6. kolo
20.09.2009 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Olympique Lyon 1:1

Šlágr šestého kola Ligue 1 mezi PSG a Lyonem svého vítěze nenašel. Pařížský klub se sice po půlhodině hry zásluhou Giulyho dostal do vedení, hosté však pět minut před závěrečným hvizdem díky brance Gomise srovnali gólový účet zápasu na konečných 1:1. Ani jeden z klubů si remízu nemůže "vyčítat", protože obě branky padly z ofsajdového postavení.

První poločas byl jasně v režii domácího týmu, na brankáře Llorise se valil jeden útok za druhým. Svůj den neměla ani obrana hostů, která kupila nezvyklé množství chyb. Až v druhém dějství se obraz hry začal vyrovnávat.

Domácí ohrozili branku Lyonu hned v první minutě, kdy na Llorise vyslal přízemní střelu Clément. O pár chvil později musel lyonský gólman zakročit proti přímému kopu z dílny Ceary - nepříjemnou střelu dokázal 22letý gólman s problémy vyrazit na tyč. Nedobytnost branky Lyonu trvala přesně 29 minut, poté totiž Pařížané sehráli nádhernou fotbalovou akci, na jejímž konci byl Giuly, který z ofsajdové pozice doklepával do branky centr z kopačky Hoaraua. Gól se "příliš nelíbil" lyonskému trenérovi gólmanů Batsovi, který byl za nepřestávající protesty vykázán na tribunu.

Na nepříliš dobrou hru Lyonu o přestávce zareagoval kouč Puel, který změnil rozestavení 4-2-3-1 na klasických 4-4-2 a na hřiště poslal místo Delgada Gomise. Provedené změny byly na hře hostů okamžitě znát, přesto lyonským obráncům ještě několikrát utekl ve výborné formě hrající Giuly, který s chutí zásoboval své spoluhráče milimetrovými přihrávkami.

Lyon začal vystrkovat růžky až po hodině hry, kdy se na hřišti objevil Pjanič. 19letý Bosňan od úvodních vteřin zaměstnával obranu PSG a několikrát zaměstnal dosud "nudícího se" brankáře Coupeta v brance PSG.

Zlepšený výkon Lyonu vygradoval pět minut před závěrečným hvizdem, kdy centrovaný míč prodloužil Lisandro hlavou na Gomise, který stál v ofsajdu asi metr před brankovou čárou. Střídající útočník Gomis se tak ocitl v podobné pozici jako v první půli Giuly a bez problémů překonal bezmocného Coupeta. Šlágr kola tak skončil remízou 1:1.

Autor: Tomáš Lavický / frenchleague.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele