5. kolo
14.09.2014 21:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - Olympique Marseille 1:3

Marseille se díky třetí výhře v řadě dostala na druhé místo tabulky a je jen bod za vedoucím Lille. Hosté potvrdili především výbornou střeleckou potenci, za posledních 180 minut nasázeli hned sedm branek. Utkání v Évianu měli jasně pod svojí kontrolou, soupeř pak kosmeticky korigoval až v samotném závěru.

Marseillský kouč Marcelo Bielsa připravil pro utkání ofenzivní pojetí hry 3-4-3, které bylo ve finále asi tou nejlepší variantou. Jeho mužstvu se i díky tomuto taktickému kroku celkem snadno dařilo přecházet do útoku. Borci ve zbrusunových černých dresech navíc začali, jak nejlépe mohli.

Na Parc des Sports se urodil jeden z nejrychlejších gólů v historii Ligue 1. Sotva se fanoušci usadili na svá místa, poslal obránce Fanni po 20 sekundách od úvodního hvizdu nadýchaný centr na nabíhajícího si Gignace, který okamžitě z první usměrnil střelu přesně k tyči. O vyrovnání se následně pokoušel Camus, mířil ale jen mimo.

ÉTG nebyl v první půli na hřišti horším týmem, jenže v důležitý okamžik ho zradila vždy přesnější finální přihrávka, nebo lepší zakončení. To platilo i v případě Mensaha, který po rohovém kopu Camuse hlavičkoval těsně nad bránu. Minutu před přestávkou naopak na druhé straně udeřil Olympique.

Imbula měl ve středu hřiště složitou pozici, ale dokázal se i pod tlakem s míčem otočit, až nakonec jeho tečovaná dělovka levačkou skončila za zády bezmocného gólmana Leroye. Těsně po obrátce mohlo být definitivně rozhodnuto, nicméně Ayewův pokus z voleje po přihrávce od Morela zastavil reflexivně nohou Leroy.

V 63. minutě přidali Les Phocéens rozhodující třetí branku. Payet se prodral středem hřiště, ve správný moment popostrčil balón do vápna na volného Thauvina, jenž neměl problém zacílit. Domácí si v závěrečné desetiminutovce vytvořili dvě dobré příležitosti. N'Sikulu nejprve selhal v koncovce, v nastavení však byl již úspěšný.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com, ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dvojka 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele