Ligue 1 preview - 6. kolo

20.09.2008, 08:54, aktualizováno 21.09.2008, 09:02
Previews
Trápící se St. Etienne potřebuje naplno bodovat, proti bude Paříž, která letos začala velmi nadějně. Nancy i Rennes také hrály Pohár UEFA, nyní změří síly v Ligue 1. Večer hraje v atraktivním zápasu Monako proti Marseille.
FC Nantes - Valenciennes FC  (sobota 19:00)
Nantes, jenž společně se Sochaux nezaznamenalo doposud jedinou výhru v Ligue 1, se bude snažit tuto nepříznivou bilanci přerušit. Proti Valenciennes by to mohlo vyjít, protože to zatím venku nezískalo jediný bod.

Zápasy Valenciennes na cizích hřištích jsou tristní. S Caen prohrálo 1:3, v Nice 0:2. Nantes, které v minulém kole neodehrálo vůbec špatný zápas na půdě Paris SG, si na aktuálně jedenáctý tým francouzské ligy věří. "Jsme schopni zápas vyhrát a v následujícíh třech utkání na tuhle výhru navázat," burcoval před utkáním trenér Elie Baup, jenž před nedávnem nahradil odvolaného Michela Der Zakariana.

Také pro něj jsou tři body důležité. Právě Baup měl být hlavní příčinou toho, aby se v mužstvu něco změnilo, protože v úvodních kolech předvádělo opravdu mizerný fotbal. "Musíme zanalyzovat situaci, ve které nyní jsme. Pokud budeme mít štěstí a uděláme dobrý výsledek – a to pro mě znamená zisk tří bodů – musíme na to navázat," opakoval Baup. V čem vidí největší přednosti svého soupeře? "Jsou pevní a mají sílu. Musíme být nejlepší, abychom Valenciennes porazili," dodal.

Hosté si zatím vedou v lize průměrně, na více než jedenáctou pozici v tuto chvíli nemají. Naposledy se mužstvo trenéra Kombouareho rozešlo smírně s Grenoblem. Svého kolegu Kombouare pochválil, že odvádí dobrou práci. "Dal týmu dobré základy, moc branek nyní dostávat nebude. Uvidíme, zda máme dobré útočníky, aby mohli skórovat," má menší obavy ze svého soupeře trenér Valenciennes, protože se bude muset obejít bez dvojice útočníků Pieroniho a Audela.

Zatímco hosté budou postrádat dvojici hráčů, Nantes má ještě o jednu absenci více. Ibrahim Tall má problémy s kolenem, Guillaume Moullec marodí s gastroenteritidou a Olivier Thomas také není fit.
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Alonzo, Pierre, N'Daw, Gravgaard, Guillon, Bekamenga, Faty, De Freitas, Babovic, Bagayoko, Djordjevic
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau, Ducourtioux, Rafael, Abardonado, Mater, Danic, Saez, Sanchez Moreno, Belmadi, Pujol, Šebo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.02 - 3.00 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Grenoble Foot 38 - Girondins Bordeaux  (sobota 19:00)
Nováček z Grenoblu si brousí zuby na skalp dalšího týmu, v sobotu přijede na Stade des Alpes celek Bordeaux.

Hosté v průběhu týdne zažili hodně nepovedený start do miliónové Ligy mistrů, z hřiště Chelsea si odvezli výprask 0:4. I v domácí soutěži jsou fotbalisté Bordeaux za očekáváním mnohých fanoušků, patří jim totiž až desátá pozice. "Výsledek z Ligy mistrů nám přesně ukázal, jak na tom momentálně jsme. A zpět do formy se musíme dostat velmi rychle," nechal se slyšet obránce Diawara.

Podle sázkových kanceláří jsou favority utkání hosté, ale hráči Grenoblu v této sezóně dokazují, že se s nimi bude muset počítat – mužstvo totiž v letošním ročníku prohrálo pouze jedinkrát a patří mu 4. místo tabulky.

Johan Micoud již nikdy nezasáhne do soutěžního zápasu. Francouzský záložník a mistr Evropy z roku 2000 si nedokázal v létě najít nového zaměstnavatele, a tak se v 35 letech rozloučil s aktivní kariérou. Micoud v minulé sezóně oblékal právě dres Bordeaux, ale pro letošní ročník mu nebyla prodloužena smlouva. "Toto je ten pravý moment pro to přestat hrát," řekl Micoud v rozhovoru pro francouzský deník L’Equipe.

Domácím bude chybět Batlles, hosté by měli dorazit v kompletním složení.
Grenoble Foot 38 - pravděpodobná sestava:
Wimbee, Mainfroi, Flachez, Vitakic, Robin, Dja Djedje, Romao, Feghouli, Courtois, Akrour, Moreira
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Rame, Jurietti, Diawara, Planus, Chalme, Tremoulinas, Gourcuff, Fernando, Diarra, Bellion, Cavenaghi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.00 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Le Havre AC - Olympique Lyon  (sobota 19:00)
Vedoucí celek francouzské ligy Lyon zavítá na hřiště Le Havre, které už čtyři zápasy za sebou nedokázalo zvítězit. Hosty však v poslední době trápí obrana, což potvrdil i středeční zápas Ligy mistrů s Fiorentinou.

Dosud neporažený Lyon, který v prvních čtyřech kolech Ligue 1 nedostal jediný gól, v posledních dvou zápasech obdržel rovnou čtyři. Nad Nice nakonec zvítězil 3:2, proti Fiorentině ale pouze remizoval 2:2.

A všichni se ptají, zda je to s lyonskou defenzívou v pořádku. Klub prodal do Sevilly obránce Sébastiena Squillaciho, kvůli zranění chybějí Fabio Grosso s Francoisem Clercem a Brazilec Cris se po svém zranění potýká se špatnou formou. "Ztratil jsem rytmus, jsem tak na osmdesáti nebo devadesáti procentech. Moje zranění je naštěstí historie. Teď dělám vše pro to, abych byl brzy v nejlepší formě," žádal o strpení jedenatřicetiletý obránce. "Nemusíte mít strach z toho, kdo v obraně nastupuje," zůstavá přes všechny problémy klidný kouč Claude Puel.

"Problém je v mužstvu jako v celku. Když obdržíme gól, rozhodí nás to a začneme dělat chyby. Srážejí nás idividuální chyby. Ale druhý poločas proti Fiorentině, to už bylo týmové úsilí," pokračoval Puel.

Kromě Grossa a Clerca nejsou k zápasu připraveni ani Delgado s Keitou. Domácí kouč Jean-Marc Nobilo, který bude chtít poskočit ze šestnácté pozice, má k dispozici kompletní kádr.
Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Revault, Henin, Sambou, Gillet, Tixier, Fontaine, Ait-Ben-Idir, Dieuze, Alla, Alassane, Lesage
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris, Mensah, Bodmer, Cris, Reveillere, Ederson, Toulalan, Makoun, Juninho, Benzema, Fred
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.85 - 3.45 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lille OSC - AJ Auxerre  (sobota 19:00)
Šesté kolo nejvyšší francouzské soutěže přiřadilo domácím fotbalistům Lille soupeře z Auxerre. Oba celky dělí od sebe pouhé dva body a tento fakt slibuje velmi zajímavé a vyrovnané utkání.

Po nepříliš povedeném začátku dokázalo Lille mnoho fanoušků překvapit domácím vítězstvím nad Bordeaux a i v minulém kole dokázalo bodovat na hřišti Sochaux. "Tohle je klíčové období pro naše mužstvo, v utkání proti Auxerre chceme zvítězit a vylepšit si své postavení v tabulce. Jedině zisk tří bodů nás posune o patro výš. Po fyzické stránce jsme na tom velmi dobře, naše letní příprava nám začíná přinášet své první ovoce," řekl pro klubové stránky Lille obránce Tafforeau.

Auxerre je na tom o dva body lépe a z posledních dvou utkání dokázalo vybojovat 4 body.

Hosty trápí hned čtveřice zraněných hráčů, do utkání nebudou připraveni Chafni, Berthod, Popov a Traore. Domácím chybí pouze Franquart.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Malicki, Debuchy, Rami, Beria, Tafforeau, Mavuba, Cabaye, Balmont, Obraniak, Bastos, De Melo
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Riou, Grichting, Mignot, Coulibaly, Hengbart, Kahlenberg, Pedretti, Narry, Lejeune, Jelen, Quercia
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.05 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Toulouse FC - FC Sochaux  (sobota 19:00)
Fotbalový vlak jménem Toulouse se pomalu rozjíždí, úvodní zápas sice domácí vysoko prohráli, ale poté již žádné zaváhání nepřišlo a fotbalisté Toulouse pomalu stoupají tabulkou vzhůru. V sobotu se jim do cesty postaví hráči Sochaux, kteří se krčí na předposlední pozici tabulky.

Loňská sezóna, kdy Toulouse do posledních kol bojovalo o záchranu, je pryč a z mužstva se ozývá silný týmový duch, který v minulém ročníku citelně chyběl. Po úvodních několika zápasech chválí domácí kapitán Cetto hlavně obrannou činnost týmu: "Skutečnost, že nedostáváme tolik gólů, jako vloni, není jen zásluhou obrany a gólmana, ale také hrou celé jedenáctky. Už přípravné zápasy ukázaly, že se naše bránění výrazně zlepšilo," řekl Cetto.

Sochaux v této sezóně ještě nedokázalo zvítězit a nalézá se na předposledním místě se ziskem pouhých dvou bodů. Hosté se budou muset obejít bez Santose, kterého trápí zraněné koleno. Toulouse chybí Pentecote a také Berson, který nebyl vůbec k utkání nominovaný.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Carrasso, Ebondo, Cetto, Fofana, Mathieu, Braaten, Sirieix, Didot, Mansaré, Larsen, Gignac
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert, Daf, Faty, Afolabi, Pichot, Dalmat, Pitau, Perquis, Isabey, Privat, Erding
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 2.95 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - SM Caen  (sobota 19:00)
Fotbalisté Lorientu získali během pěti kol pouhé čtyři body a krčí se ve spodních patrech tabulky. V sobotu večer přivítají svěřenci kouče Gourcuffa na svém stadionu hráče Caen a pokusí se o první letošní výhru před domácím publikem.

Středopolař Caen Deroin ale věří, že jeho tým potvrdí vítězství z minulého kola a i tentokráte bude naplno bodovat proti trápícímu se Lorientu. Hráči Caen v minulém týdnu porazili St. Etienne a vyhoupli se do horní poloviny tabulky. "Proti St. Etienne jsme předvedli dobrý výkon, i když jsou stále v naší hře vidět chyby. Každopádně tři body byly odměnou za naší tvrdou práci. I na sobotní utkání máme velkou motivaci, ale zároveň víme, že Lorient potřebuje na domácím hřišti sbírat body jako sůl. Přesto věřím, že zde uhrajeme dobrý výsledek," nechal se slyšet Deroin.

Domácí tým dosud neobul střelecké kopačky, v pěti utkáních vstřelil pouhé dvě branky a spolu se St. Etienne se řadí k nejméně skórujícím týmům Ligue 1. Domácí mužstvo se bude také muset obejít bez zraněného Jouffreho. Hostům bude chybět pouze Boucansaud, který laboruje s poraněným stehnem.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard, Jallet, Marchal, Ciani, Morel, Namouchi, Mansouri, Abriel, Ayew, Gameiro, Saifi
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Plante, Lemaitre, Sorbon, Leca, Barzola, Florentin, Deroin, Nivet, Khalfallah, Proment, Savidan
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 2.95 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
OGC Nice - Le Mans UC 72  (sobota 21:00)
Souboj dvou sousedů v tabulce přinese měření sil mezi Nice a Le Mans. Domácímu týmu patří pátá pozice, hosté jsou jen díky horšímu skóre na místě šestém. Je tedy pravděpodobné, že diváci uvidí velmi vyrovnanou partii.

Domácí gólman Kante tvrdí, že kontroverzní prohra z minulého kola proti Lyonu je zapomenuta a jeho spoluhráči se soustředí jen na zápas proti Le Mans.

Právě ale penalta nařízená proti Nice v páté minutě nastavení, kterou Benzema proměnil a zajistil Lyonu tři body, se kopat neměla. "Na televizním záznamu jsem viděl kontakt míče a ruky, ale neúmyslný, takže jsem neměl pískat a neměla to být penalta," přiznal rozhodčí Jean-Charles Cailleux. V utkání prý situaci sám dobře neviděl a penaltu odpískal po konzultaci s asistentem.

Kante celou situaci, která se ve Francii probírala během celého týdne, komentuje: "Nesmíme už o tom utkání už přemýšlet, protože pokud budeme mít stále v hlavě Lyon a nebudeme se soustředit na Le Mans, může na to náš tým tvrdě doplatit."

Hostům chybí pouze Bouhours, na domácí straně jsou mimo hru Apam a Traore.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 2.75 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AS Saint-Étienne - Paris Saint-Germain  (neděle 17:00)
St. Étienne a Paris SG vstupují do šestého kola francouzské ligy po svých vítězných zápasech v Poháru UEFA. Obě mužstva se nacházejí na opačných pólech tabulky a hlavně osmnáctí domácí budou chtít svou sérii tří porážek v lize co nejlépe odčinit.

A to se podaří jedině tak, že proti aktuálně třetí Paříží získají tři body. St. Étienne vyhrálo ve čtvrtek na půdě Hapoelu Tel Aviv 2:1 a na tuhle výhru chce samozřejmě navázat. "Tenhle úspěch z venku je pro nás dobrým znamením pro budoucnost," prohlásil francouzský útočník Les Verts Bafetimbi Gomis, který se svým týmem nastoupil k prvnímu pohárovému zápasu po 26 letech. "Proti Paříži musíme ovšem zvednout úroveň hry ještě výše. Zápas bude totiž hodně těžký," uvědomuje si.

Paříži se pohárový mač proti tureckému Kayserisporu vydařil na jedničku. Nejenže na horké turecké půdě zvítězila stejně jako jeho nedělní soupeř proti izraelskému soupeři 2:1, ale trenér Paul Le Guen dokázal ušetřit některé klíčové hráče. Ludovic Giuly, Zoumana Camara, Stéphane Sessegnon a Guillaume Hoarau se tak plně odpočinutí vrhnou do ligového utkání. Claude Makelele, jenž proti Kayserisporu jen střídal, však Le Guenovi není kvůli čtyřem obdrženým žlutým kartám k dispozici. Domácí zřejmě budou postrádat řeckého obránce Stathise Tavlaridise, který si přivodil svalové problémy proti Hapoelu a jeho stav je v současné chvíli monitorován.

V loňském ročníku dokázalo PSG vyhrát na půdě St. Étienne 1:0. Remíza se na Stade Geoffroy-Guichard naposledy stala na začátku roku 2005. Oba týmy mají celkově hodně vyrovnanou bilanci.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 2.95 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Nancy-Lorraine - Stade Rennes  (neděle 17:00)
Dva týmy hrající Pohár UEFA změří síly v šestém kole Ligue 1. Podobně jako Paris SG a St. Étienne i čtrnácté Nancy s třináctý tým Rennes úspěšně pohárová utkání absolvovaly.

Nancy ve čtvrtek vyhrálo doma nad skotským Motherwellem 1:0, Rennes doma porazilo nizozemské Twente Enschede 2:1. "Hráli jsme naší hru, tenhle zápas bude úplně jiný," řekl kouč hostů Guy Lacombe. Oběma týmům se na domácí scéně tolik jako na té evropské nedaří. Jako by jejich styl hry, kterými evropské protivníky porazily, nefungoval. Zatím jsou totiž oba v dolní polovině tabulky. Zajímavostí je, že jak Rennes, tak Nancy v minulém kole Ligue 1 remizovaly 1:1.

"Únava je pro oba týmy stejná, takže bude záležet, kdo bude na utkání více čerstvější," myslí si záložník Rennes Jérome Leroy. Ten si v týmu nezahraje s Brunem Cheyrouem, jenž nenastoupil proti Twente Enschede, ani se zraněnými Sylvainem Marveauxem, Asamoahem Gyanem a Patricem Luzim. Hvězda hostujícího celku Sylvain Wiltord doufá, že bude k souboji s Nancy připravený. To postrádá Youssoufa Hadjiho a Gastona Curbela.

Minulou sezónu Rennes dokázalo na hřišti Nancy zvítězit 3:2. Ovšem určitě nebude hezky vzpomínat na vzájemný zápas před třemi roky, kdy dostalo výprask 0:6.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.95 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - AS Monaco  (neděle 21:00)
Trenér Olympique Marseille Eric Gerets je pořádně naštvaný na svou dvojici hráčů. Ronald Zubar a Modeste M'bami, kteří zavinili prohru 1:2 v Lize mistrů proti Liverpoolu, odnesou své chyby zřejmě ztrátou místa v základní sestavě.

Gerets zkrátka ztratil trpělivost: "Tito dva hráči udělali v úterý velké chyby a u jednoho z nich (M'bami) to nebylo poprvé," prohlásil naštvaný belgický kouč. Co se vlastně v utkání s Liverpoolem přihodilo? M'bami při prvním gólu Stevena Gerrarda špatně vykryl prostor ve středu hřiště a anglickému záložníkovi nabídl zadarmo vstřelit nádherný gól. O šest minut později Zubar fauloval v pokutovém území docela zbytečně Babela a Gerrard mohl z penalty opět skórovat. Ačkoli Marseille v druhé půli zkoušela všemi možnými prostředky Liverpool porazit, nepodařilo se. A možná právě díky individuálním chybám těchto dvou hráčů.

"Nemůžu říct, že jsem z toho otrávený, ale zamyslet se nad tím musím. Nevěřím v jejich kvality pokud nevím, zda-li nejsou mentálně silní," řekl na adresu hříšníků belgický trenér. Marseille po minulém ligovém kole, kdy remizovala na půdě Bordeaux, klesla na druhé místo za vedoucí Lyon. Na svém hřišti přivítá sedmé Monako, které zatím jen jednou prohrálo.

Zatímco Olympique má nejlepší ofenzívu v lize, Monako disponuje druhou nejlepší defenzívou. Střetnou se tedy dvě odlišně hrající mužstva. Knížecímu klubu budou chybět se zraněným kolenem absentující Adriano a Zola, pochroumané rameno má Bakar. Do sestavy se však vrací Vincent Muratori. Domácí nemají k dispozici Juliena Rodrígueze a start Hatema Ben Arfy je nejistý.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.30 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon54109:213
2.Olympique Marseille532012:611
3.Paris Saint-Germain53114:210
4.Grenoble Foot 3853115:410
5.Le Mans UC 7253029:59
6.OGC Nice53027:59
7.AS Monaco52215:38
8.Toulouse FC52214:58
9.SM Caen52127:57
10.Girondins Bordeaux52126:57
11.Valenciennes FC52126:77
12.AJ Auxerre52125:77
13.Stade Rennes51317:76
14.AS Nancy-Lorraine51314:46
15.Lille OSC51225:75
16.Le Havre AC51134:64
17.FC Lorient51132:74
18.AS Saint-Étienne51042:63
19.FC Sochaux50235:82
20.FC Nantes50143:101

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak v tipech se shodujeme, to je príma. Budou sázkařské žně

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem rád

Reagovat
smazaný uživatel

Takže kromě prohry Grenoble zatím 100% úspěšnost.

Reagovat
smazaný uživatel

FC Nantes - Valenciennes FC 0:0

Grenoble Foot 38 - Girondins Bordeaux 0:1

Le Havre AC - Olympique Lyon 1:3

Lille OSC - AJ Auxerre 1:1

OGC Nice - Le Mans UC 72 0:1

FC Lorient - SM Caen 0:1

Toulouse FC - FC Sochaux 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak takhle katastrofickej scénář bych teda nechtěl ani ve snu !

Reagovat
Tomanatura

Jediné co si myslím, že je tutovka, je neprohra Grenoble. 1.6 u Fortuny, no neber to

Reagovat
smazaný uživatel

Fortuna sundala dvojtip na 1,48, ale hraju to na mainu společně s Nantes, underem v Lorientu a win Lyonu

Reagovat
Tomanatura

Já jsem vsázel předevčerem, takže kurs 1.6 mám Hodil jsem tam ještě win Lyonu + jeden zápas z Anglie.... Za 1000 výhra 4000, to je slušné...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele