6. kolo
19.09.2009 19:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Lorient tentokrát vyhrál, porazil 3:1 Nancy

V nepříliš atraktivním duelu porazil Lorient na své půdě nevyzpytatelné Nancy. Svého dnešního soupeře tak v tabulce Ligue 1 předskočil a patří mu osmá příčka.

Výsledky Lorientu jsou jako na houpačce. A protože tým minule prohrál venku s Lyonem, zákonitě musel dnes bodovat. V pomyslné dráze se ale nezastavil uprostřed a neremizoval, ale dorazil až k samému okraji houpačky - tedy k výhře. Naopak Nancy nevyhrálo již čtyři zápasy v řadě, po nadějném startu tak AS klesá tabulkou. Nyní se zastavilo na desáté příčce.

Těsně před koncem prvního poločasu dal základ výhře domácího týmu Sigamary Diarra. Po hodině hry přidal nakonec vítězný gól Kevin Gameiro, jeden z nejtalentovanějších hráčů první francouzské ligy. Hostům se již podařilo pouze v poslední minutě snížit, konkrétně se trefil Efoulou. Poslední slovo měl ale opět Lorient, ve třetí minutě nastavení zkompletoval skóre z penalty Olivier Monterrubio.

Prvních dvacet minut se museli nestranní diváci na stadionu či u obrazovek pořádně nudit. Ani jeden z týmů neměl vážnější šance a za každý střelecký, byť řádně nepřesný pokus byl autor odměněn potleskem publika. Vše se změnilo zhruba po půl hodině hry. To se totiž k větší aktivitě dokopal domácí Lorient. První šanci spálil Diarra, jeho pokus z rohu pokutového území ale nakonec nabral přílišnou výšku a branku přeletěl.

Z gólu se mohli diváci radovat asi po 35 minutách hry. Gameiro perfektně oslovil Vahiruu, jehož střela už už mířila do brány. Jeho pokus ale ještě těsně před bránou tečoval Arnold Mvuemba, který stál v ofsajdu. Gól tak platit nemohl. Neočekávaný nástup Lorientu může dokazovat další skvělá šance Lorientu - Gameiro z dálky nastřelil břevno Braciglianovy branky. Nakonec se ale domácí v první půli ještě dočkali. Ačkoli Gameiro spálil další šanci, ve střílení branek ho pro tentokrát nahradil Sigamary Diarra. Ten využil skvělé přihrávky Vahiruy, se zakončení tak již neměl problém.

Stejně jako první půle, mělo i druhé dějství pomalejší začátek. Opět to byl Lorient, který se z letargie probral jako první. Skvělou akci zakončil tentokrát gólem Kevin Gameiro. Psala se 61. minuta, když Jeremy Morel předvedl jeden ze svých úctyhodných běhů, následnou přihrávku adresoval Gameirovi. Ten obešel obránce a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Další gól mohl přijít o pár minut později. Vahirua se ale opět netrefil.

Nancy ještě ožilo v devadesáté minutě. Svůj třetí gól v sezoně si připsal Paul Afo’o Efoulou. Naděje hostů ale utnul prakticky okamžitě Olivier Monterrubio, který z penalty určil stav na konečných 3:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele