Ligue 1 - souhrn 5. kola

12.09.2014, 22:25, aktualizováno 14.09.2014, 22:56
Komentáře a souhrny
Monako pokračuje v tápání, tentokrát prohrálo v Lyonu. Neuspělo ani Paris-Saint Germain, které si z Rennes odváží pouze bod. Výhru si připisují Nice, Rennes, Saint-Étienne, Montpellier a Guingamp. Bastia se rozešla smírně s RC Lens. Lille získalo tři body proti Nantes a posouvá se na čelo tabulky, Marseille zvítězila na hřišti Évianu...

Évian Thonon Gaillard - Olympique Marseille 1:3

14.09.2014 21:00

Góly: 90+2. Clarck N'Sikulu - 1. André-Pierre Gignac, 44. Gianelli Imbula, 63. Florian Thauvin

Marseille se díky třetí výhře v řadě dostala na druhé místo tabulky a je jen bod za vedoucím Lille. Hosté potvrdili především výbornou střeleckou potenci, za posledních 180 minut nasázeli hned sedm branek. Utkání v Évianu měli jasně pod svojí kontrolou, soupeř pak kosmeticky korigoval až v samotném závěru.

Marseillský kouč Marcelo Bielsa připravil pro utkání ofenzivní pojetí hry 3-4-3, které bylo ve finále asi tou nejlepší variantou. Jeho mužstvu se i díky tomuto taktickému kroku celkem snadno dařilo přecházet do útoku. Borci ve zbrusunových černých dresech navíc začali, jak nejlépe mohli.

Na Parc des Sports se urodil jeden z nejrychlejších gólů v historii Ligue 1. Sotva se fanoušci usadili na svá místa, poslal obránce Fanni po 20 sekundách od úvodního hvizdu nadýchaný centr na nabíhajícího si Gignace, který okamžitě z první usměrnil střelu přesně k tyči. O vyrovnání se následně pokoušel Camus, mířil ale jen mimo.

ÉTG nebyl v první půli na hřišti horším týmem, jenže v důležitý okamžik ho zradila vždy přesnější finální přihrávka, nebo lepší zakončení. To platilo i v případě Mensaha, který po rohovém kopu Camuse hlavičkoval těsně nad bránu. Minutu před přestávkou naopak na druhé straně udeřil Olympique.

Imbula měl ve středu hřiště složitou pozici, ale dokázal se i pod tlakem s míčem otočit, až nakonec jeho tečovaná dělovka levačkou skončila za zády bezmocného gólmana Leroye. Těsně po obrátce mohlo být definitivně rozhodnuto, nicméně Ayewův pokus z voleje po přihrávce od Morela zastavil reflexivně nohou Leroy.

V 63. minutě přidali Les Phocéens rozhodující třetí branku. Payet se prodral středem hřiště, ve správný moment popostrčil balón do vápna na volného Thauvina, jenž neměl problém zacílit. Domácí si v závěrečné desetiminutovce vytvořili dvě dobré příležitosti. N'Sikulu nejprve selhal v koncovce, v nastavení však byl již úspěšný.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Girondins Bordeaux 2:1

14.09.2014 17:00

Góly: 26. Mustapha Diallo, 34. Christophe Mandanne (pen.) - 83. Cheick Diabaté

Willy Sagnol už ví, jaké je to coby trenér prohrát soutěžní zápas. Nový lodivod Bordeaux po skvělém startu a čtyřech kolech bez porážky narazil na půdě Guingampu, který favorita udolal 2:1.

Papírově přitom byly síly rozloženy jasně - EAG se nacházeli v sestupovém pásmu a čelili soupeři, který by se v případě úspěchu vrátil zpět do čela tabulky. Domácí se však velké výzvy nezalekli a ideálně se naladili na čtvrteční zahájení Evropské ligy, kde se představí na půdě Fiorentiny. Skóre otevřel ve 26. minutě hlavou Moustapha Diallo, vítěznou trefu pak o 8 minut později zaznamenal Christophe Mandanne z penalty. Po brilantním výkonu v první půli pak domácí nadšení trochu opadlo a Bordeaux díky Cheicku Diabatému oživilo naděje na body (83'), nakonec to však nestačilo.

Ať už kouč Jocelyn Gourvennec kladl svým svěřencům na srdce cokoliv, evidentně to zafungovalo: tým, který zatím ve dvou domácích zápasech nezískal ani bod a dokonce nevstřelil ani gól, hrál od úvodních vteřin jako z partesu a silné Girondins zatlačil do obranné ulity. Jejich gólman Cédric Carrasso musel zasahovat nejprve proti ráně Beauvueho, poté brilantním reflexem proti Mandanneho stoprocentní šanci.

Na druhé straně se poprvé osmělil Grégory Sertic, jehož střela mířila těsně vedle; to však byla spíše ojedinělá záležitost, jinak útočil zejména Guingamp. Vedoucí gól vymyslel z přímého kopu Sylvain Marveaux; Diallo se ve vápně uvolnil, vystoupal nejvýše ze všech a hlavou propálil Carrassa. O chvíli později se pak Marveaux připomenul podruhé - tentokrát přesným pasem na útočícího Jérémyho Pieda, kterého musel Sertic zastavovat za cenu faulu. Nařízenou penaltu proměnil Mandanne a bylo hotovo.

Ještě zvýšit skóre mohl před změnou stran Beauvue, kterému "nabil" opět vynikající Marveaux; někdejší opora Troyes však Carrassa překonat nedokázala. A šance pokračovaly i po změně stran - Marveaux se tentokrát proměnil v zakončovatele, veterán mezi tyčemi Girondins nicméně odolával. Další šance zahodili postupně dvakrát Mandanne a opět Marveaux, nejlepší muž zápasu. Místo toho se tak alespoň na chvíli mohli zaradovat fanoušci na druhé straně - Thomas Touré přiťuknul míč Diabatému a najednou to bylo 2:1. A zahazování gólovek se Guingampu mohlo nevyplatit totálně - kdyby jen Contentova rána z voleje našla cestu za gólmana Samassu. Domácí se však o zaslouženou výhru už připravit nenechali.

Více informací k zápasu

Lille OSC - FC Nantes 2:0

14.09.2014 14:00

Góly: 47. Divock Origi, 50. Rony Lopes

Divock Origi opět řádil a Lille se tak posouvá na první příčku tabulky! Belgický mladík de facto sám rozhodl utkání s Nantes na začátku druhé půle, když nejprve ve 46. minutě sám otevřel skóre a poté o tři minuty později asistoval při trefě Marcose Lopese.

Díky zaváháním konkurenčních Bordeaux a PSG navíc mají Dogy jistotu, že na čele Ligue 1 vydrží nejméně týden. Skvělý start do sezony byl sice ze začátku zápasu v ohrožení, neboť Nantes se favorita rozhodně nezaleklo a způsobovalo mu problémy; gólově se však v jinak skvělé první půli prosadit nedokázalo, a to se nakonec projevilo jako rozhodující faktor.

Hostující kouč Michel Der Zakarian vrátil do sestavy Serge Gakpého, a tožský forvard byl v úvodu utkání hodně vidět. Jeho pohyb frustroval jinak notoricky skálopevnou defenzivu Lille a ve 36. minutě se Les Canaris málem dostali do vedení - africký útočník však po tečované hlavičce Alejandra Bedoyi ztroskotal na vynikajícím Enyeamovi.

Nantes nevstřelilo Dogám gól už skoro osm let, dnes však v prvním poločase dominovalo hře, drželo míč na kopačkách a chvílemi to vypadalo, že se pouze čeká na vedoucí gól. Jordan Veretout dokonce ve 39. minutě po povedené individuální akci trefil tyč. Špatný výkon domácích v úvodním dějství se tak neobešel bez obětí; po změně stran zůstal na lavičce Marvin Martin, kterého nahradil Marcos Lopes.

Byl to od trenéra Reného Girarda skvělý tah - Lopesova přítomnost okamžitě oživila unavené spoluhráče a po pár desítkách vteřin už domácí vedli. Corchia se vydal na výlet po pravé lajně a nacentroval do vápna, kde míč zblokoval Olivier Veigneau; následně však padl do cesty Florentu Balmontovi, který jej poslal na zadní tyč. Tam už číhal připravený Origi, který měl snadnou práci. 1:0.

Sotva se hosté vzpamatovali ze šoku, prohrávali už o dvě branky. Tentokrát se Origi proměnil v asistenta, nacentroval míč na Lopese, který se odpoutal od bránícího Oswalda Vizcarronda, a suverénně přeloboval bezmocného Maxime Dupého. Bylo tak de facto po zápase. Odevzdané Nantes pak mohlo v následujících minutách inkasovat ještě několikrát; Jonathan Delaplace hlavičkoval mimo po Corchiově pasu (58'), pět minut před koncem zase Lopes vyslal do šance Guéyého, ani on však neuspěl.

Více informací k zápasu

OGC Nice - FC Metz 1:0

13.09.2014 20:00

Góly: 90+5. Alexy Bosetti

Nice si po drtivé porážce v derby proti Marseille pořádně spravilo chuť. Mety si na jih Francie přijely evidentně pro bod, ale ani ten ve finále nezískaly. Závěr utkání totiž vyšel domácím, kteří strhli vítězství na svou stranu v páté minutě nastavení. Hrdinou se pro OGC stal Alexy Bosetti, autor jediné trefy celého střetnutí.

Domácím se do základní sestavy vrátil Darío Cvitanich, nejlepší střelec týmu loňské a předloňské sezóny. A už ve 3. minutě si Argentinec vytvořil dobrou možnost po přihrávce od Amaviho, nicméně gólman Carrasso si s touhle situací poradil. Ve 24. minutě Cvitanich po komici od Diawary lobem orazítkoval dokonce břevno.

Nice si do poločasu vytvořilo ještě jednu dobrou příležitost a znovu u toho byl Cvitanich. S Eduardem si vyměnil balón, Brazilec však poté nemířil přesně. Na druhé straně hosté v první minutě natavení prvního dějství poprvé výrazněji ohrozili banku gólmana Hassena, dalekonosný pokus N'Dawa ovšem síť díky povedenému zákroku síť nerozvlnil.

V 50. minutě se k hlavičce dostal hostující Maïga, Hassen však nadvakrát jeho střelu zlikvidoval. I druhá půle jinak byla dost vyrovnaná, možná že co se týče gólových šancí, byla na ně o něco méně chudá než první. Nebezpečná byla až rána Eysserica zpoza vápna ze 73. minuty, která ale prostor mezi třemi tyčemi netrefila.

Mety v Nice naposledy vyhrály v prosinci roku 1995, tehdy se postaral o rozhodující gól bývalý francouzský reprezentant Robert Pirés. Na tyhle časy však tentokráte mohl klub úplně zapomenout. Bosetti totiž zachytil trestuhodnou přihrávku mířící na Carrassa, který byl v tu chvíli vyběhnutý až na hranici šestnáctky, a poté uklidil balón do prázdné svatyně.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Toulouse FC 2:0

13.09.2014 20:00

Góly: 13. David N'Gog, 87. Gaëtan Courtet

Remeš po třech zápasech pořádně zabrala a porazila Toulouse.

David N’Gog zamířil po šesti letech strávených v Anglii zpět do své vlasti. Nikoliv do PSG, ale do Remeše. A sotva si mohl představit ideálnější start. Jelikož hned jeho první střela na branku v novém působišti byla gólová. Odaïr Fortes se skvěle uvolnil na levém křídle, přihrál N’Gogovi, který trefil přesně do vzdálenějšího rohu Boucherovy branky - 1:0.

Následujících dvacet minut se míč potuloval především po kopačkách hostujícího celku, nicméně jeho hráči se k žádné vyložené příležitosti nepropracovali. Udeřit tedy znovu mohlo na druhé straně. N’Gog si zopakoval spolupráci s Fortesem, avšak tentokrát jej Zacharie Boucher vychytal. Do šaten šli tedy domácí s jednobrankovým náskokem.

Druhý poločas začalo Toulouse aktivněji a po deseti minutách se mohlo dočkat vyrovnání. Pavle Ninkov se ocitl sám ve vápně, a tak nelenil a vystřelil. Střelu však zblokoval Valentin Roberge a srbský fotbalista se domníval, že si pomohl rukou. Rozhodčí Alexandre Castro však jeho domněnku nesdílel, takže se žádná penalta nekopala.

Vyrovnat se pokoušel také Issiaga Sylla, nicméně Johnny Placide si s jeho pokusem vcelku s přehledem poradil. V 65. minutě se do hlavičky položil Wissam Ben Yedder, jenže v tu chvíli stál v ofsajdu. Od té doby začali domácí znovu přebírat otěže zápasu a tři minuty před vypršením řádné hrací doby se dočkali pojišťující branky.

Po rychlém protiútoku se řítili čtyři hráči Remeše na tři soupeřovy obránce a opět to byl Odaïr Fortes, kdo předvedl vynikající práci. Nejprve obehrál Moubandjeho, aby v zápětí poslal milimetrovou přihrávku na nohu Gaëtana Courteta, jenž se zblízka nemýlil - 2:0. Stade Auguste-Delaune se tak dočkal první výhry v nové sezoně a Stade Reims se minimálně do nedělního večera posunulo mimo sestupové území.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - SM Caen 1:0

13.09.2014 20:00

Góly: 75. Damien Da Silva (vl.)

ASSE novice z Caen sice porazilo, ale jen tím nejtěsnějším rozdílem.

Les Verts dostali před reprezentační pauzou pořádný výprask od PSG, a tak není divu, že Christophe Galtier přispěchal s několika změnami. Po pětadvaceti minutách hry se však do první šance dostala stálice základní sestavy, turecký útočník Mevlüt Erding. Stalo se tak po nakopnutí dlouhého balonu a chybě obránce Da Silvy. Erding, který dost možná nastoupí i v říjnovém kvalifikačním duelu proti České republice, se pak pokusil přelobovat brankáře Rémyho Vercourtreho. A nutno dodat, že se mu to i povedlo, jenže spolu s ním přehodil i samotnou branku.

Caen se na Stade Geoffroy-Guichard dlouhodobě nedaří a domácí si toho evidentně byli velmi dobře vědomí, protože se v prvním poločase neustále hnali do útoku. Po jednom takovém kopal Jérémy Clément rohový kop, na který si naskočil Benjamin Corgnet, jenže jeho hlavička nakonec zamířila těsně vedle tyče. A prakticky úplně stejně si ten samý hráč počínal i v samotném závěru první půle.

Benjamin Corgnet se z pozice záložníka prosadil v minulé sezoně sedmkrát a poměrně výrazným způsobem dopomohl svému celku ke čtvrtému místu. Proti Caen ale pokračoval v neproměňování šancí i po změně stran. Něco málo po hodině hry se na levém křídle uvolnil Franck Tabanou, poslal centr na Corgnetovu hlavu, ale od ní směřoval balon pouze do břevna.

ASSE si nadále udržovalo zcela jasnou převahu a tu se mu podařilo zužitkovat až čtvrt hodiny před koncem řádné hrací doby. Yohan Mollo se ujal exekuce rohového kopu. Míč směřoval k Erdingovi, kolem kterého se v ten moment nacházeli tři obránci, přičemž to byl Jean-Jacques Pierre, kdo si nepočínal úplně nejjistěji a nasměroval balon za záda vlastního brankáře - 1:0.

Caen se ve zbývajících minutách k žádné pořádné střele nedostalo, naopak domácí mohli zdvojnásobit vedení. Mollo opět hledal - a tentokrát i našel Erdinga - ovšem Vercourtre, chytající jubilejní stý zápas v Ligue 1, jej parádně vychytal. ASSE se tedy prozatím posunulo v tabulce na druhé místo. A předtím, než zamíří do Lens, si vyzkouší v Ázerbájdžánu Evropskou ligu.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - FC Lorient 1:0

13.09.2014 20:00

Góly: 44. Lamine Koné (vl.)

Hráči MHSC se sice proti Lorientu gólově neprosadili, ale přesto vyhráli.

V poslední době padalo ve vzájemných utkáních těchto dvou celků poměrně dost branek. Ale tentokrát rozhodla o vítězi jediná. A vlastní. Postaral se o ni Lamine Koné, díky čemuž se někdejší mistr Ligue 1 posunul v tabulce na provizorní čtvrté místo, což možná překvapilo i trenéra Rollanda Courbise.

Jako první zkoušel štěstí domácí Siaka Tiené, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Vzápětí centroval do vápna před Benjamina Lecomteho záložník Morgan Sanson a na jeho pobídku jen těsně nedosáhl Lucas Barrios. Sanson se pak postavil k přímému kopu a našel neobsazeného Bérigauda, jenž ovšem ke škodě domácích mířil mimo.

Těsně před poločasem však Kévin své zaváhání napravil, když si jeho centr srazil po zásahu stehnem do vlastní branky Koné - 1:0. Hned po začátku druhého poločasu to mohlo být 2:0. Anthony Mounier rozehrál roh, po kterém mohl montpellierský kapitán Vitorino Hilton oslavit gólem své narozeniny, kdyby jej ovšem nevychytal pozorný Lecomte.

Z hostů se při zakončení osmělil jej Gilles Sunu, ale pro Geoffreyho Jourdrena šlo spíše jen o rutinní zásah. Jinak se ještě snažili domácí, ovšem na brankáře Lorientu nevyzrál Barrios a Mounierova snaha byla přerušena kvůli ofsajdu. V závěru to ještě dvakrát zkoušel Tiené, nicméně ani jeden z jeho pokusů se neujal. Montpellier však mohl přesto slavit vítězství.

Více informací k zápasu

SC Bastia - RC Lens 1:1

13.09.2014 20:00

Góly: 54. Guillaume Gillet - 41. Pablo Chavarría

Nováček z Lens se díky brance Pabla Chavarríi chvíli těšil z nečekaného vedení, nakonec však bere z Korsiky pouze bod. V Bastii uhrál nic neřešící remízu 1:1.

Hosté tak na středomořském ostrově nevyhráli už devět zápasů v řadě. Dnes byli blízko, když je ve 41. minutě dostal do vedení Chavarría; domácí však díky premiérové trefě Guillauma Gilleta z 54. minuty vyrovnali. Oba celky se potkaly v soutěžním utkání poprvé od sezony 2004/05, a první půlhodinu to vypadalo, že si na sebe nejprve musí opět zvyknout; zajímavých akcí bylo málo, fotbal se hrál opatrný, a pokud někdo zahrozil, byl to většinou Chavarría, nejaktivnější muž na hřišti. Připsal si také první trefu, když po Nomenjanaharyho pasu běžel sám na Aréolu, pálil však těsně vedle.

Napodruhé už však této dvojici akce vyšla na jedničku. Těsně před pauzou Nomenjanahary zapracoval na kraji hřiště a poslal krásný centr do vápna, kde už číhal Chavarría a přesnou hlavičkou nedal Aréolovi žádnou šanci. Lens tak do kabin odcházeli s cenným vedením v kapse.

Aréola, který loni sám pomohl Lens k postupu mezi francouzskou elitu, však nemusel smutnit dlouho; krátce po změně stran padl gól také na druhé straně. Ryad Boudebouz na pravém křídle uvolnil Mathieua Peybernese, který nacentroval do vápna, kde už číhal nabíhající Gillet. Jeho nekompromisní rána pak zapadla přímo za záda Rudyho Rioua, s lehkou pomocí jeho levé tyče.

O pouhých pár vteřin později mohli jít domácí dokonce do vedení; Junior Tallo se dostal do dobré pozice, pálil ale hodně špatně. Zato zkušený stoper Sébastien Squillaci se svojí hlavičkou po Boudebouzově centru hostující fanoušky opravdu vyděsil; zasahovat musel až pohotový Riou, který tak uchránil svému týmu bod.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Paris Saint-Germain 1:1

13.09.2014 17:00

Góly: 55. Paul-Georges Ntep - 43. Zoumana Camara

Ani na třetí pokus se fotbalistům PSG nepodařilo získat všechny body zvenku. V Rennes uhráli jen remízu 1:1 a v tabulce klesli o jednu příčku níže. Ačkoli se po více jak čtyřech letech trefil Zoumana Camara, který si po dlouhé době vysloužil základní místo v sestavě, vedení se hostům udržet nepodařilo, poněvadž Paul-Georges N'Tep ve druhé půli vyrovnal.

PSG se musel obejít bez stoperské dvojice z brazilské reprezentace David Luiz - Thiago Silva, a tak kouč Laurent Blanc musel s obrannou řadou výrazně zaexperimentovat. Do hry tak musel poslat Marquinhose a především Camaru, který letos nastoupil teprve podruhé. Právě on se ale nakonec stal jediným střelcem svého týmu.

Zlatan Ibrahimovic si připsal v minulém kole proti St. Étienne hattrick a i tentokráte znamenal pro bretaňský celek největší nebezpečí. Po půlhodině hry se Švéd dostal k akrobatickému zakončení, jakmile se Mexerovi nepodařilo odkopnout pořádně míč, nicméně gólman Costil jeho střelu dokázal brilantně zlikvidovat.

Jinak ovšem Rennes drželo s favoritem tohoto souboje krok. Tedy až do 43. minuty. Hosté rozehráli standardku velmi rychle, míč se najednou dostal na pravou stranu, odkud van der Wiel poslal míč na hranici malého vápna, kde skluzující Camara načal účet. Vedení Blancovu mužstvu nevydrželo dlouho. Soupeř dokázal korigovat deset minut po přestávce.

Pařížský brankář Sirigu si do té doby prakticky nešáhl na balón. V 56. minutě bohužel pro svůj tým nedokázal vyřešit šanci N'Tepa, k němuž se odrazila šťastně střela od Doucourého. Z blízkosti italský rodák nedokázal včas zachytit lehkou dorážku francouzsko-kamerunského záložníka, jenž byl na hřišti teprve pět minut.

PSG si ve zbytku utkání nedokázal vytvořit nějaký permanentní tlak, kterým by dostal Rennes do úzkých. O pár minut později mohlo být ještě víc zle, kdyby Sirigu nevytáhl jeden ze svých zákroků proti další možnosti N'Tepa. Na druhé straně mohl skórovat Cavani po centru od van der Wiela, nicméně Costil byl mužem na svém místě.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - AS Monaco 2:1

12.09.2014 20:30

Góly: 30. Nabil Fekir, 73. Corentin Tolisso - 39. Lucas Ocampos

Nejlepším možným způsobem se zpět na vítěznou vlnu vrátili fotbalisté Lyonu - silné Monaco porazili doma 2:1 díky rozhodující trefě Corentina Tolissa. Pro knížecí klub šlo už o třetí porážku v sezoně a propadl se na šestnácté místo.

Výhra je navíc pro domácí o to cennější, že je naprosto zasloužená. Skóre otevřel už po půlhodině hry Nabil Fékir; ještě před pauzou však dokázal ze silného závěru vytěžit vyrovnávací trefu Lucas Ocampos, a vše musel rozetnout až čtvrt hodiny před koncem Tolisso svým prvním gólem sezony.

Obě trefy v první půli měly odlišný rukopis - ta Fékirova byla ukázkou vynikající týmové práce (úspěšný střelec převzal míč po skvělém pasu Lacazetteho a ještě před gólovou ránou si narazil se Steedem Malbranquem), Ocampos naopak zahrál spíše na individuální notu, když zpracoval Kondogbiovu kolmici a suverénně placírkou propálil bezmocného Lopese.

Po obrátce měl nicméně Lyon navrch, předváděl dobrý, týmový výkon a nad Monakem na hřišti vyčníval. Hodně velkou měrou se o to postaral kamerunský reprezentant Clinton N'Jie, který vystřídal nevýrazného záložníka Arnolda Mvuembu; Lyon tím získal výraznou ofenzivní posilu, a N'Jieho agresivita a odhodlání byly na hřišti hodně vidět.

Rozhodující gól však zaznamenal někdo jiný - konkrétně Tolisso, dnes nastupující na pozici levého beka. Po narážečce se Samuelem Umtitim vypálil z ostrého úhlu přesně do míst, kam Danijel Subašić nedosáhl - 2:1. Snaha knížecího celku o opětovné vyrovnání vyústila v zajímavé šance Anthonyho Martiala a Valere Germaina, ale Lopes byl ve formě a svůj tým podržel.

Nakonec se tak Lyon dočkal velmi důležité výhry, a kouči Hubertu Fournierovi se po zpackaném srpnu dýchá zase o něco volněji. Pozitivní zprávou je také návrat několika zraněných (Fékir, Umtiti, Malbranque, Yoann Gourcuff). Monačtí se naopak musejí rychle vzpamatovat - už toto úterý pro ně začíná nová sezona Ligy mistrů, a s touto formou to vypadá na pořádný průšvih..

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lille OSC53206:111
2.Olympique Marseille531111:610
3.Girondins Bordeaux531110:510
4.AS Saint-Étienne53116:610
5.Paris Saint-Germain523010:39
6.Montpellier HSC53025:29
7.Stade Rennes52218:58
8.FC Lorient52126:47
9.RC Lens52126:57
10.FC Nantes52123:47
11.OGC Nice52125:97
12.SM Caen52035:36
13.Olympique Lyon52036:66
14.SC Bastia51316:76
15.Toulouse FC52035:76
16.EA Guingamp52033:86
17.FC Metz51223:55
18.Stade Reims51137:114
19.AS Monaco51135:94
20.Évian Thonon Gaillard50143:131

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Poslední nadějí Monaca byl Falcao. Teď budou rádi za střed.

Reagovat
smazaný uživatel

hodne dulezita vyhra, moc me les gones potesili

Reagovat
smazaný uživatel

Neni se cemu divit...rozprodali hrace a tak bude as prioritou se zachranit...pochybuji ze to bude i na klidny stred tabulky....v LM to bude utopie proti gigantum...je to skoda no

Reagovat
smazaný uživatel

zachranit? netreba stresovať stále tam majú dostatok kvalitných hráčov akurát trénera zle odhadli a v bráne je diera a v obrane prievan

Reagovat
Langi

Ja bych si nebyl tak jisty...maji tam prumer ligy...kdo mohl, tak odesel

Reagovat
Israha

Zas nepřeháněj. Záloha Toulalan - Kondogbia - Moutinho je jedna z nejlepších v lize, pokud se vzpamatuje Abdennour, bude dobrá i obrana...chybí jim rozdílový hráč v podobě Rodrigueze, alei bez něj to na boj o Evropu v pohodě je.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta obrana včera byla tragictejsi než naše. Oba dva góly byly jakoby proti nam hrály kuzely

Reagovat
Israha

IMHO to je Carvalhem, který na to už nemá. Kdyby hrál místo něj Abdennour (a měl formu), tak má ta zadní linie slabinu akorát ve Fabinhovi...za předpokladu, že teda všici budou hrát to, na co mají.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jo, protože ty goly co dostali, to by snad nedostal ani Cris s Koném...no i když . Ten Fekirův dejme tomu, tam ta prostrkávačka byla parádní, ale Tolisso na malém vápně úplně sám a uklízel to nikým nehlídaný, to je fakt na facku, ale tak dobře pro nás.

Reagovat
Godwinson

Podle me je tedy ta obrana az na Kurzawu hodne slaboucka jako celek.

Reagovat
lampard8

v bráně díra? Subašić je skvělej gólman, to že máte děravou obranu, za to on nemůže, viz včerejší dva góly

Reagovat
smazaný uživatel

to podla toho súdiš že je skvelej golman ? lebo ja ho mam napozeraneho dosť aby som mohol povedať že je to priemer.

Reagovat
Godwinson

Pěkně Lyon.

Tahle doba mladých, hypertalentovaných portugalských koučů je vtipná. V kombinaci s kvalitou toho týmu budou mít vzestup hodně náročný.

Reagovat
smazaný uživatel

Monako 8.místo maximum a to jsem říkal i s Falcaem..

Reagovat
lampard8

Neuvěřitelná Lopes, jednoznačně muž zápasu. To co chytil včera 3x proti Berbatovovi, Carrascovi a na konci zápasu ten reflexivní zákrok proti Germainovi vyražený na břevno, to nemá obdoby naopak Umtiti první poločas zklamal tou chybou, ale jeho narážečka s Lacazettem při druhým gólu neměla chybu, neuvěřitelný zrychlení Nabil Fekir po zranění předvedl fantastický výkon, jeho průniky opravdu stály za to a bylo se na co koukat N'Jie taky talent jak hovado, ale ještě mladej a vyrostlo mu sebevědomí z APN? kde vstřelil 3 góly ve dvou zápasech a včera zahodil 2 tutovky je výbornej na svůj věk, ale chtělo by to hrát více týmově.. jinak super výkon a navíc návrat Gourcuffa potěšil ALLEZ OL !

Reagovat
smazaný uživatel

Lopes je výbornej už druhou sezonu. Dokáže neskutečně podržet. Líbil se mi už minulej rok a i tenhle si to celkem drží. Jinak Njie potřebuje hrát od začátku a potom bude vynikající. Podle mě mu nesedí role náhradníka. Fekir je silnej na míči, to jsem nečekal, že by mohl něco předvádět soudě z minulých let teda....ale fakt šel nahoru celkově Lyonu držím palce at jsou to poháry.

Reagovat
juninho8

Konecne sa par hracov vratilo a je to vidiet....sice som vcera nepozeral ale videl som aspon zostrih a mladasi to celkom dali zamrzela ma ta chyba Umtitiho....toto si uz on ako jeden z nasich harcovnikov v podstate nemoze dovolit...ale odcinil to pri druhom gole...tato vyhra by nam mohla velmi pomoct...a som o to radsej ze to rozhodol Tolisso....tento chalan sa mi hrozne paci btw dost sa bojim zase o francuzsky koeficient ktoremu sme dost uskodili aj my ale bojim sa aj z hladiska Monaca v LM

Reagovat
Ferguson6

Bože, Metz To už fakt nemohli udržať?

Reagovat
smazaný uživatel

Lens další bodík. Super!!!

Reagovat
stas87

prehrat v Montpellieru vlastnakom..stracat body s takym timom je fakt na facku

Reagovat
Godwinson

Montpellier je zatim nad ocekavani kvalitni. Zejmena defenzivne. A ma Sansona, ktery hraje uzasne.

Reagovat
smazaný uživatel

Monako sestup

Reagovat
Robochelsea

Čo je s PSG? Snáď sa vzchopia.

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra neměl den

Reagovat
smazaný uživatel

No Monaco bude hodně velký propadák v LM.

Reagovat
smazaný uživatel

bohuže a navíc poserou celý koeficient, takže za 2 roky budou mít frantíci jen 2 místa do LM

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně se zase zvedame! Ola vybornej zápas

Reagovat
Israha

Tak, a Évian zůstat tam, kde jste, až do konce sezony. Ta snůška nefotbalistů plus Wass patří do L2.

Reagovat
smazaný uživatel

Israha nebo někdo, jak včera vypadal zápas? stihl jsem tak 30 minut po kousíčkách a většinou jsem neviděl nic zajímavého, kromě gólu Imbuly

na kolejích jsem čekal rychlejší připojení, sem tam nějaký stream zvládám, ale kvalitou nic moc a dost se to seká

Reagovat
smazaný uživatel

Já se díval, zápas slušný, ale vysledek uplne nereflektoval hru, az zase tak bezzubý Evian nebyl, Nkolou po delší době mě osobně potěšil, fanni taky fajn, Imbula klasicky. Mozna bych zkusil Alessandriniho do zakladu misto Ayewa. Spis bych chtel nějakého silnejsiho soupere. Tam se uvidí jak na tom jsou.

Reagovat
smazaný uživatel

já třeba viděl poslední desetiminutovku celou a to tam měli dvě dobré příležitosti, jednu dokázali využít, u té první zaspal Dje Dje a myslím, že pozdě tam byl i u té další možnosti, takže Evian určitě špatný nebyl

teď v září nás čekají Rennes a ještě ASSE, ti nás jistě prověří víc, je ale dobře, že porážíme tyhle "druhořadé" mužstva

Reagovat
Israha

Tak ten konec byl jedno, po třetím gólu se zjevně začalo hrát uvolněněji, a méně pozorně se bránilo. Být o to jeden gól, hrálo by se jinak. Mně ten výkon přišel sice trochu úsporný, ale dobrý. Évian hrál s balonem, ale kromě jedné hlavy Mensaha z rohu neměli ani šanci, dokud to nebylo o tři góly.

Alessandriniho bych do základu dal taky, ale místo Thauvina. Ten až moc drží balon a chce dirigovat hru, leze do toho Payetovi...Alessandrini je přímočařejší, jde hned do brány. Ayewův přínos hře bych nepodceňoval, ve srovnání s Thauvinem toho např. o 300% více odbrání, což je taky důležité.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele