5. kolo
13.09.2014 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Stade Rennes - Paris Saint-Germain 1:1

Ani na třetí pokus se fotbalistům PSG nepodařilo získat všechny body zvenku. V Rennes uhráli jen remízu 1:1 a v tabulce klesli o jednu příčku níže. Ačkoli se po více jak čtyřech letech trefil Zoumana Camara, který si po dlouhé době vysloužil základní místo v sestavě, vedení se hostům udržet nepodařilo, poněvadž Paul-Georges N'Tep ve druhé půli vyrovnal.

PSG se musel obejít bez stoperské dvojice z brazilské reprezentace David Luiz - Thiago Silva, a tak kouč Laurent Blanc musel s obrannou řadou výrazně zaexperimentovat. Do hry tak musel poslat Marquinhose a především Camaru, který letos nastoupil teprve podruhé. Právě on se ale nakonec stal jediným střelcem svého týmu.

Zlatan Ibrahimovic si připsal v minulém kole proti St. Étienne hattrick a i tentokráte znamenal pro bretaňský celek největší nebezpečí. Po půlhodině hry se Švéd dostal k akrobatickému zakončení, jakmile se Mexerovi nepodařilo odkopnout pořádně míč, nicméně gólman Costil jeho střelu dokázal brilantně zlikvidovat.

Jinak ovšem Rennes drželo s favoritem tohoto souboje krok. Tedy až do 43. minuty. Hosté rozehráli standardku velmi rychle, míč se najednou dostal na pravou stranu, odkud van der Wiel poslal míč na hranici malého vápna, kde skluzující Camara načal účet. Vedení Blancovu mužstvu nevydrželo dlouho. Soupeř dokázal korigovat deset minut po přestávce.

Pařížský brankář Sirigu si do té doby prakticky nešáhl na balón. V 56. minutě bohužel pro svůj tým nedokázal vyřešit šanci N'Tepa, k němuž se odrazila šťastně střela od Doucourého. Z blízkosti italský rodák nedokázal včas zachytit lehkou dorážku francouzsko-kamerunského záložníka, jenž byl na hřišti teprve pět minut.

PSG si ve zbytku utkání nedokázal vytvořit nějaký permanentní tlak, kterým by dostal Rennes do úzkých. O pár minut později mohlo být ještě víc zle, kdyby Sirigu nevytáhl jeden ze svých zákroků proti další možnosti N'Tepa. Na druhé straně mohl skórovat Cavani po centru od van der Wiela, nicméně Costil byl mužem na svém místě.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele