Ligue 1 - souhrn 6. kola

19.09.2009, 20:59, aktualizováno 20.09.2009, 23:04
Komentáře a souhrny
PSG ztratilo dva body s Lyonem až v posledních minutách, na 1:1 vyrovnal Gomis. Dnes zabralo Toulouse, které tři body proti Le Mans hodně potřebovalo. Lens remizoval s Lille. Včera Bordeaux vyhrálo v Boulogne a znovu protáhlo svou sérii neporazitelnosti, na záda mu ovšem i nadále dýchá Marseille. Václav Svěrkoš byl vyloučen a jeho Sochaux prohrálo s Valenciennes 2:5.

FC Sochaux - Valenciennes FC 2:5

19.09.2009 19:00

Góly: 3. Jérémie Bréchet, 40. Ryad Boudebouz - 24. Carlos Sánchez, 49. Grégory Pujol, 63. Johan Audel, 78. Fahid Ben Khalfallah, 85. Grégory Pujol

Ačkoli Sochaux vedlo 2:1, druhá půle mu prostě vůbec nevyšla, obdrželo celkem čtyři branky a nakonec utrpělo těžkou porážku 2:5 od soupeře z Valenciennes. Český útočník Václav Svěrkoš viděl v Ligue 1 svou první červenou kartu, a svému týmu tak asi nebude k dispozici v dalším kole.

Domácí se dostali do vedení už po třech minutách hry. Faty rozehrál rohový kop na Brécheta, jenž z voleje překonal gólmana N'Dy Assembého. Hosté srovnali po téměř dvaceti minutách hry, kdy z běhu vypálil přesně Sanchez, avšak vedení Sochaux vrátil ve 40. minutě Boudebouz, jenž z přímého kopu přesně zamířil mezi tři tyče. Předtím musel ještě N'Dy Assembé vytěsnit střelu z blízkosti od Dalmata.

Druhá půle ovšem Sochaux vůbec nevyšla. Čtyři minuty po pauze se podařilo vyrovnat Pujolovi, jehož našel překrásně na zadní tyči centrem Audel. N'Dy Assembe byl pod další palbou v 57. minutě, ale Dalmat ani český útočník Václav Svěrkoš z přímého kopu se mezi úspěšné střelce nezapsali.

A VA se najednou v 63. minutě dostalo poprvé v utkání do vedení. Tentokráte si roli nahrávače převzal Pujol a Audel podél nohou gólmana Richerta pohodlně skóroval. O 13 minut později se na Sochaux strhla definitivní lavina, když čtvrtou branku přidal střídající Ben Khalfallah.

V 83. minutě navíc přišlo o Svěrkoše, který neudržel nervy na uzdě, sestřelil protihráče Gomise a šel předčasně pod sprchy. A v deseti ještě VA zasadilo díky Pujolovi o pár chvilek později ještě jednu ránu. To si tak po třech prohrách v řadě připsalo již třetí zápas bez porážky, Sochaux je se šesti body třinácté.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - AJ Auxerre 1:1

19.09.2009 19:00

Góly: 13. Gonzalo Bergessio - 75. Kevin Lejeune

Zápas mezi St. Etienne a Auxerre svého vítěze nenašel. Domácí výběr sice poslal ve 13. minutě do vedení Bergessio, hosté ale dokázali na branku domácích odpovědět patnáct minut před koncem, kdy se prosadil Lejenune. Více gólů už diváci díky skvělým výkonům obou brankářů již neviděli. Bod za konečnou remízu příliš nepomohl ani jednomu mužstvu - St. Etienne i Auxerre se stále krčí na spodních příčkách tabulky.

Domácího gólmana Janota už v páté minutě zaměstnal Birsa, který po domácí brance nebezpečně vystřelil. St. Etienne o sobě poprvé dalo vědět o chvíli později, kdy se do dobré příležitosti dostal Fernández, ale ztroskotal na strážci svatyně Sorinovi.

První branka utkání padla po čtvrthodině hry, Dabo našel přesnou přihrávkou Bergessia a ten se nemýlil - 1:0. Hosté se snažili rychle vyrovnat, v jejich největší šanci první pětačtyřicetiminutky se objevil Jeleń, toho však skvělým zákrokem vychytal brankář Janot. Deset minut před poločasovým hvizdem mohl St. Etienne do dvoubrankového vedení poslat Payet, jeho projektil ale dokázal gólman Auxerre Sorin s problémy zneškodnit.

Auxerre i v druhém poločase podržel brankář Sorin, v 58. minutě se blýskl při přímém kopu z dílny N'Dawa, o pár vteřin později zase likvidoval tvrdou ránu Matuidiho.

Vyrovnávací gól padl v 75. minutě a zrodil se po ose Pedretti - Niculaue - Lejeune. Posledně jmenovaný s přehledem uklidil míč do sítě a vyrovnal na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

OGC Nice - AS Monaco 1:3

19.09.2009 19:00

Góly: 42. Loïc Rémy - 8. Nenê (pen.), 12. Alejandro Alonso, 71. Alejandro Alonso

Monako o svém vítězství rozhodlo během úvodní desetiminutovky. V rozmezí čtyř minut se zásluhou Neného a Alonsa dostalo do dvoubrankového vedení. Naději pro Nice vykřesal před poločasovým hvizdem Remy, ale Alonso svou druhou brankou utkání ze 70. minuty jasně rozhodl o tom, že tři body se budou stěhovat do knížecího klubu.

Už v osmé minutě fauloval Apam unikajícího Neného a sudí ukázal na značku pokutového kopu. K exekuci se postavil sám postižený a nemýlil se - 0:1. Neuběhly ani čtyři minuty a skóre se měnilo podruhé. Hosté vyrazili do bleskového útoku, Coutadeur našel přesnou přihrávkou Alonsa a ten se sám řítil na gólmana Ospinu. Alonso si v zakončení počínal lišácky a bez problému zvyšoval už na rozdíl dvou branek. Jiskřičku naděje pro Nice vykřesal ve 42. minutě Remy, který za záda brankáře Ruffiera usměrnil centr Paisleye.

V 52. minutě byli domácí blízko vyrovnání, ale Ben Saadům přímý kop bravurně zlikvidoval Ruffier. Domácí celek poté více otevřel hru a toho využil Alonso, který v jednom z rychlých brejků zaznamenal v 72. minutě svůj druhý gólový úspěch a uzavřel brankový účet zápasu na konečných 1:3.

Více informací k zápasu

FC Lorient - AS Nancy-Lorraine 3:1

19.09.2009 19:00

Góly: 42. Sigamary Diarra, 60. Kévin Gameiro, 90+3. Olivier Monterrubio (pen.) - 90. Paul Alo'o

V nepříliš atraktivním duelu porazil Lorient na své půdě nevyzpytatelné Nancy. Svého dnešního soupeře tak v tabulce Ligue 1 předskočil a patří mu osmá příčka.

Výsledky Lorientu jsou jako na houpačce. A protože tým minule prohrál venku s Lyonem, zákonitě musel dnes bodovat. V pomyslné dráze se ale nezastavil uprostřed a neremizoval, ale dorazil až k samému okraji houpačky - tedy k výhře. Naopak Nancy nevyhrálo již čtyři zápasy v řadě, po nadějném startu tak AS klesá tabulkou. Nyní se zastavilo na desáté příčce.

Těsně před koncem prvního poločasu dal základ výhře domácího týmu Sigamary Diarra. Po hodině hry přidal nakonec vítězný gól Kevin Gameiro, jeden z nejtalentovanějších hráčů první francouzské ligy. Hostům se již podařilo pouze v poslední minutě snížit, konkrétně se trefil Efoulou. Poslední slovo měl ale opět Lorient, ve třetí minutě nastavení zkompletoval skóre z penalty Olivier Monterrubio.

Prvních dvacet minut se museli nestranní diváci na stadionu či u obrazovek pořádně nudit. Ani jeden z týmů neměl vážnější šance a za každý střelecký, byť řádně nepřesný pokus byl autor odměněn potleskem publika. Vše se změnilo zhruba po půl hodině hry. To se totiž k větší aktivitě dokopal domácí Lorient. První šanci spálil Diarra, jeho pokus z rohu pokutového území ale nakonec nabral přílišnou výšku a branku přeletěl.

Z gólu se mohli diváci radovat asi po 35 minutách hry. Gameiro perfektně oslovil Vahiruu, jehož střela už už mířila do brány. Jeho pokus ale ještě těsně před bránou tečoval Arnold Mvuemba, který stál v ofsajdu. Gól tak platit nemohl. Neočekávaný nástup Lorientu může dokazovat další skvělá šance Lorientu - Gameiro z dálky nastřelil břevno Braciglianovy branky. Nakonec se ale domácí v první půli ještě dočkali. Ačkoli Gameiro spálil další šanci, ve střílení branek ho pro tentokrát nahradil Sigamary Diarra. Ten využil skvělé přihrávky Vahiruy, se zakončení tak již neměl problém.

Stejně jako první půle, mělo i druhé dějství pomalejší začátek. Opět to byl Lorient, který se z letargie probral jako první. Skvělou akci zakončil tentokrát gólem Kevin Gameiro. Psala se 61. minuta, když Jeremy Morel předvedl jeden ze svých úctyhodných běhů, následnou přihrávku adresoval Gameirovi. Ten obešel obránce a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Další gól mohl přijít o pár minut později. Vahirua se ale opět netrefil.

Nancy ještě ožilo v devadesáté minutě. Svůj třetí gól v sezoně si připsal Paul Afo’o Efoulou. Naděje hostů ale utnul prakticky okamžitě Olivier Monterrubio, který z penalty určil stav na konečných 3:1.

Více informací k zápasu

US Boulogne - Girondins Bordeaux 0:2

19.09.2009 19:00

Góly: 34. Yoan Gouffran, 70. Yoann Lachor (vl.)

Bordeaux si bez větších problémů poradilo na hřišti nováčka z Boulogne a nadále tak kraluje Ligue 1. Musí ale počkat na zítřejší dohrávku Lyonu, který by ho v případě dobrého výsledku mohl předskočit.

Girondins navázali na dobrý výkon z Ligy mistrů, ve které i díky gólu Jaroslava Plašila dokázali remizovat s rozjetým Juventusem 1:1. V nejvyšší francouzské lize tak stále čekají na svého prvního přemožitele, první a jediná ztráta bodů doposud přišla ve čtvrtém kole. Dva body za remízu utekly v zápase s Marseille. Naopak Boulogne nevyhrálo poslední tři zápasy a po nadějném úvodu soutěže se začíná propadat tabulkou. Nyní je s osmi body na deváté příčce.

Celé utkání bylo v režii hostujícího týmu. Vítězná branka pak přišla zhruba po půl hodině hry. Druhý gól v soutěži zaznamenal Yoan Gouffran. Po hodině hry přišel pojišťovací gól, statistiky si tentokrát ale nevylepšil ani jeden z hráčů hostů. Vlastní gól totiž zaznamenal obránce Yoann Lachor.

Ač ve značně obměněné sestavě se Girondins dostali k úvodnímu slovu. David Bellion se poprvé objevil v základní sestavě a hned byl na hřišti cítit. Jeho nebezpečná rána z úvodu zápasu značně vylekala domácí příznivce. Bývalý hráč Manchesteru United poté pálil přesněji, jeho pokus ale kryl Mathieu Valverde; stejně jako následný dalekonosný pokus Yoanna Gourcuffa. Bellion byl hlavně v začátcích zápasu velice aktivní. Jeho slalom téměř přes celou polovinu Boulogne málem skončil gólem, nakonec mu ale míč těsně před chystanou střelou ukopl jeden z obránců.

První gól zápasu ale přišel až po půl hodině hry. A měl na něm podíl právě aktivní Bellion. Jeho rohový kop totiž dopadl přesně na hlavu Yoana Gouffrana, který s hlavičkou neměl problém - 0:1. Poté se ve své první šanci objevil i Cavenaghi, oproti minulé sezoně mu ale zatím chybí přesnost. Jeho rána šla vysoko nad. To jeho útočný parťák Bellion skvělými střelami a přihrávky jenom hýřil. Jeden skvělý pas si rezervoval pro Fernanda, ten ale z téměř ideální pozice napálil pouze břevno branky hostů.

Domácí za celý první poločas nepředvedli zhola nic a ani v druhém poločase toho nebylo více. Také Bordeaux jako by přestalo hrát. Těsně po změně stran se ale v šanci objevil opět Cavenaghi, ani tentokrát ale nebyl jeho pokus příliš nebezpečný. V klidu ho kryl Valverde. Po hodině hry to ale přišlo. Boulogne v první šanci zápasu! Náhradní brankář Ulrich Ramé se dosud v bráně Bordeaux nudil, nyní ale ukázal, proč v modrém (nebo spíše jinak barveném brankářském) dresu působí již tak dlouho. Přesnou střelu Nicolase Raubela ale konečky prstů vyrazil nad břevno.

Claude Puel nebyl s výkonem svého týmu ve druhé půli spokojený, a tak se rozhodl hned pro dvojité střídání. Na hřiště přišel Gourcuff a český záložník Plašil. Odešel Jussie s Bellionem. Nakonec to ale nebyl nikdo z těchto hráčů, který by se mohl radovat z gólu. O druhou branku se postaral Lachor, obránce Boulogne. Ten si do vlastní brány sklepl centr Gourcuffa ze standardní situace. Domácí ale překvapivě zbraně nesložili. Ke druhému střeleckému pokusu se odhodlal Fabrice Robert, ani on ale proti Ramému nebyl úspěšný. Stejného hráče musel již v pokutovém území zastavit Henrique, jeho tým dopřával Boulogne vcelku jednoduchých posledních 20 minut. Ke konci zápasu ale ještě předvedl efektní lob Cavenaghi, s jeho technickou střelou si ale poradil Valverde.

Více informací k zápasu

Grenoble Foot 38 - Stade Rennes 0:4

19.09.2009 19:00

Góly: 1. Asamoah Gyan, 7. Sylvain Marveaux, 20. Kader Mangane, 61. Asamoah Gyan (pen.)

Grenoble je jediným týmem, který dosud nezískal ani bod. Toto tvrzení platí i po šestém kole. Nováček z minulého roku totiž před vlastními diváky ostudně prohrál s Rennes 0:4.

Grenoble se v minulé sezoně bez větších problémů udržel v první lize. Nyní to až tak nadějně nevypadá. Po šesti kolech nemá tým na svém kontě ani bod. Naopak Rennes navázalo na minulé kole, ve kterém dokázalo porazit 1:0 St. Etienne. V Ligue 1 je tak tým Fréderica Antonettiho stále neporažený. Posunul se tak na třetí místo.

Domácí nemohli utkání začít hůř. Již v první minutě otevřel skóre Asamoah Gyan. Netrvalo to ani pět minut a bylo to 2:0. O druhou branku se postaral tentokrát záložník Sylvain Marveaux. Do prvního poločasu ještě navýšili hosté své vedení na tříbrankové. Trefil se Kader Mangane. Skóre zápasu určil na konečných 0:4 v 61. minutě opět Asamoah Gyan. Tentokrát se prosadil z pokutového kopu.

Výkop. Skóre zápasu 0:0. 45. sekunda. Stav utkání - 0:1. Asi takto by se dal zkráceně popsat průběh z úvodu duelu mezi Grenoblem a Rennes. Autorem první, a rozhodně ne poslední, branky se stal Asamoah Gyan. Celou akci ale ještě na polovině svého týmu rozjel Leroy. Ten oslovil nabíhajícího Roda Fanniho, který proběhl po pravé straně téměř celé hřiště a který následně posadil míč na hlavu nabíhajícího Ghaňana. Ještě hůře pro domácí bylo, když kvůli zranění musel odstoupit v páté minutě utkání klíčový obránce Sandy Paillot.

Stav 0:1 ale trval pouze do sedmé minuty. To totiž přišel druhý gól zápasu, druhý gól Rennes. Tentokrát se na brance podílel jiný obránce - Carlos Bocanegra. Ten vybídl perfektní přihrávkou ke skórování Marveauxe. Ten měl dokonce dva pokusy na to, aby míč dopravil do sítě - 0:2.

3:0. To se rovná dvacáté minutě. Marveaux ze značné vzdálenosti zahrával standardní situaci, našel dobře postaveného Leroye. Ten ale ještě stihl přiťuknout na lépe postaveného Kadera Manganeho, který již pouze doklepával míč do prázdné branky. Po dvaceti minutách tak bylo prakticky po zápase. Hosté se již do žádného útočení nehrnuli, domácí toho zase nebyli se svou kvalitou schopni.

Po přestávce se do solidní šance dostat Ismaël Bangoura. Jeho střelecký pokus ale skvělým zákrokem vytěsnil na rohový kop Jody Viviani. Domácí příznivci dávali své rozčarování najevo dosti nahlas. Po pískání přešli fanoušci k házení různých předmětů na hrací plochu, utkání tak bylo na několik minut přerušeno. Po přerušení to byli ale opět hosté, kteří byli na hřišti více znát. Konkrétně opět Asamoah Gyan, který tlakem na Zorana Renduliće donutil obránce ke hře rukou. K pokutovému kopu se postavil sám Gyan, který s přehledem zavěsil již na 4:0.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Montpellier HSC 4:2

19.09.2009 21:00

Góly: 30. Lucho González, 33. Mamadou Niang, 38. Édouard Cissé, 50. Souleymane Diawara - 74. Younès Belhanda, 86. Souleymane Camara (pen.)

Marseille se minimálně do neděle dostala na druhé místo. Doma nad nováčkem ligy Montpellierem vedla 4:0 a během prvních padesáti minut si udělala dostatečný náskok. Hosté zásluhou Belhandy a Camary snížili na konečných 4:2, k bodům to však samozřejmě nevedlo.

Ačkoli mužstvo kouče Didiera Deschampse prohrálo v Lize mistrů doma s AC Milán, na svůj neúspěch rychle zapomnělo a v Ligue 1 si bez problému poradilo s Montpellierem, jenž zažil první porážku v sezóně. Rozhodujícím okamžikem zápasu byla pasáž mezi 30. a 38. minutou, kdy se postupně trefili Lucho González, Niang a Cissé.

Přitom v 17. minutě mohli jít do vedení hosté, jenže Montaňova hlavička po centru od Costy mířila jen o centimetry mimo. Po půlhodině hry domácí Niang našel centrem zleva ve vápně spoluhráče Lucha Gonzálese a ten bez problému skóroval, poté marseillský kapitán prošel kolem tří svých strážců a levačkou zvýšil na 2:0. Ještě do poločasu rozvlnil síť Cissé a OM tak vedl pohodlně 3:0.

Když Diawara v 50. minutě přidal čtvrtý gól, vypadalo to, že si Montpellier odveze ošklivý výsledek. Alespoň mu vyšla poslední dvacetiminutovka, ve které se trefil po skvělé práci Costy z blízkosti Belhanda a po ruce Cisséhgo a nařízené penaltě zkorigoval na 4:2 Camara.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Le Mans FC 2:0

20.09.2009 17:00

Góly: 26. Étienne Didot, 68. Moussa Sissoko

Fotbalisté Toulouse zakončili úspěšný týden vítězstvím v domácí soutěži. Díky brankám Didota a Sissoka porazili Le Mans 2:0 a vyšvihli se do horní poloviny tabulky.

Diváci si museli na první vážnější šanci počkat dvacet minut, až poté se míč dostal k domácímu Gignacovi, jeho střelu ale zablokoval obránce Le Mans Corchia. Hosté odpověděli za dvě minuty, Thomas poslal do šance Lamaha, ten ale ztroskotal na strážci svatyně domácích Pelém.

Důležitý moment utkání přišel ve 26. minutě, Gignac chytře přihrál míč Didotovi, kterou přesnou střelou do šibenice nedal Ovonovi v brance hostů žádnou šanci - 1:0. Le Mans se snažilo s výsledkem do poločasu něco udělat, ale slibnou příležitost Maígy ze 44. minuty zneškodnil brankář Pelé.

V druhém poločase byly k vidění šance na obou stranách, nejprve se prezentoval domácí Gignac, s jeho pokusem si ale Ovono věděl rady. O pár chvil později se v dobré šanci objevil hostující Le Tallec, jeho projektil ale srazila domácí obrana mimo tři tyče. Utkání se v té době přelévalo ze strany na stranu a jednobrankové vedení Toulouse zdaleka nic neznamenalo. Tato "nejistota" těsného vedení se ale nelíbila Sissokovi, který se v 68. minutě zbavil obránce hostů a následně přeloboval i brankáře Ovona - 0:2.

Le Mans poslal druhý gól do kolen a byli to domácí, kdo v poslední desetiminutovce udávali tempo hry. Toulouse mohlo v závěru střetnutí přidat ještě dvě branky. Nejprve se gólman hostů zapotil při tvrdé střele Gignace, v samotném závěru musel hasit Sissokův pokus, který si předtím ukázkově vyměnil míč s dalším střelcem utkání - Didotem.

Více informací k zápasu

RC Lens - Lille OSC 1:1

20.09.2009 17:00

Góly: 57. Razak Boukari - 90+3. Adil Rami

Lille již stálo na pokraji tragédie. V deseti mužích prohrávalo na hřišti nováčka z Lens v nastaveném čase druhého poločasu 0:1. Ve třetí minutě nastavení ale zaúřadoval obránce Adil Rami, který určil na konečných 1:1.

Lens tak nevyhrálo již tři utkání v řadě. Za ztrátu se ale dá považovat prohra s jiným nováčkem - z Montpellieru. Remízy se dvěma ambiciózními celky - Lille a Rennes se pro nedávno druholigový klub rozhodně počítají. Díky dnešnímu bodu se Racing dokonce posunul o dvě příčky vzhůru, momentálně uzavírá první desítku. Naopak pro Lille je remíza jasnou ztrátou, v posledních týdnech se totiž již zdálo, že tým Rudiho Garcii konečně nabírá formu a brzy bude opět prohánět vedoucí celky. Nyní ale opět nezískal tři body a je až na patnácté příčce.

Góly začaly padat až po změně stran. Zhruba po hodině hry přidal svůj třetí gól v sezoně do sbírky Razak Boukari. Jeho tým se již viděl na šokujících titulcích francouzských plátků, což umocnilo vyloučení Yohana Cabayeho ze 72. minuty. V posledních okamžicích zápasu na sebe ale vzal zodpovědnost Adil Rami, který rozhodl o dělbě bodů.

Do utkání lépe vstoupili hosté. Aktivně napadali a dostali se i do mnoha slibných situací. Nejlépe vypadala ta z 24. minuty, kdy Kevin Gameiro, který se oproti minulému zápasu již objevil v základní sestavě, spadl v pokutovém území po kontaktu s jedním z obránců. Rozhodčí se ale rozhodl penaltu nezapískat. Domácí kontrovali šancí Eduarda, ten ale pouze z bezprostřední blízkosti napálil brankáře Butella. Lens bylo prakticky po celý zápas lepší.

To se na skóre odrazilo ale až v 57. minutě. Boukari si naskočil na neuvěřitelně přesný centr Demonta ze standardní situace a nedal statickému brankáři větší šanci na úspěch. Domácí se zaslouženě ujali vedení 1:0. Naděje na výhru se zvýšily již v 72. minutě. Náhradník Yohan Cabaye nebyl na hřišti ani minutu a už cestoval do sprch znovu. Tentokrát ale nedobrovolně, jeho sklub proti Sambovi ocenil sudí červenou kartou.

Hosté ale ještě zabojovali. Stejně jako v zápase s Valencií, padl i nyní gól v samém závěru utkání. Tentokrát až ve třetí minutě nastavení. Adil Rami si naběhl na dlouhý balon z obrany a přeloboval zklamaného brankáře Runjeho.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Olympique Lyon 1:1

20.09.2009 21:00

Góly: 29. Ludovic Giuly - 85. Bafétimbi Gomis

Šlágr šestého kola Ligue 1 mezi PSG a Lyonem svého vítěze nenašel. Pařížský klub se sice po půlhodině hry zásluhou Giulyho dostal do vedení, hosté však pět minut před závěrečným hvizdem díky brance Gomise srovnali gólový účet zápasu na konečných 1:1. Ani jeden z klubů si remízu nemůže "vyčítat", protože obě branky padly z ofsajdového postavení.

První poločas byl jasně v režii domácího týmu, na brankáře Llorise se valil jeden útok za druhým. Svůj den neměla ani obrana hostů, která kupila nezvyklé množství chyb. Až v druhém dějství se obraz hry začal vyrovnávat.

Domácí ohrozili branku Lyonu hned v první minutě, kdy na Llorise vyslal přízemní střelu Clément. O pár chvil později musel lyonský gólman zakročit proti přímému kopu z dílny Ceary - nepříjemnou střelu dokázal 22letý gólman s problémy vyrazit na tyč. Nedobytnost branky Lyonu trvala přesně 29 minut, poté totiž Pařížané sehráli nádhernou fotbalovou akci, na jejímž konci byl Giuly, který z ofsajdové pozice doklepával do branky centr z kopačky Hoaraua. Gól se "příliš nelíbil" lyonskému trenérovi gólmanů Batsovi, který byl za nepřestávající protesty vykázán na tribunu.

Na nepříliš dobrou hru Lyonu o přestávce zareagoval kouč Puel, který změnil rozestavení 4-2-3-1 na klasických 4-4-2 a na hřiště poslal místo Delgada Gomise. Provedené změny byly na hře hostů okamžitě znát, přesto lyonským obráncům ještě několikrát utekl ve výborné formě hrající Giuly, který s chutí zásoboval své spoluhráče milimetrovými přihrávkami.

Lyon začal vystrkovat růžky až po hodině hry, kdy se na hřišti objevil Pjanič. 19letý Bosňan od úvodních vteřin zaměstnával obranu PSG a několikrát zaměstnal dosud "nudícího se" brankáře Coupeta v brance PSG.

Zlepšený výkon Lyonu vygradoval pět minut před závěrečným hvizdem, kdy centrovaný míč prodloužil Lisandro hlavou na Gomise, který stál v ofsajdu asi metr před brankovou čárou. Střídající útočník Gomis se tak ocitl v podobné pozici jako v první půli Giuly a bez problémů překonal bezmocného Coupeta. Šlágr kola tak skončil remízou 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux651014:316
2.Olympique Lyon642011:414
3.Olympique Marseille642010:414
4.Stade Rennes633012:412
5.AS Monaco64028:612
6.Paris Saint-Germain632111:711
 Montpellier HSC632111:711
8.FC Lorient63128:710
9.Toulouse FC62226:48
10.RC Lens62228:98
11.US Boulogne62224:78
12.AS Nancy-Lorraine621310:97
13.Valenciennes FC621310:107
14.FC Sochaux62046:116
15.Lille OSC61234:85
16.AJ Auxerre61233:75
17.Le Mans UC 7261146:114
18.AS Saint-Étienne61143:84
19.OGC Nice61144:134
20.Grenoble Foot 3860062:120

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (26)

Přidat komentář
domingo

Za co dostal Svěrkoš redku?

Co se stalo v Grenoble?

Reagovat
smazaný uživatel

Grenoble: fanoušci házeli světlice na hřiště

Svěrkoš: za hodně ostrý skluz (mířil skoro na koleno) na Gomise

Reagovat
smazaný uživatel

Miluji Lorient

Reagovat
domingo

Jinak dnes po trochu delší době pěknej zápas na obě strany...

Pochválil bych Sorina, kterej oplývá naprosto ledovým klidem, všechny závary a centry do vápna suverénně měl, vápno bylo jeho. Za gól nemohl. Obrana působila ze začátku trochu "AS Roma" stylem, čili všichni běhají jak splašené atomy a soupeř se dostává krátkýma nahrávkama dopředu...naštěstí se to časem spravilo. Líbil se mi Hengbart, platnej při standardkách na obou stranách, sympaticky hrající obránce; naopak Coulibaly dneska nic extra. V záloze byl první poločas výbornej Chafni, kterej ukázal, že si s míčem rozumí, byl hodně výraznej a Matuidiho chvílema docela přehrával (!!!); naneštěstí ve druhé půli se trochu vytratil. Pedretti - já to říkám pořád, letos jedinej hráč, kterej snese ostrý měřítka...opět pár vynikajících centrů, Lejeunovi to posadil na hlavu tak, že ani on sám nevěděl, jak střílí...až na tu hrůznou hrubku někdy v 60.minutě, kdy pustil soupeře do přečíslení, mimořádně platnej hráč. N'Dinga průměr (jako vždy), Birsa taky průměr, Jeleń se snažil, bylo vidět, že výběr místa i vedení míče má pořád hodně dobrý, ale jakoby zapomněl střílet, všechno šlo buď vedle, nebo slabě do gólmana... ale dostane se do toho. Oliech strašnej, i za tu čtvrt hodinku (nebo jak dlouho tam běhal) mě opět přesvědčil, že nemá v týmu co dělat...Lejeune s Niculaem klasika, takže nic moc.

Z ASSE se mi hodně líbil Augusto, dravej, rychlej hráč, dělal problémy, měl pár dobrých standardek; Bergessio je zabiják, gólovku proměnil s naprostým přehledem, to bude ještě hodně platnej hráč, až se trochu sžije s prostředím. Janot má pěknou kérku na hlavě. Matuidi je sice dobrej, ale dneska hrál jako pěkný prase, dostal žlutou a mohl klidně dostat další

Celkově plichta zasloužená, šance byly na obou stranách, nás zachraňoval Sorin a v závěru i splašenej Mirallas (kdyby nešel místo Bergessia do hry, tak v závěrečným nátlaku inkasujeme), Stéphanois zachránila jednou tyč, párkrát Janot (hlavně proti Jeleńovu nájezdu v první půli)...no a bod se samozřejmě bere, za týden potvrzovačka proti Grenoble (toho se nebojím) a šplháme vzhůru

Reagovat
domingo

Jo a zapomněl jsem: Sanogo je totální tragéd...a taky jsem si možná v pár situacích spletl "Ležena" a "Želena", kdo se v tom má vyznat :))

Reagovat
cubinho

Sanogo

Reagovat
domingo

Náhrada za Gomise

Reagovat
cubinho

Zatím nahrazuje stejně kvalitně jako naharzoval Ibiševiče, jo?

Reagovat
domingo

Asi tak nějak já ho teda dneska viděl "v akci" poprvý, ale jestli takhle hraje pořád, tak potěš pámbu

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska jsem na váš zápas nesázel, a dobře jsem udělal..už jsem 3x vsadil proti vám a minulé kolo na vás, a vždycky sem se napakoval..s kým hrajete v příštím kole?:)

Reagovat
domingo

Doma s rozloženým Grenoble...

Reagovat
smazaný uživatel

Na situaci Grenoble je jediná pozitivní věc, po sezóně by se mohl vrátit Paillot za tři mega..

Reagovat
domingo

Já chci Ljuboju

Reagovat
smazaný uživatel

Bergessia se jak vidím vyplatí sledovat..., v létě bylo jeho jmého chvilku v souvislosti s Milánem, takže jsem rád, že do tý Evropy nakonec doputoval a dokonce do mý oblíbený Francie

Reagovat
smazaný uživatel

ale ne do tve oblibene parize..

Reagovat
smazaný uživatel

nemůžu chtít všechno a s Erdingem panuje zatím spokojenost...

Reagovat
smazaný uživatel

to verim, chtela sem ho jeste vedle vency..

Reagovat
smazaný uživatel

Charlie Davies není o nic horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Valen.

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon, nakopte jim!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bod z parku princů se cení..

Reagovat
smazaný uživatel

Pjanič snad už od teď jen základní sestava Hrál zase výborně. Bez něj to nemá žádnou myšlenku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle kluk sedět nesmí, to si musí Puel uvědomit. Kreatovnější hráč v Lyonu dlouho nebyl, navíc s takovým potenciálem. Mezi hrou diktovanou Pjanicem a diktovanou Govouem je diametrální rozdíl, to si prostě musí všichni uvědomit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Govou už začíná trochu chytat formu, nebo se mi to jenom zdá při těch sestřizích? No, každopádně Pjanič je už teď ve svých 21 (?) o dost lepším hráčem.

Reagovat
smazaný uživatel

Pjaničovi je 19, ročník 90.

Jinak já to říkám furt, má potenciál být o třídu lepší než většina hráčů v Ligue 1, ale musí co? Hrát. A to pravidelně, lavička mu nedá nic, navíc když místo něj hraje hraje (ne)stárnoucí veterán, který má svá nejlepší léta za sebou, je to docela kontraproduktivní.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele