5. kolo
13.09.2014 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

SC Bastia - RC Lens 1:1

Nováček z Lens se díky brance Pabla Chavarríi chvíli těšil z nečekaného vedení, nakonec však bere z Korsiky pouze bod. V Bastii uhrál nic neřešící remízu 1:1.

Hosté tak na středomořském ostrově nevyhráli už devět zápasů v řadě. Dnes byli blízko, když je ve 41. minutě dostal do vedení Chavarría; domácí však díky premiérové trefě Guillauma Gilleta z 54. minuty vyrovnali. Oba celky se potkaly v soutěžním utkání poprvé od sezony 2004/05, a první půlhodinu to vypadalo, že si na sebe nejprve musí opět zvyknout; zajímavých akcí bylo málo, fotbal se hrál opatrný, a pokud někdo zahrozil, byl to většinou Chavarría, nejaktivnější muž na hřišti. Připsal si také první trefu, když po Nomenjanaharyho pasu běžel sám na Aréolu, pálil však těsně vedle.

Napodruhé už však této dvojici akce vyšla na jedničku. Těsně před pauzou Nomenjanahary zapracoval na kraji hřiště a poslal krásný centr do vápna, kde už číhal Chavarría a přesnou hlavičkou nedal Aréolovi žádnou šanci. Lens tak do kabin odcházeli s cenným vedením v kapse.

Aréola, který loni sám pomohl Lens k postupu mezi francouzskou elitu, však nemusel smutnit dlouho; krátce po změně stran padl gól také na druhé straně. Ryad Boudebouz na pravém křídle uvolnil Mathieua Peybernese, který nacentroval do vápna, kde už číhal nabíhající Gillet. Jeho nekompromisní rána pak zapadla přímo za záda Rudyho Rioua, s lehkou pomocí jeho levé tyče.

O pouhých pár vteřin později mohli jít domácí dokonce do vedení; Junior Tallo se dostal do dobré pozice, pálil ale hodně špatně. Zato zkušený stoper Sébastien Squillaci se svojí hlavičkou po Boudebouzově centru hostující fanoušky opravdu vyděsil; zasahovat musel až pohotový Riou, který tak uchránil svému týmu bod.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele