Ligue 1 - souhrn 38. kola

20.05.2012, 22:58, aktualizováno 20.05.2012, 23:33
Komentáře a souhrny
Montpellier zvládl utkání v Auxerre, která bylo opakovaně přerušeno kvůli domácím fanouškům, a slaví mistrovský titul. Druhému PSG nestačilo ani vítězství v Lorientu. Sestup o patro níž v podání Dijonu a Caen zpečetily prohry v Rennes, respektive Valenciennes. Páté místo uhájilo Bordeaux...

Toulouse FC - AC Ajaccio 0:2

20.05.2012 21:00

Góly: 20. Johann Cavalli, 31. Johann Cavalli

Ajaccio si pojistilo záchranu výhrou v Toulouse, které naopak díky mimořádně zkaženému závěru ligy definitivně vyklidilo pohárové příčky a končí až osmé. Hrdinou utkání se stal autor obou branek Johan Cavalli.

Korsičané vybíhali na trávník Stade Municipal pořádně nervózní - ani případná výhra by jim totiž k zachování prvoligové příslušnosti nemusela stačit a spíše se počítalo s tím, že těžké utkání nezvládnou a sestoupí. Pantaloniho tým však ukázal mimořádně bojovného ducha a proti nejlepší defenzivě soutěže zvítězil 2:0.

Klíčem k vítězství byla kromě střelecké formy Cavalliho (třicetiletý záložník vsítil svůj třetí a čtvrtý gól sezony) i neprostupná obrana hostů, proti níž útok Toulouse neměl nárok na úspěch. Pro Tefece jde o hodně špatné zakončení sezony, která přitom dlouho vypadala lepší než ta předchozí, aby se však nakonec šestizápasou sérií bez výhry rozsypala prakticky v tentýž okamžik (a s týmiž následky) jako před rokem.

Domácí přitom museli vyhrát ideálně o hodně branek, chtěli-li ještě urvat kýžené páté místo. Jenže útok, který v posledních pěti utkáních skóroval třikrát, prostě nefunguje a nefungoval ani dnes, když se ve 26. minutě neprosadil Amadou Soukouna a o minutu později Moussa Sissoko. Ve druhém případě byl na místě Guillermo Ochoa, který hvězdného záložníka perfektně vychytal.

To už ovšem hosté vedli. Už ve 20. minutě se totiž dopředu propracoval Fousseini Diawara a nahrával pod sebe, což bylo místo, ke kterému měl nejblíže Cavalli a stačilo mu tak doběhnout do vápna, napřáhnout se a propálit Ahamadu - 0:1.

Utkání s nedostatkem gólových příležitostí pak bylo definitivně rozhodnuto už ve 31. minutě a zbytek se prakticky dohrával - Toulouse opravdu nemělo formu ani mentální sílu na to výsledek otočit. Cavalli opět vtrhl do vápna na stejném místě a vystřelil, tentokrát do pravé strany Ahamadovy brány - 0:2.

Po přestávce se nejblíže gólu dostal v 83. minutě silnou hlavičkou Umut Bulut, ale Ochoa prokázal svoji třídu. O dvě minuty později pak turecký útočník navíc z nevinně vypadající situace nastřelil brankovou konstrukci.

Ajaccio však už veledůležitou výhru bez problémů uhájilo a vyšplhalo se tak na bezpečné, šestnácté místo. Toulouse končí se svěšenými hlavami hluboko ve středu pole.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Girondins Bordeaux 2:3

20.05.2012 21:00

Góly: 19. Josuha Guilavogui, 49. Pierre-Emerick Aubameyang - 23. Cheick Diabaté, 29. Cheick Diabaté, 68. Yoan Gouffran

Bordeaux se může těšit do Evropy! Dnes totiž dokázali Gillotovi svěřenci zvítězit v dramatickém přímém souboji se Saint-Étienne v poměru 3:2 a páté místo (a Evropskou ligu) uhájili.

Saint-Étienne potřebovalo k posunu na pátou pozici vyhrát, a tak byl na Stade Geoffroy Guichard k vidění pořádně infarktový zápas, ve kterém se hrdinou stal hostující útočník Yoan Gouffran, který zakončuje sezonu s úctyhodnými 14 góly.

Bordeaux byli navzdory nevýhodě coby hostující tým mírným favoritem, za což může jejich skvělá forma v posledních týdnech. Jejich trenéru Francisi Gillotovi se tedy podařilo skončit pátý podruhé v řadě, opět s týmem, který měl podle předpokladů hrát mnohem níže. Saint-Étienne naopak nastupovali na hřiště s vědomím toho, že v květnu ještě nevyhráli.

Byli to však domácí, kdo začal utkání lépe a v 18. minutě se dostal do vedení. Míč se na zadní tyči dostal k Pierre-Emericku Aubameyangovi, který místo střely zvolil sklepnutí na Josuhu Guilavoguiho a mladý záložník propálil Carrassa nechytatelným volejem - 1:0.

Brzy však bylo vyrovnáno, ba co víc, Bordeaux dokázalo zápas otočit ještě v první půlhodině. Nejprve se o srovnání účtů postaral malijský reprezentant Cheick Diabaté, a tentýž borec poté poslal hosty do vedení. Ve 23. minutě se vyšrouboval ve vzduchu nejvýše a perfektní hlavičkou proměnil Trémoulinasův centr - 1:1. Podruhé ukázal i skvělý střelecký instinkt nohama, když vypálil ve 29. minutě po Obraniakově přihrávce z těsného úhlu, leč naprosto přesně - 1:2.

Případná remíza by znamenala, že na páté místo vystoupá Rennes, které rozstřílelo Dijon, a právě na remízu to dlouho vypadalo po té, co se o další vyrovnání postaral těsně po přestávce Aubameyang. 49. minuta, šikovná hlavička přes Carrassovy rukavice a absolutní bezmoc hostujícího brankáře - 2:2.

S blížícím se závěrem zápasu rostl tlak na hráče obou celků, především pak Bordeaux, které bylo lepším týmem a páté místo by si po neuvěřitelně krušných dvou letech jistě zasloužilo. O to se nakonec musel postarat ten nejpovolanější - Yoan Gouffran, kterého uvolnil nejlepší muž na hřišti Diabaté poté, co rozkmital svoje nohy a nasprintoval do vápna. Gouffranovi pak stačilo rychle se zorientovat a zkušeně poslat míč za záda bezmocného Ruffiera - 2:3.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - Stade Brestois 0:1

20.05.2012 21:00

Góly: 50. Issam Jemâa

Brest díky posledním úspěšným čtyřem kolům, včetně toho posledního, ve kterém porazil venku skvěle hrajícího nováčka Évian Thonon Gaillard těsně 1:0, uhájil prvoligovou příslušnost a skončil v tabulce na patnácté příčce. Jedinou trefu utkání zařídil v 50. minutě Issam Jemaa. Domácí celek i přes tuhle porážku uhájil výborné deváté místo.

Nováčka Ligue 1 vůbec nezajímalo, že jeho soupeř potřebuje vyhrát, aby se udržel, a vlétl na něj hned od začátku. Gólman Elana si nejprve musel poradit se střelou Khelify, pak ve 23. minutě Wass vymyslel hezký pas pro tuniského útočníka, který se ocitl v další solidní šanci, tentokráte však zamířil hlavou jen vedle brány.

SB29 byl blízko brance zhruba až po půlhodině hry. Baysse svým pořádně nebezpečným pasem hledal v šestnáctce svoje spoluhráče, nakonec ale míč pryč z ohně odhlavičkoval pryč stoper Angoula. Až pět minut po přestávce hostům zařídil veledůležitou trefu sezóny Jemaa.

Makonda ho našel svou přihrávkou, Jemaa se následně snadno zbavil Angouly a pak neměl problém překonat brankáře Andersona.

Jemaa byl nažhavený i nadále a už v 66. minutě mohl navýšit účet, hlavičkoval ovšem pouze do ramen Andersona. Na druhé straně mohl skórovat Angoula, nicméně po rohovém kopu hlavou zamířil jen do připraveného Elany. Domácí byli na hřišti lepším týmem, měli očividnou převahu a drželi více míč na kopačkách, dnes je ale zkrátka zradila hlavně koncovka.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - SM Caen 3:1

20.05.2012 21:00

Góly: 37. Vincent Aboubakar, 68. Gaël Danic, 87. Renaud Cohade - 77. Benjamin Nivet

Caen se po porážce 1:3 ve Valenciennes stalo spolu s Auxerre a Dijonem dalším sestupujícím. Protože Ajaccio vyhrálo na půdě Toulouse a Brest rovněž udolal venku Évian, zbyla osmnáctá sestupová příčka právě na SMC. Zpátky do Ligue 2 se tak vrací po dvouletém působení v nejvyšší soutěži. VAFC díky těmto třem bodům skončilo dvanácté.

První šanci zápasu si vytvořil domácí Bong, který unikl po levé straně, nacentroval na věž Aboubakara, jeho střela ale nebyla nakonec přesná. O deset minut později Valenciennes zahrozilo ještě jednou, do šestnáctky se probil šikovný, ale hlavně ze strany Caen nikým nehlídaný Danic, jehož pokus z blízkosti musel likvidovat až gólman Thébaux.

Na druhé straně vypálil ve 21. minutě hodně nebezpečně Nabab, nicméně jeho střelu nakonec polapil brankář Penneteau. Domácí se ujali vedení ve 36. minutě. Gomis poslal centr z rohového kopu na hlavu Aboubakara, který usměrnil balón do sítě. VAFC bylo i po přestávce o něco lepším týmem a vedení navýšilo v 68. minutě.

To už byl přitom brance hodně blízko Cohade, nicméně pak si Heurtaux počínal ve vápně nedovoleně proti Gomisovi a kopala se penalta. Danic si postavil míč na bílý puntík a nemýlil se. Caen však záchranu ještě nevzdávalo, i když z Toulouse a z Évianu mu nepřicházely vůbec dobré zprávy. V 77. minutě tak snižoval Nivet.

Hosté potřebovali ve zbývajících minutách vsítit ještě dvě branky a získat tři body, aby se udrželi. Jenže to se jim prostě nepodařilo. O něco lépe hrající Valenciennes, které v závěru spoléhalo pouze na rychlé brejky, nakonec vítězství pojistil Cohade, který po přihrávce od Aboubakara stačil zamířit a i přesně zacílit.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Dijon FCO 5:0

20.05.2012 21:00

Góly: 9. Victor Montaño, 47. Jirès Kembo-Ekoko (pen.), 51. Jonathan Pitroipa, 58. Jirès Kembo-Ekoko, 82. Youssouf Hadji

Smutní nakonec mohou být oba dva. Rennes sice vyprášilo Dijon pěti brankami, k postupu na pátou příčku zaručující Evropskou ligu pro příští sezónu mu to ale nakonec nepomohlo. Hostům je mizerněji možná ještě více. Po pouhém roce působení v Ligue 1 se s prvoligovou příslušností loučí nejvyšší porážkou v sezóně.

Pro Dijon bylo všechno špatně již od úvodních chvil. V 9. minutě si Montaňo naběhl na krásnou přihrávku od Féreta mezi tři obránce a z vyložené pozice nemohl brankáře Reyneta nepřekonat. Za tohohle stavu ještě nebylo v žádném případě rozhodnuto. Možná že klíčovým okamžikem zápasu byla 43. minuta.

Sankharé zřejmě neudržel v důležitém souboji se SRFC nervy, řekl, nebo možná spíš poslal hlavního rozhodčího Fautrela do oněch míst, a uviděl od něj následně červenou kartu. A jako by Fautrel od té chvíle měl hned na Dijon přísnější metr. Neuběhly ani dvě minuty druhého poločasu a už se kopala penalta v neprospěch nováčka.

Varrault fauloval ve vápně pronikajícího Pitroipu, míč si poté na bílý puntík postavil Kembo-Ekoko, který poslal Reyneta na druhou stranu a pohodlně skóroval. Na 3:0 zvýšil jen o pár okamžiků později Pitroipa, jenž zužitkoval pas od Féreta, v 58. minutě zasadil Dijonu další ránu znovu Kembo-Ekoko, jemuž opět asistoval Féret.

Naprosto skleslý a oslabený soupeř Rennes si dvacet minut před koncem udělal ještě větší zlo. Tuhle sezónu zakončil ne úplně povedeným způsobem také Zarour tím, že sestřelil nevybíravým způsobem Montaňa, a právem i on následoval Sankharého předčasně do sprch. V 81. minutě ještě upravil konečné skóre Hadži, kterému šanci připravil dobře hrající Danzé.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Olympique Marseille 1:0

20.05.2012 21:00

Góly: 55. Ryad Boudebouz

Sochaux je jedním ze šesti týmů, které se po posledním ligovém kole mohou radovat z udržení prvoligové příslušnosti. Les Lionceaux díky jediné trefě Ryada Boudebouze zvítězili potřetí v řadě, všechno odnesla desátá Marseille.

Tým okolo záložníka Marvina Martina se tak tři kola před koncem sezony dokázal vzchopit a díky třem výhrám v řadě nakonec vystoupal z tehdejšího posledního místa až na momentální čtrnáctou pozici. Naproti tomu Marseille, která má již díky triumfu v Coupe de la Ligue účast v evropských pohárech v následující sezoně jistou, dala vzpomenout na nedávnou sérii hrůzy, mizernou ligovou sezonu zakončila čtrnáctou porážkou a konečným desátým místem.

První šanci v utkání si vytvořili domácí fotbalisté. V deváté minutě nahrál Ryad Boudebouz před pokutové území Josephu Lopymu a mladý senegalský záložník vyslal na soupeřovu branku tvrdou přízemní ránu. Mandanda byl však pozorný a střelu bez větších problémů kryl.

Za hosty kontroval útočník André-Pierre Gignac, jenž se dokázal zbavit dotírajícího Loica Poujola, následně však již nedokázal balon umístit mezi tři tyče a kulatý nesmysl poslal nad bránu. Na svého parťáka posléze navázal mladý Jordan Ayew, ani jemu ale úvodní branka nebyla přána. Pohotově proti jeho pokusu zasáhl gólman Teddy Richert.

Sochaux se nedařilo soupeři vyrovnat v nasazení a v nastoleném tempu a mohlo být rádo, že před koncem prvního poločasu neinkasovalo. Benoit Cheyrou zahrál poměrně nenápadný přímý kop z třiceti metrů, míč byl však před gólmanem Richertem tečován a nakonec skončil těsně mimo.

Do druhé půle vstoupilo daleko nabuzenější, lepší a aktivnější Sochaux. Již po několika sekundách provětral soupeřovu obranu Boudebouz, jehož střílený centr ale nebyl pro Mandandu problém. O devět minut později se již alžírský reprezentant radovat mohl. Mladý záložník si nejlépe naběhl na odražený balon, svou přítomností překvapil defenzivní řadu Marseille a parádním volejem do horního růžku poslal svůj celek do vedení 1:0.

To byl však začátek i konec útočného snažení domácího týmu. Sochaux si bylo vědomo, že tříbodový zisk mu s jistotou zaručuje setrvání v Ligue 1 a jal se urputně bránit. Naproti tomu Marseille se pokoušela o vyrovnání, scházela jí ale potřebná přesnost a snad i trpělivost. Šest minut před koncem byl navíc za nebezpečný faul vyloučen Stéphane M’Bia.

I přes svou početní nevýhodu se však hosté ještě dostali do velice slibné příležitosti. Rána Cheyroua z poslední minuty ale nakonec narazila na Richerta, jenž svým zákrokem na brankové čáře přispěl k důležitému vítězství svého týmu.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Montpellier HSC 1:2

20.05.2012 21:00

Góly: 20. Olivier Kapo - 32. John Utaka, 76. John Utaka

Montpellier slaví! Fotbalisté tamního HSC nakonec v dramatickém utkání urvali výhru 2:1 na hřišti Auxerre a radují se tak z prvního ligového titulu v historii klubu.

Zápas prošpikovaný nepříjemnými incidenty s domácími fanoušky rozhodl dvěma brankami John Utaka. Auxerrois přitom díky gólu Oliviera Kapa vedli, přičemž hosté hráli s vědomím, že titul jim stoprocentně zajistí pouze bodový zisk. Kromě střelců obou branek se však nejvíce ukázali právě příznivci Auxerre, kteří si vymohli první přerušení zápasu krátce po poločasu - to když na protest proti osudu klubu, který sestupuje vůbec poprvé ve své historii, zaházeli hrací plochu tenisovými míčky.

Tvrdé jádro domácích fanoušků nebylo spokojené ani později a další nepokoje (tentokrát světlice v rukou příznivců) si vyžádaly opětovné přerušení utkání, díky čemuž se v Auxerre posledních 20 minut dohrávalo už po finálním hvizdu všech ostatních zápasů. V samém závěru utkání to dokonce chvílemi vypadalo, že rozhodčí zápas předčasně ukončí, nakonec se však hrálo až do konce, pro Montpellier vítězného.

Bylo to hořké loučení s první ligou pro hrdý klub, jehož fanoušci si jako oběť vybrali osobu prezidenta Bourgoina. Samotní hráči AJA přitom nepodali vůbec špatný výkon a proti nervóznímu Montpellieru byli většinu zápasu lepším týmem. Také že po zásluze vedli - co se nepovedlo v úvodu Anthony Le Tallecovi, který přestřelil, dotáhl do konce o chvíli později Olivier Kapo. Zkušený forvard dorazil za Jourdrenova záda vyraženou střelu Roye Contouta.

Na druhé straně však ukázal i Montpellier, že se nehodlá spoléhat na případný kolaps PSG a svůj historický titul si chce vybojovat sám. Olivier Giroud se však na čele tabulky střelců osamostatnit nedokázal, a zkušený brankář a domácí kapitán Sorin v přímém souboji vychytal i Camaru.

Jinak se ale hosté pokoušeli prosadit převážně střelami z dálky, většinou dost nepřesnými. Jeden ze svých tradičně nebezpečných přímých kopů rozehrál Marco Estrada, ale Sorin jej pohodlně lapil. Jamel Saihi se svojí nepříjemnou střelou zdálky přepálil.

Ve druhé půli sice padl vítězný gól, ale pozornost poutali spíše fanoušci a rozhodčí Saïd Ennjimi usoudil, že bude nejlepší, když odvede hráče do jejich kabin. Sorin se poté ještě vyznamenal proti další střele Girouda, který tak zůstává s 21 brankami na děleném prvním místě v soutěži střelců (společně s Brazilcem Nenem).

Giroudovu práci však přímo na hřišti převzal John Utaka, z jehož kopačky přišlo po půlhodině hry vyrovnání a přibližně 25 minut před koncem i vítězná branka. Té však ještě předcházel klíčový zákrok Geoffrey Jourdrena, který bravurně vyrazil dalekonosnou ránu Delvina Ndingy. Poté nicméně už nic nebránilo zkušenému nigerijskému útočníkovi k tomu, aby propasíroval míč za Sorinova záda podruhé a výrazně tak pomohl přepsat historii francouzského fotbalu.

Více informací k zápasu

Lille OSC - AS Nancy-Lorraine 4:1

20.05.2012 21:00

Góly: 10. Eden Hazard, 24. Túlio de Melo, 27. Eden Hazard, 34. Eden Hazard (pen.) - 12. Reynald Lemaître

Lille rozstřílelo na domácím stadionu Nancy v poměru 4:1 a stylově si tak pojistilo třetí příčku, zajišťující účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Hostům už o nic nešlo a končí v bezpečném středu tabulky.

Jednoznačným hrdinou zápasu byl nejlepší hráč soutěže Eden Hazard, který udělal grandiózní tečku za svojí dosavadní kariérou v Ligue 1 - ještě v první půli totiž odevzdanému soupeři nasázel rovnou hattrick. Belgická hvězdička v létě odejde do Chelsea a fanoušci Dog tak měli při oficiální rozlučce jasného hrdinu. Hazard byl pro tuto příležitost jmenován dokonce kapitánem.

Byl to zkrátka Hazardův večer. Mladý záložník přišel, převzal cenu pro nejlepšího hráče sezony, postavil se na hřiště a - už ve 34. minutě měl na svém kontě hned tři branky. Díky další trefě Túlia de Mela tak Lillois vedli v domácí derniéře pohodlně už 4:1, a skóre se už až do konce nezměnilo.

Přestože zápas patřil jedinému muži a byl prakticky hotov po půlhodině hry, nejde o jediný letní odchod, který může Lille postihnout. Nejasná je například situace Joe Colea, který se také mohl připomenout brzkým gólem, ale situaci po kombinaci Hazarda s Payetem využil nejhůře jak mohl.

Cole byl ale vždy spíše tvořičem šancí než jejich zakončovatel, a už v 10. minutě o tom opět všechny přesvědčil: byl to totiž právě on, kdo připravil Hazardovi úvodní gól. Opět kombinace trojlístku Hazard, Cole, Payet a bezchybná střela za záda Guye N'Dy Assembého - 1:0.

V tu chvíli to vypadalo na jasný zápas, ale Fernandezův tým ještě dokázal situaci zdramatizovat. Běžela 12. minuta, kdy se k přímému kopu na polovině Lille postavil Yohan Mollo a k překvapení všech našel hlavu Reynalda Lemaitreho, který snadno skóroval - 1:1.

Inkasovaný vyrovnávací gól však jako by Dogy spíše nabudil než cokoliv jiného. Dobrou sezonu totiž kromě Hazarda s Colem uzavíral i Payet, letní posila ze Saint-Étienne: a právě Dimitri Payet převzal roli kreativního borce. Nejprve fantastickým způsobem uvolnil Túlia de Mela a Brazilec už bez problémů vrátil domácímu favoritovi vedení - 2:1. Poté podobným způsobem vyzval i Hazarda - 3:1.

A skóre bylo uzavřeno po zhruba půlhodině hry, kdy se z autora branky Lemaitreho stal nešťastný hrdina zápasu, když zfauloval ve vápně přímo Payeta a Hazard takovou šancí rozloučit se s domácím stadionem hattrickem nepohrdnul - 4:1. Šlo o první tříbrankové představení mladého borce.

Jestliže první půle byla dechberoucí a nabídla celkem 5 branek, ve druhé tempo logicky povolilo a zápas už se pouze dohrál. Jedním z mála hráčů s motivací byl právě Hazard, kterému chyběl jediný zásah k tomu, aby vyrovnal duo Giroud - Nene na čele tabulky střelců..

..místo toho se ale věnoval spíše vytváření šancí, jako například pro náhradníka Nolana Rouxe. Poté už Rudi Garcia svoji hvězdu za ovací publika ve stoje stáhl v 89. minutě ze hřiště a utkání skončilo bez většího zájmu.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - OGC Nice 3:4

20.05.2012 21:00

Góly: 21. Lisandro López, 26. Jimmy Briand, 69. Jimmy Briand - 31. Fabián Monzón, 37. Kafoumba Coulibaly, 53. Hugo Lloris (vl.), 73. Esmaël Gonçalves

Nemastnou, neslanou sezónu zakončil dřívější neotřesitelný fotbalový král Francie z Lyonu porážkou 3:4 se zachraňujícím se Nice. Hosté předvedli na Stade de Gerland skvělý výkon a zaslouženě si odváželi všechny body. Stvrdili si tím záchranu a v konečném účtování končí třináctí. Olympique už přece jenom dávno ví, že letos mu patří čtvrtá pozice.

K naprosté jistotě potřebovalo Nice v Lyonu vyhrát. A už v 6. minutě dal soupeři jasně najevo, že to s tímhle cílem myslí vážně, Digard. Jeho střelu z přímého kopu nakonec nezlikvidoval gólman Lloris, nýbrž smolně jeho tyčka. O tři minuty později OGC zahrozilo podobným způsobem, zpoza vápna napřáhl Monzón a trefil kolegyni tyčky jménem břevno.

Na druhé straně domácí tolik problémů v koncovce překvapivě neměli. Ve 21. minutě načal účet Lisandro López. Cissokho krásně unikl po levé straně, nacentroval následně na hlavu Argentince, který z blízkosti překonal gólmana Ospinu. I nadále přitom mělo Nice velkou smůlu. Ve 25. minutě potřetí zvonila branková konstrukce, znovu jí přitom trefil Monzón.

K vzteku všech hostujících hráčů pak muselo být, když navíc OL o minutu později navýšil stav. Grenier vyslal do běhu Brianda, jenž si mazácky položil gólmana Ospinu a střílel pak do prázdné branky. Přece jenom se Nice podařilo skórovat o pět minut později. Koného slabý pokus se odrazil k Monzónovi, který z první ukončil svoje střelecké trápení.

Ve 37. minutě bylo již vyrovnáno, po kombinaci Goncalvese s Koném se hezky uvolnil Coulibaly, jenž už pak jenom zakončil povedenou spolupráci jeho spoluhráčů. V 53. minutě hosté dokonali obrat a vedli. Velkou "zásluhu" na tom měl brankář Lloris, který místo toho, aby míč po standardce Digarda odvrátil pryč, srazil si ho zvláštním způsobem do branky.

Divočina pokračovala i nadále. V 69. minutě opět skvěle zapracoval Briand, jenž se probil do vápna a vyrovnal. Rozhodující trefu a vítězství Nice však nakonec zařídil o čtyři minuty později Goncalves. Tomu do běhu krásně nahrál Clérc, hostující útočník se dokázal zbavit Umitiho a Källströma a ne příliš jistého Llorise překonal počtvrté.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Paris Saint-Germain 1:2

20.05.2012 21:00

Góly: 28. Kévin Monnet-Paquet - 61. Javier Pastore, 75. Thiago Motta

Ani vítězství 2:1 na půdě Lorientu nepomohlo PSG k posunutí se na konečnou první pozici. Sestupující Auxerre totiž doma Montpellier neporazilo (1:2), což pařížský klub prostě bezpodmínečně potřeboval, a nakonec za HSCM zaostal v tabulce o tři body. Domácí Les Merlus se v Ligue 1 zachránili jen tak tak, skončili na první nesestupové příčce o jeden bod před osmnáctým Caen.

První, kdo mohl skórovat, byl domácí Lorient. Přímý kop zahrával Campbell, jenže jeho střela zamířila vedle brány, první branka tak na sebe nechala čekat až do 28. minuty. Mareque svým pasem našel Monnet-Pacqueta, který hlavou usměrnil balón za záda gólmana Sirigua. Vyrovnat se snažil za každou cenu Pastore.

Ten byl hned ve dvou dobrých příležitostech, jenže v té první ho vychytal brankář Janot a ve druhé trefil smolně břevno. A protože fanouškům PSG pomalu a jistě docházela trpělivost, bylo kvůli jejich řádění na chvilku přerušeno utkání, podobně jako tomu bylo v Auxerre. Hráči se však po chvilce vrátili na hřiště a souboj se naštěstí normálně dohrál.

Nakonec se hostům podařilo srovnat stav zhruba po hodině hry. A to už předtím Hoarau trefil tyčku, k dorážce se však dostal argentinský záložník Pastore, který pohodlně trefil poloprázdnou branku. Ihned na to mohl navrátit Les Merlus vedení Campbell, jenže jeho pokus letěl jen přes bránu, a PSG nakonec čtvrthodiny před koncem přece jenom zařídilo vítěznou trefu.

Nene našel svým centrem ve vápně nabíhajícího Mottu, který se z blízkosti nemohl netrefit. Pro pařížský klub ale tenhle gól prakticky neměl žádnou cenu. Z Auxerre už bylo patrné, že Montpellier si zisk titulu pohlídá a že na Ancelottiho družinu zbude pouze druhá příčka. Ta jim alespoň zaručuje pro příští sezónu základní skupinu Ligy mistrů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Montpellier HSC38257668:3482
2.Paris Saint-Germain382310575:4179
3.Lille OSC382111672:3974
4.Olympique Lyon381971264:5164
5.Girondins Bordeaux381613953:4161
6.Stade Rennes381791253:4460
7.AS Saint-Étienne381691349:4557
8.Toulouse FC3815111237:3456
9.Évian Thonon Gaillard3813111454:5550
10.Olympique Marseille3812121445:4148
11.AS Nancy-Lorraine3811121538:4845
12.Valenciennes FC381271940:5043
13.OGC Nice3810121639:4642
14.FC Sochaux381191840:6042
15.Stade Brestois388171331:3841
16.AC Ajaccio389141540:6141
17.FC Lorient389121735:4939
18.SM Caen389111839:5938
19.Dijon FCO38992038:6336
20.AJ Auxerre387131846:5734

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (131)

Přidat komentář
smazaný uživatel

super Eden ... hattrick a teraz prestup do United

Reagovat
Elliasson

A nebo také do City.

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo do chelsea

Reagovat
sejber

snad ho zlanaria do city tam dokonale zapadne

Reagovat
smazaný uživatel

kde je sakra ten Arsenal? to už padlo??

Reagovat
Kucka

Co to AJA vs. Montpellier? Kontumace?

Reagovat
zelda

PSG otočilo duel v Lorientu a drží naděje na titul, zápas Montpellieru v Auxerre byl opakovaně přerušen kvůli chování domácích fanoušků.

Reagovat
djwenca

přerušen nebo ukončen....to je dost zásadní rozdíl...a tím, že je zde v souhrnu napsáno ZÁPAS NEDO´HRÁN soudím, že už se dohrávat nebude....

Reagovat
Kucka

To jsem si taky přečetl, ale ptám se jestli to bude kontumováno nebo se bude dohrávat/opakovat zápas...

Reagovat
smazaný uživatel

hraje se

Reagovat
Kucka

Reagovat
fajdax

Reagovat
onze

MERCI PARIS SG za celú sezónu ! ! !

Reagovat
REPLIKATOR

Fanoušci Auxerre

Reagovat
Liquid

Reagovat
djwenca

Jestli byl zápas Auxerre - Montpelier ukončen tak paráda.....vyškrtnou mi ho z tiketu a já budu mít výherní tiket

Reagovat
cristiano.K.

v Auxerre je přerušeno nebo ukončeno?

Reagovat
mookyn

Tak podla livescore.cz sa v Auxerre dohrava opat...

Reagovat
Shevchenko

V jaké minutě ho přerušili?

Reagovat
smazaný uživatel

Oni to fakt ukončili? Tak to je pro celou L1 ostuda, takhle nechat rozhodnout o titulu.

Reagovat
mookyn

Uz sa hra...

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem slyšel na svým streamu totiž něco blekotat italský komentátory o kontumaci a pak šel trenér AJA do kabiny.

Reagovat
cristiano.K.

nějaký link na AJA?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
cristiano.K.

dik

Reagovat
smazaný uživatel

Nice Tak 13té místo docela spokojenost Příští sezonu to bude lepší :))

Reagovat
sejber

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda.

Reagovat
cubinho

Reagovat
smazaný uživatel

montpellier 2-1

Reagovat
juninho8

a je dnu....je to tam

Reagovat
domingo

Ty vole, to budou jeste nervy.

K nasim fanouskum: byli to BA98?

Jinak:

#LiveL1 Reprise du match, encore 20 minutes à jouer

A na neoficialni fan-strance se to resilo taky.. nejaky reakce:

c est mieux que de la violence! une action visible tout de même et je pense que cette saison le mérite!

completement idiot ca ne changera pas la descente c'est un grand n'importe quoi le pauvre abbé deschamps doit avoir honte

..je to pul na pul. Bourgoin ma ted hodne velky pruser, jednak se mu povedlo 2 roky po Lize mistru poprve spadnout a jednak se pise petice za jeho odvolani, a ted navic jeste tohle. Auxerre je maly mestecko, to nemuze ustat, lidi by na nej vzali vidle..

Reagovat
smazaný uživatel

Auxerre je maly mestecko, to nemuze ustat, lidi by na nej vzali vidle.. Jinak tys tam byl osobně?

Reagovat
domingo

Nebyl, ale jak mesto vypada vim docela podrobne, nehlede na to, ze oni snad vyhrali nejakou cenu pro nejprumernejsi (nebo nejtypictejsi) francouzske mesto Tam se ani neda poradne dostat, leda vlakem nejak do Dijonu a pak lokalnim vlakem, ale to je na hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

To musí bejt zapadákov.

Reagovat
domingo

45 tisic lidi, katedrala, kolem vinice, vsude samy katolik a fotbalovy fanousek. Ja bych si tam na dovolenou klidne zajel, zit tam furt by mi ale asi hrablo..

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho popisu, mi to přijde jako francouzský Hoštice.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš mi to připadá jako Kroměříž.

Reagovat
Kucka

Lorient těsně, ale naštěstí záchrana

Reagovat
mookyn

Montpellier gol! UTAKAAA!!

Reagovat
Godwinson

UTAKA!

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace. Snad to dotáhnete v LM aspoň z tý skupiny.

Reagovat
Godwinson

Těžko, přetěžko

Reagovat
onze
Reagovat
smazaný uživatel

Utaka

Reagovat
domingo

On hraje pritom celou sezonu na kridle a podle L'Equipe je to paty nejlepsi utocnik ligy (to je samozrejme pitomost, L'Equipe to bodovani hracu ma obcas dost mimo, ale zabavny to je, kor kdyz rozhodne o titulu)

Reagovat
smazaný uživatel

V teto sezone je asi mozny uplne vsechno

Reagovat
djwenca

copak, to je tak špatnej?

Reagovat
cristiano.K.

minulé roky hrál dost špatně,dle mně má tuhle sezonu poměrně povedenou

Reagovat
domingo

Neni spatny, ale 5. nejlepsi forvard ligy neni ani nahodou. On je takovy neohrabany haluzak, ktery ma vyhodu, ze hraje totez co ve Fernandezove uspesnym Auxerre Oliech nebo treba Govou v uspesnym Lyonu (a Evianu), cili silne fyzicke kridlo, od ktereho se neceka, ze bude drzet mic a neco vymyslet - ma to proste vetrat a otravovat tak obrance (a pak se vracet). Pak je vcelku jedno, jestli na tom kridle pobiha Utaka nebo Camara, coz je podobna lopata, ktera ma formu vzdycky 5 zapasu v roce..

Reagovat
djwenca

jooooo 1:2, moje šance na výhru 2600 čistýho žije

Reagovat
Godwinson

Giroud musí!

Reagovat
Trand

Grichting v Auxerre končí?

Reagovat
smazaný uživatel

Tuším, že jo. Fandové AJA měli transparent.

Reagovat
Trand

Aha, to je škoda. Při Auxerre se mi vždycky vybaví dvojka Grichting-Hengbart.

Reagovat
domingo

Tak on uz na ligu fotbalove asi nemel.. bohuzel Hengbart po tom smolnym zraneni uz nikdy nebude takovy jako 2 sezony zpatky, coz cloveka proste strasne zamrzi, protoze on tu sezonu byl jedno z nejlepsich RB v Evrope a udrzet si to, je ted na Euru.

Reagovat
Trand

Aha, já Auxerre moc neznám, jen si je trochu pamatuju z LM. Většinu poznatků o nich mám od tebe, protože rád čtu tvoje příspěvky, je vidět, že se vyznáš.. Škoda jen že nepíšeš(to se týká všech redaktorů z L1) víc článků(třeba týden v Ligue 1 byl super, ale chápu, že asi není čas). Vždycky, když se řekne Auxerre, tak se mi vybaví domingo, Fernandez a dvojka Grichting-Hengbart.

Reagovat
domingo

Dik. Urcite napisu souhrn sezony, letos to nebudu delit na kluby, jenom proste dlouhy clanek + sestava roku..

Reagovat
Trand

Jj, už se těším.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že to nebudeš dělit podle týmů, člověk si pak udělá úplně přehled (tvoje season preview i review zbožňuju). Hned se cítí "nabušený informacema" .. nemám tolik času sledovat L1 (maximálně jednou za čas na Nova Sport, nebo vložené kolo), věnuju svůj volný čas Bundeslize, ale pak prostě přijdu pod diskuzi tady a člověk se tu obohatí. Ty, kristofyk, Langi, Frankie, Godwinson, BJ, dříve Marty - to je záruka kvalitní, smysluplné diskuze, která má vypovídací hodnotu, dokáže člověku dát neskutečné množství info.

Reagovat
sejber

uplny suhlas

Reagovat
Trand

Jj, u Ligue 1 je vždycky kvalitní diskuze, protože trollové sem moc nepíšou a většina lidí, co sem píše se fakt vyzná. Chodím to se třeba jen tak občas číst a i když tu ligu pravidelně nesleduju, tak mám celkem dobrej obrázek o tom, jakej tým předvádí jakej fotbal.. Chtěl jsem trochu víc letos sledovat Lorient, ale nenašel jsem moc streamů, tak jsem viděl jen prákrát Lyon.

Reagovat
smazaný uživatel

.. s tím, jak který tým hraje, i když nesleduješ, jsi to vystihl naprosto přesně.

Já viděl asi 4 zápasy, moc si nevzpomínám, které přesně, ale vím, že Bordeaux, Toulouse, Lille, PSG, Vannes jsem viděl. Bohužel mi utekl MHSC

Reagovat
smazaný uživatel

končí mu smlouva

Reagovat
domingo

Jj, neprodlouzi.

Reagovat
sejber

Montpellier titul Je krasne ked takyto klub vytrie zrak umelemu velkoklubu

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak,je to paráda a ještě před půl rokem neskutečná věc...

Reagovat
mookyn

Je to tam, gratulacia pre Montpellier!

Reagovat
Masi

Montpellier je t'aime, that's why I'm coming back.

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace Montpellieru A za rok ať vyhraje zase kdokoliv mimo PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím!

Reagovat
honziss

Gratulace Montpellieru. Pátý vítěz ligy v páté sezóně za sebou, tahle liga je prostě skvělá.

Reagovat
sejber

Tak len ostava dufat ze v buducej sezone to nebude pokracovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
exse

Montpellier už jen kvůli Remi Gaillardovi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Úžasný, snová sezóna. Ale titul nejlepšího střelce to kalí ...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Remi Gaillard

Reagovat
smazaný uživatel

Preju jim to i pres to,ze jsem v Montpellier u jejich stadionu slapl do hovna

Reagovat
smazaný uživatel

Ajaccio

Reagovat
frezi

Konečne sa z Montpellieru preslávilo niečo iné než Remi Gaillard

Reagovat
CubONE

Nema ten Dijon na EF nejake zle logo?

Reagovat
smazaný uživatel

Kde najdu statistiku vzajemnych zapasu v lednim hokeji CR-SR? Diky

Reagovat
asskicker

54 zapasov, 11 vyhier Slovenska.

Reagovat
smazaný uživatel

Eden Hazard a reconnu que la victoire de Chelsea face au Bayern le "fait hésiter". "Ils sont qualifiés pour la C1, c'est ce que je voulais" To je fakt vocas

Reagovat
Trand

Nakonec ještě půjde do Arsenalu, až zjistí, že hrajeme CL taky.

Reagovat
smazaný uživatel

to jo, u něj člověk nikdy neví. Každopádně jsem zvědavej, jestli se konečně vymáčkne, nebo bude ta telenovela pokračovat

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je docela trefný http://bit.ly/Jqm8ii

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
sejber

tak to snad nie

Reagovat
Mr.Jindros

Zas tak moc bych nefantazíroval.

Reagovat
Trand

"Of course. It’s always more fun when it’s beautiful.

In addition, at Arsenal, there is a coach and French

players. And Thomas Vermaelen. There are several

clubs that interest me in England and Arsenal is

really a part." Tohle rekl pry v lednu. Ale jasne, Arsenal je malo pravdepodobnej, no.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
fantomas

956 - the number of goals in Ligue 1 this season, which is the most prolific campaign in France for 27 years (979 in 84/85).

Reagovat
smazaný uživatel

Stále je tam ale nejnižší průměr ze všech "velkých" soutěží...

Reagovat
Godwinson

Tak ... a teď vyhrát LM, ve FM se mi to povedlo poměrně hravě.

Reagovat
fantomas

Hned druhou sezonu?

Reagovat
Godwinson

Kecám, tak hravě to nebylo, druhou sezónu jsem neudělal ani ligu :) Tuším až pátá

Reagovat
fantomas

No vida, to už smysl dává..

Reagovat
smazaný uživatel

u mě na FMku se jim to tu první sezonu fakt podařilo :D já to mám založené za Lyon a skončil jsem 3. PSG ztratilo na Montpelier 1 bod takže celkem realitka

Reagovat
miky10

Reagovat
miky10

100. pro Montpellier

Reagovat
Langi

tak Montpellier to nakonec zvládl aspon něco pozitivního tehle rok

Reagovat
Langi

OT: jinak jak sem se tu v tejdnu smál že máme zájem o Mouniera tak těch spekulací je čim dál víc, hráč navíc údajně touží v létě odejít z Nice...

Jinak ve hře je pořád a stále ten Boudebouz...no už se na to léto těšim

Reagovat
Godwinson

Já taky, letos by mělo být obzvlášť zajímavé, doufám. Každopádně u Mouniera máte přednostní právo odkupu, tam je to jasné. :))

Reagovat
smazaný uživatel

gratulace k titulu letos ti sezona vysla napric evropou naramne

Reagovat
Godwinson

Fotbalově už to lepší být nemohlo, teď ještě to EURO :)

Reagovat
Langi

tak Mounier jako náhrada za Bastose by byl fajn, otázka je za kolik no...pustili sme ho za 2 mega do Nice a oni nám ho ted prodaj 5x dráž zpátky ...ale na zálohu Mounier - Boudebouz - Lacazette by se koukalo krásně ...možná bych i oželel toho Corgneta za Kallstroma, protože tam máme Fofanu a koupil radši někoho pořádnýho za Cissokha, přece jenom tomu Dabovi pořád moc nevěřim, znova se mluví o Armandovi

Reagovat
smazaný uživatel

armand je za zenitem, to bysme si pomohli

kdyz uz, tak bych koupil tremoulinase, ale to podle me bohuzel nebude realne

Reagovat
Langi

Armand je starej no, toho bych se taky docela bál...Tremoulinase sme mohli mít vloni kdybysme se nesnažili za každou cenu udržet Alyho, kterej letos stejně pude

Reagovat
smazaný uživatel

Sebastien Corchia

Reagovat
juninho8

skoncila pekna sezona vo Francuzsku....z nasho pohladu mohla byt o cosi krajsia ale v tejto situacii v akej sme to mohlo byt aj horsie....verim ze nabuducu sezonu to bude uz lepsie a opat budeme utocit na titul alebo minimalne na LM kam urcite patrime....Montpellieru gratulujem k titulu,Lille k lige majstrov a PSG neviem ci nieco prajem....ale treba sa zmierit s tym ze budu na vrchole ked uz maju tie peniaze....a tesim sa na leto...snad ma Aulas nesklame ako posledne roky a vhodne posilni tym a uvolni tych hracov ktory nam nebudu az tak chybat....allez OL

Reagovat
Langi

já myslim že určitě...nakoupíme zpátky naše odchovance 5x dráž + nějaký vysloužilce, nebo zas posílíme posty který nepotřebujem...a bude po prdeli sem na Aulase fakt zvědavej, jesi mě překvapí

Reagovat
smazaný uživatel

musi se nejak intelignentne vyresit obrana, neni proste u spickoveho tymu pripustne, aby inkasoval pres 50 golu

utok je vyreseny a do zalohy staci corgnet a jedno kridlo (treba ten rumun)

Reagovat
Langi

Já ti nevim, přemejšlel sem a Corgnet by se vcelku dal oželet, po tom co sem viděl včera, musíme začit hrát zase s klasickým DM jako byl Jeremy, protože když máme na hřišti dva CM tak pořádně nebrání ani jeden, at hrál Kallstrom s Gonalonsem, nebo nedej bože Greniér s Gonalosem...Corgnet hraje taky spíš dopředu, kdyby vedle Gonalonse nastupoval Fofana tak by aspon bránil, myslim že za timhle účelem sme ho taky kupovali a v příští sezóně toho doufám odkope víc. Náhrady za ně kdyžtak jsou v rezervě, kdyby se někdo z nich zranil - minimálně Sidy Koné a Jordan Ferri, abysme koupili za každou cenu Corgneta a ve finále to znamenalo jen mín minut pro Fofanu, kterej by byl v týhle situaci daleko platnější, tak je to podle mě zbytečnost.

Jinak toho Rumuna bych nebral, nikdo ho nezná a bůhví jak by se chytil ve Francii, tam by byla už větší jistota ten Mounier.

Na stopera kdyby přišel Manga nebo Kana-Biyik tak sme vysmátý

Reagovat
smazaný uživatel

corgnet by daval k dispozici dalsi herni variantu, nemusis mit 2 fofany vedle sebe, kazdy zapas je jiny a na kazdy je potreba jina taktika, navic bych ho bral i proto, ze bude stat mnohem mene nez treba boudebouz, ktery je ve finale mozna lepsi a talentovanejsi fotbalista nez benjamin, ale muze stat klidne 2x-3x tolik; navic pokud odejde ederson a yoann, tak to jen s grenierem neodkopem, navic corgnet pusobi flexibilneji nez kim (sice ma prezdivku univerzala, ale beztak byl z pozice stazeneho stredaka vzdy proste nejplatnejsi) i nez grenier

rumuna bych naopak bral, kdyby byl k dispozici zalevno (do 5 mega), ja sam sice preferuju tuzemske hrace v ramci l1, nicmene na ty kvalitni bohuzel zrejme nejsou prachy (martin), mouniera ani moc nechci, uz jednou se neprosadil a riskovat to znova je proste prilis rizikove, na jeho postu muze v klidu hrat alex, ktery bude jednou mnohem lepsi, nebo pied

z tehle dvojice obrancu musi aspon jeden prijit a nevadil by ani nalevo theophile misto odchazejiciho cissokha (kdyz uz moje srdcovka kolo zrejme pujde jinam...)

Reagovat
Langi

tak jasný, pokud odejde jak Ederson tak Yoann tak nebude co řešit, to bych ho bral taky, ikdyž je otázka za kolik by byl kdyžtak ten Boudebouz . Ale o Gourcuffovi se v souvislosti s odchodem zatim moc nemluví, tak uvidíme.

Na to křídlo je to těžký, je fakt že ten Mounier měl dobrou sezónu, ale Nice by nás pěkně natáhlo si myslim...Martin je ztracený, toho nám vyfouknou, podle mě na 80% skončí v Lille.

aspon na těch obráncích se shodneme tam fakt doufám že někoho z trojice Manga, Abdennour, Kana-Biyik přivedeme, jinak to bude další Aulasův velkej provar ...toho Kola je škoda, ještě neodešel ale podle mě neprodlouží, ikdyž Cissokho odejde

Reagovat
smazaný uživatel

boudebouze podle me sochaux uz nepusti pod 10 mega, i pres celkove spatne sezonu les lionceux byl proste jeho talent opet prilis patrny a byl by to provar jak krava z jejich strany, kdyby ho pousteli treba za 6 mega (nerikam ale, ze by aulas nemohl zkusit nabidku ve wenger stylu )

mounier je takove kridlo presne do te kopane, co predvadi nice, posle za zapas 15 centru, z jednoho-dvou padne gol pote, co ho tam nejaka lopata na hrotu dotlaci za brankovou caru, a ma hotovo, u nas jen tohle bohuzel (nastesti) nestaci, proto tisickrat radsi at hraje pied, v krajnim pripade alex (a to jeste zatim nikam neodesel bastos, ze, kteremu mounier muze leda tak lestit kopacky)

kolo jinak pujde zrejme tak na 75% do marseille, coz by byl po ben arfovi dalsi tezky direkt na solar, pro me nejvic bolestiva situace u hrace, kterou v lyonu pamatuju, protoze jeste tak 2 roky zpatky jsem byl uplne nadseny, ze mame jednoho z nejtalentovanejsich levych beku francie a nakonec s nim osa garde-jma takhle vyjebe, vubec se mu nedivim, jestli neprodlouzi; jinak tak 20% davam tady psg, ktere ma na leveho beka dedky maxwella a armanda a mozna budou myslet na nahradu do budoucna, navic by mu dali smlouvu jak nikdo jiny

Reagovat
Langi

no Boudebouz sem si řikal že by za těch 10 mega být mohl to by docela šlo, protože ten Corgnet taky nebude zadarmo a kdyby mezi nima byl rozdíl nějaký 3 miliony tak bych radši připlatil

Kolo myslíš že pude do Marseille?? spekulovalo se hlavně o Německu...a on nedávno řikal že bude všechny nabídky zvažovat, že se nebrání ani setrvání ve Francii...každopádně v lednu odmítl prodloužit smlouvu a ani to neplánuje...

Reagovat
smazaný uživatel

momentalne tam ma marseille snad jen prumeraka morela, takze by mel volne pole pusobnosti a pocitam, ze do roka do dvou jsou zase zpatky v lize mistru

Reagovat
Langi

to asi určitě...ta letošní sezóna byl dost úlet, ale za rok jsou podle mě zase ve špičce

Reagovat
smazaný uživatel

Heleďte, takovej dotaz, kdo je podle vás víc? Capue nebo M'Vila?

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne Paris, druhe misto a skupiny LM, zase se vraci stare dobre casy do PSG Povedena sezona!

Reagovat
smazaný uživatel

Didier Deschamps has distanced himself from speculation regarding the Liverpool manager's job. http://bit.ly/LdtkeY

V tom článku dokonce tvrdí, že má být koučem OM i v příští sezoně. To jsem teda nečekal, že ho vedení podrží a podle toho, co jsem tu četl v diskuzi to nemá ani moc opodstatnění.

Reagovat
Godwinson

Je to zvláštní, ale už zhruba před měsícem Labrune prohlásil, že ho chce udržet. Byť hodně reálně se jevil jeho případný odchod do Říma a koneckonců, včera se objevila zpráva, že Kombouaré by měl nastoupit do Rennes a Antonetti se přesunout do Marseille, což ale Antonetti dnes dementoval. Ale asi ještě nic jistého :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele