7. kolo
24.09.2016 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Montpellier HSC - FC Metz 0:1

Překvapivě silný start nováčka z Mét pokračuje! Svěřenci Philippe Hinschbergera už se letos stihli postarat o řadu překvapení a dnešek nebyl výjimkou - těsná výhra 1:0 na půdě favorizovaného Montpellieru znamená posun na průběžnou šestou příčku, zatímco Montpellier je patnáctý.

Domácí kouč Frédéric Hantz může zaslouženě mluvit o smůle, která jako by se na Les Pailladins doma lepila už z principu. Nejprve přišli o výhru nad Nice v nastaveném čase z kopačky vlastního odchovance Younese Belhandy, tentokrát je potopila penalta, již proměnil ve skvělé formě hrající Mevlüt Erding. Málo platné, Montpellier má prostě problém s psychikou. Dnes byl jasně lepší, ale nebylo to k ničemu. Navíc poprvé po šesti zápasech nevstřelil první gól.

Ne že by se o to nesnažil - jen samotný Steve Mounié v první půli nebezpečně pálil hned dvakrát. Napoprvé však jeho pokus vychytal pozorný gólman Thomas Didillon (34'), a když se mu o tři minuty později podařilo hostujícího strážce akrobatickou střelou překonat, zhatil mu radost zdvižený praporek pomezního. A pak přišla další tvrdá rána - místo zaslouženého vedení zbytečný gól do šatny. Veterán Vitorino Hilton ztratil hlavu a stáhl ve vápně Ismailu Sarra, což nemohlo vyústit jinak než penaltou, ke které se postavil zkušený Erding a pár vteřin před koncem půle vstřelil vítěznou branku.

Hilton ještě mohl po změně stran svůj hřích odčinit, po Boudebouzově přímém kopu se však k míči dostal nedokázal; v následném hektickém závěru Didillon nějakým záhadným způsobem odolal, když se míč odrazil od levé tyče ven z brány. Métský strážce pak ještě bravurně zlikvidoval další Alžířanovu standardku a zásadní měrou se tak postaral pod cenné tři body pro Les Granats.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Montpellier prohrál s nejslabším celkem , který doposud hostil . Na lupenu jsem měl pochopitelně čistou 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještěže neměli bukvy tolik drzosti a nevypsali hcs na hosty.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele