7. kolo
24.09.2016 20:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Dijon FCO - Stade Rennes 3:0

Letošní Rennes má formu jako na houpačce: buď předvede skvělý výkon, nebo vybouchne. A většinou platí, že jakmile se svěřenci Christiana Gourcuffa vzdálí ze svého města, je oheň na střeše. Dnes to fanoušci poznali na půdě nováčka z Dijonu, který ambiciózního soka vyprovodil jednoznačným skóre 3:0.

Co více, toto nebylo jedno z těch vítězství, které se rodí ztuha a výsledek neodpovídá poměru sil na hřišti - naopak, Dijon vlétl na silnějšího soupeře od začátku jako uragán a už po šesti minutách mohl slavit vedoucí branku. Mehdi Abeid si vyhlídl volného Loïse Dionyho, jehož přesná rána i přes snahu natahujícího se gólmana Benoïta Costila zapadla do sítě. A o dvanáct minut později už to bylo o dva góly; opět v tom měl prsty muž zápasu Diony, který zpracoval Balmontův pas na pravém křídle a našel v palebné pozici zakončujícího Jordana Marieho. 2:0.

Rennes mělo v prvním dějství jedinou šanci, a ta ještě přišla víceméně náhodou - domácí Fouad Chafik nečekaně uklouzl ve vlastní šestnáctce a míče se zmocnil Paul-Georges N'Tep; situace ale byla tak nečekaná, že nestihl adekvátně zareagovat a gólman Baptiste Reynet situaci včas vyřešil. Po změně stran pak opět dominovali domácí a nebýt skvělého obranného zásahu Romaina Danzého, mohl Frédéric Sammaritano slavit gól na 3:0.

Poté, co Danzé zahodil vzácnou šanci po dobré přihrávce Wesleyho Saïda, pak přišel finální úder; to do konce zbývalo už jen třináct minut. Rennes zahrávalo rohový kop, domácí ale získali míč a vyrazili do bleskurychlého brejku, jejž zakončil opět skvělý Diony. Gourcuff bude o dnešním zápase nejspíš dlouho přemýšlet, naopak Dijon se vyšplhal ze sestupového pásma a na dnešního soupeře ztrácí už jen tři body.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele