding a pár vteřin před koncem půle vstřelil vítěznou branku.

Hilton ještě mohl po změně stran svůj hřích odčinit, po Boudebouzově přímém kopu se však k míči dostal nedokázal; v následném hektickém závěru Didillon nějakým záhadným způsobem odolal, když se míč odrazil od levé tyče ven z brány. Métský strážce pak ještě bravurně zlikvidoval další Alžířanovu standardku a zásadní měrou se tak postaral pod cenné tři body pro Les Granats.

Více informací k zápasu

SC Bastia - EA Guingamp 1:0

24.09.2016 20:00

Góly: 76. Enzo Crivelli

Že Bastia domácí zápasy povětšinou zvládá, se potvrdilo i o tomto víkendu, kdy z Korsiky odjížděli s prázdnou borci, kteří hájí barvy Guingampu. Že tři body zůstanou na ostrově ve Středozemním moři, zařídil jeden jediný gól!

Enzo Crivelli stihnul jak skórovat, tak být vyloučen. Ale protože už dlouho předtím (konkrétně ve 38 minutě) musel do kabin protihráč Marcal, nebyla to až taková potíž. Brazilský hráč musel ven za přidržení Sadia Dialla, ten francouzský za přidržení gólmana Karl-Johana Johnssona a následné nemístné poznámky vůči rozhodčímu panu Deleruemu. Ze hřiště se přitom pakoval prakticky okamžitě po vstřelení gólu.

Až do oné trefy byla největší příležitostí domácích ta, ve které Allan Saint-Maximin orazítkoval břevno. A jak se tedy v 76. minutě zrodil jediný přesný zásah? Lassana Coulibaly přiťuknul zpět Crivellimu a ten si vůbec nedělal problémy. Šlo o jeho třetí branku v sezoně, protože předtím se dvakrát prosadil při výhře 3:0 s Lorientem.

SC Bastia tedy prozatím poskočila do horní poloviny tabulky. Prostředí na Stade Armand Cesari, kde už byl trávník přeci jen v lepším stavu, než minule proti Nancy, se znovu stává silnou zbraní celku Francoise Ciccoliniho, jenž tu ze čtyř duelů uhrál sedm bodů. Příště ovšem zajíždí do Nantes, kdežto Guingamp se pokusí vyhrát nad Stade Rennes.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Stade Rennes 3:0

24.09.2016 20:00

Góly: 7. Loïs Diony, 19. Jordan Marié, 78. Loïs Diony

Letošní Rennes má formu jako na houpačce: buď předvede skvělý výkon, nebo vybouchne. A většinou platí, že jakmile se svěřenci Christiana Gourcuffa vzdálí ze svého města, je oheň na střeše. Dnes to fanoušci poznali na půdě nováčka z Dijonu, který ambiciózního soka vyprovodil jednoznačným skóre 3:0.

Co více, toto nebylo jedno z těch vítězství, které se rodí ztuha a výsledek neodpovídá poměru sil na hřišti - naopak, Dijon vlétl na silnějšího soupeře od začátku jako uragán a už po šesti minutách mohl slavit vedoucí branku. Mehdi Abeid si vyhlídl volného Loïse Dionyho, jehož přesná rána i přes snahu natahujícího se gólmana Benoïta Costila zapadla do sítě. A o dvanáct minut později už to bylo o dva góly; opět v tom měl prsty muž zápasu Diony, který zpracoval Balmontův pas na pravém křídle a našel v palebné pozici zakončujícího Jordana Marieho. 2:0.

Rennes mělo v prvním dějství jedinou šanci, a ta ještě přišla víceméně náhodou - domácí Fouad Chafik nečekaně uklouzl ve vlastní šestnáctce a míče se zmocnil Paul-Georges N'Tep; situace ale byla tak nečekaná, že nestihl adekvátně zareagovat a gólman Baptiste Reynet situaci včas vyřešil. Po změně stran pak opět dominovali domácí a nebýt skvělého obranného zásahu Romaina Danzého, mohl Frédéric Sammaritano slavit gól na 3:0.

Poté, co Danzé zahodil vzácnou šanci po dobré přihrávce Wesleyho Saïda, pak přišel finální úder; to do konce zbývalo už jen třináct minut. Rennes zahrávalo rohový kop, domácí ale získali míč a vyrazili do bleskurychlého brejku, jejž zakončil opět skvělý Diony. Gourcuff bude o dnešním zápase nejspíš dlouho přemýšlet, naopak Dijon se vyšplhal ze sestupového pásma a na dnešního soupeře ztrácí už jen tři body.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Angers SCO 2:1

24.09.2016 20:00

Góly: 66. Kamil Glik, 76. Dickson Nwakaeme (vl.) - 55. Famara Diédhiou

Monaco to proti lepšícímu se Angers nemělo vůbec jednoduché. Nakonec musel o jeho výhře rozhodnout vlastní gól.

Už ve druhé minutě střílel pro hosty nepostradatelný Thomas Mangani a zanedlouho jej následoval Famara Diédhiou. Danijel Subašić však oba pokusy kryl. Poté se domácí probrali a Bernardo Silva s Guidem Carrillem vyzkoušeli pozornost Mathieua Michela. Ti, kteří zavítali na stadion (a že jich tradičně mnoho nebylo), se v úvodu utkání rozhodně nenudili.

Potom střílel mimo Valére Germain, a poté hostující brankář vyrážel dělovku Adamy Traorého. Po změně stran sice jako první skóroval Karl Toko Ekambi, nicméně jeho trefa nebyla pro porušení pravidel uznána. Moulinovým svěřencům to však vadit nemuselo, jelikož už za tři minuty rozehrál akci, během které se balon přes Cheikha N’Doyeho dostal k Diédhouovi a ten svou úlohu zvládnul - 0:1.

O deset minut později si ovšem obrana SCO neporadila s rohovým kopem, takže Kamil Glik mohl svým druhým gólem v Ligue 1 vyrovnat - 1:1. Polský reprezentant byl čtvrt hodiny před koncem i u druhé branky svého klubu. Jeho střelu nejprve Michel vyrazil, jenže pouze na Dicksona Nwakaemeho, který si tak dal smolný vlastní gól - 2:1.

Družina Leonarda Jardima se tedy udrží na čele tabulky, ale jenom v tom případě, že Nice, které v týdnu uštědřilo Monaku první porážku v sezoně, klopýtne proti Nancy. Následující program knížecího celku je takový, že na Stade Louise II přivítá v rámci Ligy mistrů Bayer Leverkusen, a pak zajíždí do Met. Angers bude chtít vyzrát na Olympique Marseille.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Olympique Lyon 1:0

24.09.2016 17:00

Góly: 51. Jimmy Cabot

Poprvé od srpna roku 2010 se podařilo Lorientu porazit před vlastními fanoušky neoblíbený Lyon. Hosté oproti posledním třem zápasům předvedli svůj nejhorší výkon a připsali si na své konto třetí porážku v sezóně. Domácí se zásluhou branky Jimmyho Cabota vymanili ze sestupového pásma a zdá se, že krize zpočátku tohoto ročníku pomalu a jistě ustupuje do ústraní.

Teprve podruhé se poštěstilo lorientskému brankáři Lecomtemu udržet čisté konto a stejně jako proti Lille před týdnem se stal jednou z klíčových postav celého úspěchu. Pro svěřence trenéra Sylvaina Ripolla je tenhle výsledek samozřejmě velkou vzpruhou do budoucna. Kde kdo Les Merlus už odsuzoval, ti však jasně potvrdili, že na odpis rozhodně nejsou.

Porážka je pro Les Gones velkou ránou. Když už to vypadalo, že by se postupně mohli tabulkou prokousávat výše, přišlo na řadu vyhoření na půdě do té doby posledního celku Ligue 1. V 51. minutě rozhodla o osudu střetnutí trefa Cabota, který v šestnáctce zužitkoval střelou z voleje centr z levé strany od Barthelmého. Na tenhle okamžik pak OL zareagovat nestihl.

Mužstvo kouče Bruna Génésia přitom vstoupilo do utkání hodně aktivně a vůbec nebylo daleko od úvodní branky. Nejprve Rybus vyzkoušel připravenost Lecomteho, následně Valbuena, jenž se po zdravotních problémech poprvé objevil v základu, napálil břevno, a z dorážky pak neuspěl ani Fekir, autor dvou zásahů z minulého klání proti Montpellieru.

Fekir se objevil ještě v jedné možnosti, to když prošel kolem obránce Cianiho a naštrádoval si to do vápna, nicméně na Lecomteho znovu nevyzrál. Po Cabotově trefě byl Olympique jako opařený. Lecomte se pak musel zapotit při šancích Fekira, Corneta i Valbueny. Na druhou stranu měli hosté štěstí, že Waris na druhé straně nepřekonal gólmana Lopese.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Paris Saint-Germain 2:0

23.09.2016 20:45

Góly: 48. Yann Bodiger (pen.), 79. Jimmy Durmaz

Toulouse potvrdilo výtečnou formu a zdolalo PSG. Má tedy solidně našlápnuto, zatímco na pařížský celek se zase spustí vlna kritiky.

Úřadující mistr přitom měl první poločas v podstatě jasně pod kontrolou. S výjimkou hlavičky Odsonne Edouarda, jíž se prezentoval po rohovém kopu v úvodu utkání. Ve 29. minutě střílel Edinson Cavani a Alban Lafont vyrážel kopačkou. Čtyři minuty před koncem prvního poločasu se uruguayský kanonýr opřel do balonu hlavou, nicméně na domácího brankáře znovu nevyzrál. Do šaten se tedy šlo za stavu 0:0.

Ovšem druhá půle začala pro TFC vskutku famózně. Serge Aurier, jenž by v závěru první půle poslal hosty do vedení, kdyby na brankové čáře nezachraňoval obránce Christopher Jullien, hned po jejím začátku stáhnul ve vápně Olu Toivonena. A protože předtím už jednu žlutou měl, byl po té druhé vyloučen. K pokutovému kopu si stoupnul Yann Bodiger a v poklidu skóroval, neboť Alphonse Aréola si vybral opačnou stranu brány - 1:0.

PSG chtělo vyrovnat a Ángel Di María k tomu neměl až tak daleko. Nicméně v 79. minutě propuknul stadion znovu v nadšení, protože Jimmy Durmaz využil hrubého zaváhání Thiaga Motty a levačkou po zemi dal výsledku finální podobu 2:0. Pro sedmadvacetiletého Švéda to byl druhý gól v sezoně a byl vyhlášen hráčem zápasu.

Tým Pascala Dupraze má ze sedmi utkání na kontě čtrnáct bodů a na PSG vyzrál poprvé po sedmi rokách. Zároveň šlo o jeho sedmou výhru v posledních osmi domácích zápasech. Ten další proti Monaku bude na programu až po reprezentační pauze, ale ještě předtím zajíždí TFC do Caen. PSG čeká těžký zápas s Girondins Bordeaux.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.OGC Nice752012:417
2.AS Monaco751115:916
3.Toulouse FC742111:514
4.Paris Saint-Germain741215:613
5.Girondins Bordeaux741211:813
6.FC Metz74129:813
7.AS Saint-Étienne733110:612
8.EA Guingamp73229:711
9.Olympique Lyon731313:910
10.SC Bastia73136:510
11.Stade Rennes73138:1010
12.Angers SCO73047:89
13.Olympique Marseille72239:98
14.Dijon FCO72148:107
15.SM Caen72146:147
16.Montpellier HSC71336:126
17.FC Lorient72054:116
18.FC Nantes71243:85
19.AS Nancy-Lorraine71243:95
20.Lille OSC71157:144

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (43)

Přidat komentář
Pyroman
Reagovat
ZB 07

Reagovat
Lopiger

tenhle zápas jsme přesně doplatili na absenci hrota, který by proměnil aspoň jednu ze dvou 1000% šancí, jinak ta Mottova chyba nepochopitelná, ale tak nějak reflektuje jeho hru poslední dobou, jsem rád, že přišel Krychowiak aby ho nahradil

Reagovat
Mönchengladbach

Chtěli Costu, Conte to zatrhl.

Reagovat
Mönchengladbach

Emeryho venkovní ligové zápasy, to je dlouhodobá kvalitka.

Takhle poletí dřív, než jim stihne vyhrát EL.

Reagovat
Neuminho92

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Tá L1 vyzerá neskutočne zaujímavo.

Reagovat
smazaný uživatel

stějně vyhraje PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Ani nie, najväčími favoritmi sú určite Tolouse a Dijon.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
smazaný uživatel

Dijon si PSG namaže jak hořčici

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Klasický Emery. V LM podělaný, v lize neschopný. A honí si triko v EL, která zajímá jenom Španěly, Portugalce a občas Čechy

Reagovat
smazaný uživatel

A Mohuč.

Reagovat
REPLIKATOR

Toulouster?

Reagovat
Mönchengladbach

Nicecester.

Reagovat
Uwe háže buly

Nicester

Reagovat
smazaný uživatel

Leicece

Reagovat
Pyroman

Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

brankář Toulouse v 17 letech už přes třicet odehranejch zápasů v lize

Reagovat
Langi

Lyon ze 7 zapasu 3 totalne zbytecne odevzdavky...a zrovna, kdyz ani PSG zatim neni extra ve forme...ja bych se vubec nedivil, kdybychom byli letos svedky dalsiho "Montpellieru" treba v podobe Nice

Reagovat
Godwinson

LM můžou v pohodě udělat, kádr mají fantastický, kouče možná nejlepšího v lize

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon a PSG solídne tápu... Nice a ASM sa javia najlepšie.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni oba góly Angers byli neregulérní ale co by jsem chtěl po Francouzských rozhodčích 2x za zápas to neposrat to by jsem chtěl moc

Reagovat
Israha

Galtier má víc štěstí než rozumu. Lille nedá tři tutovky, pak se Béria nechá vylít jak malý klouček a daruje soupeři přesilovku...a nakonec málem vyrovnali i v deseti. Jsem fakt zvědav, jak dlouho mu tahle haluz bude letos vycházet, protože herně to stojí fakt za houby a i ta jindy pevná obrana (dobře, šitá narychlo kvůli zraněním, ale i tak) byla strašidelná, nebýt Antonettiho hoši dřevění, mohlo to vypadat jinak.

Nicméně Berič je vynikající, jeho práce ve vápně a celková herní inteligence se řadí mezi absolutní špičku Ligue 1. Aktuálně ovšem jediný rozdílový hráč ASSE

Reagovat
domingo

Vzdyt jim chybi pulka zakladu a hrali nejvic zapasu ze vsech francouzskych tymu..

Reagovat
Israha

To sice jo, ale skoro všechno jsou to defenzivní hráči (což taky vysvětluje to šílené bránění dneska). Dopředu je to nicméně větší či menší bída od začátku sezony.

Reagovat
domingo

Ty delas, jak kdybys neznal Galtiera

Vzdyt vis, ze jeho ASSE ma poslednich X let ofenzivu zalozenou VZDYCKY na jednom hraci. Zajimavy pritom je, ze si nevybavim zadny delsi obdobi, kdy by byli z formy vsichni najednou. Nejdriv tam zaril Payet, potom Aubameyang, Gradel, Hamouma, ted je to Beric. A vsichni tihle k sobe meli slusny hrace, at uz zkuseny (Brandao, Erding) nebo mladiky (St Maximin, Saadi, Aleksic), ale vzdycky to tahl jeden hrac. To neni nahoda, Galtier takhle proste hraje a Berice s timhle cilem privadel. Kdyz se loni zrakvil, zacal hrat dobre Roux, ktery do te doby hral prd.

Je to systemova vec proste.

Reagovat
Israha

V tomhle máš pravdu, jen mi připadá, že letos ta kvalitativní mezera mezi Beričem a zbytkem ofenzivy je ještě větší, než bývalo zvykem. Jako nebyla by, vydržet Hamouma s Corgnetem zdraví po většinu sezony, ale víme, jak to s nima je...

Reagovat
domingo

Vsak Soderlund a Tannane nehraji spatne. Ted sice nejsou moc videt, ale zacatky meli oba silne, cekam, ze se jim ta sirka kadru v utoku jeste bude hodit. I kdyz Beric je samozrejme nejlepsi.

Reagovat
Israha

Tannane umí akorát centrovat, ten mě zatím vůbec nepřesvědčil. Soderlund upřímně taky ne, ale to připisuju spíš tomu, že ho Galtier herně úplně neumí využít...uvidíme, co Monnet-Paquet, ten loni chytil vcelku slušnou vlnu formy, třeba naváže, až se vrátí na svoji standardní pozici.

Reagovat
domingo

A k tomu braneni - chybi jim kapitan, druhy stoper, treti stoper a dnes hral na jednom beku KMP (coz je ostry kridlo) a na druhym dorostenec (a na stoperu Dabo, coz je taky kridlo). Ja bych je za tohle nekritizoval...

Reagovat
Israha

Tak jako špatné to bylo . Takže kritika na místě, ale tohle nepadá na hlavu Galtierovi, ale nekvalitě těch hráčů na daných postech. Že to nešlo postavit jinak, je vysvětlení, ale ne tak úplně omluva, že jo...

Reagovat
domingo

Nevim jestli Galtier ma uplne prachy na to, aby si tahal na lavku obrance jak Juventus

A dneska jim dorostenec dal viteznej gol, btw.

Reagovat
Israha

Tak minimálně Salla pouštět nemusel, že jo.

A Nordinův vítězný gól sice super (btw to byla naprosto boží akce, zjevení v tom úporném fotbalu), ale ty jeho první doteky a "důraz" před vlastní brankou, to bylo místy až děsivé.

Reagovat
domingo

Prijde mi, ze v tobe kouzelnici jako Sparagna zazehli prirozenou neduveru k mladym talentum

Nordinovi je 17. Ja treba spis nechapu proc pousteli Baysseho, ktery se mi hodne libil uz v Brestu a ted dela kapitana vedouciho tymu ligy, to byl nejakej brainfart..

Reagovat
Israha

No, jako...takoví Aloé s Andonianem třeba, to je vysloveně budoucnost .

S tím Bayssem...v Brestu mi taky přišel dobrý, tehdy jsem ho vnímal jako jednu z těch solidních posil za malé prachy, na které mívá ASSE výborný čuch. Ale tu sezonu před odchodem do Nice byl místama až abysmální, ten odchod tehdy smysl dával. Bohužel pro ASSE se opětovně rozehrál, no...

Reagovat
Israha

Zbytečně komplikovaný zápas skrz neefektivitu v koncovce. Nantes po jedné šanci za poločas, nic víc, na druhé straně sám Gomis jich měl možná třikrát tolik. Ale dobré tři body, byť při tom závěrečném zalézání jsem místy trnul. Nejlepší na hřišti Fanni (koho tehdy napadlo ho pustit? týpek má sice 35, ale sílu, výbušnost a zrychlení skoro neztratil), Anguissa, Thauvin. Gomis geniální v link-up play, v koncovce šílený, ale aspoň dal tu penaltu (která byla dost přísná, na druhou stranu v první půli neuznán gól kvůli neexistujícímu osfajdu, takže se to vykompenzovalo).

Za Nantes se mi líbil Harit - mladý, drzý, sebevědomý, technicky vybavený hráč. Jinak to tam pod Girardem je přesně ten nekreativní nudafotbal, jak se čekalo před sezonou.

Reagovat
smazaný uživatel

Emerymu se, koukám, zatím daří.

Reagovat
Langi

ten Lyon byl strašně vtipný podle sestřihu...úžasná přehlídka laxnosti v zakončení a frajeření...Lopese bych posadil...jak sem se rok zpátky divil, že není pomalu jednička v reprezentaci, tak teď se prezentuje jako naprosto průměrný a nezajímavý gólman, který nikdy nechytí nic navíc

Reagovat
Godwinson

Když čtu o Lopesovi, napadá mě. Carrasso musí být nejnedocenější gólman všech dob

Reagovat
pawelFCB
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele