Ligue 1 souhrn - 6. kolo

20.09.2008, 21:02, aktualizováno 21.09.2008, 23:00
Komentáře a souhrny
Lyon nezaváhal v Le Havre a udržel se na vedoucí příčce. S Monakem naopak překvapivě ztratila Marseille. Bordeaux i v devíti lidech vydřelo výhru v Grenoblu a je čtvrté. Třetí je po domácí výhře nad Sochaux Toulouse. Doma naplno bodovaly i Nantes a Lille, remízy se zrodily v utkáních Lorientu s Caen a Nice s Le Mans...

FC Nantes - Valenciennes FC 2:0

20.09.2008 19:00

Góly: 39. Mamadou Bagayoko (pen.), 54. Mamadou Bagayoko

Mamadou Bagayoko zařídil vítězství domácích, jeho dvě branky znamenají tři body a první letošní vítězství Nantes. Hosté svou naději na bodový zisk zahodili už v 10. minutě, kdy Danic nedokázal proměnit penaltu.

Valenciennes se mohlo dostat do vedení už v desáté minutě, kdy domácí obránce Pierre poslal ve vápně k zemi Danice a sudí nařídil pokutový kop. Míč si na puntík postavil sám postižený Danic, ale jeho střelu zneškodnil brankář Alonzo. S postupem času začali domácí přebírat režii nad zápasem a gólové odměny se dočkali pět minut před koncem poločasu. Belmadi fauloval jednoho z domácích fotbalistů a penalta se kopala i na druhé straně. Tu se štěstím proměnil Bagayoko a zajistil Nantes poločasové vedení.

Neuběhlo ani deset minut z druhé půle a domácí se radovali podruhé. Babovic poslal tvrdý projektil na branku Valenciennes, jeho pokus stačil ještě Penneteau zneškodnit, ale na dorážku Bagayoka byl krátký. Malijský útočník mohl dvacet minut před závěrečným hvizdem zkompletovat svůj hattrick, ale gólman hostů byl proti. Domácí mužstvo ale i tak zaslouženě vyhrálo nad nevýrazným Valenciennes 2:0.

Více informací k zápasu

Grenoble Foot 38 - Girondins Bordeaux 0:1

20.09.2008 19:00

Góly: 81. Jussiê

Krutou prohru zažili fotbalisté Grenoblu v zápase proti Bordeaux. Ti měli skvělou příležitost zvítězit, protože hostující Diarra s Wendelem se nechali krátce po první půli vyloučit. Jenže Grenoble této výhody nedokázalo využít a Bordeaux ho nakonec v závěru potrestalo.

Že byste v průběhu zápasu mezi Grenoble a Bordeaux, účastníkem Ligy mistrů, který naposledy dostal výprask od Chelsea, vsadili na vítězství hostů, kteří skoro čtyřicet minut hráli v devíti? Asi těžko. Jenže byste vyhráli. Bordeaux se totiž zásluhou Jussieho podařilo získat všechny tři body.

První půle nenabídla příliš fotbalové krásy. Sporadickou šanci měl jen Daniel Moreira, jenž vypálil z voleje na brankáře Ramého. Ten si však podobně jako celý zápas u této situace vedl dobře a zamezil Moreirovi ve skórování.

To opravdu zajímavé se začalo dít po přestávce. Ve 49. minutě se hostující Diarra poroučel ze hřiště po druhé žluté kartě za nepatrné hraní rukou, za několik okamžiků byl vyloučen i za ostrý zákrok Wendel. Bordeaux tak hrálo prakticky celou druhou část v devíti lidech.

A právě gólman Ramé svůj tým v těchto nepříjemných chvílích podržel. Feghouliho přímý kop dokázal zázračně vytěsnit a v 81. minutě se mohl dokonce radovat ze vstřeleného gólu Jussieho, který tak svou premiéru po svém zranění stehna oslavil tím nejlepším možným způsobem.

Byl to pro Grenoble šok. Ale snažil se o vyrovnání, Ramé pak v závěru musel zablokovat v dobré příležitosti El Moubarkiho. Frustrovaný touto potupnou porážkou se pak poroučel ze hřiště domácí Robin, který za nakopnutí protihráče Gourcuffa obdržel červenou kartu.

Více informací k zápasu

Le Havre AC - Olympique Lyon 0:1

20.09.2008 19:00

Góly: 44. Ederson (pen.)

Jediný gól z penalty rozhodl o hubeném vítězství Lyonu na hřišti Le Havre. Úspěšným střelcem byl na konci první půle Ederson. Hosté dohrávali utkání v deseti lidech, v druhém poločase byl vyloučen Govou.

První šanci utkání měli hosté, Ederson posadil míč z rohového kopu přesně na hlavu Govoua, ale domácí gólman vytáhl proti jeho pokusu perfektní zákrok. Le Havre zahrozilo o několik minut později, dalekonosná střela Fontaineho jen o milimetry minula branku Lyonu. Hosté znovu vystrčili růžky po půlhodině hry, ale Mensahova hlavička skončila v náručí gólmana Revaulta. Jedinou branku přinesla situace ze 45. minuty. Gillet stáhl ve vápně Piquionne a kopala se penalta, kterou s přehledem proměnil Ederson.

Na začátku druhé půle mohl zdvojnásobit vedení Lyonu znovu agilní Ederson, ale jeho střela mířila nad branku. V 66. minutě hrubě fauloval Govou a byl po právu vyloučen. I přesto se Lyon dostal do gólové šance, ale Benzemu vychytal Revault. Domácí se snažili využít početní převahu a vstřelit branku, to se jim ale nepovedlo a prohráli 0:1.

Více informací k zápasu

Lille OSC - AJ Auxerre 3:2

20.09.2008 19:00

Góly: 2. Túlio de Melo, 88. Eden Hazard, 90+4. Túlio de Melo - 49. Julien Quercia, 80. Julien Quercia

Z gólové přestřelky v posledních deseti minutách vyšlo nakonec lépe domácí Lille. To dokázalo v posledních 120 sekundách vstřelit dva góly a otočit výsledek. Hrdinou zápasu je domácí De Melo, který svou druhou brankou v závěru utkání vystřelil Lille tři body.

Domácím se povedl vstup do zápasu, hned ve druhé minutě Vittek našel přesným míčem De Mela a ten z malé vzdálenosti poprvé překonal gólmana Auxerre. Po osmnácti minutách střílel nebezpečně Vittek, ale jeho pokus mířil mimo tři tyče.

Úvod druhé půle patřil hostům, kteří se ve 49. minutě dočkali vyrovnání. Quercia z těsné blízkosti propálil Malickiho. Auxerre poslal deset minut před koncem do vedení znovu Quercia, ale domácí měli závěr jako z říše snů. Dvě minuty před koncem zápasu vyrovnal Hazard a definitivní tečku za utkáním udělal v 90. minutě De Melo, který využil nedorozumění obrany Auxerre a dotlačil míč do sítě.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - FC Sochaux 2:1

20.09.2008 19:00

Góly: 6. André-Pierre Gignac, 61. André-Pierre Gignac (pen.) - 67. Mauro Cetto (vl.)

Další porážku si na své konto připsali fotbalisté Sochaux. V sobotním podvečeru nestačili na Toulouse a odešli poraženi 2:1. Za domácí dvakrát skóroval Gignac, jeho spoluhráč Cetto si naopak vstřelil vlastní branku.

První gól padl hned po pěti minutách hry, Gignac zakroutil svůj přímý kop přesně k tyči a nedal brankáři Sochaux žádnou šanci. Hosté mohli o pár minut později vyrovnat, ale Erding nastřelil jen domácího gólmana. Druhá branka padla z pokutového kopu, Perquis ve vápně nedovoleně zastavil Didota. K míči se postavil Gignac, který poslal Richerta na opačnou stranu a bez problému skóroval.

Jiskřičku naděje vytesali hosté dvacet minut před koncem utkání, velký zmatek před domácí brankou zakončil Cetto vlastním gólem, když si do vlastní sítě srazil centr hostů. Poslední šanci na vyrovnání měl Dalmat, ale jeho pokus z dvaceti metrů domácí gólman zneškodnil. Toulouse tak po vítězství 2:1 okupuje prozatímní třetí příčku tabulky, hosté jsou na tom podstatně hůře, patří jim totiž poslední pozice.

Více informací k zápasu

FC Lorient - SM Caen 1:1

20.09.2008 19:00

Góly: 35. Rafik Saïfi - 85. Anthony Deroin

Lorient se ve vyrovnaném duelu s Caen ujal v první půli vedení, ale díky brance Deroina pět minut před koncem nakonec vedení ztratil.

Domácí, kteří se za poslední tři ligová kola trefili pouze jednou stejně jako jeho soupeř, zahrozili na úvod přímým volným kopem Fabiena Roberta, brankář Plante však skvěle střelu vykryl. Hostující Pablo Barzola už však lorientské fanoušky vystrašil více, podobně jako Robert střílel nebezpečně z přímého kopu, ale jeho ránu vyrazil gólman Audard na tyč. O několik okamžiků vyzkoušel caenský obránce Audarda znovu, ten byl však opět proti.

A byl to Lorient, jenž do poločasu udeřil. Ve 35. minutě uvolnil Abriel napravo Gameira, míč se nakonec dostal do pokutového území k Saifimu, jenž zvolil klidné zakončení. Hosté po přestávce zdvojnásobili úsilí o vyrovnání, ale kdyby po rohovém kopu Le Pena netrefil Ewolo tyč, bylo by zřejmě po caenských nadějích. Nakonec hosté bod vydolovali.

Bafetimbi Gomis se dobrodružně vydal do vápna, kde našel Marchala, jenž z otočky přihrával Deroinovi a ten z voleje překonal domácího Audarda.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Le Mans UC 72 2:2

20.09.2008 21:00

Góly: 2. Emerse Faé, 29. Loïc Rémy - 50. David Hellebuyck (vl.), 86. Roland Lamah

Dvoubrankový náskok dokázali prohospodařit fotbalisté Nice, kteří už po půlhodině hry vedli nad Le Mans 2:0. Hosté ale nehodili flintu do žita a nakonec vybojovali bod. Le Mans výrazně pomohl Hellebuyck, který si vstřelil vlastní gól. O remíze rozhodl čtyři minuty před koncem střídající Lamah.

Domácí Nice mělo skvělý úvod zápasu, vedoucí branku vstřelili svěřenci kouče Antonettiho už ve druhé minutě. Moulougui si pohrál s obranou hostů a předložil míč Faemu, který střelou ke vzdálenější tyči poslal Nice do vedení. Ve 20. minutě stálo při domácích štěstí, gólovou hlavičku Baala likvidoval na brankové čáře obránce Hognon. Celé situaci předcházelo špatné vyběhnutí brankáře Letiziho při rohovém kopu.

Druhý gól přidal domácí tým po půlhodině hry, Echouafni našel přesným pasem Remyho a ten přiblížil Nice k zisku tří bodů. Hosté se ale nevzdávali a první krůček na cestě za bodovým ziskem udělali po padesáti minutách hry. Hellebuyck se snažil odehrát míč před dotírajícím Stromstadem, ale míč zasáhl tak nešťastně, že skončil za zády překvapeného Letiziho. Le Mans nakonec dokázalo vybojovat bod, čtyři minuty před závěrečným hvizdem překonal z malé vzdálenosti gólmana domácích Lamah.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Paris Saint-Germain 1:0

21.09.2008 17:00

Góly: 14. Mouhamadou Dabo

Domácí St. Étienne dokázalo po třech prohraných ligových zápasech konečně zvítězit. Jedinou branku proti třetímu PSG, které se tak díky této prohře poroučelo o pár stupínků níže, vstřelil po čtvrthodině obránce Mouhamadou Dabo.

Obě mužstva ve čtvrtek odehrála utkání Poháru UEFA, které vyhrála shodně 2:1. Paris SG si však narozdíl od St. Étienne vede v lize hodně slušně, domácí byli na sestupových pozicích. Byli to však právě domácí, kdo v zápase poprvé zaútočil. Francouzský reprezentant do 21 let vstřelil už ve 14. minutě překrásný gól.

Atakován hostujícím Ludovicem Giulym neměl moc šancí odcentrovat, a tak se rozhodl proo střelu zhruba ze 35 metrů, která jako blesk z čistého nebe zapadla za Landreauova záda. Pro klub z Paříže mohlo být ve 26. minutě ještě hůře, kdyby Araujo Ilan nenastřelil pouze tyč.

Po hodině hry to zkoušel střídající Bafetimbi Gomis, jeho střela lízla Landreauovu tyč. Hosté mohli skórovat díky útočníkovi Hoarauovi, nejaktivnějšímu muži na hřišti, který se ocitl v největší příležitosti PSG 13 minut před koncem utkání. Jenže stejně jako celý první poločas Hoarau i v této šanci neměl správnou mušku a zamířil vedle. Pařížské mužstvo tak utrpělo druhou porážku v sezóně.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Stade Rennes 0:0

21.09.2008 17:00

Góly: -

Nancy pokračuje v nevýrazných výkonech, v šestém zápase si na své konto připsalo už čtvrtou remízu. Fotbalisté Rennes tak nakonec vybojovali na cizím hřišti bod za bezbrankovou remízu, i když posledních šest minut dohrávali jen v deseti lidech, obránce Hannson byl totiž za zákeřný faul vyloučen.

Zápas začal lépe pro hosty, do dobrých příležitostí se dostali Thomert a po něm Briand, ale ani jeden z nich nedokázal překonat domácího gólmana. Další šance se zrodila ve 24. minutě, Brianda ale znova vychytal brankář Bracigliano. Nancy si vytvořilo jedinou vážnější šanci prvního poločasu v 35. minutě, dalekonosná střela Gavanona skončila v rukavicích gólmana Rennes.

I ve druhé půli bylo Rennes lepším týmem, agilní Thomert po hodině postrašil domácího gólmana povedeným přímým kopem, ale Bracigliano se překvapit nenechal. Naděje na dobrý výsledek hostů vyhasla vyloučením Hannsona v 84. minutě, po tomto momentu hráči Rennes vypadli z tempa a byl to právě domácí tým, který mohl strhnout vítězství na svou stranu. Hlavička střídajícího Zerky jen těsně minula pravou tyč, a tak si oba týmy připsaly bod za bezbrankovou remízu.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - AS Monaco 0:0

21.09.2008 21:00

Góly: -

Marseille nedokázala na svém hřišti vstřelit gól, uhrála pouze bezbrankovou remízu s Monakem a na vedoucí Lyon už ztrácí čtyři body.

Domácí byli po celý zápas lepším týmem, jen poměr střel byl 22:4 ve prospěch Marseille. Hosté z Monaka za celý zápas nevystřelili na branku, přesto si odvážejí bod. Domácí srazila velmi nepřesná koncovka a také výborný gólman Monaka Ruffier, který svými zákroky výrazně podržel knížecí klub.

První šanci měl na kopačkách Kone, ale s jeho střelou si brankář Monaka poradil. Hosté v první půli ohrozili branku jen jedinkrát, Meriemův pokus však mířil mimo tři tyče. Závěr poločasu přinesl závar před brankou Monaka, ale z toho souboje jako vítěz vyšel opět gólman Ruffier.

Druhý poločas přinesl dvě výrazné šance Nianga, ale ten ani jedenkrát neuspěl. Dobývání monacké branky vyvrcholilo v posledních minutách zápasu, nejblíže gólu byl Zubar, jeho pokus zlikvidovala na poslední chvíli obrana hostů. Diváci tak v chladném nedělním večeru branku neviděli.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon651010:216
2.Olympique Marseille633012:612
3.Toulouse FC63216:611
4.Le Mans UC 72631211:710
5.OGC Nice63129:710
6.Girondins Bordeaux63127:510
7.Paris Saint-Germain63124:310
8.Grenoble Foot 3863125:510
9.AS Monaco62315:39
10.SM Caen62228:68
11.Lille OSC62228:98
12.Stade Rennes61417:77
13.AS Nancy-Lorraine61414:47
14.AJ Auxerre62137:107
15.Valenciennes FC62136:97
16.AS Saint-Étienne62043:66
17.FC Lorient61233:85
18.Le Havre AC61144:74
19.FC Nantes61145:104
20.FC Sochaux60246:102

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Děsnej zápas,to nebyl fotbal,ale barbecue,když toho budeme pořád tolik spalovat,tak se na LM můžeme vykašlat.

Reagovat
papos182

nechapu jak mohli dostat grenoble od 9 hracu gol

Reagovat
Slejdy

Jussie je kapr tak proto

Reagovat
Oxbow

Zatim me docela mile prekvapuje Toulouse

Reagovat
smazaný uživatel

To jo,jsem si myslel,že ztráty Emany a Elmandera budou hodně znát,ale vyjma prvního kola,kdy vyhořeli na Stade Gerland hrají dost solidně.

Reagovat
smazaný uživatel

PSG se mi vubec nelibilo doufam ze to bylo poprvý a naposled kdy takhle hraly

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň,že Marseille mi dneska udělala radost.

Reagovat
smazaný uživatel

do pekla ... Marseille uz zas zacina stracat body... beriem ze Monaco neni lahky super ... ale doma mohli vyhrat !! pekne to zacina Lyon 4 body naskok .. a to je len zaciatok ...Marseille musi doma vyhravat pokial chce titul ... a ne doma body stracat aj ked so silnymi supermi ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele