Ligue 1 - preview 6. kola

19.09.2009, 10:31, aktualizováno 20.09.2009, 08:49
Previews
V sobotu vyhrály Bordeaux i Marseille, nyní je na tahu Lyon - Olympique se představí na hřišti PSG. Toulouse hraje s Le Mans a pokusí se potvrdit pohárovou výhru z Bělehradu, Lille zavítá na půdu RC Lens...
FC Sochaux - Valenciennes FC  (sobota 19:00)
Sochaux, kde působí i český reprezentant Václav Svěrkoš, předvádí zatím velmi nevyrovnané výkony. Podle "statistiky" je ale nyní na řadě výhra a odnést by to měl tým Valenciennes, který však po zpackaném začátku dvakrát v řadě neprohrál.

Mužstvo kouče Francise Gillota naposledy přepustilo všechny body v Lille. Defenzivní záložník Benjamin Gavanon ví, že teď by si něco takového proti Valenciennes Sochaux nemělo dovolit. "Nemáme moc na výběr. Musíme si udržovat zisk bodů, nehledě na to, že hrajeme doma," uvedl. "Musíme vyhrát, abychom nepřipustili namáčknutí ostatních týmů v tabulce kolem nás."

Domácí opravdu předvádějí výkony hodné dětské houpačce. Pokaždé, když získali všechny body, další možné tři přenechali soupeři. Proto se se šestím nachází na dvanácté příčce, po prohře v Lille je tak nyní na pořádku dne vítězství. Proti VA nebude opět k dispozici Carlao.

Valencinnes mělo bídný začátek, ale po třech kolech bez bodu dokázalo vyhrát na půdě Toulouse a doma remizovalo s Boulogne. Úvodní krize je snad zažehnána. Potěšitelný je i fakt, že kouč Philippe Montanier může do hry poslat prakticky obdobnou sestavu jako z posledního kola, jelikož nehlásí žádné nové zdravotní trable. Penneteau s Lacourtem jsou dlouhodobě mimo hru, Saez, Tae-Hee a Slovák Filip Šebo pokračují v rekonvalescenci.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.10 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - AJ Auxerre  (sobota 19:00)
Souboj trápících se mužstev se nachystán na sobotní večer v St. Etienne. Domácí výběr, který se krčí na nepříliš lichotivém předposledním místě, přivítá Auxerre.

Ani hosté nemají v této sezóně příliš důvodů k radosti, po pěti kolech jim se ziskem pouhých čtyř bodů patří 17. příčka tabulky Ligue 1.

St. Etienne se v minulé sezóně zachránilo na poslední chvíli a v letošním ročníku "dělá vše proto", aby se situace opakovala. Podle zákulisních informací se židle viklá i pod hlavním koučem Perrinem.

Záložník domácích Landrin však zůstává i přes nepříznivé výsledky optimistický. "Všichni hráči vědí, v jaké jsme situaci. Poctivě pracovali na tréninku a celý tým zůstává pozitivně naladěn." Landrin si také uvědomuje důležitost sobotního utkání: "Kdy jindy bychom měli bodovat, než v zápasech před vlastním publikem."

Otazník visí nad startem domácího Daba, na hřišti se ale rozhodně neobjeví Ilan. Hostům stále chybí Quercia a Licata.

Mužstvu Auxerre zřejmě psychicky pomohl návrat Ireneusze Jeleńa do sestavy, který se po operaci a více než měsíční přestávce objevil v minulém týdnu na hřišti v utkání proti Nice, ve kterém Auxerre poprvé v letošní sezóně zvítězilo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
OGC Nice - AS Monaco  (sobota 19:00)
Jižanské derby bude k vidění v Nice, kam přijede knížecí klub z Monaka. Domácí nezačali sezónu příliš dobře, na svém kontě mají pouze čtyři body a krčí se u dna tabulky.

Přitom hned v prvním kole vyhráli fotbalisté Nice v St. Etienne, v dalším zápase pak doma remizovali s Rennes. Od té doby mužstvo třikrát v řadě prohrálo a kleslo až na 18. příčku. Monako s železnou pravidelností střídá vítězství a porážky, na svém kontě má z pěti odehraných zápasů tři výhry a dvě prohry. Zisk devíti bodů tak zatím stačí na průběžné sedmé místo.

V dresu hostů se v minulém kole prezentovala nová akvizice, islandský útočník Eidur Gudjohnsen. Tento víkend by se měla na hřišti ukázat i druhá posila, kterou je 23letý záložník Mathieu Coutadeur, který do knížecího klubu přišel z Le Mans.

Domácí trápí tragická koncovka, už 315 minut nevstřelili branku. Útočník Nice Loic Remy k tomu řekl: "Všichni víme, že budeme muset předvést daleko lepší výkon, než jakým jsme se prezentovali v posledních zápasech. Žádné noční můry nás ale zatím nestraší. Pouze se nám nepovedl začátek nové sezóny. Každý klub má období, kdy nehraje dobře. Já doufám, že my jsme si tuto dobu už vybrali a budeme se jen zlepšovat," řekl 22letý útočník a pokračoval: "Na každém postu jsme chybovali. Obrana nebyla příliš pevná a útok nemohoucí. Tvrdě jsme ale pracovali v tréninku a já věřím, že se chyb vyvarujeme a začneme střílet branky."

Monako před vlastním publikem neztratilo ani bod, ale na hřištích soupeřů je zatím nejhorším týmem celé soutěže - bez bodu a se skóre 0:5. "Na svém kontě máme tři domácí vítězství, teď je však nezbytné zaměřit se na naše výkony na hřištích soupeřů," řekl lodivod knížecího klubu Lacombe.

V dresu hostů se neobjeví Pino, kterého trápí zraněné koleno. S nigerijskou reprezentací U-20 zase odcestoval Lukman Haruna do Egypta, kde se koná světový šampionát hráčů do dvaceti let. Domácí výběr postrádá Ben Saada, který má angínu. Kafoumba Coulibaly a Mahamane Traoré jsou zranění a na hřišti se také neobjeví.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Diakite, Onyekachi, Mabiala, Paisley - Remy, Fae, Echouafni, Hellebuyck, Mounier - Bagayoko
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Adriano, Mongongu, Puygrenier, Traore - Alonso, Costa, Coutadeur, Nené - Park, Gudjohnsen
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.00 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - AS Nancy-Lorraine  (sobota 19:00)
Nepříliš atraktivní zápas se odehraje na Stade du Moustoir. Místní tým FC Lorient bude v rámci šestého kola hostit AS Nancy.

Fanoušci oranžových si musejí připadat jako na ruském kole. Jednou si dole, jednou nahoře, dalo by se říct. Hned z úvodního zápasu sezony vyšel jejich tým jako vítěz, porazil ambiciózní Lille 2:1. Následovala ale remíza s podceňovaným nováčkem z Montpellieru. Poté dokonce první porážka, tři body ukradlo Les Merlus Monako. Pak ale opět záblesk naděje - výhra 1:0 nad Le Mans. V minulém kole ale tým dojel opět na nástupiště pouťové atrakce. Lyon na domácím stadionu ukořistil těsnou výhru 1:0.

V následujícím týdnu je navíc čeká hned několik zápasů, po utkání s Nancy přichází pohárové střetnutí s Grenoblem. Poté na klub vyznávající oranžovou barvu čeká pařížský gigant - Saint-Germain. Záložník Pierre Ducasse tak doufá, že tým do náročného programu vstoupí úspěšně. "Velice dlouho jsme se na dnešní zápas připravovali. Potřebujeme získat tři body, chceme se zase vyhoupnout do horní poloviny tabulky," říkal.

"Prohra na půdě Lyonu pro nás byla docela hořká. Nemůžeme o zápase mluvit, že jsme získali bod. Svou předvedenou hrou jsme si ale alespoň ukázali, jak bychom chtěli a měli hrát," rozpovídal se na tiskové konferenci dvaadvacetiletý hráč i o nedávném zápase s Lyonem.

Podobně na tom je i Nancy, tomu ale přechod do různých fází pomyslného kola trvá o něco déle. V prvních dvou zápasech dvakrát vyhrálo. Tři body si připsalo proti Valenciennes a proti knížecímu Monaku. Následoval ale tvrdý náraz. Prohra s Le Mans, a poté i se sedminásobným mistrem soutěže - Lyonem. Nyní ale jako by tým Pabla Correy opět nabíral dech. V minulém utkání dokázal na uzdě udržet ambiciózní Toulouse, po dvou porížkách si tak připsal další bod.

Hostům ale v zápase bude chybět hned několik hráčů. Zranění jsou Abdeslam Ouaddou, Michael Chretien, Basile Camerling, Issiar Dia a Damien Gregorin; svůj první duel z třízápasového trestu si odsedí Andre Luiz. Naproti tomu do plné kondice se dostal Youssouf Hadji, marocký internacionál. Největší ztrátou domácích bude určitě trenér Christian Gourcuff, který po dva zápasy nemůže stát přímo u hřiště. Mimo hru je také čerstvě Yazid Mansouri, který se přidal k dlouhodobě zraněným Jouffremu a Dianemu. Mimo je i Rafik Bouderbal.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Sosa, Marchal, Koscielny, Morel - Ducasse, Mvuemba - Amalfitano, Diarra - Gameiro, Vahirua
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Bracigliano - Macaluso, Sami, Loties, Marange - N'Diaye, Ca - Ayité, Hadji, Brison - Bakar
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.00 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
US Boulogne - Girondins Bordeaux  (sobota 19:00)
Po úterním měření sil v Lize mistrů čeká na fotbalisty Bordeaux Ligue 1. V rámci šestého kola nejvyšší francouzské soutěže v ní přivítají nováčka ligy z Boulogne.

Bordeaux uhrálo na půdě silného Juventusu cenný bod za remízu 1:1, vyrovnávací brankou se blýskl český reprezentant Jaroslav Plašil. Utkání se ale neobešlo bez vynucených střídání, obránce Planus má problémy se stehnem a v sobotu pravděpodobně nenastoupí. Zranění zřejmě nepustí na hřiště gólmana Carrassa, který také musel střídat.

Domácímu celku patří po pěti kolech osmé místo, Bordeaux celou soutěž vede. Obránce domácích Ciani věří, že jeho tým zůstane v čele i po tomto víkendu: "Bude to těžké utkání, musíme být ostražití a pozorní."

Hosté sice uhráli s Juventusem dobrý zápas, ale měření sil s fotbalisty Boulogne bude úplně něco jiného. Jejich vzájemný souboj bude premiérový a ani jedno z mužstev příliš netuší, co mohou od soupeře očekávat. Ciani si však myslí, že na Boulogne čeká velmi těžký test. "Příliš náš tým neznají, bude to pro ně něco nového," řekl obránce Bordeaux a dále odpověděl na otázku, jak klub zvládá přípravu na třetí zápas během jednoho týdne: "Jsme připraveni dobře, ale na hřiště vyběhne trochu jiná sestava, než která byla vidění v Turíně," zakončil rozhovor Ciani.

Ani tento týden nezapomeneme informovat o románu na pokračování s názvem Marouane Chamakh. 25letý marocký reprezentant se nechal slyšet, že je v Bordeaux spokojený a nemyslí na žádný přestup: "Jsem klidný, soustředím se pouze na Bordeaux, Ligu mistrů a domácí soutěž." O pár dní později ale o Chamakha projevil zájem italský Juventus. Bianconeri by totiž Chamakha rádi získali zdarma po sezóně, kdy mu v Bordeaux končí smlouva.

Domácím bude chybět hlavní útočná zbraň - na hřišti se neobjeví Gregory Thil, kterého na měsíc ze hry vyřadil pochroumaný kotník. Bordeaux bude pravděpodobně postrádat již výše zmiňované Planuse a Carrassa.
US Boulogne - pravděpodobná sestava:
Valverde - Borne, Toure, Lachor, Raubel - Ducatel, Agouazi, Marcq, Cuvillier, Olubayo - Moreira
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Ramé - Chalmé, Henrique, Ciani, Placente - Plašil, A. Diarra, Gourcuff, Wendel - Gouffran, Bellion
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.25 - 3.60 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Grenoble Foot 38 - Stade Rennes  (sobota 19:00)
Grenoble zůstává ve francouzské lize dosud jediným týmem, který nezískal ani bod. Situace začíná být z posledního místa opravdu kritická, a tak je zisk bodů nad Rennes snad jistou povinností. Hosté však v letošní sezóně ještě neprohráli.

I Rennes má velký zálusk naplno bodovat. V tabulce je na šestém místě, především díky tomu, že mezi 2. a 4. kolem třikrát v řadě pouze remizoval. Naposledy si však spravil chuť druhou výhrou v sezóně doma nad St. Étienne. "Stále jsme v tabulce za velkými týmy," připomněl brankář Nicolas Douchez. "Pokud však v Grenoblu vyhrajeme, dostaneme se před následujícím utkání v Bordeaux na dostřel," přál by si.

Douchez má ještě o jednu motivaci navíc. Jeho dobrých výkonů si zkrátka kouč francouzské reprezentace Raymond Domenech nemůže nevšimnout a kdo ví, třeba se dočká pocty obléci dres své země. "Je tam samozřejmě určitá hierarchie. A já vím, že nejsem od nároďáku daleko," připustil devětadvacetiletý gólman.

Domácí jsou na tom prostě nejbídněji, jak jen to jde. Bez bodu, se dvěma vstřelenými brankami, na samém dně tabulky. Ačkoli poslední zápas na půdě Bordeaux neodehráli i přes prohru 0:1 vůbec špatně a rozhodně jim dává příslib i naději do tohoto kola. "Moji hráči musí být agresivnější v poslední třetině hry," hledá problém bosenský kouč Mehmed Baždarevič. "Potřebujeme hru také více zahustit na celých 90 minut."

Americký obránce Carlos Bocanegra by se mohl vrátit do základní sestavy Rennes, když naposledy proti St. Étienne kvůli únavě z reprezentačních povinností pouze střídal. Grenoblu chybí Slovinec Boštjan Cesar, jenž má poraněný kotník. "Můj tým chci koučovat lépe než v předchozích zápasech. Více klidněji, dokonce i v těžkých situacích," dal si předsevzetí domácí stratég Baždarevič.
Grenoble Foot 38 - pravděpodobná sestava:
Viviani - Mainfroi, Paillot, Jemmali, Vitakič - Courtois, Dieuze, Romao, Feghouli - Ljuboja, Boya
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez - Fanni, Mangane, Hansson, Bocanegra - Bangoura, Lemoine, Leroy, Inamoto, Marveaux - Gyan
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 3.00 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Olympique Marseille - Montpellier HSC  (sobota 21:00)
Třetí tým hraje se čtvrtým! To musí být šlágr kola, řekl by si obyčejný fanoušek. Neobyčejní jsou ale dnešní soupeři - na třetím místě je totiž překvapivě nováček z Montpellieru, až za ním je jeden z favoritů na zisk titulu - Marseille.

Domácí Olympique čeká již druhý zápas v uplynulých pěti dnech. V úterý totiž tým Didiera Deschampse hrál první kola Ligy mistrů. Los mu na úvodní duel přisoudil italský velkoklub AC Milán. Ten se ale v posledních týdnech nachází v hluboké krizi a francouzský tým byl na svém hřišti překvapivým favoritem. Možná i to ale svázalo hráčům Marseille v zápase nohy, dvěma góly totiž naděje na body pohřbil nestárnoucí Filippo Inzaghi.

Ten se už ale na Stade Vélodrome dnes neukáže, dá se tak očekávat opět vyrovnaná bitva. Stejně jako v odehraných zápasech Ligue 1. Marseille se totiž trápí. Ne ale výsledkově, spíše střelecky. V jednom zápase nastřílela maximálně dvě branky a z první pětky má vůbec nejhorší skóre. Kouč Deschamps ale tým naučil defenzivní činnosti, z odehraných pěti zápasů inkasoval pouze dvakrát, pouze jednou to ale znamenalo ztrátu bodů.

Velikou vzpruhou měl být v tomto ohledu Lucho González, ten ale kvůli zranění nastoupil zatím pouze dvakrát. Ani jednou ale fanoušky neoslnil - v zápase proti Le Mans i AC Milán hrál méně důležité role a do hry se příliš nedostával. Šanci ukázat se by tak mohli dostat i další hráči, i když výměna Lucha není příliš pravděpodobná.

Ještě v půlce dubna to vypadalo, že očekávaný postup se konat nebude. Montpellier ve druhé lize prohrál s Racingem Lens 0:1 a Ligue 1 se mu opět vzdálila. Nyní je vše jinak, jsme téměř o půl roku dál a Montpellier je, věřte nebo ne, na třetím místě nejvyšší ligy.

Jeden z největších outsiderů soutěže zatím vyhrává díky své veliké bojovnosti a odhodlanosti hrát až do posledního okamžiku. Hned v prvním kole nováček překvapil všechny Francouze i ostatní nečekanou domácí remízou s PSG, jedním z nejlepších klubů ve Francii. V poslední minutě nastavení zařídil HSC bod Emir Spahić. Následoval ale obyčejnější výsledek - remíza 1:1 s průměrným Lorientem.

Od té doby je ale tým Reného Girarda k nezastavení. Všechny své poslední zápasy vyhrál, za nejcennější výhru se dá považovat vítězství 3:0 na půdě ambiciózního Nice. Před tím si La Paillade poradila 2:0 se Sochaux, v minulém kole pak překvapila dalšího nováčka soutěže - Lens - 1:0.

Domácím bude s jistotou opět chybět Bakari Koné, útočník z Pobřeží slonoviny by se měl do plné zápasové zátěže dostat až v říjnu. Menší problémy má ale také Stéphane M'Bia, jeho start proti Montpellieru je tak nejistý. Laurent Bonnart se sice objevil na soupisce domácího celku, do základní sestavy se s ním ale přesto nepočítá. Hosté si budou muset poradit bez své dlouhodobě zraněné brankářské jedničky - Johanna Carrassa. Bratr známějšího Cédrica a gólman francouzské reprezentace do 21 let by si na tribuně mohl popovídat i s Jamelem Saihim, který stále nedoléčil zranění.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Kabore, Diawara, Heinze, Taiwo - Valbuena, Cisse, Lucho, Cheyrou - Niang, Brandao
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Jourdren - Yangambiwa, Dzodic, Spahic, Jeunechamp - Marveaux, Pitau, Costa - Dernis, Montano, Ait Fana
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 3.80 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - Le Mans UC 72  (neděle 17:00)
Na vítězné vlně naladěné Toulouse hostí v neděli Le Mans. Domácí budou chtít navázat na dobrý výkon ze čtvrtečního utkání Evropské ligy proti Partizanu Bělehrad a hlavně si vylepšit nepříliš lichotivou bilanci v domácí soutěži.

V ligue 1 patří domácím po neúplném 6. kole 14. příčka, na evropskou scénu však Toulouse vstoupilo vítězně. Na horké půdě v Bělehradu dokázalo vybojovat tři body za vítězství 3:2. Mezi úspěšné střelce se zapsal Devaux a hned dvakrát Sirieix. "Pokud se vám podaří vstřelit branku, vždy to potěší," řekl čtvrteční dvojnásobný střelec a pokračoval: "Ze zápasu jsme se vrátili ve čtyři hodiny ráno vcelku unaveni. Na nedělní utkání se budeme muset dát co nejdříve dohromady. Díky třem čtvrtečním bodům to ale půjde snadněji," dodal s úsměvem Sirieix.

Le Mans nemá "pohárové povinnosti" a může se tak plně věnovat nejvyšší francouzské soutěži. Přesto má na svém kontě pouze jednu výhru a jednu remízu. V minulém kole ale svěřenci trenéra Duarteho pořádně potrapili favorita z Marseille, kterému nakonec těsně podlehli 1:2. "I když jsme prohráli, ve hře jsem viděl několik pozitivních okamžiků, které bychom mohli v dalších utkání zúročit a proměnit v body," nechal se slyšet lodivod hostů Duarte.

Domácí budou postrádat Fofanu a M’Bengueho. Několik týdnů mimo hru bude Cetto, který si při zápasu Evropské ligy zlomil klíční kost. Ani hosté nebudou připraveni v optimální sestavě, zranění vyřadilo dvojici Estigarribia - Stromstad. Minimálně měsíc mimo hru bude i mladý útočník Landel.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Pelé - Congré, Capoue, Nounkeu, Tabanou - Braaten, Sissoko, Berson, Didot, Machado, Gignac
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Ovono - Corchia, Louvion, Cerdan, Baal - Le Tallec, Goulon, Loriot, Thomas, Maïga - Helstad
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.20 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RC Lens - Lille OSC  (neděle 17:00)
Kdo by před začátkem soutěže očekával, že nováček z Lens bude mít před šestým kolem otři body více než ambiciózní Lille? Každopádně, nyní tomu tak je a svěřenci Rudiho Garcii se budou pokoušet vylepšit své šestnácté místo.

Lille se absolutně nepovedl start do soutěže. Z prvních čtyř utkání sebralo jediný bod - za remízu 1:1 s Toulouse. Předtím ale bílí podlehli jak Lorientu, tak následně i na titul pomýšlející Marseille. Po nadějném zápase s Toulouse pak ale přišla další ostuda. OSC jelo do Paříže spíše jako na výlet, tamní Saint-Germain mu totiž nadělilo na cestu zpět hned tři góly - 3:0. V posledním odehraném kole se ale začalo nejspíš opět schylovat k lepším časům - Lille na domácí půdě poprvé v sezoně vyhrálo. Jediný gól zápasu proti Sochaux vsítil v 70. minutě Jean-Alain Frau.

Byl to teprve třetí gól, který Lille za uplynulých pět zápasů vstřelilo. Ten čtvrtý, tentokrát pohárový, přišel teprve ve čtvrtek. V utkání Evropské Ligy jelo OSC do španělské Valencie, kde se očekával další nepříliš povedený výsledek. Hosté ale svého soupeře překvapili a nakonec se vrátili domů s bodem a remízou 1:1. "Chceme hrát proti Lens tak, jako jsme hráli proti Sochaux a Valencii," nechal se slyšet kouč hostů.

"Pokud chceme dále šplhat tabulkou, musíme začít s tím, že začneme porážet naše sousedy v tabulce. Musíme konečně začít vyhrávat a vrátit tak zpět body, které jsme ztratili v úvodu sezony. Musíme s tímto na Stade Félix-Bollaert přijet a nakonec zvítězit," burcoval svůj tým před zápasem Rudi Garcia.

Lens nebude rádo vzpomínat na první utkání sezony. Po roce stráveném v druhé lize totiž přijelo na půdu obhájce titulu a hned odjíždělo s debaklem 1:4. V dalším zápase už to ale bylo o mnoho lepší. Tým si poradil 2:0 s Auxerre a následně i s Grenoblem. Tentokrát 2:1. Následovala remíza 2:2 s ambiciózním Rennes. V minulém kole ale učinil přítrž dobrým výsledkům jiný nováček - rozjetý Montpellier. Ten si na vlastním hřišti s Lens poradil 1:0.

"Pokud to chceme brát pozitivně... Už to snad ani nemohlo být horší. Musíme si pamatovat také to, že i když je Montpellier před námi, není to žádný skvělý tým. Musíme mít toto na paměti. Lille je papírově silnějším soupeřem a my před našimi fanoušky musíme odčinit zaváhání z minulého kola," říkal zase trenér domácích Jean-Guy Wallemme.

Tomu budou v zápase chybět hned tři hráči. Zranění jsou Sebastien Roudet, Geoffrey Doumeng i Samuel Atrous. Hostům bude chybět pravděpodobně Nicolas Plestan, který stále nedoléčil menší zranění. Dalšími marody Lille jsou brankář Mickael Landreau a záložník Tulio De Melo.
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Runje - Laurenti, Yahia, Chelle, Ramos - Kovačević, Sow - Demont, Eduardo, Boukari - Jemaa
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Butelle - Debuchy, Rami, Chedjou, Béria - Mavuba - Balmont, Cabaye - Obraniak, Hazard - Vittek
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.00 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Paris Saint-Germain - Olympique Lyon  (neděle 21:00)
Nedělní večerní utkání a šlágr kola francouzské Ligue 1 mezi domácím PSG a Lyonem uzavře páté kolo. Oba mančafty patří ke špičce ligy, takže souboj předvídá velmi kvalitní fotbal. Domácí bek Bourillon přiznává, že by Pařížané měli zlepšit především defenzívu, aby proti rozjetému Lyonu měli větší šanci uspět.

Lyon si za poslední měsíc vede více než na výbornou. Ačkoli náročný program doplňuje ještě náročnější Liga mistrů, sedm zápasů rovná se sedm výher. Ve středu doma zdolal Fiorentinu 1:0, stejným výsledkem uspěl předtím doma proti Lorientu. "Musíme náš středeční výkon zopakovat. Věřím, že je mužstvo i proti Paříži dostatečně motivované," uvedl kouč Claude Puel.

Obránce Grégory Bourillon zažil s týmem ve čtvrtém kole na půdě Monaka první porážku v sezóně, když nezvládl poslední desetiminutovku hry a prohrál 0:2. "V první půli jsme nebránili dobře a soupeř měl mnoho gólových příležitostí, ve druhé jsme se zlepšili, ale pak jsme stejně prohráli," hodnotil pařížský obránce. On a jeho obranná čtyřka bude mít určitě problém s rozjetými gólovými tanky Lisandrem Lopézem a Bafetambiem Gomisem. "Víme, že to bude těžké, ale na utkání se připravujeme jako na každé jiné."

Domácí budou vstupovat proti Olympiqueu s nemalými ztrátami. Nejenže chybí zraněný střelec Erding, ale též tvůrce Sessegnon, suspendovaný i na další střetnutí v Lorientu. "Lyon má velmi kvalitní tým a my musíme být obezřetní," dodal Bourillon. "Každé mužstvo má dobré útočníky a my nemůžeme zapomínat na nikoho."

Jean-Alain Boumsong je zraněný a hostům bude určitě chybět. Mathieu Bodmer vynechal středeční utkání Ligy mistrů, ale proti PSG by měl vběhnout na hřiště. Lyon postrádá též posilu Michela Bastose, kterého by měl nahradit v záloze buď Delgado, nebo Källström. "PSG bojuje tento rok o hodnotné příčky. Nehrají evropské poháry, což jim dodává klid a mohou se soustředit jen ligu," ví moc dobře hostující lodivod Puel.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Coupet - Ceará, Traoré, Sakho, Armand - Jallet, Makelele, Clément, Giuly - Luyindula, Hoarau
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Clerc, Bodmer, Cris, Cissokho - Govou, Toulalan, Makoun, Källström - Gomis, Lisandro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.05 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux541012:313
2.Olympique Lyon541010:313
3.Montpellier HSC53209:311
4.Olympique Marseille53206:211
5.Paris Saint-Germain531110:610
6.Stade Rennes52308:49
7.AS Monaco53025:59
8.US Boulogne52214:58
9.AS Nancy-Lorraine52129:67
10.RC Lens52127:87
11.FC Lorient52125:67
12.FC Sochaux52034:66
13.Toulouse FC51224:45
14.Le Mans UC 7251136:94
15.Valenciennes FC51135:84
16.Lille OSC51133:74
17.AJ Auxerre51132:64
18.OGC Nice51133:104
19.AS Saint-Étienne51042:73
20.Grenoble Foot 3850052:80

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nic nezlepší náladu po ránu, než když otevřu preview a hnedka na mě kouká Cris.

K zápasu :Bez Boumsonga bude zápas v Parku princů nesmírně těžký, ale věřím, že se s tím dokážeme nějak popasovat, koneckonců ani pouhý bod nemusí být ztrátou. Allez O'L!

PS: Doufám, že Boulogne ukáže Bordeaux, proč mají své místo v Ligue 1.

Reagovat
domingo

Navíc ten dres, co má na sobě, je pěkně hnusnej :)

Reagovat
smazaný uživatel

Boumsong je tak dobrý jo? Si pamatuju, že v Juve celkem bída i na Serii B.

Reagovat
domingo

Je to jejich nejlepší stoper, ale fakt je, že tuhle úroveň měl jenom v AJA a pak až teď..

Reagovat
domingo

Super, dneska cítím úspěch, přinejhorším remízu... výhra by byla super, příští zápas se hraje doma s Grenoble a můžeme jít do trháku.

Jinak pravděpodobný sestavy:

Janot - Perrin (Dabo), Bayal, N'Daw, Varrault - Augusto, Landrin (Gelson), Matuidi, Payet - Sanogo, Bergessio

Sorin - Hengbart, Coulibaly, Mignot, Grichting - Pedretti, Ndinga - Capoue, Chafni, Birsa (Contout) - Jeleń

Reagovat
smazaný uživatel

ze by konecne auxerre?

Reagovat
domingo

Ta sestava Stéphanois je hratelná, pokud se ubrání Sanogo s Bergessiem, tak to půjde. Spíš mě straší ten Chafni na AM, ten tam proti Matuidimu shoří... spolíhám na Pedrettiho, že tam něco vymyslí :)

Reagovat
smazaný uživatel

no, matuidi je vazne o tridu nad celym tymem. sanogo teda nic moc, zatim se dost zastreluje. a bergessio se zatim prilis nesehral s tymem. no, mate dneska vazne sanci..

Reagovat
domingo

O Bergessiovi vím, že v San Lorenzu byl zabiják a dostal se i do repre, takže to žádnej nazdárek nebude...Sanogo je palič, navíc Sorin má docela formu a zařadil bych ho do té lepší půlky gólmanů...

snad to nebude vypadávat, beztak večer nikam nemůžu, tak se chci kouknout

Reagovat
smazaný uživatel

jojo bergessio az se rozehraje, tak to bude poradnej zabijak.. taky je stal asi 7M. sanogo me osobne docela zklamal, nic moc nepredvadi..

Reagovat
domingo

Sanogo byl slabej už v Hoffe...nevím no, sestup jim vyloženě nepřeju, jestli někdo z té slabší půlky do ligy patří, je to ASSE...už kvůli Frankiemu :) snad to zase nějak ukopou...začít můžou hned v 7.kole

Reagovat
smazaný uživatel

ASSE by spadnout nemuseli, o jednoho pořádného rivala míň a to by byla škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Trhák ---> nesestoupit.

Reagovat
smazaný uživatel

Sochaux - Valencien. 1

Boulogne - Bordeaux 2

FC Lorient - Nancy 0

OGC Nice - AS Monaco 2

St-Étienne - Auxerre 1

Grenoble - Rennes 2

Marseille - Montpelli. 1

RC Lens - Lille OSC 0

Toulouse - Le Mans 1

Reagovat
domingo

Boulogne, ASSE a Grenoble tam máš podle kurzu?

Reagovat
smazaný uživatel

vole Bordeaux má formu, získali dobrej bod s Juve a to je nakopne ještě...a ty dva, tam by možná seděla plichta.

Ale volil jsem, že jsou to ostřílenější kluby i z pohárů....

Reagovat
domingo

Tak jsou, ale zrovna Auxerre a Grenoble mají imho šanci dost slušnou. Bordeaux se sice tváří jako naprostá tutovka, ale od Boulogne zas nikdo neví, co čekat...osobně bych se plichtě až tak nedivil

Reagovat
smazaný uživatel

tak možný to je =) Ale zase si myslím, že na nováčka si vede až moc dobře a měl by spadnout zase na zem...je možný, se bude ještě bojovat i o spod tabulky...ledaže, by tak nakoupili...to fakt nevím, co mají nebo nemají za posily od loňska

Reagovat
domingo

Budou bojovat o záchranu, maximálně o střed tabulky, ta kvalita tam prostě na vrchní půlku není. Ale je furt začátek sezony a jsou (dá se říct) v laufu, tak proč ne :) zase si vem, že oni ty body budou potřebovat v konečným zúčtování jako sůl, zatímco Bordeaux si to bez problémů nažene jinde..

Reagovat
smazaný uživatel

no v konečným jo :D Ale teď měli řadu náhodných výsledků a dobrých, proto prohraje =) No nechme se překvapit...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele